Борисов казал на Путин решението за АЕЦ ”Белене”, Добрев заминава за Москва

Премиерът Бойко Борисов е съобщил на руския си колега Владимир Путин решението на правителството ни за АЕЦ "Белене", съобщиха от пресслужбата на Министерски съвет. Двамата говорили по телефона тази сутрин.

Обратно в новината

Коментари - Борисов казал на Путин решението за АЕЦ ”Белене”, Добрев заминава за Москва | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нали си русофил защо те е срам да се покажеш. Бай Тошо беше русофил но най първо беше БЪЛГАРИН.

Б.Б. нищо не е казал, а само е слушал.

НЕ ТОЧНО-НО ПОЧТИ ПОЗНА... КАЗВАЛ Е -НО САМО ЕДНОСРИЧНИ ДУМИ- КАТО ГО ПИТАТ- Е ОТГОВАРЯЛ С ДА И НЕ... ПУТИН ГО Е ПРЕДУПРЕДИЛ , ЧЕ Е КРАЙНО ВРЕМЕ ДА СЕ СТЕГНЕ И ДА РЕШИ- НА ХАМЕРИКАНЦИТЕ ЛИ ЩЕ СЕ ДУПИ , ИЛИ НА БРАТСКА ИМПЕРСКА РУСИЯ ... А ТОЙ ГОРКИЯ СЕ МЪЧИЛ ДА СЕ ДОКАЗВА , ЧЕ Е ВЕРЕН НА РУСКАТА МАФИЯ ДО ГРОБ...ЧАК СЕ РАЗПЛАКАЛ ОТ УМЛЕНИЕ КЪМ РУСИЯ.. АМА ИМА ЕДИН ЛАФ ДЕТО МАЙ ГО ЗАБРАВИЛ РАПОНЧО- ...МОСКВА НЕ ВЯРВА НА СЪЛЗИ... ТА Е РЕД МАЙ ДА СЕ ДУПИ... ЗА ДА ОЦЕЛЕЕ...

АЕЦ БелеНЕ е касичка, създадена от КРАДЦИТЕ на съвременна България. "Инвеститора" RWE избяга, щом разбра, че ще се гони ефективност и икономически ефект. Такива показатели изобщо не са имани предвид при старта на проекта.При старта немците бързаха да се наредят на софрата на далаверата!Грешката на КРАДЦИТЕ е, че никой от тях не е очаквал, че вместо да седнат на софрата и да КРАДАТ, Борисов и Дянков(най-вече) ще задават въпроси за цена, ефективност и тем подобни простотии. И тук въпросът с инвеститора е спасителен за България ако се яви такъв, да плати всичко и да си носи последиците, само че България, като страна на риска, трябва да бъде възмездена от същия този инвеститор подобаващо. При тези две условия, ПЪРВО, с инвеститор, който да поеме ЦЕЛИЯ ИНВЕСТИЦИОНЕН РИСК, и ВТОРО да бъде възмездена максимално България, нека БелеНЕ, стане ДА! Иначе жална ни майка И ВНУЦИТЕ ЩЕ ПЛАЩАТ ТАЯ ЕВТИНА енергия със себестойност 20 евроцента/кВтч при централата. За справка, в момента, цената на ДРЕБНО, която плащат потребителите е 10 евроцента...

От къде измъкна цената от 20 евроцента. Защо сега е 5 стотинки, а от новата централа щяла да бъде повече. Писна ни от недоучени платени драскачи.

"Забавянето на Белене доведе до нейното оскъпяване и до това че тя все повече губи своя смисъл като производител на стока за продажба. Докато ние бавим проекта всяка година той се оскъпява с по 10% а тези на които щяхме да продаваме решиха да си построят собствени атомни централи. Миналата година Росатом освен за нас е произвел 20 реактора за централите които строи в Турция, Индия, Бангладеш, Армения, Виетнам, Китай и междудругото е изпълнил поръчките на руските транспорт и военно-промишлен комплекс. "

Допусната е грешка при обявяването на заглавието. Правилно е да се чете: "БОРИСОВ Е ПРЕПРЕДАЛ НА ПУТИН АМЕРИКАНСКОТО РЕШЕНИЕ ЗА АЕЦ"БЕЛЕНЕ". Редакцията на форума поднася извиненията си за причиненото неудобство и произлезлите от това недоразумения и напрежения между участниците в коментарите. Виновните длъжностни лица ще бъдат подобаващо наказани за изкривяване и погрешно представяне на истината.

мила моя майно льо...Много филиали на партията, обединявани от по-висша мафия.

Докато умните се наумуват лудите ще се налудуват. Турция строи 4-ри руски АЕЦ-а, а петият ще започнат след нашия отказ да строим Белене. Лошото е това, че вместо в Белене централата ще е на 5 километра от нашата граница с Турция. Проблема е, че не само ще купуваме турски ток. Създава се проблем и с туризма по черноморието ни.

Забавянето на Белене доведе до нейното оскъпяване и до това че тя все повече губи своя смисъл като производител на стока за продажба. Докато ние бавим проекта всяка година той се оскъпява с по 10% а тези на които щяхме да продаваме решиха да си построят собствени атомни централи. Миналата година Росатом освен за нас е произвел 20 реактора за централите които строи в Турция, Индия, Бангладеш, Армения, Виетнам, Китай и междудругото е изпълнил поръчките на руските транспорт и военно-промишлен комплекс. Поради горното предполагам че в банкерския доклад вече се говори че централата е станала нерентабилна а нямаме и възможност да влияем на Росатом та затова и новата звезда Добрев ще отиде до Москва за да се примоли ако може руснаците да ударят едно рамо че поне да ограничим загубите.

Поради горното предполагам че в банкерския доклад вече се говори че централата е станала нерентабилна а нямаме и възможност да влияем на Росатом та затова и новата звезда Добрев ще отиде до Москва за да се примоли ако може руснаците да ударят едно рамо че поне да ограничим загубите.

Какво чакате та не строите Южен поток. И ние сме славяни и ние сме православни.

От сегашното лутане на запад, ще страдат децата ни.Лобисти много , разумно мислещи и независими политици малко!Ще се окаже Волен Сидеров , единствен , който каза истината на САЩ-посланика, зависимостта ни от Турция и грешната политика към Русия.

НАПЪНАЛА СЕ ПЛАНИНАТА И РОДИЛА....МИШКА.

;;;;;;;;;;;;;;;;;;;)))))))))))))))))))))))))къде забрави точка, запитайка скоби те говорят за твоята същност.Безмозъчен.

"ЗапИтайка"?!? :)))

ЧЕРВЕНИТЕ МУДЖАХИДИНИ ПАК СА ВМИРИСАЛИ САЙТА. НЯМАТ СИ ДРУГА РАБОТА, ОГЛАДНЯХА, БОЙКО ГИ БИЕ КЪДЕТО ГИ ХВАНЕ.. И ИМ ОСТАНА ДА СИ РЕВАТ ПО ФОРУМИТЕ. АМА КОЛКО СА СМЕШНИ И ЖАЛКИ! ВСЕ СЕ ЗАКАНВАТ КАК УТРЕ ЩЕ ВЗЕМАТ ВЛАСТТА, ЩОТО НАРОДЪТ БИЛ С ТЯХ :)) А НАРОДЪТ ИМ БИЕ ШУТ СЛЕД ШУТ. КЕФ!

Бате ти Бойко си е наше момче. Всичко е парлама за абдали като теб.

С КОГО ЩЕ ПРЕГОВАРЯ ДД В РУСИЯ ЗА БЕЛЕНЕ??? Абе, бавнозагряващи и нищонепомнещи тюфлеци - от страна на руснаците преговарящ е шефът на Лукойл - България! Г-н Златев? И??? Смешни журналисти, смешна държава и смешни клакьори!

simeon

МАЛИИИИИ ЩО комунофекалии що чудо .покажи им пръст па им гледай сеира.---Ти целия скован от злоба си, О шумен и заблуден комуноид.

Като за двугънкови герберасти, които са всъщност най-фекалните комундета. какво каза Вождът април 2011: "Право на руската страна е да си наема каквито иска консултанти, коментира премиерът Бойко Борисов по повод участието на шефа на "Лукойл-България" Валентин Златев в преговорите за АЕЦ "Белене" от страната на "Росатом"." КОМЕНТИРАЙТЕ, БИВШИ КОМУНДЕТА И ЖУРНАЛИСТЧЕТА!

Хе,хе, че има ли по големи комуноиди от герберасите-гробари????? За 3 години такова осиране никога не е било.

Забавянето на Белене доведе до нейното оскъпяване и до това че тя все повече губи своя смисъл като производител на стока за продажба. Докато ние бавим проекта всяка година той се оскъпява с по 10% а тези на които щяхме да продаваме решиха да си построят собствени атомни централи. Миналата година Росатом освен за нас е произвел 20 реактора за централите които строи в Турция, Индия, Бангладеш, Армения, Виетнам, Китай и междудругото е изпълнил поръчките на руските транспорт и военно-промишлен комплекс. Поради горното предполагам че в банкерския доклад вече се говори че централата е станала нерентабилна а нямаме и възможност да влияем на Росатом та затова и новата звезда Добрев ще отиде до Москва за да се примоли ако може руснаците да ударят едно рамо че поне да ограничим загубите.

прав си

Ал

За АЕЦ - не знам. Но със сигурност трябва да се построи лагера в Белене и да тикнат там всички с дипломатически имунитет.

СЪГЛАСЕН СЪМ - ЗА

Тъъй.. Малко размисли без коментар. Батманчо охранява Лукойл и Валката, откакто ги има. Изведнъж Винету става премиер, а фирмичката му продължава да охранява Нефтохим. После някакъв зъл руски гений, който случайно премиерства и президенства 15-тина години в Русия, започва да еб*ва Стетилника наш. Ма горивото се качило, ма газЪТ - и той/тя. Па извднъж на Лукойл му взели тапиите за безмитна работа, ама Валката (голфърът - правещкият!) станал слуучайно основен преговарящ от РУСКА страна за БЕЛЕНЕ! А, и сега пращат от българска страна някакъв голобрад папуняк... БЕ ВИЕ НЯМАТЕ ЛИ КРАЙ НА НАГЛОСТ?

На вниманието на редакторите: "Премиерът казал на Путин решението за АЕЦ Белене, Добрев заминава за Москва." Заглавието щеше да звучи мнооого по-добре: Премиерът казал на Путин решението за АЕЦ Белене, А (малка буквичка разлика!!!) Добрев заминава за Москва." Ми - какво е изръсил Батманчо, че се налага някакъв ДД да хаби самолетно гориво и CO2 (загряващ излишно планетата!)? И - най-якото - какво ще каже малкия с многото дипломи, купени по Интернет, на Путин?

-Белене щяло да струва 20 млрд. лв. -Към 31 януари 2012 г. населението в България има 16.037 млрд. лв. депозити в лева, 13.49 млрд. лв. в евро и 2.77 млрд. лв. в други валути (данни от БНБ)руми Като чета форумите доста народ бленува за Белене и си мисли, че ще е печелившо - ами да пуснат акции, да видим тези, дето агитират за новата централа, колко пари ще вложат!

Цитираните от теб данни за влоговете на българите в небългарските банкови институции не са коректни. Огромната част от средствата вложени на депозит са на чужди вложители , най вече на самите акционери на финансовите институции. Същите ползват високите лихвени проценти за да направят горници, които в техните държави не биха направили Според вестник Банкеръ за 2009 година депозититее им са били над 6 млрд. евро!!! Към днешен момент сумата може и да е по голяма.

Аз и всички останали българи вече сме вложили (закопали) там около 2млр. лева!Забавянето на строежа обезсмисля въобще проекта!А и дори и да беше построена АЕЦ Белене да не мислиш,че ще ни падне цената на тока?Чисто по български сме оакали вече достатъчно даже идеята за някаква енергиина зависимост към когото и да било!Само ще си въртим задниците ту на изток-ту на запад!!

Да не съм луд да давам пари! Тук всички крадат - аз ще влагам пари! Да не ти е изпила чавка акъла!

Не само обикновенна но и неграмотна...:-))

юли

Пътуването на ДД до Москва според два независими източника е свързано: първия - с детайлно обсъждане на всички актуални въпроси около проблема с участието на Гена Димитрова на сцената на "Болшой театр", където той е тесен специалист; втория източник твърди, че ДД ще премине "стаж" на тема маркетинг и продажби в международни концерни, като: Газпром и Лукойл и ще му бъде издадена истинска диплома с ранг - "младший сотрудник Генерала Златева-Миллера", с гриф "строго секретно".

Изтървал е един от семинарите: Студенты из Украины и Болгарии посетили предприятия Топливной компании Росатома ТВЭЛ.С 13 по 16 декабря 2011 года призры конкурсов научно-практических работ из Болгарии и Украины побывали в Москве. Поездка была организована Топливной компанией Росатома ТВЭЛ.

юли

Yes, Baby!

ДД също така ще изяде 2-3 шамара от Путин и ще нарива: "Не убивайте вестоносеца!" Бат Бойко ще е щастлив още 15 мига от пролетта и съм убеден, че ще стане: "Кой боядиса конят ми зелен!" Е, ама в случая сам Батман ще се наложи и да си го лакира сам!

-На американците ще обясня, колко е неизгодно да строим Белене, Южен поток и "Бургас-Александруполис", и да купуваме газ от Русия, коментира премиерът, а на руснаците ще кажа, колко е изгодно да строим Белене, Южен поток и "Бургас-Александруполис", и да купуваме газ от Русия, добави другарят Борисов. Важното е, че обещавам да продължавам да обещавам на всеки по една хубава лъжа!

Доколкото знам ,в Русия през зимата няма катарски плаж.Дали пък Д.Добрев е изпратен в Русия да търси "щастлива "енергия/като яйцата от "щастливи "кокошки/!?Така или иначе ,пак ще го отнесем един ден и ще бъдем ощастливени с независима енергия по пазарни цени като яйцата!

Те и двамата знаят какво правят - ще се разтакават още една година, след това ББ губи изборите, след като ни е обрал до голо, а следващите строят Белене.

..."Същевременно добави, че този, който зачеркне проекта трябва да обясни, къде потъват 1.380 млрд. лева, похарчени досега за него. " КОМУНОКАПИТАЛИСТИЧЕСКА-ПОЖАРНИКАРСКА РАБОТА!!! аМА оТ ЧЕНГЕТА-КОМУНИСТИ КАКВО ДА ЧАКАШ!!! Та значи в България НЕ ТРЯБВА ДА ДАВАТ ОБЯСНЕНИЯ КОМУНИСТИТЕ ЧЕНГЕТА КЪДЕ ПОТЪВАТ ПАРИТЕ НА ДЪРЖАВАТА,а обяснение трябва да дават тези които искат да спре КРАДЕНЕТО НА НАРОДНИ ПАРИ ОТ КОМУНОКАПИТАЛИСТИТЕ(ГЕРБ,БКП-БСП и т.н. Браво ББ!!! Ти си стабилен и истински наследник на БКП!

ТОЙ се обадил на Путин да се похвали, че е научил още една трудна за произнасяне чуждица: "диверсификация", след конгратулейшъна.

Спрете с дезинформацията. И тройната коалиция и ББ знаят условията и цените за АЕЦ Белене. Проблема е в размера на комисионната и това,че САЩ не дават да се правят руски инвестиции. 2019 г. когато закрием АЕЦ Козлодуй трябва да имаме нова ядрена централа. АЕЦ не се прави за 2-3 г. Затова ние нужнао бързо решение.(3 г Герб не можа да се спазари).Не ме интересува Руска, Френска, САЩ. Турция строи вече 4 Руски АЕЦ, в Румъния работи 1 Френска 4черна вода". Като почнем да внасяме ток как ще ви се отрази 25-30 стотинки киловат????

комисионната си е комисионна въпроса е да избегнем икономическо поробване от Русия!

И се натресохме на ИКОНОМИЧЕСКИ ПОГРОМ от Запада. Ти какво предпочиташ. Унищожена икономика или зависима икономика. (Помагам в глобализирания свят всичко е ВЗАИМОЗАВИСИМО).

Пожарникарят водил важен разговор с Путин по телефона. Путин разбрал за разговора с пожарникаря от медиите.

вярно добре са те обучили комунистите да лъЖеш или просто си тъп? къде го прочете това?

Универсалната подправка- озапти се малко

Централата си трябва, но ни трябва западен инвеститор, да се кротнат малко руснаците с имперските си амбиции

павлитовци павливи..... Колко сте бе клонинги? Да не би да е създаден институт "ПАВЕЛ" за дезинформация?... Оспамихте целия форум бе!... Позапрете се малко.........

Борисов преди 2 седмици каза, че е взел решение за АЕЦ Белене. Нищо, че не прочел доклада, който е на бюрото му. За пред матряла ще направи и реферндум. НО е взел решение, ТОЙ. Не парламента. Какви са тези театри и екскурзии тогава? Или пред нас се прави на мъж, а пред физически по дребния Путин кокетира като момичка.

мнооого си далеч от дипломатическите игри , тва не ти е пазарлък на женския пазар

Борисов и дипломация?!? Сънуваш нещо.

Аз се ориентирам лесно, - каквото каже Костов, трябва да направим обратното. То бива, бива гьонсурат, ама чак толкова. Да разпродададеш на безценица построеното от няколко поколения, след това и да им отражеш пенсиите само защото са имали нещастието да се родят по едно време с него и с малоумните му фенове, е те това на нищо не прилича.

То... като гледам, вече 11 години всички правят обратното на казаното от Костов. А, що не сме прокопсали? Може би, защото наистина само малоумен може да каже, че Костов е отрязал /или май беше отрАзал/ пенсиите, а? О, малоумний народе, герберско-калинкест...

този костофф не е ли същия, заради който затваряме аец?!!! безплатно (ако не броим комисионите му).

Хубаво е мургавия енергетик, като каже "а" , да продължи нататък, а именно колко ще струва газопаровата централа. Проучвания показват , че 200 МВ ел мощност (без топлинната) ще струва 1.5 млрд. лева, т.е. 2000 МВ ще бъдат 12-13 млрд. лева като се спести от някой общи инсталации и още 1.5млрд за инсталацията за превръщане на вългищата в газ, можем да закръглим всичко на 15 млрд. лева, и това е стойността без кредит. Доста по-голяма от цитираните 4-5 млрд евро за АЕЦ-а без да калкулираме кредита. Разбира се, трябва да се изясни , че производителите на подобно оборудване са с евроатлантически ценности, а на ядрените реактори с източно-каспийско. Драги българи, тия горе само се карат на кой ЧУЖДЕНЕЦ да дадът нашите пари. Другите доводи са вятър и мъгла.

театрото се разиграва с единствената цел да заблуди балгарския народ, че има колебание, продиктувано от целесаобразността и изгодата от новата руска атомна бомба в балгария. на практика решението е взето и то е "ще строим живота нов с путинска любов". комунагите у нас са се клели вав верност на кремал, а не на балгарiя.

Нали си далече от България и Русия. Стой си там и не давай акъли. Съсредоточи се в миенето на чинии и тоалетни да не те уволнят.

Това , че живееме на запад от БГ не значи обезателно , че миеме тоалетни или чинии, а още по малко че нямаме право на мнение! Някои работиме и като инженери и то не за жълти стотинки. Още повече , че емигрантите май внасяме повече пари в БГ от който и да е министър, юпи или там какъвто и да е п...раст. Реални и свежи пари за окрадената ни и закъсала икономика. Предпочитаме да работиме за хора които ни оценяват, а не да лижеме герберски , царски , комунистически или каквито ви се налага там дупета... Ние не сме в БГ поради една проста причина - България е мащеха за нас / младите , знаещите и можещите/ и е майка за далеч по-недостойни хора!!! Между другото аз съм тука с еднопосочен билет :) В БГ добре са бандитите , циганите , турците и педе...стите. Не съм в никоя от тези категории , та на запад е по-добре...

Като ти гледам правописа съм доволен ,че си емигрант.Тъпако и България се пише с главно Б миячо на кенефи.

А и още по-неприятен е и факта че и от Руско-Турската(Османска)война сме излезли като ВАСАЛНА република, а не като независима държава както съседите ни от османско робство. Какво ще кажете другари сега за боя в гърдите.

Спомни си за Берлинския договор и приноса на Запада за освобождението на България.

Очевидно Костов не е никакъв икономист. Той не знае, че парите се обезценяват с времето и не може да събираш пари от 2006 (когато е подписан договора) и пари от 2026 когато ще се изплаща заема. Дисконтовия процент е близък на лихвения процент така че на практика няма реално оскъпяване на проекта.

НА ЕКСКУРЗИЯ ЛИ ЗАМИНАВА?

на екскурзия ходи Р.овч. да ни дигне цената на газа при перфектни договори. Боклук комунистически!

Аха, и кой беше подписал перфектния договор преди Р.Овч.? Костов! Е, слушайте го малко този човечец, бе, тъпанари герберски! Ееее, не предполагах, че филиите с мас могат да доведат до такива психически отклонения...

Горкото министърче... Сложиха го на топа на устата, а то е още толкова младо и неопитно. Дано не се окаже само бушон.

Ето, този "юнак" от Хасково сега ще "разкаже играта" на "подлите" руснаци, които продължават да не се съобразяват с указанията, дадени на Борисов от мадам Клинтън през м.. т.г. и да си настояват за строежа на централата в Белене, както и за южния поток. Така, че българи и българки, гответе се да плащаме тежки неустойки в развер на около 1.5 млрд.евро по подписания вече договор за изграждането на централата!!??

свясно си е момчето и не е с болен комунистически мозък. да му мислят Руснаците!

явно във форума има доста хора, които още не са разбрали, че България се управлява от руснаците, а ГЕРБ, ДПС и БСП са едно и също. Чудя се как някой може да каже, че България е зависима и обвързана със САЩ, при положение че и олигархията, и престъпният свят и политическата ни класа са тясно свързани с Русия. Затова повече от 20 г. се влачим като недоклани, а събратята ни от бившия соц. блок вече живеят като бели хора.

А ти си поредния който не иска да разбере, че командите на Борисов се дават от Вашингтон, чрез Уорлик и Хилари Клинтън. НЕВЕЖЕСТВОТО Е БИЧ БОЖИ!

Блажени са верващите... и невежи! Като тебе...

Голямата тайна е, колко комисионни ще вземе пожарникаря от Русия и колко от Шеврон!

тва си е лично негова работа. Завистта е порок ;-)

Г-н Борисов, толкова малко работа имате, че се подвизавате "предрешен" като павел във форумите? Ако ще се преструвате на друг, нека поне не ви личи толкова грубо кой сте - малко по-интелигентно действайте!

КОЙ БЕШЕ КОСТОВ? този, за който глесувах, въпреки че ме предупредиха, 4е е циганин, защото исках нормална държава? и който ми окраде имотите? и който се оказа мекере на щатските служби а иначе спец по политикономика - ТОЯ ЛИ ВЕЕ???

Кои имоти? Нещо се оплете в национализацията, май, а?

Типична конспирация по комунистически. Да ви е честита руска АЕЦ Белене, скъпи българи!Ако ще се сърдите на някого,сърдете се на себе си !

И за какво да се сърдим? стига да я построят и ако може да не са руснаци !

Не си чел внимателно.Написал съм "руска АЕЦ Белене".

Един велосипед с динамо произвежда около 6 волта. След като ниви промишлено се копаят с мотики и каручката и свеща се използват доста често по селата невиждам какъв е проблема да се въртят и колелета.

По-добре да я строят тая централа, защото иначе ще откраднат парите, а ние ще сме на режим на тока.

Ваньо черното да не се обажда където не му е работа . той вече се пробва да управлява и не му се получи , да се маха и да не чуеме вече за него! Странно , управлява 4 години и сега вече 12 го преживява :)

Абе, баш на него му се получи... Всички го признават. Не си криви душата.