Димитър Радев е новият управител на БНБ

Парламентът избра нов гуверньор на БНБ - Димитър Радев, номиниран от ГЕРБ и РБ. Подуправители ще са Калин Христов, Димитър Костов и Нина Стоянова.

Обратно в новината

Коментари - Димитър Радев е новият управител на БНБ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Изпиването на чая даде резултат.Не трябваще дълго да чакаме,задаразберем.

да го оплюйм зедно

"Той подчерта, че няма принадлежност към бившата Държавна сигурност." за лудото не питай - то само се обажда. пък и службата в МВФ е мноооо по-лошаво за българите от службата в ДС.

МАФИЯТА Е НА ВЛАСТ ,МУТРЕНСКА ДЪРЖАВА,ОСТАВКА.НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА

Радев е най-малкото зло от четиримата и логичен избор. Представи сносна програма и познаване на проблемите. Вазов беше очевидно неадекватен и няма пряк допир с банковата система, което се опитваше да прикрие с арогантност. Йоцов беше направо жалък с неспособността си да вземе отношение по злободневни проблеми като КТБ оправдавайки се с това че не бил правист и не бил криминалист. А и явно хабер си няма от случващото се в БНБ щом смята че останалите звена освен надзора били перфектни. Една проверка как се управлява резерва например и ще лъсне колко са перфектни. Манолов също говореше общи приказки като тези за регулирането на инвестиционното банкиране. Както се видя проблема не е регулирането а как се прилага и слабия надзор.

А защо трябва да избират между зло и по-голямо зло? Няма ли добро? Не очаквам отговор...

Човек на МВФ обучен в Америка. Да наглеждат тука имуществото на метрополията.

А къде искаш да е бе лешпер ??!!

"... три години участва в Надзорния съвет на Търговска банка "Експресбанк" ..." Каква ли може да е целта на управляващите, като назначават човек, от надзорния съвет на фалиралата "Експресбанк" да е управител на БНБ? Дали това не са още фалити на банки или са вдигнали мерника на цялата БНБ?

Не го знам чиляка,но като чета реакцията на червените тролчета приемам избора за правилен. Дано не се окаже някоя цаца като Цацаров.

Ами щом можеш да мислиш защо не помниш,че Искров го преизбраха на поста същите тия от ГЕРБ. Е, видяхте как поръчково и гьонсуратски осра КТБ!

Костов и сияната коалиция бяха против Искров.

ние сме в борд, така че в бнб много работа няма. той човекът не е и работил през последните 14 години, тъй като и в мвф няма много работа,. накратко, идеален избор.

Още едно удбно лице, което ще преседи без резултат 6 г., като предишния и настоящия Гл.прокурор!!!

трябваше да им организират прослушване в парламента. Как кандидатите пеят нарадни песни.

Браво един достоен Българин и специалист. Ще стабилизира банковата система и ще ни подготви за влизане в еврозоната. Да му дадем шанс !

Малко безличен изглежда- нищо не каза до сега, нищо не е написал... никаква интересна теза не е защитил... скромен сив чиновник от мвф... ми такива има към 5000 в америка ама на никой и наум не му идва да оглави федералния резерв, например... А тоз Калин Христов ни лук ял ни лук мирисал...ама вервайте...

така и цар сме си търсили- да е от Виена... другото ще се оправи- е оправи се...

Аз имам само 1 въпрос: И този ли е несменяем, докато не реши да си подаде оставката? Други нямам...

И този, и другите двама стари заместници (чисти като изворна вода) са несменяеми!

Димитър Костов е политик от БСП, който беше финансов министър в правителството на Жан Виденов от 1995 до 1997 г. По време на неговия мандат страната изпадна в тежка финансова и икономическа криза и бе изправена пред хиперинфлация... Оказа се, че миналата година, когато е участвал в събитията по фалита на КТБ, жена му е работела там , но била напуснала в началото на 2014 г. и даже не си взела заплатите! Разбира се, Комисията за конфликт на интереси, която е под егидата на ДПС, след сезирането й излезе с решение, че няма такова нещо като конфликт, защото жена му не била ВАЖЕН ФАКТОР в банката !!!!!! Е, той сега ще оглавява Банковия надзор ! БСП добре изтъргуваха топ бакера :)

За България БСП е като слънцето и въздуха за всяко живо същество. Без БСП нямаше да я има вечната дружба. Нямаше да има бавен преход с човешко лице. Нямаше да има 3 фалита на държавата. Нямаше да я има мафията в енергетиката. Нямаше да го има пълният срив в ценностната система на нацията. Аааа.... нямаше да я има тази конституция и перфектната ни съдебна система. Без БСП никога нямаше на едно място да се съберат толкова много хора да искат развод.:))) Да живее БСП!

Цирк Добрич. Цирк Глобус. Цирк- еди кой си. Участва- трупата на ГЕРБ, БСП, ДСБ, СДС, РБ, АТАКА, ПФ... Циркови номера! Акробатика! Ходене на въже! Въжеиграчи! Дресура на мишки! Клоунада! Вариететна програма! Дресура на овце! Поканен е целият български народ!

Доколкото разбирам е част от спектакъла, беее.

Отлично! Вярно!

Не се казва "парламентът избра", а "САЩ назначиха" Димитър Радев ...

има ли разлика между "парламент" и "парлама"?

Би било чудесно, ако е вярно.

по-добре от САЩ от колкото от СССР

Жалко, че моето протеже не стана и управител на БНБ, доколкото я има, но нейсе, важното е, че Дядо Йоцо пак "гледа". И другите си ги биваше, но снай- ми легна на сърдце...Мая Маниманиолова за омбудслейди, но това е друг кахър. Хайде сполай ви, че имам да пиша още три глави от най-новото развитие на "Под игото".

Поредният БГ-цирков номер. Разиграването му този път продължи прозрачно пред публиката и изненада нямаше. Не го ИЗБРАХА, а го НАЗНАЧИХА. Цирковият номер включваше прения и напъни на всички клоуни, формиращи управата на днешния БГ-политически цирк. България, за разлика от Гърция просперира, защото: ГЕРБ стабилизира държавата през последните десетина години защото: - откри и помоли финансовият гений Дянков (експерт от СБ=Световна банка, разбирай мародери) да зареже светлото си американско бъдеще и да се жертва в ползу-роду български; - помоли Кристалина (пак чиновник на СБ и учи-найка на горния кори-фей) да отиде в ЕС-то и да помогне на БГ-тата да просперират. Тя добре се справи в първият си мандат и помогна за нанесени щети за стотици милиони от природни бедствия, да получат цели 3 (три) милиона; - сега, след като дълго време молиха драгинко Митко (кадър на СБ) да зареже американската мечта и да я замени с българската такава, той взе че прие. Това не ви ли мирише на тотална деградация на всичката т.нар. БГ-полит-класа, изкуствено създадена от вече неадекватни издънки на бившата ДС-Полит-бюровска пасмина?! Ами вижте им на горните био-графиите някой да не е бил член на БКП или да е не е потомък на такъв? Ако не е бил, как така е стигнал чак до Америка, там комунисти не приемат, нали?

най - умни , най- хитри у нас са големите......мошеници(крадци), защото народът им дава доверие и власт. честито на всички , които ще трябва да им пълнят догоре банковите сметки !!! така де , да сте учили и вие!

Гърците се бошуват, че им направили преврат не с танкове ами с банки, а пък ние ръкопляскаме за новия шев на БНБ е кадър на МВФ. АМи нас ни превзеха вече. От БНБ трябва да отпадне Българска и Народна. Трябва да е ЮИОМВФ - ЮгоИзточен офис на МВФ.

Комунистическа утайка. Стар комунистически мазен плужек. Куца комунистическа калинка. Комунистическо мекере. Магистър... Да ти сера на магистратурата. Аз съм бакалъвър, ако иска Радев да дойде да сравним знания и умения. Комунистическо чучело. Тая държава има само една оправия, и тя е АК47.

Бакалавъра по дълго сране "васо".....е,такива люде са малко като теб,карай в същия дух и гледай да не забравиш гащите някой път да свалиш

Още не са го питали и той - пред влака! Не бил свързан с ДС! Абе, кой по онова време, в началото на 90-те, и то на такава възраст можеше да специализира в Щатите? И да бъде в толкова правителства? Ако не е бил агент, със сигурност е бил активен член на БКП със здрави партийни корени и връзки. Защо не се говори за тези неща открито? Май в Герб са отново всички от татово време - от пионерчетата на трибуната, през активните комсомолци и всякакъв род комунистически партийни лидери - от редови активисти до партийни секретари! По принцип няма лошо! Лошото е, че точно тия са от най-нечистоплътния тип хора, използвайки партийната книжка не по убеждение, а за личен просперитет! Хора, които направиха така, че една привлекателна и красива идея, да се превърне в нещо отблъскващо и уродливо! Сега ще ни водят към следващия връх в организация на обществото - демокрацията! Нищо чудно, че и това все повече започва да става нарицателен символ за нещо не дотам добро, благодарение на същите хора и подобни тях съвременни калинки и калинчовци!

И нещо друго, говорещо за морала на нашите т.н. "народни депутати". Ако се направи една много бегла равносметка на гласувалите за 4-мата предложени, ще се види, че общият брой "за" е доста повече от броя на гласувалите депутати. При положение, че няма изборни турове, това показва, че едни и същи депутати са подкрепили поне по две кандидатури, възможно и повече. Ако това е пример за морал в политиката, то е ясно защо държавата ни е на тоя незавиден хал!

Абе, каква завист, хора! Много от нас, които работим къртовски за 500-1000 лева дори не може да осмисли такава заплата! То е шокиращо, каква завист те е намерила,човече? Ето това са пирамиди на всякакви нива - КТБ, МВФ и др. Затова и хората и държавите фалираха! И това май е само началото за съжаление....

Очаквам 5 - 10 спокойни банкови години, при условие, че не е готова схемат за ограбване на доброволният осигурителен фонд - ако до сега не е ограбен. Ограбването на народните спестявания става през 10 -15 години. Припомням -обмяна на парите, преватизация, Виденовата инфлация, криза и КТБ .

Доброволните задължителни пенсионни осигурителни фондове все още не са започнали да изплащат нищо! Затова е много трудно да се каже как се управляват и какво биха могли да дават на бъдещите пенсионери. Но още от сега започват опитите за тяхната национализация и вливане в общия куп, от където вече дирите ще се затрият напълно. Не че очаквам да не стане нещо подобно и със самите фондове. Що да не фалират един-два такива фонда, след като имаше толкова фалити на какви ли не финансови институции? Просто не е дошло времето! Ще почакаме, ще видим! Най-лесно за чиновниците е да се откраднат едни пари. Стига да ги има! Остананлото е рутина!

Не разбрах, има ли референции от САЩ? И ако има от кои са? Ако няма, отидоха банките ни!

"Аз и още четирима от синята коалиция гласувахме против Искров. Радев има качествата за тази позиция". А когато Костов говори, умните да слушат.

А простите да слагат минуси.:)

Честито ви робство на МВФ!

Избраха едни от хората,които фалираха държавата при Виденов,един от хората,които участваха при изграждането на финансовите пирамиди,един от хората,които участваха в продажбата на предприятия на безценица! Този е играл в едно с Милен Велчев,това е един от крадците на прехода,ето че сега ще е шеф на БНБ,просто в тази държава нищо различно не се случва в последните 26 години,едни и същи капути си се въртят горе,а заспалия и прост български народ очаква от същите тези престъпници промяна.... Е няма,как да има промяна,НЯМА!!!!

Добре, де, на Иван Искров доколкото разбрах заплатата беше 30000 лева. Ако сега и новият управител ще вземе толкова, какво ли е работил преди, че му е била по-висока заплатата! А и какви са тези хора, на които заплащането е 100 пъти по-високо от минималната заплата за страната? Що за дебелоочие е това? И отгоре на всичко не знаят какво правят е за какво са назначени- случаят с КТБ?

Според мен заплата от 300$ на час, е добър повод за завист. Разбира се, че в МВФ където е работил не дават нищожни заплати от 30000лв.

"През последните 14 години Радев работи в Международния валутен фонд."

45000 лв., и сигурно им е малко.

да се връща "Член 1 " от старата Конституция!

Гоцевите пак се продадоха. Издигат кандидат, а гласуват за гербавия.

това което ме притеснява най-много е,че всичките кандидати са с доста добър стаж и опит в банковата система!!!

........но отдавна предрешен!!!!!!! Жалко за всичко в тази територия!

Да му дадат 3 ракии и да изпее "Назад назад моме Калино" на микрофоните в НС.... Иначе да не стъпва в пост..

е героят на нашето време! От по-висока заплата минава на длъжност с по-малка, само за да угоди на народа! Как да не му вдигнеш паметник преживе?

Парите не са най - важното нещо на този свят, но трябва да имаш достатъчно много, за да твърдиш такава глупост.

Бог високо, Цар далеко, Ципрас на юг

въпросът не е колко получава,а колко върши за това,което получава и... задължителна клауза в договора,че ако по време на неговият мандат се случи подобен гаф(ктб) то заплатите да се изплатят наобратно до стотинка!!!

Не знам какви са заплатите. Получих индикация, че ще бъде по-ниска от тази, която получавах, разясни Радев. " И КЪДЕ Е ЛОГИКАТА ДА РАБОТИШ ШЕСТ ГОДИНИ ЗА ПО-НИСКА ЗАПЛАТА ОТ ТАЗИ, КОЯТО СИ ПОЛУЧАВАЛ? ПАТРИОТИЗЪМ ЛИ МУ ВИКАТ НА ТОВА ИЛИ КАКВО? ИВАН ИСКРОВ БЕШЕ ЮПИ НА НДСВ И ВЕРОЯТНО РАБОТЕШЕ В БНБ ЗА ПО-НИСКА ЗАПЛАТА И ВИДЯХМЕ ДОКЪДЕ Я ДОКАРА. МНОГО МИ Е ЛЮБОПИТНО НЕ КАКВА ЗАПЛАТА ЩЕ ИМА ШЕФА НА БНБ, А КАКВИ ДОХОДИ, ЗАЩОТО ЗА ОПРЕДЕЛЕНИ ДОХОДИ ПРИ НЕРАБОТЕЩИ ДАНС И МВР МОЖЕШ СПОКОЙНО ДА СРИНЕШ И ДРУГА БАНКА, А ЗАЩО НЕ И БАНКОВАТА СИСТЕМА НА БГ, А СЛЕД ТОВА ДА СЕ ПРИБЕРЕШ В МВФ ИЛИ СВЕТОВНАТА БАНКА И ДА СИ ПОЛУЧАВАШ ГОЛЯМАТА ЗАПЛАТА.

Изключваш ли възможността, да има нормален човек в тази държава, дори себе си, за който работата може да бъде и за удоволствие?

Прочетете малко за този мафиот и ще разберете,какво чудовище ви предложи ГЕРБ за управител на БНБ и ,какъв човек ще управлява БНБ занапред!!! Това е един от крадците на прехода!!!!!!

Нещо като Близанашки! За няколко месеца ще се осере!Това са изпадналите от БСП кадри!

Първо бесим Виденов и Генчев, а след този, щом е слугувал на комунягите.

Много скоро ще започне ламбадата. От доста време тече предпремиерата, но официалното откриване тепърва предстои и ще бъде грандиозно. Артистите отдвана са се подготвили, а статистите ще зейнат от почуда какво чудо на чудесата са им спретнали сценаристите външни и нашенски.

в крайна сметка на никой нормален не му пука за тъпият аватар на банката, още по-малко за интригите в жалкото му съществуване. защото всички са прецакани когато фашизоидни прасета контролират системата

Нашто момче спечели.Конкурс имаше за абдалите.

Може да сме абдалите, но не сме от ВЗЕЛИТЕ КТБ?!

Нашто момче още от месец април е подготвяно за този пост. Това е допълнителна информация за тези който вярват в конкурсите.

Като чуя за Дянков, се сещам за СБ. Като чуя за Ан МАС"гърк, се сещам за МВФ. Като чуя за МВФ, се сещам за Алексис Ципрас и Кристине Лагард.

Не знаел каква е заплатата... Щял да работи за по -малко пари!!??? и то цели 6 години!!???

25 к $ месечно, айретен са бонусите.

на минусчиите Борисов и Цачева!