НЗОК ще избира болниците, които да финансира

Петър Москов заяви във Варна, че според закона Здравната каса вече ще може да избира кои болници да финансира.

Обратно в новината

Коментари - НЗОК ще избира болниците, които да финансира | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не болници, ЗОК трябва да се закрие. Само батаци и простотии върши. Никаква полза от нея. Нещата са ясни - когато болничният персонал работи добре - ще има пациенти и пари. Които ги мързи или са некадъри ще се закрият сами.

До Чиго Петко и подобни нему........ Вярно е, че всеки трябва да бъде свободен и търси най-добрата реализация на способностите си, но има едно голямо НО ! Ако си получил образованието си на държавна издръжка ( т.е. с парите на данакоплатеца), бъди така любезен да си ги върнеш, па тогиз оди дето душа ти сака.... Това важи за всички специалисти, не само за МЕД персонала....

Отново смях в залата. Не можете г-н Москов да намерите правилен ход . Трябва хора които знаят какво да правят да вземат решенията. Иначе само ще ви отменят " проектите" , които са неправилни. ще ви дам един съвет- поканете лекари които са в САЩ , АНглия , Франция и Германия да Ви кажат за какво става реч. Иначе ще станете за смях с недомислени решения.Не си мислите че със социалистическо здравеопазване и интереси " неясни ще измислите нещо правилно. Става смешно с това което се захващате.

Виждам, че всички сте настръхнали поради новите промени, че все пак болният като влезе в болница, той трябва квалифицирано да бъде лекуван, а не само с неговите пари да се поддържа някоя вече западаща болница. Но не се разбира Вашето отношение към 450 болници в България и как ще се финансират те, като няма нито пари за тях, нито лекари, нито мед.сестри. Тази практика само за да съществува някаква болница и всички да са на мнение, че не трябва да се закрива, да са на трудов договор лекари на 75 - 85 години само за дипломите си или други да ходят дам между дрегото да изкарват някой допълнителен лев, харесва ли Ви- Това трябва ли да продължи, защото там е имало сграда и болница навремето и сега дркеторите и и администрацията искат на всяка цена да я задържат. И сега за да се побългари реформата и без друго закъсалите болници ще трябва да изсипят още много пари за допълнителни договори с лекари, със структури и други, за да докажат че са многофункционални и са на ниво. Само и само да съществуват и да печелят пари от РЗОК. И това трябва ли да продължи?!

БРАВО, БРАВО!!! ОСВЕН СЕСТРИТЕ Е РЕДНО ДА НАПРАВИТЕ КРЕПОСТНИ И ДОКТОРИТЕ, АБЕ ВЪОБЩЕ ВСИЧКИ ДА БЪДАТ ЗАКРЕПОСТЕНИ ДА РАБОТЯТ И ДА СЛУГУВАТ НА ЧЕРВЕНАТА ОЛИГАРХИЯ :)

Като сърдечно болна спешна помощ ме закара една вечер в болница. След шест дни ме изписаха пет пъти по-зле отколкото влязох, но ми беше изтекла клиничната пътека. А сега не мога да отида и на преглед при кардиолог, защото не е изминал един месец от лечението в болница. Ако някой ми обясни този дяволски кръг ще му бъда много благодарна.

Sm3hurk0

Москов, разбрали, кое е първо: Кокошката или яйцето ? Аз като не плащам осигуровки и Вие нямате пари, с какво ще се разплащате ? Ако има доста таакива като мен... с моите разбирания... сте го закъсали !

И аз ,бате, кат теб - напълно ти споделям "разбиранията". От една боя сме, нали?

Защо специалисти, занимаващи се със зъболечение не напускат страната? Защо вече като отидеш на лекар не си "пациент", а "клинична пътека", и да не изброявам други въпроси, които измъчват не само мен.

Вместо да им увеличи заплатите,той се чуди как да ги задължи да практикуват у нас.

Здравето зависи най вече от 3 неща- чист въздух,чиста храна,чиста вода.Разни боклуци внесени от вън,ГМО,никакъв контрол на храните.Унищожени лаборатории за изследване на храните.Водата и тя не е чиста,раздадена на разни чужди компании,пример софийска вода дадена на концесия на френска компания,те не се грижат и не следят чистотата на водата ,прибират само печалбите.Въздуха-разни аерозолни разпръсквания от чужди военни самолети-документални филми със стотици-доказващи ,че вредят на здравето,под предтекста че се борели с глобалното затопляне,изсечени гори-белите дробове на планетата.В българските болници права имат само циганите,безплатно здравеопазване,за тях няма разни препратки ,здравни осигуровки.Обикновеният човек ,който си плаща не го лекуват качествено.За лошото здраве трябва да се търсят и причините.

Не може здравната каса ей така да газва тук ще платим ,тук няма. Не вярвам Москов да е толкова безумен да го тиражира, а по- скоро някой "доброжелател " му го слага в устата.

НЗОК до сега беше задължена да сключва договори с всички новоизлюпени болници, стига да отговарят на "медицинските стандарти". Резултатът от това безумие го виждаш - в София и по-големите градове болница връз болница, в малките - Господ ги пази или ако стигнат навреме до някоя в най-близкия град!

Москов е велик! Ние просто не сме дорасли да го разберем! Ще го раъбрат и оценят поколенията.....на приватизаторите на болниците!

Това, че министърчето е в лошо здраве е видно откъдето и да го погледнеш! Но няма ли някой психиатър от гилдията да обгрижи тази заггубена душа?

Тоя е пълен БОКЛУК! И не случайно е министър - за да извърши най-големите идиотщини в полза на частни интереси! Ами да оставим тогава 1 болница! Тогава ще имаме супер, мега, хипер здравеопазване и 2-3ма болни! Събудете се бе, ОВЦЕ!

Много болници - лошо здраве - калпави министри..... Що като е подкарал с откровенията, Москов не довършва логическата верига до края? Или все пак човекът има чувство за самосъхранение? Или пък не е прибрал всичко, което си е набелязал като потенциал?

Той откровеничи обикновено в събота и неделя.

Хубава идея първо задължителен трудов стаж в България и после в чужбина. Иначе, които имат финансова възможност да станат акционери в болниците.

Идеята е супер! Министъра е гениален. Всички лекари и сестри да се задължат под заплаха от затвор да работят поне 20 години тук и по селата, където ги изпрати Москов. След това да заминават където искат! Иначе няма да е зле да възстановим отново концлагерите и задължителната ангария за всички останали професии!

" ... много болници - лошо здраве". Това би могъл да го каже чистачката в Министерството, но не и министъра. Здравето зависи от: 1. Средата в която живее човек и особенно психическото пространство на личността. 2. Храната. 3. Работата / Училището / Интитутът, където работи или учи. 4. ПРОФИЛАКТИКАТА, която няма нищо общо с болниците !!!! 5. Лекарите - тяхната квалификация. 6. И на последно място - БОЛНИЦИТЕ, т.е. инструментариумът на лекарите. Ще ме попитате : А защо болниците на последно място? Ами защото дори и на война, в ужасни условия, кадърните лекари са способни на чудеса. А днес в България, тълпи от АБСОЛЮТНО некадърни Доркторя, крият своята неадекватност зад БЕЗУМНО СКЪПА апаратура.

Ами то това е целта, бе, пич! Некадърниците да приберат на безценица и болниците, и апаратурата, за да не се види, че са некадърници! И да са лапнали милиони, влагайки хиляди! Това го видяхме на много места до сега, дойде времето на болниците!

От както докторите са еднолични търговци!!!!

Този не знае накъде вече да хване,ми то бе глупост след глупост,ми да си ходи вече.

Да ние по много нещасме на първите места: най лоши пътища, висока корупция по етажите на власта, раздута общинска администрация само от свой хора с високи заплати, геноцит над собствения народ, толириране на циганите, дива приватизация и разграбване, ликвидация на индустрията и предприятията от леката промишленост и още какволи не,за 25 години анархия българския народ е доведен до просешка тояга, най високасмъртност и вече няма накъде, сега закриите и болниците и ще цъфнем та ще вържем, 25годинини управляват все калпави хора които мислят само как да забогатеят- те и фамирлията им, затова сме на този хал

Здравната реформа е част от пенсионната реформа. И двете работят по въпроса за намаляване бройката на пенсионерите.

...много болници - лошо здраве... Вървим към "никакви болници - който оцелее".

Много болници и то само в София!!! Айде разредете ги малко де ! София е в България, но София не е България !

и приватизация трябват. но това като го чуят от лекарското съсловие и като осъзнаят че ще спре източването и веднага почват да вият на умряло.

Затова трябва да вият пациентите.Лекарите могат да точат и повече,могат да точат и по-малко.

Държавата да контролира и финансира първо държавните болници. За останалите само за дейности и лечения които не се предлагат в държавните болници. Ако пациент иска да се лекува в частна болница, тогава да поеме за своя сметка между 25-50 % от разноските .

Вие лекували ли сте в държавна болница?Знаете ли как се лекуват хората там-излизат още по-болни или инвалиди!Тук изключвам правителствена на болница която не е за просто смъртните.

А ти лекувал ли си се в частна? Аз съм- хубави цени, хубави хора! Накрая ме оправиха ,,Некадърниците" от държавната. Добре че още ги има и дано да ги има още дълго!

И ЛОШ МИНИСТЪР НЕ СТАВА ДА СИ ХОДИ

Държави/бели държави/, с население 60-70 млн.,имат само 93 болници ,....АМА БОЛНИЦИ! Колко болници трябва да има ,в Бе-ГЕТО-то ? Защото, в момента има ''САМО'' 483 болници в Бг,....АМА ТЕ НЕ СА БОЛНИЦИ ,А ВЕТЕРИНАРНИ ЛЕЧЕБНИЦИ...

Какво има това лекуват.Превърнаха народа в животни борещи се за оцеляване.Следващата реформа ще е в празна държава.

Имаше много заводи-много работа много БВП!Малко заводи -400 000безработни и 2млн емигранти навън!Много болници-лошо здраве !Малко болници още по-лошо здраве!За излекуването и настъпването на пълно морфологично оздравяване от една обикновена бронхопневмония са нужни 45дни!Колко отпуска касата?Колко ще съкращавате дните и лекарствата!Усложненията от "обикновен грип"настъпват до 3месеца след преболедуването му!Частните болници и здравните застрахователи създадоха "бялата мафия" в САЩ!Европейското здраве остана най-истинското в всяко отношение!У нас някай иска да стане неприлично богат от здравни застраховки и частни болници!Най-богатите са медицинските застрахователни компании в САЩ!На 5-то масто е военния комплекс!Ясно е за кого работи Москов!Здравните застрахователи от американски тип!Тежко им на пациенти и доктори!

Нова предпоставка за даване на подкупи......... -Изберете нашата болница срещу добро възнаграждение.

остави това че са много болнициите ами и хората са много споре него.

Докато има само една НЗОК и вноскито ни по закон задължително отива самот замо в нея, нищо няма да се промени!Ако държавата финансира само ДЪРЖАВНИ болници е по-приемливо.Ами часните?Ами общинските?

държавата нищо не финансира от времето на теменужения насам. ние ги финансираме по спец ред със забрана за опериране с парите за други цели но тиквата и оня запек финмина му ги откраднаха.

Крадат, много крадат, всички по веригата, а останалите ги прикриват!

не е от бройката болници. Преди е имало още повече, но пък здравето беше много по добро! Търсете други причини!

Има логика ,и от бройката . Трябва да се премахнат личните лекари-счетоводители /медицински хлебарки/,...ТЕ НИЩО НЕ ВЪРШАТ ,САМО ЗАБАВЯТ ЛЕЧЕНИЕТО НА ПАЦИЕНТИТЕ/КЛИЕНТИТЕ/. Пациента трябва да бъде ИЗЛЕКУВАН ,а не лекуван ,за всички болести от които страда ,а не само за тази ,за която ИМА НАПРАВЛЕНИЕ... Бройката на болниците трябва да е ---само 40 /четиридесет/,АМА БОЛНИЦИ ,.....ОТ-ДО! РАЗБРА ЛИ Мъ?

а хората в районите на нефинансираните болници ако изберат да не плащат здравно...кво ще правиш А?

То имаме и много съдии и лошо правосъдие... Само един волейбол имаме като хората :_)

чудя се кка може такива типове като Ангелов директор на Александровска болница да бъде директор ,а дори и лекар при положение че мисли само за приватизация и работи против националните интереси ,Москов е решил да прави живота непоносим след изборите

О, само кат прочетох заглавието мога да кажа какво пише надолу. Нещо като: "да намалим броя на болниците и ще станем по-здрави" Познах ли? Щото е логично, че кат измрат повече болни, значи съотношението задрави/болни ще се увеличи. И това ще намали и разходите за здравеопазване.

Др Москов пак се е надрусал!

Министърът на здравеопазването допълни, че този избор ще се прави, като се взема под внимание и мнението на пациентите, Е и ако това се вземе под внимание, със сигурност ще останат само една две болници да се финансират.Всичко друго ще трябва да бъде закрито. Разбира се , възможен е друг вариант, ако болниците започнат да плащат на пациентите за формират положителен вот.

ма кво значи тук ненакав си пациент ?! Верваш ли си ???

нищо нямаме буборок.. не гледаш че лекарите и сестрите бягат..скоро време ще трябва не само нато да ни патрулира небето ми да ни осигурява и медицинска помощ под наем

Охи, Москов!

Nai Bibo.