Валери Симеонов: Божидар Димитров е будител като Паисий

Съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Сименов заклейми "нападките" срещу директора на НИМ проф. Божидар Димитров и го сравни с Паисий Хилендарски.

Обратно в новината

Коментари - Валери Симеонов: Божидар Димитров е будител като Паисий | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нормално да се нападат хора които защитават Българското. Нали сме се пропили с предатели които ще продадат и майка си за 30 сребърника.

аз пук сум сугласен с 2 рузе горе,б.димитров е пич отвсякуде, и ще гласувам за в.симеонов. бащата на назята мозе само да си мечтае за моят глас вече. туркоблизач.

един истински Паисий, но както и новоизградените крепости е бутафориния паисий,а като добавим и как покръсти бойко от оня бактериален извор в плиска може да е и пародийния паисий!!!А пък валерката го оставете с бойко са си лика прилика!!!

Звщо всички мои познати от БСП говорят едни и същи глупости по повод научните разработки на Божидар Димитров, явно защото тои прозря предателството на тази партия към народа и се оттегли от тях. Тази партия не прощава когато някои я разконспирира. А професора е един от малкото хора които могат да мислят логично.

Този симеонов отначало го мислех за почтен, нищо че ренде.След сформиране на парламентарната му група се показа интересно плетиво от ченгета, стюардеса, специалист по всичко, преминала през доста легла, пардон, партии, и всякаква друга сволоч.Сътрудничеството с БД , свирката на властимащите от както свят светува, още един показателен факт.Лъжат ни лесно, но сме и лесни за лъгане.Аман!

Ако беше истински историк настоящия Паисий щеше да разкаже какво е прочел в единствената истинска история пазена при това във Ватикана и писана от католика от Чипровац Петър Богдан. И да каже какво не му е харесало в разказите там та както разправят е изял половината хартия по свитъка ... кажи бе Паисий!

Тоя Валери Симеонов е типичен рептилоид ! На много човекоподобни вътрешния им мир е изписан върху лицето ! Ще повърна като го видя ! Никой вече не вярва на тоя лицемерен доносник-ченгасар ! Боклуко Валери, Божидар Димитров е доста по-достоен от теб !

А ти бе лумпене Валери, защо подкрепи оная кюстендилска пачавра за омбудсман ??? И ти си същия боклук като тези, срещу които говориш ! Повече никой няма да гласува за теб ! Жалко, че доста хора първоначално ти повярваха !

Защото има с какво да я държат, не е Дева Мария. Сещайте се малко!

Много професор много нещо. И всичките ченгета и политици. После се чудим че наука и образование няма. Няма и да има.

Явно има антибългарска атака в пресата, на едните им плаща някой от запад (професорите по нищо говорене) на другите естествено "той". Ситуацията е както при Цар Борис. Ако продължат, ще превърнат Б. Димитров в икона. Какъвто и да е бил, винаги е бил патриот . Кой друг в тази страна е възстановил повече от 30 паметника? Войнишки, църковни и други.

- Чудя се поради что оправдавате недоразумението Божидар Димитров. Той е писал срещу свои колеги. Проверете! Не е правил изследвания, няма акъл и квалификация за подобно нещо. Писал е и срещу хора по време на задграничните си командировки.

Всъщност , за него са писали. Там където е бил (архива във Ватикана) пускат само по един.

Ти видял ли си Божо с лупата и мистрия да възстановява?

Много глупав въпрос.

Хайде стига, съвсем ще лъсне , че сте не просто купена патерица на грейп, ами винаги сте си били част от тях, вкл. и когато заливахте бабичките, ваши основни телезрителки, с лицемерна антибойко реторика.

не мърсете дира с тия двамата, а и Паисий е на светлинни години от тях,нищо че е живял преди 300 години само. Жалко за младите, едно време в Банско се пазеше мястото на къщата му с част от двора. И помнете.Бог забавя и не забравя,когато го обругават.

Така е, и Паисий е разпространявал доста лъжи, ама на него му е простено, щото не е разполагал с достоверни исторически източници, и е преписвал каквото му падне. Страшното е, че българските учебници по история се базират точно на измислиците на Паисий, а не на европейски историци от онова време, и по този начин насаждат шовинизъм и ксенофобия. Така че аналогията е правилна, очаквам в бъдещите учебници да бъдат включени и вампирите и ракията и свещения кладенец и всички други простотии на БДШНИМ.

на европейските историци от онова време (17-18 век) им е дремело на оная работа за някакво си средновековна България и за някакви си българи в Османската империя.

криещ се зад българско достойнство.Защо не се завреш....... и да спреш да се обаждаш!

поредния нещастник

Какви невероятни глупости си написал. Учебниците ни били базирани на Паисий, а не се вземали предвид европейските източници от 17-18 век :)))))) Абсолютна лъжа, която показва , че си нямаш хабер от българска историография, нито от изворите за българската история. Иначе мнения даваш....... Не само, че не са базирани учебниците нас Паисий, а дори информацията в историята му се подценява, като изрично е споменато, че не може да се счита за сериозен научен труд - това в учебниците. А нито едно свидетелство за България, било Европейско, Османско или друго не е пропуснато, нито едно. намери такова свидетелство, ще го публикуваме! Идиот. ПС. други са проблемите на науката. Ама баш с илитерат няма да седна да ги бистря.

Симеонов, по- голяма простотия не можа ли да измислиш?

Може, може! Има време...

Ако БД е будител, както руския трол кръстил се на Паисий Х в Дир.бг, пепел им хвърли на такива будители!

по-добре от никове като НИКСЪН и т.н., които са много български.

Еее,това какво е?Н кого служиш?

а вие служите на Путин!

"Професор"Божидар е добре да бъде пенсиониран ,докато не е изопачил съвсем историята и не е вампирясал цялата нация!

Вампирясването на нацията почти приключи.

мекере,По друга тема в разговора Валери Симеонов бе попитан от водещия защо формацията Патриотичен фронт е водач по брой агенти на Държавна сигурност сред кандидатите за Народното събрание, Симеонов скандално заяви, че се гордее с малцината си колеги, работили за благото на България в ДС.

Какъв професор е тоя лизач на БКП,БСП,ГЕРБ и т.н.асистент степен

Стига сте писали глупости, че Б.Димитров е ченге, защото дейността му като ченге е била да изнася информация за историята на България от архиви на западни държави. Той е абсолютно достоен българин и не е дал основание да бъде оплюван, просто е по-колоритен. Тук всякакви бездарни сухи историци, които ни приспиват с изказвания и писания, се отъркват около него, за да си придадат значимост. Той има най-голям принос от историците ни за популяризиране на историята сред масата българи, които все по-малко четат, да могат да се гордеят с историята ни.

Докато другите историци ровят и търсят.Този палячо иде и отреже лентичката на открит някой вампир или 20-а ръка на Йоан Кръстител....Да забавен,колоритен,разказвач с монотонно говорене на приказки...НО НЕ И ИСТОРИК е този палячо...Шоуто на Шибадар!!!!

Божидар Димитров историк, политик секретен сътрудник, агент Кардам, Тервел, Телериг 1973-? I главно управление II главно управление, 2 отдел, 4 отделение

Какъв бисер,какво хвалебствие за тоя ченгежийски плондер Б. Димитров!Не ни бе известно,че Паисий е подбуждал червените подмазвачи и е служил вярно на дс!

Не мърси Паисий, мръснико КДС-арски!

ПРЕДИ 25Г НА ТОЗИ ДЕН СЕ РЕШИ СЪДБАТА НА МНОЗИНА.ПОДПАЛИХА ПАРТИЙНИЯ ДОМ И СЕ СКРИ ИСТИНАТА ЗА КРИМИНАЛНАТА ПЕРЕСТРОЙКА НА КОМУНИСТИТЕ СТАНАЛИ В ПОСЛЕДСТВИЕ КАПИТАЛИСТИ.Част от документацията е била унищожена или открадната от подпалвачите на Партийният дом, за да се скрият следите от управлението на комунистическия режим, смята доц. д-р Михаил Иванов, съветник на президента Желю Желев. На днешния ден се навършват 25 години от подпалването на сградата, като огънят започва след предупреждение на Пламен Станчев - член на движение "Инициатива за гражданско недоволство", че ще се самозапали, ако от Партийния дом не се премахне петолъчката - символ на чужда държава. В 23 ч. вече от пламъци е обхваната почти цялата сграда, като обяснението е, че е подпалена спонтанно. Вечерта на 26 август 1990 г. Желев направи обръщение и обяви, че подпалването на Партийния дом заплашва социалния и обществен мир на България и призова всички да не се подават на провокации, защото има хора и групи, които не желаят България да мине по мирен път към демокрация, а търсят насилието и хаоса.

трябва да се срамуваме, че сме съвременници на Божидар Димитров!

Гледам тук все соросоидите нападат Б.Димитров. без аргументи освен че е комунист и ченге. А пък същите хора гласуват за Бойко, който е не само комунист, ченге че и е бил охранител.

Сега разбрах какво е соросоид..ха..ха-този който гласува за Бойко..ха..ха..Докато ни управляват милиционери 70г ,намо "да свалим Альоша от наряд " и младите ще бягат на Запад и малцинствата ще се множат...Колхозник не може да е професор.....заложено е генетически .

Паисий

соросоид е човек, който изпълнява политиката на САЩ, Сорос, Отворено общество и често му плащат за това.

Божидар Димитров може и много да разбира от история, но дори да не изпълнява партийни поръчки на комунистите, все пак годинките са му май много. Забелязвам че напоследък говори все повече глупости. Хубаво е като знае нещо да го каже. Ама като не знае защо не мълчи? За България може да знае много, не коментирам. Но няма да забравя как веднъж спомена по телевизията отдавна ширещия се мит за Швейцария, че Хитлер не я бил нападнал единствено и само защото имали много сигурни банки в които нацистите можели да си крият парите и златото. А истината (която не я пише в учебниците) е че Хитлер е имал план за нападение над Швейцария, с кодово название "Операция Таненбаум". Всичко е било подготвено. Хитлер ведъж е казал, че Швейцария е една гнойна пъпка на лицето на иначе красивата Европа, която трябва да се изстиска. Историята е много дълга, нямам място и време да я опиша тук, но голяма роля изиграва главнокомандващия на швейцарската армия, който сега е национален герой, има марки и монети с неговия лик. Самия терен и самата отбрана на Швейцария е била така организирана, че Вермахта накрая се отказва от плановете си. Но защо Божко Димитров не си трае като не знае, а на всяко гърне мерудия иска да бъде? Защо бе, Паисие?

Преди 1989г разни простовати хорица като Шибадар Димитров и други агенти на ДС получаваха титли за вярна милиционерска дейност в служба на КГБ и Москва.Трябва България един път завинаги да се отърси от тези феодални старчета и да им се спре кранчето на държавна лапачка....

Простовати хорица... Пълно е във форумите. Точно Божидар Димитров ако се нарече простоват, то 90 % от българите автоматично попадат в тази категория.

Ако си мислиш че с монотонното говорене като разказвач на приказки за деца е ум и интелигентност..... ЖАЛКО!Шибидар е просто един приятен за слушане разказвач на лъже история и артефакти ...Който е приятен за мужиците че Шибадар ги обижда...и то доста цинично...

почвам да се замислям има ли господ? ако имаше, щеше да си прибере вересиите!

Щом другарят Балевски го казва... няма как ние простосмъртните да се не съгласим, нъл тъй?

А до скоро една маймуна си мислеше , че Дякона се е преродил в нея

Б. Димитров няма да реже български самолети, както направиха сините политици. Неговите критици май са от отбора на резачите и ликвидаторите.

Строител или ликвидатор - това е въпросът. Божидар е строител.

На Дисниленда в Плиска!

Оставете ги на мира бе хора нали знаете ,че шимпанзето колко на високо се качва толкова повече му се вижда червения задник.

Така е другарите от ДС трябва да се защитават, така са ги учили, иначе Б.Димитров да се скрие някъде и повече да не се меси в политиката, вече се съмнявам дали може да се изказва и за историята. А Симеонов е лъжепатриот, само подклажда електората на ДПС. Погледнете преди създаването на тези партии като Атака и НФСБ колко електорат са имали ДПС и колко сега... това е достатъчно.

ВаРЕли,варели,селяндурино млад...Тоя същия "будител",ПЕЛИКАНА(заради "сладката си гушка"),изкара в едно от "история БГ" по канала,ЧЕ ВИНОВНИ ЗА ТОВА КОМУНИСТИТЕ ДА ИЗБИЯТ 25000- ДВАЙСЕ И ПЕТ ХИЛЯДИ БЪЛГАРИ(И ТО НАЙ-ОТБРАНИТЕ) В ПЪРВИТЕ ДНИ СЛЕД 9 СЕПТЕМВРИ СА АМЕРИКАНЦИТЕ и англичаните, ЩОТО ТЕ БИЛИ НАКАРАЛИ КОМУНИСТИТЕ ДА ИЗВЪРШАТ ТОВА "ГЕРОЙСТВО".За така наречения "народен съд" въобще не става дума.Той е друг филм...Та този "патриот" ваРЕлитУ, май е от града на тимаджиите-варна-"морската столица" на БГ.Хаха.Тоест без техното одобрение едвали е стигнал до парламента.Ееех ваРЕли ваРЕли,селяндурска мутро...

абе какви са били тия отбрани българи, дето са ги изтрепали комунистите? да не са били случайно като днешните родолюбиви депутати, патриоти министри, прокурори- бич за престъпниците, полицаи професионалисти, некорумпирани кметове, честни бизнесмени и банкери чакащи на по една мижава заплата?

Не знам кой от двамата ми е по-гнусен.

Ех, Модус, разбира се, че Бареков.

хе-хе. Да ви имам и новината и коментарите. Аман от глупости.

Пак стари ченгеджийски номера ни пробутват.

Освен съмнения имах и някаква симпатия към ченгетата от ПФ - все пак уж патриоти но все повече губя симпатии А сега тази явно пресилена защита на ченгето Божо- ми идва в повече - помня го като активист на БСП, помня и доста тъпотии, някои провокации - нарочно казани думи за Македония са да даде основание на лавров да ги цитира. тя само показва некомпетентността на Симеонов - БД е само телевизионен "учен" авторитетът му сред истинските учени е крайно нисък. Поне 20 от подписалите се срещу него са мноого по сериозни учени! Абе едни ченгета защищават други ченгета! и сега и "Свещената вода" - няма нищо свещено - може тоалетна или умивалня да е било! Многото нитрати и анаеробни бактерии говорят за това, че в нея се е пишкало и акало! поне слагайте Свещената вода в кавички! Е да - на божо-ченгето му се развали далаверата - сигурно доста парици е смятам да изкара от пикливата вода! щом се опита да накара бойко да ЗАБРАНИ анализите на водата (поне докато не продаде 10000 флакона!Божо дори използва ББ за рекламната кампания! Някой депутат да пита какъв процент е дал божо на Боко за участието му в рекламния клип!

Поне 20 от подписалите се срещу него са мноого по сериозни учени! ЦИТИРАЙ ПЕТ ИМЕНА! 1. 2. 3. 4. 5.

явно е трудно да изброиш пет достойни учени .... Нещо много дълго се замисли

Божо е патриот. Не се продава за хонорари от чужди фондации. Чуждопоклонниците го мразят, ние го обичаме. Дори да не е свъхкапацитет, важното е, че обича България. Ние също. На фона на Макдоналдс културата и разграбването на България от чужди компании родолюбивите учени трябва да бъдат уважавани.

Имаме Божидар Димитров един ДС агент, но приятен за гледане сорски трол, отсреща имаме най-гнусната сороска сволач, с претенции,нагла, безлична и неприятна за гледане като Дичев, Янакиев и компания. Всичките им титли и трудове не могат да изтрият отблъскващото излъчване,което имат. Явно става дума за война в бандата на сороската евроатлантическа интелигенция. Предпочитам Димитров. Поне е интересен за гледане, не е нагъл, и лъже с мярка, за разлика от горните двама.

Е, сега очакваме Божо да върне паса и да сравни Валерко с Левски, или поне с Ботев! Мила родна картинка!

Димитров не е толкова прост, но ти явно си.

Божо, ти ли си?

Валери, аман от ибрикчии, що не отиде и тебе да те полее със светена вода Созополския Паисии.

Хубав, лош - Божидар Димитров е Божидар Димитров. Кой е Ивайло Дичев? Той е никой.

Че те всичките, които тука критикуват БД са никой. Това е омразата на профана към можещия.

В така наречения преход се нароиха професори също като звездите по хотелите на нашите новобогаташи.А пък да не говорим за политиците ни които не могат да разделят една бала слама на две магарета,но в същото време искат да изпъкнат като свински мъде и блещят глупост след глупост.

Наистина, странна държава е България. Страна на нормален народ, управляван винаги от някакви ако не обирджии, то дебили или мутри. И в създавания хаос винаги се появяват някакви кретени, които намират свое място. Защото в нормална среда не могат да се намърдат И кого издигат до пиедестала на отец Паисии - Божо Вампира, откривателя на куп велики археологически артефакти. Вампир, кости на Йоан Кръстител, още някакви извънземни и всякакви абсурдно шамански фекално-осветени съкровища "Нема такава държава"!!!

Преди около 15 години имаше една снимка на Б.Д. с лодка еднодръвка и горд надпис Ето Ноевият ковчег! Е после се оказа с около 10 века по нова, но нищо при костите на "Йоан Кръстител" разликата е само 400 години

Валерка, ти си прост като чалгар. Дори селския ти акцент дразни, да не говорим ако се заслуша човек какво казваш.

Нещо супер интересно - българската история е писана винаги от чужди автори, като се почне от древно византийските и арменските, та се стигне до Шафарик, Иречек и група руски учени. Едно дребно откбонение е преписаната история на Хилендарския монах, взел руски превод на Мавро Орбини. Апропо науката и до сега срамливо мълчи на какъв език пише и говори Паисий, но това определено не е български, ама карай... Явно има световно конспиративен заговор да се заличат всички писания на наши родни автори в миналото, но истината ще излезне някога...