Бюджет 2018: Обвинения за смърт, корупция и популизъм

Среднощни препирни, умиращи хора по улиците, обвинения в корупцияи и популизъм съпроводиха приемането на бюджет 2018.

Обратно в новината

Коментари - Бюджет 2018: Обвинения за смърт, корупция и популизъм | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Мента дари ли поне един милион за българската Коледа?

Този бюджет по нищо не се различава от предишните 10 бюджета, вкл и тези на Станишев и Орешарски. Единственият факт в бюджета е, че парите са два пъти повече от преди 8 години. Т.е два пъти повече пари има за здравеопазване, които по аналогичен начин, както реди 8 години, продължават да потъват някъде! Ако няма реална реформа, не виждам пречка и 50 милиарда годишно да изчезват за здравеопазване, което пак ще е най-лошото в Европа!

И тази година робите изработиха заплатите на господарите си.

Какво може да се очаква от тъпи комуняги освен злобно да крещят като лидерката си Корнелия.Тя си мисли че колкото повече крещи ще спаси затвора -АМА НЕ Е ПОЗНАЛА.Килията и се пази с изглед към Виеоша.Даже и собствена тоалетна с златна рамка сме и осигурили.Това са от парите на завлечения народ от приватизацията.

Никога не се е гърчил в такава агония,но на някои ГРОБарски мазохисти им е добре.Тези инсекти ,трябва да бъдат изчистени,докато не са ни изсмукали и последните капки кръв.Хората вече са тотално обезсилени и обезверени,че не могат да реагират. Управляващите на това разчитат и все по- упорито ни пресоват до последен дъх. Ееех,наридееее. До къде се докара,А,някога бяхме достойни хора.

Всички правительства през перехода са крали, но като този грабеж на ГРОБ, като тяхната наглост, като тяхната простащина не е имало досега.

При комунистите преди година по - добре ли беше? Тая червена пача Нинова не спря да реве - ако дадат 10% за пенсионерите, ще поиска 20%. Популизъм до дупка... България никога не е била толко добре колкото сега. Мрънкащи комунисти винаги ще се намерят. Мачкай Бойко!

Поредният антисоциален бюджет: Общо за култура, образование и здравеопазване държавата ще изхарчи ПОД 1 млрд. лв. Образованието, културата и здравето струват над 3 ПЪТИ ПО-МАЛКО от силовите министерства / НАД 3 млрд. лв /... .. Ех, ако вместо милиционери ни управляваха инженери... За 10 години в България са закрити 400 училища!!! Ще режем лентички на затвори в противовес на казаното от В. Юго: "Този, който отваря училище, затваря затвор." Контролираната бедност повишава престъпността... Необразован народ - беден народ - престъпен народ. Цикълът се затваря и ще издържаме силоваците докато съществува подобието на държава...

Че на образованието защо са му още пари? Гледа ли през последния месец какво се случва в училище в гр.Бяла, обл.Русе? Там имаше ученици, десетки, които дори не знаеха на какъв изпит са се явили него ден, мними души?

Ако ни управляваха инженери то социалните разходи щяха да намаляват. Най-малко втората година майчински щяха да отпаднат напълно, както навсякъде по света. Също така инженерите не обичат някой да работи и да плаща на тези, които не искат да работят. Със сигурност, обаче, инженерите щяха да заложат на образованието вместо на Гипените

ТОВА Е БЮДЖЕТ НА ПОЛИТИЧЕСКИТЕ КРАЖБИ, ДЪРЖАВНИТЕ ЧИНОВНИЦИ И ЦИГАНИТЕ - ИЗБИРАТЕЛИ.

и крантата МУ,ще има ли,гювеч?!

"А,за клепоухият тъпак и крантата МУ,ще има ли,гювеч?!" 1 изречение - 4 грешки. Рекордьор! Умнико, отвори си щръкналите уши и запомни: На администрацията на клепоухия тъпак отпускат 6.668 млн. лв. За сравнение - на Бистришкия тигър отпускат 91.07 млн. лв.

ГЕРБ ще те мачка до последния ти дъх.Не мърдай! Толкова ти е хубавичко.Банкянското слънце ще огрява последните ти дни.

Трепете българите и балканците! те от западна цивилизация не разбират! " Европеизирация на Балканите или смърт" сега нещата се опростиха и забързаха "Смърт за балканите!"

Престанете с тези спекулации за новите лекарства и мораториума върху тях. Знаете много добре, че такъв вид лекарства са само за отбрани хора. Обикновения човек го лекуват винаги с каквото има. На никой не му пука колко болни ще пукнат, нали? Видях с очите си какво става в хематологията в Дървеница през 2010-2011г. Там не бяха виновни политиците, ЗНАМ ГО! Вдях как умират хора, защото не им преляха навреме кръв или плазма, защото химиотерапията им беше сринала тромбоцитите, еритроцитите, хемоглобина до стойности в пъти под долната градица! Видях как се манипулират /на хартия/ изследвания- кръвни. Знам как се молих в кръвния център да стигне до член на семейството ми кръв, която вече бяха дали за него, но тя така и не тръгваше! Много видях и много разбрах, докато се борех за живота на любим човек! Ако плащаш под масата, ако си брат, ако си сват, тогава може и иновативно лечение. Забравихте ли няколкото медийни лица, които осъдиха държавата? Забравихте ли Теодора Захариева? Тя заведе дело за липса на лекарства през 2003-2004 год. КОЙ управляваше тогава? През 2005г. тя обяви ли гладна стачка? Защо? През м.октомври 2015г. един мрад мъж пред БТВ застана срещу неадекватното лечение в България! И за това ли са виновни от правителството? Защо хиляди хора търсят спасение в Турция? НЕ защото няма лекалства. А защото не им се предлага адекватната хирургична намеса в началото? Докато има привилегировани в лечението винаги ще има усещане за липса- на компетентност, на лекарства, на специалисти, на пари! Това е двойствения стандарт в България! Него го определят самите лекари доста често!

При наличието на "ПРОГРАМА ЗА ИЗТРЕБВАНЕ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД" от 1988 година, явно според ГОЛЕМИТЕ НАЧАЛНИЦИ България си е съвсем "нормална" държава. Затова в нея вилнее ХУМАННИЯ ГЕНОЦИД във всичките му разновидности, вместо използването някога на "Zyklon B" по времето на "ТРЕТИЯ РАЙХ".

За обикновените хора нещата се случват когато се намесят медиите.

често понякога с отрицателен знак

До 123:По твоята логика не трябва да се ползват никакви лекарства и кой оцелее.Дано ти се наложи и на теб и тогава ще те видим гербаджийска подлога.

Ако си беше направил труда да прочетеш целия ми пост внимателно щеше да си разбрал за нашата лична борба! Не са само наблюдения, а личен опит!

От написаното за Бюджет 2018, не е ясно какво става с Параграф 5, ал. 2 от ПЗР на ЗИДКСО от 2015 г., според който тази година са замразени пенсиите на 4700 пенсионера. След Нова година аз съм се приготвил да направя запитване до социалния министър Бисер Петков за посочения параграф и неговото действие в 2018/2019 година. А редактора на статията Георги Брандийски, едва ли ще знае нещо по въпроса до 01 юли 2018 година?!

От най-бедните, по 2-3 000 лв/год а от дpугаpи вече до 10 000 лв/год i С паpите, плаща на Бойко суджука и чеpпи ако намеpи Онодис вагена Ако си извади кучешките зъби няма да откажа да си дам гз да го целува

Предлагам да се сложи таван на депутатските заплати равен на средната за страната заплата. Те и без това работят по 4-5 часа 3 дни в седмицата и ползват освен полагаемия се отпуск още по 20 дни по Коледа и Великден.

При Жан-БСП минималната заплата беше 1$! След Нова Година при Бойко-ГЕРБ става 310$! Мухахахахахахахаха!

България + БСП = Зимбабве !!!!!!!

Не при Бойко,а при Костов,а по това време Бойко е ходил с бухалката по улиците.

Преди известно време излезе наяве, че с парите за образование са инсталирали 149 камери в една от елитните гимназии в Стара Загора. Полезно ще бъде, ако се намерят журналисти, които да разберат и информират хората каква част от парите за образование като цяло за страната е отишла за инсталирането на техника за наблюдение и подслушване на учители и ученици на работните им места.

Когато стане някакво нещастие в училище всички ревем защо няма камери навсякъде! НЯМА УГОДИЯ!

Поредното ограбване на народа е повишението на цената на водата- било одобрено след всенародно обсъждане и подкрепа-нагла лъжа. Става дума за още 12 млрд лв откраднати от народа за да се удовлетворяват прищевките на мутри и мутреси!

русата кака от снимката е човек на задкулисието-дала един милион държaвни пари и хоп награда от културните среди а бяха други времена га депутати даряваха личните си средства без да ги дават по нова

Не съм фен на нито една партия, но редовно гласувам за по-малкото зло и ако трябва да избирам между ГЕРБ и БСП то ще гласувам за ГЕРБ. Всички управляващи в България крадат, но БСП не само го правят но и създават чудовищни икономически поразии. Слушах великият икономически експериментатор на БСП Румен Гечев, който едно време като вицепремиер доведе страната ни до просешка тояга и гузно избяга в Кипър докато късопаметните българи вместо да му забранят да се занимава с икономика го избраха за народен представител. Слушам и не вярвам на ушите си как трябва да наливаме пари в разни утопични идеи доказали през годините несъстоятеллноста си. БСП е пълна с приказвачи които си правят експерименти за наша сметка и част от които дори допускам да си вярват. Ако е така, то те вече са за лекар. Или по-скоро ние сме за лекар, че ги избираме!

важни социални експертки или експерткалки говорят по студията безумни неща които граничат с фашизъм като стил и метод на говорене, представете си в действие

Господа управляващи, слепи ли сте или.... Огледайте се, у вс ведомства (МВР,общ. , областни администрации , министерства и др...) "работят" пенсионери! Незабавно ги освободете от държавната хранилка! Не трябва и пенсия и държ заплата! А хвърляте прах в очите (40 лв) на пенсионерите.

Както са я подкарали ще започнат и пенсионерите да емигрират от тая държава.Хубостника от Банкя вече и кантара не го хваща.

Преди година при комунистите толко по - добре ли беше?

Тази е Менте и Бюджета е менте , за тях има , но за нас няма ! Цялото Управление на Държавата е менте и Депутатите на Управляващите са менте !

епа то е ясно... ша утрепат, осакатят и изгонят поне още 200 000 души! и ща открадна поне още 15 милиарда евра от бг-то! вън европата от балканите! да живее балканската федерация и Мария Захарова за президент!

Бюджетът е факт. Събират се пари от преки,косвени данъци,налози,глоби и такси.От концесии и пр.След което,Правителството ги харчи.Както си реши,за каквото си реши. Има вечно"стигащи"пари-за НСО,Резиденции,представителни нужди,служебни автомобили/хиляди на брой/,за администрация,чиновници,субсидии за партии.За нуждите на МС,НС и т.н.Там,всички са единни-никакво посегателство върху екстрите на всички власт имащи.Вклч.и Съдебните такива.За издръжка на платените електорални единици с корени от Бангладеш,също винаги има пари. Там,където вечно пари няма,са нашите баби и дядовци,майки и бащи,пенсионери,особено за тези по селата и провинцията.Пари за децата,особено болните,също не достигат.За адекватни детски,майчински....по-скоро символични./изключвам тези за сънародниците с корени от Бангладеш/.Фискът се оприличава на ПИЦА.Къде с пармезан,къде постна. Ето я Мента на фотото-тя е пицарка също.