Борисов: България се удави, когато кризата премина

Успяхме да се справим с кризата в предишния мандат, заяви премиерът. По думите му България има най-добрите условия за бизнес.

Обратно в новината

Коментари - Борисов: България се удави, когато кризата премина | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Борисов бъди беззкомпромисен към митничари, пазители на границата,, проверители на банки. Много се краде в България. Отрежи кражбите.

ах..Борисов..Борисов..ти не знаеш вече какво говориш, така си се оплел братле в лъжите си, че сам не си вярваш какво казваш и какво чака България ?. Ти водиш страната ни към пълна съсепия. Трябва да знаеш, че ни ти остават още много ходове. Да се оправдаваш с Орешарски е толкова наивно, за да не кажа глупаво. Реформаторчетата ще ти видят сметката и то със съгласието на бай Юнкерк.

"...По думите му България има най-добрите условия за бизнес..." На хартия !!!

ДАНО ТИ СЕ УДАВИШ-СРАДЛИВ, ПОДЪЛ ИЗРОД!! ТОВА ЩЕ Е ПРАЗНИК ЗА ВСИЧКИ НАС!!!!! И ОНАЯ ДЕБЕЛАНАТА-СТРОИТЕЛНАТА ТИ ПОДЛОГА-И ТЯ ДА СЕ УДАВИ!!!

ние сега удавени ли сме?? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

В България не е имало криза. Бойко Борисов измисли кризата през 2009 г за да може да краде неограничено

Шайката на рапоня е създала най-добри условия в света за мутромилиционерски бизнес - рекет, изнудване, грабежи, корупция, контрабанда.

Над 50% от спрените фондове бяха за периода 2010-2013 г.

Европа нази гледа, сочи и се смее... Премиерът ни Слънце не смята откраднатите 12 милиарда лева от държавния бюджет въртян в неговата банка КТБ( откраднати от най -силните олигарси на ГЕРБ, БСП ДПС действащи с преплетени крадливи китки ,родени от един и същ начален капитал раздаван от Партията и всички от комунистически сой) за кулминацията на кризата и окончателното пропадане на България, без пари дори да си върже гащите, камо ли да върже здравния бюджет. Нито говори за търсене и връщане на тези крадени пари. Дори взимания 16 милиарда заем за запълване дупките в бюджета с еднолично решение пак на олигарсите от псевдото ляво и дясно политическо пространство на България, наш Премиер-Слънце не счита за края на катастрофата на България и окончателното и потъване в гьола на Европа!?! Също се прави да не вижда, че ГЕРБ управлява с 8% от гласовете на всички избиратели, дори продължава махленските опозиционни спорове с майка си БСП( останала без електорат и влязла от задната врата в Парламента с помощта на ГЕРБ държащ ЦИК и променящ крайните числа в изборите в своя полза и тази на своите най добри партньори),а БСП счита за свой най-върл опозиционен противник. Де факто противопоставя се олигарсите на двата най големи олигархични клана на БСП и ГЕРБ делят икономическата трапеза на България. БСП е пред разпад но нейните олигарси продължават да държат икономиката на страната, а олигархичната двойка ББ и ЦБ управляваща партия ГЕРБ държи финансовата система на страната. Но бат Боко не е доволен, той иска да владее и в най силния отрасъл в икономиката -енергетиката, владеещ ли я ,ще владеещ цялата икономика. За това стават опозиционните сблъсъци между БСП и ГЕРБ, между гърбела и щърбела, а Европа нази гледа, сочи и се смее... Бат Боко и БСП смятат да я карат и следващите 50 години така, да си разменят властта яхнали, доящи и подстригващи народа, докато изтрият България дори от географската карта на Европа. А народът има 5 вековен стаж и издържа робския хомот поставен от олигархията. Вместо да си спретне своя народна партия, както направи гръцкият народ със СИРИЗА и с нея да отнеме властта от ръцете на олигархията, българинът гледа да се нагоди в жалкото си олигархично настояще ,дори да седне удобно на някоя олигархична трапеза и руче, без да мисли грам за спасението на родината си. Народеееее, беше се провикнал поетът!

има ли некои да му верва на тоя шипар...

свят,обуй бе бате едни кондури и виж кво става навън

С комунисти управници не ти трябва време да се удавиш-гарантирано ти е ежеминутно.

Хайде Бойко, купуваме ти 100 овце и те пускаме из белоградчишко да ни направиш едно показно, най-вече как се опазват от местното мургаво мнозинство. За теб не е проблем, камо ли за 2-3 дена само.

хаха, ти луд ли си бре - та тои до з тия ден ги е изял заедно с козината.

липсва най-важното условие - търсенето. няма балами да правят бизнес и стоките да се развалят или ръждясват по складовете. на първо време трябва да се увеличат заплатите и пенсиите. у нас увеличаваме само циганските помощи. а те отиват единствено за ракия на таткото. има една единствена икономика: заплати, търсене, потребление, печалба, данъци. по-високи заплати, по-голямо търсене, по-голямо потребление, по-висока печалба, повече данъци. още по-високи заплати... и т. н.

За умрелите или добро или нищо...

Най ... министър председател, който България е имала!

.... долния ....... допълвам написаното :)

бОЙЧЕ Я СИ ХОДИ БАТО--ВОТО, ДА СИ НАМЕРИМЕ ЧОВЕЧЕЦ ЗА СПАЦЯВАНЕ НА българийката .Ти от жяжда за власт се сдружи с Доги но видиш ли неправилното решение до къде води До затъване яко а теб в бъдеще до затвор и линч

Чета хвалипръцковщините на ББ, а ден по ден знам какво става наоколо и се сещам за един виц: Седят си Нане и Вуте късно в неделя вечерта в кръчмата, пийват, вече им е време да си одат и в тъмното нейде далеко в селото гръмва един пичтоф. Нане пита ей така от скуа: - Абре, Вуте, оти гръми тоз шичтоф? - Днес Пена се ожени и ще да е бИла чесна а Нане дпоивайки чашата смотолевил: - Е Язе сЕга на х#я си ли да вЕрвам, на пичтОва ли?

Капитано,пардон генералот,обяви кораба за потънал,но няма никакво намерение да го напуска.Извинете ме,не мога да си представя по пораженско и несъстоятелно изказване за министър-председател,ами че какво стоиш на поста,като си самопризнаваш унищожението на държавата.

ТЪПОООООО!!! ТЪПОТИЯ!!! Тия вече не се издържат!

Вярно е, че кмунистите не издържат на икономически ръст, тях ги устройва бедността. Ако беше иначе, поне някъде някоя комунистическа държава щеше да е заможна, а не най-бедна в региона си, както са 43 държави, заразени от тазки гнусития.

Това за иконоическият ръст е вярно. Колкото и да съм антифен на Симо Сакса, той поне се опитваше да привлече инвеститори. Бат ти Бойко и екупа му съвршенно нищо не са направили в тая насока, само дето затриха дребния и средния бизнес. Друг е въпроса, че Симо Сакса направи една камара поразии - е вчера чета че земите на бившите пионерски лагери са изчезнали по документи. Сакса нали беше назначил за целта министъра без образование Лучиано за министър на младежта и спорта? - тЕ ти и резултатите...

Ти за баце си Биби ли говориш - щото той си е комунист отвсякъде, и червен партиен билет си има. Та...прав си за комунистите!

Тоя ще продава ток, оная министърка ще изгражда газов хъб с Гърция, абе Вие полудяхте ли бе, кой ти иска тока и до кога ще го имаш, като скоро трябва да закрием 5-ти блок на АЕЦ Колодуй и ще останем с едно блокче, само защото не можете да си разделите комисионните, закрихте Белене, искате за седми блок да дойде папата да му цунете, не знам какво , а пък оная откачената министърка докато имахме шанса да получаваме ние такси за транзита , сега ще ги плаща на гърците и ще започва да изгражда газов хъб, на къде ще води този хъб ма, кой ще захранваш, Сърбия ли или пък Румъния, Румъния си задоволява нуждите на 85% от собствени източници. Писна ми от Вас бе , безотговорни самозванци. Оставка и то веднага, съсипвате държавата бе.

абе ти тъпанар с тъпанар ,как реши че изнасяики ток и взимаики свежи и чисти пари се набутваме. абе ти не спираш да взимаяш заем след заем ,но искаш да ни втълпиш ,че губим когато взимваме пари от износ на ток.толкова ли няма в твоето обкръжение поне 1 разумен човек,който да ти каже ,какво да говориш. нямам думи да изкажа колко съм възмутен ти като си прост ,не ние мисли и нас за тъпанари

Заемче,заемче-за мене има за вазека нема.Па виека ако сакате си правете икономика,язека и от неа че си вземам,те нали ви правим магистрале.

сега!

val55

Леле, леле Боко тази асиметрична хибридна война Ви изтри безнадеждно разума, като загубихте вярната посока, но все повече дивиргенти /като от филма/ стават по света за ваш ужас и на другите като вас ....

ей, бойко ако ти си полудял, не мисли, че и ние сме.ако това -написаното ,найстина си го казал ти ,значи си или за лудницата , или пък ако го взимаш на сериозно, значи си много тъп .аз като средно статистически Българин ще се пукна през гърба затова колко много ни унижаваш като нация .честно ти казвам- следя политическия живот в България новече от 20 години и по -големи тъпотий изречени от политик досега не съм чел или чувал.като искаш стой си там в кабинета, но моля те МЛЪКНИ. с политици като теб ме е срам да кажа че съм Българин

Аз пък не съм чел често такива тъпи постове като твоя, а по множественото число с ИЙ познавам кой е недообрзован комунист. Жал ми е за парите, които са похарчени в опит да ви образоваме. Оставате си същите телета, невменяеми сте. Когато намалеете, България ще се нормализира. Дори Бойко е по-умен от вас. Вие чупите всеки тъпомер на света.

Абе банкянска диарийо, нали хъб щеше даправиш, другите страни те изолираха и сега, какво ще строиш? От чепа си ли ще доставяш газта и кой ще ти я купува? Бухалкаджия.

Южен беше спрян по времето на БСП. И по причина на БСП. Хъбът е друга тема, следваща осирането на левите в комбинация с турската партия и националистите - най-вярната визитка на комунистите в България е неуспехът и уродливостта.

Бат Бойко, Предизборната кампания на ГЕРБ започна преди пет години. Изгледахме я. Най-добре се вижда като надникнем в хладилниците си. За това време и да не знаехте къде ни стиска чепика трябваше да сте разбрали. И да сте се поправили - овреме, че имахте много време за това. Хич да не е от 100-те милиона годишно за всякакъв вид подслушвания да го бяхте разбрали. Или толкова ви чини и разузнаването? Тия приказки на г-жа Лиляна Павлова дето сте се отдръпнали, за да видите какво искат хората не ги лапаме. 25 години плащаме стипендии от данъци и от доверие някой да се учи на наш...да го кажем гръб да управлява. Впрочем тези някои толкова се и научиха. Левски е казал Целите сме изпопарени, и пак не се научихме да духаме. А ние за толкоз години май само с духането си останахме... Затова се и видяхте с народа по улиците... Впрочем народа тогава не ви видя даже и по TV. Кадафи и Саддам поне по TV правеха изявления. Наслушахме се за вината на Станишев. Не е безгрешен, но само той ли е? Защо не става дума за гафовете на правителствата преди него? За подареното БГА... съсипания корабостроителен завод... Девня... БДЖ... БТК (с неотчислената печалаба от актива й)... Изумително неизгодните договори за Зелена енергия... Съсипания военно-промишлен комплекс и загубените му пазари... Унищожената ни електронна индустрия... Електронната ни индустрия може да не беше като Силиконовата долина (която всъщност е силициева), но имаше пазар в целия соц лагер, който сега се пада към 30% от Евросъюза. Там имахме пазар и за плодове и зеленчуци... и за консерви, дрехи, обувки,машини и за друго. Кой прецака руските пазари? А за дадените при меко казано странни условия на концесия златни мини... То едно ли беше я? Защо не се потърси отговорност от никое от предишните правителства. Нали ти го обеща преди предните избори? Поне Станишев да бяхте осъдили ако наистина е толкова виновен за сегашното положение, като все него споменаваш...

Възторжено приветствахме избирането на Дилма Русеф за президент на Бразилия. За половината й мандат докато бяхте на власт, някой от страна на държавата ни направи ли нещо за да се използва този контакт за нещо креативно или и тоя шанс за партньорство с една от големите икономики в света е прозяпан? Хем ти отиде еднолично там при встъпването й в длъжност-еднолично, игнорирайки президента. И кво? Отиде за наша сметка направи си селфи и толкоз. Какво направи ГЕРБ? - Дисциплинира бизнеса. Дребния и средния умряха, но... умряха дисциплинирани. По данни от приятели поддържащи касови апарати за 2013г не са подновени повече от 1/3 от задължителните договори за поддръжка. Това означава, че над 30% от търговските обекти са затворени 2012г Едрия - и той бере душа, защото производство няма, остана само търговията, но обикновените граждани нямат пари дори и за елементарни разходи. По Предната коледа четох в ДИР БГ то че 56% от българите не могат да си позволят никакви коледни подаръци, а 60% трудно плащат битовите си сметки. А за ядене? А да е отпуснеш като бял човек за някое дребно удоволствие? А за нещо малко малко по- мащабно? Не става дума да си купим по 5-6 апартамента... Колко процента от българите не са ходили на никаква почивка през последните 24 години и колко през последните 5? А колко не са си купували нова дреха, ами все от Втората радост? Голямата ти хвалба, че се построиха магистрали...Оказа се че са колкото по времето на Станишев, но... Кого ползват те, като няма работеща икономика? Станаха пътища по които българите да напускат страната, та да се не връщат... След няколко години всичко това както се ползва едва-едва, ще започне да се нуждае от поддръжка и да генерира нови разходи и то за сметка на нашия бюджет, а не от евросредства. Впрочем това вече започна... Защо за изпълнители и подизпълнители се избраха чужди фирми?

Нямаме ли си български строителни фирми? Когато започна кризата, в Испания точно това направиха - заработиха по планираните инфраструкторни проекти със строителните си фирми, за да не се разформироват и да не се разбягат квалифицираните им работници. Защо ние храним чужди фирми и работници? Защита на родния бизнес не се прави само с чадъри като тоя на Мишо Бирата,нито с фамилиарничене с братя Галеви. За голямата ти хвалба магистралите... Нито една магистрала не беше завършена от край до край. Кълве се на парче. А защо не се даде приоритет на натоварените с трафик участъци? Например от Дунав мост до южната ни граница... Сетихте се едва като падна правителството, ма вече никой не ви питаше. Живял съм по тия места и чудесно знам - трафика там е огромен а пътя примерно Русе Свиленград не е по- дълъг от магистрала Тракия, като отделни участъци са готови. При каквото и да е разумно заплащане на товарния трафик това ще генерира сериозни приходи. Вложете тях в магистралите а не мизерните 36 -70 милиона които не отделихте за пенсионерите по Коледа. Впрочем и не само тая ... Нека не забравяме и за източените 1.508 милиарда лева от резерва на здравната каса. Защо освен магистралите не се построи нито един икономически обект, който да генерира приходи за държавата? Истината е че за да има в бюджета пари трябва нещо да ги вкарва. Ако разчитате само на данъците от дребните търговци и осигурителни вноски, значи ласкаво казано сте наивници... Защо държавата не изкупи Е.Он когато се продаваше за 133 милиона преди 2 години и нещо? Че това е малко повече от прибраното от здравната каса по същото време. И не само че не се изкупи, ами държавата продаде и своите 33% от Е.Он.

Като влезнеме в еврото ще види ДДС минимум 30% за първо време ,а било добре за бизнес ,тоя добре ли е ??Как ще изнася от България за Русия като сме в Ес.Македония е най -добра за бизнес ,затова са преди нас в пъти .

Бате, аз не искам твойте магистрали! Вкъщи от асфалта никой не яде! Всичките край тебе - до един преяли, а на мен от гладно пада ми перде... Бате, аз не искам господар с шегички, нито на каишка да му бъда пес... Ако мъдро мислиш - помисли за всички. Аз съм безработен. Нямам мерцедес. Бате, ти живееш в розова вселена. Моята не стига за филия с мас. Где видя родина, китна, подредена? Ако мож' ме светна да я видя аз. Бате, нива нямам. Не садя картофи. Тока пак ми вдигаш като кожодер. Пуснеш два-три лафа, реднеш две-три строфи. После се ухилиш, че си премиер. Бате, що не мислиш, че ще срещнеш Бога? Не сега, но после... в Страшния Му Съд. И за твойте ленти колко некролога тебе ще осъдят, че си с кривнал път? Бате, власт да нямаш, казваш, че е страшно! С власт ли на земята ти си се родил? Нямаш го сърцето, за народа дашно... И за бедни щедър нивга не си бил. Бате, ти духа ми няма да пречупиш. Аз ще оцелея! Даже и след теб! Вяра не продавам. Няма да ме купиш - теб да величая, лидера на ГЕРБ. Бате, аз не искам твойте магистрали! Пътят ми отдавна вече е стеснен! По-добре със Господ, тръгнал по сандали, нежели с управник, трижди помрачен...

евала бате! голем поет си ! ееее, страшен! браво !

Удавихте народа, от крадене, лакомия и евродемократическа тъпотия!!!

Късният Борисов-Борисов 2 боледува от старческа дименсия.Държанието на Борисов говори за това му състояние.

А старческа дименция, съчетана с тривиална тъпотия направо не е за описване...

alo,umniq nie ne iskame da funkcionirat evrofondovete a da imame ikonomika. sled tri godini 6te trqbva da ni kaje6 kakvo napravi za da ni podobri6 jivota a ne kolko pari sme usvoili ot Merkel i kolko sme i platili.NARODA ni iska funkcionira6ta ikonimika a ne milostinq.no za tova TI, nito si sposoben,nito go iska6.BOG da pazi stranata ni i narada ni ot takiva veli4iq kato teb i 6tastlifata ti kukla PLYUVNALIEF

Другарю Борисов, да ти припомня - Симеон Дянков през януари 2010 обяви, че сме преодолели успешно световната финансова криза. Оттогава досега три и половина години ти си на власт - и да, прав си, България се удави. Само едно не разбрах - как да ти "благодарим" за този твой чутовен подвиг?

Благодарностите - към другаря Орешарски.

Тоя пак го хвана логореята!

като да скочиш в басейн, когато водата е източена, ама не е удавяне , а претрепване

Два цитата, г-н премиер: 1. "България има най-добрите условия за бизнес"; 2. "Две трети от всичко, което работи тук, е от еврофондове". И защо, при тези перфектни условия, малкия и средния бизнес се дави - буквално се е удавил вече?! Защото, двете трети от еврофондовете изобщо не стигат до малките и средните, а направо "по направление" отиват при бизнес-обръчите, премиере наш! А докато е така, забрави че българите ще излезем скоро от батака и от "призовото" последно място от целия ЕС като най-бедни!

Тоя явно не знае какви ги плещи. Максимумът който можем теоретично да получим от еврофондовете е 3.5 милиарда евро - към 7 милиарда лева.И то - ако не ни ги спрат за нещо и ги получим ( демек я ги получим, я - не) Брутният Вътрешен продукт на страната ни е към 82 милиарда лева ( 81.7 за 2014г - и двете цифри за ЕФ и БВП са публикувани тука в ДИР-а) И така ако получим максимуът от ЕФ това ще прави около 8.5% спрямо БВП, като това са целеви пари по проекти, които реално не подобряват качеството на живот на Българите. Това са ялови магистали, от които 20% все пак плащаме ние, а ремонта им изцяло ние от бюджета, това са спортни зали в села, където няма деца и за един клас, това са пари за ОВОС за Южен поток, като търга за ОВОС е насрочен след спирането на проекта от руснаците.

към руските подлоги - няма смисъл да ви плащат от кремъл, щото и с вас, и без вас, България си има стабилно правителство с премиер Бойко Борисов. Вие може да уважите путкин и да си заврете рублишките отзад.

как го казааааа. Отивай, че мястото на шлифера му е кът, да не си последен ..... пикльо!

чаках умствения багаж да се покаже. ти си първата подлога, която си признава, че е такава. хаха гълташ ли на путкин

Стабилизира мизерията и безизходицата!!!

В България количеството на изговорените празни приказки е обратно пропорционално на свършената работа.

Да не би сега да не управляват комунистите в лицето на Бойко Борисов, Цветан Цветанов,Цецка Цачева, Росен Плевнелиев и други знайни и незнайни другари.

За Румъния е прав.

Надявай се, че през тези години нашият премиер ще се ограмоти, на за съжаление успя само да налее килограми на пук на кризата.

Доста нагло е да се хвали мутрата с евро фондовете постоянно след като за 6 месеца няма и грам реформа освен някаква стратегия за правосъдието написана на коляно, а иначе каквото правеше Орешарски абсолютно същото прави и мутро-пуделското правителство, заеми, строеж на оградата по Турция и хвалби постоянно. Ясно е че решението на ЕС да отвори евро фондовете е само политическо и награда за сервилното и продажното управление на България в момента.

Ами г-н Борисов, тя кризата засегна икономически развитите държави, където има работеща икономика, а в България поради липса на такава кризата не я усетихме , защото сме си в постоянна криза. Ама вие не спираите да се оглеждате,то всичко постигнато е в резултат от Вашето управление, може би и затова сме последни.

"По-добри условия за бизнеса в Европа от нашите няма", каза той - този добре ли е !!! оня ден румънците ще задминава -о да по корупция може бог да пази България от такива като този

Дир .бг със скриването на коментари по въпроси засягащи властимащите доказахте тезата на БОКО колко са свободни медиите у нас.

"България се удави, когато кризата свърши". Ами то кризата свърши и ГЕРБ дойде на власт. Събирам едно плюс едно и получавам две.

Незамисимо от всичко, на конгреса решихме, че ПАК ще върнем БСП на власт! България може и да изчезне, но ние, комунистите, пак ще я управляваме . Ясно ?

тогава,ще останете само вие тука..и накрая,ще се наложи да се самоизядете...Вие и без това сте започнали отдавна да се ядете малко по малко.