Бившият подуправител на БНБ Румен Симеонов обвинен за КТБ

Софийска градска прокуратура привлече като обвиняем бившия подуправител на БНБ и ръководител на управление “Банков надзор“ Румен Симеонов заради аферата "КТБ".

Обратно в новината

Коментари - Бившият подуправител на БНБ Румен Симеонов обвинен за КТБ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не го подценявайте Румен Симеонов.Цял живот е в този сектор и преди и сега. Син е на проверен другар, много е богат, много е имотен и за пари е готов на всичко. Години наред "спасява" Петя Славова..Цеко,Меко.Дълги години беше вицегуверньор, естестествено, че ще го обвинят. Но и Искоров не е сух. По едно 100 000 на месец са заработвали и двамата от две-три банки, допълнително де...

От статията става ясно, че надзорът си е сваршил работата, като е консатирал нарушенията, и ги е описал в доклад. Въз основа на този доклад, гуверньорът е трябвало да вземе евентуални мерки! Къде е вината на обвинения!

Това, че някой е обвинен, не означава, че е виновен! "В Доклад на Надзорната инспекция на БНБ от 29 февруари 2010 г. са констатирани множество нарушения в дейността на КТБ, създаващи опасност от застрашаване финансовите интереси на вложителите." Според този цитат от статията, надзорът е констатирал нарущения.

Най- сетне Цацаров намери виновен за кражбата на века от КТБ- един третокласен бушон без значение. Главните виновници -крадците на 12 милиарда лева от държавния бюджет- олигарсите на ГЕРБ, БСП, ДПС и рИформатори, начело с бат Бойко Олигарски, обаче, се припичат на мегданЯ под сянката на главна прокуратура. А пред Иван Искров- Доган считат за най-ловкия политик-ряпа да яде. Искров успя да спечели доверието на олигарсите на 4 правителства и неизменно стоящ 20 години начело на БНБ, превърнал я в свърталище на най-големите световни мошеници, да крадат парите на българския народ дори се кандидатирал да влезе в скалата на Гинес като пожизнен директор на Централна банка с най-голямата заплата в света, взета от кожите на най бедните данъкоплатци- българите. Така е да те управлява олигархия! А народът има 5 вековен стаж и издържа новия робския хомот поставен от олигархията. Вместо да си спретне своя народна партия, както направи гръцкият народ със СИРИЗА и с нея да отнеме властта от ръцете на олигархията, българинът гледа да се нагоди в жалкото си олигархично настояще ,дори да седне удобно на някоя олигархична трапеза и руче, без да мисли грам за спасението на родината си. Народеееее, беше се провикнал поетът!

А те сега прехвърлят вината, този, онзи виновен, все обвиняват, но защо няма никой осъден за безпорядъка, който създадоха в КТБ?

Как ги избират такива бе,не ми се вижда умен,по-скоро дали достига някакъв разумен лъч до мозъка му-едва ли.Така изглежда -нищо лично.

Доста ограничен коментар! Има да си мечтаеш да достигнеш нивото на този човек и неговият ум!

По-голям банков произвол от този в БГ няма никъде по света!И Искров да е обвиняем, и някои лобисти от парламента също! В най-голямата криза, когато в цял свят банките намалиха печалбите си, в нашата мила родина са на страхотни печалби! Далавери с имоти, хиляди заболели от стрес и натиск, а виновни вечно няма! Само за пример - през 2013 Уникредит отчита като цяло загуба от дейността, но в България е на 143.6* млн печалба!А колко фирми фалираха под банков натиск и произвол!Сега, КТБ им е трън в очите на някои, а на други изписаха вежди!

по-селска физиономия не бях виждала!

Цаца внимавйс подвежданията на Народеца , ЛЪЖЛООО!!!

всяко малко магазинче да има връзка с НАП, а банките и финансовите институции да нямат он лайн връзка с БНБ?! Е как бе, драги търтеи ще правите оценка на риска в реално време?! И защо не се възползвате от правомощията дадени ви със закон съвместно с ДАНС и НАП да правите одити на място?! Отговорът е прост - защото нямате необходимите компетенции. Просто си стоите в канцелариите на чадъра , наречен "Банков надзор" и се молите нищо да не се случва. Крайно време е да носите персонална отговорност за неизпълнение на задължения, произтичащи от закон. И защо така обвинението подминава Искров?! Питам и отговор не чакам. В БГ правосъдието е супер избирателно и обслужваща политическия разврат.

ЧЕкай, чЕкай малко... този трябваше да бъде наказан от шефа си, логично е да се попита, след като този сельо е газил лука 4 години, КАКВО е правил през това време шефът му, който е трябвало да го КОНТРОЛИРА?? Когато една институция не си гледа работата, се наказва ШЕФА и, не разни служители... А ОДИТОРИТЕ?? ТЕ какво правиха?? Цаца, мишок такъв, защо не изпържи Искров и КPМG??

Това е смешно! Ако БНБ е виновна, то отговорност носи управителят, а не подуправителят. Правят ни на луди за пореден път и затова сме си виновни само ние.

е подуправител на БНБ и отговаря за "Банков надзор" - персонално съгласно закона за БНБ, ама верно си калпазанка

КалПазанКа

Ако не ти е ясно, прочети горното мнение на "m". Разписано е по редове и подробно. Ако пак не ти е ясно помисли Цацаров по закона за БНБ ли дйства или по НК, Ако и така не ти се изясни...сори

Както се казва: " На печелившите честито!" Това е поредната муцуна на здрав наш другар и нямаше как да бъде друго.

това не е , достойно поведение.

А Левон Хампарцумян, спомогнал за изнасяне на българското злато и продажбата му на дъндоците кога?

Защо ПОДУПРАВИТЕЛ е обвинен? Логично е обвинен да е този над него, т.е. управителя на БНБ. Винаги най-голяма отговорност носи този, който е най-отгоре, затова и заплатата му е най-голяма.

Правилно най-голямата отговорност носи ББ, защото точно по това време беше и министър председател 2009-2013, но тогава тоя беше много зает с това да рита мачле.

Нека ми даде 10 процента от комисионните които е визимал и аз ще му излежа присъдата.

господин симеонов да се откаже от подписката и да иска задържане под стража , щото да не мине на работа в енергото , като кюлев .

И как така Цацата се размърда... д ане му е спрял парите, който му дава всеки месец Пеевски? По-мазно и корумпирано прасе не съм виждал... че и се мъчи и да симулира някаква дейност. Повръща ме се от цялата прокуратура, от целия съд и цялото управление на държавата ни... ако има изобщо наченки за държава в тази мутренска околия......

Сега ще изгьрмят няколко "бушона" като вьпросния господин, след време като се позабравят нещата ще бьдат пуснати..... По подобие на Вальо Топлото!!! Знаете ли как е Топлото??? Осьден на точно толкова време, колкото престоя в ареста по време на делото, и в момента е свободен и се радва на няколкото милиона откраднати от абонатите на Топлофикация..... :-(

Бахти и уруда е тоя на снимката.

настъпи тишина:)

И с този ще стане кавото трбваше да стане като с Тефтерите !

ЧИСТАЧКАТА САБРИЕ ОТ БНБ НЕ Е ЛИ ЗА ОБВИНЕНИЕ.

Главния прокурор на Сърбия - Според него става дума за съхранявани от Цветан Василев 672 Записи на заповед, удостоверяващи, че политици, общественици и лица от културните среди са получавали безвъзмездно огромни суми от банкера. Става дума за раздадени близо 1 млрд. 382 млн. лв. Сред зависимите са трима български евродепутати, като двама от тях са политически лидери. Трима шефове на парламентарни групи, 41 депутати от настоящия парламент и още 52-ма вече бивши народни представители, почти цялото ръководство на БНБ, двама премиери, двама президенти на държавата, шефове от прокуратурата и съда и т.н. Драгич съобщи още, че Василев е разкрил и истинските собственици на важни бизнеси в България, зад които привидно стоят офшорни компании. Пред сръбските медии той дава само един конкретен пример с Булгартабак, който след съмнителната приватизация минал в ръцете на Пеевски, Доган и мощна алкохолна фирма. По думите на банкера двама бивши българки премиери имат и скрити дялова във фалиралата КТБ, притежавайки акции на приносител.

и си ги .......! Не може една банка да дава най високи лихвени проценти от години, да дава най добри кредити и БНБ да не се заинтересува от къде ще бойдат парите за това! КТБ си беше подготвена пирамида и това се знаеше от обществото. Но отговорните за това хора в БНБ се завираха под масата и ни видял, ни чул!

Свирали са се, защото са получавали.

Щом са подписали записи на заповед, значи не са получили сумите безвъзмездно. Но, за да разбереш това, трябва да знаеш какво е запис на заповед. По-натам е ясно, че писаното тук и честа лъжа.

КЪВ Е ТОЯ ШУТ ВЕ?? ТА НАЛИ ИСКРОВ ИЗЛИЗАШЕ ПО ТВ НОСЕШЕ ОТГОВОРНОСТ И КАЗВАШЕ ЧЕ НЯМА ПРОБЛЕМИ С КТБ..... КЪВ Е ТОЯ ШУТ.... ТОЯ ЦАЦАРОВ Е ЕБАТИ БОКЛУКА КЪЛНА СЕ.... ТАЯ ПРОКУРАТУРА Е ИМПОТЕНТНА КАК ИЗОБЩО ИМА ДЕЦА ТОЯ.....

А,някой ,знае ли,да ли г-н Симеонов е в България?!

Засечен е да продава репички и пресни салатки на Брюнермарк в 15-ста Виена бате.

заместниците винаги са виновни!!! ,,ало, искров???-кога,, ,,..Един от най-активните играчи в тази посока е шефът на тогавашната бюджетна комисия и настоящ гуверньор на БНБ Иван Искров. Той влиза в царската партия и парламента от банката на убития Емил Кюлев, а много от законодателните му инициативи са лобиране в полза на боса и обкръжението му, твърдят политици. Така още през октомври 2001 година се внася специален законопроект за изменение на Наказателния кодекс. Докладчик е жълтата депутатка Анелия Мингова. В него се предвижда една единствена важна промяна отмяна и премахване на опасната ал. 3 от чл. 220, която праща за две петилетки в затвора банкерите за необезпечени кредити..,,??? да не забравяме!!! кои,кога,къде и защо!!!

надзор не само над банките, но и над финансовите институции по смисъла на Закона за кредитните институции. Една дузина лизингови фирми, за които има задължителен РЕГИСТРАЦИОНЕН режим не са регистрирани в БНБ - което е условие за да извършват дейността "финансов" лизинг, нещо повече, при подадени сигнали за такива фирми отговорът е , че няма данни същите да извършват подобна дейност. Оставам с убеждението, че управата на БНБ не е чувала за търговски регистър и не може да чете публикуваните данни на фирмите лизингодатели и техните баланси. Що за смешници осъществяват банковия надзор?!?

тези фирми е МОТО ПФОЕ, която всички дружно бранят - заедно със "независимите" магистрати. Голям брой лизингополучатели са "ощипани" поради обстоятелството, чи при намаляване на юрибора не се преизчислява погасителния план, това се прави избирателно само при УВЕЛИЧАВАНЕ на еврибора, което си е пладнешки обир.

Пак ни забавляват с глупости. Получил обвинение и мярка подписка. И какво от това? Ами той отдавна е укрил парите в някоя офшортка и се е отървал от имотите си. А милярдите ги няма! Борисов взе огромен заем, за да изплати уж гаратираните влогове. Взе парите от мое и ваше име, без да ни пита . Аз не съм гарантирал никави влогове бе Борисов! ОСТАВКА!

Да, знаем я тази подписка...до 1 месец го пиши БЕГАЛ.

още не е взет и лев от тия 16 милиарда-само са гласувани,че ще се вземат в следващите години от мандата на правителството.А всяко вземане ще се гласува от парламента.Не пиши неподготвен и...внимавай какви медии четеш...

Ти прочети вестниците от преди няколко седмици и ще видиш, че 3,5 млрд вече са взети............

Абе,кви сте вий,прокурори ,бре!!!Кой взе милиардите кинти,бре,малоумници!!!Кво се правите на луди, с разни тъпи нещатни мишоци,като този,дето на 100% са се облажили от цялата далавера,но не са гушнали кинтите те,а са били достатъчно тъпи,да не се усетят,че ако се размиришат л--ната,те ще оберат пешкира.

DIDA

"...в периода 29.02. 2010 г. 15.06.2013 г., ....той не е изпълнил служебните си задължения." За това ли тази банка беше непрекъснато отличавана като най-добрата в БГ, а също и нейният собственик!!! Просто прокуратурата си намери необходимия БУШОН. Ега ти детинската тъпня!!!

А ореха, стани-ушев и другите кукловоди от бсп кога?

Бушоните-предпазители гърмят, тези които ограбиха парите на народа си гледат живота.

А Искров кога?

Напълно нормално е това обвинение срещу Румен Симеонов, ако ще се привличат като обвиняеми шефовете на банков надзор на БНБ. Цветан Гунев (бившия вече управител с направление банков надзор) е вече обвинен за КТБ, а постъпи на поста мисля само няколко месеца преди банката да бъде поставена под особен надзор. Друг е въпроса защо Искров не е обвиняем. Не съм сигурен, но в някой закон се казва, че вината се поема от съответния подуправител на БНБ, сиреч директора управляващ банков надзор.

Защо доклада на комисията да е готов след 3 месеца? Не бързайте нали за това ви плащат в комисията към НС! Можете да продължите да се шматкате и много повече: както казват братята "бития-бит, ебаият - еба" Шматкайте се сега му е времето! ОФШОРНАТА демокрация в България е над всичко. Нали зам. председателя на НС се шматкаше и ако не бяха го посочили чужди служби с пръст още щеше да си бърка в носа и ушите в НС.

По едно лошо време и аз станах по недоразумение някакъв началник на една нещастна болница, но никога не съм прехвърлял никакви вини на заместниците си! Какво се прави сега? Немам нерви!

Сега ще го изнудват да каже , какво е скрил Ц. Василев в сейфа като информация. Оня ден Местан беше глътнал бастуня

Стига ни занимавахте сглупости,бе другари.Стига с тая КТБ-до тук било какво било от тук натам както си беше-чакаме следващата да се издъни под зоркия поглед на БНБ,ДАНС,ПРАВИТЕЛСТВО,ПРОКУРАТУРА и вездесъщият ПАРЛАМЕНТ- е на и комисия направиха,все корифеи по замазване на следи.ПРОБЛЕМА Е КРИСТАЛНО ЯСЕН с изключение,че не чухме официално ВАСИЛЕВ.НО ЛИЧЕН ИЗБОР НА СОТИР/СПАСТЕЛЯ/.Па ако го чуем дали няма да замине на секундата при МИШО БИРАТА-мир на праха му!

Като го вкарате в пандиза, тогава пускайте инфо за тоя! Апропо, а какво ще правите с Иванчо?

Виновни били не крадците, а тези, които не ги били спрели и наказали?

На ви българи руска мафия и прокти за крадене КТБ,Белене,ЮП и ешо много....

Мярката за неотклонение е най-изгодното обвинение- за справка Хр. Бисеров и много, много други... ''Работното ви време изтече, отивайте на заслужен отдих , да си харчите достойно изкараните пари със здраве'' - гласи неписаната алинея от това наказание.

Цаца, де го искроФ, а? Шкембето, хубаво, ама и някоя и друга топка да имаше...

Топките му са станали на сливици

Къде са ясните обвинения към основните играчи в схемата - Дебелия, Мустакатия, Австриеца, Овчи-ДАНСа както и Таралежа от БНБ?