Нова SMS услуга срещу имотни измами

Министър-председателят Бойко Борисов и министърът на правосъдието Диана Ковачева представиха новата услуга на Агенцията по вписванията „SMS оповестяване за настъпила входяща регистрация за търговец в информационната система на Търговския регистър“.

Обратно в новината

Коментари - Нова SMS услуга срещу имотни измами | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това не е лошо като идея, нооо.... Първо, къде да се запишем/регистрираме ? Второ, да се регистрират поне 3 телефона, защото като съм в чужбина за няколко месеца да може поне синът ми да го получи. Трето, нека това съобщение да е поне 1-2-3 седмици преди продажбата на апартамента, така че човек да може да реагира, а не след това - ...ха честито, апартамента ти е продаден. Четвърто, защо 500 СМС-са, бе ??? Не стигат ли 10-15 -20 за 3 различни телефона ??? Няма смисъл да ни приспивате бдителността със стотици СМС-и. За 6-те лева съм ОК, но нека нещата да се дообмислят, а не юруш на маслините...

Аз ли съм единствения, който смята, че това е някаква недомаслена глупост? Понеже има слабости в системата на регистрите та да ни пращат смс-и ако някой препродава собственото ни жилище?!

Аха значи идеята е да се накара всяко юридическо и ако може и няколко от физическите лица в България да дадат по някой лев на закъсалите оператори.

Ето ,това е част от планът за затриване на Българина.Стрес ,травмиране на съзнанието, вкарване на страх от всичко,несигурност така че да се скъси живота на Българина.Долните уродливи политици са проводник на този план.Сега ще ни предупредят чрез СМС за продадения ни апартамент/погрешка разбира се/ с идеята да пукясаме.Ето какво им казва обаче Тони Монтана- "Наказателния ми отряд" е почти сформиран ,и здравеи живот скоро ще ми отговаряте за всичко.

Пореднната некоректна новина, ако посетите link ще видите, че няма никакъв начин да се регистрирате. Това важи само за фирми с ЕИК, но не и за обикновенни граждани!

link - означава агенцията по вписванията, търговски регистър, но системата отряза страницата с регистрацията.

ПЕТСТОТИН есемеса.. петстотин! петстотин пъти ако ми продадат апартамента ще получавам есемеси.. не е ли малко много?

Не - просто всеки ден ще получаваш SMS "апартаментът днес не е продаван". И така 500 дни. Някой ден ако го продадат ще изтриеш поредния SMS по навик :)

Добре като идея, но не много ясно как ще е реализирана. Имам някои въпроси: 1) Ако си смениш телефона какво става? подаваш заявка за уведомяване на друг номер или просто забравяш... А ако измамниците подадат такава заявка кой ще ги улови - освен ако самата смяна на номер не води до съобщение; 2) Ако ти продадат апартамента/фирмата и по необясними причини не получиш SMS какво става? Може би фирмата-изпълнител ще ти плати загубите? Или просто ще ти кажат "станала е грешка".

Тук пак са се дали десетки хиляди като онези за поддържането на Фейсбук страница. Изобщо в ИТ държавата налива яко пари, без да знае какво се случва, само има няколко фирми дето цоцат. Като електронната здравна карта, електронно правителство и електронна самоличност - едни хора да вземат едни пари. Цялото това дето се хвалят е работа на един човек за максимум два дни да направи интерфейс при инсърт или ъпдейта да праща промяната по СМС. "Мега проект", ей такива и аз търся да ръководя.

С инсърт-а нема как да стане.По-скоро трябва при дилит-а. Друг момента е кой/кога/колко е платил такса за СМС-а. Ма, това са бели кахъри. Иначе си прав. Кой не би искал да ръководи токъв "мега проект".

Не разбирам уведомлението след дъжд качулка ли е преди това

"Блестящ ум" е измислил тази идея. И като пуснат смс на баба ти Пена, при това написан и на латиница, тя ще вземе да разбере нещо. Най много измамени са именно пенсионерите. Идиотщина след идиотщина.

Ти си много тъп, баба пена като не знае какво пише в смс-а ще го покаже на внука си, който ще разбере. А нормалните хора като мен ще го разберат от първия път. Тъпчовците като теб могат да се върнат към клиновидното писмо

Да и в СМС са ще пише "Опааа вече нямаш апартамент, туко що го продаде". И ти начетени човеко какво ще направиш след това

Мамин златен, ами ако внука не живее при бабата. Защото представи си, че на тази земя има хора, които не живеят с бабите си. Първо, бабата няма и да разбере че и е дошъл смс, и второ докато някой "умник" като тебе го прочете, може да бъде прекалено късно.

Аз на моя апартамент съм написал не се продава. Обаче простотията идва от друго. Нанасят се нови собственици във входа и си мислят, че няма такса вход, асансьор, осветление чистачка. И ми се звери една, че повече разходи за жилището нямала да правила. Щото заема бил достатъчно голям.

И къде го написа това???

Не е лоша идея, но една голяма група от хора/пенсионерите/ не боравят с мобилна техника.

Mного добbр ход !!!

Поредната лентичка прерязана,на опредната безмислена простотия....

Млъкни глупаво лапе, това е най-умното нещо, което е правено от години!

Не е направено, а ще го правят...и според мен няма да работи...като електронното правителство