България губи €20 млн. от антируските санкции

Преките загуби за България от санкциите на ЕС спрямо Русия възлизат на около 20 млн. евро.

Обратно в новината

Коментари - България губи €20 млн. от антируските санкции | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

2.5 илиона са в цивилизования свят и пращат почти 1милиард евро в България,та нещастните трохи от връзките ни с Русия са жалка проруска прпаганда на продажници!Никой не бяга в Русия,а дори руснаците бягат от нея!

Русия няма спиране ! А нашата и се вижда края ! Токова е положението!

РусияДнес - СвободноПадане на ОтдавнаРазпаднала-се "система". ...а задунайската-й незнамквоси - И с ТроянскоКонни къчове Летални.

Няма спиране, няма.. Когато при Елцин и 'ужасните' 90-те взеха 25 млр от МВФ беше 'трагедия'. Е, днес само Газпром дължи на Китай 45 млд ДОЛАРА (а не рубли, биткойни или тугрици).

Под вашата ние Българите разбираме путлеровата! И е добре,че ви си нижда краят!

Е, ако тез там мандахерцащите-се (топченца ли, зззарове ли ;-) СА вашите, Дир.бг - съобразно АустинПауърс - да ги такова Човек ...:-))))))) ...и ВечеСтриктноПроцедурно : - Ако позволим на Вси"наште" да Продължат с ТроянскоКонието, ТоталноИзкресчендено виа Инсинуацията към Таяни (преводът и микрофонът) и изтребител"сагата" - то : Нещата СА даСиТаковаТаковата.

Историята и фактите показват,че губим 1000кратно повече от "дружбата" ни с империята на злото,Русия!Русия ни окупира и изсмука от Българя всичко що поиска,злато,уран,суровини и храни!Най-бедни сме в Е вропа заради злобната,деспотична Русия !

Да ама боко се хвали с потупване по рамото от меркелката че съсипва България нали:(((( Някой ''умници'' пишат че било нищожна загуба ама с какво да проумеят че камъчето преобръща колата....

Колко пари губи България от "братските" цени на суровини, които ни налага Русия ????

причината за намалният износ въоще за ЕС като цяло, че Русия наложи ембарго по една причина: да инвестира субсидиите си в собственото си производство а не да разчита на внос по всяко време, и за две години стана най-големият износител на зърно, слънчогледово масло и соев и слънчогледов шрот за животновъдство, и 3-тият най голям производител в света на птиче и свинско месои 5-тия най крупен производител на телешко месо.Ударът на тези контросанкции не е толкова пряката забрана, а вторичният удар : заливане на ЕС вътре с произведени продукти които се понижавата и така причиняват затваряне на произвовдства и продажба на продукция на безценица и оттам доубиват и без това убития български проиводител и преди контрасанкциите.А Русия и преди санкциите и след сакнциите се отличава с един фундаментален показател : винаги има търговски излишък и оттам излишък в платежния баланси по текущата сметка, защото износа превишава 2-3 пъти вноса.И така е от откакто същестував държавата като Русия се води статистика.

Що ривете срещу санкциите ??? вие сте русофоб !!! Санкциите са за доброто на Русия , а вие сте соросоид !!!:)))

Ти като не си идиот вземи та се пообразовай какъв точно тип пшеница се произвежда в РФ - 1ви и 2ри клас отсъства, но пък държавния им стандарт от неотдавна разрешава хляб да се прави от 4ти и 5ти клас. Ирония е също че руските рекорди в земеделието и животновъдството се дължат на ЗАПАДНИТЕ постижения в генното инженерство.

Българските производители може и да имат някакви загуби, но българското население печели, защото по магазините се появиха по-евтини вносни храни.

Нещо много ме съмняват тези цифри.Дали не е някаква проръчкова пропаганда?

Аз само да питам. Източникът на този доклад не е ли същият, който твърди, че МРЗ е отживелица и трябва да отпадне? Същите не твърдят ли, че клас прослужено време е абсолютно вреден за българския бизнес?

тези 20 млн, представляват, 1/5000 част брутния вътрешен продукт - с други думи нищо. интересно като резидента радев лобира за падането на санкциите срещу русия - тои за българските интереси ли лобира или за руските.

Нищожна цена. Санкциите само помагат на руската икономика и затова трябва да ги поддържаме по русофилски причини.

Износът на стоки от ЕС за Русия е санкциониран от Русия в отговор на Санкциите които ЕС въведе срещу Русия и руски и украински граждани заради анексията на Крим. Това означава, че ако България има търговски загуби то те са заради Русия.

Анексията на Крим е нямало. Стига да се повтаря западната пропаганда, която за Косово заляла чаша вода в голямата уста и мълчи. В международно право има две положения : право на самоопределение и нерушимостта на границите. Народът на Крим избра първото, проведе законен референдум и с пълно право се определил, че не иска да живее с бандеровци и неонацисти. Не за това дедите им и бащите им се борили срещу тях за да бъдат следващите поколения избити или лишени от право да говорят родния и да живеят в неволя.

А за ЛНР и ДНР където руските гангстери продължават да се трепят едни други пак ли 'Западът' е виновен?

По-скоро печели. Колкото по-малко търговия с такива режими, толкова по-добре за икономиката и държавата.

Ако отвориш на глава " Санкции на ЕС спрямо Русия " ще се удивиш. Забрана на стоки с двойна употреба, технологии и т.н. и т.н. Запитах се, ако искам да изнасям минерална вода, тя с двойна употреба ли ще е - ще я пият и гражданите и военните ? Някой да ме светне ?

Е че ние кво още произвеждаме та да изнасяме? Плюс това България е богата държава, така че може да си позволи да губи пари за да защитава чужди ценности и интереси!

особенно когато печели като защитава тези ценности и идеи. парите които изкарваме са от носителите на тези ценности и идеи. в случаия е или парите на русия или на тези чиито ценности и идеи защитатваме. няма среден път. очевидно е че ще изберем тези чиито пари са повече от 20 млн.

sonibvc@gmail.com

Ето един прост пример: Ако те оставя да се развиваш и да си гониш интересите, един ден ще печелиш 100 хиляди на месец. Вместо това обаче, аз ти казвам да не се мъчиш, щото аз ще ти давам по 1000 месечно за да не се опитваш. После като изгубиш 20 лева от някаква самостоятелна инициатива, някой ти вика че така е по добре, щото ти плащат 1000. Разбираш ли ме какво искам да ти кажа или не?

Че сме богати можем да губим радвам се на простотията-малко ние.

Тия милиони сега да ни се върнат от ЕС заради техните идиотски санкции, които ни наложиха насила!

Ако имаш загуби, то те са заради Русия. Искай си пари те от Русия. Русия санкционира стоките които си изнасял , а не ЕС. И въобще нямаше да има санкции ако Русия не бе напднала Украйна и не бе анексирала Крим

ЕС ни дава милиарди..... 20 млн ....смях, това е оборот-а на едно квартално фантастико ..... някой да е гледал НСИ колко изтичат към Ру? - 6 млрд.

Дребна сума, само един Кирчо Добрев би я измъкнал през границата, без да се изпоти, даже..Санкции до дупка, за крадците на чужди територии. Утре и Ердоган може да реши да прави референдуми...Някъде по съседско

Какви са тези глупости? ЕС не е забранявал стоки които Блъгария произвежда, да бъдат изнасяни за Русия. Европейските санкции са спрямо лица виновни за окупацията на Крим. Русия в отговор забрани вноса на разни стоки от ЕС. Обемът на износ към Русия бе толкова малък преди санкциите, че да се говори за загуби е смешно.