Търг: Кметският стол на Сопот купен за 74 лв.

Бизнесмен купи кметския стол на Сопот за 74.15 лв. Жители блокираха по обед подбалканския път Бургас-София заради разпродажбата на общинско имущество.

Обратно в новината

Коментари - Търг: Кметският стол на Сопот купен за 74 лв. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

kmeta e palen bokluk vsi4ko koeto ,pre4enil na tozi grad nama kak da se varne traba da go izselite tozi bokluk

Кмета на Сопот е поредния тариката, а сопотчани са овцете, водени от него. Мястото на такива като него е в затвора.Няма да се оправим, докато търпим и избираме кметове-мошенници, които след като се осерат и фалират правят сълзливи мероприятия и хвърлят прах в очите на глупаците.

Тази пречиствателна станция нали била финансирана от ОП Околна среда- европари.Или не съм в час?

Е, да де. И аз това питам - къде община Сопот е наместила парите?

Правилно Булгартабак се охранява от Ипон. Очакваме този КОЙто приватизира СИ-банк да приватизира и препродаде не само Булгартабак, но и цялата собственост на КТБ.

Ама, вярно си е пълен резил-трибуна моци се оказа по скъпа от община Сопот-цели 5 млн лв- три дадени от Орешарски и 2- дадени от Борисов.Тъжна история!

Здравейте, апелирам ви да качите снимка на въпросния стол.

DIDA

И така завод след завод, град след град ще бъдат фалирани...Докато се закрие цялата държава. Гарантирано от ГЕРБ!

Частен съдебен изпълнител.Поредното безумие на властимащите.Мафия навред.Държавата съвсем е абдикирала.Да се събират хората от Сопот и да изгонят тоя съдебен изпълнител.Имуществото е на народа,какви са тия рапродажби?Народа за нищо не го броят.Феодалиъм в пълен размер.

Имаществото не е на народа. Всяко нещо си има собственик. Мина времето на социалистическата собственост и социалистическата безстопанственост. Да се търси отговорност от общината и кмета. Никой не им е виновен.

Навремето,понеже беше "социалистическа безстопанственост", виновните лежаха по затворите ефективно.Знам един,който за 12 Камаз-а с цимент влезе ефективно за кратко в затвора. Кой казваш лежи заради КТБ? Изобщо някой търси ли парите там? Не,"понеже днес всяко нещо си има собственик". Имуществото на държавата е на народа и който твърди обратното е или крадец,или промит мозък.

Маковей каза, че би станала правосъден министър на България, но никой не я кани. "Никой не ме иска. Не искат да бъдат разследвани. Борбата с политическата корупция е като парадокс - те трябва да се съгласят да се борят срещу себе си, защото те ще са жертвите", заключи тя.

и защо ние ДЪРЖАВАТА , да даваме безлихвен кредит точно на сопот сопотци , сопотчани , сопотки , сопотенки , или както там е правилно ?

Прав си. Ние,държавата,можем да ги дадем 1000 пъти по толкова пари за бежанци и трета употреба американски изтребители.

А защо да ги даваме за стадион в Разград?

Къщата музей на Вазов не е ли общинска? Да се продаде веднага, и на нейно място : мини мол. Паметникъв за скраб- има поне няколко тона матрял в него, освен това и радиното училище, както и метоха- той може да стане джамия, ще има интерес

Точно по гръцки. Някой им направил нещо за ТЯХ, другите да им го платят. Айде ръч в кочината!

Дългът е заради ПРЕЧИСТВАТЕЛНА СТАНЦИЯ! Това е абсурд! Държавата трябва да ги строи или най-малкото да отпуска безлихвени заеми.

ГА КРАДОХА ВСИЧКО БЕШЕ НАРЕД СЕГА ОХ ЛЕЛЕЛЕ, СОПОТ Е СОЧЕНА ПО ВСИЧКИ СЕМИНАРИ КАТО ЛОШ ПРИМЕР ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ПРОЕКТ ЗА ПРЕЧИСТВАТЕЛНА СТАНЦИЯ, С ДИСКРИМИНАЦИОННИ УСЛОВИЯ КЪМ УЧАСТНИЦИТЕ И ИЗБРАН ТОЧНО ОПРЕДЕЛЕН ИЗПЪЛНИТЕЛ. СОПОТЧАНИ ТРЯБВА ДА ПРОТЕСТИРАТ СРЕЩУ КМЕТА ЩОТО Е КРАЛ ЯКО И Е ВЪЗЛОЖИЛ КАЛПАВО ОБЩЕСТВЕНИТЕ ПОРЪЧКИ, КОЕТО Е ДОКАЗАНО С ВЛЕЗЛИ В СИЛА РЕШЕНИЯ НА СЪДА.

ИСКАМ ДА ПОПИТАМ ХАКЕРИТЕ-не могат ли да прихванат разговор на мутрата тиквената, да го пусНАТ в нета и дотам , той явно се мисли за недосегаем, направо е жалък..пуснете му прихванат разговор и да се приключва с него- ИНЕРНЕТ - ПЕТАТА ВЛАСТ !!!!

Те колко разговори пуснаха, и какво стана - нищо!!! В друга държава щяха да го обесят, а не да го преизбират!!

ЯВНО не са на ГЕРБ

ТОЙ рекетира всички в тази държава!!

винаги герб е замесен.Що не се замислите за "деформаторите"- какви игрички играят.

Игричките на деформаторите са ясни-това са игричките на посолството на Марси.Какво неясно има? Бъркаш,ако смяташ,че съм от БСП,атакист и прочее. Просто никой друг в момента не може да краде-само ГЕРБ. ТОЙ е патологичен нарцис с огромен апетит за власт,съответно за пари като пряк измерител на последната.

някак не е ясно как ще бъдат събрани 3.7 млн с помощта на "търг" от тип битак, където ще се продават "компютри, маси, бюра и дори хладилник." с тези компютри не се ли върши някаква работа, или те са само за джиткане на солитер. поради що общината се намира в това състояние?

Няколко хилядарки ще вземат. Не си струва даже да се разпродава. Явно се прави заради самото унижение.

ВМЗ.Стоенчеф и сие кога шщшщ повърнат парите ни, а?

ОСТАВКА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ОСТАВКА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ОСТАВКА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ОСТАВКА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ОСТАВКА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ОСТАВКА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ОСТАВКА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ОСТАВКА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ОСТАВКА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ОСТАВКА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ОСТАВКА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ОСТАВКА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ОСТАВКА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ОСТАВКА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ОСТАВКА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ОСТАВКА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ОСТАВКА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ОСТАВКА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ОСТАВКА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ОСТАВКА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ОСТАВКА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ОСТАВКА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ОСТАВКА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ОСТАВКА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ОСТАВКА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ОСТАВКА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ОСТАВКА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ОСТАВКА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ОСТАВКА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ОСТАВКА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ОСТАВКА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ОСТАВКА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ОСТАВКА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ОСТАВКА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ОСТАВКА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ОСТАВКА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ОСТАВКА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ОСТАВКА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ОСТАВКА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ОСТАВКА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Държавния РЕКЕТ е по-опасен от частния рекет, защото е повсеместен, инситуционален, "правосъден", монополистичен и няма спасение... ДОКАТО МУТРИТЕ СА НА ВЛАСТ - РЕКЕТ И СТАНИ ДА СЕДНА !!!

Но когато държавата рекетира престава да бъде държава. Превръща се в октопод, пуснал пипалата си на всякъде.

СОПОТНЕНЦИ!- не сопотчани, не се ли научихте вече?! Неграмотници!!!

По силата на коя граматика?

А как се казава на жена от Сопот ?

А бе ВКС... К'во става с мутрогербераския "изборен корифей" Цвъки Ушаков?...!!! Кога ще го пра'ят булка на Бай Ставри?...!!! :::)))

ХХАхахааа

тия компютри купени по неколкократно завишени цени ги водят 10г. по стойност 3000лв. и повече лева за бройка, после им докупуват софтуери, после ги обновяват, после пак софтуери и пак, и пак - затова са златни, за милиони ....

компютър, купен преди 10 години за 4000 лева, вече е амортизипан.

Господа журналя,кой ви даде тефтерите(дипломите демек)?Явно списвачите на статията не им е стигнало времето да прочетат Вазов-титанът на българската литература,за да се научат,че от край време,жителите на град Сопот се наричат не "сопотчани",а сопотненци! Е,никога не е късно човек да се ограмоти,та дори и да прочете нещо и от Вазов,пък ако ще и да не е "Под игото",ако му се вижда доста големичко!

Глупави овце, да се поставят на мястото на частната фирма която има работници, доставчици и т.н., или да се поинтересуват какво е междуфирмена задлъжнялост. Ако пък фактурираната сума е 'надута' има си комисия, съд и т.н. какво общо има това с плащането ?! Вие ако дръпнете 5 хиляди лева от банката и спрете за 3 месеца да си плащате някой дали ще ви чака, има да си протестирате пред арменския поп...

Провикване от странство: Ще се отнемат лицензи на банки, държавата ще фалира, ако не изберете правилия кмет. Как може да искате канализация и хубави улици?

... "те ще блокират главния път пред самата община за около час" ... ама и държава, някой се е окакал и веднага заварва пътя ...

Да ви разкажа каква е схемата за образуване на общински дълг при изпълнение на инвестиционен проект, та да имате представа за какво иде реч, щото голяма част от коментарите са....меко казано...неточни. Фирмата извършва обема работа, фактурира и общината се задължава с тая сум. След това идва "мъдрата" комисия от т.н. управляващ орган и....започва голямото плащане. Ако пък, недай Боже, не си от управляващата партия финансовите корекции/какъв само ефемизъм за откровенния рекет!/ докато клекнеш и приемеш "правата вяра"! Ако не клекнеш и не си платиш /естествено с обществени пари!/ идва фалита и смешната разпродажба на компютри! Този механизъм по времето на ГЕРБ е отработен до перфидност-мутрата си знае това и това прави! Ха да са ни честити комуноидните мутро-милиционери!

Добре е да се казват нещата точно и ясно,а не да се правят съчинения в коментарите!Това е истината,която казвате!Това е новата форма на рекет,практикувана от Герб!Докато на власт са тези мутри,все повече общини ще фалират!Време е тази пасмина да се измете безвъзвратно в историята,а великите вождове от Герб да си вземат местенцата трайно в пандиза!

КАКТО КАЗВА ОСТАП БЕНДЕР ЛЕДА СЕ ПРОПУКВА ДАМИ И ГОСПОДА. БЪЛГАРИТЕ ИСКАТ ДЕМОКРАЦИЯ, А ЦИГАНИТЕ ДА ЯДАТ.

Да се продават компютри на старо е абсолютно безумие. Обезценяването при тях е толкова голямо, че упражнението е напълно безмислено, освен ако идеята не е някакаво активно мероприятие разбира се.

Да не говорим, че няма да могат да изкарат само парите, които са дали за преносими хард дискове. Дори и всички компютри да продадат, пак ще са на загуба. По-добре да си бяха задържали компютрите и да не купуват хард дискове. Някой в това кметство не може да смята или не е наясно с пазара.

КОЙ? КОЙ? КОЙ? Бойко - разбира се !!!

Искаш да кажеш -Бокой.... :)))

НА БУДА МАГНОЛИЕВ ЛЕНТОРЕЗОВ МУ Е ВСЕ ПО ТРУДНО ДА КРЕПИ МОДЕЛА #КОЙ. ОНЗИ ДЕН МИНАВАМ ПОКРАЙ СГРАДАТА НА БУЛГАРТАБАК,А НА. ЕЯ ПИШЕ СГРАДАТА СЕ ОХРАНЯВА ОТ ФИРМА ИПОН. ТЪРКУЛНАЛО СЕ ГЪРНЕТО НАМЕРИЛО СИ ПОХЛУПАК.

И я че долЕтим, Умрем да се перчим портести ! дедо Ратко

не си длъжен да дрискаш по всяка тема. Баба ВУНА

Жители на Сопот да блокират къщата на кмета и да го питат къде са парите ! А не да ги водят като овце , на протест !

Ще бъдат спрени всички проекти в градовете, щом кметовете им не са от ГЕРБ, за да знаят гражданите КОЙ да изберат на изборите есента.

Вместо да ми блокирате пътищата, си мислете като си избирате кметове...

Това е точната действителност в страната , Как се стартира проект без финансиране ? Общината е вътре с 4.5 милиона лева , но ще спечели 15 хиляди от продажбата на компютрите си !!!!! Данните от които са депозирани в банка . Чудя се тези с пари за колко време ще се покрият разходите по наем на банковите сейфове . В крайна сметка идват избори , пита се : какъв ли ресурс ще се отдели по тези избори ???.

Тук въобще не става въпрос за неодобрено финансиране, а за ФИНАНСОВА КОРЕКЦИЯ от страна на МОСВ по европроект. Добре е да се прави разликата, защото е съществена Тъй като МОСВ "коригира" стойността на обществената поръчка, то на изпълнителя се превежда само част от общата дължима сума, а останалата част се дължи от възложителя - сиреч Община Сопот. Общината завжда дело срещу МОСВ, заради "корекцията", печели делата и въпреки влезли в сила решения МОСВ не отменят наложената "корекция", т.е. самата държава не действа законосъобразно, пък иска другите да спазват закона. Тъй като фирмата си търси парите и вижда, че сума години дължимите милиони не се плащат започва да съди Общината (понеже друг няма кой да съди, като изпълнител) и докарва Общината до технически фалит. Ако държавата чрез МОСВ не отмени "корекцията", то всичкото общинско имущество включая общинските имоти, следва да бъдат продадени на търг за удовлетворяване претенцията на фирмата изпълнител - от това никой не печели. Държавата трябва да изпълни решението на съда, но нея не я устройва тъй като идват избори и зависи кой ще е новият кмет - ако е "наш" човек то той ще "спаси" положението, ако е "чужд" - дгд общината и населението й.

Сопот така е разкопан в момента, че и без блокада си е блокиран.

и да блокират и да не блокират в случая ДЪРЖАВАТА Е БЛОКИРАЛА! За да има ефект трябва да се зазида парламента като е пълен за да се стегнат и да работят! Иначе от нищо не им пука на дупедавците там! Както е направил навремето един френски крал за избора на папа!

Те все протестират и чакат държавата да им даде. Стига вече с тази андрешковщина. Отпусне ли им се този заем, никога няма да го върнат. След това отново ще плашат с блокади и протести. Да си сменят кмета и да си изберат такъв, който може да смята и управлява добре парите на общината, както правят това други кметове с не повече пари.

да си дойдем на думата- за правилния кмет

Държавните администарции няма как да генерират печалби. Представа за света, че всичко е пазар ознчава, че всички участници в него са продавачи/купувачи и структурите за регулация - държави и институции са сергии. Това нещо е прокарвано от люде като Сорос и братчедска тайфа , но е умишлено търсено от комунистическата световна мафия. Защото комунизмът е ужасното лице на капитализма. Той дава на всички , но какво? Комунизмът идва от коммън- общо. Няма частно производство и частна собственост върхи оръдия на труда. Частни са стоките от ширпотреба за задоволяване на битови нужди. А да не говорим ,че парите като оценка на богатство не изчезват. Дори напротив. Хората още по- усилено отчитат всичко през пари. А парите, те затова са пари= агрегатно състояние са само един виртуален измерител. В тях трябва да вярваш, че реално има някаква стока зад тях. Та комунизмът оставя хората в пълно неведение за реалното стопанско положение. И ги прави лениви и невежи. После лесно продажническото мислене и глупаво осмисляне на червните тикви докарва каубойски капитализъм = посткомунизъм - тоест комунизъм със свалена маска. И затова сега по- наивните жалеят за червеното минало. По- модернистичните постепенно приемат, че всичко е пазар, а верните комундели пряко и лични продажниоци продължават да слугуват на червната еврейска световна доктрина. И не свъсем между другото - църкват аи всъщност религийте въобще са от същото котило на така наречени книжници. А там подмяната на истината и фактите е безкрупулна и зверска още от векове.

А защо протестират - общината е фалирала преди години! Скандал: Владика дарява на кмета трон в църквата! Пловдивският владика Николай е дарил трон на градоначалника на Сопот Веселин Личев в местната църква Св. Св. Петър и Павел. Подобно на истински цар, кметът вече си има място, до това на владиката в сопотския храм. Явно този дар е за великите заслуги на Личев, които довеждат общината ни до фалит, възмущават се хората в града на Иван Вазов. Този измамник ще седи на трон, където са се кланяли български мъченици по време на турското робство, обясни бившият общински съветник от АТАКА Петър Точев. Той обясни, че това вероятно не е редно по каноните на църквата, но тук идва въпросът кой определя законите на църквата? Виждаме, че владиците, които са дали обет за непритежание всъщност притежават Ролекси, скъпи автомобили, вместо да раздават пари на бедните, както пише в Библията, каза Точев. Явно каноните на християнската църква, които са от 2000 години, сега се сменят, изразиха недоволство сопотчани.