Обама обвини Русия в подкрепа на сепаратистите, Путин отрече

Барак Обама е изразил пред Владимир Путин безпокойство от действията на Москва в Украйна. Путин е призовал САЩ да въздействат срещу кръвопролития в Украйна.

Обратно в новината

Коментари - Обама обвини Русия в подкрепа на сепаратистите, Путин отрече | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

val55

Това, което казва Обама сигурно е вярно, но той забравя да каже, че руснаците използват вече, същата тактика на американците за сваляне на правителства неудобни за тях с дейното участие на ЦРУ и...??? Сега Русия използва същите методи, като САЩ и ЦРУ=ФСБ тоест вече има паритет в това отношение. Сега вече почти всички разбраха, че е така. Обама, като казва, че руснаците трябва да си изтеглят войските от границата с Украйна забравя, че те са на собствена територия, и за доктрините за превантивен удар на двете страни. Това означава, че ако стане нагласената патаклама, то тя няма да е на руска територия, и съответно го отнасят украинците. Обама, също да не забравя, кой, защо и как го избра, и да се не прави на ощипана мома. Явно е, че сега си връща вересиите. Обама да си признае, кой първи имаше спец и разузнавателни части, и защо той е подписал нареждането за пребиваването им на украинска територия, още преди руснаците да си върнат Крим по полузаконен? начин. Защо, Обама е упълномощил директора на ЦРУ преди да ръководи метежа на майдана, а сега да нарежда на незаконното!!! натрапеното правителство да употреби армейска сила срещу собственият си народ, който има пълното право на законни избори за определяне на общата си съдба, като държава и начин на управление. Хайде стига, ако повечето американци, и "демократи" са с промити мозъци то повечето хора по земята виждат, и разбират, какво целят върхушките на САЩ, и "демократите" от други държави, които са зависими политически и икономически от тях. По натам няма да коментирам мотивите, целите и средствата, с които си служат те, за да се наложат по всякакъв начин над други държави и народи. Със сила ли трябва да налагат своя начин на живот и мислене? То, има една поговорка, че хубост със сила не става, и това се отнася за каквото и да е..... Руснаците, а и не само те не са цвете за мирисане, но когато някои вади тояга то, този срещу теб, също ще извади. Само да не предизвикат някоя световна икономическа криза, защото този вариант също е проигран, а ние много добре знаем, какво ще последва.... от високо се пада най лошо. Мога да кажа, че вече мекият вариант на тази криза е в действие... САЩ и Русия да внимават много, че нещата вече са излезли почти от контрол, но само едната страна в случая е като бик, който рие с рогата, и всички знаем, къде пада ритото. А поспрете се малко, все пак сме 21 век, но същевременно е вярно, че всичко е заложено на... но разума трябва да надделее над всичко. Защото това, което искат само някои...просто няма да стане, а историята и фактите са го доказали. Предишни, тази, и следващите кризи се предизвикват целенасочено с точно определен умисъл, но по същество са един изпит за всички нас пък, било то не най грандиозен. Не дай Боже.... Никои да не забравя, от къде сме, защо сме и кои чакат....

А чернилката не помага ли на терористите в Сирия да избият християнското население.

Ако така са си говорили по телефона, това не е било разговор

ДРАГИ МИ ОБАМЧО, КЪДЕ СМЕ НИЕ, КЪДЕ СИ ТИ? ТВОИТЕ ОТ ЦРУ ТИ ДАВАТ ОТНОВО ГРЕШНА ИЛИ УДОБНА ЗА ТЯХ ИНФОРМАЦИЯ. НАЛИ В ИРАК ИМАШЕ ХИМИЧЕСКО ОРЪЖИЕ И ПОД ТОЗИ ПРЕТЕКСТ ВИЕ ГО НАПАДНАХТЕ. И КАКВО СЕ ОКАЗА, ДОЛНА ЛЪЖА. СЕГА СЕ МЕСИТЕ ВЪВ ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ НА ДРУГА СТРАНА И ОБВИНЯВАТЕ РУСИЯ. НЕ РУСИЯ ИЗВЪРШИ ПРЕВРАТА В КИЕВ. ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО Е НЕЛИГИТИМНО. ТО НЕ Е ИЗБРАНО ОТ УКРАИНСКИЯ НАРОД, А ПОД ВАША ДИКТОВКА. ЗАТОВА ЗАМЪЛЧИ И СИ ГЛЕДАЙ АВТОНОМИЯТА НА ЩАТИТЕ. А РУСНАЦИТЕ МОГАТ ДА ДЪРЖАТ КОЛКОТО СИ ИСКАТ СВОИ ВОЙСКИ НА СОБСТВЕННА ТЕРИТОРИЯ И НИКОЙ КОПЧЕ НЕ МОЖЕ ДА ИМ КАЖЕ!АЗ КАЗАХ, ХАУ!!!

Защо забравихме, че Русия се ангажира да бъде гарант за териториалната цялост на Украйна ако Украйна доброволно се откаже от ядрения си потенциал ? ? Как би изглеждала кризата, ако Украйна беше запазила своите 1800 ядрени бойни глави ? ? ? - тогава Украйна щеше да бъде по-авторитетна от Северна Корея . . .

На Украйна като се вижда в какво състояние им е бронетанковата техника и корабите, си представи в какво щяха да бъдат и ракетите им. Факт е, че руснаците бързо натовариха всичкото укр.желязо от Крим на влакови композиции и го пратиха в Украйна. Казаха, че им е скъпо да се занимават с утилизация на място.

Защото и НАТО се ангажира ако СССР се разпадне тихо и мирно, НАТО да не се разширява на изток, ама САЩ излъгаха най-просташки... което всъщност не би трябвало да учудва никого.

Временният US-посланик у нас Браян Далтън показа съпруга си мъжДалтън и екзотичният красавец Анандарупа Сананасвачи са двойка повече от 20 години.

обамо, гледай си твоя двор, тоя нахал вече взе да става досаден, а неговите хора раздаваха ли бисквитки на майданя или да??

ОБАМА ЗНАЕ ЛИ КОЛКО УКРАЙНЦИ ИМА В РУСИЯ?ПРАВИ ЛИ НЯКОЙ ОТ НАС РАЗЛИКА МЕЖДУ УКРАИНЕЦ И РУСНАК?ТОЛКОВА СА СЕ СМЕШАЛИ!!ОБАМАТА ДА СИ ГЛЕДА ВЪНШНИЯ ДЪЛГ И ДЪРЖАВАТА!УКРАЙНЦИ И РУСНАЦИ ЩЕ СЕ РАЗБЕРАТ БЕЗ ВЪНШНА НАМЕСА!

Руснаците както винаги използват лицемерна и лъжлива пропаганда и се чудят защо другите не им вярват. Може би им стига да убедят собственото си примитивно население.

Всичко е правилно, ако думата "руснаците", се замени с "американците". Там населението наистина е примитивно, и вярва на всяка скалъпена от пропагандата лъжа. До степен да си изберат ВТОРИ МАНДАТ черен президент.

Сигурно си глупак, руснак или и двете.

Наближава Великден. Преди близо 2 000 години един друг държавни си "изми ръцете" и остана "чист" пред историята за смъртта на Спасителя. Сега други съвременни политици се готвят да бъдат невинни за смъртта на хората, които ще погубят! НЕ СЕ РАДВАЙТЕ НА КРЪВТА< КОЯТО СЕ ПРОЛИВА! ПОПРЕЧЕТЕ! Утре може да сте и вие сред жертвите на безумието!

Тогава, преди 2000 години служителите на Синедреона, са заявили: "да бъдат наказани до девето коляно", ако са допуснали съдебна грешка, в осъждането на Йешуа бен Йосиф. Днес виждаме, че не само не са получили възмездие за стореният грях със смъртта на Иисус Христос, а ми всячески се стремят да създават НЕВЕРОЯТЕН ХАОС. Времето за властването на Синедриона изтича. Те много добре знаят това, за това искат на "Червеният площад" в Москва, да направят това което стана в Киiв и не стана в Дамаск.

Обама обясни ли в телефонния разговор защо Джон Бренън е летял до Киев през уикенда? Какво общо има ЦРУ с Турчинов и Яйценюк?

Какво има да му обяснява на Путин Обама, за Джон Бренън? Обама му е подписал заповедта за "командировка", стана ясно и в детската градина на "индиготата".

:-) Както винаги има два варианта: 1. Пропагандата на Украйна и България (ЕС,НАТО) не лъже и наистина руските сили са влезли в Украйна. Добре, значи след като са си вече там, значи правилно ги обвиняват и няма проблеми да вкарат и танковете, БТР-те и БМП-тата, да стоварят 1 -2 въздушнодесантни бригади и да си върви войната. 2. Пропагандата на Украйна и България (ЕС,НАТО) лъже (както винаги), то тогава, след като им го натякват и ги обвиняват непрекъснато, ми руснаците накрая ще ги послушат, ще вкарат и танковете, БТР-те и БМП-тата, да стоварят 1 -2 въздушнодесантни бригади и да си върви войната поне ще бъдат справедливо обвинявани.

Както винаги има три варианта: горните 2 и 3. WTF е работил за цру, кгб, фбр, ссср, и тн и всичко му е пределно ясно, а то е, че е изпърдян русофилистик (за това се съди по броя + и - в дира, няма и нужда да се чете дори), а ми се прави на обективен, аман от пенсии и пишлемета в този форум, в случая май е пт първите

негърчето Бимбо си няма други грижи седнал да търси джунгла дето я няма...

Обонго да повиси малко на опашката си и да се успокои ....

Най-важното в цялата статия е това - В телефонния разговор, състоял се ПО МОЛБА НА МОСКВА..

Не се заблуждавай, така си мислиш от страх... думата "молба" е употребена от "писателя" на статията. Правилната дума е "инициатива"...

Много съдържателен разговор в стил-кажете на вашите да не бият нашите.Не виждам защо страна,намираща се на хиляди километри и нямаща нищо общо с Украйна си навира гагата в междусъседски конфликт.Ако в Украйна имаше американско малцинство,заплашено с геноцид какво щеше да направи Америка?То бива лицемерие,но тези преминават всички разумни граници.

За съжаление, тези двамата НЯМА как да се разберат по въпроса с Украйна, затова телефонните им разговори или поне това, което се огласява, не са интересни. За Обама конфликтът е добре дошъл - на такива конфликти се крепи американската "машина". Принципът е прост - разделяй и владей. През последните 20 години интеграцията и сътрудничеството между Русия и ЕС се разшири прекалено много за американските стандарти, което САЩ, разбира се, не могат да преглътнат. От друга страна, ако Путин не подкрепи руските малцинства в Украйна, ще загуби тяхната любов, защото крайно десните ще ги смачкат и тогава със сигурност "Западът" ще си затвори очите за репресиите, с довода, че това си е вътрешно-украински проблем. Ако пък подкрепи т.нар. сепаратисти, Украйна неимоверно ще се гмурне в ужаса на гражданската война, което пък със сигурност ще я разцепи за винаги. Гадното в случая са двойните стандарти и лицемерната политика на американската администрация, защото ако се отнасяше до защита правата на американски граждани, някъде по света, САЩ досега сто пъти да са се нанесли и настанили на въпросното място и то с подкрепата на НАТО и "съюзниците си", т.е. подлогите си! Случая в Сирия не е много по-различен - там Щатите подкрепят истинските ислямски фундаменталисти и терористи, на които уж обявиха война след 11-ти септември..., и ги подкрепят с единствената цел да свалят едно демонизирано от самите тях светско правителство, само и само за да подклаждат конфликта в Близкия Изток и да си подготвят терена за следващата набелязана цел - Иран. В свят на такива мръсни игри, няма как да има равновесие и покой...

Русия нямя какво повече да губи и няма да отстъпи.САЩ създадоха кризата, обучиха бандитите на демокрацията, които убиха десетки хора, а сега до смърт бият кандидат за президенти от Югоизточна Украйна. Това е американската демокрация, която експортират . Америка вкара свои войници под формата на охранителни фирми.ЦРУ командува СБУ.Директорът му даде разпорежданията си в събота и неделя. Винаги Западът е бил лицемерен и алчен. Франция и Германия ядоха Руската попара.Сега дойде ред на САЩ.

Руснаците вече са яли Англо-Френската попара през 19 в. А през 20ти в са яли Японската попара! Яли са Полската попара през 1920 г. Руснаците са яли афганистанската попара 1979-1989. Руснаците ядоха Чеченската попара от 1994-1996. Защо де не изядат една много по страшна - икономическа попара, която ще вземе главата на фюрера им....

Благодаря, Nick!!! Това е най-точната формулировка на ситуацията в Украйна!!!!

По силата на елементарна човешка справедливост и морал САШ най-напред да изтеглят в националните си граници войските си по целия сват и да не се месят във вътрешните работи на другите страни и тогава да говорят, да заплашват и дават съвети. Помислете си има ли друга страна по света, която да е по-агресивна и брутална от САЩ, която да има над 800 военни бази (по техни данни) на всякъде по света.

Така е! За съжаление, по-силният и по-агресивният ВИНАГИ е "прав"... Поведението на САЩ на международната сцена е точно, като на мутра в родното му село - силови методи на "убеждение", демонстрация на мускули, рекет, нагъл език и "мачкане" наред...

Коя е жената, дето чука сол на Путин на главата, и ми Трие коментарите със старата си четка за прогнили зъби ! Не виждам защо да го крия? Сигурна съм, че е една дърта соростия!

Путин обвини USA в подкрепа на сепаратистите, Обама отрече

щото са обратни )))

в Киев май се събира башибузук

Хехе, значи Путин трябвало да разоръжи руснаците, а САЩ щели да пращат оръжие на майдановците. Путин просто няма избор, естествено че трябва да защити руснаците, живеещи в Украйна, не може да остави да ги изколят.

Вижте какво се случи с Олег Царев, депутат от Изтока и кандидат за президент. След теливизионен диспут е зверски избит от тълпата. И то по най-циничен начин. Може да погледнете в по-обективни новини. У нас няма да намерим информация. Наистина се оказва, чв в Киев управлява фашистка хунта и то в най0див вид. Поведението на хората няма нищо общо с нормално човешко поведение. Дори не протестират по човешки. Държат се съвсем като озврели, подивели същества. Най-вероятно ги засилват с психотронни генератори и дрога. Дрогата се ползваше широко на майдана. Но украинците не са светната за възможностите на психотронното оръжие, което американците използват за да контролират тълпата в Киев.

Той руснаци, които живеят в Русия, дал да ги изколят, а ти бълнуваш за онези от другите държави.. Чети повече, какво става в Ставропол, Волгоград, други градове и селища, където вилнеят кавказци.

ще спрат да вилнеят, като разните там комитетчета и непеота за защита на нечии права спрат да работят.

Украина е във фалит. Киев вече се бунтува срещу хунтата. Цените за 15 дни са се удвоили. Спестяванията са се обезценили, но не можеш и да изтеглиш пари. Предстои уволнение на 30хил. държавни служители главно в социалните грижи. Въленията в Донецка, Луганска и Одеска области ще се засилван с наближаването на 09.05. Майданци са в ужас. Сълите на вътрешния ред са преминали на страната на протестиращите или бездейства.- Армията не желае да участва в потушаването на нородната революция срещу метежниците. Това са фактите.

Депутатът и кандидат за президент на Украйна Олег Царев е в тежко състояние, след като му е бил нанесен побой, съобщава украинската агенция УНИАН. След края на предаване по телевизия Ай Си Ти Ви депутатът е станал обект на нападение от страна на агресивна въоръжена тълпа, блокирала сградата на телевизията. Активисти проникнали в автомобила на депутата, в който са били намерени три пушки помпи и боеприпаси за автомат Калашников. Гумите на колата на Царев и тези на неговите охранители са срязани. Друг кандидат-президент Михаил Добкин от Партията на регионите, който трябваше да участва в програмата Свобода на словото, пък бе залят със зелена боя и посипан с брашно до сградата на телевизията.

Активисти проникнали в автомобила на депутата, в който са били намерени три пушки помпи и боеприпаси за автомат Калашников. Гумите на колата на Царев и тези на неговите охранители са срязани. това е разбиване на колата а не проникване.....

Председателя на държавния съвет на Китайската Народна Република приветства заявленията на мистер Обама към Путин и призовава мистър Обама също така да осъди намесата на американците в Украйна, да използва влиянието си над пара-военните формирования в тази страна с цел тяхното разоръжавание и също така да изтегли войските си от целия свят обратно в САЩ.

Допълнението е образец за американско лицемерие, в най-чист вид: "Президентът на САЩ Барак Обама в разговор с президента на Русия Владимир Путин отбелязал, че САЩ предпочитат дипломатическия път за решение на кризата в Украйна, но действията на Русия не се съгласуват с този подход и не водят до това. Както съобщил представител на администрацията на САЩ, Обама отбелязал, че украинските власти представили реални предложения по решение на проблема с децентрализацията на властта в страната. Решение трябва да приемат самите украинци, ние винаги сме подкрепяли, и ще подкрепяме именно такъв подход, отбелязал представителят на Белия дом. "

Бате Ачо армееца иска да оди да са учи заедно с Нато!!? Ми да оди! А кака де е??

Реваншизмът,е лош съветник.След, като Путин направи САЩ,да изглеждат, като палячо в събитията в Сирия,Обама реши да показва мускули.Да поисчисти малко имиджа си.Но за това са нужни топки-яйца,а той е само с едно-украинско.Даже не се знае дали наистина е яйце-топка или женски полов орган.

Не е Обама приятел, а НЕОКОНците, и тези, които се наричат ТЕА ПАРТИ *демек на по чашка чай. само да не се окаже , че чаят е руски с полоний...

Arkadiy Andreev

С полония си го пий,ако ти харесва, ние поя нормалните ще си пием липов, много е полезен.На английски как е правилно не знам, но ТЕ-значи вид чай който се ползва,например в Аржентина,иначе ,общото название на Чай в Испанския,е Инфосион.А Обама си е марионетка предполагам че знаеш на кой.Така че ако,ще казваш нещо, казвай с тинтири минтири не става.

Американеца си живее в някакъв собствен измислен розов свят. Дори май си вярва в лъжите, които ни поднася. Прилича на холивудски сценарии. Колко била изолирана Русия, със серия козметични санкции до момента. И колко били изолирани, при наличие ма твърде мощната организация БРИКС, в която съществено място има Русия. Това е нещо като Гладна кокошка просо сънува.

хората в източна украйна искат само едно - референдум за формата на държавно устройство, като посочват за предпочитан модела на държавното устройство на САЩ и Германия! Къде е сепаратизма?

и за това веят руски знамена ?!?

че те и маиданците вееха европеиските звезди.. и кво?

Много точно казано! Всички комунисти трябва да бъдат "пребити демократично" и превъзпитани!

Факта че такива настроения има навсякъде из територията на бившия СССР, които стават все по-силни показва едно нещо само, колко скапана и нестабилна структура е била СССР!

Има такива настроения в болните фантазии и мозъци на американци и слугите им като теб, на които плащат. Украйна вече 24 години е извън СССР. Тогава била добре, а сега за 24г е трагедия. Виновен е СССР. Чудна логика, само дето няма нищо общо с действителността. А вас, с такива дълбокомъдрени изявления, по-скоро бих ви определил като психично болен.

Какви, момко? Още преди да се разпадне СССР-ът, Армения и Азербайджан се сбиха. В Грузия избухна гражданска война та се клаха. В Прибалтика възстанаха срещу руснаците и им пращаха барети, но се насраха. После Чечня, Дагестан, Приднестровието... за Централна Азия дори не говоря - там какво става и все още става даже не ща да знам! Пък да не говорим за пуча срещу Горбачов. Човек с мнение като тебе може да бъде или само платен агитатор или абсолютно неосведомен невежа!!!

"Президентът изрази силно безпокойство относно подкрепата на руското правителство за действията на въоръжени проруски сепаратисти, които заплашват да подкопаят и дестабилизират правителството на Украйна" КОЙ? КОЙ? КОЙ? КОЙ подкрепи свалянето на законно избраното украинско правителство? КОЙ? КОЙ? КОЙ?

Ако нашето "законно" избрано правителство реши да присъедини България към Евразийския съюз или към Турция , дали няма да му се случи същото , а ?

Да попитам? Какво се случи на нашето правителство, когато провеждаше заседанията си в Анкара?

дайте списък с цинизмите според вас, че задминахте фашиската цензура. Само се чудя кога ще палите компютри ! Попитах ви нещо, а вие не отговорихте и нямаше нито един цинизъм във въпроса. Попитах нещяо което е официална политика в някои страни от ЕС и в САЩ .

Ти откъде знаеш, каква е била фашистката цензура? Или си на възраст над 95+ години? Щото аз единствената цензура, която познавам е комунистическата.

има си документални филми правени от самите фашисти как горят книги по площадите.

Който иска да си отговори на въпроса:"Какво е демократична цензура?", може да гледа американският филм "ДОБРО УТРО, ВИЕТНАМ!". /"Добро утро, Виетнам", е американски филм от 1987 година с участието на Робин Уилямс. Филмът е драматична комедия, действието на която се развива в Сайгон през 19ш5 година по време на войната във Виетнам./ Не цензурата е опасността, а АВТОЦЕНЗУРАТА. Като кажат на ЦЕНЗУРА ДА ПРЪДНЕ, той се престарава. През 2012 година, аз му обяснявах на този, от дир-а, че ще си има главоболия със "Синдрома на 100-те маймуни". Ако тогава бяхме единици опонентите на Борисов, сега са стотици противниците на статуквото. И както се вижда в Украйна, може да има и "хард"-вариант, при който се счепкаха "доброто" и "лошото" ченге. Започнат ли обаче, да си мерят РАКЕТИТЕ, ще настъпи ужасният край, на безкрайният ужас.

Мисля че в Украйна американците ще ударят дъното и това ще е началото на края на тяхната империя.

що ли ми се стори че бяха извадени доказателства че шефа на службата за безопасност на украина е вербован уса агент щоли ми се вчу че признаха че шефа на цру е бил в киев тези дни що ли ми се стори че още когато беше майдана имаше данни че цял етаж в сградата на службите за сигурност на украйна е отделен за съветниците на сащ а блеквотър ТА ДА СИ ДОИДЕМ НА ДУМАТА руската армия си е в нейните граници а чий го търсят хамериканците в украйна КОЙ ТРЯБВА ДА СЕ ОТТЕГЛИ

Това е вярно. Работил е (мисля , че като консул) в посолството на Украйна в САЩ. Има и още едно такова негово другарче и двамата сега са високо в управлението на Украйна.

"руският президент призова президента на САЩ максимално да използва възможностите, с които разполага американската страна, за да не се допусне използване на сила или кръвопролитие в Украйна" - браво на Путин. Сега е време да се прати 300 000-на американска и натовска армия главно на танкове и самолети по руските граници и в Украйна. Всичко ще кротне за 2-3 дни.

а за колко часа мислиш може да се кротне всичко ако путин влезе в киев май е икономически по изгодно

Прав си, но ще стане кротко ,тихо и много страшно !

Така и не разбрах! Крим се отдели от Украйна. Сега ще се отдели и богатия Югоизток. На Остатъчна Украйна Западът ще даде ли кредит (или помощ, както те му казват)?

Само дето украинските ултраси дават повод на Кремъл да претендира, че защитава руснаците в Украйна и работят за него. Те доведоха руснаците с крайната си просташка политика. Ако не работеха за Кремъл щяха да съсредоточат вниманието си върху запазването на икономиката и в търсенето на начини да се създаде силна фондова борса, на която да листнат всяко предприятие и по този начин да извършат приватизация на държавната икономика. Сега след всичката политическа бъркотия на ръководни постове са се намърдали старите комунисти, които също ще служат на Кремъл и ще саботират всеки демократичен процес. Украйна вече е усложнена политическа задача и фалирал икономически проблем.

По всичко личи , че няама кой знае каква държавна икономика. а хората не дават инфо, з кого биха г;асували, защото повечето предприятиа по данни на западни журналисти са собственост на олигарси , които са зависими от ЗАПАДА. така говорят. хората ги е страх за работата им .... познато ли е?

Докато Обама продължава да твърди, че Путин има ръка в събитията в Украйна без никакви доказателства и няма желание да въздейства върху Киев да спре кръвопролитията в собствената си страна разрешение на проблема няма да има!

Ще има колега и то е когато Русия НАИСТИНА СЕ НАМЕСИ и колкото по-скоро толкова по-добре ще е за нас.

КГБ-иста наруши собственият ангажимент на Русия, че ще пази цялоста на Украйна като цена за атомно разоражаване и плю на Руският договор. После излъга отново и за войските, уж си тръгнали пък то те не мръднали. Дали някой изобщо му вярва вече на този.

Аз му вярвам!!!

Първо излъгаха американците след обединението на двете Германии. че НАТО няма да се разширява на Изток. Ние сме светъл пример, а сега САЩ казват, че сами сме се натискали. Което е вярно, между другото.

Не ние! избраните т нас малоумници, които много добре ни изпързаляха естествено, не без чужд аранжимент! И у нас имаше цветна революция или забравихме?

Говорят на "различни" езици и затова засега не могат да се разберат. САЩ не могат и не искат да се намесят пряко във военни действия. Русия също. Но САЩ оръжие ще продадат на Украйна, разбира се, как иначе. Гаранция за кредит плюс оръжие. А и трябва да мине време, за да може САЩ да разбере и се примири с бъдещата федерализация на Украйна, която така или иначе ще стане. Юго-Източна Украйна ще се превърне в буфер между НАТО и Русия, без войски на двете суперсили.