Плевнелиев смята, че бюджетът трябва да се актуализира

Вярвам, че бюджетът трябва да се актуализира не заради мен, а заради пациентите, заради общините, заради еврофондовете, заяви президентът Плевнелиев по БНТ.

Обратно в новината

Коментари - Плевнелиев смята, че бюджетът трябва да се актуализира | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Неадекватен, както винаги.

мурзилките много ли ви е кофти, че трябва да има пари за здравеопазване? искате за другите да няма, за вас по 5лв и парче пица, а господарите ви от бсп-дпс-евророма-батака-бюрека-рб-раша да си тъпчат чобовете. нищо господ бави но не забравя!

Хайде от дир-а с повече уважение към Президента.Стига с тоя Росен Плевнелиев.Напънете се малко.ААА да не би да имате нов собственик.От известно време редокторите Ви мислят по-друг начин.

При "щрак-щрак" с дистанцинното случайно попаднах на Него (в едър план, за да изглежда по-могъщ в очите на зрителите)... Точно когато говореше за антидемократичното поведение на "зелените човечета" в п-ов Крим (които, по мое скромно мнение спасиха от Фашингтон и хохлобандеровците живота и съдбата на поколения кримчани от двумилионното население на п-ов Крим, без да прозведът нито един изстрел)... удобно (с дезинформационна цел) пропускайки да каже и дума за съдбата на етническите българи и другите народности в Юго-Източна Украйна, попаднали под многомесъчните бомбандировки (включително и с "хуманните" хими-чески-фугасни бобрипаси)... Теглих Му една яка българска... и щракнах дистанционното.

точно плявата е ОЛИГАРХ Той откъде има толкова пари От гурбет Много е ехиден и служи на олигарсите За какво му е да се актуализира бюджета Следващите да имат Аз и баба мога да пратя когато има пари Ами новите ще си ги намерят то има пари в държавата

Колко ниско си паднал, трол глупав!

Настана време за крадене другари. Подпис Ошфоко.

Естественият идиот Росен Плевнелиев вчера каза три неща, две от които повтори днес: 1. Актуализация на държавния бюджет; 2. Правомощия на служебния кабинет за нови международни заемиКретенът Плевнелиев днес в Парламента и преди малко в Панорама пропусна третото си искане от вчера: 3. Служебното правителство да има правото да сключва договори в областта на енергетиката Идиотът Плевнелиев пропусна тази трета точка, някак не беше толкова агресивен към Русия и се показа като откровен олигофрен, който не знае на кой свят се намира! Този пропуск е повече от съществен, уважаеми дами и господа! Защо? Защото ситуацията в Украйна се развива неблагоприятно за американските агресори и украинските фашисти, защото става очевидна истината за сваления Боинг дело на украинските фашаги, и, защото светът всяка минута става все повече анти-американски! Всичко това означава, че всички вие, скъпи приятели, трябва да сте окуражени повече от всякога! Това означава, че нашата борба срещу Мутрата и мутрите има своите геополитически подкрепления! Това означава, че русофобите от ГЕРБ, ДПС, БСП, РБ и всички други идиоти са и още повече в бъдеще ще бъдат подложени на страдания! Всякакви страдания, уважаеми дами и господа! Кураж, народе! Народе???? Проф. Людмил Георгиев

Че е виновен защото е 1.Естествен идиот 2.Че е олигофрен.Никой не може да промени наследствените си гени.Той е демократично избран от себеподобни.

Плевнелиев: Няма да допусна с КТБ да се повтори сценарият от 96-та година. мурзилки, вие искате 96та обаче, нали?

Основната дейност на част от служителите на държавата, назначени и от ГЕРБ, е да седят на бюрата и да правят правоне как да окрадат още и още държавните пари, тоест, нашите данъци. Нищо друго, освен кражби. Плевнелиев иска корекция на бюджета, защото огромна част от парите вече са прибрани от мошенниците. Не остана нищо за грабене, затова трябва още и още заеми, които поколения напред ще изплащат заради алчността и безнаказаността на шепа негодници и криминални типове с власт. Нреме е поне един от тях да бъде разстрелян на стадиона за назидание, иначе чумата на присвояването ще довърши България.

сульо-пулев! спри с лъжите и пропагандата, крайно време всичките мурзилки да хванете влака за сибир/ада!

Аз смятам, че плевенлиев трябва да се актуализира.

е, това вече минава границата на търпимото, заради грабежите които предстоят ако герб се намести по костинбродски във властта, не е работа на така нареченият "президент" да иска гласуване на бюджета, добре би било на последната права от костинбордския мандат да си прочете правомощията и задълженията и да не лае, когато не го питат, той позор за държавата ни....оставка и в сараите на Борисов,те си знаят защо....

Той ако искаше да излиза извън правомощията, щеше сам да приеме бюджета. А защо ти е си гледаш правомощията по конституция и не спреш да искаш нещо от президента?

Марионетката да си седи на Дондуков 1 и да не пълни пространството със спам ! Служебното правителство има една единствена задача : да подготви изборите и нищо повече !

Слушах го в парламента... Иска правомощия за правителството, което ще състави за да граби и раздава България: Най-робския договор, които сме подписвали някога! Браво на АМРЕРИКАНЦИТЕ! Те знаят как: 1. Да ни прекарат с 4 безплатни военни бази на наша територия - УЖ за НАТО ( в българските бази няма български войски, няма и съюзнически ИМА САМО САЩ), а те си разполагат тука като у тях си + ядрено оръжие. 2. Завладяха цялата ни енергетика с договори, които ще плащаме дори и да не работят, дори и да взривят България пак ние ще плащаме - НЯМА НИТО ЕДНА КЛАУЗА ЗА ВИНОВНО ПОВЕДЕНИЕ НА САЩ АКО ВЗРИВЯТ БЪЛГАРИЯ! 3. Построиха ни в БЪЛГАРИЯ паметник на Американските войници свалени при бомбардировките над София от кап. Списаревски с ЦЕНАТА НА ЖИВОТА СИ, който защитаваше София от американските убиици. Кои са ИЗРОДИТЕ? САЩ или БЪЛГАРСКИТЕ управници?

Ако си хвърляш парите през прозореца, не са виновни тия, които ги събират долу на тротоара.

Великобритания, САЩ и Япония постигнаха сериозен напредък в икономическото си развитие през последните две години. Интересното е ,че и трите страни го постигнаха това, използвайки съвсем различни икономически концепции. Извода? Според мен е този - не толкова доктрината е определяща, колкото морала на политиците. и по-точно - дали наистина се борят за подобряване на благосъстоянието на нацията, или само и единствено за скоростното си самообогатяване. Темата е дълга. Ще анализирам всяка от трите концепции и ще предложа вариантите в блога си. Ще стигнат и да вас, надявам се и до следващият премиер. А има какво да научим и отези 3 гиганта и от далеч по-малки и по-слаби страни. Стига са се оправдавали с "кризата"!

Не трябва да се актуализира бюджета.Аман от алчните фармацевтични и "лечебни" лобита. Трябва да се спре кранчето на кражбите от здравната каса. Иначе ще продължат да нарастват и ще искат все повече и повече средства.Просто трябва да бъдат отрязани, както и всички частни болници изградени в райони на свръхкапацитет. И да се смени модела - да се плаща за покритие, а не за дейност. Плащането за дейност стимулира безсмислените манипулации и застрашава живота и здравето на пациентите. Никаква актуализация, БСП да си избере най-накрая автентично ляв лидер и с нова програма, ЛЯВА, да разгроми обединените сили на герб и присъдружните му.

Изчакай до 06.10! После има две опции или живееш под чепика на мастията на Меркел и те носят като убит падпъдък по график в краката й, или търсиш знаме от протестите и се готвиш за кървави протести, докато го съборим или го убие високото му кръвно. Пътьом ще има ревизия на всички закони, връщане на монополите, рекет на фирмите, замразяване на доходите и ръст на цените, абе все нормални неща за една диктатура.

Когато цъфнат теменугите, там такова мамата на другите.Тъй,като за мен всички са други, обръщам взора си към т. дончева-21 ли е 22 ли, не зная.е.Може да е мултачка, комунистка, цигуларка, фашистка, но поне има куража са нарича нещата с истинските им имена.

Абсолютно прав си! Но не е нужно да се загребва всичко- може и да се досипва-по малко контрабанда, по малко крадене на ДДС, по малка и по ефективна администрация и по малко крадене на европари за наши хора.Така е , нали?

Дончева също е лице на прехода+ закона Ванко 1. Всички вън.

Когато затъващия финансово изхарчи всеки наличне му ресурс, му остава още едни голямо перо - чистото кредитно досие. Апелирам да сте по-внимателни с това псоледно за България перо, от където може да се финансира мащабно, защото сега ще ги дадете за едно, а утре може да се окаже ,че има още 100 дупки.

Лъжа ли се, или споменаването на цифрата 5-6 млрд лева започна аслед като ББ /"спасителят"/ се завърна от САЩ - дали със заем или с актуализация на Бюджета на България, тази цифра продължава упорито да ни се натрапва и колко жизнено необходими за Държавата са тези пари. Всички аргументи за това според мен се размиват в политическото "празноговорене"!

Бюджета е функция на политиката. А политика се прави или со пАре ( ама пАри нема) или со дупе ( ама там положението с извоюването на дивиденти от ДПС е деликатно) или со кредит... И сега, видели-невидели отчета на правителството, видели-невидели предстоящите разходи на държавата, мераклиите които си мислят че управляват бързат да легализират тегленето на кредити на наш гръб в изпълнение на прогамата "пет-шест мил'ярда"... А за къф чеп трябва да се разрешава на временното правителство да взема решения и да тегли кредити? То за 100 дни ( колкото му е тавана на мандата) не може да ги вкара в действие, то ще ги остави на следващото правителство което ид а е то, при положение че има във фискалния резерв...

политика се прави с пАри, с кредит, или с "дупе", но също така и със стратегическо мислене и ясна концепция, различна от концепцията "да теглиме, че всички ще се облажим"...

"Предложиха ме Местан, Орешарски и Станишко" - т.е. имаме четворка за белот, която си е размесвала картите. Забележете какво става при коалиция ГЕРБ-ДПС - същата четворка за белот, само Бойко ще каже на Станишко "стани да седна"... и? Ще настане демокрация и благоденствие ли тогава?? Не е ли по-удачно цялата група да отиде в опозиция?

Нещата са безпощадно ясни!Онзи ден първанов подхвана идеята- България трябва да бъде президетска република, с неограничени правомощия на президента.На този етап, при инфантилността на бдп и корумпираността на дпс, най вероятният нов президент е борисов.За да стане това трябват мно-о-о-ого пари-добра програма, с някой лев за матриала и всичко е тип-топ!

Лош вариант - РП ни зариби с онова изказване за отваряне на досиетата в КТБ, за да подготви реалното си искане, а то е за актуализацията, т.е. новото разпределение на кредит - за едни кредит, за други чиста далавера. Добър вариант - бори се човека, до колкото му стигат силите и по двете теми зашитава обективна позиция.

Колега, по официални данни на проф. Вучева към това време в държавата има свободни за разход между 1-5 и 2 млрд лв.И то при положение,че " недостига" за бюджета на Здравна каса се предполага,че ще се случи през декември.А може и да не се случи,при достатъчна организация и контрол.

да не се бърза с актуализацията. Но явно там играта е друга - не финансова , а политическа. "ти на мене, аз на тебе"

Няма как да дам точна рецепта, при положение, че нямам пред себе си съответните точни данни. Само апелирам да бъдат разгледани и вариантите БЕЗ нов бюджет, преди да е ясен новият премиер. А такива варианти има, дали са удачни е друг въпрос.

Офшорков май забрави че има само представителни функции.

Като истински комсомолец-перач, в същината си, и този е просто един гол охлюв.

На голите охлюви ли им викаха плужаци

Миналата година бюджета, гласуван от ГЕРБ също трябваше да се актуализира. Воища, истерични ревове, плюене и кълнене като пазарска циганка от страна на ГЕРБ. Президента тогава си мълча. Сега пак трябва да се актуализира вък виж ти каква сервилност... _ Друг е въпроса, че когато тазгодишният бюджет беше гласуван, и ГЕРБ беше в залата и депутатите от ГЕРБ. Съгласни ли бяха тогава с него? - Съгласни... Е тогава какво искат? Или те заискаха откак се застягаха да управляват...

Защо миналата година трябваше да се актуализира бюджета с 200-300 млн? То е под 1%.

Защото здравната каса съвсем не беше предвидена в този бюджет от септември нататъка и трябваше здравните дейности и заплатите на лекари, сестри и персонал какъвто го има да спрат. Те да не фърлят асфалт я, та ББ да им отделя бюджетни средства?

Категорично- ако част от предстоящият нов заем отиде за "заздравяване" на КТБ, т.е. ние да изплатим източените от " неустановени лица" огромни пари, това означава,че инициаторите за този заем са вътре в аферата с банката и са лично и партийно заинтересовани.

Най-големите противници на тегленето на държавни кредити, така бързат, за да изтеглят и разпределят милиарди, и то преди да е дадена точната диагноза на състоянието, както на една бамка, така и на държавата?

Грубата диагноза е достатъчна. В следващите 6 месеца има падеж на поне 5 милиарда дълг, 2 от които са взети тази година, нарочно краткосрочни, за да не се броят за дълг в края и нарочно предоставени като горещ картоф на следващите. Някакви съмнения в това имаш ли? Приходите в бюджета изостават от миналогодишните, при положение че е заложен около 5% ръст, може да се провери на сайта на министерство на финансите. Правителството до последно одобряваше финансиране по спрени фондове, но не плаща. В резултат на което има да се разплаща милиард към бизнеса. До тук отидохме към 7-8 милиарда, за половината от които няма предвидени средства. Не съм включил КТБ в сметката, но и там ще изтече нещо.

Не е ясно още колко спешни харчове ще изникнат. Да се осигури кредит при добри условия - това хубаво. Да се изхарчи скоростно - това е много рисковано!

Нещастни герберски елементи. Когато беше предложена такава актуализация герберите и това недоразумение наречено Президент бяха против, сега обаче са ЗА, щото бащицата така е казал сигурно и защото се налага. Нещастници, вие не мислите за хората в тая държава. Мислите как да докопате повече и все повече. След 1 година отново ще ви сменим. Като гледам каква още по-уродлива коалиция се задава ГЕРБ-ДПС, жалко за България...

Какво ще изисква той,бе?Закона го изисква и разследващите имат законовото право да поискат от съда сваляне на банковата тайна за този случай.И те трябва вече да са го направили, освен,ако вече им е разпоредено друго! Аман от казуси!

Повече ме интересува, дали Президента ще удържи на думата си и ще изиска отваряне на досиетата в КТБ! От килера на бамката вече се подадоха разни скелети, гузни физиономии, бележчици, далаверки и прочее срамотии, та се наложи редовните лобисти, защитаващи политическо-банково-престъпният синтез и грабеж да нададат вой, както тази идея било "полулизъм". Популизъм-мопулизъм, явно информацията за това, кой източва и как се пълни, това което се източва им е прекалено неудобна!

проф.Хр.Вучева ясно и точно заяви-актуализация се прави, ако е необходимо, след месец октомври.Ако има нужда!На този етап нужда няма и с нов, необснован заем се товари държавата с безмислена и висока лихва.

РП е прав за КТБ-че всичко трябва да се отвори и парите да се върнат обратно, а хората- в панделата.Само,че мо-о-о-ого отдавна се изнесоха конкретни данни за конкретни фирми,чрез които банката се е източвала.Така,че тези които трябва да си свършат работата да го направят, ако не- наказателна отговорност- има си член в НК.

Никаква информация не може да бъде потулена, особено когато става дума за МНОГО пари. Могат единствено да бъдат унищожени оригинални документи, което да затрудни един ден СЪДА. Но истината не може да бъде скрита!

Нежният да си влезе в ролята на президент, а не коментира в какво вярва и в какво не. Слабо ме вълнуват вярванията му. Президент на България ли е или просто е марионетка на бандит номер едно - негово мутренско величие Милиционер Пожарникаров Комунистов с прякор Тиквуний?

Това недоразумение наричано "Президент" първо да се извини на за дето набеди опълченците за самолета! втора да си припомни функциите на Президент а те имат само представителни И трето на този чехлю и кученцето на ГЕРБ трябва да му спретнем един Импийчмън и да се маха

Убеден съм, че словесните изцепки на Плевнелиев няма да останат без последствие за нас. Такова недоразумение като него е вредно за страната да остава на своят пост. За съжаление поради политическата ситуция е нереално да се мисли за импичмант. Трябва да си отваряме очите за кого гласуваме. Със съжаление трябва да призная, че и аз бях от гласувалите за него

Плъшок като го гледам ! Майка му и Баща му са били по партиини купони и затова не са успери даго възпитат първите 7години , селянина и в америка е селянин ! За тъпото и неумесно изказване срещу В.В.Путин трябва да се извени ! Такиви тъпунгери развалят отношенията между държавите ,защо не смее нищо да каже на турците , мръсен помак ! Мразяте по -бързо се омитай от този пост , незаконно избран с маниполации и купени гласове !!!

Кой ще плаща сметката бе, пастирке, ние ли, стадото? Нали досега ревахте да не се вземат кредити? Или сега трябва да напълним нечии гуши?Гражданското общество било пораснало?! Идиот! С парите на НПО-тата, финансирани от вън и от приближени теб олигарси се разиграваха циркове, в които бяха излъгани да участват и порядъчни хора. Пастирка си бил и пастирка ше си останеш! Само че овцете ти намаляха и в края на мандата ти съвсем ще се стопят.

Някой да се сеща за по-добър президент на България от Плевнелиев ?

Въпреки многото критики към Желев , Стоянов и Първанов, се оказва, че те са "цвете" в сравнение с Плевнелиев. За това се сещам....

Плевнелиев да се извини за дето набеди опълченците за самолета!

Плевнелиев, Борисов и Доган неистово настояват българите да платят откранатите пари от КТБ. Мимикрията с грижа за хората е очевидна. Актуализацията им е нужна, за да си покрият загубите от затварянето на КТБ.

Децата ни няма да ни простят, ако веднага не ги задължим с още 5-6 милиарда!

ИНТЕРЕСНО КАК ЩЕ РЕАГИРАТ СЕГА ГЕРБЕРИТЕ ОТ СИК .. ВСИЧКИ ПАРТИИ И СЕГА ПРЕЗИДЕНТА ИСКАТ ДА СЕ УЗАКОНИ КРАЖБАТА НА 3.6 МИЛИАРДА ЛЕВА НА ВАШ ГРЪБ ОТ КТБ ....:))))) ...

Този "хубавец" забравя, че България е ПАРЛАМЕНТАРНА РЕПУБЛИКА. Докато всяка жаба не влезе в гьола си няма да има управия.

администрацията трябва да се актуализира. Не може при низходящ ръст на държавата да повишаваш двойно депутатските заплати (още повече , че и не ходят на работа) и оттам и на цялата администрация, а производството и дребния бизнс да се задушават от данъци, ето защо не сме конкурентноспособни и ще става още по-зле.

Вторият мандат е за БОСТАН.

Прост народ слаба държава !!! А за този на снимката мога да кажа само едно - тиква махни се продажно копеле!!!

много ми е забавно..... Вместо да фалирате, ще актуализирате! Парите в австрийски, швейцарски и други банки!!!!! НЕЗАБАВНО. Тез некъдърници ше ви ги изкрадът. Направиха това на родителите ми през 1997-ма. на мене нема да ми го направът, трее да бъдат сигурни. Якшън.

От времето на П. Стоянов не сме имали толкова добър президент! Кажете червени тролчета (бесепедерастки папагалчета): кое от казаното от Плевнелиев не е вярно и не е така?! Браво г-н президент! Дерзайте! Имате подкрепата на по - добрата част от българския народ.

Путкалиев , какви ги бръщолевиш бе :) Плъшок страхлив със жълти зъбки, моля те освободи ни от твоето позорно присъствие . Едно куче , един помияр да дойде , ще е по-достоен от теб , лобистта ...човека ,който предпочете да защити грабливите монополисти пред бедните граждани . Глупака , който ще остане в историята като лекето на Прокопиев, идиота , който ще остане в историята с "оня инцидент " на нова година :) Когато продаде дори природата в България и я замени за природата на твоят работодател . ще останеш в историята като най-големия ПОЗОР на България !!