Борисов: Изтребителите да са нови, преговаряме с 3 страни

Премиерът Бойко Борисов заяви за бойните самолети, които ВВС се предвижда да придобият, че те трябва да бъдат нови. Той съобщи, че ще преговаряме с 3 държави.

Обратно в новината

Коментари - Борисов: Изтребителите да са нови, преговаряме с 3 страни | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

абе тъб ръб-хъб - певачките са мой приоритет, не бъркай Боко с тях. Виж за футболистите нямам против, аз съм ловец.

Радо-грипена беше решил, че вся власт советом - и е дал обещание на грипенци, че договорът за грипените им е в кърпа вързан. Та нали са го избрали с БОЛШИНСТВО, нали е летец, никой не може да му излезе насреща. Да, ама не - беше казал доаиенът на бълтгарската журналистика.

Я най-добре да купим нЕколко фалкона да си вози винету, било футболисти, било певачки, па ко стане некоя война... отваря шлюза на тоалетната и бомбандира... кво ще 'абим ценни ресурси...

Така, така бате Бойко... Никакъв гювеч на комуниста "пилот" Радев, най простия в България след жена си българин...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Аз съм съгласен да вземем съв....,пардон,руски самолети,независимо нови или стари.Товаришч Путин обаче строго ми е наредил да не се разконспирирам като явен кремълски агент.

-Бойко,добре разтягаш локуми,но не забравяй основната задача,която съм поставил на тебе и на Радев - всичко друго,но не и американските фантоми! Дори и сега в Сирия не можем да противодействаме срещу самолетите на гадните кравари!

Радев прилича на бай Тошо на младини.Освен това е със слаба обща култура,беден речник,ниско интелектуално равнище и просташки манталитет - характерно за повечето дългогодишни шапкари.

Я па ти квъ 'халтура изкара, майна... друго си бе плевенското плашило със слушалчицата, то инТЕЛЕкт, то ЧАР, то мисъл, кЪт майсъл...

ПИТАЙ ЦЕЦО ТОЙ Е МНОГО ВЕЩ ПО ТОЗИ ВЪПРОС.

Може и да не разбирам много от самолети,но за това пък моят английски е перфектен!Зироу,уан,ту.Вече мога да броя от 0 до 2,така че филологът Бърбореков ряпа да яде!

"Росен Плевнелиев подкрепи създаването на парламентарна комисия, която да провери избора на изтребителите "Грипен"", а ще се проверява ли предходния избор? Вероятно не, защото гарант е предходния президент!

Боко играе игра, накрая ще каже, че експертите не са го послушали и той пак е добрия.

ГЕРБЕРРАСТИТЕ РАЗИГРАВАТ ЛОШИЯ И ДОБРИЯ. ЕСТЕСТВЕНО КАФЯВИЯТ ВИНАГИ Е "ДОБЪР". ЯВНО Е ЯСНО,ЧЕ НЯМА КАК НЯКОЙ НОРМАЛЕН ОТ КОМИСИЯТА ДА ИЗБЕРЕ 40 ГОДИШНИТЕ КОНСЕРВИ. БОЧКО ПОЛИЦАИТЕ И ПОЖАРНИКАРИТЕ КОГА ЩЕ БЪДАТ С НОВИ УНИФОРМИ? А НЕ ДА ЛЮЩЯТ ИМЕНАТА НА ДЖОН КАФЯВИЯТ ОТ ТОРОНТО?

Доброто ченге се изказа веднага след лошото. Браво , министър председателю, браво; Цецо върши перфектно работата си.

И кого ще изтребваме?

ПО - СЕРИОЗНИ ТЕМИ, МОЛЯ !

Тъй де, ако ще купуваме нека бъдат нови изтребители. Сега какво ще каже бившият комсомолски секретар Росен Плевнелиев по въпроса, след като и неговият ментор, Б. Борисов, мисли като г-н Радев: Грипен или Юрофайтер. Нов самолет си е нов самолет.

Няма значение какви са каза ББ , важното е да са Ф-16 и да си получим втората половина от Комисионната ! Лакомията за пари е болест !

Стига с тези комисионни де! Купете руски здрави изтребители, хем ще излязат по-евтино, хем комисионната може да бъде във вид на водка :)

Хем в резервоара може да открият бутилка водка

СТРАНИ ЗА ПАРЛАМА!!! ЗАЩОТО РУБИН КАТО"ВЪТРЕШЕН"ЧОВЕК ВЕЧЕ ВИ КАЗА ОТКЪДЕ ДА КУПИТЕ! АЙДЕ ДЕ,НЯМА ЛИ ДА СЪБЕРЕТЕ СИЛИ ДА МУ СЕ ОПЪНЕТЕ?! НИЩО,ЧЕ ЩЕ СЕ ОПИТА ДА ВИ СПРЕТНЕ ПРЕВРАТ СЛЕД ТОВА,ЩЕ ВИ РАЗБЕРЕМ!

юрофаитера е супер самолет-38 мил. €,20 броики, срещу миг-31 и су 35 са пътници, но поне на турските ф-16, можем да се дървим

Едва ли можем да се дървим на който и да било от споменатите ти съседите, но някой луд ако отвлече пътнически самолет, поне може да го ескортират или да свалят.

Най-добре малко на брой, но да са нови и да не са от съседни държави или частитите им да не са също прозиведени в съседни или близки държави. За Турция знам един случай: Онез започнали да правят свои F-16 с електроника от Израел, но се наложило да правят веднъж съвместно военно учение в Израел с тези самолети, онез са им казали, че тия самолети ако влязат в изрелското въздушно пространство ще паднат, понеже чиповете им имат вградени взривове, и след това Турция прави големи инвестиции и започва да произвежда сама електрониката за тези самолети, та ако се купува военна техника от съсед винаги трябва да се има едно на ум.

В този ред опция за закупуване на мигове от Русия просто трябва да отпадне,

Едни и същи 10-20 профила, специалисти по всичко, денонощно обясняват във всяка статия как целия народ е лудо влюбен в Русия и носи каскети. Тоя Дир вече съвсем се изравнил с Блиц, като сборен пункт на пенсионери въздишащи по пролетарските си младини. Невероятно е, че преди време когато познати ми казваха за тия сайтове, че са трагикомични, аз не разбирах защо.

Ако произведени Ф-16 през 1986, се броят за нови, стоят в хангари, като резерв на САЩ и не са употребявани до сега, затова е цялата дандания! Ама, Борисов да каже, дали той използва думата нови вместо неупотребявани! Може да се намерят и други по-евтини неупотребявани изтребители, произведени за втората световна война в САЩ!

Няма значение какви ще бъдат самолетите, ухили се пожарникаря. Стига да са Ф-16. Заради комисионните.

Моля, някой д ами обясни - ЗА КАКВО СА НИ САМОЛЕТИ?

Все пак трябва да си патрулираме въздушното пространство.

г-н Борисов ,а не е ли по добре да използвате тези средства за повдигане на така или иначе омрялата ни икономика !?За какъв чеп са ни тия самолети ????За да покажем и ние някаква активност ли ??????????!!!!!!!! Идиоти!!!!

На България са нужни изтребители, колкото да "отбие номера". Едва ли някой смята сериозно че ще се бием с авиацията на Русия или Турция. Едно освежаващо боядисване на наличните МИГ29 е предостатъчно.

Най-добре нови с обвързани инвестиции. Чехите и унгарците изобщо не са по-тъпи от нас. Таралясници на 37 години - не ни трябват.

Бойко кои експерти чакаш да произнесат, ТИ и Цветанов ли????? Огледайте се и ще видите , че всичките Ви експерти не са помирисвали армия!! Веднага ще ме контрирате,ами ген.Попов,той куче на каишка драги!!

Вие обсъждате самолетите и си отвличате вниманието,тоя отново измами старите хора по швейцарското правило.Обещаваха им 2,7%,после ги промениха на 2,4%,а в пследния момент ги орязаха на 2% тихомълком. Стана по- лошо от турско. Никога България не е имала по-чудовищен управник. ...За тези,които това сега не ги интересува ще кажа само,че и вас това ви чака. Времето лети бързо. Добре,че все още мога да помагам на родителите си. Иначе отдавна вече да са се споминали под грижите на банкялията.

Май доста специалисти се изказаха , че можем и без тези скъпи и прескъпи самолети. Защо са ни ? Защото имаме президент льотчик за това ли ще му е бог на помощ.

Шефа ти Барни Ръбел ут Полша ти каза, че требе да плащаш. Не помниш ли от вчера до днес?

"Май доста специалисти се изказаха , че можем и без тези скъпи и прескъпи самолети. Защо са ни ?" Логика в интерес на империята. За да останем разграден двор за руска инвазия.

Тоя щурак на снимката е готов да се изкаже компетентно и по предложение за самолетоносач в язовир "Искър"... Пълна лудница, отивам в кварталното кръчме да дойда на себе си.. Баааах ти Супермутрата...

Вече не можем да направим такова нещо. Нито имаме металургия, нито кадри за нея. Но за какво ни е нужен нов самолет, при положение, че имаме 20 бр. Миг29. Ако ги ремонтираме в авиоремонтния завод, ще са напълно достатъчни. . "Собствен самолет Yastreb ( нерегистриран ) 07.07.2017 13:32 . Да си произведем сами наши изтребители марка Yastreb, във фабриката в Божурище, където под ръководството на българския конструктор Лазаров са правили българските самолети LАZ, купуваме двигателите и електрониката, а тенекийте и тялото си правим сами, ще ни излезе 10 пъти по евтино и ще се открият нови работни места. Да не сме по тъпи от руснаците или шведите? "

Въпроса в края на цитата искаш да е с положителен отговор ли?

Къде е тази Фабрика? Ходил ли си скоро на летището?

бе момче, ти даже и да направиш нещо си, което да отлепи от пистата няма къде да го тестваш. Само пробните версии на тия самолети се тестват по 5-6 па и повече години и имат сума ти катастрофи и смъртни случаи. Къде в България ще го тестваш? Той докат се засили и трябва да спира вече. Па ако падне над някой голям град кво правиме тогава? И на кой ще ги продаваш? Ти си никой, тръгваш с нещо ново- значи кат шведите трябва на кредит. Може ли да продадеш да речем на Асад 50 самолета на кредит? Ще ти го върне ама дръжки. Колкото ни върна парите Кадафито или оня другия там с брадата

Ти видя ли какво съм написал и какво цитирал? Моя пост е над цитата.

Абе някак си ми липсва Кунева в тази дискусия. Както знаем, тя разбира от всичко. Дайте на нея да реши за 5 мин.!

Тръмпосвсне и ще купим едни нови Ф чета. В Сърбия Ф16 свали 20 Мига без загуба! На пРезидента са наредили да ни нахълми с Грипените За да не можем да се защитаваме от северната кочина!

300 бр. Ф 16 Свалиха 20 Мига. А ние дърти кочини нема да купуваме. СВИКВАЙ С ТИЯ РАБОТИ ВЕЧЕ

следователно извода е: Не е важен самолета с който си, по-важно е да си правилният съюзник

Тука тия с големия интелектуален багаж, защо не си направите една партия преди следващите избори и да ги спечелите, та да оправите всички проблеми в БГ, сами виждате и се оплаквате от Бойки виждаш ли та колко прост бил. Като сте толкова печени пичове, защо не вземете нещата в свои ръце и ги оправите?

Колкото и да плюете, другарки и другари червени писачи, работата ви не върви на добре. Този е опитен та дрънка. И мнозинството българи го виждат и разбират. Иначе нямаше пак да е на власт. Ида не забравите да си получите хонорара от Позитано.

На власт е само заради Волен Сидеров. Ако каже Волен, тиквата отива за Фураж

Ми да каже бе, кой го спира? Борисов да не му е сложил чатал на шията? Нека каже :)

Напълно съм съгласен, че е на власт, понеже е "опитен". Но не малък принос е и на гласоподавателите, понеже спят и не ги изметат.

Виж си само изказа, той говори за мисленето ти: "Този е опитен , та дрънка" Запетайката е от мен, ти не ги разбираш тези неща. Такива като теб - безмозъчни симпатизанти на ГЕРБ и Азис ще направят хора като мен да гласуват за БСП

Ти като знаеш къде се слага правилно запетайката, какво си напарвил през целия си живот. Представи си, че не си се раждал, тогава какви твои приноси или творения ще липсват в България?

Едва ли и ти си много мозъчен, след като си готов да гласуваш за БСП, само защото някой друг симпатизант на ГЕРБ и Азис (не знам как го определи че е симпатизант на Азис, аз например съм симпатизант на ГЕРБ и харесвам основно рок, симфоничен рок и до някъде опера) не е много грамотен или не е добър в правописа.

Там е закърмен вашият ,,антикомунист" от село Банкя. Ако не е така ,сега щеше да кОпа картофЕ на село.

само 2 въпроса към малоумните скотове, издиславци и яки дупари, фенове на мутрата проста, неграмотна, тлъста и нагла 1. от кога рапона стана разбирач и по бойна авиация или бърка изтребителите с тойота секвоя, която противозаконно кара с ръка на отворения джам, а НСО се вози като куфар 2. от кога тиквокъл ще определя всичко, в т.ч. и профила на ВВС, след като страната има върховен орган и това е законодателната власт без повече коментари. приятен ден.

Сегааааа.. стана якооо.. много яко... Значи бат Бойко казва че самолетите трябва да са чистак бърсак нови... ПРЕКРАСНО, но това означава че офертата на Ф-16 която сме имали за търга автоматически отпада, защото тя е за стари машини (3-та употреба). Офертата на Еврофайтер, отпада поради финансови аспекти... значи остава Грипен... Това обаче не е най-якото.... по якото е друго. Ако ще взимаме нови трябва да правим нов търг или трябва да взимаме Грипена.. Ако правиме нов търг... какви Ф-16-ки нови се предлагат на пазара.... Турските блок 50/52, по 60 милиона долара парчето. Арабските блок 60 по 80 милиона парчето и най-новия вариант американски F-16V по 120 милиона парчето (като това е цена само за самолет без въоръжение, без наземно оборудване, без обучение и т.н.) За парите, които имаме.... можем да се втъркаме най-много за турските блок 50.... Бате Бойко каза че "преговаряме с 3 държави", нека предположа, Швеция (Грипен), Турция (Ф-16/блок50/52), коя е трета.... Франция и САЩ отпадат (заради цена). От марките самолети, които се изреждат..... Ако сега се окаже, че ще вземем Су-30 от руснаците като получим и като бонус лицензи за завода в Пловдив (който нали пак е държавен)... вярно ще стане голямо шоу :)

БРЦК

Ахахаха, верно ще стане интересно ако вземем СУ30. Мен ще ми е кеф само да почне да говори Бокича за СУ и как веднага ще му пратят сенатор Макака да му нашока репата и Викторина нулата да го нафъка.

...каза доброто ченге... направо мед му капи от устата и събира народната любов

Капи портокал

За самолети има, ама за пенсии и детски няма.Кой би заплашил военно БГ та да ни трябват нови самолети?Русия може би? Сигурно с 3 самолета и ББ начело ще можем да воюваме.Българи събудете се!

как става това, да преговаряш с три страни.. по зоп не дават да се купи нещо ,което искаш а правиш тъп избор по шибани критерии и винаги се набутваш .. да ви таковам закона...а за вас не важи,а?!? ето това е КОРУПЦИЯТА в БГ!

По царско време сме имали 330 бойни самолета, при социализма по-малко, а сега за осем самолета, които всеки новобранец с топлинна ракета в ръка ще ги свали, вдигнахме врява.

По княжеско време сме имали дори български самолети - ДАР, ЛАЗ!

в царска България сме имали 91 бойни самолета (41г), а в соца около 400 самолета! А това за топлинната ракета също посмали малко! Но явно не си и новобранец, то армия нямаме вече, та за това!

Баце е вече разбира от изтребителите :)) Някой ден да не подкара някой изтребител :)

Ако успее да си вкара туловището в кабината :D

Ето част от любимите, чисто "български" думички, които този ЕнтелЕгент, Урко Борисофф употребява редовно: сиреч, аджеба, барем, зорлем и т.н.... ...лесно може да се направят изводи, както относно неговия образователен ценз, така и относно интелектуалният му багаж ;-)

Интелектуалния му багаж със сигурност е по-голям от твоя.

Стършел

Трудна работа :) Сред хората на възраст едва ли са много прочелите само ЕДНА книга ;)

БОКО БОКО САМО АКО ЗНАЕШ КОЛКО СИ ПРОСТТТТ

и как става така че сложни личности като Нинова не могат да преборят на изборите един прост противник?

простите като него и теб са болшинство! Той сам си го е казал: вие сте прости и аз съм прост и се разбираме.

Може да е прост, но не е по-прост от теб.

Проблема със самолетите не е нов, а БХ е на власт от 2009 г. Трябваше народа да избере Президент Радев, за да се започне да се мисли за състоянието на ВВС. Сега БХ, Цецо са като ощипани моми и се чудят каква комисийка, каква формула да измислят за да излязат от конфузната ситуация, защото днес вече няма място за комисионни при този Президент !

Този трябва да си го назначим за сеизмолог , трусче няма да пропущи.Надушва ги от обратната страна на Земята. Може и синоптичка.

Българския "политик" е известен с плиткото съдържание на сиво вещество и дълбоки джобове. Защо да не прозвеждаме, защо да не се създават работни места в България? Разбирам че ако произвеждаме няма да ги има едни бързи пари от комисионни но за успокоение на търтеите ще има борд на директорите. Пак има далавера но има и производство. И защо не казват кой ги натиска да избираме. Китайците купуват една бройка разглобяват я модернизират дизайна и пускат производство.

Не е ли по добре да превъоръжим ПВО на страната вместо самолети?По евтино ще е и ще покрием цялата територия +аванс в чужда!? По малко разходи за подръжка и по надежно

valentor

Не става, нашиЙот, хем едното в другото, хем душата в рая . Цък

Да си произведем сами наши изтребители марка Yastreb, във фабриката в Божурище, където под ръководството на българския конструктор Лазаров са правили българските самолети LАZ, купуваме двигателите и електрониката, а тенекийте и тялото си правим сами, ще ни излезе 10 пъти по евтино и ще се открият нови работни места. Да не сме по тъпи от руснаците или шведите?

за да пазят националната сигурност? защо ни е тази национална сигурност? за да живеем като скотове? да идват, да ни превземат и да заживеем като хора!

На германска окупация съм съгласен!

... най-добре е да дойдат шведките и да се предадем на Швеция - тъкмо и самолетите ще ни са без пари, може и Волво да ни пуснат на по-тънки цени!