Здравната комисия отхвърли важна част от реформата на Москов

С гласовете на БСП и ДПС в здравната комисия в НС не бе прието НЗОК да сключва договор само с болници, обединени в консорциум и осигуряващи комплексно лечение.

Обратно в новината

Коментари - Здравната комисия отхвърли важна част от реформата на Москов | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Телетелета в телехранилка,телепартийна"....... Само гле`й погледа на едни "министри" и веднага ще познаеш с какви стимуланти прекаляват....:):)))))) И не говори за "хранилки"-при твоето ниво е смешно..... "БСП" от мен получава същото както и другите партии-така че,на хранилка са едни пичове тук при Рамаданчо,само,че са и на неговото умствено ниво...:):)))))) нещо да ти подсеща,последното изречение??

Пък аз си мислех, че освен ГЕРБ има още пет-шест. Бах маа му!

d4

и с,я ко прайм?? може да е грешно и неефективно,, но ще го приемем. магарето на моста!! баси и политиците, баси и парламента!

Хубаво би било да се обърне внимание на здравеопазването в районите като Кърджали и другите градове с българи от турския етнос. Имат нужда от по голямо внимание и грижи. Не трябва да се пренебрегват.

Москов сам каза,че иска де внедри швейцарския модел. Но да се осигуриш максимално по този модел е почти невъзможно....безумно скъпо е...Можеш да си платиш само така наречения "протокол" за "невинни"заболявания... А бе, тия от запада просто ни завидяха....включително и на безплатното здравеопазване... Също и на безплатното образование...А пък американците са възмутени от това,че тук имаме собствени жилища, а там имало 60млн.бездомни...Мислехме, че при соца живеем в лагер....а то било ОАЗИС...

Не знаеш колко, ама колко си далече от истината...

Истината е дете на времето.... Бертолт Брехт Просто изчакай още малко....

Москов в началото изглеждаше разумен .После нещо му изхлопа дъската и започна да пуска луди идеи да затваря болници или да не им се плаща за лечение ако пациента не е доволен къде го има по света това ? Живял съм 10 години в САЩ А опитайте там да не платите ако ще колкото и да сте недоволни .

Като си живял в САЩ (като мен) би трябвало да знаеш, че американската система е една от най-лошите, за съжаление изградиха нашата по нейно подобие, а не по еврпейско. Американците масово недоволстват, там се лекуваш ако имаш пари или задлъжняваш до гроб. Медицината е най-печалившия бизнес след петрола, оградена е с вериги адвокати и не можеш да мръднеш. Е да, ама това е ОК за докторята, не и за пациентите. Аз не искам тук да става така!

Тоя Москов съвсем изкукурига ако сега е зле после ще стане десет пъти по-зле с неговите луди идеи.

Българското здравеопазване е приключило. Здравен министър може да стане всеки и да си прави каквито иска реформа,да обединява, да разделя, да съкращава, да назначава, изобщо каквото му дойде на ум. Преди време се обещаваше,че болните от далечните селища ще се превозват с хеликоптер . Някой да се сеща за тази глупост сега ? Със здравеопазването е приключено. Народа с ускорени темпове мре.И това се приема за нормална практика.Както се казва ,на всякъде по света умират.

Не разбирам реакциите - излиза, че всичко си е наред и не трябва да се променя нищо. Такива пророци ли сте,че знаете ефекта от предлаганото или просто ще ви се наруши личния комфорт? Ако знаете толкова кажете поне 4 числа от тотото...

Защо не ни ги каже Москов тези числа по тази логика???Или ти?? Прочете ли,какво иска да направи с болниците?? Кое е неясното и не се знае?? Че иска да прецака специализираните държавни болници,за да пълни гушите на частните ли?? Или,че иска да ги приватизира,ей така??

Горски, точно на частните болници специалитета им е да приемат случаи по точноопределени високоплатени клинични пътеки, а всичко друго, където няма много-много келепир, препращат в държавните. Съответно държавните болници гарантирано изнемогват. Тоя законопроект предвиждаше точно това да не се случва, но както винаги ДПС-БСП направиха така, че да не се случи. Да ти кажа ли защо - защото тези, дето източват здравната каса по този начин, им пълнят партийните каси. Просто е като фасул.

Руската мафия ни е стегнала като питон. Ще се окаже, че простотията е "всемогъща"

Само за информация за нежелаещите да се осигуряват, съществува и така нареченото "допълнително здравно осигуряване", което не е обвързано с това на здравна каса. По-скъпо е, но простотиите с направления и пр. отпадат.

Аз се осигурявам допълнително, по договор ми поемат и лекарствата. Отидох на преглед в частна болница, с която имат договор. Отказаха даа ми възстановят сумата за лекарства с мотива, че лекарят е писал нечетливо амбулаторния лист. На болницата обаче, са платили прегледа. Явно в договора им с болницата няма изискване лекарят да пише четливо:) Поразрових в нета и установих, че шеф на здравния фонд и частната болница е един и същ. Така че допълнителното ни здравно е същото като здравната ни система и въобще всичко ни е Бог високо Цар далеко:)

Още един! Ами, господине в моя град има само една болница. Като я закриеш и не работи със ЗК в София ли да се лекувам. Та, аз с 400 лева заплата ми е трудно да отида в София, а камо ли да се лекувам там и близък за никаква помощ да нямам!

Телекомунягите,теледемагогстват и телеспъват телереформите!! С телемедицината,ще ги теленеутрализираме тези телемръсници......

Някои хора вече станаха за смях и на гаргите ...

осакатиха и малкото реформаторски усилия в здравеопазването и съдебната система е ок радвайте се откакто се помня лекарите реват срещу промените а съдии и прокурори ги саботират тихо

Недей бе майна,че се просълзих бе....... Но,поне разбрахме,че с осакатени министерски мозъци,нещата се осакатяват.......

как си днес хистерик

Батковци,ако нямате кабелна телевизия,направете абонамент,защото ще останете без телемедицина,разбираш ли.......

Не знам дали статията е точна,но ако е,да разбираме ли,че според Москов,осигурен пациент,не трябва да има право-ако примерно получи инфаркт-да се лекува на най добрата кардиологична болница,защото тя не е многопрофилна и няма отдел за лечение на сифилис,или няма договор с друга болница която лекува сифилис???:):))) Абе,Москов,комуникационните трикове,по принцип са добри когато използваш гнева на хората за да си вдигаш рейтинга с небивалици от типа:-"там където има насилие,линейки няма да отиват",но нали си подчинен на Рамаданчо??Въпрос на време е,да оплескаш нещата....:):)))))) П.П. Москов с неговите приватизации и многопрофилни болници,да каже,в коя фармацевтична фирма,или частна болница е изтъргувал директорско място след като приключи с Министерството.....

Много точно!

Май Кремълската елда гречка понагарча, а мурзилке?

dionisiosd@yahoo.com

Защо бе батка?? Теб какво те интересува?? Напрежение в червото ли чувстваш?? Или мама те лъже,че няма по-интелигентен бебчо от теб??

А бе колко време трябва да мине за да разбере обществото, че тоя е сериозно болен човек. То това си личи дори само от втренчения му безумен поглед. Ако беше се родил преди 70 години и нямаше еврейско в рода си, сигурно щеше да бъде някакъв фюрер в коцлагер. До сега здравните министри до един бяха некадърници, но тоя безумец и костова маша е ОПАСЕН!!!

Ура, товарищ, днес гъбите в калцонето ти бяха халюциногенни!

Браво,гума!Този път съм съгласен 100% с теб!

Пак някакъв галфон от левицата се е изказал.:)

форлойтеръ сворши работа. съгъ го пускат по динените кори. Колко време пя по медиите имитации на риформи.... не е истина. и още може- ше има саги, мигленче чекай и рамаданчо не си разбрал. Крати си ви как си иска ББ

Хайде напъни се и преведи текста си на български, ако обичаш.

НС д априме и катафалките като част от реформата, защото ББ обещал на ПМ

Абе не разбрах,реформата на МОСКВА или на мижитурката Москов е ...

рибата.... Да обединиш София със София окръг си е направо авантюра на гърба на пациентите. Москов е много самонадеян и не търпи чуждо мнение...само че е заложен не неговия живот,а живота на други хора. Големите му приказки че ще отпаднат направленията при специалисти се оказаха блъф . Ще видим и какво представляват прословутите два пакета със заболявания като ги измъти... Нещата вървят към оставка, лошото е че всичко става на гърба на болни хора.

Мисля, че не е уместно здравната каса да плаща на частни болници. В същото време да се обединяват болници е успешно, когато има установена инфраструктура, която е много добре организирана. Такава организация не е достъпна за Москов и се чудя на какво разчита, когато я предлага? Гледам, че се задава огромен провал на цялата политическа класа, който прилича на огромния провал на българския футбол! Вече се вижда какво представляват някои хора и как е време да се разкарат и да бъдат заменени от хора, които не крадат, а работят и то много. Преди това, обаче лица като Пеевски, Местан, Борисов, Сидеров трябва да бъдат махнати от очите ни.

Ако си избера личен доктор от частна болница, тогава има смисъл да се плащат здравните ми вноски ми към тази болница. Ако докторите са по-способни там, защо да не отида там и да му платят сумата, която дават на дървавните, а аз ще си доплатя.

с 2 думи бсп и дпс наклониха везните да няма никаква промяна т.е. здравната каса да продължава да се източва за частично лечение а не за свършена работа..

деер

Глупости!!! Най-важното БЛС и БЗС да са легитимни органи на лекари, а не сбирщина окопали се паразити, които са от кръжока пречат ми ръцете и главата и работя за задник! Това опростачва системата , а не друго. Втора лекарите, трябва да получават пари, когато са здрави или оздравели за дълъг период техните пациенти, а не на принципа на оборота!! Ама никой не се замисля за това, нали??? Заради това ще има източване, а не заради друго.

Не му вярвам на Москов,не ми се струва толкова умен и добър,за да направи нещо полезно за народа.Вечно е нахъсан,говори отсечено и нервно,гледа странно....

ааа, срещу вентилатора ли? Следващият път гледай да е ааааааааааааааааааааа, белким ти платят повече копейки!