18 души умират на ден в България от усложнения от диабет

В България 575 000 души са с диабет, 220 000 - в преддиабетно състояние. 18 души на ден умират от усложнения на болестта, най-често сърдечно съдови или бъбречни

Обратно в новината

Коментари - 18 души умират на ден в България от усложнения от диабет | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

всеки си копае гроба сам с вилицата и ножа. това ще рече внимаваите какво папкате. вече много се говори за здравословен стил и начин на живот. отворете ушите и очите и се хранете, движете и мислете правилно.

Това е плана Ран-Ът.А не ви се вярваше,че USчифутите-сатанисти ни избиват тихо,а?Какво ще кажат балканските любовници на ГМОнегъра за това?

Причината за растящият бори заболявания са вредните химии в храната, електромагнитното замърсяване, стреса и постепенната загуба на информация в генофонда на човека поради мутациите.

Пациентите с диабет са се увеличили защото във всички храни има консерванти, като тръгнеш от млякото, кашкавала и т.н Увеличават се и защото лекарствата, които се продават в 90% причиняват диабет и същото време още допълнителни странични неща, така че когато отидеш в аптеката да си вземеш не само едно лекарство, а цяла торба и така да си непрекъснато зависим от фармацията защото трябва да си пълни гушата.Да не говорим, че и голяма част от вносните лекарства в чужбина не се използват,вместо да платят в държавата си за да ги унищожат, те ги продават на такива като нас и печелят и са доволни от бизнеса с нас.Не е маловажен и факта, че инсулин Мixstar 30 който са задължени 6 месеца да го ползват без значение да ли влия добре или зле е спрян от фирмата производител, като самата фирма е уведомила всички държави в които се ползва в зависимост от броя на хората, които го ползват постепенно да го спират и изтеглят от фармацевтичната мрежа.За България беше март 2013. От фирмата производител ми пожелаха успех в борбата с нашата бюрокрация

Стойте си на село, без телевизор, компютър , ток автомобил и др. подобни и ще бъдете столетници. Никой не ви кара на сила да се бутате у цивилизацията.

Но пък там са разквартирувани арендаторите по европейските криминални програми,ДПС с техния башибозук и безбройните мангусти.по селата са останали необрани само разни камънаци и тухли от сушена кал.Понякога за подсещане отприщват някоя стена за да доиздавят оцелелите от горните екстри.ДемокраДция.

Не само при хората , а и при домашните кучета процентното увеличиение на кучетата с диабет е скочило 3 пъти за последните 50 години.Така, че не е само стресът основен фактор.

Сърдечни благодарности за поредната добра новина за редовият българин!!! Все по-стари, по-бедни и по-болни - как да не се усмихне човек и с предварение да си налее първата ракия?!?! Благодарности на държавници, политици, бизнесмени т.н. за това, че благодарение на безмерната ви лакомия ще довършите окончателно, един и без това болнав народ!

Аз съм болен. В момента чета статията набързо ядейки кренвирш в 15 и 30 защото заради работата не можах да ям по нормален час и току що шефа ми се обади да ми каже, че трябва да тичам до не знам си къде вместо да се наям дори и с малка прилика на нормално хранене. Липсата на спокойствие и прекомерното напрежение е пагубно а живота си ни е един.

Само да не се правят на много загрижени - лицемерите ! Както е планирано, депопулацията е в ход и се изпълнява успешно. Като за нашата колония измираме с добри темпове!

Е нали това е целта болно и сдухано население на планетата. Като гледам какво съдържат храните нисе чудая даже как сме оживели. Някой сеща ли се да чете какво яде и пие.

Като ви мързи да копате в градината - така ще е.

Грешиш приятелю - много, наистина много хора не само че не ги мързи, ами и наистина "копаят, пръскат, сеят" ... но при брането някой ги "изпреварва"!Там е проблема.

Ако ям повече шоколад и сладки неща има ли риск да заболея, въпреки, че за сега кръвната ми захар и холестерола са в граници?

не няма такава опасност. Е естествено ако е по кило на ден не е ок. Но ако ти се яде повечко сладко - обърни си внимание и си направи изследвания, защото желанието за сладко също е един от симптомите...

ЧСИ Халаджова и Димоларова и ДСИ Мехмед Ахмед като ти запорират заплатата, защото не желаеш да използваш парно ---- не можеш да си купиш лекарствата за диабет, кръвно и сърце-----умираш и те ти продават жилището-----децата ти също ще се разболеят

вместо да се радвате, че нема да требе да плащате пенсии, вие искате да лекувате.

Мили хора имам над 500 рецепти за Дибед най вече на билкова основа и тъй като имам и над 30 000 рецепти за различни видиве болести над 1200 не мога да издам защото искат тлъст спонсор,мога да помогна на всеки стига да пожелае тел0886794782.Трябва да се спазва много строга диета

abe specialista, predi da razdavash recepti se nauchi, che e diabeT, a receptite ... da sa viwi izdravi horicata i bez tebe

"Лекарите препоръчват да се яде здравословна храна, най-вече нискомаслена, и живот без стрес." Супер! Значи какво? Да отивам да паса крави в Тирол?

Може да се върнеш на село, не ти трябва Тирол.

Истинската причина за заболяване от диабет,не етолкова стресът,колкото масовото затлъстяване!!!В островната държава Науру,в която 40 % от населението е със захарен диабет,има затлъстяване на 80% от хората!!!

Не съм съгласна с вас, съпругат ми , а преди това и брат му за боляха от силен стрес и си бяха и двамата с нормално телосложение. Това заболяване най-вече следствие от преживян стрес.

Демокрацията ще ни затрие.

в тази мизерия и с тези комунисти не може без стрес, умишлено ни държат като в игрите на глада

Герб ще убиват повече хора от Глад и Мизерия,това е самата истина каквото кажат господарите Жозе Дол,и Меркел,и Обонго това е,въпросът е дали имаме избор или не.

...отдавна знаем ,че БГ е на последно място по здравеопазване,бедност и всичко друго...но сме първи по некадърни управници и простотия...Комунистите ограбиха народа,мафията го довърши...раждат се изроди,които са далеч от човешкото-тепегьози които не ги хваща диабет,за сметка на стресирания до краен предел българин...какво се очаква ако пет месеца не си получавал заплата или те пребият за пет лева...нацията ще става още по-болна и бедна...ЖАЛКО

Една от основните причини за Диабета е огромния Стрес и напрежението в което "живеят" хората, вредните храни и хим. добавки и ГМО в България!При над 850 000 болни от Диабет, как може да продължава да се вдига възрастта за Пенсия?? Тя би трябвало да се намали!Ако се преброят Сърдечно съдовите Болни, Раково болните и болните от Диабет и броя на 90% и 100% Инвалидите у нас ще се окаже, че над 70% от хората нямат никакъв шанс да се пенсйонират преди да си отидат от този Свят!

Така е щото българина муха квото му падне не яде риба, ядки и зеленчуци а муха сланина, пача и кърввица пие по 200 литра вино и ракия през зимата.

Абе те и в 1935г. са мухали сланина и са пили вино, пък са и пушили, но са живели далеч по-дълго от сега.

Още около 400 000 са болни от рак. А ние сме малко под 7 млн. заедно с децата и възрастните. И всичко това е благодарение на 25 години "демокрация".

Мдам. Преди демокрацията нямаше нито диабет нито рак...

Имаше, разбира се, но бяхме 9 млн.

Така ни се пада, щом за 25 години благодарение на "тоталитаризма" сме увеличили средната продължителност на живота САМО с някакви си 4 години. Преди това сме цъфтели от здраве и дълъг здравословен живот.

А бе я вдигни очи към Небето. Виж какви "бели линии" чертаят самолетите?! Как самолет "двуплощник", изписва "HELP". НАНОТЕХНОЛОГИИТЕ, са нашето бъдеще. Имплантирани чипове, нано роботи ... и безброй още "добрини" за Човека. Само Един Господ ги знае тези "мечти" хуманофобите и всячески Действа за тяхното елиминиране на геноцидът им ... В ХАРМОНИЯ С КОСМИЧЕСКИТЕ ЗАКОНИ.

В статията: "За разслоението на енергията и хората" 22/02/2011, е описано какво днес се случва и защо. Няма как да не вярвам на изнесеното в тази статия, защото имам и лимфон, и диабет, и инфаркт. Който е преживял-надмогнал проблемите си, вероятно ще може и да схване връзката на статията, с днешната РЕАЛНОСТ.

ниското качество на ,,храната,, но на първо място ,,стресът,,!!! ,,кортизолът,,!!!

Диабета се увеличава заради широкоизползваните хидрогенирани мазнини. В момент в магазините, закусвалните, баничарниците, ресторантите масово се използват. Истината е, че в България качествена храна няма. Най-лошото е, че децата ни ежедневно се тъпчат с боклуци.

Какви са тези хидрогениранимазнини . Защото имам градина с домати , краставици и прасета .

тази госпоя да каже как е станала професор и кога сте си отиде от този институт. сас слугинското си и нагло поведение е причинила дябет на собствените си колеги. за това по скоро да се пенсионира! транслитериран текст

Моята лична програма за борба с диабета (имам 1 тип): 6 пъти седмично - бягане (за сега общо 30 км с тенденция за увеличаване на километража). Алгоритъма - 1 шоколад и 5-10 км бягане... 3-6 пъти седмично щанги с по-големи тежести (например - до 210 мъртва тяга). И никакви хапчета, защото правят тежки мускулни трески...

Ако тичането и ходенето бяха полезни, пощальоните щяха да са безсмъртни. Шенкелите се изхабяват.

Точно обратното: Шарнирите и шенкелите ръждясват и се изхабяват от системно бездействие и липса на движение! :)

Стресът на работното място, обществото и в семейството. Несигурност и безпаричие.