След 50 години може да останем без море

След двадесет или петдесет години няма да имаме море. Черноморският бряг трябва да бъде национален приоритет, а не да се заустват води.

Обратно в новината

Коментари - След 50 години може да останем без море | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Прекрасното ни Черноморие се превърна в септична яма от алчност и безаконие.

Исках да кажа-беззаконие!

Разбрахме те!Много си права.

Нищо не е казал.

В България не се мисли за бъдещето на страната и българите! Модерно е да се живее ден за ден и да се граби от всякъде всеки как може, но с пунт, защото има и полиция, която трябва и да лови престъпници! Има и съдилища, които трябва да съдят все пак. Е, разбира се селективно и в това е тарикатлъка - да не попадаш в селекцията им!- Този начин на поведение и държавно управление се въведе много последователно от ГЕРБ - трайно и окончателно(за да не кажа необратимо)! Пример! Някой да е чул някаква програма на ГЕРБ за развитие на България, като държава и народът и! Изграждането на пътна инфраструктура е една много малка част от такова нещо! В ГЕРБ няма нито умствен, нито друг капацитет за изработване на такява програма у от нея да излязат национални проекти, за които да се търси финансиране за да има и работа з народът ни! Но, уви! Лесно се живее ден за ден, особено, ако всеки ден богатееш! Ставаш безгрижен и лесен за опекуните си!

Кой го казва това нещо? Пак ли някой от т.нар учени в БАН? Вече и малките дежца схванаха, че там реално никаква наука не се прави, ами само се въртят едни пари, колкото да се отбие номерът.

БЪЛГАРИЯ БЕЗ БЪЛГАРИ И БЕЗ МОРЕ А НА ЦИГАНИТЕ НЕ ИМ ТРЯБВА МОРЕ - ТЕ И БЕЗ ТОВА НЕ СЕ КЪПЯТ И НЕ СЕ ПЕКАТ..............

Много жалко за нашето МОРЕ.

Само попитах???А потъват ли лайна???

Не потъват.Винаги са на повърхността.

По Карагьола ще останат само пияни боклуци от Запада и евразийската Клоака.Ще си споделят фекалии с кастата на алчните и малоумни мутроселяндури. Да им е сладко--:)

Инженера и журналята просто плашат народа както си правят винаги. Проблем с морето ни има, проблем с държавата ни има(липсва),проблем с една световна конспирация за един нов световен ред има също, проблем с зомбирано население без коментар,проблем с тотално продало се правителство и политици, тотално мутризирани бизнесмени и нагло мързеливо циганско съсловие имаме ли ООо да!...сега се питам има ли решение...Всеки сам за себе си..кофти ..за кратък период от време е добре в дългосрочен план е тотална щета и робство. Ако искате децата ви да са бели роби и робини, да са редуцурани до малка оцеляваща група разселена по света, да сте дали без бой тази красива и невероятно богата и на петрол дори територия на задкулисния еврейски елит, на скапани масони сатанисти си стойте така и се оправяите сами за себе си, В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ ДА СЕ ВДИГАМЕ КАТО ЕДИН ИЛИ ДВАМА МАКС И ДА ГИ МЕТЕМ МЕТЕМ ДОКАТО НЕ ОСТАНАТ ГАДИНИ ПО ТАЗИ НАША БЪЛГАРСКА ЗЕМЯ. Можем го!!!

Притесних се, като прочетох заглавието. Помислих, че Егея пресъхва. А то било морето на мутрите.

Страшно е, че толкова малко хора реагират! Вместо да видим сметката на алчните бизнесмени, застроили курортите и превърнали морето ни в ла-нян гьол. Как може?!

Алчни хотелиери застроиха курортите и изливат фекалии директно в морето! Такова чудо никъде по света го няма и никога не е било! Срам и трагедия за всички българи!

Мони!!!

Че ти къде другаде си мислиш, че се изливат световните лайна, освен в Световния океан? Като цяло те не са глобален проблем поради две причини. Първо са биоразградим продукт; второ количеството им е пренебрежимо малко, сравнение с това на водата в СО. Проблемът е друг и се състои в използване на всякакъв вид химически продукти, включително за всякакъв вид чистене, миене и пречистване. Така че, следващият път като отидеш на плаж, преди да се наплескаш с масла за/против слънчеви лъчи, знай, че като влезеш в морето, с тях го замърсяваш много по-качествено, отколкото ако се изакаш във водата.

Ха-Ха-Ха. Ти си забавен кръгъл "особняк".

Тъпа статия, Остава да кажат ,че го източват да сменят водата

не бе ! източват го за да киречосат дъното !

тоя препикан гьол сме го отписали отдавна заради тези които построиха големи хотели по морето без пречиств. станции. те да си ходят и да се плицикат в осраната вода. ние ще ходим в гърция.

Едно море имаш - национално богатство - толкова ли лесно се примиряваш с унищожаването му от алчни трътки търгаши?!

Да си направим комунизъм и да затворим границите. Така щем нещем ще се плацикаме в нашите фекалии.

То вече не е наше. Притесненията трябваше да са по-рано.

Гръцкото нали няма да изчезне?А?

Не остана нещо което мутри и морски кметове да не са унищожили. Колко му е на морето - и него ще унищожат.

Pesh0

По думите му само за пет години - от 1985 до 1990 година, в цяла България са били построени 2000 микроязовира с цел напояване на земеделските култури. А може ли да попитам колко са построени и колко продадени от 1990 до 2015

То отдавна нямаме море, а безотточна помийна яма, този нещо го е напекло слънцето здраво :)

Че има проблеми, има. Ама да се плещят глупости, подобни та тези от статията е безобразие. Имаше един, дето го вкараха в затвора, защото беше предсказал, че до месец /към датата на предсказанието/ ще има унищожително земетресение в Хасково и сума ти народ му се върза. Този е по-хитър. Играе наедро, дали 25, дали 50 години, не става ясно. Ясно е само, че сега може да падне някоя пара, пък тогава, я камилата, я камиларя.

Векове преди да се появи тази тържествена псевдонаучна статия реките са се вливали в морето, но на брега не е имало толкова хора и пак е имало азот и то в по- големи количества. А онези, които а живеели по бреговете не са използвали толкова много химически препарати, които да гонят рибата и цапат морето. Ако изчислите само какви количества белина сапуни и перилни препарати се вливат само във Варненския и Бургаския залив, ще трябва да умножите по 50 количествата които влизат през Босфора. Отделно са петролните продукти! Да се говори, че заустването на реките ще намали нивото на морето е ярко несъобразяване, че Черно море е част от световния океан и е свързано с него, посредством Дарданелите и Босфора. Каквото се намали от реките, толкова идва от Босфора, така че дивотията на автора е съизмерима с онези, които пробутват тази статия.

дотогава децата ни ще са с шалвари и забрадки така че...

То тогава ще има ли България, та за морето сте се загрижили?

По големи глупости не бях чувал,този инженер е за психиатър.

Чукча писател, чукча не читател!

Инженере,ние Българите ходим на Бяло море, него ще го има ли?

Боце ви каза : ходете на море докато не е изветрело .

За море ли говорим за микроязовири ли говорим - егати статията, егати журналистиката!

говорим за ромизираното население на тази територия!

Да!!!За море говорим...но ти НИЩИЧКО не разбра от статията.За нашето море защо и как загива!!!