Белгийски съд отказа екстрадиция на Пучдемон

Белгийски съд прекрати днес процедурата за екстрадиране на отстранения каталунски лидер Карлес Пучдемон и четирима други сепаратисти към Испания.

Обратно в новината

Коментари - Белгийски съд отказа екстрадиция на Пучдемон | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Много интересно решение на Върховния Съд на Кралство Испания! Явно, с отмяна искането за екстрадация се отлага и превръщането им в "герои" за сепаратистите в Каталония. Изглежда напълно оправдан и сполучлив ход. пп: Г-да редактори в ДИР, променете заглавието, защото не отговаря на действителността и е много подвеждащо, да не кажа - лъжливо!

Понеже на Запад не са сърбали попарата на Сталин и все още има някои идиоти, които подсмърчат по Троцки и Сталин, затова му пускат гювеч на руския боклук, който щеше да стовари една руска военна база в "Барцелона".. Само да можеха да се опомнят и да прозрат какъв разклонен щеше да им опре до кокал, щяха да ги придружат до Мадрид лично. ЕС произведе за последните 50 години шведски социализъм, който фалира, френски социализъм ,който фалира, гръцки социализъм, който фалира и италиански комунизъм ,който фалира. Останалите социалисти тихо подвиха опашки и се сринаха. Особено английските, които бяха натирени от Тачър, която си спаси държавата! Несретници като Пучдемон забиха на гордите англичани Брекзит-а, че още с напускането първите цени на зеленчуците ще ги издървят и ще им покажат за какво става дума. На Острова расте ряпа, ръж и ечемик и то през единствения слънчев ден, когато всички излизат на снимки пускани цяла година във Фейсбук. Такива като Пучдемон дал Бог.

Напълно правилно след като се знае какво ги очаква в Испания където не желаят да се разделят по мирен път с хората които не ги искат около себе си..

Как може да се поставя такова заглавие?! Екстрадацията не е отказана, а е прекратена процедурата, поради отпадане на основанието - отмяна постановлението на Испанския Върховен съд! За никакъв отказ не може и дума да става. Мой съвет е, чисто колегиален, да се внимава, особено с гръмките заглавия.

Не само това, но и вчера прочетох по норвежкият интернет, че корсиканците вървят също по пътя на Каталония- главоболие за французите.

Не искат да ги правят мъченици, че после ще се "народят" много Пучдемони. Но не искат и да стъпват в Испания, за да продължат дейността си. Иначе да са подсъдими, а да не ги искаш за залавяне, юридически не трябва да е възможно и това е някакво нарушение.