БСП не се отказва, ще търси начин да спаси ”Бузлуджа”

Започваме консултации с юристи за търсене на друг начин, по възможност по съдебен ред, след като държавата не иска, ние от БСП да спасим паметника на Бузлуджа

Обратно в новината

Коментари - БСП не се отказва, ще търси начин да спаси ”Бузлуджа” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

от мавзолея на Георги Димитров, сега пари щяха да събират от западняците, интересно им е на тях, а и си падат по забележителности, искат да се докоснат до всичко що е било по времето на комунизма, социализма... всичко разрушиха, нищо не построиха, само се граби, краде, а народа едни се спасяват на запад, други остават в бг и мрънкат, че животът им е бил труден, а и те на държавна, на стол, ами има начини, но навън не се стои на стол, а там първо език, разрешение за работа, и се работи много, след години тук оставащите не свикнали на труд, какво ли ги чака, средно положение няма. или стоиш на хранилка на герб , или заминаваш, средно положение няма, дори и от запад като си върнат и виждат, че няма промяна, няма реформи, няма пари и пак заминават, по на 30 , а и преди 30 им окопаха главите, побеляха им, брадите им и те побеляха, искат в бг да работят, но заплатите западни, няма как да се получи, освен ако си митничар, в горско, нои, нап, системата, там където може да се даде под масата, така може, но иначе няма без промяна, без реформи да се оправи бг, а и на последните управляващи не им е изгодно, защото това са техните избиратели, а за останалите те си го знаят- удари, опраскване, диктатура, подслушване по телефони и пр. Благодаря, не желаем да живеят децата ни в такава прогнила кочина с нечисти хора, не всички де, алчни гпзове, животът е кратък, но те мислят за деца, внуци, правнуци, да не работят, а другите да работят за мижави стотинки... дори и и западните медии си го казват относно последните управляващи от 2009 до ден днешен, но с работещи и цигански гласове, и 4-ти мандат, ама като виждам, тук ще има намеса и на западни управници. то се търпи до известно време, но много станаха около 30 години, много гладен народ, виждам един еродиран говори по телефона и чувам... оплаква се, няма какво да яде, няма пари и това е на 100% истина, по GSM говореше младежа

"момчето за поръчки, Валери Симеонов"... много точно казано ,браво Нинова ! Какво ли не е разрушила държавата ,че и този паметник ...

Има лесен начин да се спаси паметника. БСП има държавна партийна субсидия. Даряват я за ремонт и реконструкция на паметника (то и това не е редно. Държавата ще отпуска на някаква престъпна партия пари, с която тя да си изгражда и възражда партийните символи, пот времето на милиционеро-социализЪма). За да се спази закона трябва да се издаде разрешение за ремонт и реконструкция. След това да с еизготви проект. И после да се започнат възстановителни дейности. Така е по закон. като начало трябв ада с емахнат всички болшевишки символи - сърпове чукове, петолъчки и т.н. Портретите на вождовете - също. Защото ако не се махнат, утре някой може да поиска портрет на Хитлер със свастика. И ще бъде прав - нацистите не са по-големи престъпници от болшевиките. историята показва че болшевишкият режим е изтрепал между 15 и 20 пъти повече хора от хитлеристкия. така че ако Хитлер и нацистите са престъпници, сталин и болшевиките са поне 15 пъти по-големи престъпници. След като БСП събере парите, може да организита своите членове да почистят паметника отвън и отвътре. А не само да ги кани на ешмедемета в подножието му. После започва реконструкцията и модернизацията. С конкурс се избира фирма-проектант (така е по закон за държавната собственост). Прави се проект. БСП-то плаща. С комкурс се избира фирма-изпълнител. БСП плаща авансово 70% (защото после да не се изпокрият) Прави се реконструкцията и модернизацията. БСП-то плаща останалите 30%. На входа на чинията се поставя паметна плоча че ремонта е извършен с дарение от БСП (е, сметната палата трябва да провери произхода на парите). И ще си имаме един обновен паметник. Държавна собственост. Е, БСП-то ще могат да го показват ежегодно на сборището си на 2-ри август на своите симпатизанти. Просто е др. Курнелия. Ако имате желание, разбира се. Но ако искате държавата да ви ремонтира зала в която да си правите престъпните сборища, така не. По-добре да го гръмнат.

Спасението за тази чния е само едно:НАСОЧЕН ВЗРИВ и да отива при създателя си

TAIA LUJKINYA OTVRATI TZYALA BULGARIA S NEINITE LUJI.TAKIVA KATO KORNI,LUDOTO LENCHE,JELU BOICHEVTZI,KUTELOVTZI DA VURVYAT NA MAINATA SI I DA OSTAVYAT DURJAVATA NI NA MIRA.DU-PE-SE MALKO SE TZIVILIZOVAHA NO TEZI PREDATELI NE.

На комуниста даром,само бой.

Не трябва никога да забравяме, че именно БСП е разрухата за България......включително и по отношение на този паметник и много други примери! Колкото и да се пъни корнелията, няма как българите да забравят кой ограби страната ни!!!

Ако ДПС вземат паметника, ще посрещнат десетки хиляди българоговорящи и турскоговорящи на годишнини от Възродителния процес на близкия до Шипка връх!

Добре не се е сетила да си поиска Сталин, Коларовград Благоевград и т.н. налин го бяха преи менували по времето на диктатурата на пролетариата Гнус и помия. поне малките дирчета да си упажжнят минусита.

Стига сте я показвали тази Курнилия. Като я видя, два дена не ми става фуя.

Че кат си от другия бряг е нормални бе,хахаха!!! ХО ХО ХО

Че трябва да си пълен сбърканяк да ти стане на тоя текезесарски свин първенец!

Бузлуджа, Бузлуджа, връх легендарен от кой ли, не си предаден? ! Хан Соло, като кацне отгоре, със неговия "Фалкон Хилядолетен" и продума на Люк Скайуокъра : -Джедайче, ти ненагледно! Какво ти Йода продума, за тази база занемарена и за какво сме тука да го е.а? Тогаз джедайчето дръзко отвърна: -Е.а ли му майката пирате космически... Не ми е рекъл учителя Йода, а най е била кака Пица, със голямата си .ица, та рекла тя, на сестра ми Лея ( принцеса) - За туй място аз живея и милея !

Айде смейте се, де ! (Или поне се бъзикайте) Не е ли смешно? По ме кефи да се шегувам със това съоръжение по научно-фантастичен начин, отколкото по политически.

След победата на Комунистическата Революция: Дьорт шорош----ще бъде обявен за враг на човечеството, като хитлер! .... последователите му , като например иво минджу и асан харекришната----ще бъдат преследвани и съдени като врагове на народа!:)))))

но партийния гювеч не и излиза от главицата. Когато ни удържаха пари за това архинедоразумение никой от тая чета не си е задавал въпрос дали няма ние да съдим партията за тия пари.

Агресивната "мома" върти, суче, вади от 9 дерета вода, подпира чинията на Бузлуджа с всички други паметници у нас, приравнява чинията с върха Бузлуджа и какво ли още не... А тази сграда въобще не е паметник на нещо, а просто подтискащ символ на едно политическо робство, изграден, за да се извисява над светинята Шипка!

БСП не се отказва, ще търси начин да осребри максимално чинията. А ти народе ги дандуркай!

Ами да си купят чинията и да си я оправят. Милиарди изкараха от заменките.

Болшинството от българите са хетеросексуални. Те не искат гей пленуми и БСПедерастия! На три последователни избори българите го показват!

Добре , че има тема, където протеклите полово органи от Геръб , пръскот миризмата си на прогнила риба

търсене на друг начин? старият комунделски номер с вторият начин?? няма да стане, дрОгарко! днес има закони ! държавата ако реши че не и трябва онова нещо, обявява търг, играем на равни начала, и който даде най много, става негово!

Другарко Нинова, бихте се в гърдите до посиняване, с някакви програми, платформи и политики. Руините на Бузлуджа част ли са от тях, та се опитвате да занимавате цял народ с мерака си за тези руини който неочаквано се събуди след десетилетия?

Политиката на БСП е като Бузлуджа - грандоманска, експлоататорска, много, много пропаганда и лъжи и пълна руина!

БСП иска паметника безвъзмездно. БСП иска и държавна помощ за ремонта и възстановяването му. Първото иска защото паметника бил част от историята на партията, а второто защото паметника бил на целия народ. И така. Веднъж паметника е на БСП и веднъж на народа. Защо такова раздвоение? Защото БСП иска да й подарим и след това да платим с наши пари. Това искат милионерите от БСП.

Колко пъти БСП получи покани да се вземе Бузлуджа, когато това беше възможно? Има ли такава покана и по време на председателството на Нинова? Отговори ли поне веднъж БСП на такава покана? Прие се закон който забранява държавна помощ за партии. БСП присъства ли на обсъждане на този закон който е пречка да се подари Бузлуджа на партията? А в пленарна зала как гласува БСП?

Другарко, ма, къде се наредихте до войници, революционери и герои? Вашата партия е недостойна за Левски, например. Не цапайте дори и с думи героите на България.

И теренът винаги си е бил държавен,и чинията е построена с парите на целия народ. От къде на къде решиха, че е тяхна и трябва да им я подарят? Истинските паметници издържат векове а бетонното недоносче на комунистите не издържа и 40 години. Всичката им работа такава! Че то една кирпичена селска къща издържа по-дълго.

Бузлуджа и Мавзолеят трябваше да бъдат превърнати на бардаци, в които млади социалистки да обслужват преминаващите анадолски тираджии и да заработват членски внос за партийните мероприятия!

как е на БСП като когато е строена тази глупост нямаше БСП

Колкото спасиха Руината Соц, толкова ще спасят и Руината Бузлуджа. БСП са свикнали само да крадат. Най-добрият им и съвестен политик Жан Виденов катстрофира държавата, че народа го прогони с павета!

Боли ме гъзо за тая катакомба,дайте я на усойницата да си мъти яйцата там!!!.....хората изнемогват тя за егото си мисли....по голям боклук от нея е нямало в тази държава!!

цялото Позитано ...20 де.

Вии надвихте на пенсионерите,че сега с тая тъпотия ще ни замазвате очите,долни наглеци !

Хахаха,щот са мноо умни герберите и обединените идиоти,сега те ще го ремонтират с бюджетни пари ХАХАХА!!! Балевски-бягай да шкуриш,Болене-измети ошкуреното,,Воеводата-почвай да боядисваш,Цецо-прехвърли го на тъщата,да не е на твое име,Боко-наблюдавай ги да не ми бият кучето по цял ден,ей!!! ХО ХО ХО

.... виж там някой кран няма ли за палене....

...виж там няма ли още някой паметник за оскверняване..и някои други грантове за усвояване... ХО ХО ХО

Виж там--гХXxxx---ти е за Е ХХХЕ :))))

След победата на радикалната соросоидщина: На Бузлуджа ще бъде построен 93 метрова статуя на пикаещия алцхаймер--роналд рейгън!:)))))) ..... Ще бъде озаконен национален празник---"джулай ийвнинг"-----къпане в струята МУ!:))))))

.... 'озаконен' или 'узаконен', неграмотни червени питекантропи, седнали акъл да дават..... хахахахахахха

Запеткайка -----в глътката ще получиш , малоумнико! идея си нямаш, дебилче!:),,,

Ще клечите и ще пиете пикнята от петте американски бази! Добре че го осъзнаваш, Пройно!

След победата на Комунистическата Революция------ти ще ринеш гьобре , малка трътло:))))))

Пройчо , сега вече разбрах че имаш акъл колко трима без акъл.Но СЕЛАВИ трябва да се заработва някоя и друга рубла.

какви революционни бури бошуват в чугунената кратуна на наш Пройча !!!.

Браво нс г-жа Нинова Абсолютно права е в случаят Колкото до разрухата на паметника тя вече ще е отчасти на НФСБ и най вече на Валери Симеонов Срам е такива българи да се зовът патриоти

Абе ненормални сте си генетично !!!!

За тази глупост там, една стотинка от бюджета не трябва да се дава.народа мре със 10 човека в час а те ,ковчези по планините ще спасяват.

има начин за спасение, всички комунделки да се съберът в летящата чиния и да отлитат за червената планета, тя си е изконно тяхна ! Така ще постигнат две основни цели, пъро ще спасят паметника и второ ще ни спасят нас от чрвената чума тегнеща като заразно зло над българския народ !!!!!!

стотици малки и големи паметници на загинали партизани и партийни функционери.И вижте- стоят си,не са съборени или вапцани с боя от гербаджии,соросоиди и т.н..Ха кажете вече 27 год.колко от стотиците паметници на загинали партизани и ятаци са подържани от БСП или младежката им организация или пък от областните и градски организации на БСП из страната.Те и за това всички ги знаят като лицемери.Дори обръшението между социалистите "другарю" е толкова лицемерно,смешно и пошло,че примерите са много как се обстрелват другарите и по конгреси и по пленуми,и без конгреси и без конгреси всекидневно и кой да измести"другаря" си по кариеристични подбути.

Пак чакат за келепир.Те съсипваха и фалираха държавата при всяко свое управление, сега за Бузлуджа се сетиха. С откраднатите пари от приватизацията, червените куфарчета ,т.е. с нашите пари, за втори път ще си прибарат Бузлуджа, за да правят музей на световния социализъм. Ще превърнат това свято място свързано с Хаджи Димитър, в сборище на екземпляри, с идеология отречена в цял свят .

БСП(ДС) има 100 годишна практика в КРАДЕНЕ, РЕКЕТ, ПАЛЕЖИ,АТЕНТАТИ и УБИИСТВА.

Народът и държавата загиват! В този момент партията майка се е юрнала да спасавя Бузлуджа, след като години наред не си мръдна пръста по въпроса! Това е почти като вчерашната случка-виц: затворник с полицейска кола със сирена блъсна пиян велосипедист :)

Колко много буренясали паметници на партизани има в страната и няма кой да ги изчисти а те искат Бузлуджа. Да вземем за пример паметника край Белица ( трънясал и неподдържан). Свиди им се да купят хербицид за 10 лева а тръгнали да оправят мегалита на Бузлуджа. Кой от младежкото БСП ще се наеме, след като са мамини синчета и с лакирани нокти.

Ние в Пресцентъра на Партията за българия възнамеряваме да не се спираме само до тук. Съвсем скоро ще поискаме и собствеността върху паметника при Жабокрек. Само Борисов пак да има късмета да не Ни го даде. Тогава ще му покажем чий е Партийният дом и къде зимуват раците.

Цялото правителство трябва да си даде Оставката , за кражбата на века в НДКА ! Паметника на Бузлуджа трябва да се даде на БСП , това че някой хитрец го е одържавил е имал в предвид да го присвои ! Това че отначало Борисов давеше на БСП , а сега се дръпна , говори че е лъжец , страхливец и подлец , друго и не очаквахме от него ! Дай боже до нова година и да отива в небитието !

в четири изречения имаш 8 грешки !??!

Ние в Пресцентъра на Партията за българия много се радваме, когато четем послания на будни българи като вас. Скоро не само паметника, ами и одържавената родина ще си върнем.

Шилo

И как точно по съдебен път ще принудите някого (в случая държавата) да ви подари нещо бе?!?!? Смешници!!!

Срамота е,на връх Хаджи Димитър,на височина 1440м, да се намира един паметник,който се е превърнал в кенеф. Не ми се ще да мисля,че извисявайки се,той олицетворява нашата мизерия и разруха,орисана от българските политици. Независимо от кой,това безобразно нещо трябва да се реновира или ликвидира.

Az kato o4enik (1958 na. sam) na vodiha pres liatoto n1975 go. na brigada da sagrazhdame Pametnika. Rabutata beshe niopisuemo teshka,no rabotehme bes po4ivki ,ponezhe mnogo rabota imashe,no obeviavaha vseki koito ne raboteshe mnogo-za sabotior. Momi4etata ot nashta gimnazia bokvalno pla4eha ot ni4oveshkia zor.

Krimena ot St. Zagora, Svetla Ilieva, stodentka Münche, здравей!

Ай стига с това БСП, ма! До оня ден не сещахте за него място, изведнъж опищяхте орталъка. Кажи си, кой от вашата бандитска оранизация го иска терена и какви са му плановете?