Коментари - Кабинетът ”Станишев” не върнал 620 млн. лв. ДДС | Днес.dir.bg

Кабинетът ”Станишев” не върнал 620 млн. лв. ДДС

Предишното правителство не е връщало ДДС, за да прикрие нарастващия се бюджетен дефицит. Сумата, която се е натрупала от невърнато ДДС възлизала на стойност от 620 млн. лева, каза финансовият министър Симеон Дянков в Бургас.

Обратно в новината

Коментари - Кабинетът ”Станишев” не върнал 620 млн. лв. ДДС | Днес.dir.bg

Коментари

Как го съживил бизнеса ,този човек бе ,след като първо всичко е било готово ,получил информация ,че се връща и си преписал заслуги,за нещо което не е свършил.За да се връща ДДС-то,значи фирмите са си реализирали сделките и взели парите с ДДС ,от крайния потребил,внесли го,след което държавата им го връща,без да имат принос .Защо не се върне на крайния потребител,след като не остава в държавата ,а бонус за фирмите. И въобще ако с ДДС ще се повиши икономическия растеж ,този човек само говори глупости,сякаш сме олигофрени.А заплатите пак същите.

Чакай, чакай как беше сега? Трябваше ли въобще да ги храня или само стригане и доене докато пукнат??

ДЯНКОВ, Стига с тази евтини манипулации. ПО ДОБРЕ ЩЕ Е АКО НИ РАЗКАЖЕШ НЕЩО ЗА ГОЛЯМАТА ИЗМАМА НАРЕЧЕНА ЧАСТЕН ВЪНШЕН ДЪЛГ И СВЪРЗАНИТЕ С НЕГО ИНВЕСТИЦИИ НА РЕГИСТРИРАНИТЕ И РАБОТЕЩИТЕ НА БЪЛГАРСКИЯ ПАЗАР ПОДЕЛЕНИЯ НА ЗАПАДНИ ФИРМИ. Разкажи как се създават измислени задължения от фирми майки на дъщерни фирми, как обслужването на това несъществуващо задължение се калкулира в цената на горивата, тока, водата и всичко онова, което от държавен се превърнало в частен монопол. РАЗКАЖИ НЕЩО ЗА ТОЗИ НАДХВЪРЛИЛ ЦИФРАТА 34 МИЛИАРДА ЕВРО ЧАСТЕН ВЪНШЕН ДЪЛГ. РАЗКАЖИ КАКВО СА ПОСТРОИЛИ ЧУЖДИТЕ ИНВЕСТИТОРИ С ПОЛУЧЕНИТЕ ПРЕЗ 2008 ГОДИНА ПОД ФОРМАТА НА ИНВЕСТИЦИИ ЗАЕМИ ОТ ФИРМИТЕ МАЙКИ СРЕДСТВА В РАЗМЕР НА 6 МИЛИАРДА ЕВРО. Кога най после ще свърши тази продължила с десетиления кражба, която поколения българи плащат на така наречения цивилизован запад. АЗ НЕ ЖЕЛАЯ ДА ПЛАЩАМ ПОВЕЧЕ НЕСЪЩЕСТВУВАЩИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ, КОИТО СЕ КАЛКУЛИРАТ В СМЕТКАТА МИ ОТ ЧУЖДИ ФИРМИ МОНОПОЛИЗИРАЛИ БЪЛГАРСКИЯ ПАЗАР. ТЕЗИ ИЗМАМНИЦИ ТРЯБВА ДА БЪДАТ СЪДЕНИ И ИМУЩЕСТВОТО ИМ КОНФИСКУВАНО !!! дА СИ ХОДЯТ ТАМ ОТКЪДЕТО СА ДОШЛИ !! Стига с този евтин популизъм Дянков.

Не се притеснявайте, новия заем от МВФ на стойност половин милиард долара ще мине през Си банк и половината ще изчезне в банкови такси

Там където мине комунист и к-р забрава няма!

ИБ приятелю, много се съмнявам, че модераторите на този сайт се страхуват от нашите мнения и високоинтелигентни писания. А и не би трябвало, повечето са пълни глупости,с няколко изключения, които остават незабелязани и неразбрани. И за протокола: не се пише ПРЕСТАПЛЕНИЕ , независимо с голяма или малка буква, пише се престЪпление, идва от глагола престЪпвам. :)

Малкия, вземи си ходи в Световната банка!

съдържа една голяма лъжа и е поредната манипулация на простолюдието. Както е казал Някой по-горе, Дянков да обясни НЕЗАБАВНО ЗАЩО е взет ЗАЕМ от МВФ, колко е заемът, за кокло време е и КАК ще го връща. Колкото до споменатите дати за излизане от кризата, само някой истински наивен човек би могъл да го повярва. В България просто НЯМА никакъв бизнес, а страната е ИЗВЪН всякакви световни карти на бизнеса от където и да го сравниш. Стягай се, Народе мой, още повече да затегнеш колана - чака Те Глад и още Мизерия!!

Вятър и пушилка............. бяха самолетите на властта. Бойко отказа поръчката, напира да наема частни. В бъдеще, като летят той, президентът или парламентарна делегация, ще лепят стикер Република България, а като кацнат - ще го махнат. Казват, че така ще спестят пари. Но колко? Кой ги изчисли? Пълна мъгла - първо се говори, после се проверява. После бяха вертолетите. Аджамийската финансовият министър Симеон Дянков скочи срещу 4 туристически хеликоптера, които поръчал Румен Петков за МВР за 30 млн. евро. После се оказа, че не са туристически, а са по задание на ЕС, и не ги плаща държавата, а Брюксел. Но Дянков не се отчая - тръгна показно да бори корупцията по митниците. И митничари весело заразправяха как ТИР с нелегални краставици висял три дни, докато министърът дойде, че да го хване. За да бъде промяната нагледно демонстрирана. Он ден самият Борисов се възмути, че земите на селскостопанските техникуми били продавани за жълти стотинки. После се оказа, че един депутат на ГЕРБ, бивш общински кмет, е бил в схемата - харизал 30 декара училищна собственост за голф игрище. В този ред на мисли, да попитаме: А какво става със заменките на гори? Ще се работи ли по тях, както обещаха, или ситуацията се промени, откакто плъзнаха слухове, че и депутати на ГЕРБ са заменяли гори срещу терени в курортни селища? Да не се окаже цялата работа като онази с бившия главен секретар на парламента Огнян Аврамов. Новата власт рече, че е намерила под дюшека му 60 хил. евро, и го е сгащила, като хвърлял от 4-тия етаж на НС важни документи. После стана ясно, че парите били в гаража на НС, Аврамов не е разписвал никакви документи, а парламентът няма 4-ти етаж. Бойко спестил за 15-минутен разговор с шефа на Главбулгарстрой 17 млн. лв. Така вместо 107 млн., изграждането на спорната многофункционална зала в София ще струва 90 млн. Чакайте, чакайте... Седмица по-рано правителството на Борисов атакува ГБС за това, че е ремонтирало за милиони сградата на регионалното министерство. А спомняте ли си кой построи околовръстното в София за 10 млн. евро на километър? Същата фирма. Не може една фирма да се линчува, като работи с предната власт, и да се хвали, когато се съгласи да работи с новата. И кой всъщност изчисли, че спорната зала трябва да струва 90, а не примерно 50 млн. лева? Да не говорим как звучи съобщението, че една частна фирма доброволно се отказва от печалбата си и започва да строи за своя сметка обект на държавата!

Когато се коментира човек трябва да е запознат с материята а не само да се намира на работа. За да се върне това ДДС НАП е правило проверки поне 1 месец. След това е анализирало - шще 1 месец . Накрая е излезнало със становище за връщане. И така с е стигнало да връщане а не че СД решил. Този олигофрен още не се е запознал с бълг законодателство и приказва да се намира на работа. Нека да изчака 2-3 месеца, период при който ще трабва да се връща следващо ДДС и да видим как ще реагират фирмите и тогава да коментираме постижения

Минах 60 и до този момент не съм разбрал кога държавата е в криза и кога не. И като дете и като юноша и като учител с 40 год.практика винаги съм бил беден и винаги всяка власт ме е убеждавала колко много е направила за мене и колко много ми се е подобрило положението.Никога не съм ходил на почивка с карта,а само на лагер с ученици,за да треперя 24 часа в денонощието да не се случи нещо лошо.През годините на т.н. народна власт в училище идваха ком.агитатори,за да ни убеждават да не искаме увеличение на заплатите,за да има за работническата класа да не се бунтуват.Нали все пак е диктатура на пролетариата.След това започнаха смяна на правителство след правителство,всяко ни убеждаваше ,че се бори за властта за да подобри условията на живот в държавата и все някои си подобряваха собственото имотно състояние,а държавата все повече затъваше.На кого да вярвам/вервам/още?

Има съд, или?

Boiko si plati za tova 4e go izbraha .....ami i go afishira nali biznesa e s nego sega malko i te da se nagushat....to viarno 4e i komunistite kradjaha zdravo

Комунистите доведоха до България до нов банкрут. Добре, че на власт дойде ГЕРБ, за да разкрива грандиозните престъпления на предишното правителство. На ред са присъдите. Сергей Станишев тръпне от възбуда от мисълта да се озове в затвор, заобиколен от мургави мъже без сексуални задръжки.

Да престанем да използваме Брюксел за арбитър :::)))))..Орешарс мошенико..Аз предлагам другаря путин или Позитано 20, или духът на Т.живков, или ЧЕРЕПА, или Светия синод, или другарката Масларова или мъжът и , може и майката на Гея или дрругарят велко вълканов или любен гоцев- най- добре Може и някой спонсор на Гоце, ако самият той още дреме на Евксиноград, може и портиера на Позитано или някой от другарите Галеви, маргини или вдовицата на илия павлов , може и тази на кюлев.баневци или голф- райчевци,владко живков или Я ДАЙ съвет-КОЙ ?? Изглежда си забравил , мазно копеле- КОЙ все пак ДАВА и иска да даде МИЛИАРДИ-БЕЗВЪЗМЕЗДН на БЪЛГАРИЯ ??? , като член на ЕС ???.::::::)))))))))

Ралче, на теб задържли ли са ти 100-200 хил. лева и дали растеш с толкова пари в касичкатас си в по-малко? Дрисла! Мъчиш се да осереш доброто,което прави новото правителство. И естествено не заслужаваш доброто да се случи за тебе, долно същество такова!

НЯМА РОКАДИ В МИТНИЦИТЕ? ЗАЩО МЪЛЧИ ГОСПОДИН ТАНОВ, ГОСПОДИН БОРИСОВ, И ГОСПОДИН ЦВЕТАНОВ А КЪДЕ Е ГОСПИДИН ЯНЕ ЯНЕВ-ПРОМЯНА НА РЪКОВДСТВОТО НА АГЕНЦИЯ МИТНИЦИ И РМД И МИТНИЦИТЕ! ДО КОГА ЩЕ ЧАКАМЕ??

Преди малко в дира бе публикувана новината МВФ увеличи валутните резерви на БНБ и то на такова място, на което не може да се коментира, явно авторите доста се страхуват от коментарите по нея. Ето Дянков за коя новина трябваше да дава отговор, а не да ни занимава с глупости от рода как увеличава резерва с събирано/несъбрано ДДС . Има само един начин да се увеличи валутния резерв на БНБ, под формата на нови заеми от МВФ. Точно заем е думичката, пропусната да се назове в изнесената новина. Ако това не е ПРЕСТАПЛЕНИЕ с голяма буква?х Идея за България

НЯМА РОКАДИ В МИТНИЦИТЕ? ЗАЩО МЪЛЧИ ГОСПОДИН ТАНОВ, ГОСПОДИН БОРИСОВ, И ГОСПОДИН ЦВЕТАНОВ А КЪДЕ Е ГОСПИДИН ЯНЕ ЯНЕВ-ПРОМЯНА НА РЪКОВДСТВОТО НА АГЕНЦИЯ МИТНИЦИ И РМД И МИТНИЦИТЕ! ДО КОГА ЩЕ ЧАКАМЕ??

Леле колко си бос човече! Вземи и прочети ЗДДС. Това е данък за крайния потребител и никой нищо не връща на производителя бе невежа.

Пазванта ви го каза кофти материал. А вие гноми продължават да злораствате на издевателствата. Е, няма по-тъп материал па света.

ya vzemi ti se grymni be !

bravo na Simeon Dyankov !!!

Напълно съм съгласен с copi 22-38

стойност на стоката 100лв. Продажна стойност на стоката 200лв. Крайна цена с ДДС 240лв. . . . . Аз плащам 240лв, държавата взима 40 от тях и после ги връща на търговеца, крайна печалба за търговеца 120%.... Къде е логиката в тоя данък освен, че ме цока с още 20%! Бизнеса не е умре гладен за тези 20%... погледнете цените на автомобилните части в България и в Германия....

Всеки път чета коментарите ви... и се чудя как възможно ли е да има толкова тъпи хора !!! И те си мислят че са Българи, граждани имат и претенции... и ГОСПОД да слезе на земята.. няма как да ви оправи положението !!! Най-доброто което може да направите е да се гръмнете... !

Тъпаци, прочете си мненията и разберете, че няма как всичко което искате да стане, просто защото мненията ви са противоположни. Психари, сеирджии, партийни манипулатори, обикновени злобари - това са 99 % от мненията. И един процент умни коментари, които просто се губят в морето от простотия.

Трябва си педал да ти харесат розовите БМВ-та. А си тъп педал ако не се сещаш че за хеликоптерите, скъпите принтери и други луксозни боклуци някой от предишните управляващи е гушнал хубава комисионна.

България ще излезе от кризата Някой ден ... може би ... едва ли не !!! А дано , ама надали...

Когато се коментира човек трябва да е запознат с материята а не само да се намира на работа. За да се върне това ДДС НАП е правило проверки поне 1 месец. След това е анализирало - шще 1 месец . Накрая е излезнало със становище за връщане. И така с е стигнало да връщане а не че СД решил. Този олигофрен още не се е запознал с бълг законодателство и приказва да се намира на работа. Нека да изчака 2-3 месеца, период при който ще трабва да се връща следващо ДДС и да видим как ще реагират фирмите и тогава да коментираме постижения

Да ме извиняват управляващите от Герб, но още нищо не сте направили

Леле ама и вие сте едни...Очаквате от новото правителство чудеса за един месец? Вие някакъв мозък имате ли ми кажете?! Че то толкова неща имат да се оправят, че за един месец и на Бог дето се вика ще му е трудно! Дайте шан с на хората, защото те май останаха единственият шанс! Не може да искате от тях чудеса, а в същото време да възхвалявате предишното правителство. А кажете ми моля ви се за 4 години те какво направиха! Увеличиха с няколко лева пенсийте? Малко заплатките? Вкараха ни в криза? Да, всъщност това си е голямо постижение.....

При оформянето на военното НДК са били изразходвани купища пари само за озеленяване от най-скъпите цветя и дървета. 72 хиляди лева са дадени само за 10 дръвчета от т. нар. сребриста ела. Още 32 хиляди отишли за озеленявнето на двора, още толкова са похарчени и за други глезотии.

С тая продължителна подготовка/ДИМ и ПУШИЛКА/ не се мисли за РАБОТА, тук се мисли за продължително ОПРАВДАНИЕ и плач /как ония са краднали/ и замазване и прикриване на НЕКОМПЕТЕНТНОСТ и НЕКАДЪРНОСТ!!!!! Тр да знаете, че краднали не краднали предишните, тоя КУаР /работа/ вашто ДоУПЕ чака и хич не разчитайте само на ОПРАВДАНИЯ,. Народа няма много да ви чака и ще ви бие шута при първа възможнст!!!! Ло не иска ОПРАВДАНИЯ, плач и молитва, лозето иска работа и мотика!!!! А ако мислите, че всичко е окрадено и няма за вас, а вие сте НЕКОМПЕТЕНТНИ и НЕКАДЪРНИ да си заработите, то бързо, бързо заминавайте в мичката си пайчина... където ви е местото....

Не е чак толкова страшно, че имаме бабаит начело на държавата. След като ОПРАВИ МВР и София, колко му е да ОПРАВИ и държавата. Страшно е, че се навъдиха твърде много клакьори на ВЕЛИКОТО му управление. Това означава, че в държавата сивото вещество прогресивно намалява.

ПРЕПИСАНО БМВ - то е много хубаво на цвят, харесва ми. Популизъм е когато наследяваш някакви прилични екстри,които не са най-голямото зло, да ревеш като побъркан! Изкараха целия лукс на предишните власти - хеликоптери, които не се плащат от България и са изискване на ЕС, самолети, за които развалиха сделката, а се оказа че все пак ще си купуват самолет, принтери, които бяха много добри и като си погледна моя ми става жал, но били луксозни за МВР, чиито полицаи ревяха, че технически не са обезпечени и развалили сделката, но ще правят друга, сега пък супници, а бе циркаджии! Но някои им вярват и се възмущават! Е добре де имали пари, купили, нали това ще се ползва от новите? Да не са ги купили лично за себе си?Някой иска да ни накара да се погнусим от старите и да се успокоим колко чисти хора идват! Евтин трик! Защо Борисов каза че сделката за самолетите продължава!? Журналистката онемя като го чу, но тя горката много пъти остана шокирана от откровения цинизъм. Никога властта не се е стискала да харчи, тези сега също не се стискат, само ни стиснаха за шията без увеличение на доходи, което е геноцид! И точно пък този малоумник Младенов за две коли тръгнал циркове да прави! За всяка покупка от тях искаме пълна информация - какво ще купят, от кого, защо се налага да купят, на каква цена, всичко до най-малката подробност да се обявява! А не развъртят едно скандалче на малоумното стадо и почват като старите, дори по-зле, развалят сделки, от които се губят пари и правят нови. Ние не сме малоумници!

Ето това е България-Докато си говорим и каним хората си изнесоха държавата.90% от бизнеса са крадливи Боже то имало и идиоти в тази държава.Абе тапак утре като кажеш шефе заплатка и той като ти каже няма пари за заплата ддс не са ми дали и ще викаш еее да не го бе давал.А ако не го е дал ще викаш крадец.На вас неможе да се угоди.Колко от вас имат собствен бизнес,а никой само плюете защото това можете.нека да им върви на хората,ако те са ок и за нас ще има работа ама никой тук не се замисля само проклинат.Тази държава ще се оправи само,ако се изпепели и засели наново.

neka badem to4ni otnosno NOVIA MINISTAR NA FINANSITE.sas tazi li4nost AMERIKANCITE 6te navliazat mnogo zdravo vav BG.I ponege se govori za LADI i MOSKVI4I mnogo skoro 6te zapo4ne da se use6ta taka nare4enoto AMERIKANSKO PRISASTVIE.6te stane iasno na vsi4ki 4e taka me4tania AMERICANSCI STANDART na givot niama da e mnogo blagopriaten za ako moga taka da se izrazia za SVOBODNIA BALGARIN.Az ot dosta vreme giveia vav AMERICA i 6te vi kaga mnogo interestni ne6ta za SREDNOSTATI4ESKIA AMERICANEC 4e vav bankata niama puknat spesten dolar ,givee na kredit i ABSOLIUTNO vsi4ko vav doma e na izpla6tane ta dori i toaletnata hartia .Hubavo vsi4ko izglegda mnogo-dobre kogato ima6 SIGURNA RABOTA.Kakvo stava kato izgubi6 rabotata si kakvoto zapo4na da se slu4va dosta 4esti4ko vav AMERICA .VZIMAT TI VSI4KO(KOLA KA6TA HLADILNIK TELEVIZOR)i te ostaviat gol kato pu6ka.I prez vsi4kite tezi godini oceliah vav tozi DIV AMERIKANSCI KAPITALIZAM po prostata pri4ina 4e giveia sas balgarskoto si mislene (ima6 dostata4no li4ni spestiavania kara6 MERCEDES,niama6 dostata4no kara6 TOYOTA po4ne6 li da givee6 na kredit po AMERIKANSCI rabotata ti e spukana taka 4e stiga sas tazi americansca me4ta .goliamo darvo e osobenno kato vzeme6 zaplata i na drugia den ti4a6 da si pla6ta6 zaemite i ti ostavat okolo 150-200$ za hrana do drugata zaplata i celia tozi proces prodalgava cial givot.NA po4ivka vav AMERICA sa6to se hodi sas zaem4e .NE mislia 4e balgarina 6te e mnogo 6tastliv sas tezi super uslovia

Какво става със скандалните разкрития по случая с източването на около 2 милиарда лв от Мария Мургина и комунистическата мафия? Тук има хляб и за прокурори, и за журналистическо разследване. Много бързо я покриха. При такова крупно източване на държавната хазна е трудно да се стигне до ефективни присъди, защото има пари да се запушат устите на всички правораздавателни органи.

Ами хората започнаха да излизат от кризата. Това ми казват основно наши партньори от германия, но и европа се съживява като цяло и тук кризата не прилича на американската. Само дето американците си я направиха и сега си плащат а ние по - малко без вина. Не може да излезем от кризата с другите държави защото ние току що влизаме.

i vse pak 6te iz4akam da vidia 6te mi pusnete li komentara.

С тоя номер дето го свиха Сергей и Орешарко започва да става ясна разликата между ГЕЙ и ПЕ-ЕРАСТ

А колко от върнатото ДДС е всъщност източено ДДС? В България бизнес няма!И бизнесмени няма! Има бизнесменти! На контрабандата и се вика бизнес, на далаверите им се вика бизнес. Разнообразните измами също са ... бизнес!

Alo Novoto PRAVITELSTVO kakvo stava sas procesa MURGINA ......Izglegda 4e niama dokazatelstva A.postoianno se nalagat novi temi4ki za da se otkloniava VNIMANIETO NA OB6TESTVOTO.VSI4KI za koito ima obvinenia do edin 6te minat sas uslovni prisadi i razbira se sas zapezeni milioni.Neka smenim temata sas zatvorite ,triabva da ima konfiskacia na vsi4ko.I da ima zatvor za niakoi koeto e malko veroiatno 6te bade maximum 1.5-2 godini i sled tova dadenata li4nost izliza na svoboda i nai legalno otnovo si razpolaga sas vsi4kite tezi milioni.Mislia 4e vav tozi slu4ai zatvora ne e nai-dobroto re6enie.Ostavam izbora vav va6i race ZATVOR ili KONFISKACIA na absoliutno vsi4ko (pari,fabriki,koli,a i t.n.)I 6te pomolia DIR-a da pusnat mnenieto VEDNAGA za6toto novinite se 4etat dokato sa topli (foruma sa6to)BLAGODARIA....

ДДС-то трябва да се премахне... Този данък наказва потреблението... По закон се облага дохода а ДДС-то облага потреблението. Този данък е измислен от Французин ясно е защо...

Да, това е така. ДДС не е възстановяван на малки търговски фирми от две години. И повечето от тях нямат никакви нарушения. Докато фирми, регистрирани само за точене на ДДС не са имали никакъв проблем. Това е да си честен в БГ - държавата те е...а здраво!

Интересно, защо трябва да плащаме ДДС при това положение. От една страна го източват, от друга - не го връщат. А ние баламите да наливаме в мелницата на ДДС-ри?

Коментари - Кабинетът ”Станишев” не върнал 620 млн. лв. ДДС | Днес.dir.bg

Кабинетът ”Станишев” не върнал 620 млн. лв. ДДС

Предишното правителство не е връщало ДДС, за да прикрие нарастващия се бюджетен дефицит. Сумата, която се е натрупала от невърнато ДДС възлизала на стойност от 620 млн. лева, каза финансовият министър Симеон Дянков в Бургас.

Обратно в новината

Коментари - Кабинетът ”Станишев” не върнал 620 млн. лв. ДДС | Днес.dir.bg

Коментари

Как го съживил бизнеса ,този човек бе ,след като първо всичко е било готово ,получил информация ,че се връща и си преписал заслуги,за нещо което не е свършил.За да се връща ДДС-то,значи фирмите са си реализирали сделките и взели парите с ДДС ,от крайния потребил,внесли го,след което държавата им го връща,без да имат принос .Защо не се върне на крайния потребител,след като не остава в държавата ,а бонус за фирмите. И въобще ако с ДДС ще се повиши икономическия растеж ,този човек само говори глупости,сякаш сме олигофрени.А заплатите пак същите.

Чакай, чакай как беше сега? Трябваше ли въобще да ги храня или само стригане и доене докато пукнат??

ДЯНКОВ, Стига с тази евтини манипулации. ПО ДОБРЕ ЩЕ Е АКО НИ РАЗКАЖЕШ НЕЩО ЗА ГОЛЯМАТА ИЗМАМА НАРЕЧЕНА ЧАСТЕН ВЪНШЕН ДЪЛГ И СВЪРЗАНИТЕ С НЕГО ИНВЕСТИЦИИ НА РЕГИСТРИРАНИТЕ И РАБОТЕЩИТЕ НА БЪЛГАРСКИЯ ПАЗАР ПОДЕЛЕНИЯ НА ЗАПАДНИ ФИРМИ. Разкажи как се създават измислени задължения от фирми майки на дъщерни фирми, как обслужването на това несъществуващо задължение се калкулира в цената на горивата, тока, водата и всичко онова, което от държавен се превърнало в частен монопол. РАЗКАЖИ НЕЩО ЗА ТОЗИ НАДХВЪРЛИЛ ЦИФРАТА 34 МИЛИАРДА ЕВРО ЧАСТЕН ВЪНШЕН ДЪЛГ. РАЗКАЖИ КАКВО СА ПОСТРОИЛИ ЧУЖДИТЕ ИНВЕСТИТОРИ С ПОЛУЧЕНИТЕ ПРЕЗ 2008 ГОДИНА ПОД ФОРМАТА НА ИНВЕСТИЦИИ ЗАЕМИ ОТ ФИРМИТЕ МАЙКИ СРЕДСТВА В РАЗМЕР НА 6 МИЛИАРДА ЕВРО. Кога най после ще свърши тази продължила с десетиления кражба, която поколения българи плащат на така наречения цивилизован запад. АЗ НЕ ЖЕЛАЯ ДА ПЛАЩАМ ПОВЕЧЕ НЕСЪЩЕСТВУВАЩИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ, КОИТО СЕ КАЛКУЛИРАТ В СМЕТКАТА МИ ОТ ЧУЖДИ ФИРМИ МОНОПОЛИЗИРАЛИ БЪЛГАРСКИЯ ПАЗАР. ТЕЗИ ИЗМАМНИЦИ ТРЯБВА ДА БЪДАТ СЪДЕНИ И ИМУЩЕСТВОТО ИМ КОНФИСКУВАНО !!! дА СИ ХОДЯТ ТАМ ОТКЪДЕТО СА ДОШЛИ !! Стига с този евтин популизъм Дянков.

Не се притеснявайте, новия заем от МВФ на стойност половин милиард долара ще мине през Си банк и половината ще изчезне в банкови такси

Там където мине комунист и к-р забрава няма!

ИБ приятелю, много се съмнявам, че модераторите на този сайт се страхуват от нашите мнения и високоинтелигентни писания. А и не би трябвало, повечето са пълни глупости,с няколко изключения, които остават незабелязани и неразбрани. И за протокола: не се пише ПРЕСТАПЛЕНИЕ , независимо с голяма или малка буква, пише се престЪпление, идва от глагола престЪпвам. :)

Малкия, вземи си ходи в Световната банка!

съдържа една голяма лъжа и е поредната манипулация на простолюдието. Както е казал Някой по-горе, Дянков да обясни НЕЗАБАВНО ЗАЩО е взет ЗАЕМ от МВФ, колко е заемът, за кокло време е и КАК ще го връща. Колкото до споменатите дати за излизане от кризата, само някой истински наивен човек би могъл да го повярва. В България просто НЯМА никакъв бизнес, а страната е ИЗВЪН всякакви световни карти на бизнеса от където и да го сравниш. Стягай се, Народе мой, още повече да затегнеш колана - чака Те Глад и още Мизерия!!

Вятър и пушилка............. бяха самолетите на властта. Бойко отказа поръчката, напира да наема частни. В бъдеще, като летят той, президентът или парламентарна делегация, ще лепят стикер Република България, а като кацнат - ще го махнат. Казват, че така ще спестят пари. Но колко? Кой ги изчисли? Пълна мъгла - първо се говори, после се проверява. После бяха вертолетите. Аджамийската финансовият министър Симеон Дянков скочи срещу 4 туристически хеликоптера, които поръчал Румен Петков за МВР за 30 млн. евро. После се оказа, че не са туристически, а са по задание на ЕС, и не ги плаща държавата, а Брюксел. Но Дянков не се отчая - тръгна показно да бори корупцията по митниците. И митничари весело заразправяха как ТИР с нелегални краставици висял три дни, докато министърът дойде, че да го хване. За да бъде промяната нагледно демонстрирана. Он ден самият Борисов се възмути, че земите на селскостопанските техникуми били продавани за жълти стотинки. После се оказа, че един депутат на ГЕРБ, бивш общински кмет, е бил в схемата - харизал 30 декара училищна собственост за голф игрище. В този ред на мисли, да попитаме: А какво става със заменките на гори? Ще се работи ли по тях, както обещаха, или ситуацията се промени, откакто плъзнаха слухове, че и депутати на ГЕРБ са заменяли гори срещу терени в курортни селища? Да не се окаже цялата работа като онази с бившия главен секретар на парламента Огнян Аврамов. Новата власт рече, че е намерила под дюшека му 60 хил. евро, и го е сгащила, като хвърлял от 4-тия етаж на НС важни документи. После стана ясно, че парите били в гаража на НС, Аврамов не е разписвал никакви документи, а парламентът няма 4-ти етаж. Бойко спестил за 15-минутен разговор с шефа на Главбулгарстрой 17 млн. лв. Така вместо 107 млн., изграждането на спорната многофункционална зала в София ще струва 90 млн. Чакайте, чакайте... Седмица по-рано правителството на Борисов атакува ГБС за това, че е ремонтирало за милиони сградата на регионалното министерство. А спомняте ли си кой построи околовръстното в София за 10 млн. евро на километър? Същата фирма. Не може една фирма да се линчува, като работи с предната власт, и да се хвали, когато се съгласи да работи с новата. И кой всъщност изчисли, че спорната зала трябва да струва 90, а не примерно 50 млн. лева? Да не говорим как звучи съобщението, че една частна фирма доброволно се отказва от печалбата си и започва да строи за своя сметка обект на държавата!

Когато се коментира човек трябва да е запознат с материята а не само да се намира на работа. За да се върне това ДДС НАП е правило проверки поне 1 месец. След това е анализирало - шще 1 месец . Накрая е излезнало със становище за връщане. И така с е стигнало да връщане а не че СД решил. Този олигофрен още не се е запознал с бълг законодателство и приказва да се намира на работа. Нека да изчака 2-3 месеца, период при който ще трабва да се връща следващо ДДС и да видим как ще реагират фирмите и тогава да коментираме постижения

Минах 60 и до този момент не съм разбрал кога държавата е в криза и кога не. И като дете и като юноша и като учител с 40 год.практика винаги съм бил беден и винаги всяка власт ме е убеждавала колко много е направила за мене и колко много ми се е подобрило положението.Никога не съм ходил на почивка с карта,а само на лагер с ученици,за да треперя 24 часа в денонощието да не се случи нещо лошо.През годините на т.н. народна власт в училище идваха ком.агитатори,за да ни убеждават да не искаме увеличение на заплатите,за да има за работническата класа да не се бунтуват.Нали все пак е диктатура на пролетариата.След това започнаха смяна на правителство след правителство,всяко ни убеждаваше ,че се бори за властта за да подобри условията на живот в държавата и все някои си подобряваха собственото имотно състояние,а държавата все повече затъваше.На кого да вярвам/вервам/още?

Има съд, или?

Boiko si plati za tova 4e go izbraha .....ami i go afishira nali biznesa e s nego sega malko i te da se nagushat....to viarno 4e i komunistite kradjaha zdravo

Комунистите доведоха до България до нов банкрут. Добре, че на власт дойде ГЕРБ, за да разкрива грандиозните престъпления на предишното правителство. На ред са присъдите. Сергей Станишев тръпне от възбуда от мисълта да се озове в затвор, заобиколен от мургави мъже без сексуални задръжки.

Да престанем да използваме Брюксел за арбитър :::)))))..Орешарс мошенико..Аз предлагам другаря путин или Позитано 20, или духът на Т.живков, или ЧЕРЕПА, или Светия синод, или другарката Масларова или мъжът и , може и майката на Гея или дрругарят велко вълканов или любен гоцев- най- добре Може и някой спонсор на Гоце, ако самият той още дреме на Евксиноград, може и портиера на Позитано или някой от другарите Галеви, маргини или вдовицата на илия павлов , може и тази на кюлев.баневци или голф- райчевци,владко живков или Я ДАЙ съвет-КОЙ ?? Изглежда си забравил , мазно копеле- КОЙ все пак ДАВА и иска да даде МИЛИАРДИ-БЕЗВЪЗМЕЗДН на БЪЛГАРИЯ ??? , като член на ЕС ???.::::::)))))))))

Ралче, на теб задържли ли са ти 100-200 хил. лева и дали растеш с толкова пари в касичкатас си в по-малко? Дрисла! Мъчиш се да осереш доброто,което прави новото правителство. И естествено не заслужаваш доброто да се случи за тебе, долно същество такова!

НЯМА РОКАДИ В МИТНИЦИТЕ? ЗАЩО МЪЛЧИ ГОСПОДИН ТАНОВ, ГОСПОДИН БОРИСОВ, И ГОСПОДИН ЦВЕТАНОВ А КЪДЕ Е ГОСПИДИН ЯНЕ ЯНЕВ-ПРОМЯНА НА РЪКОВДСТВОТО НА АГЕНЦИЯ МИТНИЦИ И РМД И МИТНИЦИТЕ! ДО КОГА ЩЕ ЧАКАМЕ??

Преди малко в дира бе публикувана новината МВФ увеличи валутните резерви на БНБ и то на такова място, на което не може да се коментира, явно авторите доста се страхуват от коментарите по нея. Ето Дянков за коя новина трябваше да дава отговор, а не да ни занимава с глупости от рода как увеличава резерва с събирано/несъбрано ДДС . Има само един начин да се увеличи валутния резерв на БНБ, под формата на нови заеми от МВФ. Точно заем е думичката, пропусната да се назове в изнесената новина. Ако това не е ПРЕСТАПЛЕНИЕ с голяма буква?х Идея за България

НЯМА РОКАДИ В МИТНИЦИТЕ? ЗАЩО МЪЛЧИ ГОСПОДИН ТАНОВ, ГОСПОДИН БОРИСОВ, И ГОСПОДИН ЦВЕТАНОВ А КЪДЕ Е ГОСПИДИН ЯНЕ ЯНЕВ-ПРОМЯНА НА РЪКОВДСТВОТО НА АГЕНЦИЯ МИТНИЦИ И РМД И МИТНИЦИТЕ! ДО КОГА ЩЕ ЧАКАМЕ??

Леле колко си бос човече! Вземи и прочети ЗДДС. Това е данък за крайния потребител и никой нищо не връща на производителя бе невежа.

Пазванта ви го каза кофти материал. А вие гноми продължават да злораствате на издевателствата. Е, няма по-тъп материал па света.

ya vzemi ti se grymni be !

bravo na Simeon Dyankov !!!

Напълно съм съгласен с copi 22-38

стойност на стоката 100лв. Продажна стойност на стоката 200лв. Крайна цена с ДДС 240лв. . . . . Аз плащам 240лв, държавата взима 40 от тях и после ги връща на търговеца, крайна печалба за търговеца 120%.... Къде е логиката в тоя данък освен, че ме цока с още 20%! Бизнеса не е умре гладен за тези 20%... погледнете цените на автомобилните части в България и в Германия....

Всеки път чета коментарите ви... и се чудя как възможно ли е да има толкова тъпи хора !!! И те си мислят че са Българи, граждани имат и претенции... и ГОСПОД да слезе на земята.. няма как да ви оправи положението !!! Най-доброто което може да направите е да се гръмнете... !

Тъпаци, прочете си мненията и разберете, че няма как всичко което искате да стане, просто защото мненията ви са противоположни. Психари, сеирджии, партийни манипулатори, обикновени злобари - това са 99 % от мненията. И един процент умни коментари, които просто се губят в морето от простотия.

Трябва си педал да ти харесат розовите БМВ-та. А си тъп педал ако не се сещаш че за хеликоптерите, скъпите принтери и други луксозни боклуци някой от предишните управляващи е гушнал хубава комисионна.

България ще излезе от кризата Някой ден ... може би ... едва ли не !!! А дано , ама надали...

Когато се коментира човек трябва да е запознат с материята а не само да се намира на работа. За да се върне това ДДС НАП е правило проверки поне 1 месец. След това е анализирало - шще 1 месец . Накрая е излезнало със становище за връщане. И така с е стигнало да връщане а не че СД решил. Този олигофрен още не се е запознал с бълг законодателство и приказва да се намира на работа. Нека да изчака 2-3 месеца, период при който ще трабва да се връща следващо ДДС и да видим как ще реагират фирмите и тогава да коментираме постижения

Да ме извиняват управляващите от Герб, но още нищо не сте направили

Леле ама и вие сте едни...Очаквате от новото правителство чудеса за един месец? Вие някакъв мозък имате ли ми кажете?! Че то толкова неща имат да се оправят, че за един месец и на Бог дето се вика ще му е трудно! Дайте шан с на хората, защото те май останаха единственият шанс! Не може да искате от тях чудеса, а в същото време да възхвалявате предишното правителство. А кажете ми моля ви се за 4 години те какво направиха! Увеличиха с няколко лева пенсийте? Малко заплатките? Вкараха ни в криза? Да, всъщност това си е голямо постижение.....

При оформянето на военното НДК са били изразходвани купища пари само за озеленяване от най-скъпите цветя и дървета. 72 хиляди лева са дадени само за 10 дръвчета от т. нар. сребриста ела. Още 32 хиляди отишли за озеленявнето на двора, още толкова са похарчени и за други глезотии.

С тая продължителна подготовка/ДИМ и ПУШИЛКА/ не се мисли за РАБОТА, тук се мисли за продължително ОПРАВДАНИЕ и плач /как ония са краднали/ и замазване и прикриване на НЕКОМПЕТЕНТНОСТ и НЕКАДЪРНОСТ!!!!! Тр да знаете, че краднали не краднали предишните, тоя КУаР /работа/ вашто ДоУПЕ чака и хич не разчитайте само на ОПРАВДАНИЯ,. Народа няма много да ви чака и ще ви бие шута при първа възможнст!!!! Ло не иска ОПРАВДАНИЯ, плач и молитва, лозето иска работа и мотика!!!! А ако мислите, че всичко е окрадено и няма за вас, а вие сте НЕКОМПЕТЕНТНИ и НЕКАДЪРНИ да си заработите, то бързо, бързо заминавайте в мичката си пайчина... където ви е местото....

Не е чак толкова страшно, че имаме бабаит начело на държавата. След като ОПРАВИ МВР и София, колко му е да ОПРАВИ и държавата. Страшно е, че се навъдиха твърде много клакьори на ВЕЛИКОТО му управление. Това означава, че в държавата сивото вещество прогресивно намалява.

ПРЕПИСАНО БМВ - то е много хубаво на цвят, харесва ми. Популизъм е когато наследяваш някакви прилични екстри,които не са най-голямото зло, да ревеш като побъркан! Изкараха целия лукс на предишните власти - хеликоптери, които не се плащат от България и са изискване на ЕС, самолети, за които развалиха сделката, а се оказа че все пак ще си купуват самолет, принтери, които бяха много добри и като си погледна моя ми става жал, но били луксозни за МВР, чиито полицаи ревяха, че технически не са обезпечени и развалили сделката, но ще правят друга, сега пък супници, а бе циркаджии! Но някои им вярват и се възмущават! Е добре де имали пари, купили, нали това ще се ползва от новите? Да не са ги купили лично за себе си?Някой иска да ни накара да се погнусим от старите и да се успокоим колко чисти хора идват! Евтин трик! Защо Борисов каза че сделката за самолетите продължава!? Журналистката онемя като го чу, но тя горката много пъти остана шокирана от откровения цинизъм. Никога властта не се е стискала да харчи, тези сега също не се стискат, само ни стиснаха за шията без увеличение на доходи, което е геноцид! И точно пък този малоумник Младенов за две коли тръгнал циркове да прави! За всяка покупка от тях искаме пълна информация - какво ще купят, от кого, защо се налага да купят, на каква цена, всичко до най-малката подробност да се обявява! А не развъртят едно скандалче на малоумното стадо и почват като старите, дори по-зле, развалят сделки, от които се губят пари и правят нови. Ние не сме малоумници!

Ето това е България-Докато си говорим и каним хората си изнесоха държавата.90% от бизнеса са крадливи Боже то имало и идиоти в тази държава.Абе тапак утре като кажеш шефе заплатка и той като ти каже няма пари за заплата ддс не са ми дали и ще викаш еее да не го бе давал.А ако не го е дал ще викаш крадец.На вас неможе да се угоди.Колко от вас имат собствен бизнес,а никой само плюете защото това можете.нека да им върви на хората,ако те са ок и за нас ще има работа ама никой тук не се замисля само проклинат.Тази държава ще се оправи само,ако се изпепели и засели наново.

neka badem to4ni otnosno NOVIA MINISTAR NA FINANSITE.sas tazi li4nost AMERIKANCITE 6te navliazat mnogo zdravo vav BG.I ponege se govori za LADI i MOSKVI4I mnogo skoro 6te zapo4ne da se use6ta taka nare4enoto AMERIKANSKO PRISASTVIE.6te stane iasno na vsi4ki 4e taka me4tania AMERICANSCI STANDART na givot niama da e mnogo blagopriaten za ako moga taka da se izrazia za SVOBODNIA BALGARIN.Az ot dosta vreme giveia vav AMERICA i 6te vi kaga mnogo interestni ne6ta za SREDNOSTATI4ESKIA AMERICANEC 4e vav bankata niama puknat spesten dolar ,givee na kredit i ABSOLIUTNO vsi4ko vav doma e na izpla6tane ta dori i toaletnata hartia .Hubavo vsi4ko izglegda mnogo-dobre kogato ima6 SIGURNA RABOTA.Kakvo stava kato izgubi6 rabotata si kakvoto zapo4na da se slu4va dosta 4esti4ko vav AMERICA .VZIMAT TI VSI4KO(KOLA KA6TA HLADILNIK TELEVIZOR)i te ostaviat gol kato pu6ka.I prez vsi4kite tezi godini oceliah vav tozi DIV AMERIKANSCI KAPITALIZAM po prostata pri4ina 4e giveia sas balgarskoto si mislene (ima6 dostata4no li4ni spestiavania kara6 MERCEDES,niama6 dostata4no kara6 TOYOTA po4ne6 li da givee6 na kredit po AMERIKANSCI rabotata ti e spukana taka 4e stiga sas tazi americansca me4ta .goliamo darvo e osobenno kato vzeme6 zaplata i na drugia den ti4a6 da si pla6ta6 zaemite i ti ostavat okolo 150-200$ za hrana do drugata zaplata i celia tozi proces prodalgava cial givot.NA po4ivka vav AMERICA sa6to se hodi sas zaem4e .NE mislia 4e balgarina 6te e mnogo 6tastliv sas tezi super uslovia

Какво става със скандалните разкрития по случая с източването на около 2 милиарда лв от Мария Мургина и комунистическата мафия? Тук има хляб и за прокурори, и за журналистическо разследване. Много бързо я покриха. При такова крупно източване на държавната хазна е трудно да се стигне до ефективни присъди, защото има пари да се запушат устите на всички правораздавателни органи.

Ами хората започнаха да излизат от кризата. Това ми казват основно наши партньори от германия, но и европа се съживява като цяло и тук кризата не прилича на американската. Само дето американците си я направиха и сега си плащат а ние по - малко без вина. Не може да излезем от кризата с другите държави защото ние току що влизаме.

i vse pak 6te iz4akam da vidia 6te mi pusnete li komentara.

С тоя номер дето го свиха Сергей и Орешарко започва да става ясна разликата между ГЕЙ и ПЕ-ЕРАСТ

А колко от върнатото ДДС е всъщност източено ДДС? В България бизнес няма!И бизнесмени няма! Има бизнесменти! На контрабандата и се вика бизнес, на далаверите им се вика бизнес. Разнообразните измами също са ... бизнес!

Alo Novoto PRAVITELSTVO kakvo stava sas procesa MURGINA ......Izglegda 4e niama dokazatelstva A.postoianno se nalagat novi temi4ki za da se otkloniava VNIMANIETO NA OB6TESTVOTO.VSI4KI za koito ima obvinenia do edin 6te minat sas uslovni prisadi i razbira se sas zapezeni milioni.Neka smenim temata sas zatvorite ,triabva da ima konfiskacia na vsi4ko.I da ima zatvor za niakoi koeto e malko veroiatno 6te bade maximum 1.5-2 godini i sled tova dadenata li4nost izliza na svoboda i nai legalno otnovo si razpolaga sas vsi4kite tezi milioni.Mislia 4e vav tozi slu4ai zatvora ne e nai-dobroto re6enie.Ostavam izbora vav va6i race ZATVOR ili KONFISKACIA na absoliutno vsi4ko (pari,fabriki,koli,a i t.n.)I 6te pomolia DIR-a da pusnat mnenieto VEDNAGA za6toto novinite se 4etat dokato sa topli (foruma sa6to)BLAGODARIA....

ДДС-то трябва да се премахне... Този данък наказва потреблението... По закон се облага дохода а ДДС-то облага потреблението. Този данък е измислен от Французин ясно е защо...

Да, това е така. ДДС не е възстановяван на малки търговски фирми от две години. И повечето от тях нямат никакви нарушения. Докато фирми, регистрирани само за точене на ДДС не са имали никакъв проблем. Това е да си честен в БГ - държавата те е...а здраво!

Интересно, защо трябва да плащаме ДДС при това положение. От една страна го източват, от друга - не го връщат. А ние баламите да наливаме в мелницата на ДДС-ри?