Коментари - Първите 3 дни от болничните по 70% и през 2011-а | Днес.dir.bg

Първите 3 дни от болничните по 70% и през 2011-а

Работодателите ще плащат и през 2011 г. първите три дни от болничните. Това е предвидено в проектобюджета на държавното обществено осигуряване за догодина.

Обратно в новината

Коментари - Първите 3 дни от болничните по 70% и през 2011-а | Днес.dir.bg

Коментари

ако иска работодатела ще тъ платъ и нищо немогеш да направиш. личен опит *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

"През трите първи болнични дни работниците ще получават 70% от полагаемата им се заплата." Аз не зная за такова понятие в производството, като "полагаемата заплата", защото заплатата се формира от положен труд със съответна цена за единица операция. т.е. ако няма положен труд трябва да се даде 70% от '0' или тоя шмекер пак е спал с мокри чорапи. Не зная защо има и здравноосигурителна вноска при положение че работодателя ще плаща болничните.

СИНДИКАТИТЕ ДА НИ ВИКНАТ НА МАНЕФЕСТАЦИЯ, ТЪЙ КАТО Е КЪСНО ЗА ПЪРВОМАЙСКА МОЖЕ И ЗА 7 НОЕМВРИ, ДА ОТПРАЗНУВАМЕ ОКТОМВРИЙСКАТА РЕВОЛЮЦИЯ, ТО ДРУГО НЕ ОСТАВА, АКО ОСТАНАТ ДОСТАТЪЧНО ЖИВИ ЗА МАНЕФЕСТАЦИИ.

А кризата според Дянков си отиваше през април, сега по Димитров ден, сигурно не се знае нито кой април, нито кой Димитровден, коя година, иначе ние си плащаме, а къде отиват парите ни да питаме Арменския поп , така беше при социализма, май се е върнал безвъзвратно, само дето сега е още по нагло тогава поне мълчаха и го правеха сега просто всеки ден по някоя нова лъжа.

Май КАРО ще познай.Бойко ще докара Първанов!

Аз явно не съм наясно с икономическите и политическите процеси. Някой може ли да обясни как в "най-стабилната икономика в ЕС" (днес и транспортният министър го каза, затова е в кавички) се налагат такива антикризисни мерки, които са по-близки до античовешки???

Тия гербери постоянно плачат, че няма пари,но са явно неспособни да изкарат.Герберчета, ето ви начин да изкарате няколко стотици милиони.Руснаците плащат по 35 евро за виза+ такси или около 50 евро + висене по опашки+ +плащане за хотели, транспорт и др.работи ако не са от Москва или Санкт Петербург.Това кара хиляди руснаци да се отказват от пътуване в България или закупуване на имоти.Добре, ЕС ни задължава да им искаме визи.Но какво пречи тия 35 евро да си ги плащат на границата,както са направили турците.Така още при влизането им ще получаваме много милиони повече от сега,туризма ще се оживи, а той носи приходи,много имоти ще намерят собствениците си-това са също доходи.По границите си има компютри, проверяват ги в базата данни и готово.Дянков, мисли, не слушай само американските си господари!

Съгласен съм напълно. Не мога да разбера как може толкова време да търпиме този зверски грабеж. Два пъти плащаш за едно и също нещо и в крайна сметка не го получаваш. Време е този рекет, легализиран със закон да спре. Жалко , че сме овце и няма кой да им .....

Вече ме е страх да слушам и чета новини, всеки ден са все по-отчайващи , до къде ли ще ни докарат. Примката се затяга все повече и повече. Дали ще доживея да чуя че се прави нещо хубаво за обикновения човек.

Искам и още нещо да добавя. Ако внимателно четете статията курсивът " работниците ще получават 70% ..." - здравей, социализъм, сбогом, реален живот! Значи, никой няма да работи, но ще получава - така беше неотдавна, ако си спомняте. Явно, според Смотьо Младенов, благата вече потичат като пълноводен поток - не работиш, но получаваш! Тия ВСИЧКИТЕ от ГЕРБ явно въобще не са скъсали с една друга епоха и си остават прости социалисти-комунисти, на бюджетно ниво. И друго ме дразни, уважаеми сънародници - това е императивния , назидателен тон, с който просто вече ни се заповядва, ултимативно налагат еднолично решения, които нямат нищо общо с реалността, с икономиката, с пазара, с нормалната логика на търговските процеси. Тоест, тоталитаризмът се завръща ударно. Нищо старо не е забравено, нищо общо с 21 век. Няма вече разговори, консултации, сблъсък на мнения, аргументи, анализи, не, давай да плащат ония, докато дишат! От всяко действие на партията ГЕРБ лъха нихилизъм и човекоубийство! Как пък едно нещо не направиха на полза роду??? Как абдикираха от всяко едно свое задължение да са в услуга на хората??? Геноцид и Евтаназия на Робите в България - хора, отворете си очите, утре няма да ви има, ако оставим тия лумпени !!! Няма да я има и България, естествено. Което е и крайната цел на партия ГЕРБ!

Много скоро има пак избори!? Лъгаха ни, лъгаха ни като дърти цигани, до ден днешен чувам само "те предишните виновни". Оня любовник Дянков ще ми показва посна пица, а ходи на любовно пътешествие в Китай с народни пари. Безсрамник!

Избирай: Отговор 1-Питай Дянков. Отговор 2-За PR на Боко и кучето му-Цоко(Ц.Ц.) Отговор 3-Трябва да се разплащат с тези,които им дадоха пари да спечелят изборите.

Хехе! Във фирмата, в която работя изобщо не плащат болнични - по-точно, плащат ти го фиктивно, само на документ. Първите 3 дни не взимаш нищо, а ако имаш още дни болничен ги взимаш след месец-два. Междувременно харчиш за лечение, въпреки, че си плащаш осигуровките. И това ако не е обир от всякъде! Да ме подсети някой защо изобщо са ми тия осигуровки????

Е как да ти ги плащат като не си си ги заработил?! Не може да вземеш повече от колкото си изработил - разбираш ли?! От къде да ги вземе този работодател?! Заплащането на труда е пряка функция на това което е изработено в тази фирма!!! Т.е. някой друг трябва да ти изработи тези пари за да ги вземеш ти! А той да вземе по-малко или нищо. Ами ако си сам работник в тази фирма?! Кой ще ти ги изработи?! Същата глупост в нашето законодателство е получаването и плащане на отпуск по време на две годишното майчинство. Ами да си представим следната ситуация: Фирма с персонал двама работника (в случая жени). Забременява и излиза майчински. Назначава се друга която след един месец и тя изпада в майчински и така всеки месец. Какво се получава след две три години. Работодателя е длъжен по закон да плаща платена отпуска за тези две години майчински. Ами тези пари няма как да ги плати защото няма от къде да дойдат като приход в фирмата!!! Та затова само на документи ги получаваш!

БРАВО на ГЕРБ!Хем ще си доплащаме в болниците,хем ще ни режат от болничните-така се прави геноцид...

Поредното доказателство за некадърността, неспособноста, отсъствието от реалния живот и липса на всякаква мисъл и визия в обласдтта на икономиката! Без да отправям каквато и да е обида, а една костатация: този Смотьо е тотално некомпетентен !!! По некадърен и СЛАБ министър няма нигде. Трижди да е проклет! Няма ли кой да го озапти, да го спре да пречи на нормалните хора за работят, да му поясни, че когато работникът отсъства от работа, парите за болничин просто НЯМА от къде да дойдат!!! Интересно, ако самият министър се разболее, от къде работодателят му би му извадил и броил 3 дни + осигуровки върху тях, след като Смотьо Великий не си ги е изработил боледувайки?! И ако самият той е работодател и работникът му липсва по болест, не произвежда, не му носи ефект и икономическа полза отсъствието му, ка би намерил и осигурил парите за цели 3 дни неприсъствие?! Помислете само - да плащаш ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ + осигуровки в пълен размер за това, че работникът ти отсъства?!?!? Тоя че е луд, то е ясно, но защо и нас трябва да ни счита като него? А за партията ГЕРБ - или добро, или нищо... по-скоро само второто! Аман от простаци...

Позаинтересувайте се как стоят тия работи в Америка, която ни е еталон.

Да бе, в Америка хората живеят много по-лошо от нас! ХА-ХА-ХА-ХА-ХА

Всичките мерки са примка на гърлото на българина. Наложи ми се да ползвам болнични месец август, лекарствата ми са скъпи и вместо да получа нормална заплата, аз заради болничния получих 150 лева по-малко. Къде е хуманността, къде е грижата за човека!!Всички управляващи са глупаци, мислят само за собствения си джоб! Българино идват избори събуди се, изгони ги до един от ГЕРБ, АТАКА и СДС!

Според Дянков, до септември трябваше да сме готови с плановете си къде и за какво да си харчим парите!

ОТ МИНАЛИЯТ МЕСЕЦ ВЕЧЕ НЕ ПЛАЩАМ ЗДРАВНИ ОСИГУРОВКИ, ВЪПРЕКИ, ЧЕ СЪМ ДОБРЕ С ПАРИТЕ. ОТИВАМ НА ЗЪБОЛЕКАР -ПЛАЩАМ. УЖ САМ ЗАСТРАХОВАН. ОТИВАМ НА ЛЕКАР ЗА КРЪВНОТО-ПЛАЩАМ. ЗА КАКВО ДА ИМ ПЪЛНЯ ГУШИТЕ НА ТЕЗИ НЕКАДЪРНИЦИ. КРАЙ НА ВНОСКИТЕ И Е ВСЕ ЕДНО. ПОНЕ НЯМА ДА МИ ГИ КРАДАТ.

Браво ГЕРБери! Страшни сте! Направо ще ни уморите! Като сте неспособни защо още седите на власт? Искате тотално да разрушите държавата ли?

по пътя на логигата щом ще получавам 70%, ще трябва три дни когато съм на работа да работя на 70% Нещастничи, с кое право ще ми удържате на 100% здр.вноски, а това което трябва да получа в замяна ще ми го давате на 70%

И, как точно контролират с тази мярка фалшивите болнични? А, Тотю? Нещо, май ти трябва практически опит, а не само глупости да се плещят.Вече, ме е страх и студена вода да пия, защото НОИ , ако се разболея ще ми плати болничните за 2011г.Това ако е социално осигуряване здве му кажи.

Тотю, най добре ще направите ако си отидете или още по-добре, ако се гръмните!!! Така ще сме сигурни ,че повече няма да се върните на власт!!!

Най - добре ще е за първите три дни като се разболеем да плащаме 110% по сметките на Тотю и Христинка

Какво да направят Бойко и министрите му, като Станишев и Доган откраднаха парите на държавата?

Аре, стига с тоя Станишев-вече мина всякакво благоприличие.До края на мандата ли ще повтяряме едно и също. Погледнете данните на БНБ преди да говорите глупости.А и новия заем ли Станишев готви да го вземе.Малоумници и малограмотници!!!!

Изтъркана песен. Не върви. По-актуално давай: Например че казаха че КРИЗАТА СВЪРШИ. Е?

ТОВА СА НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ЛЪЖЦИ И НЕКАДЪРНИЦИ!!ХАК ВИ Е!! ДА ЖИВЕЙ ГЕРБ!!

По-големи лъжци от тройката ГЕРБ-ДСБ/СДС-Атака не е имало досега.Единствената антикризисна мярка е на следващите избори тази лъжлива тройка да е вън от Народното събрание.

ДСБ пък за какво са виновни? За предупрежденията и критиките ли?

Виновни са за "Сивия кардинал" на ГЕРБ-Иван Костов.

За съжаление голяма част от работодателите не плащат въобще болничен

Явно няма и смисъл да се плащат. Каква е ползата? Навсякъде си плащаш и "доплащаш" за лечение.

Явно Бойко е решил да ни докара Първанов на власт...в тия шушумиги и тия политики...нали беше "само за тая година"..."вие потрайте само тая година, от другата...."

Не само това. В началото на лятото каза, че е свършила кризата..... Както за всяко друго нещо.

И, ако може, някой да обясни какъв беше ефектът?

На следващите избори ще се разбере, какъв е ефекта от наглостта и на герберите!

А как си вярваха и разгорещено обещаваха че е до края на 2010 год.

Не, те си вярват, че ние им вярваме.

Коментари - Първите 3 дни от болничните по 70% и през 2011-а | Днес.dir.bg

Първите 3 дни от болничните по 70% и през 2011-а

Работодателите ще плащат и през 2011 г. първите три дни от болничните. Това е предвидено в проектобюджета на държавното обществено осигуряване за догодина.

Обратно в новината

Коментари - Първите 3 дни от болничните по 70% и през 2011-а | Днес.dir.bg

Коментари

ако иска работодатела ще тъ платъ и нищо немогеш да направиш. личен опит *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

"През трите първи болнични дни работниците ще получават 70% от полагаемата им се заплата." Аз не зная за такова понятие в производството, като "полагаемата заплата", защото заплатата се формира от положен труд със съответна цена за единица операция. т.е. ако няма положен труд трябва да се даде 70% от '0' или тоя шмекер пак е спал с мокри чорапи. Не зная защо има и здравноосигурителна вноска при положение че работодателя ще плаща болничните.

СИНДИКАТИТЕ ДА НИ ВИКНАТ НА МАНЕФЕСТАЦИЯ, ТЪЙ КАТО Е КЪСНО ЗА ПЪРВОМАЙСКА МОЖЕ И ЗА 7 НОЕМВРИ, ДА ОТПРАЗНУВАМЕ ОКТОМВРИЙСКАТА РЕВОЛЮЦИЯ, ТО ДРУГО НЕ ОСТАВА, АКО ОСТАНАТ ДОСТАТЪЧНО ЖИВИ ЗА МАНЕФЕСТАЦИИ.

А кризата според Дянков си отиваше през април, сега по Димитров ден, сигурно не се знае нито кой април, нито кой Димитровден, коя година, иначе ние си плащаме, а къде отиват парите ни да питаме Арменския поп , така беше при социализма, май се е върнал безвъзвратно, само дето сега е още по нагло тогава поне мълчаха и го правеха сега просто всеки ден по някоя нова лъжа.

Май КАРО ще познай.Бойко ще докара Първанов!

Аз явно не съм наясно с икономическите и политическите процеси. Някой може ли да обясни как в "най-стабилната икономика в ЕС" (днес и транспортният министър го каза, затова е в кавички) се налагат такива антикризисни мерки, които са по-близки до античовешки???

Тия гербери постоянно плачат, че няма пари,но са явно неспособни да изкарат.Герберчета, ето ви начин да изкарате няколко стотици милиони.Руснаците плащат по 35 евро за виза+ такси или около 50 евро + висене по опашки+ +плащане за хотели, транспорт и др.работи ако не са от Москва или Санкт Петербург.Това кара хиляди руснаци да се отказват от пътуване в България или закупуване на имоти.Добре, ЕС ни задължава да им искаме визи.Но какво пречи тия 35 евро да си ги плащат на границата,както са направили турците.Така още при влизането им ще получаваме много милиони повече от сега,туризма ще се оживи, а той носи приходи,много имоти ще намерят собствениците си-това са също доходи.По границите си има компютри, проверяват ги в базата данни и готово.Дянков, мисли, не слушай само американските си господари!

Съгласен съм напълно. Не мога да разбера как може толкова време да търпиме този зверски грабеж. Два пъти плащаш за едно и също нещо и в крайна сметка не го получаваш. Време е този рекет, легализиран със закон да спре. Жалко , че сме овце и няма кой да им .....

Вече ме е страх да слушам и чета новини, всеки ден са все по-отчайващи , до къде ли ще ни докарат. Примката се затяга все повече и повече. Дали ще доживея да чуя че се прави нещо хубаво за обикновения човек.

Искам и още нещо да добавя. Ако внимателно четете статията курсивът " работниците ще получават 70% ..." - здравей, социализъм, сбогом, реален живот! Значи, никой няма да работи, но ще получава - така беше неотдавна, ако си спомняте. Явно, според Смотьо Младенов, благата вече потичат като пълноводен поток - не работиш, но получаваш! Тия ВСИЧКИТЕ от ГЕРБ явно въобще не са скъсали с една друга епоха и си остават прости социалисти-комунисти, на бюджетно ниво. И друго ме дразни, уважаеми сънародници - това е императивния , назидателен тон, с който просто вече ни се заповядва, ултимативно налагат еднолично решения, които нямат нищо общо с реалността, с икономиката, с пазара, с нормалната логика на търговските процеси. Тоест, тоталитаризмът се завръща ударно. Нищо старо не е забравено, нищо общо с 21 век. Няма вече разговори, консултации, сблъсък на мнения, аргументи, анализи, не, давай да плащат ония, докато дишат! От всяко действие на партията ГЕРБ лъха нихилизъм и човекоубийство! Как пък едно нещо не направиха на полза роду??? Как абдикираха от всяко едно свое задължение да са в услуга на хората??? Геноцид и Евтаназия на Робите в България - хора, отворете си очите, утре няма да ви има, ако оставим тия лумпени !!! Няма да я има и България, естествено. Което е и крайната цел на партия ГЕРБ!

Много скоро има пак избори!? Лъгаха ни, лъгаха ни като дърти цигани, до ден днешен чувам само "те предишните виновни". Оня любовник Дянков ще ми показва посна пица, а ходи на любовно пътешествие в Китай с народни пари. Безсрамник!

Избирай: Отговор 1-Питай Дянков. Отговор 2-За PR на Боко и кучето му-Цоко(Ц.Ц.) Отговор 3-Трябва да се разплащат с тези,които им дадоха пари да спечелят изборите.

Хехе! Във фирмата, в която работя изобщо не плащат болнични - по-точно, плащат ти го фиктивно, само на документ. Първите 3 дни не взимаш нищо, а ако имаш още дни болничен ги взимаш след месец-два. Междувременно харчиш за лечение, въпреки, че си плащаш осигуровките. И това ако не е обир от всякъде! Да ме подсети някой защо изобщо са ми тия осигуровки????

Е как да ти ги плащат като не си си ги заработил?! Не може да вземеш повече от колкото си изработил - разбираш ли?! От къде да ги вземе този работодател?! Заплащането на труда е пряка функция на това което е изработено в тази фирма!!! Т.е. някой друг трябва да ти изработи тези пари за да ги вземеш ти! А той да вземе по-малко или нищо. Ами ако си сам работник в тази фирма?! Кой ще ти ги изработи?! Същата глупост в нашето законодателство е получаването и плащане на отпуск по време на две годишното майчинство. Ами да си представим следната ситуация: Фирма с персонал двама работника (в случая жени). Забременява и излиза майчински. Назначава се друга която след един месец и тя изпада в майчински и така всеки месец. Какво се получава след две три години. Работодателя е длъжен по закон да плаща платена отпуска за тези две години майчински. Ами тези пари няма как да ги плати защото няма от къде да дойдат като приход в фирмата!!! Та затова само на документи ги получаваш!

БРАВО на ГЕРБ!Хем ще си доплащаме в болниците,хем ще ни режат от болничните-така се прави геноцид...

Поредното доказателство за некадърността, неспособноста, отсъствието от реалния живот и липса на всякаква мисъл и визия в обласдтта на икономиката! Без да отправям каквато и да е обида, а една костатация: този Смотьо е тотално некомпетентен !!! По некадърен и СЛАБ министър няма нигде. Трижди да е проклет! Няма ли кой да го озапти, да го спре да пречи на нормалните хора за работят, да му поясни, че когато работникът отсъства от работа, парите за болничин просто НЯМА от къде да дойдат!!! Интересно, ако самият министър се разболее, от къде работодателят му би му извадил и броил 3 дни + осигуровки върху тях, след като Смотьо Великий не си ги е изработил боледувайки?! И ако самият той е работодател и работникът му липсва по болест, не произвежда, не му носи ефект и икономическа полза отсъствието му, ка би намерил и осигурил парите за цели 3 дни неприсъствие?! Помислете само - да плащаш ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ + осигуровки в пълен размер за това, че работникът ти отсъства?!?!? Тоя че е луд, то е ясно, но защо и нас трябва да ни счита като него? А за партията ГЕРБ - или добро, или нищо... по-скоро само второто! Аман от простаци...

Позаинтересувайте се как стоят тия работи в Америка, която ни е еталон.

Да бе, в Америка хората живеят много по-лошо от нас! ХА-ХА-ХА-ХА-ХА

Всичките мерки са примка на гърлото на българина. Наложи ми се да ползвам болнични месец август, лекарствата ми са скъпи и вместо да получа нормална заплата, аз заради болничния получих 150 лева по-малко. Къде е хуманността, къде е грижата за човека!!Всички управляващи са глупаци, мислят само за собствения си джоб! Българино идват избори събуди се, изгони ги до един от ГЕРБ, АТАКА и СДС!

Според Дянков, до септември трябваше да сме готови с плановете си къде и за какво да си харчим парите!

ОТ МИНАЛИЯТ МЕСЕЦ ВЕЧЕ НЕ ПЛАЩАМ ЗДРАВНИ ОСИГУРОВКИ, ВЪПРЕКИ, ЧЕ СЪМ ДОБРЕ С ПАРИТЕ. ОТИВАМ НА ЗЪБОЛЕКАР -ПЛАЩАМ. УЖ САМ ЗАСТРАХОВАН. ОТИВАМ НА ЛЕКАР ЗА КРЪВНОТО-ПЛАЩАМ. ЗА КАКВО ДА ИМ ПЪЛНЯ ГУШИТЕ НА ТЕЗИ НЕКАДЪРНИЦИ. КРАЙ НА ВНОСКИТЕ И Е ВСЕ ЕДНО. ПОНЕ НЯМА ДА МИ ГИ КРАДАТ.

Браво ГЕРБери! Страшни сте! Направо ще ни уморите! Като сте неспособни защо още седите на власт? Искате тотално да разрушите държавата ли?

по пътя на логигата щом ще получавам 70%, ще трябва три дни когато съм на работа да работя на 70% Нещастничи, с кое право ще ми удържате на 100% здр.вноски, а това което трябва да получа в замяна ще ми го давате на 70%

И, как точно контролират с тази мярка фалшивите болнични? А, Тотю? Нещо, май ти трябва практически опит, а не само глупости да се плещят.Вече, ме е страх и студена вода да пия, защото НОИ , ако се разболея ще ми плати болничните за 2011г.Това ако е социално осигуряване здве му кажи.

Тотю, най добре ще направите ако си отидете или още по-добре, ако се гръмните!!! Така ще сме сигурни ,че повече няма да се върните на власт!!!

Най - добре ще е за първите три дни като се разболеем да плащаме 110% по сметките на Тотю и Христинка

Какво да направят Бойко и министрите му, като Станишев и Доган откраднаха парите на държавата?

Аре, стига с тоя Станишев-вече мина всякакво благоприличие.До края на мандата ли ще повтяряме едно и също. Погледнете данните на БНБ преди да говорите глупости.А и новия заем ли Станишев готви да го вземе.Малоумници и малограмотници!!!!

Изтъркана песен. Не върви. По-актуално давай: Например че казаха че КРИЗАТА СВЪРШИ. Е?

ТОВА СА НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ЛЪЖЦИ И НЕКАДЪРНИЦИ!!ХАК ВИ Е!! ДА ЖИВЕЙ ГЕРБ!!

По-големи лъжци от тройката ГЕРБ-ДСБ/СДС-Атака не е имало досега.Единствената антикризисна мярка е на следващите избори тази лъжлива тройка да е вън от Народното събрание.

ДСБ пък за какво са виновни? За предупрежденията и критиките ли?

Виновни са за "Сивия кардинал" на ГЕРБ-Иван Костов.

За съжаление голяма част от работодателите не плащат въобще болничен

Явно няма и смисъл да се плащат. Каква е ползата? Навсякъде си плащаш и "доплащаш" за лечение.

Явно Бойко е решил да ни докара Първанов на власт...в тия шушумиги и тия политики...нали беше "само за тая година"..."вие потрайте само тая година, от другата...."

Не само това. В началото на лятото каза, че е свършила кризата..... Както за всяко друго нещо.

И, ако може, някой да обясни какъв беше ефектът?

На следващите избори ще се разбере, какъв е ефекта от наглостта и на герберите!

А как си вярваха и разгорещено обещаваха че е до края на 2010 год.

Не, те си вярват, че ние им вярваме.