БСП, ДПС и АБВ ще гласуват против заема, Горанов е оптимист

БСП, ДПС и АБВ заявиха, че ще гласуват против новия заем от €8 млрд. Как ще гласуват ПФ и БДЦ още е загадка. Владислав Горанов заяви, че е оптимист.

Обратно в новината

Коментари - БСП, ДПС и АБВ ще гласуват против заема, Горанов е оптимист | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Горанов е знаел сценария.

защо ли напоследък ми се струва, че "парламентарна", "парламентарен" произлиза от "парлама", а не от "парламент".....

АБВ ли нямаше да гласува. Подлогата Първанов за да нагуши гушката и душата си ще продаде на дявола. Е на тези които гласуваха за теб, това ли им обещаваше. Мръсен ....................

Егати дребнавите хорица! Милиард повече, или по-малко кво ви пука!

Горанов каза, че не желае дефицит, това са стари заеми.

Горанов е оптимистичен идиот

А тази част от българския народ, която е оцеляла и все още не е унищожена от умишления и поръчан срещу дебела комисионна геноцид срещу българския народ не сме против заема. Ние сме против всички крадливи, лъжливи мазни , дебели, тлъсти, охранени охлюви и червеи с мазни шкембета и меки ръчички, които живеят охолно на гърба на народа от политическите ООД-та за разпределяне на пари и източване на държавата- ГЕРБ, БСП, СДС, ДСБ, РЕФ. БЛОК, ДПС, ПФ, БДЦ, ББЦ, НДСВ, КАКТО И АТАКА- и те са в кюпа! Тотална лустрация, нова избирателна система и промяна на Конституцията, образователен ценз за гласуване, премахване на партийните субсидии и частична национализация на стратегически производства, както и ревизиране на всички незаконни приватизационни сделки, също и - разследване на начина на придобиване на имуществото на лица със състояние над 200 хиляди лева!!!!

Васо, не се занимавай с политика. Става дума, за 12 мил стари заеми, с настоящ падеж, който трябва да се платят, като нямаш пари вземаш нов заем, късмета в случая е че лихвите сега са благоприятни. Точка.

НЯМАМЕ 12 МИЛИАРДА СТАРИ ЗАЕМИ!!! АМИ СЕГА? ТАКИВА КАТО ВАС СА ЗА ЗАТВОРА.

Горанов, ако не се е получило случайно е гениален. Да накара БСП да гласува против евентуален дефицит, защото става дума, за процедура по евентуално вземане на заем, да поясним, за бавноразвиващите се .

Днес е хубав ден за българската демокрация! Ако до вечерта коалицията се разпадне и правителството падне, ще гръмна шампанското!

И като падне ще се подобри ли положението ти.Да дойде Орешарски2 с неговите паднали приходи от митници и намалени приходи в бюджета.И тогава 16 милиарда ще ти се виждат смешна сумичка.

Да правиш някаква разлика между разходи и инвестиции? Сега ще се гласува 16 милиарда разходи и нито лев инвестиции! Това ли са обещаните реформи?

А какви са приходите сега? Какви промени се направиха, за да си събере държавата приходите. Дали има нещо ново в НЕК, митници, топлофикация. Всичко е както преди. Нали е реформаторско правителство! Да има някакви реформи до момента? Само за пари се говори.

По добре спестявай, ако не гласуват пари няма да има не се ли сещаш, бе бунак.

Това ли е новия рекет?

кво крякате ... боко, костов , доган или Станишев ... ква е разликата ... вие скачахте и решихте българия да има собственици .... сега бачкайте за тях и си плащайте правото да живеете в бг ... свиквайте

Гавра, мутрата подлуди този прост и нещастен народ ,но гнева един ден ще бъде смразяващ !

Искай оставка на тези който са направили дълга, търси ги в БСП, АБВ ДПС и атака с техния златен пръст.

Дългът е 5 милиарда и е намален значително през тези 25 години с неистовите усилия на всички. За да дойде сега мутрата и да го направи 16 милиарда и да ни върне не 25, ами 100 години назад?

Заем.А после как ще бъде върнат?Или да отложим фалита.След толкова хвалби, че само ние и Германия сме стабилни.

Няма страна в света без дълг, така и ние имаме падеж на 12 милиарда стари задължения, като сложиш и тези на Ореха стават 16 . Сега разбра ли?

Ами не, никой не казва твоите цифри, така че лъжеш най-безсрамно!

Сега ще лъсне малоумието на Валери Симеонов и техното патриотарство. Патриот е ,душа дава, но не свойта душа братя а душата на народа ! Ей това ще направят тези лъжци.

С този заем реално България вече е в списъка с роби на банките ! Оттук излизане няма ! Защото тези пари няма да отидат за подобряване на икономиката ни, а ще отидат в джобовете на мутри, на техните слуги и за втора употреба оръжие от сащ ! Ако това се случи - официално сме фалирала държава - въпрос на време е банките да ни вземат каквото си поискат, защото реално не можем да си плащаме дълга и ще задлъжняваме още ! С това решение отнемат бъдещето на децата и внуците ни да бъдат независими и свободни - отсега ще бъдат банкови роби ! Грозно е ! И непростимо !

Живков остави 4 млрд. дол. ДЪРЖАВЕН дълг. 8млрд бяха ЧАСТЕН дълг на Българска външнотърговска банка. Европа и МВФ братски принудудиха България да признае и този дълг да Държавен. Стоян Александров, подписа споразумението с т.н. Лондонски клуб. Баце днес ни прави на маймуни! 16 млрд. Такъв дълг България никога не е имала освен след Ньойския договор и наложените репарации!!! Събарянето на Бацеи е едиствената алтернатива!

Ти нещо си изперкал.И в най реалните спомени на БСП няма такъв дълг оставен от Живков.По надолу един твой брат по опорните точки пише че дълга е 10 милиарда долара.Като ходите на спявка поне уточнете тези цифри.Защото излиза че всеки един от вас ЛЪЖЕ.

В първия си мандат , Борисов направи няколко грешки , като най голямата беше , че заплатите и пенсиите на хората нямаха развитие .Писна ни да слушаме ,колко сме изпълнителни и колко ни хвалят от Брюксел. Сега няколко години по късно , "робията " и геноцида над народа продължават , а лакомията на управниците е безгранична !

То че си непознат няма лошо , ами си и НЕ ЗАПОЗНАТ - явно пристрастен!

Това ли успя да измисли "умната " ти главица . "Напънала се планината и родила мишка "

Лъжеш както винаги.При Борисов 1 и пенсиите се вдигнаха с 11% и минималната заплата.Справка Гугъл ако си способен да я направиш.

Да би да имаш предвид наследения ангажимент (от Станишевото правителство) през първия месец, от което после толкова много се оплакваше. И последвалото ЗАМРАЗЯВАНЕ на доходите на хората, върлата бедност и геноцид, които ги изкара ха улицата?

Ще дойде ден когато Буда ще бъде прогонен с камъни далеч от съдбата на българския народ. До тогава обаче ще нанесе много вреда ,мъка и разруха.

Оставка на Тиквата! Всичко друго е вятър и мъгла!

Е няма да нанесе колкото е нанесла твоята бкп/бсп ! Който сега лицемерничите и говорите така!

Не може да става и сравнение.

Сега върщаме пари изпити от бащите и дядоввците ни . ТРЯБВА ДА СЕ СЪРДИМ НА ТЯХ, ЧЕ СА ЯЛИ И ПИЛИ, ИЛИ СА ОСТАВИЛИ БСП ДА КРАДЕ , ЯДЕ И ПИЕ. Факт.

Така е, а родоотстъпници, като Атакистите и бсп, правят политика от това.

То атака дпс и бсп не са български партии , те не защитават нашите а чуждите интереси!

Лъжец ! някой излезна ли да обясни колко от тези 16 млрд. са взети от бсп ? Наистина ли смяташ, че ако са теглили толкова много герб нямаше да го подкрепят с факти бе катил ? Сега плащаме комисионните от скъпите магистрали на герб и кражбите на дянков + 3 млрд. за старо оръжие от сащ ! Сложно ли ти е ?

Не може да ядеш и да пиеш без да плащаш! Все някога някой трябва да връща взетото на заем!

Само дето друг яде и пи, а ние ще плащаме - така може ли ?

Не трябваше да изоставям Бюрека тролчета - изроди мои. Сега щях да имам още по солидна опозиция срещу управляващите. Все пак не се охарчих напразно за ББЦ-то - този проект ми се отблагодари.

Атака, БСП и АБВ, са срещу социалните плащания в бюджета, когато трябва да се гласува, за това. Но иначе това им е основна политика, да спекулират с бедноста и ниските пенсии. Кога лъжете?

Нищо социално няма в това, че мутрата иска да гушне 10 милиарда лева, които да му ги изплаща народа поколения наред!

Любов народна ГЕРБ е вече на боклука. Граждани, днес има слука! В събития епични, с калинките трагични увъртя се вече Цецо, с Миро мършата, с кумецо! Сделки мръсни за милиони, а за пенсиите - купони, малък Пицко обещава, обещава, но не дава! Вождът- потрес всенароден, сякаш феномен природен, водопад закани сипе:- крадльовците да изрита! Вярвате ли? Ваше право. Вий гласувайте направо, масово, като един. Да изгоним Арлекин!!!

Ти и предния път такива песни пееше , ама ГЕРБ взе че спечели! Та и сега за някакъв боклук пак си подел , да не стане тоя път с над 50% да спечелят , че няма да се учудя никак , като гледам как работи сега управляващата коалиция!

Вземи си пробвай стихоплетството и за Станишев и Моника с помощта на който нашите лични карти станаха петорно по скъпи и с тези пари си купи председателското място в ПЕС.

Искате големи заплати и стандарт като на западняците , а не обичате да работите! Е как да стане това!!!

Тебе яд ли те е, ти да не миеш чинии някъде та питаш ? Искаш у медеца , А?

lu4ka

Задавам си го и единственият отговор е: Защото ББ краде и с г*за.

Не !Задай си въпроса къде са 8 млрд. които наследиха преди само 100 дни? Така беше и при предишното управление на Тиквата, само тях ги профукаха за 3,5 год.!

за нашата мафия.. сеир да е.

Четириглавата ламя иска 16 млрд лева.Тодор Живков ще се надигне от гроба,за да каже че за 45 години ни е оставил дълг от 10 млрд долара,или около 17 млд лева.Приблизително толкова колкото искат ламите сега на един път.Тодорчо ни остави фабрики и заводи,а тези папачи нищо няма да направят за държавата.

Още един байряк, ти не разба ли, че 12 мил. за стари заеми на по 20 години. Защо при Луканов имаше невъзможност да се плащат заемите и имаше купони?

не са 16 .... ирак ни дължеше около 10 ... миаля че сдс им ги опрости

Нека не забравяме, че дълга на бай Тошо беше използван от демократите като доказателство за краха на социализма, а бай Тошо съден .

И оправдан. А България продължава да бъде разграбвана и доена.

Управляващите няма да си вкарат автогол.

и Диков даваше..

Тези пари вече са откраднати и покрити с дълг. Парите сме ги ''изяли и изпили'' , или някой друг го е направил. Децата и внуците вече са загробени да ги връщат, или ние трябва да ги върнем в идните три години. Разбирате ли положението? Който не иска децата му да връщат дългове, да каже как за следващите 3 години да върнем 5.8 милиарда евро дълг?

Сиртаки и сувлаки.

е ми то ако изберем пак едно такова "експертно" правителство на комунистите и тоя дълг ще се утрой! Няма как тройните лами са ги изяли и сега други ще се пекат на огъня и чудят как да се връщат! Затова още дълго време ще има да сърбате попарата на комунделите

Един такъв дълг не е проблем за държава с работеща икономика и пазари , но за България ще трябва доста умело да се борави с тия пари за да сме на нула! Гърците и те имат къде , къде по голям дълг и още теглят , но гърците имат икономика макар да не е като на западноевропейските държави , а ние имаме някакви задлъжнели фирмички работещи в голямата си част в сивия сектор!

Много плоско от Герб се опитват уж заради старите дългове да вземат едни 2-3 милиарда отгоре, за да ги усвоят чрез обществени поръчки. Това се налага, заради факту, че вече няма какво да сеприватизира и старата схема за финансиране на политическия ни елит не работи. Няма комисионни под масата за погазване на националния ни интерес и сега от 7-8 години схемата е друга. За какво мислете ще санират - пука им за вашите жилища, но техните фирми ще усвоят едни пари... Същото е с инфраструктурата - Боко да не се прави, че строи заради хората - неговите фирми и тези на неговите хора прибират поръчки за милиарди. Обаче като няма пари в бюджета - няма какво да се харчи за поръчки и строежи - сега почваме да теглим заеми уж за да строим, а то е за да създадем работа на фирмите на Боко. Същата схема прилагат и от ДПС и от БСП когато са на власт...

цирка по телевирора и по чия телевизия?

ИНДУСТРИАЛИЗАЦИЯ БЕ ТИКВИ. НО ЗАПАДЪТ И НОВИЯТ БРАТ НЕ ЖЕЛАЯТ ТОВА,ТЪЙ КАТО ПАЗАРЪТ ИМ СЕ СВИВА. А ПОДЛОГИ В ТАЯ СТРАНА БОЛ. НА МНОГО МЕСТА ЗАПОЧНАХА ДА ПИТАТ ИСКАТЕ ЛИ ФАКТУРА-ВЪЗМОЖНОСТ ЗА КРИЕНЕ НА ДАНЪЦИ ЛИ Е ТОВА?

lu4ka

Вярно ли е, че в хазната има само 500 милиона и затова е тоя зор. Хем да замажат положението, хем да пооткраднат още... пък след тях и потоп.

Щом ДПС е против, значи предложението трябва да се приеме.

Щом гробарите са "за" значи ще има кражба!

Аз лансирам питането: ЗАЩО народа не знае за какво ТОЧНО ще се харчат тези пари? Кой реши да е тази сумата, как го направи? Къде е публикувана в ПОДРОБЕН и ЯСЕН вид тази информация? ЗАЩО няма референдум по темата? НАРОДЪТ да си каже думата! Нали той и неговите деца ще върщат тези при!? ЗАЩО не е уве;личен корпоративнич данък не се "прищипят" НЕЗАКОННО ЗАБОГАТЕЛИТЕ???? В някои държави така са направили. Всички приказки по темата за заема за мен са ПРАЗНИ!!!! Имат една цел: ИЗМАМА на народа и източник за пореден ГРАБЕЖ!!!! Затова и казвам: на всикчи управници в България - МАМА ИМ ДА ЕБ*!!!!

Защото народа е прост. Който иска и има компютър може сам да разбере за какво става реч.

Не чу ли че и коалиционните партнъори не знаели нищо.

Прочети по надолу коментарите на Форца Б-я.

А аз искам да те попитам:кога Чобанов излезе пред народа да обясни за какво са теглените заеми от него.За цялото ме царуване само два пъти се мярна по телевизията.Един път когато го блокираха в парламента и гледаше като гърмян заек и втория път когато го смениха.

Ами аз съм от народа и съм седокопал до компютър, ама целия ли народ го има и знае какво да прави? Зашо на избори се ходи по градове, села и паланки и се врещи до небето, че видите ли ние сме хората? А сега са като малки мишки? Това питам. Не за да ми се отговаря, а който може да види, чете и се замисли. Как да спомогне и останалите да разберат, че ни грабят. Кой как завърне на власт - ГРАБИ! А на Чобанов и всички като нги и тези дето ни командват, каза - МАМА ИМ ДА ЕБ*! В управата на България тиват само боклуци, неспособни на дела. Те са крадци и разбойници!

Коалиционно управление никога не съм обичал , особено в България, където сме толкова разделени и своенравни! Такова управление не е ефективно у нас - носи само разочарования!

С 16 милиарда и бабите от Чепръчене ще управляват по-добре от вас.

Е няма как да стане тогава , защото обичате далаверите и не работите , а искате стандарт като на западняците!

Да се върне Дянков, сигурен съм ,че той няма да е съгласен с този дълг!

Няма друг начин , защото без реална икономика и със задължения към чуждите банки НЕ СТАВА ПО ДРУГ НАЧИН! ЗАЕМИТЕ ТРЯБВА ДА СЕ ВРЪЩАТ , А НЕ ДА СЕ РАЗСРОЧВАТ!

Върни, ако можеш, но не можеш, затова се разсрочват на по малка лихва.

Сега лихвата е ниска, ама вие викате че сега няма да ги теглите?

За тази цел трябва БЪЛГАРСКО производство. Да виждаш някой да се занимава с това?

Да вземат да си свият разходите, да увеличат приходите в митниците, строг контрол върху ДДС измамите, контрол в/у контрабандата и парите ще излязат на светло. То не бе саниране, то не бе дефицити.....ами тези дефицити ги правите вие господа 25г. управляващи! Народа трябва да ви изрине най-накрая всичките!

За да няма дефицит, което иска и Горанов впрочем, трябва да се намалят пенсиите, съгласен ли си? Докато не заработи икономиката така ще е.

Трябва да се премахнат партийните субсидии,държавната администрация да си плаща осигуровките и мвр също.Броя на администрацията да се намали.Така ще се свие дефицита.

Били, заблуден си брат - че куца събирането - куца, но пробойните са много , много течове бе Били. Няма нужда да наказват изтрадалите пенсионери и да им взимаш от мизерната пенсия. Виж едни тройни глоби за пияните шьофьори ще свърши работа. Ако не платят им взимаш автомобила на паркинг докато плати. За всички ще е по-добре.

Тези протестиращи отвън наясно ли са че ако този заем не се вземе държавата изпада в колапс.БЕХ е с 8 милиарда заем и ако не се върнат иизпада във фалит.БДЖ е на същия хал и то със заеми.Въпреки това продължава да се краде от там и обслужването на нерентабилни линии още по вече влошава състоянието му.А видяхме управлението на Орешарски че приходите от митници и приходите от местни данъци и такси в бюджета не се изпълни.Всичко това е в ущърб на финансиите ни.

те иначе са против ама обичат лява ръка десен джоб, иначе са против

в ролята на Яне Янев и РЗС

Само преди месец Бочко назначи Янето за личен съветник! Като изключим темата жени, за какво ли го съветва ляворезбования?

Преди една година ГЕРБ и Плевню не дадоха на Орешарски 1 млрд. да вземе сега искат 16 пъти по-вече.

Спекулации, преди една година нямаше изгодни лихви и падежи за 6 милиарда ев.

Ти сигурен ли си че Орешарски изтегли само 1 милиард.Неговите заеми са над 5.7 милиарда евро за година и 2 месеца.

и ПИБ. но що го не съдят за КТБ... за повече милиарди от не джоба ни само, а от сигурност за парите ни.

Тази Манолова има ли някакъв бизнес, издържа ли няколко работника, или е завършила икономика. Като видя какъв хубав закон за изборите направи, не трябваше ли поне малко "да се сниши". Какво разбират от икономика и финанси хората на бюджетна издръжка. Само общи приказки и дрън-дрън.

То и фин. министър дето е завършил счетоводство и контрол във Свищов през 1999 не е ясно колко разбира от държавни финанси и бюджет

Не се съветва с историци, военни, артисти или психолози, надявам се.

Какви 1.5 милиарда евро за фонда за гарантиране на влоговете? Нали банките трябва да си го гарантират. Защо пак бедния българин ще плаща за кражбите на банките? Просто не мога да повярвам на наглостта на управляващите

За тези, който се питат кой е прав, да кажем: По времето на Дянков дефицита по Брутния Вътрешен Продукт бе 0,5%. Спомняте си, че човека го изкараха сатана, че не даде коледни и великденски на пенсионерите. Мая Манолова направи метежа Костинброд, сложиха Орешарски и за година и половина Б.В.П. нарасна с 3,2% и стана 3,7%. Това е нов дълг, заедно със стария от 6 милиарда ев. става 8 милиарда евра. Или 16 в лева. В момента има исторически най-ниски нива на лишвените проценти, затова, е задължително да се преоформят задълженията, за да намалим цената на дълга. Просто казано ако ти падне с 2% лихвата, ще плащаш 200 000 000 евра по малко. БСП и Атака, заедно с АБВ са против това, защото са руски партии, това не е тайна. Там е заровено кучето.

Престара се, продажнико. Дори и Боко не казва, че стария ни дълг е 16 милиарда лева. Ти какво си? Антибългарин? Античовек? Чудовище? А Костинброд беше афера и престъпление на Мутрагена, а не на Мая. Вие сте безсрамни долни боклуци!

Явно не разбираш от финанси, разговор с лозунги и тъпи обиди не се води.

Ей Гербозомби я не лъжи. При Дянков дефицита беше 0,5% не заради повишена събираемост а защото той спря плащанията. Така дефицита се трансформира във вътрешен и междуфирмен дълг и хиляди останаха без работа. И Дянков успя да опоска около 8 милиарда резерв

Тройната коалиция остави хазната на минус 500 000 000 .

Загадката е дали ще им се даде това, което искат. Всеки от тях знае, че за последно в парламента и сигурно освен списъци, са дали на премиера и празен чек за подписване. И от тези две групи плазмодии ще зависи 16 млрд. дълг - по-скапана държава няма.

Нищо не ти е ясно. ще се гласува не нов дълг а Процедура, за преоформяне на стари задължения, за период от 3 години. Като се гласува всяка година ако има нужда.

Ти с това Форца като нацист ли се изживяваш?

Те тия "патриоти" си знаят, че повече парламент няма да видят и се снишават та дано минат пак между капките на скандала и да си останат на трапезата! Със сигурност ще подкрепят ограбването на народа, така ще останат във властта поне още малко!

цялата работа е, че понеже едните по-рано са крали неудържимо, сега си мислят , че и другите ще крадат и затова са против заема! Просто трябва да има по-голям контрол върху харча, иначе това е ИЗГОДЕН момент за рефинансиране на дълга при по-добри условия - това всеки, който има заем за жилище или друго го разбира добре. Останалото са голи приказки на заблудени хора. А такива в България дал Бог!

Случай, неграмотни продажнико - стария дълг на България е 5 милиарда лева. Всичко останало до 16 милиарда е лапачка за Боко и компания!!!

Драги "умнико", не на нас тези благи приказки и гладене по гърба. ПАРИТЕ СЪЩЕСТВУВАТ ... ЗАЩОТО ПОРАЖДАТ ДЪЛГ. Следователно, те са средство за КАПАН, ДЪЛГОВ КАПАН. Вече имаме днес, примерът Гърция. Ако ще, с каквито и прозвища да ни наричате ... ВИЕ СТЕ ЗАИНТЕРИСОВАН, НИЕ ДА П Л А Щ А М Е.

Ползата от заема- условията по него, ще бъдат много па добри,ако ги договаря ген. тонев, а не възпитаника на световноизвестната с ректора и танцувачките си, свищовска академия.Там между другото завърши и защити научна степен краско черничкия.Гафа е огромен и Борисов трябва да го смени с някой добър, утвърден икономист-финансист.Ще избие рибата, ако се досети да покани онзи лондонски професор д. Иванов.