Без отсрочка за старите отпуски

Натрупаните отпуски трябва да бъдат "изчистени" до края на 2011 г.

Обратно в новината

Коментари - Без отсрочка за старите отпуски | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Споко, КС ще ги отреже тия некадърници. Тръгнали да нарушават Конституцията...егати и юристите! Отпуската е право, а не задължение, тя е изработена, и не може да се отнема със задна дата. Законите нямат обратна сила. Ако искам, още 5 год. няма да си взимам отпуска и ще ми се трупа!

Брутално, но вярно решение! Годишният отпуск е за това, да се ползва, а не да се използва като спестовен влог! И да се почива по време на работа или изобщо да не се почива, а след това да се оплакваме, че продължителността на живота в България е малка. От друга страна неползването на отпуск е бунт срещу ниаките заплати и липсата на добра парична компенсация при пенсиониране. Така че, за да бъде тази общо взето полицейска мярка напълно обоснована, трябва да има и нещо насреща!

каде по света има отпуски сабирани от години.стига сте се тухкали ами си ги взимаите или с право е да се загубят.аман от оплакваци.

Стига сте ревали бре! Само дърти и нескопосани комунисти или техните отрочета свикнали всичко да им се дава на готово ли пишат тук бре. Я се скрийте някъде да си харчите каквото ви е останало и не дразнете с плиткоумни коментари. Измряха неуките пенсионери и вече няма кой да гласува за необразовани дъртаци - измислени "комунисти" и изпечени нагли крадци. Който не си е взимал отпуската ще страда. Доста от тези хора са си ходили на почивки, на моренце, на планинка в работно време на държавна издръжчица на семинарчета и други, а като не им се ходи просто не ходят. Ето за тези търтеи е теслата. Покрай сухото обаче гори и мокро за съжаление на останалите, които също са имали някаква задна мисъл с трупането на отпуск и са намирали начин за отмора все пак ;) аре нали така! А за тези, които не са излизали защото работодателя не им е разрешил - смятам, че този закон ще им подейства като освобождаване от турско робство и трябва да веят байраците и да пеят.

той коли-той беси, що е то???

Ами... така я "докарал" работата.Ти защо не си на неговото място?

той коли-той беси, какво е то???

ПРАВИЛНИ! НА ДЪРЖАВНИТЕ ЧИНОВНИЦИ ПРОСТО ОТПУСКИТЕ СА ИМ ГОЛЕМИ. ТРЯБВА ДА СЕ НАМАЛЯТ И УЕДНАКВЯТ ЗА ВСИЧКИ РАБОТЕЩИ. УЧИТЕЛИ, ПРОФЕСОРИ И ДРУГА СВОЛОЧ ИМАТ ПО 47 РАБОТНИ ДНИ..МАЙКО МИЛА. ДАВАТ ИМ ПО 20 ДНИ ПЛАТЕНИ, КАКТО НА ВСИЧКИ И ДОПЪЛНИТЕЛНО ПО 15 ДНИ НЕПЛАТЕНИ, АКО ИСКАТ. ТОЧКА. ДА СИ ПЛАЩАТ ОСИГУРОВКИТЕ, КАКТО ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ. КЪДЕ Е РАВЕНСТВОТО. ПЛАЧАТ И ЗАЛИВАТ ПРОСТРАНСТВОТО ТУНЕЯДЦИ И БЕЗХАБЕРНИЦИ. 20 ДНИ ПЛАТЕН И ДО 15 ДНИ НЕПЛАТЕН ЗА ВСИЧКИ...

Тоя какво каже, после се пометне поне още 2-3пъти ,така че не обръщайте внимание на това което е написано не е последно.Обръща се като фурнаджийска лопата,не му вярвайте

Тези тъпи промени , които ги приеха за отпуските , потвърждават неспособността на правителството , начело с Вожда - Бед енд Брекфаст да се справят с проблема/държавния служител/. Повече никога - ГЕРБ ББ.

Аз имам натрупан отпуск от майчинство около 100 дни.Не мога да ги взема в учебно време,а след края на учебната година има за вършене хиляди неща.Така че който си мисли че учителите са 3 месеца в отпуск много се лъже.Училището не затваря врати целогодишно.И стига сте плюли по ББ.Трябваше някой да въведе ред

Герб приемат закони, после мислят, виждат че са абсурдни и ги отлагат. Така стана и с тръгването на 5-годишните на подгтвителна група за у-ще. Приеха закон, сума предавания и дискусии имаше, после тихомълком се оказа че няма места за 5-годишните и ще стане задължително, ама по-нататък. Дано и това безумие с кражбата на отпуски се премахне! Тия хора нямт ли отпуски, да ходят да почиват, че ни надуха главите с тяхните безумия!

Защо изобщо се пускат на хората разни партенки? Защо премиера след като знае какво ще е решението му, допусна сутринта да се тиражира това съобщение? Сутринта тръгнах със спокойствие на работа,, защото прецених, че ще имам достатъчно време да си свърша задълженията и да почивам, сега се прибрах с притеснение, защото не мога да допусна да не си свърша работата, а ще изтърва почивката.

Ако наистина има толкова много неползвани отпуски, колкото се изписа в пресата, то те няма да бъдат изчистени до края на 2011 г. (тази вече я преполовихме). Да не говорим какъв хаос ще настане, ако стотици и хиляди държавни и общински служители, учители, съдии и лекари излязат за по няколко месеца в отпуска. От това следва, че отпуските на хората ще "изгорят", но може би това е целта на мероприятието. Най-добре ще е на който не му дадат неползвана отпуска или го уволнят задето иска да си я ползва да заведе иск с/у МС или Б.Б. Колкото повече хора си загубят отпуските, толкова по-малко избиратели ще гласуват за Б.Б. И накрая за протокола - нямам неползвани отпуски и мен лично този проблем не ме засяга.

ми то нито едно решение което е взето от правителството не е окончателно. всеки говори каквото си иска . кой каквото иска такова си говори и после никой не разбрало.ама винаги излиза народа потърпевш.

Нещо ти "куца" граматиката,приятелю.

боко,добре е вече да влезеш в час,като сте обсъждали да са говорили,като са гласували да са мислили,какви са тези тинтири минтири,сутринта едно на обяд друго и т.н.,след такива една две изцепки и да са пътници.

ДЪРЖАВНИТЕ ЧИНОВНИЦИ ИМАЛИ ПО 300 ДНИ НЕИЗПОЛЗВАН ОТПУСК !!!ТОВА ОЗНАЧАВА ,ЧЕ 10 ГОДИНИ НЕ СА ИЗЛИЗАЛИ В ОТПУСК ,НЕ СА ХОДИЛИ НА МОРЕ НЕ СА ИЗЛИЗАЛИ В ЧУЖБИНА """ДА АМА НЕ " ДЕРИБЕЙТЕ НЕ ИМ ТРЯБВА ОТПУСК ,ТЕ СА СИ ВСЕ В ОТПУСК И ИМ СЕ ПЛАЩА ДА ХОДЯТ НА КОМАНДИРОВКИ В ЧУЖБИНА НА МОРЕ И Т.Н. А А КОСЛУЧАЙНО СИ ПЕСНАТ ОТПУСК КАТО СЕ ВЪРНАТ СКЪСАТ В ДОСИЕТО МОЛБАТА И ТАКА ВСЕ СИ ИМАТ 1 А НИЕ ВСЕ СИ НЯМАМЕ ,А НЕСМЕЕМ И БОЛНИЧНИ ДА ИЗЛЕЗЕМ КОГАТО СМЕ БОЛНИ ,ДА НЕ НИ УВОЛНЯТ..

Ще ги изчистим само, че ако посмеем да искаме стара отпуска и след това ни освобождават от работа.Супер! Ако ти стиска излез в отпуск който ти се полага от години.

Ти сега като не смееш да си я вземеш , кога ?

Ами,оправи си отношението с работодатела.Какво искаш от държавата? Оплачи се,защо храним дебелогъзи проф-лидери.Къде са били до сега,да видят,че не ти разрешават отпуск,а сега гракнаха,че се нарушават права.Аз не виждам такова нарушаване - задължават се работодателите да разрешат ползуването на отпуските.

кога ни манипулират. Да вземе отпуските. Явно целта е да не изпълняват задълженията на държавата към работещите. Ами тази акция на Мирослав Найденов за храните. На пръв поглед-уж грижа за децата. Ама нали за да ядат децата истиско сирене,малсо и кайма родителите трябва да имат двойно по големи заплати. От тази манипулация ще излезе само едно- производителите ще вдигнат цените на всички местни и млечни храни. ТОВА ВЕЧЕ СТАВА. Във Фантастико можеше да се намери сирене (не растително) за 3.80, сега под 4.90 няма. Като стане сиренето 10 лв. а каймата 8 ела си купи за децата.

Това е пример за уникална простотия и решение "на парче". Съгласен съм че има много места със злоупотреби и описаните там случай как в държавни учреждения има служители със стотици дни отпуск, а същевременно никой не ги е виждал на работа... Но ако това е проблема, трябва да се търси РЕШЕНИЕ ЗА ПРОБЛЕМА ! А не да се реже всичко наред, защото покрай болното, ще отрежат и здравото. Ако в държавния сектор проблема е в работниците, в частния е в РАБОТОДАТЕЛИТЕ и/или естеството на работата.... не съм държавен служител, имам 2 болнични дни за 8 години работа, но имам неизползвана отпуска, просто защото не мога да отсъствам продължително от работа.... с какво съм виновен, че да ми я отнемат ?!!??!

Няма незаменими хора . Ако се беше разболял за 20 дена , може би щяха да фалират без теб ? Друг е въпроса , че според мен трябва да има алтернатива - или те пускат в отпуска или ти я плащат.

Просто проблем няма.Простотия е твоето,че не си ползуваш отпуските,а чакаш да ти ги платят.

Ей Борисов, дай поне до 21.12.2012- то тогава нали свършва света хе хе хе

Ще ги изчистим , ако ни пуснат в отпуск, че мен от миналата година не ми дават отпуск

Г-н Борисов, това ли е основното, което поехте като ангажимент пред избирателите си, какво толкова Ви бъркат невзетите отпуски, с тези "спестени" пари ли смятате да напълните хазната? Парите отдругаде изтичат, наистина ли не си давате сметка как става това или безочието Ви стига до там, да си въобразявате, че народът Ви вярва? Жалка е цялата Ви система на мислене и действия - тя показва тотална неграмотност освен като премиер - липсват Ви достатъчно компетентни и знаещи хора, тъй като Вашата партия е сбирютак от нереализирани некадърници и като обикновен гражданин на държавате - далеч сте от проблемите на обикновения човечец, защитавате корпоративните интереси на монополистите в страната, доказали, че източват и държавата и обикновените граждани, вместо да се вслушате в обикновените подданици, които веднъж Ви повярваха, както и аз самия, но следващия път ще гледате в политиката през крив макарон, подобно на оня "бедняк" - Царя!!! Припомнете си "Лъжливото овчарче"!...

Това няма да напълни хазната, но е огромен подарък за частния сектор. На практика се оказва, че ако не пускаш служителите си в отпуск - печелиш, вместо 12 заплати им плащаш 11.

перфектен си боико,на които са му нугни си ги взема навреме/а не ги дипли в банка/както правеха 20 год.с крадени мангизи без почивен ден.....адмирации *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

ТОВА Е ПРАВИЛНОТО РЕШЕНИЕ.

Този човек ББ (ако е човек) нима не знае, че да стане нещо трябва желанието да съвпада с възможността. На едно празненство на казашко семейство всеки трябвало да вдигне тост. Най-младия от присъстващите казал следния тост: Едно време дядо ми когато бил млад имал желание да си купи сто овце но нямал възможност. Сега дядо ми има възможност но няма желание. (70 г.) И тоста е: Да пием за това, че желанието да съвпада с възможността.

Колеги, ние имаме не повече действително работни месеци - по-малко от 5 в една календарна година. През останалите 7 месеца сме ваканция. Обяснете ми ваканция и отпуска различни неща ли са? Ами ние се възмущаваме от парламента и министерствата, че от юли до септември са официално затворени и посмъртно не можеш да си свършиш спешни работи, а се оказва че и ние имаме неизползвани отпуски. Не доумявам.

А така, твърдо трябва! Цял ден ми празнуват, че щели да си позват отпуските. Няма да е, г-н Борисов твърдо ви го казва.

Упорито никой не коментира работодателите, които не разрешават на служителите си да си вземат отпуска, май на някой не му е изгодно. Така ли е "препочтени" ми управляващи и вие ли сте част от тях?

Това го каза Пожарникаря днес наобяд. До довечера има още много време....Няма да строя в гьола Белене-след разговора с емисара на Путин-ще го строя! Пълна скръб е този Премиер, виж срещу Станишката е много смел, току виж го осъдили като глупав деловодител, а може би това е целта-да не го съдят за огромните кражби и разхищения, нали са с ББ един дол дренки....

то до тогава я е премиер я не

"За да получиш, първо трябва да дадеш ...", нали така беше приказката. Айде сега, тичайте да връзвате обувките на бат ви Бойко!

На баба ти.......хурката.Ако зависи от мен - няма да им дам да ги ползуват,въобще.

А ти кой си? И кои са те? Аз работя в частна фирма и имам натрупани около 60 раб дни отпуск. Дали е защото не съм искал да ги ползвам или естетството на работа не го е позволило? А умнико?

Това означава, че догодина на есен всички учители излизаме в отпуск до Нова година.

Напротив,това означава,че ще излизате в отпуск по график,когато не сте на училище.То и без това цяло лято сте си в отпуск.Ако питате мен - натрупаните отпуски не трябва да ги ползувате.

Напротив,това означава,че ще излизате в отпуск по график,когато не сте на училище.То и без това цяло лято сте си в отпуск.Ако питате мен - натрупаните отпуски не трябва да ги ползувате.

Навремето българските ханове са решавали така - " Аз казах". Добре де, до края на 2011 г. Последно това ли е? Утре да няма пак друга интифа? И гледайте да остискате като правителство поне до края на тази година.

Ще,ще - ще издържи,доста повече ще издържи,колкото и да не ти се иска.

Е, ако то издържи, дано и ти да издържиш.

И на мен не ми се иска. Интересно колко са тези на които им се иска и защо точно им се иска??!!

И какво ще стане през 2012-а?! Борисов има изглежда сигурна информация за "намеренията" на Христос, щом успя да заинтригува Барак Обама и администрацията му?!