Бебе, хранено с овес и киноа, почина от глад

7-месечно момче е починало в Белгия, тъй като родителите му смятали, че не бива да приема мляко и глутен.

Обратно в новината

Коментари - Бебе, хранено с овес и киноа, почина от глад | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Статията е пълна боза . Преди да продължа обаче, ще подчертая, че нито съм веган, нито одобрявам веганизма като масово явление. Храня децата си с всичко , а самият аз без кисело мляко и "цър-пър" не се чувствам добре . Та сега за статията и самото заглавие. Детето било хранено, ама теглото му било на половина от нормалното, значи не е проблем с какво е хранено, а колко е хранено и какво съпътстващо заболяване е имало това дете. По принцип това , което са му давали да яде , би било достатъчно, стига да е в нужното количество . Както и да е, жалко за детето .

Къде па видя хомеопати? Става въпрос за самоуверени и самоабравли се родители. Хомеопата ги е насочил към болница.

Помислете малко, де! "Според прокуратурата, Лукас системно е гладувал и е имал проблеми с дишането." Статията е изманипулирана. Бебето е имало някакъв проблем с храненето. Родителите са сгрешили, че не са го заведил на лекар, за да го диагностицира, а са решили сами да му дават заместител на мляко. Този проблем с храненето си е останал, детето е имало и проблем с дишането. Ако бяха го завели на лекар, щеше да го лекува вероятно Може би не е усвоявало храната, затова е тежало толкова и е било дехидратирано. Причината не е в киноата и овеса, а в друг здравословен проблем, свързан с храненето. Пореден опит за манипулация на истината и настройване на общественото мнение. Иначе съм съгласна за крайностите БИО хранене и прочие модерни малоумности.

Орторексията е психично заболяване опасно както става ясно не само за индивида, но и за околните.

Поредните откачени хомеопати. Много правилно в Русия им забраниха да практикуват и да баламосват хората, защото това понякога има фатални последици. Видните хомеоПАТКИ защо не са го излекували като са толкова способни а са го изпратили в болницата?

че простотията, надценяването е наша българска черта, но уви - не е.

Бащата - чехльо, майката - патка. Майката се грижи за изхранването на бебето, бащата само в краен случай. Природата е дала на жената сисите, не да си ги мята из дискотеките, а най-вече да изхрани децата си! Някои майки хранят децата си до 6-7 годишна възраст ( това пък е друга крайност ).

Да, всеяден, горе-долу като прасетата, кокошките, мечките и др. Затова е оцелял и е поумнял /не си мислете, че прасетата са глупави/. Ако една мечка не пасе в определен период, може да умре от глад, докато се появят други източници на храна.

Убеждавам се, че модерните напоследък начини на хранене - смутита, веганство, т.нар. " био" храни се превръщат в болестно състояние. Жалко за детенцето.

"Модерните" жени, които стават майки казват НЕ на кърменето, НЕ на млякото, НЕ на ваксините....НЕ, на децата!!! Чудя се как сме оцелали ние предишните поколения?! Всичко да ядем, да ни повиват/защото е нямало памперси? А, караката не са ни криви :), и не сме с увредени тазобедрени стави.....Боже, Боже тоя свят съвесем се е изметнал...Но, решението е близо. Нали през август е поредното предсказание за края на света.....

Модерните майки са в грешка по отношение на отказ от кръмене, но не и на ваксините, бебешки храни с Е-та и млякото което не е мляко от кърма. Кравешкото си е за телетата, овчето за малките им и само козето може да бъде изключение защото е много близко до човешката кърма и няма казеин и добавени хормони на кило. Въпроса е че преди да се прилага трябва да се учи и проучва кое, защо и как в дълбочина, а не да се копират майките и технденциите една от друга, а после да се прилагат без грам мозък.

Хляб с мас - и ставаш премиер!

Човека е месоядно същество. Природата няма как да я промениш !

Човека е все-ядно същество. Консумирането само на растителна или само на храна от животински произход е вредно. Трябват и двете.

Като се замисля, ракия се прави от плодове или грозде. Водката е от жито, уискито- от ръж или ечемик. Коняка се прави от гроздов сок, текилата- от кактуси. И, ако замезвам със салата или ядки, не съм ли чист веган? Значи, ВЕГАН, а не алкохолик.

Малоумници има по цял свят. И то много.

Бял боклук винаги е имало и ще има. По-чудното е къде е блял педиатърът на детето и не му е направило впечатление, че нормално и доносено дете на 7 месеца тежи 4 килограма. В такива случаи именно е ролята на социалните, които да се намесят за деца в риск.

Ама то не се знае водено ли е на педиатър. Най-вероятно родителите на детето са от породата - без ваксини, домашно обучение и т.н

Абе защо разни непознати гадости, като киноата, бяха обявени за био? Какво не му е биото на едно истинско (казвам истинско, а не като тия фекалии, които се продават в България) прясно мляко? А какво не му е био-то на един истински хубав шаран?

стига шервахте тоя спам - детето е добре и е при семейството си

При семейството...при прабаба си и прадядото на небето....

Аз не ям месо, вкл. риба и знам, че млякото не е добра идея, но за възрастен човек. За бебето обаче млякото, най-вече майчиното, си е естествена храна. Не можеш да лишаваш детето от мляко, в случай че подозираш проблем с него, отиваш на специалист, който може да те консултира. Аман от модерни глутенови докторски глупости. И никога не изпадаш в крайности: дори и за нас възрастните млякото да не се препоръчва, млечните продукти като сирене и кашкавал, когато са качествени, са нормална част от храната. В крайна сметка обаче се набива на очи тенденциозноста на статията, целяща всички да се възмутят и обърнат срещу веганството, особено при деца, а не - както си трябва - срещу родителската глупост, проявена в случая. По същата схема могат да изровят и много повече случаи на идиоти, тровили децата си с нещо друго, но иначе хранещи ги с мляко и т.н. и да обяват това друго нещо за козел опущения. Не съм веган и не одобрявам крайностите им, но след родителската глупост това насъскване на dir секцията на "Министерството на истината" ми е следващото по противност. Натрапиха като модерни "глутеновите" заболявания вместо да посочат истинския виновник - отровните "подобрители" и E-та, дето наблъскаха в хляба и тестените изделия, натрапиха ни по метода на прозореца на Овертон хиляда глупости и крайности, а сега - давай срещу лошите вегани - в случая. Един случай. Утре ще е срещу някой от вас и така до край - или докато се самоизтребим, или докато не ни светне под шапките и не подхвамен тях.

Аз

... и го завели на хомеопат... Кастрирайте тая сган, моля!

langlima

Ейййй, прости хора има навсякъде по света!

Мръсни ВегаМи. Отивайте да ближете речни камъни някъде и ни отървете от мнението си!

Тези родители да не произхождат от нашите малцинства? Как така - хем толкова деца отгледали, хем акълът им не дошъл, даже си отишъл...? Значи просто нямат акъл! Нито има какво да дойде, нито какво да си отиде...

Това, че другите 3 деца са оцелели не значи, че са ги отгледали......

При положение, че вече имат 3 деца, как не са забелязали че детето е недохранено и с двойно по-малко тегло за възрастта си?! В затвора!!!

Щото най-вероятно са станали умни и велики вегани наскоро и преди това са си ходили с децата на консултации, хранили са ги нормално, слушали са педиатъра и т.н. Т.е. били са си нормални!

хахахахахахаха!!!! веганите са ултра тъпи парчета... не ям месо и риба от зимата на 1995. това е БЕЗУМИЕ. братчеда е веган и тормози децата си по подобен начин... мисля да е ултр тъпо парче...

Всеки има право след пълнолетие да решава за себе си как ще се храни и живее, но единствено при условие, че не пречи на други хора. В случая родителителите са в тежко веганско умопиомрачение, което пренасят върху детето си и не му дават възможност да порастне и само да направи избора си. В предходните коментари виждам, че има скандално много хора, които смятат, че принудителният глад и приемането на непподходяща храна не са причина за смъртта. Това са същите или подобни наглеци, които настървено крещят против ваксините и дори си въобразяват, че законите ще им позволят да избират как да постъпват, че да наложат на обществото извратените възгледи и да застрашават здравето на други деца. Всички тези психопати трябва да търсят причините за наличието на определени болести у децата си, в собствените си гени.

масово ги виждам, държат чипс и други подобни джънк фуд в количките и подават на бебето да хрупа. По-лесно е отколкото да изстискваш пресни сокове и да готвиш бебешки супички. И по-ефтино. Още утре, се огледайте на улицата - басирам се, че нема да видите ни едно бебе или дете да не хрупа джънк фуд!

langlima

Пише се еВтино! И явно се движиш в такива среди. Аз лично, по градинките в София, не съм виждала такова нещо!

Веганството убива!!!

а балхар родителите си хранят бебетата с чипс!

Доста тенденциозно поднесена статия. Ям месо като бесен, но не смятам, че веганската диета е убила детето. В случая според мен става въпрос за системно недохранване ( като количество, а не като вид храна) и употребата на неподходящ заместител на майчината кърма.

Веганството е сектантско умопомрачение. Потърси си пропагандата им за пране на мозъци, за да се убедиш, че това не е просто кулинарен избор, а едва ли не религиозен фанатизъм. Фундаментът му е идеологията, не науката.

Горките родители, това че неволно са убили рожбата си в глупостта си ще се вреже в съзнанието им и ще ги преследва до гроб. Бог да го прости и да почива в мир малкото човече...

Умният човек може от всяка идея, учение, диета и т.н. да извлече нещо полезно. И обратно - идидотът може да опорочи всичко. Не знам кой втълпи на някои хора, че здравословното хранене означава пълно лишаване от един куп храни и преживяне на еднотипни растителни култури.

Обява :" Търся веган за естествено поддържане на морава".

От много години твърдя - вегетарианството и веганството са хубави, но не са за всеки, особено за малки деца и подрастващи!!! Хората сме еднакви и сме различни!!! Вегетарианец съм, но не насилвам децата си и хората да са като мен - голяма грешка би било това!!! Всекиму своето, да не насилваме природата на отделния човек!!!

Хората сме се качили на върха на хранителната верига като хищници защото сме устроени така като анатомия. Никога еволюцията няма да ни превърне в птици,риби или тревопасни а някое болно човече е решило точно обратното

Човекът не е хищник, ако ти се мислиш за такъв е друг въпрос.

Типичен пример за вредите от съвременното невежество разпространявано чрез Интернет.Жалко за детенцето щеше да порасне и да си създаде хубаво хомо семейство.

Това нещо вегана не знае ли ,че го има на този свят,защото баба му е яла месо и др.!

Дано им дойде акъла на всички вегани и други кретени... не искам следващото детенце да е тяхното...

Тази тенденциозно написана статия е за такива като теб, които кълват на всякаква пропаганда от този род. Само заради това, че си мършояден, което си е твоя личен избор, да наричаш веганите "кретени" говори достатъчно за интелектуалния ти багаж, но изпраните мозъци, сигурно няма да го разберат това нещо.

Един от малкото начини олигофренът да добие достойнството и себеуважение и чувство за значимост е да започне занимания с алтернативна медицина, хранене и духовност. Понеже класическите знания искат ум, натрупвания,култура и опит, за малокултурния идиот алтрнативните представи са привлекателни, тъй като се усвояват за кратко и можеш да практикуваш, поучаваш и мъдруваш за седмици по всякакви въпроси. Това изгражда себеуважене и чувство значимост, повишава социалностОстта, тъй като се откриватт други идиоти повярвали същото , а споделянето с тях издига още повече самомнението, чувството за достоверност и принадлежност към елит и негови истини. Идиотътс става значим , което е добре стига околните да не приемат насериозно.

Поздравления за коментара

Това е гениален коментар!

Гениален коментар, в който в действителност няма нищо гениално, а е стандартното мислене на човек с промит мозък.

Малоумник. Баш недообразованите и тъпите завиждат баш на хората с отворен ум.

това е наистина проблем в новите семеиства,четат по феисбука глупости и излизат от реалността глутен млутен и резултата е подобна новина уви...а за да стигнат до тия изводи за отровното мляко и прочие,повечето халюцинатори маики вредят на семеиствата си с изкривените диети и диетолози,дават пари за глупости и лишават децата от реалността и те растат в стерилност до толкова че когато доиде време да тръгнат на градина се разболяват от наи наи дребни микроби по мивките да речем в градината и имунитета им е толкова слаб заради тъпите разбирания на родителите,че ще плащат двоино повече,за да влезе детето в нормален ритъм и да нямат толкова капризи. много четат,но нищо полезно не научават

Млякото е за кърмачета и е необходимо. Така го е създала природата. После от него има основно вреди и предизвиква заболявания.

Не мога да разбера какво означава БИО Храна ? Слагат ли им някакви примеси и химии?

Не знам как е на запад, обаче Блгария е пълна с маймунари, селяни и соц изчадия, които под духовно разбират храна и цял живот си карат духовно като се занимават цял ден , цял живот с манджици , злобно присмивайки се на околните , което е единстеното чувство , което ги крепи.По- голями егоисти от вегани , е ко и дъновисти не съм виждал, често си затриват семействата от его.

там не е ли задължителна детската консултация? Преди 35 години, като си гледах децата, всеки месец бях длъжна да ги водя на участъковия им педиатър - ръст, тегло, фонтанела....

Навсякъде гължи и "много умни и знаещи" ПСИХОПАТИ, КОИТО УБИВАТ ДЕЦЕТА СИ С ВЕГАНСТВО, ВЕГЕТАРИАНСТВО, ОСТАВЯТ ГИ НЕВАКСИНИРАНИ-ИЗРОДИ НЕНОРМВАЛНИ!! ГОРКИТЕ ДЕЧИЦА!!!

Хората са отгледали три деца преди това, явно са грижовни. В момента тече война между лекари , фармацевти и от друга страна алтернативна медицина, хранителни добавки и екоиндустрия, които имат не по-малък интерес и печалба от първите. Много хора наивно попадат под релкамата на вторите , които уж дават безплатни съвети и зарибените стават неволни крайни разпространители на глупостите им без без да вдяват нищо от това , което приказват и да си дават сметка, че са под влияние на хора с интереси. На алтернативната медицина трябва да се гледа крайно критично и без експерименти с деца. Тук нещата са по-зле от запада, щото още тече преход към медицина от знахарство и виреятт всякакви дивотии, удивлява ме , че глупости като ремонт на чакрите и разни врачки и знахарки имат по-големи опашки от топ доктори. Пък и българинът дава пари за козметични операции, но не за медицина.

съжалявамм го. аз пък се отвратих от агнешко и свинско, като си представям животните живи и изпитвам отврат да ги ям. изведнъж се промених така.

Накратко - естествен подбор. А по-подробно - бащата в затвора, майката в лудницата. И да го обявят във вестниците на 1-ва страница да знаят другите подобни био-фанатици и малоумни вегани.

И първо на хомеопат го завели ... Малко бой са яли като малки, пуста шведска система.

здравословното хранене е много добро.колко деца умират дето се храният добре?

Да го бяха завели първо при някой шаман или селска знахарка да му бае на детето. Дано поне някои хора да си извадят поуки от тая статия - давайте на децата си да ядат храна, а не да пасат трева. Като израстнат, сами ще могат да преценят дали искат да стават вегани, вегетарианци или месоядни.

Може да си сигурен, че даже селската знахарка е с пъти повече акъл от тази двойка "модерни, умни и красиви" и със сигурност щеше спешно да го прати в болница горкото!