Борисов: ЕС да финансира газов център на входа на Южен поток

МС ще предложи на ЕС да финансира газов хъб (център) на входа на "Южен поток" на българска територия, от който руският газ да се разпределя към други страни.

Обратно в новината

Коментари - Борисов: ЕС да финансира газов център на входа на Южен поток | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

предлагат на младо семейство да си купи апартамент, младоженеца казва, бабите ако дадат пари, ще купим.равносилно на меркел да даде газ хъб но пълен с баламурници.

Да ми обясняват за някакъв хъб по телевизията! Тези хора не знаят ли български, та използват само чуждици. ДоБре, че вие сте писали и център.

За 25 години успяхте да продадете държавата и да смачкате народа!Мислите само за магистрали и булеварди откъдето най- добре се краде. Помислете и за обикновените хора, които ходят по тротоарите!

Абе направо да финансира село Банкя софииско с повече внимание имението на Винету.

ТЪП, ПРОДАЖЕН И ЛЪЖЛИВ!!!

Себе си ли си описал? А нас какво ни интересува ТИ какъв си, дали си тъп, дали си продажен, или си лъжлив? Все ни е едно какъв си!

Аз предлагам ЕС да финансира и построи модерна психо болница в която да бъдат лекувани тежко психо болни лица като боко тиквунчев.

Не обвинявайте само него, не е честно! И Станишев и Овчаров, и Орешарски са в кюпа. За да се опълчиш на САЩ е ЕС трябва да "имаш нещо в гащите". А нито един от тях НЯМА. Смели са само когато става въпрос как да краднат от народа.

Как не ви е срам! Това правителство ли е или е театрално представление? Кого заплашвате? Никой не ви бръсне извън България за 5 стотинки. Пък и защо ли, Путин сложи точка на проекта с България и няма да подпише с хора от които нищо не зависи. Вие сега ми плашите ЕВРОТА като нямате никакви козове. ПОМИСЛЕТЕ ПРЕДИ ДА ГОВОРИТЕ.

Нашите медии пропускат да отбележат реакцията на всички съседски страни от спирането на ЮП. Хърватска се точи да стане енергийният хъб на Балканите и Южна Европа. Иска ЕС да построи терминал за втечнен газ на остров Крк, да финансира и разработка на находища в Адриатическо море. Интересно ми е румънците какво мислят, сигурно същото. Турция здраво стиска всички възможности - и Танап, и Турски поток. Така че бат Бойко малко има да се пребори и със същите напъни от страна на съседите ни. И сега ще видим Европа кого обичка. Съдейки по обема инвестиции за целия преход, не сме ние фаворитът.

ЮЖЕН ПОТОК ВЕЧЕ НЯМА КРАТУНО ТЪПА

То Убаво заглавие.Аресва ми,ама след дъжд качулка.Путин вече не ще.

За наш късмет джуджан се отказа...

АЛО, ДИРА, КОМЕНТАРА МИ БЕШЕ ТОЧНО ПО ТЕМАТА. ТОВА КАЗВАТ РУСНАЦИТЕ - БЪЛГАРИТЕ НЕ ЗАЩИТИХА НАЦИОНАЛНИТЕ СИ ИНТЕРЕСИ. ИДЕЯТА С ХАБА Е ПРЕДВАРИТАЛНО ОБРЕЧЕНА НА ПРОВАЛ!!!!

Седянката свърши, дир-а спи. ЕК е уведомена официално от Русия-спира ЮП. Борисов стига с твоята креативност, че вдигна кръвното. Лека нощ!

"Руснаците да си докарат "Южен поток", ние нямаме ангажимент към тръбата до нашите граници, да си я построят, ще им съдействаме, и от там си взимаме газта, не ние, не България, а Европейската комисия я разпределя, общия енергиен съюз, добавя Борисов." Хайде сега сметачите изредили се по медиите да кажат, колко ще спечели България при този проект. Не виждам България като участник в този вариант.

европеиския съüз ни е присъединил за да се възползва от геогравското ни положениие за своия полза и да ни взема членски внос и каквото друго добара.за даване и финансиране има да си чакаме мнооого.....

Пълни глупости. За какво си му на ЕС като територия. Те си имат достатъчно. Това го пише в опорните точки на червените дървени глави.

ето отговарям ти за да разбереш-бг се намира на пътя на европеииските продукти които се внасят основно от турция.запада инвестира пари повече от 50 години в производства на турска територия ,като използва евтината ръботна ръка и многоброиното необразовано населениие....

Бай Путин ви го навря...малко засега. Но не губете кураж. Все пак, не е бащицата Сталин. Имате няколко мига от пролетта.

Не газов, а гъзов поток ще тече от задните ти части, мутро банкянска!

Добър ден

Защо не попитат служебния министър за писмото до ГАЗПРОМ. Той миличкият не вярвал, че следващият министър ще го изпрати и избързал. Нито една от страните не е изпращала писмо до Русия. Сега Путин бил казал за България, защото знаел че сме му петата колона. Това сега е опорната точка на американците да ни мачкат и заплашват управляващите. Сега се правят разни театри как сме го искали, как Комисията не ни отговорила. Защо ли му е къса паметта на Борисов, когато се биеше в гърдите, че той до сега да го е построил. Защо плюеше Орешарски, че не можел да се оправи сам, а бил дал пълномощия на Европа. Наистина ли не помните тези неща. Наистина ли не си спомняте как плюеше Орешарски, че не знаел какви са договореностите, а сега се изтъпанчи пред Парламента и хленчи силово да му дадат договорите. Вече те цунаха и СЛЕДВАЩОТО е хронология. Много си фалшиФФФ! Всички знаете, че край, че България е прецакана. Сега ще чакаме приоритетите с магистралите, с инвеститорите, които ще карат вече с 140 км към плоския данък. Дотогава остават малко живите пенсионери, беззъбите селяни и те малко живи, всичко читаво и не толкова ще се пръсне по света да оцелява и там да ражда.

Бойко от нахален и надменен се превърна в психясъл стар човек.Плещи само глупости.Нямали добри и добре платени съветници, да му напишат на листче какво да каже.Да вземе пример от назначеният от него президет Роско, който за две думи лист вади.

Делян Добрев: Време е да се захванем и с шистовия газ - БЛИЦ. Това ни се готви.

АМЕРИКАНЦИТЕ ЩЕ НИ ОТРОВЯТ ЗЛАТНА ДОБРУДЖА С ШИСТОВИЯ ГАЗ!!!!

ЧЕСТИТ ТУРСКИ ПОТОК НА ВСИЧКИ БОКОГЪЗОЛИЗНИ ПРОТЕСТЪРИ. мАШШАЛАХ МАШАЛЛА НА ТИКВУН ЕФЕНДИ. нИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА НАПРАВИ ПО ГОЛЯМА ПОРАЗИЯ НА БЪЛГАРИЯ ОТ ТИКВУНЯ.

по добре да си гледаме южен коридор каспийски,да си караме мерцидеса ,боинга,не е нужно да пием квас

Това недуразомение в предишния мандат май щеше да кара газ от Катар и в Белене не АЕЦ,а ТЕЦ на катарски газ да строй.Сега пак друга идея....до утре.

Чакай ти ЕС да финансира хъб! За какво им е? Тези определящи имат северен поток. За останалите кукиш мой човек! По-добре да им беше предложил Газпром да докара тръбите до БГ и оттам ЕС да си спази пакетите и да си направи тръба до Австрия. Ама ЕС иска друг да направи тръбите, а те да прибират таксите. Видяхте ли сега, че оставаме с висока цена на газа заради ЕС.

ТИКВАР, ПРЕДЛАГАМЕ ТИ ДА ИЗПОЛЗВАШ ЛИЧНОТО СИ ОРЪЖИЕ, ПРЕДИ ДА ТЕ ДОКОПАМЕ НИЕ!!! ЩЕ ТИ ДАДЕМЕ ТАКЪВ РУСКИ ГАЗ, ЧЕ..... СВЕТ ЩЕ ТИ СЕ ЗАВИЕ!!!

Намират ли се още мохикани, които верват на лакърдиите на Бат ви Бойко?

Да спрат вече да ръсят простотии всички политици, мислех си, че не можем да станем по-жалки и по-смешни, но явно МОЖЕМ и са способни да измислят още по-големи идиотизми. Спрете се - ДОСТАТЪЧНО НИ ИЗЛОЖИХТЕ!!!!

Аркадаш да вземеш леко, ама леко да си промениш ника на морски балък. По ще ти отива.

Говориш ЕС да финансира хъб за входа на ЮП в Гърция, събуди се вече :) Мачът е свирен вече :) България беше принципна и за пореден път се прецака. Сега пак руски газ, но турците и гърците ще печелят от транзита.

Ей! То бива къса памет, ама чак пък толкоз?! те това беше идеята, га ривахти, че само в България иам "морски газопровод" ставаше дума за същото - морската тръба на Газпром , а от първата компенсаторна станция при Варна по правилата на третия енергиен пакет (демек газов хъб ако някой друг докара газ до там ;) ). Та тогава и от Брюксел и от Хубавите Умните и Интелигентните казаха НЦ! Та ви се чудя на коментарите ... На съчинителя на " новото предложение" отдавна не се чудя ...

ето защо,толкова много и натрапчиво е битката за тръбите и руския газ и свързаните с тях финансови потоци-Българската индустрия и промишленост е очайващо изоставаща и маргинална и със всеки изминат ден изостава и не може да е конкурентна на бързо развиващата се конкуренция идваща от Китай,Европа,Северна Америка,Ето например представете си че ние произвеждаме по добра и конкурентна (100 процента българска)селскостопанска техника от тази на американската JOHN Dear,или строителни машини .Според мен нашенската икономика издиша,не създава достаъчно работни места,ето затова има корупция,злоупреба с власт финансови измами огромна армия от държавни служители,и много партийни групировки което е истинско елдорадо за съдебната система.Това са проблеми които упорито се отбягва да се дикутират

Борисов, когато Южен поток е щял да бъде докаран до Варна, Русия е търсила и други доходи: инвестира за скъпото строителство в морето, трасето през европейските държави, продава газ и чака И печалба. Четох стенограмата и дори Калфин и Кунева с претенции за европейски чиновници и държавници му казаха, че едва ли не това е гениална идея. Чакате Русия да ви докара газа до къщата и вие да се правите на гара разпределителна.

На всяка гара - газов център!

Газ на хипотетичния изход на вече несъществуващия "Южен поток" може да има при едно условие - ББ да финансира изграждането на газопроводи /един вид гъзопроводи/ от всички /несъществуващи/ още септични ями на хотелите и ресторантите по Черноморието, и да събира всичкия наличен газ, а за увеличаване на добива може и внос на газове да направи.

Вы большой ученый - ми идва на ум като чета за прозренията на нашия велик ББ, който чак като стана пак министър председател се сети да подлага на съмнение безпристрастността на ЕС спрямо газовия проблем и България и да прави гениални предложения.

разликата в мащаба е недостижима моля ви се!

"...не ние, не България, а Европейската комисия я разпределя (газта)"!? Боце, Боце-е-е...така ще я "разпредели", че свят ще ни се завие! Поправете ме, ако греша - но това за мен си е чист отказ от суверенитет (поне от малкото, който ни е останал)!

обективно на нещата.Северен поток не е обвързан с Трети ен.пакет.Въпреки това съществува.Догооврите за Южен поток са скл.преди 2008г.,т.е. преди да възникне 3 ен.пакет.Значи?!?Не симпатизирам на руснаците,но в случая ги/ни режат заради Украйна.Второ-как ние не можем да транзитираме руски газ,а Турциа може?!?И още повече европейска Гърция?!?Ние ли сме европейските балъци?!?Явно -да,и то за втори път!!Първият път беше,когато промениха маршрута на Набуко.Трето-как така се оказаха толкова кандидати за пренос на газ от нищото.Турция,Гърция,Израел,Кипър,Словакия и т.н.И всичко това за сметка на България.За първи път се кефя,че Бойко ми е премиер.Така трябва и с руснаци,и с Брюксел-РЕБРОМ!!!нЕ СМЕ НИЕ НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ЕВРОПЕЙСКИ БАЛЪЦИ!!!

Че кой говори тук за логика, обективност и спазване на законите? Въпросът е решен по друг начин - от УСА натискат за спиране на ЮП, защото нещо не им изнасял - и помиярите (без извинение) от ервокомисията започват да лаят в хор - а интересът на България е поставен в точка 999 от дневния ред! Е, хайде сега да чуя как еврогейците ще ни пеят за общи интереси, обща политика, солидарност и прочие нищо не значещи клишета!?

НЕ НА ЕС!!! ДА ИЗЛЕЗЕМ ОТ ЕС!!!

Визията на седесаро-гЪрберистката фашизоидна коалиция за бъдещето на РОДИНАТА ни....За жалост.... Внасяме нефт и газ от уса,бутилирани,в шишета от кола и пепси.Продават се във всеки магазин-отпада Нефтохим и руските бензиностанции. Даваме на големия брат поне 10 военни бази, а той ни дава въоръжение ,3-то поколение/тоест от преди 3 поколения/ На мястото на руските туристи идват афроамериканци и някой и друг оцелял индианец,които плащат с долари ,а не с рубли. Е щели да се напиват и дрогират-те и сега се правят тия работи на Сънито, но все пак ще идват цивилизовани западняци, а не източни варвари! Ще ги задомиме с нашенски ромки-ще нарастне приръста,циганията ще стане страшна и никакви чалми няма да искат да припарват до нас. Едновременно с това ще се развие земеделието-ще се повиши рязко отглеждането та мак,коноп, канабис и други "весели" култури. Частният бизнес ще процъфтява-особено ракиджииниците,"къщите с червени фенери",клиниките за лечение на някои деликатни болести и прочее. Ето така завинаги ще се спасим от колониалните мераци на Русия към нашата просперираща страна!

ША ТА ПОСЛУША Боцко ЕВРОПАТА!! Няма как да не те послуша. Точно толкава, колкото: "Всяка държава, която е закъсала и иска помощи, ако преведе пенсиите и заплатите такива, каквито са в България, веднага ще си оправи дефицита. Да направят пенсиите каквито са в България и след една-две години ще тръгнат нагоре."

Дали сам се е сетил :))) ??

Не бе отвътре му иде-ми дал,му взел.Баланс.

+++

Боци сега му дойде на акъла как да тури ма място всички : и износителят, и приемащите страни, а той, като стрелочник да сочи с пръста кое колко накъде...

Според мен Борисов се подиграва както на Европа, така и на Русия. До сега излизаше, че България няма собствена позиция и могат да я обвиняват и едните и другите за какво ли не. Е сега топката е вече в Европа и в Русия. Но ми се струва, че нито Европа, нито Русия наистина искат да се строи, а това си е една политическа игра, в която заложник е България.

Това хич, ама хич не е заяждане!