Все повече оферти за продажба на бизнеси

За година и половина офертите зад граница за продажба на апетитни бизнес активи у нас са се удвоили, показва справка на сайта на в. „Файненшъл таймс“ в категорията Businesses for sale.

Обратно в новината

Коментари - Все повече оферти за продажба на бизнеси | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Врътка за ПАРИТЕ И МАЙМУНИТЕ: Последния път, бях на пазар в Зимбабве, пазарувах маймунек. 15 долара парчето.Маймуняк в гората бол. Туземците бегом, кой на трици, кой на друго, хваща маймуняк и право при нас-15 долара парчето. Плащаме, маймунека при нас, парите у тях. В гората маймуняка малко, вдигаме цената -25 долара парчето и хукват пак. Идват, водят, плащаме и прибираме маймунека. В гората маймуняк няма, вдигаме цената-35 долара парчето. Тук маймуняк, там маймуняк, ходят, търсят с дни, водят последните, плащаме и ....парите в тях, маймунека у нас... Всички, в центъра на селото, чакат извозването.... Моят човек, отива за превоза....и след два дни ми се обажда.... Няма превоз, продай маймунека 35 долара парчето, след седмица купувам 50 долара с превоза....Продавам и духвам да го търся, а те чакат ли чакат .... и до днес да им купим маймунека.........пазар икономик, банк икономик.....от бурканбанк

Непродадени и да си стоят. Дано заработят и то на цени, приемливи за българи минус 50%. А взетите пари да си се върнат на гражданите чрез държавата. И тогаз хаир за вас ще има.

Ами като са толкова апетитни, защо ги продават?! А в същото време никои не ги купува?!... Защото някой като ги купи, трябва да ги ремонтира! Никой западняк няма да си плюе в сурата и да предлага такова строителство и вътрешно обзавеждане на туристи! Защото сервитьорите и барманите те посрещат, сякаш им отиваш на гости! Защото обслужващият персонал по стаите краде! Защото бодигардовете са свързани с мафията и ти отмъкват колата след 2 часа ! Ето затова!!!... Къде е сега другарят строителен министър, който в поредните си безсмислени изказвания твърдеше каква светла перспектива за бизнес се отваряла за България! Та нали точно новите т.н. управляващи само за една година накараха да си идат 90% от инвеститорите?!... А и цените са такива, като че ли въпросните бизнеси и хотели са някъде във Франция или поне в Испания!... Нещо доста се надценяват некадърните да ги управляват собственици! То затова са и ще си останат да висят непродаваеми!... Някои питат - ако носеха печалби, щеше ли да има някой нормален да ги продава?! Можете да бъдете сигурни, че носят печалби! Проблемът на чуждестранните инвеститори е с администрацията на нашата любима българия! Данъчни и всякакви други спънки им се слагат само и само да могат да ги изнудват за пари!... Виждали сме го с очите си - как фабрика с близо 300 човека работници се довежда до закриване заради алчните и корумпирани чиновници!...

Къде е сега другаря строителен министър, който в поредните си безмислени изказвания, твърдеше каква светла перспектива за бизнес се отваряла за Б-я. Та нали точно новите т.н. управляващи само за една година накараха да си идадат 90% от инвеститорите.

Да наистина -- казват, че в бизнеса се случвало и да се продават бизнеси ; Обикновено, при една смислена/изгодна транзакция от този вид -- се било започвало от офертата(предложението) за купуване .(а тази за продаването идвала след това, като доуточняваща част)

нормално е икономиката да загива, след комунистическо управление на п.....и и последвалото го мутренско управление на меки китки

Тези цени са такива, като че ли въпросните бизнеси и хотели са някъде във Франция или поне Испания... Нещо доста се надценяват некадърните да ги управляват собственици! То затова и си висят непродаваеми.

Ако носеха печалби,има ли нормален да ги продава???

можеш да бъдеш сигурен че носят печалби. проблема на чуждестранните инвеститори е със администрацията на нашата любима българия. данъчни и всякакви други спънки им се слагат само и само да могат да ги изнудват за пари. казвам ти го от опит, виждал съм го с очите си как фабрика със близо 300 човека работници се довежда до закриване заради алчните и корумпирани чиновници.

ами като са толкова апетитни защо ги продават?а в сащото време никои не ги купува

Защото така. Айде бегай.