Обама отмени срещата с Путин заради Сноудън

Президентът на САЩ Барак Обама отменя срещата с руския си колега Владимир Путин в Москва заради напрежението покрай Едуард Сноудън, предаде АП. Руските власти изразиха разочарование от решението на администрацията на САЩ.

Обратно в новината

Коментари - Обама отмени срещата с Путин заради Сноудън | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ПУКА МУ НА ПУТИН ! КАТО БИВШ ШЕФ-РЕЗИДЕНТ - ПУТИН Е ПРЕЦЕНИЛ ДОБРЕ КОЙ Е СНОУДЪН - АРЕ СТИГА САЩ ЖИВЯ НА ГЪРБА НА ЦЕЛИЯТ СВЯТ БЕЗ ДА ВРЪЩА ПАРИ , А ПРАВИ САМО РЕКЕТИ! ДА ВЪРВЯТ ПО ДЯВОЛИТЕ АМЕРИКАНЦИТЕ И ТЕХНИТЕ ПРОВОДНИ ЦИОНИСТИ! ТОВА ВЗЕ ДА ОМРЪЗВА НА ЦЕЛИЯТ СВЯТ!

таман се чудя в кои да си го преместя

Трябва им време за разберат до каква информация е имал достъп Сноудън. За да не изглежда смешен. Загубите са за милиарди.И международен престиж. също.Оказва се че в по-голямата част е икономическо подслушване.Германия вече ги отряза.ЕС също.Примката се стяга. Нямат силна икономика вече и се задъхват.Непрекъснато им трябват конфликти за да съществуват.Но и това е до време.Много империи са пропадали . Американската няма да е по различна.

аз съм за свободата каза путин цар от 1999г. на държава от третия свят където редовно се избиват журналисти и се мачка не-комунистическата опозиция :)

Всичко е вярно, освен едното: опозицията е комунистическа.

комунистическата опозиция не я притиискат

А какво ще кажеш за това, че Путин си го избират на най-демократични избори. На които винаги има чужди наблюдатели от цял свят. Които се чудят как да обявят Русия за недемократична. Но въпреки това, изборите винаги са признавани от външните наблюдатели. Което означава демократично избран. Явно е много добър, за да го преизбират руснаците. Такива са фактите. Много удобно ги пропускаш фактите и фантазираш. Получават се лъжи.

Сноудън е герой. Браво.

герой е матиас руст :)))

Не този е терорист не герой. Той прониква в чуждо въздушно пространство сам с един пиклив самолет, и в америка се видя че цели пътнически проникват.

То беше ясно, че единствената страна, където можеше да получи гаранции за сигурността си е Русия. Да не забравяме как в цяла западна Европа не дадоха разрешение за кацане на боливийския президент по подозрения, че в самолета е Сноудън, в разрез с всички международни договори. Впрочем това събитие не беше отразено в българската преса, мисля, ако бъркам поправете ме.

трабатаа е вазна която икат да направат братята рот силл 5 тимата,и да презакатт ръця, *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Ако го напишеш и на български, цена нямаш!

Wallstreet Journal Сноудън е най-големия провал на ЦРУ от 60 години....Откраднал повече данни от цял батальон шпиони. Случаят с програмиста Едуард Сноудън е най-големият провал на американското контраразузнаване за последните 60 години, пише вестник Wallstreet Journal. Тази история може да бъде сравнена с работата на Юлиус и Етел Розенберг, обвинени в шпионаж в полза на СССР по времето на Йосиф Сталин. Те са предали на Сталин ядреното ноу-хау, а сега руснаците имат хард диска на Сноудън, на който са запазени повече американски тайни, отколкото може да открадне цял батальон шпиони. Сега Владимир Путин има възможност безкрайно да компрометира САЩ, публикувайки части от тази информация или да заплашва, че ще я публикува.

..щеше да стане,ако случаят беше обърнат на 180 градуса? Еми САЩ без всякакво колебание щяха да предоставят убежище на руския разузнавач!

Pesh0

не съм русофил и съм против Русия да стои, каквото и да е в България . Но шапка им свалям как си пазят интересите . Русия е велика сила , била и ще бъде. Сащ са времено явление.

нобелови лауреати за наука сащ: 305 русия: 16 БВП: сащ: 15 трилиона русия: 2 трилион убийства: САЩ: 4.8 Русия: 10.2 самоубийства: САЩ: 12.8 Русия: 20.2 продължителност на живота при мъжете: САЩ: 75год Русия: 61год дори и путин щеше да млъкне но не и вие :)))

Абе Иречек,що не си напишеш истиския ник,ами се скатаваш.Айде стига си се правил на интересен.

следващата стъпка е да ме наречеш евреин и т.н. супер предвидими сте вече :))

добар резултат за руся при пологение че има от десет години капитализам. и преди това 10 години разграбване .при нас го казват ,,преходен период,,!!!колко трилиона има далг уса. добре че са ,,евреите,, да печатат долари. накадето и да погледнем само ,,евреи,, вигдаме!!!така наречените ,,банкстерс,,!!! ,,талибаните,, на запада!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Е АМЕРИКАНЕЦА Владимир Козьмич Зворыкин :)))

И АЗ СЪМ АМЕРИКАНЕЦ

Да бе всички са американци от европейски произход. Явно америка ще да е велика страна с 3ма истински американци

от село Смилян нали

Тъпанар такъв Русия е 100 пъти по велика и достойна страна от америка

Никой не е толкова добър, колкото американците казват, че са! Показателен е примера с мормонска "религия". Видели хамериканосите , че никъде ги няма по древните писания и решили , че няма как да е точно така, затва наистина чистия американец (за разлика от истинските "американски" иноватори и пионери) Джоузеф Смит станал проводник на ангелско откровение и прозрял , че след "смъртта" си Исус Христос идва в Северна Америка и основава там своя църква. И така всичко е наред, там си му вярват, както вярват , че са най-добри във всичко , но като се загледа човек, май изобщо не е така! Лошото е, че има много полирани мозъчета по света, дето някак трудно им се отдава да мислят аналитично и се подвеждат по "лъскавите надписи", но както винаги случва се в този свят, минава време и лайното изсъхва!

:))) понеже някакъв русофил спомена сергей брин - да цитирам въпросния господин: Русия е като Нигерия само че със сняг :))))))))))))) относно фамилните имена на маериканците - основна характеристика на американците е че родителите им са дошли главно от европа споменавайки това не ги обиждате защото те са си такива - потомци на европейци само че без царе и потомствена аристокрация - нещо което дърпа европа назад ;)

Мнението на евреина Брин за Русия, който е пикаел прав под масата, когато са емигрирали родителите му, е безценно!

ся стана евреин :)))) а малко по-долу русофил го даде за пример :))) като кокошки се омотахте :))))

Не знам какво е казал Брин, но е раждан в Москва. Това- първо. Второ- Нигерия е най-многолюдната страна в Африка и е една от най- богатите на залежи с петрол. Минималната им заплата е 120$, а, например, минималната им лекарска заплата е 1200$- нещо, което скоро няма да стане нито в България, нито в Русия. Анадъмо?

така де роден е в москва сигурно по-добре от теб знае :)))) нигерия си е иделана като русия :)))) за тва човека е казал че са едно и също като изключим снега :)))

Както се казва в една поговорка: Когато атовете се ритат - магаретата реват! Идеята ми е, че и двете държави са супер сили, а ние сме супер бедни!

Много са ми смешни лютите битки от типа "Левски срещу ЦСКА" и "ще извикам батко/татко да те набие", които се развихрят под статии за "международното положение". Освен това се научете да не смесвате различните неща! Тия дето плещят за музика например, случайно да са чували текстовете на много от западните групи, в които се "благославят" обамовците?

Този ход на американеца му носи неуспех, Путин води по точки! ...за тези, които разбират от политика...

половината нобелови лауреати за наука са американци огромната част от иновациите и изобретенията идват от сащ единственото което може да направим като европейци е да се поучим от положителните неща които има там и да ги използваме щото истината е че европа е в негативна тенденция за разлика от щатите азия и африка дори

И в коя точно наука САЩ са начело, че нещо не ми е ясно, освен в рекламата , разбира се, ако е наука изобщо! И кои точно фундаментални открития са на американци, щото те още не бяха ги открили като континент когато са направени повечето!

Кефиш, честно.

рекламата е инструмент на маркетинга който не е наука поне все още а е набор от знания и умения в тази връзка икономиката е една наука в която сащ са напред пред всички останали и то с много (ако изключим англия с които са по-близо) да кажем генетиката на която са основатели ти на компютър ли пишеш или на руска пишешта машина, интернет ли ползваш да плещиш глупости или водиш алкохолизиран разговор в някоя руска кухня, на ел. лампа ли си или на руски газов фенер?! да продължавам ли? ако ще се чувстваш по-удобно - потърси сметка на нобеловия комитет..... идиот :)))

тези с нобеловите за икономика нещо не помогнаха от 2008 до сега.с генното ингенерство са парви. виг колко уса цитизен са като шопари. всяка имперя има важод и упадак!!!сега маи сме вав втората част. ако беше стабилна икономиката и нямаше да се дарги от ,,петродолара,, . махнаха златото!!!такова уедряване в различни отрасли на икономиката имаше само при комунизма и сега в уса!!!няма конкуренця, не могеш да конкурираш самят себе си!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

само така- и обама е лауреат на нобел за мир!!! те и на труман трябва да я дадат посмартно за 0ш август 19ч5 япан! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

А хамериканците хамериканци ли са ??? Всичките хамерикански нобелови лауреати носят германски, френски, ирландски, шотландски, италиански, еврейски, полски и т.н. имена ... Какво им е хамериканското ... ???

Да отидеш на гости и да не уважиш домакина, ами че това си е голяма подигравка с Путьо. А американците от Bloodhound Gang се изгавриха с русссското знаме на концерта в Одеса точно преди една седмица. Джаред Хаселхоф си обърса задника с россссийския флаг. Видео в ютуб: -JA8OSOa03I Enjoy!

Кой не знае, че хамериканците са осрани задници. Не го чака добро бъдеще този Хаселхоф...

Да си обършеш задника (макар и символично) с руския байряк си е егати гаврата, точно под носа на Путьо. А да отидеш на международна среща в Путистан и да игнорираш домакина, е, това вече е подигравка от световен мащаб!

доста отворени са тези американски задници!!!вигда се родствената им вразка с енгланд!!! ,,всички отворени задници на протест срещу разпутин,,!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Обамата прилича все повече на Орешарски.

Обамата има всевъзможни проблеми, от всякакво естество, и външни и вътрешни. И даже вътрешнопартийни. За импийчмънт на Президента вече се говори даже вътре в Демократическата партия. А борбата с Републиканската партия е толкова яростна и всеобхватна, колкото никога досега. Над всичко това виси и огромният и непогасяем дълг на държавата САЩ към света - десетки трилиони долари. Реакциите са на лице. Някои щати и големи градове обявяват фалити. В други 15 щата се обявяват за самостоятелност и автономия извън САЩ. Получават се пробиви в най-секретната част на системата за сигурност - случаят Сноудън. Затварят се посолства на САЩ в десетки държави по света... И накрая - Обамата реши да се сърди на Путин Всичко е взаимосвързано, светът се променя твърде бързо не в полза на чичо Сам.

Путин отмени срещата си с обамчо.Май и други няма да искат да се срещат с него......

когато някой руски музикант събере 1 милион човека пред белия дом тогава ще призная някакво равенство между русия и сащ :))))) щото тва METALLICA го направиха на червения площад :))))) айде плямпайте ся глупости :))))

Когато някой университет извън САЩ направи катедра за американски език , култура и литература, тогава ще призная , че САЩ могат да започнат да се сравняват с Русия. Айде сага дебатирайте!

пюни всички говорят "американски" език всички гледат американски филми всички слушат рок, ритъм енд блус, фънк и производни огромната част от нобеловите лауреати за наука са американци или англичани жалки сте жалки

на обама не моу харесва че путин стана шразщпутин за уса. на кои не му харесват шк.рвитещ!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

когато се споменат ам. в бг, да ви пита човек какво са ви направили, дайте пример, защо сме в нато, а не в някакъв съвеЦки блок, колко плащаме за горивата тук и в сащ да речем колко е бензина, нали сме руска губерния морето изкупено, столицата центъра е руски, какво искате повече бе, какво????? и само да се спомене нещо за америка и настръхвате, а не тя ни клати, аккво сте се хванали за ираци, ирани и тн, какво ви интересува това???? струва ми се че сте си едни пълни нещастници и толкова

"Easy, easy" Споко, кротко. Не се вълнувай толкова.

това е най-доброто решение. бившият комунистически доносник и сегашен деспот путин трябва да бъде изолиран от демократичния свят, щом не се съобразява с международните отношения.

Негроидният президент, отказа среща на руския ариец! Браво, няма що, Америка?

:))) най-невероятната комбинация на света: хитлерист-русофил :)))) тоя сидеров яко ви върза мозъците на възел :)))

Защо пък мислиш че комбинацията хитлерист русофил е толкова абсурдна.Аз лично съм живял 10 год.в Русия и 10 год.в Америка и мисля че познавам нещата извътре.Бил съм на среща на бивши есесовци и власовци в град Дейтън Охайо които се оказаха прекрасни хора въпреки създаденото негативно отношение към тях.Считам се за добър и лоялен човек което съвсем не ми пречи да бъда русофил и в същото време да не отричам Хитлер като голям приятел на България.Нещо напротив?Обаче аргументи а не лаф олсун от еврейската и комунистическа пропаганда.

Нека първо американците да върнат Виктор Бут пък след това да си искат техния......

Разбрахме, че на Путин му се протираха панталоните да го мести от единия крачол в другия. И само защото е възпитан, не го казва в прав текст. :) Той с това е известен, с възпитанието си. Не знам защо намесвате махленските си разбирания в политиката. Нито едните са перфектни нито другите, но ако съм принуден да избирам, ще отида в щатите. Засега победената Германия ми понася страхотно. Ако знаете и на колко руснаци им понася добре... и са едни хрисими и възпитани... ;)

Така е, за по-дребните риби, като теб, действително щатите са за предпочитане. Но на междудържавно ниво, нека си спомним 10-те различия за България в СИВ и сега като бананова република.

евреите са умни и по целя свят!!!това го знаем!!!нещо друго кагете , дето не го знаем??? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

за Сноуден.Става дума за нова ос..Берлин, Москва, Пекин, и присъединилися към Евразийски съюз, Италия, Иран, бивши старни от СССР и др. Този съюз ще концентрира повече от 60 % от технологии, ресурси и работна ръка, от целия свят. Това което много обезпокоително на половината от американски милиардери, и които сега настъпили на опашката на Обамич.

толкова тъпо ами събери целия свят срещу една страна - винаги ще имат 90% от света горе долу :)))) ос берлин - москва-пекин е абсурдна!!! дори китай е по-близо до сащ от русия много неща пропускате китай е водил война с русия не със сащ в момента основната бизнес ос в света е сащ-китай китай никога няма да се откаже от това сътрудничество :)

Ако ли Китай успее да преориентира производството си от износ към вътрешния си пазар или към Русия, Африка или др., веднага ще отреже квитанцията на САЩ.

толкова сме загрижени с малките си проблеми, не виждаме, че светът се променя с огромна скорост. Прочетете американски источници за разделяне на финасовите крале, които управляват както американски така и руски централен банк. За шеф на евразийски банк е назначен Строк, един от най-известни финансисти от Америка и най-голям критик на американска финансова система. Той подкрепи идеята, че само нова валюта може да измести доллар.И оттук идея за нов съюз. Това няма да стане без борба. Обамъч е на края на импичмент. Но нов Евразийски съюз е бъдеще. А България, като чели дори не знае за това, и се занимава с подскачания по паветата.

lu4ka

И Путин, като вземе та да се трогне.

някакъв мозък долу бълува фалит на калифорния :))) калифорния има излишък за 2013г. калифорния има население от 35 милиона площ колкото българия брутен вътрешен продукт колкото русия :)))) къде отиваш бе авторе неукий

Чети пич, чети. Явно си спрял някъде във времето на Рейгън. Светът постепенно се е променил до известна степен.

така е ти си писател не читател :)))) дадох ти данни от 2013!!! русофилите са си идиоти по принцип де

Американски бомби разрушиха София и избиха над 3700 нейни жители Американски военни бази в България Америката хвърли 2 атомни бомби над мирното население на Япония и уби стотици хиляди... Америката шпионира целия свят... поклон пред Сноудън... и още и още...........

през 2 св война само щатите хвърляха бомби сред мирното население... мирните японци с най-големия флот през войната и завладели целия тихоокеански басеин и нападнали и сащ.... без обявена война при тва! прочети за княз светослав и тогава ще смятаме дали руснаците или амерканците са избили повече българи!!!! да не говорим за чернобил когато хората маршируваха по манифестации под радиоактивния дъжд!!!! нагли промити комунистически мозъци

дам ли си ...глам ли си! Говорим за...атомни бомби над Хирошима и Нагазаки и стотици хиляди жертви ...от 0 до 100 годишни... Цялото земно кълбо е опасано от пипалата на октопода... но всяка империя загива-рано или късно! дам...ти какво правиш още тук в БГ... стягай куфара...

"Великите демократи",отвъд океана,след като се провалиха във всички завоевателни войни от Виетнам насам до наши дни и успяха да накарат 2/3 от света да ги намрази,са много изнервени.Няма да можете вече да живеете на гърба на другите хора от планетата,робовладелството наистина приключи.А Обама е просто кукла на конци,няма да има с какво да го запомним!

А ако беше чел, щеше да знаеш, че САЩ са помагали на южновиетнамците срещу Виетконг. Ако бяха изпратили повече войници, както в Корея, сега поне половината Виетнам щеше да е демократична и икономически развита държава.

и как да няма с какво да го запомним.та това е носителя на нобелова награда за мир избил наи-много народ по света. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Ха ха ха Ебама недоволен иска да направи свирка на Путин.Плаши гарги африканчето.

не знам за свирка ама ти като гледам доста екзалтирано ти се иска да се наведеш пред путин :))))

обръгнал е вече, вместо бг да е възможно по свободна държава, 135 години вече сме роби на мужиците, а сега с енергийната зависимост сме в жесток капан за далееечно бъдеще, българинът би трябвало да е много доволен жител, щото това си иска и това му се случва, а все нервничи и плюва по американците, да се чуди човек защо след като една трета сме си руска губерния, една трета турска и толкова циганска, какво искат такива, няма по-добре да стане, по-добре ако искат при бащицата да ходят ама и там няма

Крадецът вика-дръжте крадеца-

"Проблемите" сега между двете страни са като сърдечна братска прегръдка сравнени с отношенията им при Брежнев и Рейгън.

Щатите уверено вървят към идиокрацията.

за разлика то русия където винаги са си живели блажено при това положение

Това, което си написал е точно така. През дълги периоди от Историята, животът на руснаците не е бил никак лесен.

Какви равноправни отношения?! Русия просто е азиатска страна, в която шепа хора трупат милиарди от природни ресурси. Тази страна не "равна" на далеч по-скромни икономики, камо ли на най-мощната понастоящем. Путин сънува миналото съветско величие... Всъщност това е бумеранг, който много тежко ще се върне срещу Русия.

в съветско време най-равитата държава беше ...ГДР!!!! и после знаете все още ги обиждат на източногерманец там, не виждате ли че руснаците едва чакаха "демокрацията" си и сега слушат ам. музика, строят небостъргачи, карат лимузини и тн, що ги копират, защо??? същевременно олигарсите си имат крепостни селянчета по далечните провинции, а те си харчат парите по лондон и сащ и тн

Руснаците слушат американска музика?! Може, но в Израел или на Брайтон Бийч.

Много ги е страх хамериканците от Русия. Путин редовно праща Обамата за зелен хайвер и лови големи риби.

че на путин му пука какво мисли ръководството на най-мощната държава в света е ясно но си дайте сметка на обама колко му пука за робските ви русофилски мозъчета :))))

Преди да подхванеш следващата си фалцетна ода за САЩ, намери речта на сенатора Рон Пол "The End of The Dollar Hegemony" и я прочети. Рон Пол беше един от кандидатите за президент на Републиканската партия на миналогодишните избори.

фалцет има само при организираното ви плюене срещу свободната република която смаза феодално-империалиситческото зло наречено СССР знам че ви боли ама преживейте го вече :))))

Обама по-добре да посети град Детройт. Богатият, могъщият някога град на Форд и Дженерал Мотърс с милионно население днес е фалирал и обезлюден. Общината няма пари дори за улично осветление и на тъмно стават всевъзможни работи като кражби, убийства и т.н.... Град призрак ... А Русия ще преживее и с Обама и без Обама.

Stignaha Albania prez 80-godini na Enver Hodga!!!Koi moge da kage sega 4e ,,komunizmat,, e umrial!!!Posetete Detroit!!!Niama za6to da hodite do Kuba!!!

Така го бяха закъсали и Ливърпул и Манчестър, преди Маргарет Тачър. При капитализма това са временни състояния, а в Русия - от векове и за векове! Как ще преживяват, когато им свърши петрола или всички минем на слънчева енергия?

Naposledak ,,golemite,, politici zapo4naha da se dargat kato ,,nacupeni mastii,,!!!Ili moge bi ne sa tolkova ,,golemi,, kolkoto ,,nacupeni ....,,!!!

И Килъри Клинтън говореше някакви подобни неща като Обама. Но внезапно получи обилен и непрекъснат дрисък и се отказа от политиката.

Както казват руснаците: "На обиженных воду возят."

Масква рептилиям не верит

тоже.. "..Sen. Charles Schumer, D-N.Y., said Putin has been "acting like a school-yard bully and doesn't deserve the respect a bilateral summit would have accorded him."..

И на Путин никак не му е лесно с това международно положение, постоянно да го мести ту е в единия, ту в другия крачол...