Прокурор: Взривът на полигона в Анево е инцидент

Пловдивският окръжен прокурор съобщи, че при взрива на полигона в Анево става дума за инцидент при експериментална стрелба на граната.

Обратно в новината

Коментари - Прокурор: Взривът на полигона в Анево е инцидент | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Скъпи коментатори, да ви уведомя, без значение на политическата ви принадлежност, че предстои откриване на нов цех за "съхраняване на боеприпаси" - разбирай за утилизация, за търговия с оръжие, но този път близо до София, на територията на бивше военно секретно поделение - срещу Вакарел. И негов собственик е г-н Александър Димитров - същият собственик на фирмата от Анево. Няма закони. Никой не желае да се бори с многото пари и корупция. ПРИЗОВАВАМ всеки, който е поне малко заинтересован от проблема - да заповяда в неделя 21.06.2015 г. в 10:00 часа в махала Брънковци, кметство Костадинкино - на 23 км от София, за да ни подкрепи срещу този нов масов гроб.

Чужденците (американци и канадци) са от Частни Военни Организации (екипи за мокри поръчки на правителствата), американски. Изпитваното оръжие е старо, защото такова им е необходимо за доставките към Ислямска държава и поделенията им в Украйна (демек - не ги въоръжават за пред медиите, а на горепосочените не са им необходими торти). А да, а щом са "частни бомбаджиите", еле пък североатлантически - значи не подлежат на контрол, дори и на държавни полигони!

това не е инцидент ! то си се превърна в рутина за нашата военна промишленост !

Добре де ако не са трафиканти, какви изпитания правят на боеприпаси от преди 30-40 години ??? Тая смотана държава е за боклука !!!

Няма данни чужденците да са търговци на оръжие, каза прокурорът. А какви са .

ми търговци са нашите , а чужденците са клиенти , та затова !

след преминаването на обучение по българските полигони американските граждани биват командировани и се вливат в редиците на ислямска държава в Сирия

ТО ЦЯЛАТА НИ ПСЕВДОДЪРЖАВА Е ЕДИН ИНЦИДЕНТ...

разбира се че е инцидент,случайно стана и виновни няма както винаги.

Инцидент като в Бургас

Естественно че е "инцидент"!!! И то допуснат от представителите на най- "силната" страна САЩ--гръбнака на НАТО!?!???Явно в САЩ "нямат" тренажор за този вид стрелба!?!???Пълни некадърници!!! Американските военни са " добри" само с/у жени и деца !! Наложи ли се да МИСЛИ-- са гола вода!!

всичко това ще продължава да се случва докато не разберем че трябва разберем следните неща: с тази вид дейност да се занимават хора обучени специално за нея и то не само на теория или с практика от една , две седмици,а с по продължителен

Хипотеза : А. Увод - що Е ВМЗ ? - Кой 'управлява' там ? Б. Изложение - 'замисъл' - лопчене-по-портите в стил 'како Сийке аре си станем приятели!' - кака Сийка вземе че повярва И ! - хързуллл. В. Заключение - Иии Ррраз ! И два !!!

КАКВИ СА ТЕЗИ КАНАДЦИ АМЕРИКАНЦИ НА ОПИТНИЯ ПОЛИГОН В СОПОТ. ОЧЕВИДНО ТЕЗИ ОТ УПРАВЛЕНИЕТО НА ДЪРЖАВАТА СА Я ПРЕВЪРНАЛИ В РАЗГРАДЕН ДВОР. ОНЯ ГЛАВНОКОМАНДВАЩИЯ ЩО НЕ СЕ ИЗПРЕЧИ ПРЕД ТЕЛИВИЗОРА И ОБЯСНИ НА НАРОДА КАКВИ ГИ ВЪРШИ.... НО СКОРО ЩЕ УСЕТИ МАЗНАТА ОПАШКА НА НАРОДА И БОКИ ЩЕ ЗАБРАВИ ХЕЛИКОПТЕРИТЕ И ТЕНИСИТЕ И ФУТБОЛИТЕ ШАЙКА РАЗБОЙНИЦИ ПРОДАЛИ ДЪРЖАВАТА НА ОНЕДЗИ КРАВАРИ...

Затова групичката на стрелбите да гледа внимателно в цефта на зареждащия да не обърне гранатата пак обратно!!!!!!!!!!!!!!!!!

На теб ти е циФка мозъка. Пише се цев с "В" тъпчо!

Гледайте филма Falling Down с Майкъл Дъглас и ще ви стане ясно защо е инцидентът с РПГто

А сега ни препоръчай и фантастичен филм на Спилбърг за по-голяма "обективност"!Аз пък ти препоръчвам американски филми за гранатомети в Нешънъл джиографик и Дискавъри където ги оценяват техни военни експерти...и тогава езикоблудствай!

Леле сега американците ще ни окупират ...

Ура-а-а! А дано, ама надали...

Да ни окупират циганите и без това нямат джулезо за връщане.

еи как моза да стане гаф, сега излезе наяве някаква тамна сделка с тарговци на оразие...закаде ли отива това оразие дали за украина или за дзихадистите или за някоя малка частна армя от квазидарзавата косово която после сте влезе да тероризира някоя малка дарзава ,ама да не казват по балгарските телевизии откаде е влязла, мозе да е паднала от марс.а балгарските идиоти им остава само да плюят по форумите и да се тапчат в панелките и да си траикат, нямат избор...

Военните му казват "саботаж"!

Антируските хейтъри преди да бълват кал да превключат телевизорите на Нешънъл джиографик и Дискавъри и видят поне 2 филма на американците за гранатометите в света.Те открито казват че РПГ е толкова сигурен и "дуракоустойчив" че само неандерталец може да го взриви преди изстрел.Явно тук имаме абсолютно некадърно действие и жалко за хората каквито и да са по националност!

Става въпрос за амуницията/боеприпаса, Колега. (Извинете !)

Арно се иСвиняваш, ама оти се си со претензии, да ти сборам нящо: дзверни отликата на "муниции" и "амуниции"! Айде со здраве!

"Няма данни чужденците да са търговци на оръжие, каза прокурорът."!!!А на какво са търговци?На билки ли?Това са си ТЕРОРИСТИ ОТ НАТО и "купуват" оръжие от соросоидната хунта в България за соросоидната хунта в Украйна."Инцидентите" в складовете за боеприпаси също са организирани след като стоката е извозена към украинските терористи.

Доста тъпо изхождане по въпроса!

ти да не си адвокат на търговците на оръжие?

"Няма данни чужденците да са търговци на оръжие, каза прокурорът."!!,ами те търговците на оръжие са манджуков,гигов,лубен гоцев

Значи така: на държавен полигон: тестове, търговия и проби от частна фирма тестове на боеприпаси на частни фирми, съхраняващи оръжието си в държавни складове обучение на някакви си частници с частно оръжие на държавния полигон. И този измислен министър нямал нищо общо с "някакъв" си инцидент. А дали нещо такова не стана и с тъмните складове в Иганово? Оставка на ЛукаВски. Той не знае защо е НАЗНАЧЕН там.

А ето И ...Вашето фърчило ;-) - Как казвате Бе гепсана изгората на цитирания от Вас ?

търговци на оръжие откъде имат гранатомети и боеприпаси за тях? Че и наемат полигон да ги тестват? Как става това според българските "закони" а?

-"Няма данни чужденците да са търговци на оръжие, каза прокурорът." Господа четящи тази статия,явно всички ние сме малоумни и олигофрени,щом се допускат подобни писания! -"По договор с ВМЗ-Сопот те са имали възможност да участват в изпитанието на тези гранати с обучителна цел" Ха стига бе,че за какво се обучават тези граждани бе,никъде няма информация и че те са военни,пък било от американската или канадската армия!Как може пък ние да сме толкова захлюпени и да не се сещаме за този факт!Смешковци,всичките сте за затвора!

Няма данни, не значи обратното. Следователите не са събрали данни, а родната полиция и прокурклатурата умеят да откриват най-вече неизвестния извършител и да не събират данни. Да и още нещо, търговците н оръжие не ходят с печат на челото.

Не бе,били са пастори и са унищожавали оръжие и боеприпаси по договор!Естествено,че ни правят на идиоти.Изпращаме муниции за убийство срещу руснаци и после ревем за цената на газа.Нагъзени идиоти!

Като човек се питам може ли за нещо сериозно да се разчита на нас , независимо в коч сфера става въпрос! Тук не става въпрос само за военните , ами въобще! Въпреки че при военните нещата са изпуснати яко!

разчита бе? Разните трафиканти на оръжие ли да разчитат на нас?

Защо толкова стари боеприпаси се държат а не се унищожават , а пък се унищожават стари гръцки мини примерно! Гранати от преди 1990 година са меко казано опасни да се използват изобщо! И какви са тези частни фирми с толкова много пропуски а боравят с оръжие и боеприпаси! Защо държавата не упражнява ефективен контрол върху тези боеприпаси и ВВ!

Защото могат да се продадат!

Похвално е как се разтича Гусин премиера, заряза и тенис и всичко, защото има загинал американец. А само преди дни Гърмен гръмна, но отй даже думичка не обели. И как, те са лошия матриал

Без война даваме жертви и то чужди граждани , не мога да си представя ако се наложи да водим действително война заедно с другите страни членки на НАТО заедно! Трябва масова чистка в този сектор и тези фирми да се проверят детайлно , този полигон да се инспектира от специалисти от НАТО!

ние бе кретен? Самовзривили са се някакви трафиканти на оръжие - по-добре отколкото след седмица да убият с това РПГ някое сирийско или донбаско дете.

Какво става из този сопотски регион , само фалове се редуват! Наистина да започне човек сериозно да се замисля дали не се прави всичко това умишлено , че много станаха грешките и нередностите там!

ТОВА Е ТЕРОРИСТИЧЕН АКТ СПРЕТНАТ ОТ БИВШИТЕ СЛУЖБИ ЗА ДА ЗАГИНАТ ЧУЖДЕНЦИ . ДА НЕ НИ ХАРЕСВАТ .ДА НЕ НИ ИМАТ ДОВЕРИЕ И ДА НЕ СПОДЕЛЯТ ИНФОРМАЦИЯ ЧРЕЗ НАТО И ИНТЕРПОЛ.ДА НЕ НИ ПРИЕМАТ В ШЕНГЕН КАТО НЕБЛАГОНАДЕЖДНИ.

Смени медикамнтите, не ти се отразяват добре.

Защо допускате използването на името на страната ни като лепенка в този форум? Не е ли подигравка това разни индивиди да го свързват със спорните си политически излияния тук? Какво казва Законът за електронните медии по този въпрос?

По-важният въпрос е за къде са искали тия американски лайна да ги изнасят тези гранатомети? Май за ИД!!!

Иска ли са да стрелят със старо оръжие, а някой от нашите им е дал скапана граната (изстрел за РПГ подлежащ на утилизация), защото е изнесъл качествените изстрели за мафиотските структури и така е станал сакатлъкът. Разбира се, този разбойник няма да бъде арестуван, защото е в една игра с хора от военното и индустриалното министерства. По същата причина няма и няма да има вкарани в затвора катаджии, митничари и други подобни.

сам Лукарски каза, че зарядат си е бил тяхна собственост. Искали са без да дават пари да снабдяват машите си в Украйна и ИДИЛ със оръжие затова и са го пробвали.

Хамерикануса сигурно си е гръмнал в краката, иначе как би станал подобен инцидент?

сигурно са подготвяли оръжейна доставка за престъпниците в киев....няма да ги жалим. е,соросоидите-разбира се,да....

първо махни името България от гадната си мутра. И престани да освинваш форума с идиотските си съждения. Когато са загинали хора, само богохулниците злорадстват, ама какво друго да се очаква от путиноид.

И от кога па тея са хора? Щастието е, че на Донбас, сега ще има поне един убит по-малко, щото един убиец вчера се взривил.

явно искаха да ни продадат този американски оръжеен боклук залежал във някои склад

Много ми е интересно вие разбирачите от къде разбрахте че става дума точно за РПГ-7 ? А вярно то други гранатомети няма според вас.

аре бе

Как се взривява куха тръба, наречена РПГ?

Близо четири пъти повече бомби са пуснати по време на Виетнамската Война отколкото са пуснати над Европа през Втората Световна Война. Над Германия и нейните съюзници/сателити през войната са пуснати 1.613 милиона тона бомби, докато във Виетнам щатските ВВС пускат 6.166 милиона тона. За сравнение над Корея пък през 1950-1953 са пуснати 0.454 милиона тона.

Виетнамските герои пак в акция.Все пак,жалко за починалия и ранените,винаги ми пука за тях,за разлика от тях,когато демократизират.

Как се взривява РПГ7 при зареждане ще си остане една от вселенските неразрешени загадки! Как може с РПГ7 да боравят всякакви маймуни слезли от дърветата минути преди да го хванат и да стрелят, обаче американци не могат!!! Това е голяма мистерия!

Ами просто маймуните са по умни от американците....

Ти явно си от маймуните (умните)

когато бях в казармата в Плевен имахме един такъв в ротата. Веднъж когато имаше инструктаж на застъпващия караул,началника преглеждаше калашниците като поглеждаше в цевта за да види дали е лъсната....та поглеждайки в дулото на автомата на идиота,онзи натисна спусъка и се чу едно .......щрак.Ако по някаква причина имаше и патрон то от главата на офицера нямаше да остане нищо. Вероятно тая случка с РПГ-то е била подобна

На "Батмиш" в Сливен на времето един кретен изпусна от страх нападателна граната РГД в окопа.Гранатата си беше бойна, а не учебна и се отървахме само защото бяхме в страничните "джобове" на окопа. После два дни ушите ни бяха заглъхнали. Кретена се отърва с 5 дни арест,а после го пратиха в сержантска школа.Жив ли е още не го знам,но беше връзкар копелето.

Инциденти с хвърляне на ръчни гранати в БА и БНА има безброй, както и пострадали при тях. Питайте във Военна болница София, както и в спешните отделения на болниците в близост до големите военни поделения. С конкретния изстрел за РПГ е по-интересно, защото би трябвало учебната стрелба да се води с неопасен боеприпас. Той е и много по-евтин. Затова си мисля, че хората са искали да видят как работи старото оръжие върху голям метален предмет, или върху дървета, пръст, постройки... Може да са от киноиндустрията и да са искали да наблюдават ефекта? Не знам? Да се активира взривател на такава граната при изпускане на земята или пък при неволен удар в близък предмет е невъзможно. Дори изхвърлящият заряд не съм сигурен, че ще активира взривателя. За това трябва по-висока скорост!

Офицера е малоумен че гледа в цевта на оръжието. (откъм грешната страна) А ти ... и ти не си много умен явно. Замисли се защо.

А ти държал ли си в ръка АК и можеш ли да погледнеш в цевта му от "правилната страна"!

Не би могло да стане, не лъжи. Проверката се прави при дръпнат затвор. Ти можеш ли да държиш затвора и да натискаш спусъка. Аман от разбирачи.

Команда "Оръжието за преглед" Само че офицера идиот е решил да погледне дали е чисто оръжието. Ама първо се гледа в ппатронника и тогава в цевтащ з ада не ти отнессе някой идиот тиквата.

какво става :) Нац. телевизии,кабеларки, радия, политолози, политици, прокурори, министри, партии, всичко ще дъвче две седмици поне, как са пострадали двама американски граждани от частна военна фирма. Каква е, защо е, от къде и за къде отива, защо е тук няма да има никакво значение.

Пак потрошиха държавни пари - опа, грешка, парите, които ние им ги изкарваме . И какво като се изредят всичките да отидат на мястото на трагедията, да не би да върнат загиналия от оня свят ? Глупости , глупости - раздават оръжия на частни фирми, въртят си далаверките пък накрая като стане белята - от куртоазия отиват с държавни пари за пътни и компандировки ...

една тръба.........докато американеца е дъвкал небрежно дъвка,може също толкова небрежно да е обърнал посоката на тръбата,тоест на РПГ-то със заредената граната и да е натиснал спусъка

война не ни трябва. Дайте им РПГ-та, те сами ще се откажат.

Какви са тези експерименти от американски "цивилни лица" с военни български боеприпаси? Съвсем ни взимат за мезе. Правителството и вътрешната министърка да отговори пред българския народ какви са тези частни военни фирми на територията на република България? Ако тя не знае по-добре да си взема чантата и да освободи поста още сега. И по този повод, да попитам. Какво стана с онзи крадлив дсмилиционерски свинчок, който изтрепа хората край петолъчката?

сигурно такива като в Украйна, дето говорят енглиш.

вече сме изтипосани в руската преса, по-добре да не четете коментариите

Александър Димитров, собственик на фирмата "Алгънс" ЕООД, която е наела полигона в Анево, е съдружник с небезизвестният Боян Петракиев - Барона, разкри "24 часа". ... А ЛУКЧО, МУТРЬО, ДАНС И НАТО НЕ ЗНАЯТ ЧЕ МУТРИТЕ ИЗНАСЯЛИ ОРЪЖИЕ ЗА КРАВИТЕ И КРАВАРИТЕ В УКРАЙНА :)))

Барона потвърди: Маджо ОТ СИК прати 1/2 млн. евро на Йоско - откуп за сина на Венци Стефанов.Младен Михалев - Маджо пратил в сак половин милиона евро на Йосиф Йосифов - Йоско Костинбродски по Боян Петракиев - Барона. Парите били предназначени да се плати откуп за сина на Венци Стефанов. Това каза пред специализирания съд Барона, който бе разпитан като свидтел по делото срещу Йоско Костинбродски и негови хора, обвинени за поръчкови убийства. Барона и Йоско се познавали от 90-те години, тъй като и двамата имали язовири и били от един край. Парите не носел лично Барона, а трима-четирима човека от охраната на Маджо. Когато отишли в дома на Йоско Костинбродски в село Безден, той ритнал сака с парите, отказал да ги приеме и казал, че няма нищо общо с отвличането на сина на Венци Стефанов. БОЖЕ КОЛКО МЪКА ИМА В СВЕТА НА МУТРЬО ОТ БАНКЯ :)))

e 6to nemi gi donesoxa na mene nema6e gi ritam 4esno:D

нали има други сериали за гледане?

Много са грижовни американците! Това можеше да избухне в ръцете на някой от ИДИЛ!

Всъщност такива боеприпаси с "дефект" се произвеждат и продават а понякога и забравят в паническото бягство на нечия армия. Целта им е да се взривят в ръцете на ползващият ги. Но, конкретният случай едва ли е такъв. По скоро тъпакът използвал гранатометът е бил мноооого тъп.