Борисов: Търпение! Търсим чуждестранен мениджър за ОЦК

За привличането на чуждестранен мениджър, който да поеме управлението на "ОЦК" АД- Кърджали, преговарят министър-председателят Бойко Борисов, министърът на икономиката и енергетиката Делян Добрев и трите банки, отпуснали 160 млн. евро за инвестиции в завода, обяви пред протестиращите работници в Кърджали премиерът.

Обратно в новината

Коментари - Борисов: Търпение! Търсим чуждестранен мениджър за ОЦК | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Учи се, учи се, генерале. Може и да научиш нещо от живота на цивилните гарги. Като икономика например. Само че докато се научиш с помощта на некадърника Дянкофф, ще ти мине мандата. Плаща България - със загубено златно време. Плащат старците ни, отиващи си от недоимък и глад с твоите пенсии и фашизиран инат. Плаща цялата нация - стопяваща се и чезнеща под натиска на мангасари и неканени гости.

е частно предприятие. То има собственик. Собственикът не е пожелал нов мениджър. Един премиер се прави на кадровик в това предприятие. Един закон за фалитите е пренебрегнат. Едно финансово министерство не спазва същия закон във времето. Какъв е основният признак на такава държава?

Този черен мангал Захариев- при цар Киро в панделата !

всеки ден ти струва определена сума. Объркал си човека и епохата за такова поведение. Сигурен фалит ако не се изплати до цент дължимото, което видно е невъзможно и к'во смяташ, че ще постигнеш с протакането не е ясно, а някой ще трябва да плати и за него.

Защо така на българската индустрия не й върви на капитализъм, по-добре работеше когато беше държавна, при социализЪма. Откъде се пръкнаха тези бизнесмени, дето унищожиха и унищожават заводи, комбинати, минни предприятия, всичко що е "тежка индустрия"? Нужна ли бе приватизация? А великите чужди инвеститори - виждате ЕОН, ЧЕЗ, Софийска вода... Оказа се май, че чудото не става само с хотелиерство и прескъпо селско стопанство (яйца по 40-50 ст. за които птицевъдите получават субсидии, тоест наши пари... или 73 млн. лв. за тютюнохпроизводителите, се борим срещу тютюнопушенето на открито и закрито?)... И един след друг се отказваме и от евентуални енергийни аргументи - защо идвали от Русия. Ами да идват от Америка, бе! Ама не идват...

защото не им вървеше при социализма преминаха към свой капитализъм. А то и не можеше да им върви, защото целият източен блок безславно потъна.

Eха. Как по-рано не се сети да реагира, та да спре направо финансовата световна криза... :)

"Модерното оборудване за модернизация на ОЦК пък се намирало в Кремиковци" - уточни Бойко Борисов и допълни, че няма обяснение за причината то да е там. А ИМАШ ЛИ ОБЯСНЕНИЕ НА КОГО ПРОДАДЕ КРЕМИКОВЦИ И НА КАКВА ЦЕНА БЕ БОРИСОВ ?? На 12.04.2011 година Кремиковци бе продадено на един пишльо като твоят министър на икономиката. Сега сигурно няма да знаеш откъде 26-годишният Лъчезар Варнаджиев извади 316 милиона лева за да купи комбината ?? ВСЪШНОСТ ВНЕСЕ ЛИ 90% ОТ ОСТАВАЩИТЕ МУ ДО 316 МИЛ. ЛВ ФИРМАТА НА ТОЗИ ЮНОША Елтрейд къмпани ???? Ако ги бе внесла тези пари те трябваше да постъпят в Сребърния фонд, но сори. Такива пари нема !!!!!! Къде са парите бе Борисов???? Питай Дянков, той е учен и ще ти обясни на теб пожарникара.

Е къде са парите?!? В Корпоративна Търговска банка в разплащателна сметка...

СЕГА Е МОМЕНТА ДЪРЖАВАТА ДА СИ ВЪЗВЪРНЕ СОБСТВЕНОСТТА. ДА ВКАРА НЯКОЙ В ЗАТВОРА И ДА МУ НАЦИОНАЛИЗИРА КРАДЕНЕТО. Който казва, че ОКЦ Кърджали неможе да е печелившо ЛЪЖЕ. НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ДАВА НА ЧУЖДЕНЦИ. ТОВА Е НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО. ИМА КЪДЪРНИ БЪЛГАРСКИ РЪКОВОДИТЕЛИ КОИТО ДА ОЗДРАВЯТ ОКЦ. АКО ГЕРБ НЕ МОЖЕ ДА ГИ НАМЕРИ ДА СИ ХОДИ ОТ ВЛАСТ. Ако бяха приели ЗАКОНА ЗА НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ предложен от ПП АТАКА 2010г. СЕГА НЕЩАТА ЩЯХА ДА СА ЛЕСНИ И СПРАВЕДЛИВИ.

да ти имам атаката

Тогава си стой с месеци без заплата. Или ти е добре минималната заплата в българия да е 270 лв. и минимална пенсия 135 лв. А НЯКОИ ДА КАРАТ БЕНТЛИ ЗА МИЛИОНИ щото били по-умни от НАС.

нещо за закона за фалитите? И кои ведомства са ангажирани с прилагането му ??

Ей, едно време продукцията на ОЦК в Кърджали се котираше на Лондонската борса и без сертификат,качеството й беше супер. сега докъде я докарахме!!!!

Не е спирала да се котира, и все повече ще се котира. За белене всех решение, сега на цинка и оловото им е дошло времето да им се вземе решението.

Пожарникарят в действие! няма друга държава, в която министър-председателят да гаси пожар след пожар във фалиращи предприятия.Значи подчинените му министри не са мястото си, Да си ходят вече,че с всеки изминал ден става все по - лошо.

Е нема начин Той да не знае и името на чуждестранния мениджър и формата му. Нещо ми подсказва, че ще е от най-могъщия ни северноатлантически съюзник.

Значи за едни може , а за други не може ! Великият Боко !