Експерти: Взривът на газопровода в Турция може да ни засегне

Взривът на газопровода Баку-Тбилиси-Ерзурум поставя въпроса за сигурността на доставките на газ за Европа и България по бъдещия Южен газов коридор, казаха енергийни експерти.

Обратно в новината

Коментари - Експерти: Взривът на газопровода в Турция може да ни засегне | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

преоблечени като кюрдски партизани взривяват алтернативен на газпром газопровод.

Изобщо да не ви дреме... Бойко нали обеща хъб

за нашата независимост и сигурност е важно да се разработват наши залежи за газ и нефт

Оказва се че и турски поток е несигурен..ха..ха винаги могат да го взривят кюрдите...Май през Украйна газта е най безопасно да идва..ха..ха

Най-тъпото в крайна сметка не са коментарите, а това че хората сами си влошаваме качеството на живот!!!

терминал за втечнен газ на Кавала - български с българска тръба - да им сложат put опцията на гърчолята да ни осигурят достъп. парите от ЕС и америка. ще им цъфнат налъмите на путиноидите!

А ти в непрестанен оргазъм... Ама на- нема!

да прочетеш отговора на идиотщината си при предишната газова криза СИ Е ЛИЧНО ТВОЙ ПРОБЛЕМ!!! Купете си земята, постройте си терминалчето, пуснете си тръбата, плащайте си ГРЪЦКИТЕ ДАНЪЦИ и т.н. И кат фанеш калемчето таз put опцията - знаеш де да си я завреш..

Наказание за Азербайджан, че не иска да влезе в евразийския съюз и се конкурира с Газпром, и от друга страна подтикване на Турция към по-големи и "по-сигурни" доставки от Русия. Тези от ПКК що не нападат руската тръба?

Не им е на чалъм. Тя и в морето. На сушата е турската.

с карта пред себе си - САМ ЩЕШЕ ДА СИ ОТГОВОРИШ!!! Не задавай тъпи въпроси, за да не получаваш и тъпи отговори...

В изнесената информация има сериозни неточности и неясноти: - конфликт между Турция и турското правителство; - АзЪрбайджан; - Интерконвекторни връзки (има голяма разлика между конектор и конвектор).

Единствените тръби, които могат да направят реална конкуренция на руските са тези от Катар и евентуално Иран. Те обаче трябва да минат през Сирия - затова е и войната там. Ние имаме интерес да имаме поне два доставчика. Турция, обаче няма да транзитира газ - нейната стратегия е да го купува и препродава. В същото време тя се старае да получи газ от няколко места - засега две, но плановете кой ги знае. За съжаление не виждам как това ще стане през следващите 5-10 години.

Да бе,знаем.Руското е без конкурнция.Ама никаква.Всичко друго,освен руски монопол е лошо и невъзможно...А през Гърция не могат ли да минат тръби?Щото в Кипър започват да разработват огромно находище.Лоша работа.Ще измислим и за него нещо..Важното е да е невъзможно

и за претенциите на ТУРЦИЯ и ГЪРЦИЯ за находището в шелфа на Кипър.. Особено за претенциите на ТУРСКАТА КИПЪРСКА РЕПУБЛИКА...

От Кипър до България тръбичката кой ще я финансира? Най-хубавото на руския газ беше, че руснаците искаха да ни построят тръбата. Звънни, когато някой друг ни предложи такова нещо.

Ние имаме нужда от втори доставчик - кой го оспорва? Но ако можеше катарският газ да стигне до тук досега да беше стигнал. Цяла Европа би била доволна. Но защо го няма? Може би защото той не може да стигне до тук на конкурентна цена, а един тръбопровод би решил въпроса. Откъде да знам, че трябва толкова подробно да се обяснява.

Къде е Иран, къде е Сирия , къде е България. Аман от глупости.

Путинските идеи за Турски поток през Турция, Гърция!, Македония!!, Сърбия май отидоха на вятъра. Само си представете да правите нещо за много пари на територията на тия три страни??? Малоумие на квадрат.

ЕС прие закон за,Третият енергиен пакет - доставчици и производители не могат да притежават тръбите. Така Газпром излиза от смесените фирми собственици на тръби. Руснаците продават газта до границата си. Оттам да се оправят купувачите. Русия само лобира политически за конкретен поток...НО НЯМА ДА ВЛОЖИ НИТО РУБЛА :)

Обаче идеите на САЩ да снабдяват Европа с втечнен газ процъфтяват. И наистина, безспорно е по-надеждно, кой ще се осмели да взриви американски кораб, както си плува, Средиземно море бъка от американски военни кораби а ЦРУ има дълга ръка. Но пък е по-скъпо да се вози през океана, няма какво да се крие. Така че кой имал изгода да се взриви този газопровод ?

няма интерес от напъна на УСА-то да изнася газ. Сам си прочети за EOG Resources - първо тримесечие на 2014-та печалба 1,4 млрд. Първо тримесечие на 2015 ЗАГУБА - 165 млн. долара: Whiting Petroleum - печалба 260 млн, загуба от 255 млн; Concho Resources - печалба 103 млн. загуба 113 млн... БАЛОНЧЕТО НА КРАВАРИТЕ СА ПУКНА...

няма нужда нищо да правим. ИД ще ни докарат газ на готово...

Таип Ердоан е виновен за диверсиите по тръбопровода.Чудя се само защо спи армията в Турция?Този отявлен ислямист им съсипва държавата.И на Европа също.Освен с атаките срещу ПКК и със потдръжката си за ИД и със пропускането на големи количества оръжие от русия за исламистките главорези в Сирия и Ирак.

осведомен, ама наполовина (а може би така ти е изгодно, в такъв случаи си взимам думите назад) ...оръжието минаващо през турция не идва от русия - справка, видеоматериалите с какво оръжие ид воюва, те се хвалят с успехите си - виж в интернет.

но когато ни изтичат доставките на газ, тогава ще се наложи да закрием и Козлодуй? Българският генофонд очевидно има нужда от освежаване! vote Trump!

Оставаме на тъмно и започваме да се занимаваме с единственото нещо, което се върши най-добре на тъмно - правенето на деца.

То не бяха газопроводи, то не бяха интерконектори, хъбове, диверсификации и прочее газочудеса! А като си извадим главиците от облаците, единственият реален резултат от чудесата до тук е: "Краят на ЮП вади 200 човека на улицата"!!! Какво да му коментираш на такъв "резултат"...

Ама , разбира се.Чи как?!Най-добре е да сме 100% зависими от кефа на поредния психопат в Кремъл.Сигурното си е сигурно.Украйна знае най-добре.Абсолютно са сигурни

Ами ти още ли си тука? Я бегом марш с кофите да диверсифицираш!

И що Вальцман пак иска кредит от психопата в Кремъл - за да си напълни хранилищата за доставките за Европа през задаващата се зима? Що не си ги поиска от Меркелчето и Оланда?? Нали са срещна с тях вчера... Щото му продават "европейска" руска газ с 35$ по-скъпа от руската.. И не иска да си пълни хранилищата с "европейската" УЖ помощ. Актуализирай си пасквилчетата..

Е,и!?

Пяна им излиза на рубладжиите...Никакъв заем не искат от психопата.От 1 юли Украйна НЕ купува газ от идиотите.Няма с тях да се занимават

имаш пълно право да започнеш да купуваш американски или катарски втечнен. танкерчетата, Босфора, Черно Море, България. Все евро-атлантически акватории, без да ти се меси никой. давай, купувай! кой те спира?

Не е прочел завалията как Турция отказа да пусне танкерите с втечнена газ за любимата му Украйна...

Който твърди че докарването на газ с кораби-газовози е икономично и изгодно е пълен глупак и кретен.

СЛЕД КАТО НАШИТЕ ГЪЗОЛИЗЦИ ОТКАЗАХА ДИРЕКТНА ДОСТАВКА НА ГАЗ ДО ГРАНИЦИТЕ НА БЪЛГАРИЯ - ПО НАРЕЖДАНЕ НА БАНДИТИТЕ ОТ ЕС - БРЮКСЕЛ - СЕГА СМЕ ЗАВИСИМИ ОТ ВСИЧКИ. С ЕДНА ДУМА - КОЛОНИЯ...!!!

С тази тази разликаика,че от Брюксел ни защитиха от обирджиите от Газпром и техните мекерета в България.

БЪЧВАРОВАТА си го каза.. При това от УСА-то... КОЙ НИ ЗАЩИТИ... И сега търси ли, търси ГЪЗ завалията..

Този взрив е от полза на Южен поток. Турските трасета стават несигурни. /Интересно защо/. Какъвто и газ да договорим, от където и да се добива в крайна сметка ще мине през руска тръба. Проста география.

"конфликтът между Турция и турското правителство да се задълбочи" Сакън! Четете какво пишете, моля.

боко-тъпото относно Южен Поток 15.11.2010 - С подписването на днешното споразумение ние даваме възможност на следващите правителства в България да получават по над два млрд. долара годишно от този тръбопровод в бюджетите си, а не да дотират чужди компании коментира премиерът. А защо той не пожела да продължи строежа - питайте шефовете му във Вашингтон!

С какво ще ни засегне...мъртва икономика с разбити отрасли и безвъзвратно загубени кадри! Аут от всички енергийни проекти! Няма опасност да ни засегне по никакъв начин!

а ся де от толкова руски тръби хванаха единствената неруска :))))

ами така ще е. когато чеченските главорези взривяха руските- тогава беше добре и демократично. сега пък кюрдските 'борци за свобода' да се проявят

погребението на НАКУКО!!! Да си бил ЛИЧНО на опелото и заупокойната молитва за него в София.. Да не си разбарал, че ТУРКМЕНИСТАН отказа да пълни тръбата му и да плещиш таквизи глупости... Сега ша си продава сал опита за опасаната с магистрали и прободена с метро страна на щастието и магнолиите. Дет в доклад на ООН се определя кат най-бързо затриващата се страна в света..

Иска им се на другарите,ама-ниццц!

Мартин Владимиров от Центъра за изследване на демокрацията??? Ехооо?

Конфликтът между Турция и турското правителство??? Егаси експерта....

Кюрдите са значителна част от Турция, така, че..грешката е вярна

Доставките от Окрайна спират през 2019 (по Путин) а дотогава вече ще сме част от Халифата (по ИД), а там поне има газ и петрол на богато. Остава само да се поздравим с успешната диверсификация.

Ами кажи го на боко, защото до сега нито е проучил, нито разработил, камо ли да добива български газ!? До момента - само въздух под налягане от боко и велики приказки! Т.е. въобще не сме наясно дали имаме такъв и евентуално каква ще е себестойността му.

Тогаз Би Би Си пусна новината със заглавие "Кученце подпечата газова сделка с руския премиер Путин" Та Борисов казва на съвместната пресконференция с Путин: "С подписването на днешното споразумение ние даваме възможност на следващите правителства в България да получават по над два милиарда долара годишно от този тръбопровод в бюджетите си, а не да дотират чужди компании"... Ама кат изпуснеш питомното, търчиш при ТУРКМЕНБАШИ да са гънеш и плачеш...

да спрат да плямпат глупости, защото за 25 години нямаме нито един проект изграден точно заради такива кухи лейки! А да се запасят с повечко вазелин и да заминават за Андало да защитят демократичните ценности с голи седалища!!!

Ми ДИРа не цитира експерти ,а преписва мнение на журналисти от вестник Комсомолская Правда и ел.издание Рамблер.ру. Това са журналисти които пишат в сектор нефт,газ,въглища,брезов материал,картофи,капуста и самогон.

Цитира "експертите" на ИВАНЧА КОСТОФФФ дет кажуваха още от 1997-8-ма година, че тръба за СИН ПОТОК по дъното на Черно море не мой да са пусне... За наивници кат теб...

Таман цар тиква отиде да се сговара с азерите аха да го посрещнем с фанфари на аеродрума и оп...тряяяяс!

Слънчице,ти правиш ли разлика м/у Азербейджан и Тюрменистан?? Ми не...не е и нужно.Важното е да се поднасят венци пред бюста на Путин!!.Не е нужно да се учи правопис,география и история:-)).

Луничке мила, сека една тръба минаваща през майната си това я чака! Сичкото експерт фърля прах на лево на десно и си трае за причините довели до разбутването на сирия. А тя горката (причината де) е именно в това, че тръби ще минават от там откъдето кажат руснаците! Анадънмо?

що бе? не е ли по-добре да купуваме втечнен американски шистов? нали бил мЛого еФтин?

ма като те гледам каква си и на български ще се мръщиш,и на катарски ,и на американски, и на азерски.Все ще се начумериш!! Само руският внос може да те възбуди!! Щом го дават безплатно с доставки на време- Той е!!

що бе? просто приложих логиката с Мариците. ние си правим Български ток, ама купуваме и американският еФтин, Маришки ток. Може и с газта така да правим

като ние газ от там не получаваме.На Луната е имало магнитна буря и се чудя дали и тя няма да засегне българската икономика.

Май Южен поток ще дойде по-надежден отколкото Турския, а? Щерев, какво ще кажеш? За теб е по-сигурно с танкери от САЩ да се кара. Крайната цена ще е двойна спрямо руския газ, но важното е себестойността "там" да е ниска - за успокоение на духа.

Виждате ли сега?? Ако бяхме в далаверата с Южен Поток нямаше да има притеснения и мнения на "ескперти". ма то пък още не са започнали тръбите за Турски Поток да полагат,какво оставяше за Южен?? А дали въобще ще има поток,какъвто и да е той при цена 180$ за 1000 куб.метра,и 85 рубли за евро???

Ердоган да го мисли! Който сее вятър жъне бури! Ердоган яко малтретиар военни а те са гръбнака на светската държава, Ердоган мачка малцинствата и въобще се прави на султан хахаха без да е такъв. В Турция военните преврати обикновенно стават от средните чинове, да не осъмне Ердоган в средата на танкова дивизия хахаха

Турчолята зеха да фърлят говна срещу вентилатора.

И те нацапаха с говната така ли хахахахаха , ами като си идиот така че е :)