Нов приоритет: Железопътен транспорт, а не магистрали

Министърът на транспорта Данаил Папазов представи основните си приоритети: оздравяване на БДЖ, концесии за летища и пристанища и съкращения в администрацията на министерството.

Обратно в новината

Коментари - Нов приоритет: Железопътен транспорт, а не магистрали | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И аз к'во- да си продам колата и да си купя дрезина ли?

Квото ви построи Бат Бойко с това ще си останете за следващите 5-10 години. Истината е, че в България има ж.п. линии построени от бай Тошо. Има линии по които никой не пътува и затова са и затворени. Но пътища няма, няма и да има с такъв некадърник.

50-100 (поправка в годините само)

личи си че всеки в БГ коментира това от което не разбира.Ако този министър е решил наистина да развива жп транспорта и не е само евтин популизъм,значи им е дошъл акъла на тия хора.В цял свят жп транспорта е 1 и е на високо ниво,но за това трябват пари ,а толкова години само се харчеха евросредства за направа на некачествени скъпи пътища които отиваха във фирмите на управляващите.А вместо развитие на жп транспорт парите отиваха за метрото на София. А хората от провинцията да се движат с каквото намерят за добре,за тях жп транспорта беше най евтиният вариант да се придвижват при тези кошмарни цени на горивата.Европейците сигурно са по глупави щото ходят на работа със влак.

Най-после се намери някой, който да открие топлата вода. В цял свят се разбра, че автомобилния транспорт е неефективен и безперспективен - затова умно управляваните дължави се ориентират към развитие на ЖП транспорта. А ние - искаме си тировете и димящите автобуси или просто търсим повод да плюем по правителството?

'Нов приоритет: Железопътен транспорт, а не магистрали' - а защо не, направо космически пътища като в Междузвездни Войни!:)))) И без това Правителството Ви е супер фантасмагорично! Човек да се смее ли, да плаче ли с Вас?!?!

И сега какво? Трябва да си купувам влак за да се движа из страната?

Че с каруца неможе ли!

Бай Данаил ще оправи всичко. Ей ся ша вземе 1-2 милиарда заем и ще оправи и БДЖ, и пощи, и пристанища, и комуникации, и всичко :))) Този ръб със свещ да го бяха търсили, нямаше да намерят по-подходящ, който повече да отива на това правителство :)))

Не на пpиватизацията(кpажба). Бpаво на момчетата. Тези които искат кpажба са нехpанимайковци. Ще има дъpжавност,убеден съм.

ДрОгарите са наистина малоумни...Не искали магистрали.....Алооо, вие Уганда ли управлявате или страна от Европа бе шизота.....Просто нямам думи какви аматьори дойдоха на власт благодарение на един фашист!!!

Алооо Тиквата строи магистрали с европари. Сега като Европа каза криза е няма пари кой да ги плати ? ТИ? А железопътният транспорт ще се финансира с европари в новата програма до 2030г .... нема магистралки до моренцето, кой строил - строил.

Всички си мълчат пред единственото възможно решение: Пълно приватизиране на БДЖ, ако въобще иска някой да я купи. Като й знам състоянието то там всичко само за скрап става. Особено в пътническите превози, да те е гнус да влезеш в тия клоаки.

Това правителство ,за 30+ дни направи повече полезни реформи и неща за държавата и хората ,отколкото така наречените ГЕРБ за 3,5 години .

DD

Това правителство изкара хората на улицата за 30 дни. На Бойко му трябваха 3,5 години. истината е, че Орешаро не знае какво да прави, а Гея, Бея и Злодея нямат никакво намерение да работят.

Изкара изкара ,колко изкара ?! 5 хиляди души, гласували за малки Непарламентарни партии, и от ГЕРБ ! Нищо общо с 100 000 + протестите Срещу Мизерията и Грабежа ,докарани от Мафията ГЕРБ !

Tози не беше ли вързан за TиM. 3атова концесиите на пристанища и летища са ми приуритетни.

КОГА ЩЕ ВДИГНЕТЕ ЗАПЛАТИТЕ НА РАБОТНИЦИТЕ НА ЛЕТИЩЕТО??????????ЧАКАМ УВЕЛИЧЕНИЕТО ОБЕЩАНО ОТ ВАС????ОТ 5 ГОДИНИ ВИ РАБОТИМ ЗА ДРЕНИ СТОТИНКИ НА ДЕНОНОЩЕН РЕЖИМ????Или си чакате концесийката и %????

По-голямата част от " спешните " мерки на Орешарски са насочени към малцинството. Детските са предимно за тях, майчинските също, парите за първокласници, узаконяване на незаконните жилища. Остава да чакаме бум на раждаемостта!

ДрОгарите социалисти не обичат асфалта, но явно обичат чакъла, траверсите и релсите. В тях има повече пари. Ще строят за да крадат (според Станишко)...

Магистралите да се разрушат, за да има повече клиенти за БДЖ! БСП е уникално забавна мафия!

Никакви жп линии, след закриването на магистралите, които на неядящите асфалт не са необходими, на нас ни требват калдаръми за каруците на ромите от узаконените "жилища" до центъра

Защо назначават хора с ограничерно периферно зрение за министри ИДИОТИ!

тъпаци , четете и се образовайте до 2030 г. 30 % от товарите в автомобилния товарен транспорт, превозвани на разстояния над 300 кm, трябва да се пренасочат към други видове транспорт, например железопътен или воден, и 50 % до 2050 г. нашите щат не щат трябва да го направят , защото целунаха гъза на европа

Имам чувството че тия ги избират кой е по-тъп.Търсят,търсят и най-тъпия намират и то с много голям успех,евала.

Май е най-добре да инвестираме в Телепортиране.

majmuncho

Ако държавата налее пари в БДЖ, вероятно ще ни санкционират от ЕУ защото се нарушава принципа на конкурентоспособност. Ако държавата финансира БДЖ, то трябва да финансира и другите железопътни фирми. Пак решаваме проблемите по социалистически. За кой ли път!

Ти пък! Кога комунист от санкция се е плашил. Важното е майтап да става :))

Бай Ганю ще продължава да се вози гратис в БДЖ-то за сметкана данъкоплатеца.

Нещо са отървали влака с БДЖ-то ми се струва,все едно да наливаш от пусто в празно или може би ще има далаверка някаква....

върнете кеЧа ...крадливи политици...

КАТО ИДЕЯ ТОВА Е МНОГО ДОБРЕ.ВЪВ ВСИЧКИ ЕВРОПЕЙСКИ ДЪРЖАВИ ЖП ТРАНСПОРТА НЕ Е СПРЯЛ ДА СЕ РАЪВИВА И ОБНОВЯВА.ВЛАКОВЕТЕ СЕ ДВИЖАД ПО БЪРЗО ОТ АВТОМОБИЛИТЕ ПО МАГИСТРАЛИТЕ И ХОРАТА ПРЕДПОЧИТАТ ДА ИЗМИНАТ РАЗСТОЯНИЕТО С ВЛАК ,ОТКОЛКОТО ДА СИ ХАБИ СОБСТВЕНИЯ АВТОМОБИЛ.В НАШЕ ВРЕМЕ ВЛАКОВЕТЕ СА ДОСТА БЪРЗИ И МОДЕРНИ И СА ЗА ПРЕДПОЧИТАНЕ.ДОРИ ЕДНА РУМЪНИЯ СИ СМЕНИ РЕЛСИТЕ ,ЗА ДА СЕ ДВИЖАТ ВИСОКОСКОРОСТНИ ВЛАКОВЕ! ДАНО И У НАС ТОВА ДА СТАНЕ ПО СКОРО.ТОГАВА ХОРАТА НЯМА ДА СЕ ТИКАТ ДА ЖИВЕЯТ САМО В ГОЛЕМИТЕ ГРАДОВЕ ЗАРАДИ РАБОТА,ТЕ СПОКОЙНО ЩЕ СИ ОСТАНАТ ПО РОДНИТЕ МЕСТА ,А МОГАТ ДА ПЪТУВАТ ДО НЯКЪДЕ ЗА ДА РАБОТЯТ И ДА СЕ ПРИБИРАТ ВЕЧЕР ПОЛЗВАЙКИ ЖП ТРАНСПОРТ. ТАКА Е В ЕВРОПА И ДР. БЕЛИ СТРАНИ. ТО В БГ КОЛИТЕ ВЕЧЕ СА КАТО МЯРКА ЗА БОГАТСВО И ИЗМАМЕН ЛУКС И ПРЕСТИЖ.ТО МОЖЕ ДА НЯМАМЕ ДОМ АМА СИ КАРАМЕ СКЪПА КОЛА,ЗА ДА НИ ЗАВИЖДАТ СЪСЕДИТЕ./БЪЛГАРСКА РАБОТА

е да де ,но във всички европейски държави няма цели обезлюдени региони, пълни с ма ли.....

Само остана да кажеш колко струва примерно в Германия билета за влака примерно за 100км и колко % от германците имат собствени автомобили и колко собствени жилища.

БРАВО НА МИНИСТЪРА,НА ПРАВИТЕЛСТВОТО.ДА ЖИВЕЙ........ЗА КАКВО СА НИ МАГИСТРАЛИ?Помислете,без магистрали колите ни втора употреба от Европа ще се нуждаят от ремонт по често,така ще се отворят нови работни места и правителството ще изпълни обещанието си.

от БДЖ бизнеса може да печели много. Приветсвам проекта, но поне довършете започнатите магистрали. Поне като пристигнат парите от ЕС да покрият дуките в бюджета тъй като за магистралите е вадено основно от наще пари, не ги пилейте за БДЖ а ги довършете магистралите, Намерете си друго финансиране на БДЖ

Иначе казано: ДОТУК С МАГИСТРАЛИТЕ! КАКВОТО ИЗГРАДЕНО-ИЗГРАДЕНО!

ЗАПОЧНА ГОЛЯМОТО БЕЗХАБЕРИЕ...

Всеки народ заслужава участта си!!!!!!!!!!!!!!!!!

Това ли ви е решението на безработицата.... съкращения и уволнения навсякъде? Мале какво си докарахме?

Всеки ден се изцепва по един идиот от т.н. правителство. Преди два дни зам.министърът на селското стопанство мъдро заяви, че в Татковината ни не се произвежда кисело мляко, защото капачките на кофичките не се надували! Ама на идиота, кой да му обясни, че бомбирането не е нищо друго освен газове, които се образуват от дрождите в млякото, които са следствие на "високата" хигиена при доенето. Ама, че ни резнали 1 милиард европари за селското стопанство-нито дума! Следващия идиот ще строи жп линии-еми като ни спряха европарите за магистралите, защото в Европата чакат някой да им преведе какво означава Министерство на инвестиционното проектиране-нещо като Лопе де Вега-по възрастните знаят този виц.

Малко ми става смешно като чета за подобни намерения. Да изградиш и поддържаш съвременна железница не е по силите дори на много богати държави а какво остава за България. Например само 10 Сименс моториси с по 10 вагона всяка струват около 250 млн. евро. Да не говорим за всички други разходи- подръжда, резервни части, инфраструктура, специалисти. За да се оправи БДЖ, трябва да се инвестират в нея 300-400 мнл. евро всяка година. ха-ха.

Принципно е така. Но е рентабилно. За държави с малка до средна по големина територия, която е гъсто населена. Като Япония. Ние обаче сме рядко и оредяващо населена държава. Но поне можем да помечтаем. Добре развитият жп транспорт е повод за гордост на тези държави които го имат.

Не е лошо да построим и АЕЦ Белене. Ей така, за да се гордеем с глупостта си.

Най-после! Това ако се изпълни в по-голямата си част, все ще е някакво добро начало. Особено за летищата. Но като цяло важи и за жп, морските гари, звишения контрол над таксиметровите превози. Давай смело Папазов, народът е с теб!!!

Бе за летищата е страхотно. То Летище София печели по около 50 милиона евро на година, като след промените настанали от 1 юли (право за въвеждане на някои видове такси, а не задължително безплатни, както беше до преди това) летището ще е една прекрасна баница да се даде на някои, че да си печели, а държавата да го лапа неумит.

Явно червените боклуци не могат да краднат от строителството на магистрали(от Европа спират парите) и си намират нови схеми за далавери!!! Не знам само откъде пари? Ааааа- той Вигенин ще актуализира бюджета,значи уредиха далаверата.А народа ще плати всичко.......

Правилно - ж.п. транспортът трябва да остане в държавни ръце

Обаче! Требва бая да се попреборите с ваще другаре, дека източиа железницата и обилно лапкат от автобусниот перевоз.

само така

Сградите за наши хора, железото за най-верните ни избиратели и да приключваме.....То и без това някои релсови пътища вече липсват.

Защо не си обявиха приоритетите преди изборите, за да преценят хората за какво да гласуват, а водиха само компроматна кампания ? Това е подигрвка!

Защото единствения приоритет на управляващите е да направят това, което най-добре могат. Да усвоят едни 15 милиарда.

Сетила се Мара да се побара... След като вече над 20 години железниците умишлено се водят към фалит пренасочвайки пътникопотока и товарните превози към избрани авто-превозвачи... Отделно безспирните кражби от бездънната яма БДЖ... Сладка работа - ежегодна бюджетна субсидия... така даже и баба от село, дето не се е качвала на влак - и тя плаща за да имаме железници.

Ужас!Колкото по-скоро се отървем от тези полуидиоти,толкова по-добре.Държавата ще ''оздравявала'' ....Ами,кой ги набута в ''батака'' бе,хайвани?Не беше ли същата,тази държава.Едно хубаво нещо се правеше досега,спрете и него...После чакайте инвеститори..Споменах ли,че са идиоти?!

пътувах от плевен до варна със така нареченият бърз влак и то в 1ва класа, неможе и да си представите за каква воня от тоалетната ставаше на въпрос, а купетата прашни абе изобщо мъка, едва ли ще повторя тази грешка. но иначе комундетата ще лапнат много от там.

Аз пък пътувам с новите пътнически влакове - без първа класа и без воня.

И кои са точно новите пътнически влакове та и аз да пътувам в тях?

Точка 256874568 от плана Орешарски-за всеки човек, пътнически влак. Да опашем родината с релси.

бах му маи..а тия за един месец искат да опоскат всичко и да откраднат 1лрд лева държавен заем и после какво правим, този орешарски попитали ни дали искаме такъв заем, не искаме, искаме конструктивни мерки а не да ви плащаме за откраднатото от вас комунисти мръсни.

Нас не ни питат,ние само ще го връщаме.А ще го вземат за да раздадат едни пари на мангалите-т.е."социални мерки".и останалото ще потъне в партийните каси.

Ами за да не се налага да връщаме грешни пари, трябва не да пишем по форумите, а да идем да ги изметем от парламента. Ама явно сме позабравили 1997-ма.

айдее, започна сеее,предишните били крадци ,намали приоритети и прочее.сега идва на ред друго парче от баницата-БДЖ.точно по сценарият за кремиковци,харизване за 1 лев и после правим нашите другари милионери,разбира се не даром.концесия-каква сладка дума а.

Да укрепим държавността, това вече го видяхме с викщия държавник Пеевски. Сега да укрепим държавното социалистическо стопанства в БДЖ.

Е те тоя ако изкара БДЖ на поне +1 лв на година ще отида да му стисна ръката!

Въпросът е много простичък: искаме ли да имаме изобщо ж.п. транспорт, или не. Не може от София до Русе да се пътува с влак 7 часа, като за по-кратко първоначално тръгваш на северо-запад. Или пък от София за Видин да вземаш 200 км за 5 часа. Къде го има това в развитите европейски страни? Утре бензинът може да стане и 5 лева, а електомобилите да са си все така недостъпни. Кой ще врътка тогава по магистралите? Тия 5-6 хиляди от протестите ли? Ж.П. транспортът е важен и за икономиката на страната, и като алтернатива на по-скъпия автомобилен транспорт.

Добре го каза "като АЛТЕРНАТИВА на автомобилния". Не можеш да спреш изграждането на магистрали (основните пътни артерии) и да се концентрираш в/у алтернативата.

за икономиката на страната, ама за да има смисъл първо трябва да има икономика (работеща). А последната нещо не се забелязва в БГ.

i spored teb benzina kato stane 5leva toka shte e ........?