Имигрантско бебе в Ковачевци чака ЕГН

Бебе, родено във Временния център за настаняване на имигранти в Ковачевци, не съществува по документи.

Обратно в новината

Коментари - Имигрантско бебе в Ковачевци чака ЕГН | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Детето е бг гражданин защото е родено на територията на България независимо от статута на родителите, То няма какво да се умува , а какъв е статута на родителите си остава техен проблем, и няма нищо общо с новороденото, както е по целия цивилизован свят

..странно е да чете човек коментарите от представители на нация, която е пратила 2 000 000 емигранти насам натам...и те се множат, и те са на нечия земя, ама е по-друго а? да е живо и здраво детето и дано да е с късмет да не среща български коментатори!

Щом антибългарският хелзинкски комитет е в играта, значи, че работата смърди отвсякъде и е срещу българите. Гаранцията е хилядапроцентова.

Ти вярваш ли си? Мислиш ли, че партийте могат да променят нещо? Това е политиката на Европейския съюз и щом си вътре не можеш ей така да кажеш "Аз пък не искам бежанци.".

Трябва да започнете да разбирате че тези хора ще останат да живеят тук. Може и да не ви харасва НО назад няма да се върнат..единствената надежда е да се опитат да преминат в западна европа!

Да отиват там откъдето са дошли, там ще им дадат ЕГН

Да го дадат в катуна - там знаят какво и как се прави

То щото в сирия щеше да има егн... Пък и на за какво ли му е?

Ами дето се казва, какъвто народа, такива са му и политиците. На кого да се сърдим, освен на себе си? Значи, големи умници имаме в това Народно Събрание. Внасят всякакви безумни проектозакони, като например ако случайно се окаже, че в мазето ми се намира парната ютия на прабаба ми която е произведена преди повече от 50 години, аз ставам престъпник без да знам, защото не съм я обявил като културна ценност. Обаче ако дете се роди на територията на България, без значение от какви родители, не може да получи никакви документи поради ред недомислици и по такива прецеденти никой няма да се чукне по главата да измисли промени в закона?

След като влезнаха 10 000 души и вече така и така няма къде да ги настаняват? Тогава се сетиха стена да правят.

е тва ще е новото поколение на българя. ужас

Е, какво ужасно виждаш в това? Вместо да се радваш ти се ужасяваш безпричинно, защо???

Ако се съди по правописа ти и част от старото не е читаво...

Именно! Аз точно това имах предвид! Даваха наскоро репортаж, от учебен център за чужденци. Имаше урок по български език и този урок беше за деца на бежанците от Сирия. И тези деца говореха сносно български - като имате предвид че са в България само от няколко месеца! Сигурен съм че ще станат по-добри българи от много от настоящите българи.

е това... доволен ли си?

Те и кучетата и котките се раждат в България, но докато някой български гражданин не ги регистрира и не им се издаде документ - СА БЕЗСТОПАНСТВЕНИ...!!! ТАКА Е И С РОДЕНИТЕ В БЪЛГАРИЯ ДЕЦА НА ЧУЖДИ ГРАЖДАНИ - ТЕ СА СИ ЧУЖДИ ГРАЖДАНИ, ДОКАТО ЕВЕНТУАЛНО РОДИТЕЛИТЕ ИМ ПОДАДАТ ДОКУМЕНТИ ЗА ПОЛУЧАВАНЕ НА БЪЛГАРСКО ГРАЖДАНСТВО И ТЕ БЪДАТ ОДОБРЕНИ...!!! САМ ПО СЕБЕ СИ, ФАКТА ЧЕ Е РОДЕНО В БЪЛГАРИЯ НЕ ВОДИ ДО АВТОМАТИЧНО ПОЛУЧАВАНЕ НА БЪЛГАРСКО ГРАЖДАНСТВО ОТ ДЕТЕТО!!!

глупости

"Гражданството се придобива по рождение автоматично, при наличието на определени юридически изисквания и чрез натурализация, в резултат на доброволни действия на лицата, в случай, че те отговарят на установените в закона условия. Българското гражданство по рождение възниква винаги в две хипотези когато поне единият родител на лицето е български гражданин (чл. 25 К, чл. 8 ЗБГ) или когато лицето, което не придобива друго гражданство по произход, е родено на територията на Република България. Конституцията от 1991 г. не допуска лишаване от гражданство на български гражданин по рождение. Произходът е основен принцип за придобиване на българско гражданство, който се допълва с принципа на месторождението. Придобиването на гражданство по месторождение има за цел да не се допусне безгражданственост на лицата. СПОРЕД ЧЛ. 10 ОТ ЗБГ ЛИЦЕ, РОДЕНО В БЪЛГАРИЯ ИЛИ НА ОБЕКТИ, ВЪРХУ КОИТО СЕ РАЗПРОСТИРА ДЪРЖАВНИЯТ СУВЕРЕНИТЕТ, ОТ РОДИТЕЛИ НЕБЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ, ПРИДОБИВА БЪЛГАРСКО ГРАЖДАНСТВО, АКО НЕ ПРИДОБИВА ГРАЖДАНСТВО, ВЪЗ ОСНОВА НА ГРАЖДАНСТВОТО НА РОДИТЕЛИТЕ СИ. Ако майката и бащата са чуждестранни граждани, имат сключен брак и бебето им се роди в България, тогава са нужни: - задгранични паспорти- превод; - легализация на свидетелство за брак- превод; В случаите, в които майката няма сключен брак. - документ (преведен и легализиран) за гражданското си състояние; - декларация (заверена нотариално), чрез която майката не оспорва припознаването на своето дете от бащата. Чрез Външното министерство до държавата, чиито поданик е детето за около 10 дни от изготвянето му се издава препис от акта за раждане на детето. Това се извършва по дипломатически път. Трябва да се вземе под внимание, че това ще се случи, само ако нашата страна има договор за определена правна помощ с дадената държава. Ако такъв договор няма, преписват се данните от акта и се изпращат до родината на детето само при поискване.

на момента ще си разплата чорапите,защото неканените примати нямат ЕГН

Почнаха вече да оправят демографския проблем. Сталинка е доволна!

Ами питайте вашата любимка Сталинка Георгиева водача на евролистата на ГЕРБ

Ама ГЕРБ не командва парада от една година. И кво прайм сега?

добре де, какво пречи да го впишат в документите на родителите. защо му е егн, не е български гражданин. само се чудят в какво да ни обвиняват от бхк

Родено е в България. Според нашите закони вече е българче + националноста на родителите (не съм сигурен за второто, ама е ще го водят български гражданин).

Не е! Тук не е САЩ и гражданството се придобива по произход, а не по местораждане.

Закриване и забрана на Хлъзгавия комитет, който действа изключително и само във вреда на българите и България!!!... А какъв проблем има да се издаде Акт за раждане на чавето без ЕГН?... То не е български гражданин за да има нужда от ЕГН...!!!

Ама е родено на територията на България. Това го прави българин.

И от къде ти се пръкна тази безумна мис'ла?... Баща и майка пришълци, а чавето - българче... :::))) Тогава и английският престолонаследник, ако се беше родил във влака, преминаващ през България, щеше да е българин?... :::)))

Е това е проблема с бременните булки.Покрай едно малко, сладко и абсолютно невинно бебе, което е родено в България и следователно е българче, после могат да дойдат напълно законно 20-30 джихадиста, рода:( Както каза, г-жа Геогриева- "свиквайте"....

Щом се е родило на територията на България - получава българско гражданство. Това е големия проблем с бежанците. Ще си раждат деца които стават българи по закон и се ползват с всички български права - в техния случай ги касае пътуване в Европа.

Истината е, че бежанките масово влизат в България бременни. Като родят българче, могат да приберат цялата си рода в България.

Има над 1300 джамии в България. Защо мислите че идват тук. И сега когато турците изкупят българската земя, ще трябват работници.

като 80% от жените в бежанските лагери са бременни?

Каквото и досега.Обвиняват мислещите българи в ксенофобия и расизъм.А същевременно българския етнос бива заменен с вносен.

В сирия няма война.Защо тези пришълци не се насочват към другата част на сирия която е мирна.

Никъде в статията не са написали, че майката е сирийка. Сирийските или представящите се за такива имигранти у нас са не повече от 20% от всичките.

Може да е от Мали или някоя друга АФРИКАНСКА държава - "бежанците" от които са доста повече отколкото тия от Сирия. Тука са от западния бряг на Африка, чак до Афганистан. И баш в България идват ...

Това е само началото на проблма ами като почнат да се раждат заченатите по лагерите у нас .Те не си губят врамето за такова възпроизводство.След това ще дойде вълната от смесените бракове и потомството им и хайде ударно да им се строят джамии за да не се нарушават правата им ...а българите нека се самоубиват и емигрират.

Започва се....... Да ни е"честито"..........

Няколко въпроса: 1. От кога майката е в България? 2. Знае ли се кой е бащата? Ако е тук повече от 9 месеца, значи ситуацията в бежанските центрове е по-зле, от колкото можем да си представим.

Защо продължават а навлизат всякакви бежанци и все по масово,след,като в Сирия войната приключи???? Защо идват алжирци,либийци,авганци,иракчани...????? Защо не ги спират,а просто спря да се говори за този гигантски проблем????

можеш също да питаш защо брюкселските марионетки продължават гласно или негласно да толерират населването на Европа с мюсюлмани от третия свят. Същите проповядват толерантност на всяка цена. Искат да разбият обществото на отделни малки подгрупи и при нужда да ги настройват една спрямо друга на религиозен и етнически принцип. В основата е пра старата тактика разделяй владей. Освен това в демократични общества гласа на образованите и умни граждани пречи за налагане на някой непопулярни решения. колкото повече неграмотни и фанатизирани избиратели имаш, които нямат навика да мислят и да си задават въпроси, толкова по-лесно стават нещата в твоя полза. Такъв е плана за претопяване на бялата раса. Защото тя като най-интелигентна е заплаха за плановете на определени хора.

Очевидно пристигането и настаняването на тези хора е добре премерена политика. Въпреки развитието на събитията в Сирия никой не споменава да се връщат обратно, а не са и само сирийците. Проблем за нас ще са не само многобройните им раждания, които са неизбежни с тяхната култура, но и многоженството, което у нас е забранено със закон. Интересно ми е как се справя администрацията и дали както обикновено ще вървим след събитията.

Чакаме Вожда да досрича новината и да обяви темата на нов вот на недоверие към правителството

Докато е студено и не ги виждаме, ама на пролет ще излязат навън- напъпили, готови да напълнят страната с ново поколение "българчета".

Тези се плодят като зайци. Не ми се мисли какво ни чака.