Благодатният огън слезе в църквата при Божи гроб

Светинята ще бъде получена от представители на 11 държави, включително и България

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ЗАЩО ЗА ЕВАНГЕЛИСТИТЕ И КАТОЛИЦИТЕ НЯМА ЙЕРУСАЛИМСКИ ФОКУСИ... ТЕ ПО МАЛКО ВЯРВАЩИ ЛИ СА...

И Господ от свода през гъстия дим гледаше на всичко тих,невъзмутим...! (Иван Вазов)

някой вярвали на тая пародия

В кой грях за заченати бе, смотаняк кух ??? Твоите може би , щото жена ти не знае от кой са ...

Мога ли да си пекна две благодатни наденици на този огън?

Другари

само на някой места!

Благодатния огън = Бял фосфор. Инфо за маймуните, които още стискат клона на "религията".

странно и нелепо е, когато индивиди дето не знаят къде отива тока, когато загасят крушката да се мъчат да разсъждават над тайнствата на религия просъществувала 2 000 години!

По твоята логика Иисус не е Божи син, Света Богородица не е заченала от Дух Свети и няма възкресение. Обикновен атеист си, но с такива е пълно.

Българин и вяра ! Хайде,не се правете на интересни ,да се правите на много вярващи!

е, ти вероятно си от тия дето вярват, че чичко ленин е жив!

жив, но и гробница на сред Москва ,са му построили и му се кланят като на божество.И това Руснаците са броят като православен народ.И претенции имат ,че са водачи на Православието !

Всички вярват в Господ! Само че някой разбират това след смърта си!

ооо, иди в някоя болница и виж как родителите кършат пръсти и се молят Богу за детето си! или иди в родилна зала, ще чуеш името Господне на всички езици и на висок глас!

Некой ти го разказа ли ???

гошко, когато станеш георги, вероятно ще разбереш!

Слава на Бога!

Отдъхнах си!

Колко се отвлича вниманието от истинският смисъл на Възкресението!!!!! То яйца, то боядисване, то козунаци, то курабии, то шоколадови зайци, благодатни огньове.... Има хора, които спазват всички тези глупости, а не са прочели иден абзац от Библията. Лукавият (не случайно му казват така) много хитро и изкусно подмамва хората по грешния път.

по света има много вярващи, има и много невярващи, ама има едно място, където всички са вярващи и искрено се молят Богу на глас!

И кое е това място, многознайко?

падащият самолет, синко!!

Някак не вярвам в чудодейното пламване на този огън. Правено ли е научно изследване дали се дължи на химическо съединиение или дали се допуска човешка намеса? Щом се твърди, че е истина, би трябвало да се допусне пряко наблюдение от учени и химици, които да изработят научно становище.

До тези, които ми слагат минуси - аз питам, кажете ми - доказано ли е?

То и Тома Неверни не е вярвал, че Господ е възкръснал, Христос му е показал дупките на ръцете си от пироните и казва: Тома виждаш ме и не вярваш, а какво да кажат тези които не са ме виждали? И тогава произнася заветното: Два пъти са блаженни вярващите без да са ме виждали и повярват в мен! Те ще видят царството небесно!

Задай въпроса в Гугъл и ще разбереш .

Бял фосфор

Кибрит играй,брат ми !

Батето е велик, дръпна съзнанието на народа с векове напред !

Христос Йосифов е евреин. Майка му е Мария, бащата неизвестен, а той носи презимето на приятелят на майка си - Йосиф. Ицето е бил умно момче с подчертана харизма. Имал е много приятели и последователи, някои от тях верни, другите - не, макар да не са били българи. Един от вторите го е предал за пари. Той не може да не е имал български ген. Легендата носи , че Христо бил разпнат на голям дървен кръст с много рани по тялото, умрял , но след това възкръснал. Това църковно твърдение не е доказано научно и до днес. За благодатният огън. Всички сте гледали как няколко предрешени свещеници обикалят и се мотаят около едно помещение и най на края един запалва газта докато обикалящите блеят в небето. Залъгалка, която е необходима на много хора по света да си мислят, че вярват в нещо, а то го няма. Дядо ми е бил хем свещеник , хем Хаджия, от него съм чувал тия неща. Моля администраторите да оставят коментарът ми до утре сутринта. Не мисля, че съм нарушил някакви правила, написах това което съм чул от дядо си - Хаджи поп Никола.

дядо ти може и да е поп, може и да не е, но свещеник не е бил! а ти си идиот!

Gгледах по първа програма, но не цялото предаване за огъня. Показха някакви арабски младежи един върху друг, но не разбрах какви са и какво символизират. Моля да обясните. За пръв път ги чувам, макар, че дядо ми беше поп

До Хаджипопниколов: Ивинявай друже, имаш право да вярваш в каквото поискаш, дори и в Сатаната или да бъдеш атеист, но не разбирам защо говорейки такива глупости си слагаш грях на душата, а и покваряваш другите. За теб прошка няма да има. Бог е милостив все пак и дано ти прости!

По чудотворно от 1 май няма.!. 134 години след това се бачка по 12-14 часа.

Абе те се изпонамачкаха преди два дена огъня бил благодатен и с ваксините е същото. Дайте да ви чипираме пък и други вируси ще има.

Бял Фосфор, химия за начинаещи и за Прости Християни! Да живее Юдея и Истинският Месия - Сатаната!!

ти за кой отбор си?

Шабат Шалом!

Съжденията на малък процент (за щастие) непросветени, неграмотни и крайно ограничени субекти, не ме интересуват. Нека продължат мизерното си съществувавние в своя малък, жалък и мизерен свят, обречени на вечно самоизяждане. Един продут гръцки фолософ е казал: Човек, който не вярва в нищо е безумен.

Разкарай се и марш на Позитано ,там е пълно с антихристи като теб ,дедите на които са взривили 1925г. църквата Свети Крал.

В "чудото на слизането на Благодатния огън" вярват само православните християни. Православието е най-разпространената религия в държави с общо население 260000000 души - 3% от населението на Земята. Как да си обясним факта, че за 97% от населението на Земята това не е истина?

Католиците на 4 април не са ли получили благодатния огън? Полага ли се им на тях, и сме втора ръка раздаване?

А пък се питам, с кой самолет Свети Иван Рилски - Чудотворец е получавал Благодатен огън?

Запитайте се, защо монасите от Света Гора не изпращат самолет за Благодатния огън.

Отче , на мен ми се даде да общувам с невидимите , но хората които все още не са се докоснали до тях , имат нуждата от чудото на благодатния огън !

Като Го няма в сърцето, никъде Го няма. Личби ще търси, ще се стреми да обяснява рационално. Но може ли Духовното да се обясни рационално? Това са различни категории. Все едно д търсиш общо между вода и масло.

Отче аз съм програмист и икономист . винаги съм разглеждал нещата през призмата на науката . Стигнах до извода , че еволюцията не може да роди целия този разнообразен живот на земята . Тогава реших да потърся Началото и те ми се разкриха . Наистина имат огромна сила и лечебна , но помагат на който си искат

щото нямат летище, смотльо! а огънят им го карат с фенер! подчинен е директно на цариградската патриаршия в истанбул!

Мислех си, че в Полша има само католици, а се оказва, че и те цакат Благодатен огън .

Не можеш да се страхуваш да не умреш от вируса и да твърдиш че вярваш във възкресението на Исус Христос и на вярващите в него....

Може ли Господ едновременно да допуска пандемия и регулярно да праща благодатния огън?

всичко може. И добре, че е така

И каква е ползата да си запалиш свещ довечера, ако утре пак ще крадеш, мамиш и прелюбодействаш? Имал съм случай - идва една госпожа на изповед, а после като излезе от храма отвън я чака в автомобил нейния любовник.

Всъщност патриарха не влиза в пълна тъмнина.Има две малки свещици,които осветяват мястото и спокойно може от там да запали благодатния огън.

Като са толкоз вярващи в измисления си господ - що са с маски падпадяците? Вярата им не пази ли?

PEYTSCH

Нищо чудно, че Сърбияи РСМ ги няма.

Сърбия и северна македония са евреи. Те изповядват кабала.

президента Радев е умен и красив!

Да ви кажа, по комунистическо хората даже не бяха чували за Благодатни огън, но някои страдалци, които с риск от уволнение от работа отиваха в Църквата, докато другите им се подиграваха. Спазваха Божието слово, макар и тайно. Живееха целомъдрено. И страняха от греха.В днешно време - кражбата, измамата , прелюбодейството, суетата и богохулството са ежедневие.....не, ежечасие са, но пък даже правителствени самолети правят демонстрации на "вяра".

Сега е друго . По всеки вид медия дават ексрасенси . Хората разбраха , чене сме сами и има някой над нас

за рассия не е много сигурно! гундяев ще трябва да пали свещичката със спички отечественное производство!

палят го със запалки

Господи Иисусе Христе, Помилуй нас грешните!

Ми като знаеш,не прави грешни работи и да чакаш някой да те помилуй !

Нищо не си разбрал от този живот, байно. Праведни няма, освен един Господ. Дори и децата се раждат грешни от майчина утроба, защото са заченати в грях и родени в беззаконие, още от времето на Адама. Дано да даде Господ и ти да взазумееш брате мой, с който заедно се въргаляме в беззаконието.

Да, но за осъзнатите грехове. Много от греховете не ги осъзнаваме.