Блокове в София и Русе са наклонени опасно

Жилищна сграда в София, известна като "Блока на смелите", е наклонена още от построяването си от 14-ия етаж нагоре и е опасна за обитателите й. 12-етажен блок в Русе пък така се е наклонил, че разликата между първия и последния етаж е почти метър.

Обратно в новината

Коментари - Блокове в София и Русе са наклонени опасно | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Блока на смелите си го знаем от деца тои явно крив сие построен и на пук на всички не пада и не пада но в квартала има и други згради от така нареченото ново строителство които от години висят недостроени и безстопанствени и са доста по опасни от прословутият блок направал Банишора известна от десетилетия

юли

Накланянето на блоковете ще продължи до пълното 100% -но саниране по европейската програма за 5 х. лв., всеки, чрез банка ...., чрез фирма.... По примера на 100% касовоапаратиране на фирмите от фирма....., на 100%-но ощастливяване на кокошките, 100%-паспортизиране на гражданите, и 100%-но преномериране на колите, 100%-но гражданскозастраховкоотговаряне, винетиране, здравноосигуритяване, предимно на бедните. Докато се стигне до пълно ОДАНЪЧАВАНЕ на всеки БГ гражданин.

Много сложно си го написал, за съжаление. Няма кой да те разбере. Ама нищо, все пак имаш желание да поясниш нещо на някого. Похвално.

Може много да критикувате сегашната обстановка и да хвалите комунизма,но това беше той-юруш безогледно,некачествено,некадърно и не само строителството!Сега виждате какво са панелките,парното,падащите сгради,...

"Русия" ке падне... :О)))!

юли

На релсите.

Строежи по комунистически, бързи, но евтини некачествени и разпадащи се

За кражбА. Ти откъде си мислиш, че дойдоха парите на Бойко и Цветелина. КражбА му е майката.

Колко им е лесно на депутатите (и сие) - пада ти блока - ами купи си нов... (Блок, в който ДЪРЖАВАТА ни е натирила, който сме изплатили с наеми многократно, преди да ни го продадат на безумна цена...) Ама Ей сега отивам да си купя една най-скромна гарсониера, надявам се моята "средна" заплата от 555лв. ще е повече от достатъчна и най-много да го поизплащам 5-10 годни, а? Как мислите? Пък и нямам деца и жена, обаче имам безработни стари и болни родители пред недостижима пенсия... Впрочем наемите май са колкото заплатата ми тъй, че пада, не пада, другия вариант е в кашоните на улицата при кучетата, ама те са с предимство, както знаем... ЗАКОН, кво да го прайш, така че - колко дни ми давате "оцеляване", щото съм обикновен Висшист, при това отличник, не съм нито мутра, нито експерт по оцеляване във военни условия?

Панелката си е твоя. Оправяй си я. Какво искаш с данъците на всички да оправят твоята панелка? От къв зор?

Не закачай човека изверг, не вииш ли че е с висше и никаква заплата, болни и безработни родители и.т.н. БАЗИ БОЖЕ и дай Боже никому така! Дда чува Господ!

1chovek

Панелката си е негова, обаче кой я е построил? В статията се казва, че тези блокове са с конструктивни дефекти още от самото им построяване. Т.е. проблемите не са следствие на експлоатация, а по вина на строителя. Хората са си платили, а са получили негоден продукт. Частните строители носят отговорност, не виждам защо държавата да е изключение от това правило? Относно твоите данъци - те не са твои, а на държавата, т.е. на цялото общество, което си има излъчени представители, които съгласно закона, да се разпореждат с тях, така че твое е единствено мнението ти, и то е ирелевантно.

Сградата може да се укрепи и стабилизира по технологията, по която укрепиха наклонената кула в Пиза. Бяха е вързали с въжета да не се накланя повече и да не пада. Приложижа технология с, която вкараха течно стъкло в основите и я укрепиха. Стана супер. Да вземат ноу хауто от италианците в Пиза.

Живущите в блока да препикават темелите от срещуположната страна доде се изправи заб. Да внимават с препикаването да не го наведат на обратно че лошо.

И после правим София - " Музей на комунистическата простотия " и късаме билетчета на туристите да гледат. :)

Само пишат глупости и плашат хората! Блоковете са ОБЕЩАЛИ на премиера, че няма да се накланят повече! Той ще провери ЛИЧНО спазват ли си обещанието!

В град Русе има тъй наречените льосови почви или още "пропадъчни" почви, които при намокряне имат свойството да се вплътняват и може да намесат сериозни деформации на конструкциите на изградените сгради и съоръжения

Предлагам да се събори напълно блока "русия" и на негово място да се построи 49-етажен блок "USA", и да се предостави изцяло за настаняване на дискриминираните малцинствени групи!

не - емпайър стейт билдинг плюс оше един допълнителен етаж, та да видят те... и името да си остане...

Не, сетих се - направо да се взриви блока, щото те това много го обичат, да се викне видеоекип на руската телевизия да го снимат и да им го пуснат на руснаците в новините. Отговорник: Иван Костов. Отговорник за построяването на новия блок: Той!

Държавата е крава - всеки иска да я дои, ама никой не иска да я храни!

Тя ,държавата, защото не дере по 10 кожи от гражданите си.

Много точно казано!

А какво мислиш за друга ситуация: ТЛЪСТА СВИНЯ, около нея като мравки търчим и носим, влачим, гърчим се с каторжен труд, без права, без свобода, с КРЪВТА СИ Я ТЪПЧЕМ, а тя няма наяждане! Лошото е, че за тая СВИНЯ май никога няма да дойде Коледа :(, а тя нас ще изпотъпче пущината.

Как да не я храним, бе! Ти ако не плащаш данъци и налози по-голямата част от гражданите си изпълняват задълженията стриктно!