Коментари - Премиерът: Скъпи коли и секретарки в частните пенсионни фондове | Днес.dir.bg

Премиерът: Скъпи коли и секретарки в частните пенсионни фондове

Премиерът Бойко Борисов съзря конспирация в частните пенсионни фондове.

Обратно в новината

Коментари - Премиерът: Скъпи коли и секретарки в частните пенсионни фондове | Днес.dir.bg

Коментари

ТОВА ЗА КОЕТО ГОВОРИ БОРИСОВ СИ Е ПРОБЛЕМ КОЙТО НАИСТИНА СЪЩЕСТВУВА. Истинския проблем обаче е друг. Той е свързан с нежеланието на правителството да извади от сметката на управлявания от Дянков Консолидирания бюджет парите на НОИ и НЗОК. КОГАТО СРЕДСТВАТА НА НОИ И НЗОК СЕ ОТДЕЛЯТ ОТ БЮДЖЕТА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО ТОГАВА ЩЕ ИМА РЕАЛНА ВЪЗМОЖНОСТ ТЕЗИ ИНСТИТУЦИИ ДА ПОЛЗВАТ ПАРИТЕ ЗА ЗДРАВЕ САМО ЗА ЗДРАВЕ И ПАРИТЕ ЗА ПЕНСИИ САМО ЗА ПЕНСИИ. Иначе тези средства ще продължават да бъдат ограбрани без да ни се даво ясен отговор от правителството къде и за какво се ползват. Това може да каже само г-жа Бориславова Цветелина в чиято частна банка (СИБанк) Постъпват милиардите на тези институции. Къде са парите на НОИ и НЗОК г-н Борисов ????!!!! Не се правете на разсеян, защото наистина ще се наложи да отговаряте рано или късно на този въпрос

Г-н КРАС , защо не попитате Станишев и Костов къде са тези пари,те повече години са управлявали и съответно повече ще знаят, а Бойко е само от 15-16 месеца.

Нищо ново.Не е луд,който яде зелника,а който му го дава!Проблема е в това,че няма закон или установени правила за заплатите на работещите в тези "пирамиди". Те могат да харчат безконтролно! Безотговорно! В КФН са само фигуранти, които чакат да им свърши работното време ида се приберат. Безконтролни са Застрахователите, НЗОК ведно с лекарския съюз,Банките,много агенции, и Всякакви,които са издействали хората да им плащат задължени със закон!Или пазарна икономика навсякъде и във всичко или протекции за всички. Между другото знаете ли шеф на застрахователна компания получава около 100000лв месечна заплата? Затова не им стигат парите и постоянно искат увеличение на застраховките!

Кво става, ба ? Само до преди 5-10 годинки разни мастити отломки, бивши секретарки, манекени, пишман професори - напористи некадърници, които си бяха клатили краката по всякакви научни институтчета и паразитни институции и не бяха свършили през живота си работа общо и за два лева ни обясняваха , че държавата била лош стопанин и крадяла от труда на обикновените хорица, а частникът бил символ на перфекционизъм, свобода и законност . Същите тези типове и типеси, едните гледайки изцъклено в небесата, а други риейки с бащин цървул земята, съсипаха селското стопанство , индустрията и българските държавни стандарти с мълчаливото съдействие на баламурският народ, който скачаше или ги гледаше с отворени уста и даже забравяше да си затвори сурата , когато някоя и друга муха се загнездваше вътре. А днес излиза че: частните пенсионни фондове са на минус защото яко ядат, пият и се веселят за сметка на вносителите, производителите на колбаси и напитки блъскат фъшкии в саламите и напитките за да си пълнят човките, парите от ЕС отиват в частни и неконтролируеми ромските фондации и се стопяват без следа, политическата шуробаджанащина просперира, всеки хитрец си строи както и където си поиска или плати под масата ...

Както често става на последък,премиера прибързано и емоционално се изказа без да е наясно по темата.Както се казва -"изказа се неподготвен".Ако това което предлага премиера се случи фондовете ще осъдят държавата,защото по същество това е разпореждане с чуждо имущество и средства без съгласието на собственика.Ако наистина правителството национализира фондовете то би трябвало да плати на собствениците обещетение което съвсем няма да е малко.А сигурен съм ако се стигне до съд решението ще бъде в полза на фондовете.

това,което пише-не е истина!получените доходи от средствата на вложителите сащо се разпределят,а не се присвояват от служителите вав фонда!обичаш да обиждаш,но премиера е абсолютно прав-разпореждат се с парите на хората! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Пенсионирах се 2009 год с трудов стаж в първа и втора категория трудНа бъпросът ми към ПОК в която е проф фонда ми отговориха,че към този момент действащата системе за пенсионно исигуряване е следната.Аз си получавам пенсията в пълният размер по действащата формула за изчисляване,а фонда връща парите които са набрани от преводи по моята сметка

никакво отлагане!

Едно нещо разберете: Бизнес моделът на пенсионните фондове (и ДЗПО и тези, за които става дума сега) е изключително прост! Удържа се процент, който остава за фонда. Останалите пари се инвестират и се радват на нелоша доходност (като 2008 е годината със сериозен спад, около 20-30%, но това е глобално явление, но в дългосрочен план - какъвто е пенсията - тези неща се неутрализират). Парите са си ваши, на ваша партида и колкото сте внесли, толкова ще харчите + доходност. Може да гледате на тях като на регулярно ежемесечно спестяване. Могат и да се наследяват, което е вид облекчение за близките ти, ако ти се случи нещо. И уверявам ви, това е в пъти по-прозрачно от солидарната система. Влезте на сайта на някой пенсионен фонд и се поинформирайте. Същото е трябвало да направи и господин министър председателя, който пак се изказва през главата си. Никой не харчи за секретарки и коли вашите пари, а само от таксата, която се удържа (тя е достатъчно ясно посочена). Какво ще се прави с нея мисля, че в една свободна държава, всяка фирма може да си прецени без министъра да й държи сметка. Просто е и е прозрачно - нещо което въобще не може да се каже за солидарната система.

Не си прав, човече, не си прав! Ако внасях парите си доброволно при тях - да, но мен ме задължават! Не искам тези мошеници да си живеят царски с моите пари, та ако ще да е и от такси или комисиони! Значи са твърде високи, щом могат да си позволяват такива неща! Я да бяха на свободния пазар и само който иска да внася при тях, тогава да видим какви щяха да са им приходите! Тунеядци мръсни!!!

1.По ППФ-вноските се внасят от работодателя ,а не от теб!!!! 2.Работя във фонд и ако искаш мойе да си разменим заплатите и тогава да поживееш "царски''. 3.Вземи прочети закони и правилници-все пак не си премиер за да се изказваш неподготвен:::)))

много си прав - свободня пазар ще определи всичко. помисли само какво означава да се намалят данък общ доход и печалба за ур. лица до 10/100, а да ти вдигат задълвителните пенсионни, здравни осигуровки, местни данъци и не знам още какво - това прилича на робство, само че ако си роб, премиера гледа да си здрав, нахранен, да има къде да спиш, и разбира се, да имаш работа *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Стига с тези социални политики!!! крайно време е всички осигуровки били те здравни,пенсиони и т.н. да се трупат на всеки на определена сметка. Например: Отивам в еди коя си болница и ми казват че лечението ще ми струва еди колко си, а аз имам в сметката толкова и толкова.Не ми отърва отивам в другаде. така и с пенсиите. Искам да получавам толкова и толкова всеки месец от сметката,каквото остане при евентуална смърт в пенсионната сметка на децата ми. Който не се е осигурявал а е папкал всичко да духа супата.Аз не искам да плащам помощи,лечение и пенсии на мързеливи, крадливи и неграмотни българи,турци и мангали!

Недай Боже,(не ББ)че ти се наложи операция(лечение) за 100 000лв. и това е най-евтината болница по твоята логика.Ти си примерно на 30г. -50г.получаваш 1500лв. заплата. Заделяш 10% от заплатата т.е.150лв.всеки месец и за 1 година си събрал 1800лв.Завършил си висшето си образование на 25г. за да можеш да смяташ и сметни колко години са ти необходими,или какви вноски ти трябват за да натрупаш 100 000лв.Не ти го пожелавам но тогава ще пееш друга песничка.

Баща ми плащаше осигуровки от 3 места и накрая плати за операцията си в ч.клиника,лекарствата и накрая държ. лекари го умориха,защото нито апаратура имат за диагностика ,нито лекари кадърни. Аз за 15 години имам не повече от 30 дена болнични,а плащам максимални осигуровки-за кой за -за такива дървени философи като теб.

Тази идея може да дойде само на пияна глава на квартално равнище.

15 години БДЖ ми внася във Феростат и Алианс и накрая се оказа, че имам 1800 лв. за втора пенсия. Погледнете фонда Алианс каква сграда има и колко персонал работи там. Това са нашите пари "управлявани" добре. Всички фондове в НОИ, поне държавата ги гарантира. Който иска допълнителни пари - да си внася на влог и нормална лихва.

какво очакваш да имаш?100000?я си сметни СРЕДНАТА заплата за тези години,изчисли колко са 5% от нея и умножи по годините да видиш какво се получава!като искаш голяма рента/пенсия си вадиш пари от джоба и плащаш доброволен фонд/рентна застраховка ;)

Колкото спечелихме от приватизационните фондове, толкова ще ни е и файдата от частните пенсионни фондове. Май и тези фондове са като онези - направени с едничката цел някои другари да си живеят добре и да отчисляват за когото трябва.

Ами ББ да преведе осигуровките които са задължение на държавата в професионалните фондове и ще има пари. Той какво си мисли че те са като НОИ да се разпорежда с вноските за каквото си поиска а не по предназначение

Момент ! За какво говорим ? -- Ако ли за надлежно-оформени допълнителни пенсионно-осигурителни/спестяващи фондове, то отговорността си е лична за всеки, сключил договор с тях/дал им пари/ . Ако ли обаче става въпрос - пари от държавно/данъчно-обусловените наши данъкоплатски удръжки да са отишли не-знам-в-какви-си фондове (и то без наше данъкоплатско одобрение !) ...... то тогава ... се задава .... дебела мечешка тояга .

то куде няма скупи коли и скупи секретарки в булгаря *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

сърдете се (ако си спомняте изобщо) на тази партия която насила накара хората да се осигуряват допълнително. естествено с големи обещания. и както по традиция става в този прословут преход* - всичко накрая излиза една голяма лъжа. поредните пирамиди. и сега всички ще скочат срещу новата власт. щото сме късопаметни и не помним кой колко ни е излъгал.

Аз от 10 години внасям и все ми стоят 1000 лева все ми пращат съобщения и все ми отдържат от заплатата и накрая какво ще ми дават 10 лв.пенсия ли.А бе мизерна работа лъжат та знае ли се. Както и да ги смятам мисля,че повече имам внесени ама за тяхните разходи от къде пари.

Защо не разберете че става въпрос за професионалните осигуровки които трябва да ги внася работодателя а не за ДЗПО/5%/ на родените след 1959 год. за които получавате всяка година разпечатка. От професионалните фондове трябва да се плаща пенсия ма младите пенсионери до навършване на години а те продължават да вземат големи пенсии от осигуровките на 3-та категория и за това вечно има дефицит

Аз искам след като държавата ни задължи да си влагаме парите в частните пенсионни фондове, а те от своя страна загубиха 50% от парите ни, то тя (държавата) да ги въстанови! И тази загуба става много преди да се достигне времето за пенсии. Представям си какво става то като дойде. Определено отговорните за това, трябва да си понесат последствията. Елементарен пример - Дори да ги бях вложил тези средства в разплащателна сметка без лихва пак щяха да са 100% налични, а не ограбени на половина.

Тези паразити нямат нищо общо с пенсионни фондове.От тях нищо няма да получим.

дали ще получим е въпрос на дупе - ако се уплашат ще го потулят, но ако почнат да ровят чудеса ще излязат от тия пари

Коментари - Премиерът: Скъпи коли и секретарки в частните пенсионни фондове | Днес.dir.bg

Премиерът: Скъпи коли и секретарки в частните пенсионни фондове

Премиерът Бойко Борисов съзря конспирация в частните пенсионни фондове.

Обратно в новината

Коментари - Премиерът: Скъпи коли и секретарки в частните пенсионни фондове | Днес.dir.bg

Коментари

ТОВА ЗА КОЕТО ГОВОРИ БОРИСОВ СИ Е ПРОБЛЕМ КОЙТО НАИСТИНА СЪЩЕСТВУВА. Истинския проблем обаче е друг. Той е свързан с нежеланието на правителството да извади от сметката на управлявания от Дянков Консолидирания бюджет парите на НОИ и НЗОК. КОГАТО СРЕДСТВАТА НА НОИ И НЗОК СЕ ОТДЕЛЯТ ОТ БЮДЖЕТА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО ТОГАВА ЩЕ ИМА РЕАЛНА ВЪЗМОЖНОСТ ТЕЗИ ИНСТИТУЦИИ ДА ПОЛЗВАТ ПАРИТЕ ЗА ЗДРАВЕ САМО ЗА ЗДРАВЕ И ПАРИТЕ ЗА ПЕНСИИ САМО ЗА ПЕНСИИ. Иначе тези средства ще продължават да бъдат ограбрани без да ни се даво ясен отговор от правителството къде и за какво се ползват. Това може да каже само г-жа Бориславова Цветелина в чиято частна банка (СИБанк) Постъпват милиардите на тези институции. Къде са парите на НОИ и НЗОК г-н Борисов ????!!!! Не се правете на разсеян, защото наистина ще се наложи да отговаряте рано или късно на този въпрос

Г-н КРАС , защо не попитате Станишев и Костов къде са тези пари,те повече години са управлявали и съответно повече ще знаят, а Бойко е само от 15-16 месеца.

Нищо ново.Не е луд,който яде зелника,а който му го дава!Проблема е в това,че няма закон или установени правила за заплатите на работещите в тези "пирамиди". Те могат да харчат безконтролно! Безотговорно! В КФН са само фигуранти, които чакат да им свърши работното време ида се приберат. Безконтролни са Застрахователите, НЗОК ведно с лекарския съюз,Банките,много агенции, и Всякакви,които са издействали хората да им плащат задължени със закон!Или пазарна икономика навсякъде и във всичко или протекции за всички. Между другото знаете ли шеф на застрахователна компания получава около 100000лв месечна заплата? Затова не им стигат парите и постоянно искат увеличение на застраховките!

Кво става, ба ? Само до преди 5-10 годинки разни мастити отломки, бивши секретарки, манекени, пишман професори - напористи некадърници, които си бяха клатили краката по всякакви научни институтчета и паразитни институции и не бяха свършили през живота си работа общо и за два лева ни обясняваха , че държавата била лош стопанин и крадяла от труда на обикновените хорица, а частникът бил символ на перфекционизъм, свобода и законност . Същите тези типове и типеси, едните гледайки изцъклено в небесата, а други риейки с бащин цървул земята, съсипаха селското стопанство , индустрията и българските държавни стандарти с мълчаливото съдействие на баламурският народ, който скачаше или ги гледаше с отворени уста и даже забравяше да си затвори сурата , когато някоя и друга муха се загнездваше вътре. А днес излиза че: частните пенсионни фондове са на минус защото яко ядат, пият и се веселят за сметка на вносителите, производителите на колбаси и напитки блъскат фъшкии в саламите и напитките за да си пълнят човките, парите от ЕС отиват в частни и неконтролируеми ромските фондации и се стопяват без следа, политическата шуробаджанащина просперира, всеки хитрец си строи както и където си поиска или плати под масата ...

Както често става на последък,премиера прибързано и емоционално се изказа без да е наясно по темата.Както се казва -"изказа се неподготвен".Ако това което предлага премиера се случи фондовете ще осъдят държавата,защото по същество това е разпореждане с чуждо имущество и средства без съгласието на собственика.Ако наистина правителството национализира фондовете то би трябвало да плати на собствениците обещетение което съвсем няма да е малко.А сигурен съм ако се стигне до съд решението ще бъде в полза на фондовете.

това,което пише-не е истина!получените доходи от средствата на вложителите сащо се разпределят,а не се присвояват от служителите вав фонда!обичаш да обиждаш,но премиера е абсолютно прав-разпореждат се с парите на хората! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Пенсионирах се 2009 год с трудов стаж в първа и втора категория трудНа бъпросът ми към ПОК в която е проф фонда ми отговориха,че към този момент действащата системе за пенсионно исигуряване е следната.Аз си получавам пенсията в пълният размер по действащата формула за изчисляване,а фонда връща парите които са набрани от преводи по моята сметка

никакво отлагане!

Едно нещо разберете: Бизнес моделът на пенсионните фондове (и ДЗПО и тези, за които става дума сега) е изключително прост! Удържа се процент, който остава за фонда. Останалите пари се инвестират и се радват на нелоша доходност (като 2008 е годината със сериозен спад, около 20-30%, но това е глобално явление, но в дългосрочен план - какъвто е пенсията - тези неща се неутрализират). Парите са си ваши, на ваша партида и колкото сте внесли, толкова ще харчите + доходност. Може да гледате на тях като на регулярно ежемесечно спестяване. Могат и да се наследяват, което е вид облекчение за близките ти, ако ти се случи нещо. И уверявам ви, това е в пъти по-прозрачно от солидарната система. Влезте на сайта на някой пенсионен фонд и се поинформирайте. Същото е трябвало да направи и господин министър председателя, който пак се изказва през главата си. Никой не харчи за секретарки и коли вашите пари, а само от таксата, която се удържа (тя е достатъчно ясно посочена). Какво ще се прави с нея мисля, че в една свободна държава, всяка фирма може да си прецени без министъра да й държи сметка. Просто е и е прозрачно - нещо което въобще не може да се каже за солидарната система.

Не си прав, човече, не си прав! Ако внасях парите си доброволно при тях - да, но мен ме задължават! Не искам тези мошеници да си живеят царски с моите пари, та ако ще да е и от такси или комисиони! Значи са твърде високи, щом могат да си позволяват такива неща! Я да бяха на свободния пазар и само който иска да внася при тях, тогава да видим какви щяха да са им приходите! Тунеядци мръсни!!!

1.По ППФ-вноските се внасят от работодателя ,а не от теб!!!! 2.Работя във фонд и ако искаш мойе да си разменим заплатите и тогава да поживееш "царски''. 3.Вземи прочети закони и правилници-все пак не си премиер за да се изказваш неподготвен:::)))

много си прав - свободня пазар ще определи всичко. помисли само какво означава да се намалят данък общ доход и печалба за ур. лица до 10/100, а да ти вдигат задълвителните пенсионни, здравни осигуровки, местни данъци и не знам още какво - това прилича на робство, само че ако си роб, премиера гледа да си здрав, нахранен, да има къде да спиш, и разбира се, да имаш работа *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Стига с тези социални политики!!! крайно време е всички осигуровки били те здравни,пенсиони и т.н. да се трупат на всеки на определена сметка. Например: Отивам в еди коя си болница и ми казват че лечението ще ми струва еди колко си, а аз имам в сметката толкова и толкова.Не ми отърва отивам в другаде. така и с пенсиите. Искам да получавам толкова и толкова всеки месец от сметката,каквото остане при евентуална смърт в пенсионната сметка на децата ми. Който не се е осигурявал а е папкал всичко да духа супата.Аз не искам да плащам помощи,лечение и пенсии на мързеливи, крадливи и неграмотни българи,турци и мангали!

Недай Боже,(не ББ)че ти се наложи операция(лечение) за 100 000лв. и това е най-евтината болница по твоята логика.Ти си примерно на 30г. -50г.получаваш 1500лв. заплата. Заделяш 10% от заплатата т.е.150лв.всеки месец и за 1 година си събрал 1800лв.Завършил си висшето си образование на 25г. за да можеш да смяташ и сметни колко години са ти необходими,или какви вноски ти трябват за да натрупаш 100 000лв.Не ти го пожелавам но тогава ще пееш друга песничка.

Баща ми плащаше осигуровки от 3 места и накрая плати за операцията си в ч.клиника,лекарствата и накрая държ. лекари го умориха,защото нито апаратура имат за диагностика ,нито лекари кадърни. Аз за 15 години имам не повече от 30 дена болнични,а плащам максимални осигуровки-за кой за -за такива дървени философи като теб.

Тази идея може да дойде само на пияна глава на квартално равнище.

15 години БДЖ ми внася във Феростат и Алианс и накрая се оказа, че имам 1800 лв. за втора пенсия. Погледнете фонда Алианс каква сграда има и колко персонал работи там. Това са нашите пари "управлявани" добре. Всички фондове в НОИ, поне държавата ги гарантира. Който иска допълнителни пари - да си внася на влог и нормална лихва.

какво очакваш да имаш?100000?я си сметни СРЕДНАТА заплата за тези години,изчисли колко са 5% от нея и умножи по годините да видиш какво се получава!като искаш голяма рента/пенсия си вадиш пари от джоба и плащаш доброволен фонд/рентна застраховка ;)

Колкото спечелихме от приватизационните фондове, толкова ще ни е и файдата от частните пенсионни фондове. Май и тези фондове са като онези - направени с едничката цел някои другари да си живеят добре и да отчисляват за когото трябва.

Ами ББ да преведе осигуровките които са задължение на държавата в професионалните фондове и ще има пари. Той какво си мисли че те са като НОИ да се разпорежда с вноските за каквото си поиска а не по предназначение

Момент ! За какво говорим ? -- Ако ли за надлежно-оформени допълнителни пенсионно-осигурителни/спестяващи фондове, то отговорността си е лична за всеки, сключил договор с тях/дал им пари/ . Ако ли обаче става въпрос - пари от държавно/данъчно-обусловените наши данъкоплатски удръжки да са отишли не-знам-в-какви-си фондове (и то без наше данъкоплатско одобрение !) ...... то тогава ... се задава .... дебела мечешка тояга .

то куде няма скупи коли и скупи секретарки в булгаря *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

сърдете се (ако си спомняте изобщо) на тази партия която насила накара хората да се осигуряват допълнително. естествено с големи обещания. и както по традиция става в този прословут преход* - всичко накрая излиза една голяма лъжа. поредните пирамиди. и сега всички ще скочат срещу новата власт. щото сме късопаметни и не помним кой колко ни е излъгал.

Аз от 10 години внасям и все ми стоят 1000 лева все ми пращат съобщения и все ми отдържат от заплатата и накрая какво ще ми дават 10 лв.пенсия ли.А бе мизерна работа лъжат та знае ли се. Както и да ги смятам мисля,че повече имам внесени ама за тяхните разходи от къде пари.

Защо не разберете че става въпрос за професионалните осигуровки които трябва да ги внася работодателя а не за ДЗПО/5%/ на родените след 1959 год. за които получавате всяка година разпечатка. От професионалните фондове трябва да се плаща пенсия ма младите пенсионери до навършване на години а те продължават да вземат големи пенсии от осигуровките на 3-та категория и за това вечно има дефицит

Аз искам след като държавата ни задължи да си влагаме парите в частните пенсионни фондове, а те от своя страна загубиха 50% от парите ни, то тя (държавата) да ги въстанови! И тази загуба става много преди да се достигне времето за пенсии. Представям си какво става то като дойде. Определено отговорните за това, трябва да си понесат последствията. Елементарен пример - Дори да ги бях вложил тези средства в разплащателна сметка без лихва пак щяха да са 100% налични, а не ограбени на половина.

Тези паразити нямат нищо общо с пенсионни фондове.От тях нищо няма да получим.

дали ще получим е въпрос на дупе - ако се уплашат ще го потулят, но ако почнат да ровят чудеса ще излязат от тия пари