Коментари - Експерт: В България масово се изнася национален доход | Днес.dir.bg

Експерт: В България масово се изнася национален доход

Липсата на работни места е огромният проблем на България, заяви в интервю за БТА изпълнителният председател на Българската стопанска камара Божидар Данев. Изходът е инвестиции и създаване на качествени и устойчиви работни места, каза експертът.

Обратно в новината

Коментари - Експерт: В България масово се изнася национален доход | Днес.dir.bg

Коментари

Що не обясни как се изнася национален доход?Като влизат пари от емигранти и европари.А висшето образование не трябва да се финансира от държавата.Първо,да спре да създава кадри които не се търсят и второ да не финансираме други държави,когато тези кадри емигрират.Трябва да се ограничат помощите и социалните пенсии до минимум.Институциите да престанат да товарят с идиотски изисквания предприемачите,защото не искат да накарат всички да си изпълняват задълженията си.Гъвкавост при наемането на работа.Тормозиш човек,че вика пенсионерка по 1час на ден да чисти,а не си мърдаш пръста за сигнали за работещи без трудов договор или регистрирани като безработни.

Не се прави на Христофор Колумб, ами кажи ти какво направи Б-я да не се окаже в настоящето положение?! Всички вие, които "управлявате" държавата знаете за какво иде реч, но не смеете да се обадите, щото ще се наложи да се откажете от битовия комфорт, с който ви купиха...за да унищожавате Б-я!

на всеки открил малък бизнес се падат по поне 20 чиновника, всеки грабнал някаква наредба и те натиска, рекет, е няма да има работни места, питайте за тях в инспекцията по труда, НАП и т.н., но и тях няма да има кой да храни скоро, ще дойде ред на монополите ама те няма да платят рекет на дребните държавни риби

При отпускане на държавен заем, СБ и МВФ поставят условия, които са политически: ще ви дадем едни пари, ако управлявате държавата си така и така! Я, сега Данев да ми каже, какъв е единственият изход?

Никакво коопериране с големи производители в света! Никакви частни големи промишлени предприятия! Частникът е всесилен феодал. Данев няма представа, че в една голяма фирма с чуждо участие, хората се назначават на работа при условие, че няма да участват в профсъюзи, а жените да не планират да излизат в майчинство. В противен случай - намират начин да се отърват от работника. Естествените монополи и големите фирми трябва да са държавни и там да е всесилен трудовия кодекс. Частният бизнес да се ограничи до малък и среден! С много административни и финансови улеснения за първите 5 години и с непрекъснат контрол за спазване на законите!

Именно където държавната администрация е властник, там запада законът и справедливостта. Защото хората се успиват и забравят да изискват и да се борят. Тогава ги налазват всякакви навлеци. Прави ми впечатление, че социалистически настроените хорица все искат да прехвърлят на накоя иснтитуция своите задължения да се борят, да поемат риск и с това да печелят. Все си мислят, че с по-малко риск се почеели повече. А то не е така. Без риск не се печели изобщо. Без активност на всеки и без изпозлване на ума за решаване на противоречията - също не се печели. Изобщо като чуя как една държавна фирма монопол ще свърши работа, се сещам как нямахме ток и вода, как нямаше бензин и си карах колата с туба вв багажника, как нямаше стоки по магазините и хората се редяха на опашки за всичко. Знам, че на лумпена му харесва повече на опашка, вместо да поеме рискове и да се развива. Но кофти е, че след опашките идва по-лошото, а именно глад. Стратегията на лумпена е проста - да оцелее днес. Но с тази стратегия той оцелява в бедност и мизерия. За това частният бизнес е дброто решение, както си е естествено откакто свят светува. Но хората да се борят постоянно, вместо да се успиват за по няколко години, докато нещата се осерат и станат нетърпими.

Решението е затвор за тези, които бавят парите на бизнеса, за да не бави и той пари за заплати.

Никога не бих правил бизнес в България, да храня тъпи и корумпирани чиновници.

Нека сега данъчните и икономическа полиция върнат рекета на фирмите и ще се справим с безработицата.

Вчера, да вчера се провали "СБОРИЩЕТО" за тристранно сътрудничество защото трябвало било да се декларира имуществото на всеки от участниците. Това ако не е ЕГОИЗЪМ, това ако не е АЛЧНОСТ, какво друго би могло да бъде? Ще има да чакаме повишаване на доходите, но според тях това ще стане на Куковден. Все пак на господата, у които сега се намират и хлябът и ножът са изплашени яко. До сега беше им лесно да се будалкат с лошият мат'риял. Въведоха си "модернизирани правила" за ПОРОБВАНЕ, обаче времето им за употреба СВЪРШИ. Този месец, АПРИЛ-2013 е началото на вторият етап на БЪЛГАРСКАТА ПРОЛЕТ-Априлското въстание_2013. До третият етап, ВЕЛИКАТА ОКТОМВРИЙСКА КАПИТАЛИСТИЧЕСКА БЪЛГАРСКА РЕВОЛЮЦИЯ, ще има само още 6 месеца колизии. АМИН! Боже, пази България.

Не драги,това не е егоизъм нито алчност - това е страх от предстоящото доказване на придобитото имущество и банкови сметки.Как мислиш се става на 20-35год.милионер в България при условията,които имаме?И кой мислиш подпира гърба на такива милионери?Аз не знам какво още искат господа работодателите - намалиха осигуровките (пенсионните),намалиха им данък печалба (10%),което в условията на такава криза си е чист популизъм за сметка на всички останали и най-вече на гърба на пенсионерите и на най-ниско заплатените.Такива "вечни".като Божидар Данев,свикнали да "ядат на хляба мекото и да търсят на работата лекото" не могат да дават адекватни съвети и/или консулти какво да се направи в днешните условия,защото те просто нищо старо не са забравили и нищо ново(имам предвид просперитет на държавата,а не лично обогатяване,възползвайки се от ситуацията) не са научили

Нека те светна "babet, отива на война", защо ситуацията сега е такава. "КОЛКОТО ПОВЕЧЕ МАТЕРИАЛНИ БЛАГИНКИ ПРИДОБИЕШ, ТОЛКОВА ПО-ЯКА КАРМА ЩЕ ПЛАЩАШ, В СЪДНИЯТ ДЕН.". А денят "D" на Страшният Съд идва с огромна скорост от Алцион, центърът на "Млечният път".

какви ги разправя Данев? Асфалт му е майката, асфалт!

Какви са тези идиоти бе-знае се, че никой не е отишъл да си върши работата. Хората трябва да стачкуват до край. Винаги и само до резултати!

Писна ми от такива експерти видяхме резултатите от"тежката индустрия" и от "кооперирането" . Според мен цялата трагедия на бизнес климата в България се нарича "КОНСУЛТАНТИ" ,"СДРУЖЕНИЯ за ..." и "КАМАРИ на ..." , които прокарват чрез продажните политици лобиски закони и ако не си плащаш редовно членския внос към тях - ...( становището на Л . Пенев за супата)

Това всички го знаят,само че не се изнася само национален доход... Изнася се всичко,хората гледат да се спасят от правовата ни държава защото е много правова.И гледат с право да спасят кой каквото може...Защото държавата нали е правова и има право над всички и всичко.Така че добре става че се изнася всичко от такава правистка държава на правистите и юристите....

Крадецът вика дръжте крадеца. Ми създайте ги работните места бе другарю Данев. Нали си БожиДар, направи нещо за себеподобните. А доходите са ниски, защото такива като тебе искат всичко за себе си ( да го носят на оня свят ). Останалите да ви множим богатствата с робски труд.Наричат ви "бизнес". Смях в залата. Червените пари от куфарчетата профукахте, защото не знаете как да ги управлявате. Шеф на банка - инженер химик. Истината е, че в България се произвеждат общо взето само заготовки за тоалетната (тази на чеха). Другото са дреболии. Shame on yuo, ако ме разбираш какво ти казвам. На руски не знам как е, преведи си го.

той да ти създава работно място? създай си го ти. наеми и други на работа. дай им по 3000 евра заплата. защо ВСЕ НЯКОЙ ВИ Е ДЛЪЖЕН?

Защото на мен никой не ми е подарил нито началния капитал, нито завод, нито защита срещу рекета от 90-те.

не се напъвай и на английски не знаеш как е

Г-н Данев си пази хляба и говори празни приказки!Колкото да правиш бизнес това става и без да откриваш фирма.Нека Данев да дойде на пазара на "Красно село " и да се увери как вървят цигарите!Проблеми няма!Никакви" контролни органи".Така е с години!Намери си пазарната ниша и купувай или продавай.Не ти трябва фирма офис и простотии с община и "държава"

Този "бизнес" е запазена територия за мургавия електорат. Я да иде някой бял да продава - ако не го прибере полицията, манговците ще го пребият.

С две думи, полицията пази маговците дето продават цигари,у щом тях не ги арестува. Значи има нарешдане свише, нали, а кой до сега управляваше свише!

Имам чувството, че напоследък точно възползващите се от дивотиите в нашата държава са тръгнали да ги изобличват. Евреите обичат тоя номер - нещо като изпреварваща реакция, започваш да викаш най-много и гледаш да овладееш онова, което иначе би те съборило - съвсем логично и разбираемо за дълго гонен народ. Нашите тюфлеци, обаче не са гонени, но тоя урок са си го купили и добре го прилагат - прав е, само дето и той и мнозина около него имат бизнес точно, защото държавата се държи така и то в тяхна полза. Дето се вика - и кво прайм като е така? Като заговорих за евреите сравнението има още един интересен аспект - ония умеят да се променят, ако повече не може така (или поне са го умеели някога преди да се вземат и те много сериозно), но за нашите големи "бизнесмени" някак си не го вярвам, по-скоро ми се струва, че от много частни услуги държавата е пред сериозен проблем и вече ще не ще почва да си иска и от тия, които до вчера е хрантутила. Та така - прав е, ама е и част от проблема.

Чудех се каква ли им е пък на тия далаверата, да предлагат БПЦ за нобелова награда, докато не си дойдоха на думата. Трябвали едни пари, за да се лобирало, щото иначе не ставало. Смях през сълзи!

Щом някой опита да направи нещо за да изхрани себе си и поне още няколко души около себе си, кърлежите от държавните администрации така го нападат, та задушават инициативата и осъществяването и още в зародиш. Корупция и бюрократизъм има във всички държави, ама в България е ужасия. В "цивилизованата" част на Европа има корупция, но тя е по много високите етажи на властта, та хората не я чувстват пряко. У нас корупцията и рекетът са от портиера до министър председателя...всичко, бе мамкаму що е държавен служител те накаца, ама веднага.

Не от портиера а от чистачката на тротоара пред сградата им до шефа.

Takа става, когато изключителната тъпотия на комунизирания "матр'иял" и "чалгосването" му с долнопробни политически лъжи, е широко разпространена обществена практика!? Съчетано с постоянното фалшифициране на изборните резултати, всичко това изважда в управлението на държавата изключително продажни елементи, които с голяма вероятност, умишлено унищожават основните икономически структури, на които се основава все още, съществуването на българската държава!?

от години се е впил като въшка в държавното тяло ! Не го ли е срам да говори на махленски, това и бабите го знаеме-Тодорк

Тя липсата на работни места е следствие на това, че в България не се развива най-подходящия сектор - селското стопанство. То не че се редят на опашка де, да работят там :)) Всички бягат от него. Направо не можах да повярвам на ушите си, че 90% от плодовете и зеленчуците в България били внос!!! Няма нужда от кой знае какви мерки да се вземат (щото пак ще храним някакви чиновници, симулиращи работа) - всеки, който е безработен, да се връща по родните места и поне 60% от средния и малък бизнес да се фокусира върху селското стопанство. Ако не друго, то поне храна ще имат.

То хубаво ще се върнат.Ама като произведат първо интегриращото се малцинство ще окраде каквото може, а останалото прекупвачите ще изкупят на безценица.

Липсата на работни места е огромният проблем на България.......................ДЕМАГОЗИИИИИИИ......ОЛИГОФРЕНИИИИИИИИИИИИИ............ВАШТА МА.КАААААААААААА

Аз,като представител на ма "малкия (ама много малък бизнес),мога да кажа,че съм съгласен на 80% с тоя ,така наречен експерт. Тук решиш да предприемеш нещо като бизнес,пък недай си Боже да наемеш и работници......Жална ти майка! Започват се едни набези ,ту от данъчни,ту от РИОСВ,ту от знам ли и аз от кой вече.Държавата има няколко институцийки,дето само чакат нещо да преприеме някой и те се спускат отгоре му като пирани.В главите на тия малоумници е набита мисълта "Вие сте най-важни!Вие сте стожер на икономиката ,екологията и изобщо на всичко". И те с тая мисък идват да издевателстват отгоре ти.А ти се чувстваш виновен за това че си създал 2-3 работни места. Как няма да има безработица ,като нищо не стимулира истинския бизнес? Стимули има само за сивия и черния сектор. Просто трябваше отдавна още ,Народът да ампутира тоя тумор,наречен политическа класа.

И отгоре на всичко тези"малоумници " с основание си мислят ,че са стожера на държавата. В една "държава" в която бюджета се пълни в голямата си част от такси, глоби и подкупи ,просто не може да не е така. Разрешително от пожарната- ще ти го издадем до утре ,ама сега правим ремонт и ако може ,дай да ни донесеш една кутия електроди ,няколко диска за ъглошлайф и да купиш два-три стола./Таксата си е отделно/.

Прав си, но има и още нещо. Тумора има почти нелечими метастази, които завладяват все по-голяма част от организма - циганите...

Коментари - Експерт: В България масово се изнася национален доход | Днес.dir.bg

Експерт: В България масово се изнася национален доход

Липсата на работни места е огромният проблем на България, заяви в интервю за БТА изпълнителният председател на Българската стопанска камара Божидар Данев. Изходът е инвестиции и създаване на качествени и устойчиви работни места, каза експертът.

Обратно в новината

Коментари - Експерт: В България масово се изнася национален доход | Днес.dir.bg

Коментари

Що не обясни как се изнася национален доход?Като влизат пари от емигранти и европари.А висшето образование не трябва да се финансира от държавата.Първо,да спре да създава кадри които не се търсят и второ да не финансираме други държави,когато тези кадри емигрират.Трябва да се ограничат помощите и социалните пенсии до минимум.Институциите да престанат да товарят с идиотски изисквания предприемачите,защото не искат да накарат всички да си изпълняват задълженията си.Гъвкавост при наемането на работа.Тормозиш човек,че вика пенсионерка по 1час на ден да чисти,а не си мърдаш пръста за сигнали за работещи без трудов договор или регистрирани като безработни.

Не се прави на Христофор Колумб, ами кажи ти какво направи Б-я да не се окаже в настоящето положение?! Всички вие, които "управлявате" държавата знаете за какво иде реч, но не смеете да се обадите, щото ще се наложи да се откажете от битовия комфорт, с който ви купиха...за да унищожавате Б-я!

на всеки открил малък бизнес се падат по поне 20 чиновника, всеки грабнал някаква наредба и те натиска, рекет, е няма да има работни места, питайте за тях в инспекцията по труда, НАП и т.н., но и тях няма да има кой да храни скоро, ще дойде ред на монополите ама те няма да платят рекет на дребните държавни риби

При отпускане на държавен заем, СБ и МВФ поставят условия, които са политически: ще ви дадем едни пари, ако управлявате държавата си така и така! Я, сега Данев да ми каже, какъв е единственият изход?

Никакво коопериране с големи производители в света! Никакви частни големи промишлени предприятия! Частникът е всесилен феодал. Данев няма представа, че в една голяма фирма с чуждо участие, хората се назначават на работа при условие, че няма да участват в профсъюзи, а жените да не планират да излизат в майчинство. В противен случай - намират начин да се отърват от работника. Естествените монополи и големите фирми трябва да са държавни и там да е всесилен трудовия кодекс. Частният бизнес да се ограничи до малък и среден! С много административни и финансови улеснения за първите 5 години и с непрекъснат контрол за спазване на законите!

Именно където държавната администрация е властник, там запада законът и справедливостта. Защото хората се успиват и забравят да изискват и да се борят. Тогава ги налазват всякакви навлеци. Прави ми впечатление, че социалистически настроените хорица все искат да прехвърлят на накоя иснтитуция своите задължения да се борят, да поемат риск и с това да печелят. Все си мислят, че с по-малко риск се почеели повече. А то не е така. Без риск не се печели изобщо. Без активност на всеки и без изпозлване на ума за решаване на противоречията - също не се печели. Изобщо като чуя как една държавна фирма монопол ще свърши работа, се сещам как нямахме ток и вода, как нямаше бензин и си карах колата с туба вв багажника, как нямаше стоки по магазините и хората се редяха на опашки за всичко. Знам, че на лумпена му харесва повече на опашка, вместо да поеме рискове и да се развива. Но кофти е, че след опашките идва по-лошото, а именно глад. Стратегията на лумпена е проста - да оцелее днес. Но с тази стратегия той оцелява в бедност и мизерия. За това частният бизнес е дброто решение, както си е естествено откакто свят светува. Но хората да се борят постоянно, вместо да се успиват за по няколко години, докато нещата се осерат и станат нетърпими.

Решението е затвор за тези, които бавят парите на бизнеса, за да не бави и той пари за заплати.

Никога не бих правил бизнес в България, да храня тъпи и корумпирани чиновници.

Нека сега данъчните и икономическа полиция върнат рекета на фирмите и ще се справим с безработицата.

Вчера, да вчера се провали "СБОРИЩЕТО" за тристранно сътрудничество защото трябвало било да се декларира имуществото на всеки от участниците. Това ако не е ЕГОИЗЪМ, това ако не е АЛЧНОСТ, какво друго би могло да бъде? Ще има да чакаме повишаване на доходите, но според тях това ще стане на Куковден. Все пак на господата, у които сега се намират и хлябът и ножът са изплашени яко. До сега беше им лесно да се будалкат с лошият мат'риял. Въведоха си "модернизирани правила" за ПОРОБВАНЕ, обаче времето им за употреба СВЪРШИ. Този месец, АПРИЛ-2013 е началото на вторият етап на БЪЛГАРСКАТА ПРОЛЕТ-Априлското въстание_2013. До третият етап, ВЕЛИКАТА ОКТОМВРИЙСКА КАПИТАЛИСТИЧЕСКА БЪЛГАРСКА РЕВОЛЮЦИЯ, ще има само още 6 месеца колизии. АМИН! Боже, пази България.

Не драги,това не е егоизъм нито алчност - това е страх от предстоящото доказване на придобитото имущество и банкови сметки.Как мислиш се става на 20-35год.милионер в България при условията,които имаме?И кой мислиш подпира гърба на такива милионери?Аз не знам какво още искат господа работодателите - намалиха осигуровките (пенсионните),намалиха им данък печалба (10%),което в условията на такава криза си е чист популизъм за сметка на всички останали и най-вече на гърба на пенсионерите и на най-ниско заплатените.Такива "вечни".като Божидар Данев,свикнали да "ядат на хляба мекото и да търсят на работата лекото" не могат да дават адекватни съвети и/или консулти какво да се направи в днешните условия,защото те просто нищо старо не са забравили и нищо ново(имам предвид просперитет на държавата,а не лично обогатяване,възползвайки се от ситуацията) не са научили

Нека те светна "babet, отива на война", защо ситуацията сега е такава. "КОЛКОТО ПОВЕЧЕ МАТЕРИАЛНИ БЛАГИНКИ ПРИДОБИЕШ, ТОЛКОВА ПО-ЯКА КАРМА ЩЕ ПЛАЩАШ, В СЪДНИЯТ ДЕН.". А денят "D" на Страшният Съд идва с огромна скорост от Алцион, центърът на "Млечният път".

какви ги разправя Данев? Асфалт му е майката, асфалт!

Какви са тези идиоти бе-знае се, че никой не е отишъл да си върши работата. Хората трябва да стачкуват до край. Винаги и само до резултати!

Писна ми от такива експерти видяхме резултатите от"тежката индустрия" и от "кооперирането" . Според мен цялата трагедия на бизнес климата в България се нарича "КОНСУЛТАНТИ" ,"СДРУЖЕНИЯ за ..." и "КАМАРИ на ..." , които прокарват чрез продажните политици лобиски закони и ако не си плащаш редовно членския внос към тях - ...( становището на Л . Пенев за супата)

Това всички го знаят,само че не се изнася само национален доход... Изнася се всичко,хората гледат да се спасят от правовата ни държава защото е много правова.И гледат с право да спасят кой каквото може...Защото държавата нали е правова и има право над всички и всичко.Така че добре става че се изнася всичко от такава правистка държава на правистите и юристите....

Крадецът вика дръжте крадеца. Ми създайте ги работните места бе другарю Данев. Нали си БожиДар, направи нещо за себеподобните. А доходите са ниски, защото такива като тебе искат всичко за себе си ( да го носят на оня свят ). Останалите да ви множим богатствата с робски труд.Наричат ви "бизнес". Смях в залата. Червените пари от куфарчетата профукахте, защото не знаете как да ги управлявате. Шеф на банка - инженер химик. Истината е, че в България се произвеждат общо взето само заготовки за тоалетната (тази на чеха). Другото са дреболии. Shame on yuo, ако ме разбираш какво ти казвам. На руски не знам как е, преведи си го.

той да ти създава работно място? създай си го ти. наеми и други на работа. дай им по 3000 евра заплата. защо ВСЕ НЯКОЙ ВИ Е ДЛЪЖЕН?

Защото на мен никой не ми е подарил нито началния капитал, нито завод, нито защита срещу рекета от 90-те.

не се напъвай и на английски не знаеш как е

Г-н Данев си пази хляба и говори празни приказки!Колкото да правиш бизнес това става и без да откриваш фирма.Нека Данев да дойде на пазара на "Красно село " и да се увери как вървят цигарите!Проблеми няма!Никакви" контролни органи".Така е с години!Намери си пазарната ниша и купувай или продавай.Не ти трябва фирма офис и простотии с община и "държава"

Този "бизнес" е запазена територия за мургавия електорат. Я да иде някой бял да продава - ако не го прибере полицията, манговците ще го пребият.

С две думи, полицията пази маговците дето продават цигари,у щом тях не ги арестува. Значи има нарешдане свише, нали, а кой до сега управляваше свише!

Имам чувството, че напоследък точно възползващите се от дивотиите в нашата държава са тръгнали да ги изобличват. Евреите обичат тоя номер - нещо като изпреварваща реакция, започваш да викаш най-много и гледаш да овладееш онова, което иначе би те съборило - съвсем логично и разбираемо за дълго гонен народ. Нашите тюфлеци, обаче не са гонени, но тоя урок са си го купили и добре го прилагат - прав е, само дето и той и мнозина около него имат бизнес точно, защото държавата се държи така и то в тяхна полза. Дето се вика - и кво прайм като е така? Като заговорих за евреите сравнението има още един интересен аспект - ония умеят да се променят, ако повече не може така (или поне са го умеели някога преди да се вземат и те много сериозно), но за нашите големи "бизнесмени" някак си не го вярвам, по-скоро ми се струва, че от много частни услуги държавата е пред сериозен проблем и вече ще не ще почва да си иска и от тия, които до вчера е хрантутила. Та така - прав е, ама е и част от проблема.

Чудех се каква ли им е пък на тия далаверата, да предлагат БПЦ за нобелова награда, докато не си дойдоха на думата. Трябвали едни пари, за да се лобирало, щото иначе не ставало. Смях през сълзи!

Щом някой опита да направи нещо за да изхрани себе си и поне още няколко души около себе си, кърлежите от държавните администрации така го нападат, та задушават инициативата и осъществяването и още в зародиш. Корупция и бюрократизъм има във всички държави, ама в България е ужасия. В "цивилизованата" част на Европа има корупция, но тя е по много високите етажи на властта, та хората не я чувстват пряко. У нас корупцията и рекетът са от портиера до министър председателя...всичко, бе мамкаму що е държавен служител те накаца, ама веднага.

Не от портиера а от чистачката на тротоара пред сградата им до шефа.

Takа става, когато изключителната тъпотия на комунизирания "матр'иял" и "чалгосването" му с долнопробни политически лъжи, е широко разпространена обществена практика!? Съчетано с постоянното фалшифициране на изборните резултати, всичко това изважда в управлението на държавата изключително продажни елементи, които с голяма вероятност, умишлено унищожават основните икономически структури, на които се основава все още, съществуването на българската държава!?

от години се е впил като въшка в държавното тяло ! Не го ли е срам да говори на махленски, това и бабите го знаеме-Тодорк

Тя липсата на работни места е следствие на това, че в България не се развива най-подходящия сектор - селското стопанство. То не че се редят на опашка де, да работят там :)) Всички бягат от него. Направо не можах да повярвам на ушите си, че 90% от плодовете и зеленчуците в България били внос!!! Няма нужда от кой знае какви мерки да се вземат (щото пак ще храним някакви чиновници, симулиращи работа) - всеки, който е безработен, да се връща по родните места и поне 60% от средния и малък бизнес да се фокусира върху селското стопанство. Ако не друго, то поне храна ще имат.

То хубаво ще се върнат.Ама като произведат първо интегриращото се малцинство ще окраде каквото може, а останалото прекупвачите ще изкупят на безценица.

Липсата на работни места е огромният проблем на България.......................ДЕМАГОЗИИИИИИИ......ОЛИГОФРЕНИИИИИИИИИИИИИ............ВАШТА МА.КАААААААААААА

Аз,като представител на ма "малкия (ама много малък бизнес),мога да кажа,че съм съгласен на 80% с тоя ,така наречен експерт. Тук решиш да предприемеш нещо като бизнес,пък недай си Боже да наемеш и работници......Жална ти майка! Започват се едни набези ,ту от данъчни,ту от РИОСВ,ту от знам ли и аз от кой вече.Държавата има няколко институцийки,дето само чакат нещо да преприеме някой и те се спускат отгоре му като пирани.В главите на тия малоумници е набита мисълта "Вие сте най-важни!Вие сте стожер на икономиката ,екологията и изобщо на всичко". И те с тая мисък идват да издевателстват отгоре ти.А ти се чувстваш виновен за това че си създал 2-3 работни места. Как няма да има безработица ,като нищо не стимулира истинския бизнес? Стимули има само за сивия и черния сектор. Просто трябваше отдавна още ,Народът да ампутира тоя тумор,наречен политическа класа.

И отгоре на всичко тези"малоумници " с основание си мислят ,че са стожера на държавата. В една "държава" в която бюджета се пълни в голямата си част от такси, глоби и подкупи ,просто не може да не е така. Разрешително от пожарната- ще ти го издадем до утре ,ама сега правим ремонт и ако може ,дай да ни донесеш една кутия електроди ,няколко диска за ъглошлайф и да купиш два-три стола./Таксата си е отделно/.

Прав си, но има и още нещо. Тумора има почти нелечими метастази, които завладяват все по-голяма част от организма - циганите...