Двойно повече сирийски бежанци са дошли в България

Потокът от сирийски бежанци към България се е увеличил двойно за година. През първите седем месеца 2300 души са дошли от Сирия. За криза в момента не може да се говори, но ООН призовава страната ни да се подготви, а места няма. МВР засили мерките за сигурност по границата.

Обратно в новината

Коментари - Двойно повече сирийски бежанци са дошли в България | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В случая не става въпрос за състрадание. Въвличат ни отново в игра, от която само можем да сме потърпевши. И сирийският народ и ние сме потърпевши. Как да им помогнем като сме бедни, как да им помогнем като те идват и не желаят да се съобразяват с нормите на оществото, което им помага.

Когато гледах в You Tube как децата в Сирия умират бавно и мъчително виждах и собствените си деца.. Ежедневието така ни е заробило душите, опустошило сърцата, че нямам думи.. Всички сме прави сами за себе си. ПС. А като следя "играта" не само със Сирия, не мисля, че ще минем покрай капките - ще дойде ден и ние ще се чудим от къде ни е "дошло"

evropa bradiasva s usileni tempove.dobre doshli v evrostan.da ziveiat mirotvorcite.

Този мръсник Сер Гей и неговият любим Вигенин ще ни вкарат таралеж в гащите!!!! Ще го търсим Иван Костов, който отказа да вземем от онези другите мръсници - косоварите!

Време е да изтеглим 4 или 5 милиарда за "бежанците".

ООН да не ни дава съвети да се подготвим за сирийските емигранти, а ни преведе пари за това! Ние знаем какво да направим!!!

Апартамента над нас го дават под наем.Собственника е мижитурка и един ден идва и вика: " Абеее..дал съм апартамента под наем на един сириец-бизнесмен,женен за българка.Човека ще идва 2-3 пъти в месеца,той е кротък и тих и е мнооого напред в бизнеса,магазини има....".След няколко дни наистина се появи един джигит, но след още няколко дена от една черна корса се изсипаха- друг джигит,жена с фередже и 3 деца (2 момчета и момиче), влязоха в апартамента и повече не го напуснаха.Започна едно денонощно топуркане- това 22ч. станало, 1 след полунощ- вилнеят на поразия, блъскане на врати, вечер не знам защо започват едни пресконференции на висок глас по скайпа- сякаш ислямистки съвет има горе.Звъня на комшията и му викам:"абе какво става бе,тука не се живее", а той: "олее,то това е брат му на оня, той ще живее там". Един ден дойдоха още една кола със сирийци- кошмара стана пълен- посред нощите в 3 часа ходихме да се разправяме- ама не знам дали нещо разбраха,защото никой не говори български! Така чееее- това са хора,които по цял ден си седят у дома, не се съобразяват с нашите порядки и не искат да знаят кое може и кое не! Прибирали сме хора от улицата за да помогнем, но това е сирийска напаст!

Недейте се заиграва с това -който ги иска тия да вземе дя си покани у тях.не ислямизирайте държавата ни , тя и без друго има проблеми с ислямизациата -кой им виновен ,че те си правят гражданска война .ние сме най-бедните в еу не ни трябват тука потенциални камикадзета един ден .не превръщайте България във второ косово - да отиват на изток към азия или на където си искат !

Сирийските бежанци (една жена даде интервю по БТВ) исскалми свобода и да живеят като бели хора. Ами че ние тук в България искаме същото нещо, но не отиваме да си предявяваме претенциите в друга страна. Ако отидме там, то е за да ралботим и да си траем. Тези арабски бежанци мзай не са нещо в час какво искат и очакват! АЍми ходете в другите вам братснки арабски страни; на ли сте правоверни мюсюлмани, а ние сме невреници! Да ви таковам в издуханите и лицемерни същества...и тези, които ви дърпат конците.

Както виждате, имаме много хуманно законодателство , което приравнява правата на чужденците с предоставен статут на бежанци с правата на бг. граждани. Всякакви упреци, как сме били "хора без сърца" , са излишни. Отделно- по време на протичане на цялата процедура, чужденците имат помощ от държавния бюджет; здравни и социални осигуровки; храна; мед . обслужване - неща, на чийто паричен размер биха завидели 90% от българските граждани- пенсионери.

Затова да ходят да си оправят скапаните държави...

Закон за убежището и бежанците Чл. 29. (Изм. - ДВ, бр. 52 от 2007 г.) (1) По време на производството чужденецът има право: 1. да остане на територията на Република България; 2. на подслон и храна; 3. на социално подпомагане по реда и в размера, определени за българските граждани; 4. на здравно осигуряване, достъпна медицинска помощ и безплатно ползване на медицинско обслужване при условията и по реда за българските граждани; 5. на психологическа помощ; 6. да получи регистрационна карта; 7. на преводач или тълковник. Чл. 32. (1) (Изм. - ДВ, бр. 52 от 2007 г.) Чужденец с предоставен статут на бежанец има правата и задълженията на български гражданин, с изключение на: 1. правото да участва в избори за държавни и местни органи, в национални и местни референдуми, както и да участва в създаването и да членува в политически партии; 2. да заема длъжности, за които със закон се изисква българско гражданство; 3. да бъде военнослужещ; 4. други ограничения, изрично предвидени със закон. (2) (Нова - ДВ, бр. 52 от 2007 г.) Чужденецът се уведомява за правата и задълженията, произтичащи от предоставения му статут, на език, който разбира. (3) (Предишна ал. 2 - ДВ, бр. 52 от 2007 г.) На чужденец с предоставен статут на бежанец или хуманитарен статут може да се окаже финансова помощ за настаняване в жилище за срок до 6 месеца от влизане в сила на решението за предоставяне на статут, при условия и по ред, определени от председателя на Държавната агенция за бежанците, съгласувано с министъра на финансите. (4) (Предишна ал. 3 - ДВ, бр. 52 от 2007 г.) Чужденецът с предоставен статут на бежанец има право да придобива недвижими имоти на територията на Република България при условията и по реда, предвидени за чужденци.

В Овча купел са супрер много, кметицата да измисли нещо по този проблем. Може да ги разселят и по селата примерно. В кварталната 21 дкц също са много и са здравно осигурени, а колко българи могат да си позволят осигуровки? Нека поне ограничат броя им в София и нашия квартал!!!

Здравно осигурени са, защото според ен брой международни договори и конвенции, по които България е страна, българската държава от бг. държавен бюджет е длъжна да ги осигури здравно. Имаме и ЗУБ- Закон за убежището и бежанците - прочетете го в лекс. бг. и ще разберете.Чл. 22. (Изм. - ДВ, бр. 52 от 2007 г.) Членовете на семейството на чужденец с предоставено убежище, статут на бежанец или хуманитарен статут, които са на територията на Република България, имат същите права и задължения, освен ако това противоречи на личния им статус или са налице обстоятелства по чл. 12.Чл. 29. (Изм. - ДВ, бр. 52 от 2007 г.) (1) По време на производството чужденецът има право: 1. да остане на територията на Република България; 2. на подслон и храна; 3. на социално подпомагане по реда и в размера, определени за българските граждани; 4. на здравно осигуряване, достъпна медицинска помощ и безплатно ползване на медицинско обслужване при условията и по реда за българските граждани; 5. на психологическа помощ; 6. да получи регистрационна карта; 7. на преводач или тълковник. (2) От правата по ал. 1 се ползват и чужденците, на които е образувано производство по чл. 67а, ал. 2, т. 1 за определяне на държавата, компетентна за разглеждане на молбата за предоставяне на статут. От правата по ал. 1, т. 1, 6 и 7 се ползват и чужденците, на които е образувано производство по чл. 67а, ал. 2, т. 2 за определяне на държавата, компетентна за разглеждане на молбата за предоставяне на статут. (3) Чужденецът има право на достъп до пазара на труда, ако производството не приключи до една година от подаването на молбата му за статут поради независещи от него причини. (4) Чужденецът се настанява в транзитен, регистрационно-приемателен център или на друго място за подслон от Държавната агенция за бежанците след преценка на здравословното състояние, семейното и материалното положение на чужденеца при условия и по ред, определени от председателя на Държавната агенция за бежанците. Чужденецът се подлага на медицински преглед и изследвания и остава под карантина, докато станат известни резултатите.

не ги искам или да ги настанят в ромските къщи....ромите да им плащат, а не ние с данъците си да ги отглеждаме, моето дете не взима детски, защо помощите ще отиват за тая не стига, че гледаме ромита ами сега и сирииците айде стига

Виновна е Турция. Тя помага на тези хора да проникват в България.

Турция има интерес тези хора да останат в БГ, затова ги тласка насам. Това е част от плана за ново завладяване на земите до Белград.

Са менторите на хора като Сюлеюман Паси и Сие! Чрез нея те си опитват да повторят сценария от 1396 г. Бат Бойко и другите би трябвало да се събудят за рпеланостите!!!

народът отдавна плаче за възраж дане...състрадателност никаква?....благотворителност? никакви...имам една колежка ми тя не знае какво е да помогнеш на някои в беда?....пари на никого не била давала назаем?....аз луда ли съм била? що ми било да помагам?....и на майките си не изпращате пари?...срам..та, камо ли на хора, които ги избиват ..егати народа......нищо не може да трогне жестоките ви сърца...

Нана, става въпрос за ежедневната издръжка на хора - 3 пъти хранене на ден + здравно осигуряване + осигуряване на покрив над главите им.Не бъркайте състрадателността с други неща. Все пак, живеем във времена, в които "приятелството си е приятелство, но в магазина сиренето е с пари". Колко бг. пенсионери могат да си позволят 50 лева на ден за храна? Ще ми напишете ли бройката? В статията не става въпрос за 100тина човека, а за ХИЛЯДИ семейства. Действително, Турция има много по-голяма и територия, и финансов ресурс да ги приеме - нали била "мощна икономика" и т.н. икономически суперлативи- защо каза, че поема 200 000 човека и нито човек повече?

а ние и две хиляди не можем да изтърпим...много от тях си идват с някакви пари...могат да наемат апартаменти....много от сириъците имат роднини в саудицка арабия, оае, катар, америка, които месечно им изпращат пари...

вземи си ги у вас, тогава....тъпа овца

аз имам две пустеещи къщи в бг и да, бих ги дала на бежанци за временно ползване....кой ти говори да приютяаване на целия 25 милионен сирийски народ....българия е една от малкото страин в европа с много празни площи....даже и временно ли не можете да си помислите да помогнете на някой?...срам..., ами, ако ние бяхме на тяхно място?

ако беше на тяхно мисто щяха да те изнасилят теб и други жени и щеше да си принудена да бъдеш шестта или седма съпруга, за да оцелееш.

"...но ООН призовава страната ни да се подготви, а места няма..." Няма места, няма и как най- бедната държава в ЕС да осигурява от държавния бюджет ежедневната издръжка и здравното осигуряване на бежанците. На ден се падат по около 50 лв. за 1 бежанец- изобщо не е малка сумата.

Не бъдете лицемери, всички ние имаме деца или роднини, които по същия начин заляха западна европа и САЩ и всички тях ги приемат там като напаст, независимо дали са цигани или са образовани. За тях това е конкуренция и те не ни искат. Така и сега от Сирия ще дойдат както лекари с децата си , така и бедни хора. Вие какво щяхте да направите ако децата ви ги обгазяват с химическо оръжие? И колко ще дойдат? А? От 2 милиона, повечето ще бягат по по - богатите страни. Какво се кахърите отсега? Пък и повече да са - това са деца, жени, идват да спасят живота си. Помислете, утре недай боже и вие може да сте на тяхно място. Айде се поуспокойте малко. Отсега викате "Вън!" и това са "гостоприемните" българи. Ще кажете "Прибери си ги у дома" Еми едно време баща ми прибра семейство бягащо от Косово, когато там беше конфликта, с 6 деца. Какво стана, стояха няколко месеца, поуспокоих се децата, после заминаха при техни роднини някъде из Европа. Живи и здрави да са. Това мога да кажа. Ако трява пак ще помогна, това са хора. Утре мога да съм аз и децата ми.

човече това са хора от ислямски свят, те са много по-страшни от циганите

ние не сма забърдеи с 12 деца, не сме многоженци и не живеем от помощи, нито пък налагаме културата си там. трябва да се отбележи, че отношението към българите се влоши от както в последните години циганите тръгнаха да цуцат помощи. моля ви не правете такива абсурдни сравненя

Българите сме граждани на ЕС и юридическият ни статут НЕ Е на бежанци. Не можете да сравнявате 2те държави, защото ние платихме много скъпа цена за членството ни в ЕС,а Сирия не е член на ЕС и не е платила такава цена, нито е с накърнен/ ограничен / суверенитет.

Не съм за това да не помогнем на нуждаещ се, в случая става въпрос за хора, които не желаят да се съобразяват с нормите и реда в обществото, което им помага.

Трябва да си направим сметката колко бежанци може да поемем. Ако искат да ни натресат повече, нека да си плащат. И защо не се заселват в необятната Турция, тя вече е активно намесена в патакламата, основна причина за емиграцията? И ако някой иска да идва в България със статут на бежанец, какво е основанието: бяга от Асад или от терористите? Нека силите ни за сигурност да не допуснат фанатици-гангстери да ни наводнят.

Направих едно краттко проучване Държави където арабите са нещастни и затова бягат от тях - Йемен, Египет, Тунис, Мароко, Алжир, Сирия, Палестина, Ирак и т.н. Държави където арабите са щастливи и затова бягат натам - Франция, Германия, UK, USA, Скандинавските страни, Италия и т.н. Въпрос какво правят арабите в страните от 2-ри тип? Плодят се като зайци благодарение на помощите на местните жители и искат против местните жители на напряват техните страни - страни от 1-ви тип ... логика?

ДА НИ Е ЧЕСТИТА НОВАТА ПРИДОБИВКА,ДРУГАРКИ И ДРУГАРИ!!! ЩЕ НИ УДАВЯТ В БЕЖАНСКИ ВЪЛНИ,КАКТО ВЕЧЕ СТАНА В ГЪРЦИЯ! НАД 500 000 И ТО ВСЕ ЧЕРНИЛКИ !

Хайде сега пишман журналистите от дир. бг да вземат да ми обяснят кое от двете е вярно: 1. Заглавие - През първите седем месеца 2300 души са дошли от Сирия. 2. Текст - От началото на тази година в страната ни от Сирия са пристигнали 900 души с децата си.

900 души с децата си-ами те имат средно по 10 деца в семейство

Няма какво да се сроят нови центрове за настаняване.Още на границата да ги връщат обратно,а случайно промъкналите се направо пред американското посолство да ги събират, и те да си ги извозват в САЩ.

Обратно!?!- ами като не ги взимат турците, и като им ги водим за ръчичка викат "Тия що ни ги водите?! Искате да ни ги натресете, а? Няма да стане." и блеят баира. На тях не им трябват имат си близо 1 млн. вече.

По байтошово време доста българи ходеха да работят в Сирия.

Да работеха, но работеха като лекари ,инженери,архитекти, строители и други, не живееха на гърба на сирииския народ.И не натрапваха начина си на живот.

да защото сме образоване, а тези които идват са проста зган

Квартал Овча купел се напълни с такива и с черни. Неприятно е. Върволица от забулени с по 3,4 деца.Чудя се в България ли съм или в Близкия изток. Даже продавичите в магазините се възмущават.Като прибавим и циганките който също скитат между блоковоте по кофите също влачейки по 2,3 врякащи деца ужаса е пълен.В какво превръщат хубавата ни родина продажните политици-проклети да са.

Това е бъдещето на тази страна. Тук ще идват такива, а българите ще продължат да бягат на запад. За съотношението в раждаемостта между етносите даже няма какво да се говори. След 30 години българите ще са малцинство, от което не зависи нищо.

не боите се и на запад е така и като започне рамадана/рамазана маммамия, през деня се спи през нощта е празник и така цял месец и на работа са изморени и дремат защото и вода не трябвало да пият и ги мързи да работят, но да се плодят не ги мързи и християнските празници празнуват и опазил ни господ от тея

В Ориента това е начинът на живот - в очите на европееца неразбираем, абсурден и лентяйско-фанатичен! Като цяло арабите са доста изостанали в своята цивилизованост, макар и от тях да са дошли и много от хубавите и полезни открития. Затова и всяка арабска страна си е малко или повече диктатура - просто твърдата ръка по тия географски ширини е необходима, за да не го ударят на произвол и слободия..

ние сме в Европа, само ползи, ама не. Има квоти за бегълци. И квоти диктуват американци, дори не европейци.

Споко! Тройната Крадолиция взима икономически мерки да им го върнем тъпкано - с поток български бежанци към Сирия, до изравняване на количествата...

Ха идея,Довечера протестиращи и хаиде в Сирия Няма блокади на улици,вувузели тишина и спокоиствие

Да си остават в турция. И без това турците дават мило и драго да разръчкат конфликта там още повече.

Америка и Израел да си ги приберат. И капута Камерън.

Да са ни честити. С оглед на предстоящата инвазия и задълбочаване на войната там, цифрата ще стане десеторна най малко.

Не искаме още мангали, имаме си достатъчно!

предпочитам нашите мангали пред чаршафосаните

Не желая данъците ми да отиват за сирийски бежанци, а за домовете за БЪЛГАРСКИ СИРАЦИ.

Българските сираци са малко, тези в домовете са ромски!

Почти няма от циганетата по домовете, такива които да са сираци

За какво е целият този вой не разбирам - във всички информации по пресата пише, че става въпрос за 700-800 души. Даже нямат и 1000. На форумните патриоти тип Атака пак им се привиждат тълпи ислямски фундаменталисти, маскирани като пет годишни деца. Ясно с целия този шум около бежанците новото комуноидно правителство иска да отвлече вниманието от тоталната чистка в държавната администрация.

ехо събуди се!...това са официялни данни, при положение че няма нормална охранияма граница, истинското число е 10-20 пъти по високо. преминаването на граници е също доходоносен бизнес и сирииците с пари минават чрез пасиори, за които ние нищо не чуваме. факта че и алжирци (икономически бежанци) искат убежище показва колко е лесно да се премине границата.

И КАК ПРЕБРОИ СТАДОТО,КАТО ПРОЦЕСЪТ ОЩЕ ПРЕДСТОИ?! АМИ ПРИ ЕДНА БЪДЕЩА/ СИГУРНА/ ВОЙНА,КАКВО МИСЛИШ ЩЕ СТАНЕ? КОЙ Е КАЗАЛ,ЧЕ ЩЕ СА САМО ТОЛКОВА?! ОТИДИ В ГЪРЦИЯ И ЩЕ ВИДИШ КАКВО СТАНА С ХУБАВАТА ДЪРЖАВА-АТИНА Е ЕДНА РАЗРУХА,НАВСЯКЪДЕ-ЧЕРНИ,КОИТО ВЪРТЯТ ТРОТОАРНА ТЪРГОВИЯ...

ами скъпа тя воината е неизбежна, но ако чакаме още 2 3 години, те 2-3 милиона ще залеят българия дотогава, че после и тези от воината, смятаи колко.

Хехехехе палячо, над 700 сириеца имаме само за юли и август! докото вие си печете гза на морето на нас ни се е+а майката. От началото на годината са над 3000 човека- всички и сирийци и остналите и над 2000 предотвратени. Що пишеш като не си запознат...

Спокойно драги провинциалисти. Знам, че се притеснявате, че идва голяма вълна от евтина работна ръка, но по евтина от вашата няма.

Боби тъпото :))

Сирииците и изобщо хората от Близкия Изток нямат място в Европа.Да ги приютят богатите им братя от Саудитска Арабия. В приказните хотели на Дубай да ги настанят.Тук идват за да живечт на наш гръб че циганите са ни малко.Нямам нищо притив тях но не желая да съжителстваме заедно.

ТУРЦИЯ Е ТОЛКОВА ГОЛЯМА, ЗАЩО НЕ ОСТАВАТ ТАМ?КАКВО ТЪРСЯТ ПТУК?ПОГЛЕДНЕТЕ В СОФИЯ ПО ВИТОШКА МЛАДИ МОМИЧЕТА , СТРОЙНИ СЪС ЗАБРАДКИ.В БЪЛГАРИЯ ИМА ЖЕНИ С БЕРКИ.НЕ ВИ ЛИ СТИГА ТОВА.ТЕЗИ ХОРА СА СТРАШНИ.КОЙ ГИ ПРИБИРА?КАК НИЕ НАЙ БЕДНАТА ДЪРЖАВА, РАЗГРАДЕНИЯ ДВОР ЩЕ ПРИБИРА МЮСУЛМАНИ.МАЛКО ЛИ ГИ ИМАМЕ.ВИЖТЕ ПО ВИТОШКА Е ПЪЛНО НЕ САМО В КАФЕНЕТАТА.СТРАШНО Е!ОПОМНЕТЕ СЕ БЪЛГАРИ.ЗА ТОВА ТРЯБВА ДА СЕ СТАЧКУВА.НЯМА ДА ИМА ПАРИ ЗА НИЩО, ЗАЩОТО ТРЯБВА ДА ГИ ХРАНИМ, УЧИМ, ОБЛИЧАМЕ.УЖАС!!!

в кафенета стоят. харчат нашите пари. дано българите да се събудят малко и да осъзнаят опасността от ислямската инвазия. за да може да се въздеиства на политиката, то човек от забрадени вече не може да диша.

Аз живея в Холандия. Тук всяка трета жена (да не кажа втора), която виждам на улицата е забрадена. Не разбирам какво толкова ви е страх, та чак било страшно - жени като жени. Просто вашият мироглед и разбиране са различни. Ислямът, във вида, в който го налагат и пропагандират, е наистина плашещ, но всичко това е политика на омраза и противопоставяне. Манипулират всички овчици, независимо от раса, пол и религия. Важното е да се живее в страх и омраза към всеки различен - така ТЕ могат да си играят играта много по-лесно.

ти явно си туркиня или мюсуилманка. никои от местните не ги обича, но никои нищо вече не може да каже с този безумен мултикултурализъм.

Сега всички бежанци да се натоварят на самолети и право в Америка.

е само това ни липсваше сега, защо такива проблемни държави, когато стане сакатлък се обръщат към мирните да ги приютяват, а когато става въпрос за религия се обединяват със себеподобните, ние да ги храним те да ни.....не съм съгласен да отидат за помощ в арабските емирства.

защо идват към европа да ходят към мюсюлмански държави. аз не искам един ден българите да се чувстват бежанци в собствената си държава.

идват в еропа и киснат за социални помощи, не работят и имат правят по 15 деца, мюсулманчета

Нека заповядат сирийците в България, но нека от ЕС и САЩ да ни изпратят финансова помощ за да им се помогне и не само на тях но и на българите също.

Колко остават в Турция,колко отиват в Гърция ,Кипър и колко у нас

Pesh0

Е как влизат у нас а и в европейския съюз? Визи нещо ? Някой трябва да поеме отговорност защо са допуснати да влязат в България . Граничен контрол ?

Стига сте писали простотии!!!Тези хора бягат от ужаса и кошмара на ВОЙНАТА!!!Вие дори не сте и сънували какво е!!!Бог да им е на помощ и да им даде мир в душите!

Вярно е наистина си прав, но и нас първо трябва да спасят за да можем и ние да помогнем после на народи като Сирийците. Не мислиш ли .....българите няма какво да работят и да ядът както и да си платят данъците, пенсионерите ни тънат в мизерия и нищета...Народа ни е на прага на мизерията, е вярно е че сме живи...но каква файда живи но болни и измъчени.

Pesh0

ами запада да спре да дава пари на разни лумнени и за 1 месец там война няма да има . Асад , толкова години не е избивал народа и явно добре са се плодили . Кой ги избива сега ?

Асад, ООН, САЩ...никой не му дреме за хората!!!Политическите интереси са на първо място!!!Но нека не нападаме тези хора, които търсят просто спасение далече от най-милото си!

Спокойно скоро и нашите Лумпени ще се вдигнат отново да посрещнат мафията...опс прощавайте социалистите. Може от нас да се уплашат и да забегнат за Франция

Мила, тези ще ти подпалят къщата и окото няма да им мигне. Личи си че не си познаваш психиката на различните раси! Нямаш поглед

Съжалявам..явно съм наивно добра...

А защо не бягат в страни, които са им близки като религия и бит? Защо бягат в държави, които след това се опитват да променят според техните разбирания? Днес са бежанци, след едно поколение религиозно и етническо малцинство с всичките си прищявки, а след две ...

ДА БЕ,МИЛА,АМА НЕКА БЯГАТ В СЪСЕДНА ТУРЦИЯ! НИЕ НЕ СМЕ СЪСЕДИ С ТЯХ,ЗАЩО ПРЕСКАЧАТ ЦЕЛИ ДЪРЖАВИ И ТОЧНО У НАС ИСКАТ ДА СЕ НАТРЕСАТ? ДА ИДАТ В ДРУГА НЯКОЯ АРАБСКА ДЪРЖАВА,ДА СИ ПАСНАТ И НА РЕЛИГИЯ И НА БИТОВО НИВО,ПЪК И ОНЕЗИ СА ПО-БОГАТИ ОТ НАС! ТИ АКО СИ МАЙКА ТЕРЕЗА-ВЗЕМИ СИ ГИ У ВАС,АЗ НЕ ГИ ИСКАМ!!! А АКО МЕ ПИТАШ,ДА ИДАТ В АМЕРИКА,ТАКА ДЕ,КОЙТО ПАЛИ ВОЙНИ,ТРЯБВА ДА СИ НОСИ ПОСЛЕДСТВИЯТА!

Това колко цивилизована и развита страна личи от отношението към нещастието на бежанците! А повечето мои съграждани са откровена селяндурска паплач... мисля си, че много от тези хора са по-достойни от самите нас!

Ми вземи си тогава къщи 10-15 сириеца и си ги храни цял живот! ама преди това да ги обезпаразитиш и кастриращ, защото

Предпочитам да храня някой бедстващ сириец, пред някой като теб.

Не си прави такива заключения, все пак хейтърите в дира не са представителна извадка за нацията! Има организирани акции за хуманитарна помощ за бежанци, на които с желание откликват много хора, много повече, отколкото са оплюващите тук!

абе годо, каква състрадателност. бъларите нямат със какво да си купят за ядене и мрат а тези наготово лапат. помощи, та чак и памперси, а както виждаш не се свинят и да крадат у да палят. да се приемат толкова араби е самоубииство за българиа я иди да видиш по мароко египет как живеят, битер животните, без хигиена, без закони, тези лагари за тях са лукс, те няма да мръднат от българия. а както знаем ислямиста към христяни състрадетелност няма.

време е нато да сложи край на тази патова ситуация. този диктатор е готов да съсипе напълно държавата си само и само да остане на власт.

ти сигурно си турчин. поуката е, пази си своето, ако можеш помогни, но не за цвоя сметка.

не мога да повярвам на злобните и бездушните коментари дето бълвате

Много от тези бежанци са деца. Когато са бягали надали са разглеждали каталог с туристически дестинации и са се спряли на България. Попаднали са във вълната насам с надеждата да живеят. На много от тях роднините са мъртви.

Ала-бала, ми че как те тогава са живи? и с кви пари са дошли тук? за чий са ни? Чърчил по времето на 2-та световна вйна, когато го попитали дали е вярно че в Индия има глад е казал - "Ако има защо тогава според вас Ганди е жив?"

Тя и Мария-Антоанета казала "Като няма хляб, яжте пасти", но се подхлъзнала и паднала върху гилотината.

Просто да ги връщат. Като идват през турската граница, на Турция. Че тя не си е свършила работата и проблема е техен. Те от своя страна могат да ги връщат в Сирия.

Ако с БГ се случи подобно, друга песен ще запееш

Pesh0

ако се случи в България , веднага всички ще затворят границите си към нас. Не че сега много ни искат, и ни допускат. Връщат ги на границата и готово. Или да бягат при тези който дават пари на партизани ли терористи ли са там бунтовниците.

Аз съм напълно на мнение, че сега трябва да се ограничи работата на българи в чужбина и че за това трябва да се грижат нашите политици, защото противното е много вредно за България. Например да няма право да работят в ЕС, без преди това да си платят държавното образование. Може от расиски подбуди да искат да ограничат достъпа на българи, но за нас това е изгодно.

ние сме християни, а тези са ислям

Да не дава Господ такова нещо да се случва с България,но НИКОГА не бих потърсила убежище в арабския свят.

Аз предлагам да ги пепращаме към Холандия, Англия и Франция, те нас българите ни нещът но пък се надявам да се погрижат за сирийците. След като Франция и Англия ще взимат деийно участие е нападенията да му мислят и за това. Защо ние трябва да берем излишни грижи???

КАТЕГОРИЧНО СЪМ ПРОТИВ ДА СЕ ПУСКАТ КАКВИТО И ДА БИЛО БЕЖАНЦИ ОТ БЛИЗКИЯ ИЗТОК!! ТОВА СА МЮСУЛМАНИ, КОИТО МРАЗЯТ ВСЕКИ ХРИСТИЯНИН И ВСИЧКО ХРИСТИЯНСКО! ДА СИ СТОЯТ ТАМ И ДА СИ ГИ КОЛЯТ, ТРОВЯТ И УНИЧТОЖАВАТ ЕДНОВЕРЦИТЕ ИМ КАКТО НАМЕРЯТ ЗА ДОБРЕ! В МИГА, КОГАТО СЕ НАМЕСЯТ УМИРОГВОРИТЕЛИ9ТЕ СТАВАТ ВИНОВНИЦИ ЗА ДИВОТИИТЕ ИМ , И ТЕ СА АГРЕСОРИ! ДА СИ СТОЯТ В СИРИЯТА И ДА СИ МРАТ НАВОЛЯ!

Дано никога нямаш деца!

да, така е, мюсулманите мразят християните