Коментари - Експерт: Всички избори ще изгърмят с ”Не гласувам за никого” | dnes.dir.bg
назад

Експерт: Всички избори ще изгърмят с ”Не гласувам за никого”

Заради графата "Не гласувам за никого" в бюлетината на избори се влиза в хипотезата на безкрайния цикъл, заяви известният математик Михаил Константинов.

Обратно в новината

Коментари - Експерт: Всички избори ще изгърмят с ”Не гласувам за никого” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Само дето непукистите дори и с един гласувал пак ще обявят, че са "спечелили народния вот" и всичко ще си е постарому. Така че бегайте навън да се насладите на последното слънце днес и да не ви пука за нищо и никого! И без това от вас нищо не зависи, след като си платите всичко и останете без пукната пара.

Тази пък глупост я натресе,разбира се глупака Раданчо,то от негова изперкала глава,какво да очакваш? Бойко,махай тези паразити!По добре в опозиция,но без тях в парламента! ЖАЛКО ЗА БЪЛГАРИЯ АКО ПАК НИ ДОКАРА РАДАНЧО НЯКОЯ ОРЕШАРКА.ТЪКМО ДРЪПНЕМ МАЛКО И.....ПОРЕДНИЯ ГЛУПАК!

Проблема е в методиката,а методиката се гласува в НС,докато ЦИК е само изпълнител!Депутатите трябва да оправят кашата която са надробили в своя полза!Добре че се чуха мнения,после ще бъде късно!

Ама те и другите им реформи са такива.

Досега влизаха в НС както падне!Но за хората е много важно да има протестен вот чрез който гласа им ще бъде чут!Хората са недоволни и това управеляващите трябва да разберат!Дали е правилно или не времето ще покаже,но е важно " не гласувам за никого"да остане като действителен глас и участва в броенето !Иначе е безпредметно да се ходи да гласува!Нека бъдещите политици знаят че не са вечни ,да имат амбиция да работят по добре за да бъдат оценени!

Др. М. Константинов! Стига с тези анализи и мнения - действия са нужни, а не упражнения в научна софистика и социал-антропология! Беларус е по-голяма държава от България по територия и население,а има парламент от 110 депутати?! Защо не започнете оттам и продължите с безобразното и безотговорно поведение на бълг. дупетати?! Докога с тази втръснала на всички поза на щрауса...

Ако най-много гласове са за"не подкрепям никого" ясно е, че на никой от предлаганите кандидати се няма доверие и това е защото всички са "Партийни" кандидати, а не "народни"кандидати. Насрочват се нови избори, като на тях да нямат право да участват явилите се на първите избори.И така докато се забранят партиите и започне народа да издига умните, моралните, достойните и най-вече знаещите и можещите.

Хахахаха, ти се размечта. Чакай, да стане това. Рапона, Пръмовица, Рада Дълбоката и пр. слуги на ФАЩ точно това искат, ша знайш - да се избират достойни хора и България да просперира. Да, ама не. Ако има достойни, те няма да са в парламента и няма крадене, няма спиране на "руски" проекти, заради което губим милиарди, които отиват в Турция, няма безплатни военни бази на ФАЩ, няма "бежанци", които са нерези, тръгнали за гювеч към Европа, капиш? Тоест, няма да го позволят. ФАЩ също няма да позволят България да се управлява реално.

abasador

този, професор ни обясняваше 2013 г. колко е сложно дая се свика ВНС за да се поправят някои текстове от Конституцията. Сега същия се опитва да ни бламира с някакъа хипотеза за някакъв цикъл. Професоре от 25 години ни се обяснява що е и как се прави демокрация, какво е пазарна икономика и как всички правителства се скъсват да работят за просперирането на нацията, за народа ни. За съжаление, за сега резултатите се само еднопосочни, тези горе (определен кръг) стават все по- богати а народа все по-беден! А ти с кое квадратче (за кого) ще гласуваш, професоре? Лек ден.

ВИНАГИ

Има ли някакво значение. Цецо си знае работата.

Не ни заблуждавай.

Задължителното гласуване е една от първите идеи на ГЕРБерските ментори и няма довод който да ги убеди, че е глупост породена от невежество.

Боко е стажувал при Тато!

ако тоя шмарамунгел беше чел закона нямаше да говори глупости! квадратчето "не гласувам" вярно налива на първия, но е действителна бюлетина. ако на нея пише хур или нарисуваш хур - това я прави недействителна! закона казва: недействителните бюлетини се изваждат от общия брой и тогава "празните" (гласувалите за никого) наливат гласове на най-много имащия. НО!!! това е така, защото ЦИК дописва методологията а не защото закона е куц... затова и дългия 3-фонов ще угроби дереджето с неговия смешен референдум... каза му го Иво Христов... ама той не пожела да го слуша и айде Иво оди си! :))

Ти си още един пример - че шопа не само че е прост и ми не подлежи на ограмотяване.

това са "кръшните" номера на ГЕРБ !

не съм математик, но от математик разбрах, но и то не е сигурно, че има проблем само ако половината от избирателите гласуват с "не гласувам за никого". Струва ми се, че това може да се случи ако луната се сбълска с земята - вероятността е еднаква, не че не може. А великите, умните комуняги защо докато се разглеждаше закона не се сетиха, както и великия математика Костантинов, който явно е чакал пет минути преди изборите - така се става по-велик.

Е, издържал съм няколко изпита по линейна алгебра и аналитична геометрия, както и по математически анализ, но иначе друга ми е специалността. Всъщност, ако бюлетините с отметнат избор "никой" са по закон, действителни, ЦИК ще бъде длъна да направи промени в методиката си, за да спази закона. В противен случай, отчетените резултати по неадекватнат им методика, няма да са законни. В такъв случай (методика, отчитаща закона), дори и 99% да зачеркнат "никой", тези бюлетини трябва да бъдат зачетени и при изчисленията, като отхвърляне на всички. А процентът на първия по брой бюлетини да се изчислява, отнесен към всички ДЕЙСТВИТЕЛНИ бюлетини. Проблемът ще е, че всъщност, дори и първият по гласове, няма да може да набере нужните 50% от ДЕЙСТВИТЕЛНИТЕ гласове (включващи гласовете "никой"). И така, няма да имаме президент. За мен, обаче, това е по малък проблем от това, да имаме какъв да е мухльо на лицето на държавата. Което ще стане, ако ЦИК не си смени методиката със законна. А и самото "коронясване" си остава незаконно.

Да методиката е проблема,но и няма логика избирателите с протестен вот да изберат президент с техните гласове! Както гласовете от чужбина,а може би още е така отиваха в райони с най ниска избирателна активност и по тази методика влизха хора в НС с най малко гласове от БГ,а от чужбина дори не са ги чували!

"Не гласувам за никого" трябва да се приеме като опонент /кандидат както всички други/ и ако на първия тур събере гласове,като за победител - президент не е избран и се организират нови избори. А ако на първия тур е първи или втори се явява на балотаж. Ако на балотажа събере повече гласове - отново "глас народен" за нови избори. И нови кандидати /да се надяваме/.

че много малко хора си дават сметка (или умишлено си трайкат), колко си прав и до каква степен, описаното от теб е точно отговарящо на промените в изборния закон. По принцип, ако ЦИК извърши нещо друго, то ще е в разрез със закона за мажоритарен избор на президент. Дори, ако се позове на "непроменената методика". Кой трябва да им промени методиката в съответствие с изборния закон? Май и ЦИК са в основната схема за фалшифициране на резултати, ама да видим!

ПО-ДОБРЕ ИЗБОРИ БЕЗ КРАЙ ОТКОЛКОТО БЕЗКРАЕН УЖАС (вече 25 години). По мое скромно мнение ОТЧИТАНЕТО на Не гласувам за никого е единствения КАМШИК В РЪЦЕТЕ НА ИЗБИРАТЕЛЯ с който може да накара партиите да издигат ЛИЧНОСТИ с доказан пред обществото авторитет, вместо сегашните помияри, верни кучета на султана (боса на партията) ЛАЕЩИ ЗА КОКАЛ без собствено мнение за каквото и да било и специалисти в сферата на "ПРАВЕНЕ НА НИЩО" Затова ВСИЧКИ ПАРТИИ без изключение искат да го няма като възможност. Защото това би било КРАЯТ НА ПАРТОКРАЦИЯТА и ВОЖДОВЕТЕ. Няма да има смисъл от партийни листи съставяни от вожда и тесен кръг партийни аристократи с послушковци верни лично на партийната клика. Същото се отнася и за ЦЕЛИТЕ И ПЛАТФОРМАТА на партиите. Който иска да управлява ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ трябва да има поддръжката на поне 66% от ВСИЧКИ ГЛАСОПОДАВАТЕЛИ.

ей румпи за кво да бия път да гласувам с не гласувам бе льольо поонеже било задължително ама не съвсем щото некои законотворци съвъем ги е напуснал разума

СПОРЕД МЕН НЕ Е ДОСТАТЪЧНО МНЕНИЕТО НА МАТЕМАТИК КОЛКОТО И ВЕЛИК ДА Е ТОЙ.ТУК ТРЯБВА ДЪЛБОК АНАЛИЗ КАКВО ИМЕННО СЕ КРИЕ ЗАД "НЕ ГЛАСУВАМ ЗА НИКОГО".ТУК Е ГОЛЯМАТА ФИЛОСОФИЯ.СПОРЕД МЕН БЪЛГАРСКИЯТ ИЗБИРАТЕЛ ЩЕ КАЖЕ ЧЕ НЕ ИСКА ПОВЕЧЕ ИМЕНАТА НА ХОРА КОИТО НЕ СА НАПРАВИЛИ НИЩО ЗА ДА ОПРАВДАЯТ НЕГОВИТЕ НАДЕЖДИ И ИСКАНИЯ. ВРЕМЕ Е В СПИСЪЦИТЕ ДА СЕ ПОЯВЯТ ПОВЕЧЕ ИМЕНА НА МЛАДИ НЕКОРУМПИРАНИ БЪЛГАРИ-ПОДЧЕРТАВАМ БЪЛГАРИ.

Няма такъв ред "не гласувам за никого). Ако имаше, щеше да означава, че при второ поредно такова гласуване, ще те лиши от правото на участие в избори. Текстът е "Не одобрявам никого" от предложените.

...ЗА ОСВЕТЛЕНИЕТО/ПО ТОЧНО ЗА НАЗИДАНИЕТО/ НО МОЛЯ ВИ ПРОЧЕТЕТЕ НАПИСАНОТО НАЙ ГОРЕ В ЗАГЛАВИЕТО.

няма нормален човек, който да гласува с не гласувам!

Не отваш да гласуваш, негласувал, отишъл да гласува, гласувал, без значение на отбелязаното квадратче това си е действителен глас.

Значи може да си гласувал срещу всички и това да се използва в интерес на някого, срещу когото си гласувал. Освен това от ЦИК ще нарушат конституционното право на зачитане на подадения глас. Извод: Всички срещу измамниците от ГЕРБ и НФСБ, включително и неучастие на изборите!

Познава си Бойко телетата, знае че точно към "Не гласувам за никого" ще посегнат, и го използва умело, като противовес на референдума.

Подпомагането на престъпници, независимо с каква бюлетина, е съучастие в престъпление. Всички гласували за прецедента г-н Пионкио са съучастници, както и тези гласували за Гоце или Буда.

Не гласувам математически !

Ако не гласувам за никого , това значи , че не не харесвам никого ! Всички са боклуци !

МАФИЯТА ТЪРСИ ВАРИАНТ ДА ОТКЛОНИ ПРОТЕСТНИЯТ ВОТ НА "МАТРИЯЛА"!!!ФЕОДАЛЪТ БОРИСОВ ГРЕШИ КАТО НИ ПОДЦЕНЯВА!!!

Тоя да си каже коя партия му е платила да говори тия глупости! ЗАЩОТО, при ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ГЛАСУВАНЕ каквото имаме от сега нататък то квадратчето НЕ ГЛАСУВАМ ЗА НИКОГО Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО !!! З А Д Ъ Л Ж И Т Е Л Н О ! Защото след като изборите са задължителни, тая огромна маса от 40-50% които не искат да гласуват, а сега са принудени да гласуват, ще трябва да имат и възможност "Не избирам никого!" Защото не може да накараш някой който не иска да гласува за тия в списъците да гласува за тях. Икперта да си затваря кофкята.

Не се паникьосвайте от внушенията на Константинов.Изборите ще бъдат със сигурност спасени ако напишете върху бюлетината:"Гласувам за Азис".

"да знаят, че нищо не правят с това квадратче" - как да не правим, правим, показваме колко "уважаваме" политиците, които са ни натрапени за гласуване!

Друг метод е бюлетината да е направена от тоалетна хартия, за да се покаже респект към партиите и техните кандидати. Проблем тогава ще бъдат преброителите.

Нема що 'а се 'абите граждани! Законът и редът са без значение! Щастливеца го е казал още през далечната 1895г., но е валидно и днес: "...Едно магаре тури за кандидат, и магарето ще ти избера, майка му стара!..."

Какво иска да каже професорът-всезнайко /виждал съм го да бърбори по всякакви теми поне от десет години/. "Искате или не, трябва да избирате нас, мафията". Не драги ми професоре, просто времето ви изтече.

Сега когато си виждаш грешките е лесно да се отричаш и даваш съвети. Само преди пет дни в една друга медия говореше за същия избор но без опасения, за победата на първия тур! Мандалото хлопна, късно е, сега да се правиш на математик и на умник.

не мога да повярвам, комунизма ви научи да не се доверявате хептен на никой, четете тогава закони бе, информирайте се, но не чрез медиите само и това, което са ви сдъвкали и предали, за да ви накарат да направите, което те искат, а мислете, четете по дяволите!!!!

Не се коси! Ние така сме го засукали в законите, че да се схваща всякяк, както е угодно на тоя, от който излизат решенията. Ти, който не си във властта, винаги ще бъдеш прецакан (а на сръбски?), колкото и да четеш, каквито и аргументи да си мислиш, че имаш. Ахъ!

НС със сринат авторитет, "Президента" - "магаре", министрите от МС като кукли на конци, във ВСС някой може и да влиза когато си пожелае, кметовете и общините с нареждане да "събират" повече, медиите НЕ зависими ама сме след 100-то място по свобода на словото, ООН стана на мармалад ... КОНСТИТУЦИЯТА ... КОНСТИТУЦИЯТА НА ПАРЦАЛ ... И знаете ли кой е виновен .... разбира се че НЕ ТОЙ ... а ... Станишев, тройната коалиция, Орешарски, марсианците, ретроградният Меркурий и не напоследно място "образът от огледалото" ...

Изборите в България са борба между различните комунистически фракции кой да седне на по-мазно място от баницата.В изборите участват техните "хранени хора" -кметове,висши администратори,обикновени администратори и семействата им.Така се събират няколкостотин хиляди души.Те от своя страна притискат зависимите от тях около един милион избиратели и общо взето се събират около два милиона борци за място на софрата и техни подлоги.Сега е моментът да се отбележи,че не гласуваме за никого,за да имаме поне моралната победа.

Вие намирате ли логика в тези две изречения :....заради гласовете "Не подкрепям НИКОГО", които ще бъдат смятани за "НЕДЕЙСТВИТЕЛНИ" и малко по-надолу : "Вкарвайки гласове, които не са за НИКОГО и ги наричате и ДЕЙСТВИТЕЛНИ" Какво иска да каже това плямпало телевизионно - гласовете " за никого" действителни ли са или недействителни? Този не прави връзка с главния мозък - вие го цитирате

Избран е кандидатът, получил повече от половината действителни гласове, ако в гласуването са участвали повече от половината избиратели. Гласовете "не гласувам за никого" са действителни, но не участват в изчисляването на процентите, както и недействителните бюлетини, а това вдига процентите на кандидат -президентите, особено на първия.

И кое им е действителното тогава?

Копирам част адекватен коментар по въпроса: "Да кажем, че гласуват 50% от избирателите, подлъгани от уж задължителния му характер. Това са 3 436 000 гласа. За да има избран кандидат на първи тур, той трябва да получи над 50% от гласовете. Според методиката от тези 3 436 000 действителни гласове изваждаме например 1 млн. също действителни, гласували срещу всички (квадратче - не избирам никого). Остават 2 436 000. Половината от тях са 1 218 000 гласа, с които президентът е избран още на първи тур, макар с фактически 17.7% от гласовете на избирателите и с 34.4% от целия вот! Опаа! А по Конституция трябваше да са над 50%! "

И откъде са тия 6 872 000 избиратели? (3 436 000 : 50% = 6 872 000) Да не би и децата, че и бебетата да гласуват, или сме отново 9млн? Всъщност, то май деца и бебета вече няма, ами вероятно ще има ИС и по гробищата.

А за мен още по "правилно" ще е, накрая на изборите да ЦИК да каже, че са гласували 99,9% и ГЕРБ печели изборите с 99,9%.....е това вече ще е истинската ни демокрация наречена стъкмистика!

Хей Чукани, забавлявате ме много, толкова е прост вече народ, не знаете какво да се правите, червената мисия е успешна, четете законите бе, конституцията, не четете а само ви промиват мозъците, глупаци!

каква е ползата да се кандидатирам за президент - сигурно има при толкова много кандидати, но не се сещам.

Идеята да има поле "не подкрепям никого" е много добра, защото така се избягва възможността "бели" бюлетини да бъдат подправени в полза на някой кандидат. След като веднъж е направен избор "не подкрепям никого", тази бюлетина си остава съвсем действителна и на първи тур трябва д аможе да спечели само кандидат, събрал повече от половината ДЕЙСТВИТЕЛНИ гласове, т.е. в бройката трябва да се включат и тези с отбелязано "не подкрепям никого". Така че няма как да първи тур да бъде избран президент ако 50% (да не говорим за 90%) са гласували с "не подкррепям". На втори тур се явяват двамата кандидати, събрали най-много гласове на първи тур. Не разбирам какво толкова сложно има?!

1. Всички членове на избирателни секции влизат след претърсване на личния багаж. 2. Бюлетините във всяка секция са преброени предварително и са точно толкова, колкото са избирателите на тази секция. 3. Всяко намиране на допълнителни бюлетини, невключени в описа у който и да е член или наблюдател да се третира като фалшификация на банкноти! 4. Всяко такова нарушение да се наказва със затвор за време до следващите избори + 10 допълнителни дни! 5. Протоколите от избирателни секции да се раздават, попълват и предават само от големи групи хора, представляващи региона, в който живеят. Никакви платени лица!

Само, че при изчисляване на процентите, които получава всеки кандидат, тези гласове на "не гласувам за никого" , ще се изключват, въпреки че са действителни (като не гледаме недействителните бюлетини). И това вече влияе на резултатите. Процентите се определят само на общия брой на хората, които са подкрепили даден кандидат. А това автоматично вдига процента на подкрепа на всеки кандидат, което има значение най-вече за първия. Така, че не се знае дали няма да "направят" 50% още на 1 тур.

ние да се махнем от миграните - не те от нас.

Ще бъде супер индикатор, ако на тези и последващите избори масов вот се окаже именно това "Не избирам никого"! От една страна какво друго може да направим, след като сме принудени винаги да избираме от няколко злини (доказани в миналото за повечето случаи) по-малката? От друга страна що за избори ще са това, ако от бюлетината се отстрани партията, за която гласуват най-много избиратели "Не избирам никого"? Я да видим сега това демокрация ли е или е демократура?

Понеже си плащаме за този цирк, защо да не играем в него? С времето може да се окаже, че така ни излиза по-евтино от скъпите мазни партийки тип ООД.

вярно, че не съм математик, но доколкото разбрах разглежданата хипотеза е в областта на фантастиката, т.е. ако мъж забременее. Може и да може. Абе какво толкоз този пост, верно много пари харчи на държавата - само екипът му колко струва Предлагам да се премахне, което е също в областта на фантастиката. Изходът е един -през океана, така ще се махнем и от миграните.

ИЗБОРНАТА КОМИСИЯ, БУДА, ЛЪЖЕЛИ ВИ ВСЕКИ ДЕН, ТА НА ИЗБОРИТЕ ЛИ НЯМА ДА ВИ ИЗЛЪЖЕ, НАИВНИЦИИИИИИИИ

Като ще ''изгърмят изборите с не гласувам за никого'',означава че толова сте заслужили,агенти на ДС,Комунисти-разрушители на Българската Нация и Държава,да бъдете избрани.Да,това трябваше да се случи някой ден,след като няма Лустрация-та поне хората да Ви изринат като ненужна измет от политиката на България!!!

ПРОФЕСОР, ИЗМАМНИК

много прост народ сте, не е измамник, изслушайте интервюто по нова, човека го каза, ако всеки глас есе брои за валидна бюлетина независимо дали е за или против, или каквото и да е, победителя ще спечели не с повече гласове а с валидни бюлетини, така ескпертите са го нагласили, тоест всеки който не иска да спечели конкретен човек трябва да гласува за друга партия

А тоя нали беше от "експертите"?

Ако пусна празна бюлетина, ще си вземат ли пропорционално парите, които са си определили,както каза Слави, 10 пъти повече, отколкото в Германия?

Да, ще си ги вземат пак. И не само че ще си ги вземат, ами даже ще ти попълнят и бюлетината вместо тебе.

А ако бюлетината е задраскане - тоест недействителна?