Европейската сметна палата смъмри България заради ромите

Европейската сметна палата има забележки към мерките, които България взема против дискриминацията на ромите, предаде БТА.

Обратно в новината

Коментари - Европейската сметна палата смъмри България заради ромите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Те защититено общество ли са .До гуша ми дойде от тази тъпотия

Абе тея от Евросъюза , да вземат да вложат някой лев в газови камери , че само пари на вятъра хвърлят така .

Как няма да ни смъмри?Трябва да им се дават пари,всеки ден,а не да се мотаят и да чакат.Аз,поне,не познавам циганин без,най-малкото,средно образование.Техните инженери,мои колеги,лекари,учители,научни работници са дали толкова на България,че не трябва да се поставят в такова унизително положение да чакат по цял ден,заслужените,си пари.Как може,аз инженерът,да си получавам редовно незаслужените 195 лв.пенсия,за 42 години трудов стаж,а тях да дискриминираме.Това са български мозъци.Аз,ако съм на Ваше място,ще се възползвам от тях.Вземете ги,помогнете им!Те ще допринесат за развитието на Вашата икономика,защото стават за всичко.В тази страна,България,не се използва достатъчно техният потенциал.

Тези, към които отправяш апел, дори "TTIP" не искат, камо ли специалисти от алкохолния етнос, ухаещи на парфюм "манго".

То излиза, че културните особености на ромите и на тези от Брюксел са еднакви

е да им баем ли ,та да се ограмотят.Какво им пречи да се ограмотяват.Абе тия имат ли връзка с главните си мозъци.Прави краставици,свободни кокошки 28 пола,гей паради ,а сега пък и циганите да им хващаме ръчичките и да ги учим ,къде зимуват европейските раци.А де,де

и наклона на пикаене?!

нито дума срещу Франция и други страни, да не говорим,че с наште вноски в ЕС се дават места в университети и за работа на китайци, индийци и араби

Крайно време е всички брюкселски кърлежи да бъдат изритани.

сметна палата циганите са повече от нормалните европейски граждани, защото иначе нямаше да настояват да хрантутим тези безделници кото правят всичко възможно само и само да живеят наготово и всячески отказват да се интегрират в обществата не само на нашата, но и на всички останали европейски страни!!!

Европедалите да не ни дават акъл, а да приемат циганите в домовете си, за да ги интегрират. Тази паплач у нас живее без да работи вече повече от половин век.

Е, затова англичаните им теглиха сиктера и с право!

Ей сега ще ни смъмрят и за турците, че не искаме да имат 100 партии в България. Продължавайте да подкрепяте двуличността на ЕУ.

Аз бих очаквал от Сметна палата да ни държи сметка за разгулният живот на спонсорираните 100% от държавата и ЕС цигани?????

Забележки ли мам... ви. А дискриминацията на която са подложени българите от страна на циганите???? И пари за тях ще дават а, а за бг хората няма. Към кого е в случая дискриминацията??? Понеже са неграмотни да се изпратели хора на място... та да ги пребият ли??? Малоумници долни да си ги прибират в Брюксел и да си ги отглеждат.

Какво точно е виновен Брюксел, че нямаме полиция? Те дават пари, за да учат, а да не крадат. Да се преглеждат, за да не ти клякат после на здравните осигуровки. От примитив към скот вървим в мисленето.

Как пък не! На Европа не и се иска нашите цигани да пръзнат навсякъде, затова бута пари да ги "интегрираме", т.е. да си ги държим тук.

Ами тогава-стани посредник и действай!!!! Само дето после от Брюксел ще ти направят забележка, че при посредничеството не си бил достатъчно любезен!!!!!!

Само заради заглавието БГ трябва да си вдига гълабите от ЕС. БГ народа се затри и все не им стига Айде баста

Интеграцията на ромите, драги европейци, става като им се наложат правила и задължения. Не сте научили поговорката, че трябва да научиш гладния да си изкарва прехраната, а не да го храниш. А те искат да ги храним, ама да ги храним ние, а не те.

ИДИОТИ, които никой не трябва да слуша. Дайте тези милиарди за учещи българчета, а не за ромчета, които раждат по 10 деца, за да точат социалните фондове, а децата им раждат по още 10. Всеки лев, предвиден за т.н. интеграция на ромите е лев за циганизацията на България. Последните десетилетия им се двават все повече пари, все повече права, а интеграция НЯМА, няма и да има. Защото ТЕ НЕ ИСКАТ да са равноправни граждани. Те искат да не работят, да крадат и да получават наготово пари от държавата. Искам да се обсъди някаква процедура от тива БРЕКСИТ, но да е РОМЕКСИТ. Който иска да е в България - да е равноправен български гражданин със съответните права и задължения. Който не иска - EXIT там, където ще го търпят.

Проект бил провален заради "недостатъчното внимание към културните особености". Могат ли от Брюксел да ми посочат кои са им културните особености? Липса на хигиена, трудови навици, животински нагони, чувство за безнаказаност... И как да обръщаме достатъчно внимание към особеностите им? Да ходим с противогази ли? Или да си оставяме къщите без надзор, за да може да практикуват културната си особеност - кражба?

Защо се говори за интеграция на циганите-та те са тук от около 600 г.(докарани от турците), знаят български език, знаят къде са училищата, бюрата за труда, центровете за ограмотяване. Излиза, че следващо мероприятие за "интегриране" остава да бъде безплатно жилище, автомобил и ежеседмично зареждана дебитна карта.

ТАСС

Трябва да има ROMEXIT.

Мисля, че след Брекзита не е много удачно да пипат държавите - членки по болните мазоли. Не се научиха тези бюрократи....

Не знам колко са отделили от тази "сметна палата" и какво право имат да ни съдят, но България отделя 615 милиона (шестотин и 15 милиона) от държавния си бюджет за да издържа ромите. Годишно. Ето за 2016 г. : 5. Политика в областта на социалното включване 615 776,2 Не са тези чиновници хората, които ще ни съдят. Дали сме много, много повече от тях. Какво са 1.5 милиарда за 5 години за всички роми в общността ? А какво са за нас 615 милиона за обрулена България, от залъка на децата ни и родителите ни - пенсионери ? Един ден ромите, ако са хора, ще издигнат паметник на българите, които ги спасихме от демокрацията. Както спасихме евреите от фашизма.

Долно и обидно е Брюксел да се интересува от циганите , а не от българите. Тая паплач не учи , не работи , краде , бие , малтретира ,размножава се като хлебарките и се реди на опашки за помощи - майчински , инвалидни, детски и т.н. Стига вече с тоя популизъм. Мигранти , цигани .... , а ние българите как да издържим - без раб.места , без здравеопазване , без доходи и т.н. Брюксел и родните мутри сринаха и плячкосаха икономиката, унищожиха селското стопанство , заляха ни с отровни и менте храни . Сега да мислим за циганите...! Засрамете се !

Що не ми викате ЦИГАНИН?

Щото Ром се пие, а Циганин се бие!!!

Ей, циганьор!

от трудолюбивия бг народ до сметната палата на еврейския съюз : ромите са децата и гласоподавателите на политиците , които управляват благодарение на тях , за нас те са паразити , които ни пият заедно кръвчицата ! да, да , ние сме овцете и това е нашият отговор , сега намерете решението на задачата , като сте толкова умни и хуманни !!! всъщност кристалинка би трябвало да ви е обяснила нещата , нали е най-хитрата "българка" , избягала от ромската напаст в бг то на паразитите !

Вметна палата ромите в БГ са 730 хиляди. Според преброяването на Националния статистически институт, те са 370 хиляди. Цветелин Кънчев също твърди, че са 730 хиляди. Как тогава са ги преброили два пъти по-малко?

Какво безочие и лицемерие, докато България активно и с резултат интегрира циганите, чрез възпитаване на ценности у тях, по времето на Тодор Живков, Норвегия и Дания извършва държавно регламентитран, откровен, геноцид като задължително ги кастрира. Писна ми от лицемери, които ми продават култура, все едно, че те токущо са я измислили. Въобще, западнният свят така се е профанизирал, че нивото му на обществено самосъзнание идейно е някъде около средата на 20-ти век, има-няма 70-80 години назад. Иначе бая са напреднали, предвид факта, че писмената ни култура е няколко века по-стара.

към всеки ром да се назначи четец по възможност преводач на цигански. И понеже няма да се намерят толкова хора за тази работа предлагам на всеки ром да се зачисли по една държавна кирка, с която да копаят въглища всеки ден за социалнослабите българи. Така и те ще се почустват социалноотговорни и социалноприобщени.Нищо, че не знаят какво е това.

Предлагам всичкото ром да бъдат регистрирани, като "бежанци" и изпратени на Запад, по точно Белгия и Германия и да видим какво ще стане.

вземете ги в3сичките в брюксел,париж берлин...да ви поблизко до тях да не се съмнявате

"мерките за борба с дискриминацията на ромите"....абе господа съветващи да ви питам, вие не дискриминирате ли при мизерниците, крадците, престъпниците, и кържелите на обществото??? .. и отново - вземете ги да си ги социализирате вие там бе, ние не можем предаваме се!

А нещо за българите да пише тази псевдо палата? Например как живеятс 200лв пенсия?

есть циганор-есть проблем,нет циганор-нет проблем

Когато британците гласуват да напуснат ЕС, а ромите влизат на пълчища и отказват да се променят ... дали пък грешката не е БрюкСЕЛСКия подход към проблемите?

До Европейската сметна палата - Явно е вре и за BGEXIT, ма без ромите, ше Ви ги остаиме Вие да си ги интегрирате в ЕС.

Масирана национална кампания за това колко е хубаво в Индия + предоставяне на безплатен еднопосочен билет за желаещите да посетят страната. Всичко се финансира от Брюксел!

Ето ви нагледен пример, защо хората не харесват ЕС! За да се оправим с циганският проблем, най-важното и единствено реално решение е, да им намалим раждаемостта! Алтернативата тип Хитлер, засега няма да разглеждаме. ;) А това са двете единствени реални решения. С хубави думи не става! Ограничавайки раждаемостта им поне няма да е растящ проблема в бъдеще с геометрична прогресия. Примерно бих въвел, че да имат деца, се изисква минимум средно образование. При нарушение, отнемана на родителски права (за всички деца), принудителна кастрация, затвор (примерно 5 години) и бачкане. Може да е на режим да строя приюти. Тези дето продават дъщерите си, в затвор за търговия с хора. Забрана на бракове преди навършени 18 години.

Може да приложим европейската практика на Дания и Норвегия които през 80 г. направиха задължителна кастрация на "ромите". Благодарение на това до приемането на БГ в ЕС ромите бяха нещо екзотично там. И още нещо без тези "роми" Норвегия има най-висок жизнен стандарт следвана плътно от Дания. Нека направим като Норвегия и Дания да видим как ще реагират еврогейските чиновници. Отново с двойните стандарти.

Тенкю, бате. Пращай още.

На упрека, че България трябва по-успешно да интегрира ромите в България, най-правилно отговори един истински български политик-държавник, а именно: Г-н посланник, ще ви предоставим 100 000 роми, покажете ни как може да се интегрират в обществото и тогава отправяйте упреци към България". След този отговор посланика сменил темата! Лошото е, че този български политик е оплюван от медиите, че прави скандали с чужди посланици, които не само обиждат хилядолетната ни родина, но и нагло се намесват във вътрешните ни работи, което е НЕДОПУСТИМО! КАЗАХ!

Точно така е! Затова категорично съм решил да гласувам вече само за този политик и партията му. Само те говорят истината и често ги наказват за това.

Арафат е крадец, съсипва народа си Съпругата му Суха носи 30 млн. долара в брой в Буенос Айрес Така е и в РБ ромските мутри крадат и с задниците и искат ЕС само да дава да не пита.

Тези които защитават ромите да си ги вземат...За това Брекзита в Англия успя най-вече заради политиката на Меркел за бежанците.

"дискриминацията на ромите"....не плащат данъци,здравни,социални осигуровки,граждански,винетки,ток,вода...........разбирам да го бяха казали за българите -да.но да казват че ромите са дискриминирани-не го приемам

Ама много сме прости, вместо да викаме с/у тези които усвояват ЕС пари за лични нужди, а не по направление ние сме недоволни ,че не дават на всички.Така Арафат ограби палестинци и той милионер те прости и бедни. Вместо ромите наистина да се образоват и да са добри граждани парите се вземат ,крадат от мутри и те пак прости и още по-бедни.

Не е баш тъй...то...вари го,печи го-то циганин бре!

Е все от някъде се започва.

Имах ученик - ром, който искаше да се хвърли през прозореца, защото го карахме да учи азбуката. Как да го интегрираш? пари се даваха на учителите да работят през ваканциите, за да ги ограмотят. След като с триста зора, средства за безплатен транспорт и храна ги докарваха до училище - те искат да се хвърлят и при първа възможност бягат. Аз знам начина - без шофьорски книжки и без помощи за неграмотните. Да видиш колко бързо ще се научат да четат и пишат.

България трябва да каже на Брюксел, че няма достатъчно средства и най-вече възможности за справяне с ромите. Поради тази причина, предоставяме на Брюксел целокупното ромско население от България за по-нататъшна интеграция.

А "Европейската сметна палата" ще ни каже ли какво направих с ромите в Париж, особено с тези дето живееха по продължението на реката?

Културни особености, рлащат да си ходят... Въпрос на манталитет

Не виждам в коментариите някой да се пресмива на англичаните и да ги нарича глупаци. Глупаци са тези, които следват глупавите директиви и не смеят да си кажат мнението. Е това сме ние.

Съгласен съм с този коментар, само едно доуточнение. НИЕ ясно си казваме мнението (доказателствата са в този форум). Глупавите директиви ги следват избраните от нас ПОЛИТИЦИ. Т.е. ние сме за БОЙ защото си избираме такива ПОЛИТИЦИ, а не като Орбан например.

Някак хич не ми се вижда ясно, казано мнението ни във някакви си форуми. Мнението на един народ може да се каже ясно, само и единствено на улицата, с лопата в ръка. Всичко останало е удобно мрънкане, на което никой не обръща внимание. Да, наистина глупаци сме, че избираме тези хора да ни водят, но сме още по-големи глупаци, че ги търпим, а и си ги избираме по няколко пъти.

Ал

Абсолютна липса на логика, НО се спазва партийната линия! Досущ като партийните директиви от преди 30 години.

Защо българската сметна палата не информира европейската какви доходи са обявили бароните от евророма, и какъв е техния стандарт на живота, на цар киро та да се убеди европалатата че изобщо не са дискриминирани, напротив нашия парламент ги носи на ръце.

Брюксел пак се произнася неподготвен.Парите не достигат по предназначение,защото циганските барони ги разпределят.Циганите не са най бедни в България.Сутрин по кофите ровят най вече пенсионери.По гари ,автогари ,пейки спят изпаднали българи.Заглавия:"Изображение на ромски палати в България:"Далавера:С 5 милиона долара за образование роми вдигат палати"::Джебчии ,действащи в молове във Варна ,живеят в палати?видео/"Цигани фрашкани с пари на циганска сватба-vbox 7":'Кардарашки сватби"и мн .др.подобни заглавия.

Скоро Ромите заедно с мигриращите африканци и араби ще смъмрят Брюксел-само дано не минат през Б-я!