Напускаме ЕС, не напускаме Европа, каза Борис Джонсън

Има огромна разлика между напускането на Европейския съюз и нашите отношения с Европа, които ще станат по-интензивни, заяви Борис Джонсън.

Обратно в новината

Коментари - Напускаме ЕС, не напускаме Европа, каза Борис Джонсън | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ТОЗИ ПИЧ С ВИД НА ТОКУ ЩО ИЗТРЕЗНЯЛО ДЕНДИ ЩОМ МОЖА ДА СТАНЕ МИНИСТЪР НА ВЪНШНИТЕ РАБОТИ НА АНГЛИЯ, ЗНАЧИ ЧЕ НА БРИТАНЦИТЕ ИМ Е СПУКАНА РАБОТАТА

Я да си оди на коктейли с нашио лордт Минджеф и да си трае там! Щом си напуснал къщата, не може да се връщаш само за преспиване и храна и после пак навън по бардаците! Решението си го взеха - ред е на сърбането на горещата каша.

Защо е този целият вой срещу ЕС?! Съзнанието, че, стига да са достатъчно цивилизовани, двама души могат да бъдат лични приятели, дори когато са политически противници, е недостъпно за руската национална душевност, според която хората трябва не да се толерират, а да се владеят взаимно. И понеже съвременна Европа е изградена на базата на взаимната толерантност, понеже формулираният от Волтер принцип, според който дори да не споделяш възгледите на човека до теб, ти трябва да си готов да воюваш за неговото право свободно да изяви тези си възгледи, се превърна с времето във водещ принцип на държавността, Европа изведнъж се оказа враг на руската кауза. Тази противопоставеност е колкото естествена, толкова и непреодолима, фронтовете не могат да бъдат примирени!

Това май само евродебилите не го проумяха колкото и да им го обясняваха. СДлед всичките им идиотщини няма как нормално мислещите да искат още да участват в тях

Кое не са проумели евродебилите бе приятел? Че не напускат Европа ли? На теб трябваше някой да ти го каже ли това, та да го проумееш? Въпроса е, кога ще проумееш, че Великобритания няма как да запази отношенията си с ЕС в същия вид като до сега. Но пък всеки си заслужава съдбата. Брианците си избраха излизане от ЕС, избраха си кой да го осъществи, остава да видим колко ще изчакат преди да го направят.

Тя и не иска да си запази тези отношения както показаха милионите гласували ама май таквиз като вас дето гушкат от бонусите и парите в тази голяма евробюрократщина се плашат да не си загубят авантата.

Този е мноогооо напред с материала. Добър писател и журналист. Българинът много се рови в бельото на другите без да си види насраните гащи. Британската общност е новата империя 1/4 от света.

Абе тоя с кво се друса? Кой ще се занимава с тия предатели, само американците могат да ги коткат та да им помагат във войните...

Вече става кристално ясно намерението на кралството да дои от две крави мляко. От едната страна са Щатите, а от другата ЕС. Добре намислено. Ще видим дали ще се сбъдне в бъдещето.

Бобо...

"Има огромна разлика между напускането на Европейския съюз и нашите отношения с Европа, които ще станат по-интензивни" Аха, ще ти се, ама ще стане другия път! Абе малоумнико на кремъската хранилка, как си мислиш, другите дали са по-прости от идиотския ви коминтерн, а?! Ами то мислиш ли, че някой ще се съгласи с вас, хем да не сте в ЕС, хем да се ползвате от облагите му! ИЗБИЙТЕ СИ ГО ОТ ПРОСТИТЕ КАРТУНИ, ЧЕ ТОВА ЩЕ СТАНЕ НЯКОГА!!! И ако питаш защо, отговора е - защото всички прекрасно съзнават, че това слага автоматично край на ЕС! А, освен путинолизците, останалите нормални хора знаят за предимствата на този икономически съюз! И точно заради това, никой няма да допусне, путлеските популисти да осъществят мечтата на късокракия! ЕС ще има въпреки напъните на вражеските страни, стоящи извън него! И санкции до дупка! Може и нова война на превъоръжаване! Да видим чия икономика първа ще рухне!

Брюксел рипа, но да коледа ще клекне. Борис има потенциал. Империята си играе играта.

Каква империя.Това е един остров сразмерите на самолетоносач, както обичат да казват руснаците.

Тактиката и стратегията на Великобритания е ясна! Желаят да ползват само предимствата на ЕС, полезни за икономиката и гражданите им, без да имат никакви задължения произтичащи от това. Дори не искат да плащат и членски внос, за участието си в Пазарите и придвижването на стоки , хора и капитали в ЕС! Напоследък по света много се котира наглостта! Навярно, наглите ще се уредят,за сметка на балъци, като българите и подобни на тях източно Европейци, които и до сега са тъпкани и унижавани от мислещите се важни, Западняци.

няма да им се отвори парашута, направиха зверка грешка която ще платят много скъпо, и мита ще имат и визов режим и много други негативи произтичащи от грешното им решение.

Не плачете на чужд гроб а вижтв вашия как се разширява и ви поглъща неусетно...И докато англичаните правят усилия да се измъкна от него вие потъвате още по надълбоко и като ви оставят без въздух няма и да можете да направите това усилие

Борисе, молим ти се, не мешай се!

Враговете на Великобритания празнуват. Толкова е късогледо, че вече се вижда как англичаните ще пристъпят към съюз с руснаците и турците против ЕС. Появява се нов център на равновесие, който има за цел да овладее новия Атлантически пазар и англичаните се готвят да получат голямо сочно парче от него. Те загърбват ЕС, но искат да запазят привилегиите, което е направо безумно.

Защо да е безумно, гума? Баш си е реалистично- какъв е смисъла да оставаш в ЕС в навечерието на подписването на Трансатлантическото споразумение, след като напускането на Съюза им дава възможност хем да търгуват с руснаците без оглед на каквито и да било санкции /те остават за марионетните европейски правителства под чехъла на комисарите/, хем да си от страната на доминиращите САЩ. Не забравяй, че ние с теб не знаем какви уговорки има на високо междудържавно ниво между САЩ и Великобритания. Винаги обаче след Втората Световна последната е била опорен пост на янките и техен естествен съюзник в доминирането на Европа. В светлината на събитията от последните 15 години /ето дори тези дни Тони Блеър, който първи подкрепи Буш за инвазията в Ирак, беше смъмрен, но не и съден;-)/ съм на мнение, че никога досега тези две държави не са били по-свързани в геополитиката си.

Лъсна любовта на Великобритания към щатско ! Да си се вземат и да се обичат ! А от вчерашните новини лъсна и друга идея. Възраждане на "великата империя " ! Много станаха мераклиите да са велики, но то си е за тяхна сметка.

Европа е предимно ЕС. А новите бизнес партньори и пазари на Англия ще са Китай и САЩ, които ще внасят английски стоки, защото нямат собствени икономики. А всички фирми, които търсят пазара на ЕС, ще останат в Англия, ама друг път. ЕС наложително трябва да покаже червен картон на Англия, иначе се обезсмисля като идея. И това от ЕС много добре го знаят.

Ако погледнеш в Океана ще видиш по- голям пазар, а ако погледнеш Русия ще видиш истинските цели на англичаните. В момента се извършва разпределение и образуване на нов център на влияние с нови оси. Сигурно виждаш разочарованието на европейците, а то ще повлече нова борба за капитали. Явно е, че англичаните изостават и бедността не може да се спре, нито някой иска да го прави, но някой трябва да плаща цената за богатството на богатите и това са бедните, които трябва да получат обяснение, които да ги поддържат бедни, а богатите- богати. Защото богатите пак ще си ходят без проблеми в ЕС, където искат. Въпросът е бедните да не могат. На мястото на Джонсън може да е и магаре, важното е да изрече навреме желаните послания в интерес на богатите.

Ес в този си вид и с това управление-Меркел-оланд и за Парлама Юнкер е обречен.Дали ще са тези имена или други, ако продължават така пак ще се стигне до Бенилюкс.Прди не много години руския психар Жириновски(Мазгочев) ни гласеше за слуги на рашките, сега Меркел ни превърна в слуги на африканците.До кога си мислят тези, че ще продължава така.Финала на европейското първенство по футбол трябва да запали червената аварийна лампа в главите на нормалните европейци.Англичаните вече го направиха.

Ти си типична извадка на онези, които не могат да живеят богат живот, нито могат да оставят нещо друго в наследство освен дългове. ЕС няма алтернатива за нас, защото нямаме богати и умни управляващи. Независима политика могат да водят само богатите и образованите, които не може да бъдат купени. В Англия разчитат, че ще запазят облагите на "лошия ЕС", а вече разбраха, че това няма да се случи и са като убити. Колко са тъпи ли- ами съсипаха си държавата идиотите, а ти ръкопляскаш на геройското обедняване!

Май не споделяте европейските ценности и не желаете да приемате повече потенциални терористи на ваша територия.А на нас ще ни се наложи да ги приемаме и да ги хрантутим задължително.

Този клоун наистина се взима насериозно.Четох мненията на другите външни министри а и политици разни които го определят като всичко друго но не и надежден дипломат.Ще има хумор с това правителство.

НЕ Е ЛИ ПО-ДОБРЕ ДА СТАНЕТЕ ЩАТ НА САЩ И ДА ИЗГОНИТЕ КРАЛИЦАТА?

Нейно Величество катастрофира жестоко, но явно все още си мисли, че е допустимо Шотландия да членува в ЕС и да си остане част от "Обединеното кралство".

Джони, има една хубава БЪЛГАРСКА поговорка. Запомни я! - "Не може и агнето цяло и вълка сит". По-цветната версия ще ти я спестя. За сега.

Смятам че ес ще ги изправи в ъгъла за да служат за назидание на другите мераклии за напускане.2 от най големите банки в света вече да заявили че ще напуснат лондон....ще повлечат крак.

"Има огромна разлика между напускането на Европейския съюз и нашите отношения с Европа, които ще станат по-интензивни, заяви Борис Джонсън." За тези неща са нужни две страни, Джо. Това, че вие искате нищо не значи. Аз пък си мисля, че ще ви държат пред вратата на Европа за да служите за лош пример и назидание. Още повече, че вие имате повече нужда от Европа, отколкото тя от вас.

негативи срещу цял свят, навсякъде от зле по-зле, само в рашията, брикс и венесуела от добре по-добре, направо рай ???

ЕДНО Е ВАЖНО - ДАЛЕЧ ОТ РУСИЯ СЕ ЖИВЕЕ ДОБРЕ.

Цялата работа е дело на оная дръта бабичка (кралицата) която ще надживее всяко управление у БГ , но не и прехода към демокрацията!

Визи, мита, квоти, граничен контрол... тия да не си мислят, че просто така ще си останат с правата, без задължения?

Целият цирк с brexit-а все повече намирисва на оркестрирана история. Чак такава комедия в политиката им политиците сами едва ли могат да докарат и да искат. Изглежда се задава промяна ЕС -> една свръхдържава - което е добре за Европа и би било прекрасно и за Британия, но там кралската фамилия има кралство да си опазва та разиграха каквото разиграха.

Това е добре да си го запишат и да го разберат самозабравилите се брюкселски бюрократи,които смятат,че са най-важни и че от тях зависи всичко на континента.

Англия няма как да напусне Европа бе дебил.

Ако всички емигранти ви напуснат, няма да има кой креватите да ви оправи бе смешници.

Ще видиш, Боре, какво ви е приготвила баба Меркел за ядене. Вече потрива доволно с ръце. Както и франсетата. Оланд е пътник, но който и да го смени, няма да се втурне да гради отношения с една страна, с която ще има мита, след като има половин милиарден СВОБОДЕН пазар на разположение. А И немците, И французите вече потриват ръце за дяла от Общия пазар, който ви предстои за изгубите. Да не говорим, че еврочиновницуте ще ви заколят публично, за назидание на всякакви други мераклии, който си мислят за напускане. А иначе, може да се самозалъгвате, че напускате само ЕС. Преговорите НЯМА да започнат, преди да активирате чл.50 и ще продължат ТОЧНО 2 години след това. След което, за вас влизат в сила условията за търгуване на ООН. Т.е. МИТА.

Проблемите за Англия са много повече от това което съвсем точно си описал. Отлив на инвестиции , вътрешно брожение , опити за отцепване на територии , проблеми на трудовия пазар. Сигурно има и още , но и аз не съм експерт. Аз разбирам от медицина и мога да кажа , че единици ще успеят от българските лекари да покрият новите изисквания на техния лекарски съюз.

Живи да ги ожалиш англичаните. Предполагам отлива на инвестиции ще се налее в Б-я и ти ще си въртиш синджирчето само. Проблема е че нито Англичаните ще обеднеят нито ти ще забогатееш.

Kalin

Европа трябва да са пълни идиоти ако му се вържат на приказките на тоя.

Много ясно! И аз колко път съм обръщал внимание на това че има огромна разлика между Европа и ЕС - едното е географско понятие, другото е рекетьорска тоталитарна организация от некадърни чиновници!

си представи че не ни бяха взели в ЕС...., Козлодуй щеше да произвежда ток в изобилие, Белене щеше да е построено и да произвежда ток също в изобилие, Южен Поток щеше да е вече завършен и по тръбите щеше да тече газ в изобилие, кеф а:)

Разбира се, че има живот извън ЕС. Спор няма. Все пак 90% от хората на планетата живеят извън ЕС. Но, нека все пак да изчакаме чл. 50, Великобритания да излезе от ЕС и да започнат преговорите за особения статут. Тогава ще броим пилците. Най-големият смях, според мен ще бъде после чл. 50. На бас?

Да се махат. После члена /ф50/ да го поемат. Да си дишат мГлата там и да видим кой ще им бере ягодите като ТРЕТА страна?

ТОЯ ИМА ДЯДО ТУРЧИН ОТ ЕДНА СТРАНА , БАБА ЕВРЕЙКА ОТ ДРУГАТА И 2 - ТА ДРУГИ СА АНГЛОСАКСИ :))) .. ИСТИНСКИ БРИТАНЕЦ :)) In reference to his varied ancestry, Johnson has described himself as a "one-man melting pot"with a combination of Muslims, Jews, and Christians as great-grandparents

работата е ясна

работата е ясна

Този шизофрения ли има?

..Напускаме ЕС, не напускаме Европа, каза Борис Джонсън.. --- а бг-то напуска и ес и европата, защото ша издигне великите балкански стени и ровове, които ше отделят балканите от европата! а на здрваве за превръщането на балканите от полуостров в пълен остров, отделен от европата!

От твоите уста в Моите уши, чадо... Още преди бай Тошо да беше пророкувал "... таз година завод за полупроводници, догодина - за цели..." Г. Димитров и Тито имаха идея за Балканска федерация... ама няма и сега да го допуснат "великите"... страх ги е?

В БГ ОЩЕ НЕ Е ЯСНО,ЧЕ БРИТАНИЯТА ИЗЛИЗА ЕДНИ ГЪРДИ НАПРЕД ПРЕД Т.Н ЕС,ЗНАЧИ Е ЗЛЕ...НО ОЩЕ ПО ЗЛЕ ЩЕ БЪДЕ,ЧЕ ТОЯ СЪЮЗ В КОЙТО НИЕ ОСТАВАМЕ...ЗАСЕГА...Е ПАНТЕЛЕЙ ПЪТНИК...

какво общо има Англия с Европа и кога е имала???

Достойни мои ученици,достойни... С други думи,"напускаме задълженията - не лапачката"!! И как би могло да е иначе? Лондон е центърът на мръсните пари и на офшорките,ама Кипър ударихме.........

За ЕС разбрах ,че напускате а за Европа не сте рекли не сте направили референдум за напускане.А за къде ще се отправите избирателите решават.Щастливо плаване но моля ви се не към Исландия ,че ако ви добарат лелеее какво ви чака ,не казвам да не се стряскате.

Абе какво им стана на тия смешници,много комплекси ги тресат, и тоя като Тръмпа с прическа Робърт Редфорд от "Ужилването".

Обединеното Кралство е толкова в Европа колкото и Исландия и Куба

всъщност г-н Джонсън ако бяхте малко по-интелигентен щяхте да знаете, че няма как да напуснете Европа тъй като изобщо не се намирате в Европа! Обединеното Кралство е остров без връзка с континента :)

То па един ЕС ...!

Е сто пъти по- добър е от СССР и сие тъпако тъп!

Този шут е като брат близнак на шута Доналд Тръмп. Голема веселба се заформя от двете страни на Атлантика.

Айната ти Борка, Кралството е в Европа !!!