Шофьорът, прегазил Фатиме, излиза на свобода

Благоевградският окръжен съд освободи под парична гаранция 53-годишния шофьор на камион Илия Шопов, който прегази на пешеходна пътека 19-годишна студентка.

Обратно в новината

Коментари - Шофьорът, прегазил Фатиме, излиза на свобода | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Кръстовището е доста натоварено и опасно, но въпреки това не е регулирано със светофари- това се вижда от снимките. Ако беше регулирано нямаше да се стигне до тази трагедия, обяснявам защо: При зелена светлина за дясно завиващия камион, на пешеходната пътека от дясно би светило също зелено, той изчаква пешеходеца, както реално се е случило, пешеходецът пресича спокойно и спира на тротоара и изчаква преди да пресече отново перпендикулярната пътека, защото там би светило ЧЕРВЕНО( за камиона е зелено и той вече е навлязъл в кръстовището, за да започне десен завой!) Просто е, нали??? Ама кой да се сети? Сега след дъжд качулка...В този си вид това кръстовище предразполага случването на такива произшествия....

Трябва много внимателно да се преразгледа случилото се... Ние пешеходците не винаги сме невинни... Жалко за момичето, но"ударена със задната част, това не доказва вина за шофьора, напротив, от невнимание на пешеходец, това също трябва да се вземе под внимание... Вина според мен имат и шофьора и пешеходеца... Трябва да се провери шофьорът какъв човек е бил, имал ли е произшествия, промилите, всичко... Да не се бърза с изводите и да се осъди човек, който е невинен или вината да е според ситуацията...

Нещата са много въпросителни около тази трагедия. Кръстовището го виждам всеки ден. Шофьорът е спрял и е дал път на момичето да премине на пешеходната пътека. То е минало на другия тротоар. Тогава той е тръгнал да прави завой, а тя е тръгнала да пресича отново другата пешеходна пътека под 90 градуса. Затова той вече е бил почти минал и тя се е ударила в задната част на камиона или той я е закачил със задната част. Защото просто няма как камион да те удари със задната гума, освен ако не се движи странично, което естествено няма как да стане. Вероятно той е решил, че тя е минала окончателно, а и в завой огледалата за задно виждане не вършат много работа и не я е видял, че тя отново пресича, странично на него. А и момичето вероятно изобщо не е забелязало, че пред него вече почти е минал камион / как може това да не го видиш, освен ако гледаш назад или нагоре - незнам/. Трагедията е страшна, но все ми се струва, че това почти влиза в категорията инцидент и тук са неуместни писаниците за джигити, които газят хората с висока скорост и неспазване на предимство. А простотиите на следствие и прокуратура за претоварения камион не ги коментирам, защото това им е работата, макар че едното няма нищо общо с другото. След като човекът е спрял на пешеходната пътека по наклона и я е изчакал да мине, значи това няма значение. Имаше случай, когато пиян, непълнолетен, неправоспособен, с незаконно МПС се натресе в нищо неподозиращ почти спрял човек, а от следствието и прокуратурата се опитаха да изкарат човек виновен, че гумите му били износени ??? Страшни капацитети. Та Бог да го прости момичето за този рано отишъл си живот, но да дава сили и на човечеца, дето сега ще го мъкнат по съдилищата и ще му разсипят живота. В крайна сметка на пътя всички трябва да сме внимателни и да знаем, че винаги може да се сучи най-лошото.

Момичето е пропускало камиона на втората пешеходна пътека. Камионът все още се е намирал в завой и задните мостове са секли завоя към момичето. Така вероятно са го закачили, повалили и премазали. Остава загадка защо докато е изчаквало да премине камиона момичето не е направило крачка назад, за да избегне контакта със завиващия камион. Според мен момичето не е имало време да се ориентира. Ако това е така вече можем да говорим за вина на съответните институции за необезопасено кръстовище и вина на шофьора и фирмата му за движение на такъв огромен и претоварен камион в малки градски улици. Самият факт, че е станало означава, че има вина.

В правилника ясно е казано СЪОБРАЗЕНА скорост

Тия майки защо раждат шофьори!?.

еми случват се такива неща.... нормално е.. все пак живеем в кенеф...

Шофьорите на камиони масово карат с превишена скорост, претоварени, сипят камъчета по асфалта. Понеже управата действа само след смъртен случай, ето повод да се обърне внимание и на това.

Човека е достоен! Той е член на ГЕРБ Благоевград и това автоматично не му дава да влиза в затвора, а да плати едни 5 бона!

Политиканче мръсно, не намесвай политиката в една трагедия!

"...19-годишната студентка е ударена със задната част на камиона, докато Илия Шопов е завивал и се е движил много бавно." - В този случай уместен ли е любимият термин на журналистите "помете"?

Човека изглежда свестен за разлика от оная курва от Пловдив дето прегази полицая. На нея й е през п*тката а този като го гледам ще се спомине от притеснение...

Леле какви глупости се пишат. пешеходната пътека за това е Пешеходна, защото там минават всякакви хора- слепи, тичащи деца, говорещи по телефона без внимание, тичащи да не ги хване жълто, натоварени, ядосани, болни, разсеяни и т.н., и там трябва да внимават шофьорите. Така е на запад. А това, че е шофьор на тежък камион, няма значение. Той заради това има друга категория. А като е претоварен няма да кара. Има и клаксон. Ако трябва и ще спре.Въобще не е виновно момичето. Може да е слушала за лекция или упражнение материала. Защо шофьор може да слуша радио или да говори по телефон, а пешеходците не.

Оставям настрана случилата се трагедия, която не желая на никого, ама вие изобщо прочетохте ли това, което написахте?! За тичащи деца и болни хора съм съгласна, но пешеходната пътека е пешеходна защото дава предимство на пешеходците, а не защото ги прави безсмъртни!!! Като си разсеян, ядосан и натоварен и не можеш сам да пазиш сам себе си си стой вкъщи!! Била съм пешеходка, от години съм и шофьорка и сега когато ми се наложи да пресичам винаги аз изчаквам, защото разбрах че по-трудно се управлява машина, отколкото два крака!

Някой може ли да ми обясни ако момичето не е било на телефона си или със слушалки и ударът става на пешеходна пътека как тогава шофъора е невинен? Лека му пръст на това дете. Поредния фарс в беззаконията наречена България

Вече много пъти ти обясниха! И малоумен да си, пак щеше да схванеш...!

Да не дава Господ такава трагедия и мъка! Много съжалявам за случилото се, НО аз имам и друга информация, която никъде не се споменава - че за съжаление момичето е била със слушалки и качулка, и явно въобще не се е огледала при пресичането, ровейки си в телефона. Не случайно и в тази статия пише, че е ударена със задната част на камиона - т.е. не я е връхлетял с камиона, докато е пресичала (тип "не я видях, не можах да спра"). НО жалко, много жалко и за двамата...

дали е била със слушалки и качулка, но ако се докаже, че е така и след като става въпрос за задната част на камиона - ТО ТЯ СИ Е ВИНОВНА!

момиче на червено тичаше за трамвая и се озова пред колата. Реагираш за 1 секунда, най лошото отмина, а дни наред си като смазан. Прибрах си книжката и си купих билети за градския транспорт, но когато това е професията ти, свикваш да умираш всеки ден. Този човек е вече мъртъв, няма нужда от осъждане.

организиралите това абсурдно движение в град се разбързаха на другия ден да поставят легнали полицай. Значи може. Може да се забрани паркирането на улицата, когато пречи на видимостта. Кой не го направи, той си има име и да сяда на подсъдимата скамейка вместо водача, на когото също е разбит животът с този инцидент.

Почти по Хелър. Това значи ли, че и тя ще се надигне, ще се отърси и ще си иде в къщи? Явно според юриспруденцията означава точно това. С една дума, нищо особено не се е случило, битият - бит....и т.н. Пълна лудница! Е затова няма ни Шенген, ни Менген, ни Леген.

Да се обеси! Без съд и присъда... Дори и да е невиновен... Но хейтърите да не забравят, че всеки може да се озове в такова положение...

Красиво девойче - светла му памет и съболезнования на семейството. Кой крив, кой прав - истината е, че живеем в някаква абсурдна реалност, където може да те бутне кола на пешеходна пътека, на тротоар, за да видиш какво се задава трябва да излезеш в средата на улицата - паркира се и на кръстовищата и в градинките и къде ли не. Защо няма наказания, какви са тези наши закони, какви са тези служби, които НЕ контролират нищо???

Още в първия час,когато излезе тази новина,въпреки,че бе ,,разкрасена" от редакторите описвайки ,като...,,помете" и т.н.,бях наясно че колегата НЯМА НИКАКВА ВИНА за тази ТРАГЕДИЯ ! някои келемета дори писаха : ,,с колко е хвърчал ...ГОВЕДОТО...нямайки хал хабер,как се кара такъв камион,особенно в градски условия и на натоварено кръстовище....едва ли не ,,хвърчал" и ...дрифтел палейки гуми...ТЪПАНАРИ ! Иаз съм баща...съпричастен съм с сполетялата трагедия на това млсдо,хубаво момиче, Мир на Душата и ,НО...определено тя си има вина....Как може да НЕВИДИ и предпази от такава голвма машина?Къде е гледала ? Колегата определено НЯМА ВИНА...ТЯ СЕ БЛЪСКА В ЗАДНАТА ЧАСТ на камиона... Дано и съдиите мислят ,като мен....човек с опит на пътя !

Съболезнования на близките намилото дете.но хората си мислят ,че като са на зебра могат да скочат от тротоара и да тичат без да се огледат,да пишат sums докато пресичат да си говорят спрели на зебра и т.н,Други пък претоварват камионите и пестят курсове.хора осъзнайте се виновни сме всички,не само тъпите шофьори но и по-тъпите пешеходци надбягвайки се с колите..тук случая е друг-бог да прости

Следя коментарите и писанията по случая от самото начало и се начетох на малоумщини и откровени глупости. По същество: 1) След доста ровене в нета попаднах на качествени снимки и видео на въпросния камион. Моделът е MAN TGS 41.400( пише го на двете врати под стъклата) Това означава, че пълното тегло на камиона, според предписанията на производителя е 41 тона. Ако е вярно твърдението на прокуратурата, че е бил претоварен с 11 тона, следва тегло от 52 тона, което според мен е много малко вероятно по простата причина, че обемът на гондолата е ограничен и този пясък трябва да е с някаква огромна плътност....Така или иначе става въпрос за много тежък камион, който потегля и ускорява доста бавно. Оттук версията за несъобразена скорост отпада като напълно несъстоятелна, камионът е бил спрял когато пропуска момичето на първата пътека и потегляйки бавно и започвайки десен завой я закача със задната си част без да види, че тя възнамерява да пресече и другата пътека, перпендикулярна на първата. Това означава , че момичето не е била достатъчно концентрирано и не отстъпило назад или просто спряло на място, т.е не е проявило елементарен инстинкт за самосъхранение.... С други думи, тя е съпричинител на ПТП-то, т.е. вина имат и тя и водачът. При много от произшествията с пешеходци вината е и тяхна, това показва практиката, интересувал съм се по въпроса. 2) Ясно е, че се касае за нещастно стечение на много обстоятелства, довели до този трагичен край. Много жалко за изгубения млад живот. Извод- всеки пешеходец трябва да е максимално концентриран преди пресичане и трябва сам да пази живота и здравето си!

Аналогияен случай преди години в София - момиче бе прегазено от "Икарус" на десен завой на кръстовището на бул. Дондуков и Левски.

Не мога да разбера, защо една лична трагедия трябва да е новина и цяла седмица да се раздухва по всички медии, че да се сипва допълнително сол в раните на семейството на момичето, пък и на семейството на шофьора. Трагедия - това е!

За да може целият ни политически елит необезпокояван да лапа парите на очукания народ.

И мероприятието със студентите в Благоевград беше организирано не спонтанно, дирижирано. Истерията се подклажда от журналисти, които знаем че са купени. И нито дума за някакви факти за трагедията. В задната част на камиона е практически оневиняващо обстоятелство, в случай на безпристрастен съд. Макар че ми е трудно да си го представя.

Все пак ако помогнат протестите да се увеличат мерките за сигурност... ще е от полза. Жертвите по пътищата са обществен проблем, не само личен.

Такова хубаво момиче...толкова тъжно!!!

Е ТО И ГРОЗНО ДА Е ПАК Е МНОГО ТЪЖНО :(

Почетох коментарите и си спомних онова момиче, също в Благоевград, също не от града, а от някакво село наблизо, което беше блъснато от влак, докато говорело с майка си по мобилния, пресичайки на спусната бариера ... То беше в кома известно време, след това умря в болницата ... как да спре влак, ако момичето му се хвърля под колелата?! ... А как шофьорът да види момиче ЗАД камиона, което само не гледа какво става наоколо и слуша музика, или просто говори по мобилния, или нещо друго?! ... Защо младите красавици не започнат да гледат все пак къде вървят и кой още се намира на шосето?! Да, жалко за нея - млада, хубава и умна, явно с най-добри намерения за живота, но движението на всичките МПСта не може да спре заради всяко хубаво момиче, което не гледа и не вижда влак или камион ... Много съжалявам!

Боже какво хубаво момиче. Защо Боже, защо? Защо е таз жестокост от тебе? Който и да си ти Боже, както и да те наричаме - Исус, Аллах, Шива, Господ или Буда, за теб дали това е от значение? Знам, че всеки ден си взимаш жертви, но когато прекършиш такъв цвят, това вече е жестоко! Защо не наказваш виновните а изливаш гнева си върху невинните Боже!? А сега да слезем на Земята и да попитам тези, които се правят на богове: По невнимание ли пешеходните пътеки и градските пътища, както и тунелите не са осветени? По невнимание ли те са осеяни с дупки, локви и бабуни, които отклоняват вниманието на шофьорите. По невнимание ли повсеместно хоризонталната маркировка е изтъркана а вертикалната често е подвеждаща и объркваща? Кой друг, освен всезнаещите земни богове трябва да съобразят (но не го правят), че поне пешеходните зебри трябва да бъдат добре осветени, даже да са по-осветени от останалото платно. Кой трябва да съобрази, че на зебрите маркировката трявба винаги да бъде ясно и отдалече видима. Кой трябва да осигури и да носи отговорност за това, пътната обстановка да бъде съобразена с категорията на пътя и да бъдат въведени стандарти за това. И накрая, защо Темида наистина е сляпа за греховете на земните ни богове и даже не ги и търси.

Веднъж се качих в камион. Шофьорът спря на пешеходна пътека. Трябваше да минат деца. За мой ужас и пълно недоумение когато спряхме на пешеходната пътека, нищо не се виждаше. Просто камионът е така проектиран, че на метър около него шофьорът нищо не вижда. За да видя пешеходната пътека, трябваше да стана права! Тогава разбрах, че не всичко зависи от шофьора! При подобна маневра от положението на шофьора не се вижда какво става в близост! Просто ужасно!

Абсолютно вярно! Камионът има пет или повече СЛЕПИ ТОЧКИ. При обикновената лека кола са само две (от двете страни), но при камионът от всяка страна има по две, плюс най-отзад зад каросерията/ремаркето. Но който не е шофирал камион, въобще не знае този факт. Все пак не се знае какво е станало - някак си е странно със задната част да стане този инцидент освен ако момичето е гледало някъде другаде например в телефона си?! Камионът не е безшумен, нито е голям като игла - отдалече се вижда и чува. Но

Къде е КАТ в София.

FuckTheEU

Камионите не се ли проверяваха от ДАИ? Не вярвам катаджиите да имат мобилни кантари с които да измерят теглото на камиона.

Всеки ден шофирам в София. Пълно е с неправилно пресичащи пешеходци, създавайки опасност за движението. Някой видял ли е КАТ да ги глобява???

..освен пешеходци,нарушаващи правилата,виждам много шофьори-нарушители,които също никой не ги глобява - разговарят по тлф,пушат шофирайки,препускат през пешеходните пътеки с висока скорост и т.н. Така,че бъди по-балансиран когато питаш!!

Най-опасни са велосипедистите, които се връхлитат на пътя като самоубиици.

В нашта държавица,дори и терористи да блъскат хора ше ги пуснат..... Депутатите да издът САЛМА НА ШОФЬОРА. Та,5000лв.и си вънка,браво. Следващите дано да са ваште деца.Та белким се замислите дали е добре.

Жалко за горкото момиче и за близките му. Дявола си няма работа, ако шофьора не беше я пуснал на първата пътека щеше да е жива. Той просто не е мислил , че ще мине и по другата пътека и е завил , а тя не е очаквала че той ще завие и няма да й даде предимство и на втората пътека. Извода е че човек винаги трябва да си отвря очите на четири и да не разчита на предимството си. Особено пешеходците защото те са най-уязвими на пътя.

Според мен ако на пешеходна пътека ударът е страничен за автомобила от шофьора не трябва да се търси никаква отговорност.

Ако девойката наистина е блъсната от задната част на камиона, шофьорът няма вина. Жалко за младото момиче.

Втори ден този инцидент е в центъра на вниманието ми и трудно го възприемам. Бог да я прости,ще остане вечно млада и красива! Фактът,че е избрала да учи за медсестра ме натъжава още повече,това е една благородна професия ,знаем съвременните трудности в България и т.н.Вероятно съм на годините на дядо й,изпитвам искрено съчувствие за непрежалимата загуба на това прекрасно дете!

Значи блейката се е бухнала под задните гуми на камиона, ама иначе САМО шофьора бил виновен. То кво ли да очакваш, една такава я беше блъснал влака, че не го е видяла, та тая един камион ли ще види. Ако камиона наистина е бил пертоварен, шофьора носи вина, ама за претоварването, а не за слепи и глухи пешеходци, които са решили, че закона им дава някаква индулгенция за безсмъртие, и за тяхзаконите на физиката не важат, та 30 и кусур тона желязо могат е така да се спрат и да се отместят като с магическа пръчка.

За да спрат тъпите предположения - Момичето НЕ Е БИЛО с телефон и слушалки.

Много жалко за това момиче ЦАРСТВО И НЕБЕСНО.Гледах по телевизора кръстовищтето но то направо си е опасно .Първо който е начертал тия зебри по всяка вероятност е накоя 100% будала .Та то зебрите са направо на самите ъгла та кой чертае в нормалните държави така .поне на 5-6 метра най малко от ъгъла трябвадае зебрата именно при това рязко завиване на пешеходеца към другата зебра е опасно когато в същтият момент завива и превозно средство.Второ в Германия всички спират когато пешеходецът сее запътил към зебрата и ощте не е стъпил при това и докато не се качи на тротоара от другата страна немецът не тръгва.Така е в Германия иса прави чакат да мине от другата страна защтото особенно при децата може да се върне обратно и за това изчакват.и няма никъде легнали полицаи на пътя преди зебрите.В България повечето водачи на МПС са келеши на пътя.Все са нервни все бързат за някъде .Но има и друго много от тия младите дрънкат по телефона и не се оглеждат.С поред мене не искам да нападам нито това момиче което за съжаление го няма вече и нито тоя водач който съм сигурен че е достатъчно стресиран човека. Сигурен счъм че 100% не е мскал това да се случи .Но с удоволствие щте нападна тия в общтината които изхарчиха бог знае колко пари за глупости и исписаха същто и премийки са си плучавали а не можаха да поставят светофари на това наистина оживено кръстовищте и ЗНАК 30 км в час разрешено в германия ако пише 50 и превишиш с 10-15 км повече глобата е 15 -20 евро а там където има 30 а караш със 10 отгоре то глобичката е 150 евро или зона за колездачи същто една малка глобичка от 150 евро.

Камионът е на фирма и те определят колко ще се товари.шофьор който откаже ще бъде уволнен.фирмата трябва да носи отговорност за претоварването а не шофьора само.ако е ударена със задната част на камиона вероятно не го е видяла въобще аз разбрах първоначално че я е ударил челно и изтръпнах.била със слушалки...вероятно и не го е чула.но сега тя е в гробищата а шофьора като нищо ще иде в затвора.

Видяхте ли ,че ще го пуснат. "Съдът" е български. След като момичето е на пешеходна пътека, може да е със слушалки. Виновен е шофьора. Ако трябва ще кара с 5 км/ч, но ще премине пътеката без инцидент. И това, че е претоварен, че шефът му бързал и т.н. не е оправдание, той е убил човек. ЗА ТОВА Е ШОФЬОР НА ТЕЖКОТОВАРЕН КАМИОН, А НЕ НА ЛЕКА КОЛА.Ако сега го осъдят подобаващо, другите шофьори ще карат внимателно, независимо какво им казва някой.

Глупости си написал. Ако не беше толкова прост щеше да знаеш че има закони на физиката и те важат навсякъде. Включително и на пешеходна пътека.

Дотук има двама, които си мислят че законите на физиката не важат на пешеходна пътека.

Водача е шофьор на тежкотоварен камион и трябва да си познава машината. На пешеходна пътека отчитайки точно физичните закони, трябва да кара така че при наличие на ситуация да може да спре и да запази човека. Но явно не само физиката ти куца.

Горкото момиче. Младите хора в България и без това са малко. Трябва да ги пазим, а не да ги затриваме.

повече, няма проблем - може да ги газим? Малоумник!

FuckTheEU

Значи претоварен бил камионът. Шопов сигурно е знаел, че това е така. Със сигурност е знаел, и че ще се прости с работата си ако протестира или откаже превоза. Та, кой е виновен? Шопов? Студентката със слушалките в ушите? Шефът на Шопов? Аз мисля, че всички имат вина. Защо обаче се обвинява само Шопов?!

Защото е шофьор и той носи отговорността. Един убиец носи пълна отговорност, от другите които са го поръчвали. Сега като е в затвора ще може ли да си запази работата? Работодателят ще се измъкне ли?

Чети НК. Поръчването на убийство е престъпление.

Отвратителни хора, на Крум ми пожелавам и неговите деца да ги постигне съштата учaст.

Прокуратурата се нахвърли върху водача. Да, вярно, той е управлявал машината. Но този камион не е негов. Не той определя маршрута. Защо е бил с толкова тежка машина в града? Едва ли сам е намятал с лопата десет тона пясък повече в гондолата, защото му харесва да е тежкар на пътя. Защо никой нищо не споменава за собственика на камиона? Пак ли ще стане като с трагедията на Бакъджика - водачът (пенсионер) отнесе почти цялата вина, а на собственика на автобуса му размахаха пръст?...

Отвратителни, грозни и гнусни коментари относно етническата принадлежност на момичето. Най вероятно помакиня (Белица), но това няма АБСОЛЮТНО никакво значение. Лека и пръст!

сър...

Това е катастрофа по непредпазливост . нека да не бъда пророк но на 90% от шофьорите може да се случи и никой не го желае . Знам че е тежко да се приеме от близките на загиналото момиче но едва ли този човек трябва да бъде задържан в затвора преди да е съден. преди време имаше един известен руски кънкьор ли беше скиор ли дето след 2 бутилки водка уби човек край морето и даже му ръкопляскаха от Атака .

19 годишна кокошка да се блъсне в камион! Ако беше 5-9 годишна, цялото квичене около случая можеше да има някакъв смисъл. С колко може да се е движил 30 тонен камион, че да я изненада?! Кокошката е вървяла и спяла или е искала като стъпи на пешеходната пътека и 30 тона да спрат за секунда щото тя е много важна че е стъпила на пешеходна пътека!

В нашта държавица,дори и терористи да блъскат хора ше ги пуснат..... Депутатите да издът САЛМА НА ШОФЬОРА. Та,5000лв.и си вънка,браво. Следващите дано да са ваште деца.Та белким се замислите дали е добре.

В нашта държавица,дори и терористи да блъскат хора ше ги пуснат..... Депутатите да издът САЛМА НА ШОФЬОРА. Та,5000лв.и си вънка,браво. Следващите дано да са ваште деца.Та белким се замислите дали е добре.

Много е била красива тази Фатиме, съболезнования на близките ѝ....

Безумно жалко за момичето. Няма живот за родителите й оттук нататък, дано след време поне малко се успокоят и приемат фактът, че дъщеря им нелепо е згинала... А на келешите, драскащи тука ще напиша, че никой не избира родителите си, родината си и името си. Поне тук не се насирайте, дебили смотани такива!!

А бе платения келеш,и ти ли си симпатизант на ТУРЧЕТО

смотльо, момичето не е туркиня а по чиста българка от тебе!

и всички, за разлика от теб, единствения.

Много хора в България бъркат турците/ помаците с ромите , които се турчеят(един голям пример господина Доган). Не ги бъркайте. вярно е ,че като количество са повече и се срещат по-често, но разликата между едните и другите е драматична. търската власт заселва огромно количество кюрди и роми по "новите" земи с цел демографска асимилация. В последствие , те започват да се наричат , турци.

Нинова и дпс ще ви оправят вас истинските българи скърбящи за наследница на тия дето са ни ебали и клали 500 години,затова боко и компания ще ви ебът

ти сам ли си го цъкна?

Защо всички български защитници б а турчето,не защитавате бъл г арски т в си ценности бе боклуци мръсни

да има ЗВУКОВА СИСТЕМА,КОЯТО ПРЕДУПРЕЖДАВА ЗА ОПАСНОСТТА ПРИ МАНЕВРА И ЗАВОЙ -токива имат дори по-малки мпс в Англия. И, освен това, може да поставят хора на кръстовището при завиване на такива мпс -и това го правят в Англия. ТЕЗИ ,КОИТО НЯМАТ ПРОФЕСИОНАЛНА КАТЕГОРИЯ ШОФЬОРСКИ КНИЖКИ НЕ ЗНАЯТ ТОЧНО КОЛКО СЕ ИЗНАСЯ ЗАДНИЦАТА ,както всички описват и очакват всеки пешеходец да го знае,НО АКО ШОФЬОРИТЕ ГО ЗНАЯТ,ТРЯБВАШЕ ДА ВЗЕМАТ МЕРКИТЕ КАТО ДРУГИТЕ ШОФЬОРИ ПО СВЕТА. ТОЗИ МЕХАНИЗЪМ НА ПТП Е ВЕЧЕ ЧЕСТА ПРИЧИНА ЗА СМЪРТ В ГРАДОВЕ. В нашия квартал на Пловдив от много години не разрешават движение и паркиране пред блоковете на ТИР-ове.

Нали все пак камиона е минал пред пешеходеца с по-голявата си дължина? Как па не се задейства някакво чувство за самосъхранение и ...

на такива камиони кадват " Пазете се настрани от тежко маневриращо МПС" многократно ,докато приключи завиването или маневрирането

кокошката отивала на училище без да се събужда много, щото на лекциите пак ще спи! Жалко ще е ако осъдят шофора, че заспала кокошка се е бутнала в камиона!

Лъжеш или си измисляш. При завой при движение по пътя няма никаква сигнализация за нормалните МПС, че и за не-нормалните. Има за заден ход.

Какво трябва да има камиона е описано в закона.

Камиона е поднесъл заради претоварването.Редовно и всички превозвачи претоварват камионите-така трошат пътната настилка и увеличават многократно риска от инциденти заради трудно управляемия тежък камион.А българската пътна полиция да дреме ,да гледа тъпо,или някъде да събира подкупи.Докато има опасни претоварени камиони на пътя,такива инциденти няма да спрат.Отделно шофьора е нагъл като е минавал с камиона и то с висока скорост през оживения район.

Как ще поднесе с 10 км/ч бе, дух? А ако поднесе към посоката на завоя ли ще поднесе или към външната страна?

Пак претоварен камион, пак 60 годишен човек охахавял от проблеми работеш за стотинки на някой голЕм "бизнесмен". Кой знае и тоя МАН дали не е набор на кака Лили Иванова. Сега две семейства ще страдат, затова , че тук на никой не му дреме за човешкия живот...до там стигнахме. Този човек едва ли ще издържи дълго от напрежение и съвест и ще си иде... А шефа му и разни бюрократив "общината" ще си пият мастиката...по гръцките курорти.