Обама: Да продължим с твърдия курс към руснаците

Американският президент Барак Обама заяви, че твърдият курс спрямо Русия трябва да бъде продължен.

Обратно в новината

Коментари - Обама: Да продължим с твърдия курс към руснаците | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Казал го е Гешев, и мисълта му е "Винаги с Германия и никога против Русия !

Прочетете "Империя на хаоса" и ще разберете защо САЩ е "фашизъм обвит в целофан". Жалко за Европа, жалко за България, Бог да ни е на помощ през 2015 г.

Аз вярвам по скоро на баба Ванга и на нейните предсказания, а ето какво е казала тя: Няма такава сила, която би могла да сломи Русия. Русия ще се развива, ще расте, ще крепне. Всичко ще се разтопи като лед, само едно ще остане незасегнато славата на Владимир (Владимир, покръстил Русия), славата на Русия. Твърде много жертви са принесени. Никой не може вече да спре Русия. Всичко ще помете по пътя си и не само ще се съхрани, но и ще стане господар на света Да не разваляте дружбата с Русия. В дядо Иван, а не в брат Джон е спасението. Русия ни е помагала и в бъдеще ще ни помага. На нея можем да разчитаме. Не разваляйте отношенията с Русия! Не си затваряйте вратата към Русия! Русия е входната и изходната врата на България. Животът в България ще се подобри, когато се опрем на Русия. Този държавник, който стопли отношенията с Русия, той ще изведе България.

Няма как САЩ да не бъдат световен лидер и през този век,защото няма кой да се мери с тях,докато Китай е на половин обиколка втора,следвани отЕС и Индия,а Русия е последнаи всеки момент,ще бъде задмината от Водача САЩ!

Да му го тура в кратуната празна на този!? Тва значи , че и това лято ще го "твърдя" / втвърдявам/ главно ръчно! Никакви рускини и украинки тука!....

Трябва да се примириш! Подет е .твърд КУРс. от Запада!? Маай си ръчно и ... не гледай талавизиите!

Толкова руснаци са с имоти у нас!? А и са ти под ръка ...по побережието! Действай!

По едни по-стари прогнози Китай трябваше да настигне Щатите през 2030 г. С решаващата помощ на едни от най-слабите президенти през последните 100 години, Джордж Буш-младши и Барак Обама, това се случи 16 години по-рано. Подобно на Украйна, тенденцията е САЩ да остане селскостопански и суровинен придатък към модерния свят.

Да бе спомням си двата кораба мухлясала царевица, с която подкрепиха младата ни демокрация.

Това се дължи на два различни начина на изчисляване. За Русия това няма значение. Тя не може да се сравнява с икон. развитите страни в света.

Руската икономика и инфраструктура са много по-скапани от тези на останалите износителки на горива и суровини. И това се дължи на некомпетентност и корупция във властта. Никоя петролна държава няма да намали производството за да повиши цените. При сегашните цени руското производство вече е на загуба, а в Близкия изток и под 50 дол./бар. ще е рентабилно. Това е положението. Шейховете знаят да управляват и са доста по-далновидни.

Този твърд курс сближава Русия, Китай, Иран, Сев. Корея, Индия, Бразилия, ... и Турция, уморена от подигравката на ЕС: вече 30 години в чакалнята. Стратегически ако се подпише освен икономическо и военно споразумение за обща отбрана между Китай, Русия и Иран ... ще стане съвсем различна ситуация, лоша за САЩ и лакеите им като нас.

Споразумение между китайския тигър, руската мечка и персийската котка ??? Не бил се обзаложил че подобно нещо е възможно освен ако не се някакъв филм.

На Китай, Индия и Бразилия не им пука какъв е курсът към Русия. За тях връзките със Запада са многократно по-важни.

Да питам за залетите с кръв: Афганистан, Чечня, Източна Украйна, за Московското метро, театъра, Беслан :(((((

Часовниковата стрелка обратно вий искате сега да завъртите, и смятате, че ходът безвъзвратен на Времето така ще промените? Въртете я! Но нека се запомни: Не може Времето да бъде спряно! Единствен смо вашият часовник ще бъде безнадеждно изостанал!

След триста години европеизция реформи, модернизация на руснаците се оказа че потомците на африканските роби са по цивилизовани от тях и се налага да ги поучават и шамаросват като неразумни непослушковци дали в руския случай не става дума за неподлежаща на очоврчаване маймуни

рашко кретенашко, ти не си потомък, а истинска маймуна.

От 01.01.2015 Русия и Китай минават на разплащане по между си с Рубла/Юан. Сингапур и Нова Зеландия - също.

... и ще си ги прехвърлят едни рубли и юани спрямо курса към деня на сключване на сделка??? към деня на плащане ??? а сделките за в бъдеще време? щото рублата е най-стабилната валута за 2014 а както се очертава и за 2015 г.....)))))

Нова Зеландия и Сингапур да търгуват в рубли??? Как си ги измисляте тия неща???

Гледат телевизия АЛФА :)

Единственото покритие на рублата са горивата, чиито цени падат. С рубли не може никъде да се купи нищо. Погледнете горките руски туристи.

Най тъпия президент в историята на САЩ!

Щото прецака Империята на Путлер ли? Днес цената на Брент падна още - до 56.88$ :) С новым годом :)

Забавна статистика за американофили Износ на високотехнологични продукти 2012 г.: 1.Китай - 406 млрд. $; 2.Германия - 158 млрд. $; 3.САЩ - 145 млрд. $; 4.Сингапур - 126 млрд. $. ............................................ Подло въпросче: Сингапурците дали вече не са издухали "великата" краварска ГМО-държава?

След като се побратимихме с американците отидохме в третия свят, но и янките не се дават, бавно, но сигурно идват след нас.

... леле, колко ли им е гадно на рашките и подлогите рашкофили, Президентът на Великите Съединени Американски Щати, тъмнокожия Барак Обама, да подчертава ... ще продължим със санкциите...до изтеглянето на руските войски от Украина, до възстановяване на териториалната цялост на Украина...Бог да благослови и пази Америка!

хахахахаха, хохавел недоклатен, бог да те блгослови с заупокойно опело.

Сега разбрахте ли защо пада ембаргото към Куба - опит за избягване на втора серия на Карибската криза!

Баба Меркел вече не е съгласна. Хамериканските санкции удрят здраво германците по главата. И половин Европа-също. Най-вече такива хамсалаци като българите, които се въртят на различни страни и след това плащат чуждите сметки. Но и Барак не става за световен кръчмар

Истината е че това което се случва в Украйна е от действията на ЦРУ подкрепяно от президента Обама, нищо нова под слънцето, когато са зле американците създават напрежение по света но това не им е близкия изток и северна африка, така че лошо им се пишена тези войнолюбци, в крайна сметка предателите губят всичко, до една година ще излезне цялята истина и тогава ще го видим какво ще говори този смешник, да си оправи страната защото е пред разпад.

"Според него "най-малкото извън Русия, хората смятат, че това, което направи Путин, не е било твърде разумно". Искам да го уверя че това изобщо не е така. Ние изобщо не се съмняваме че точно американците спетнаха това което се случва в Украйна и продължават да подклаждат. Ние изобщо не се съмняваме че украинците свалиха самолета с изтребител. И изобщо не се съмняваме че руснаците имат също права да действат и противодействат на това което им се струва недобре за тях.

Да бе, точно американците спретнаха ГОЛОДОМОРА над украинския народ през 1932-1933 г. То бива тъпа мужишка пропаганда, ама бивол за мезе не бива :))))

Ukrainski narod???Tova pak kakvo e???

val55

Обама, и тези зад него, които му дърпат конците искат да върнат историята назад, но няма как. Механизма вече е задвижен, още от разпадането на СССР, и промените се реализират с пълна сила. Нито Обама, Путин и т.н. нямат силите и възможностите, както на самите тях така, и на държавите им включително и на Китай да променят хода на историята, а той е предначертан поне в близките 30-40 години. Идва нещо различно от съществуващите досега геополитически , и икономически системи, и който не го е осъзнал, ще пати много докато го разбере. Само единици на планетата разбират, какво става, и те не се афишират по никакъв начин. Кой ли, все пак е тук.....за множествено число, или едно се касае.... Няма как, все още всичко да разбираме, и то много от нас.....

Винету?

val55

....вашият отговор само потвърждава написаното от мен последно изричение. Живота не е само това, което виждаме, и чуваме, а има много невидимо, което, все още неможе да възприемем с нашите сетива, камо ли поне малко да го осмислим. Когато започнем да го разбираме тогава животът ни коренно, ще се промени на всички нас без изключение, но затова трябва да променим коренно начина си на мислене, което касае самите нас, всеки и всичко около нас.....

Не че преди не имало насилие над чернокожи, просто сега имало повече смартфони, които ги снимат. А за Русия какво да кажем. Филмът произведен от Америка за 5 млрд. още не свършил.

Е тъй не мож го разбера, ем секи момент ще фалират, ем са си "напълнили гушите", като как тъй се случват едновременно взаимноизключващи се неща.

Обамата си знае работата:))))) Честито на мужишките тролчета, дето пак ола-ниниха дира: Цената на петрола пак падна на 57 и кусур..... Сяпоко! Русия потъва нормално, щото има милиционер за капитан на кораба... :)))))))))))))))))

А България е още по-зле, пожарникар я управлява... И какво стана сега, руснаците започнаха да смъкват цената на петрола. Някои дето започнаха да свалят цената по-късно ще реват за да я вдигнат, но ........ късно ще е.

"руснаците започнаха да смъкват цената на петрола" - принудиха ги :)

Изобщо не се съмнябайте, че като започнат да вдигат цената на петрола ще си възстановят загубите с лихвите ,та и от горе.

Обонго-о-о... Таблетите - итайски, филмите - ев... (оппа - израелски), абе - Велика Хамерика с маймунка на най-горния клон...

След санкциите ЕС намалява тьрговията с Русия а САЩ я увеличава????

Обама не просто пуши и се напушва нещо некачествено, например смлени кози барабонки, баба му е кенийска козарка все пак, да не забравяме. Той, напоследък, злоупотребява с това. Не би било толкова страшно, ако не беше, поне формално, начело на втората икономика в света и страна, притежаваща втория по величина ядрен арсенал. Не че охраната му, там все ще има някой ненапушен, няма да го застреля, ако посегне към "ядреното куфарче", но все пак...

перфектен анализ, защо забрави как се дрогира с "Кока Кола", та да си напълно в крак с отците и дедите си ???

Само така Обамка, тази година 20 ,догодина 100 войни ще си спретнем, отиваме като "рамбовци" , връщаме се насрани и насинени от бой.

Обама не може да си прости , че всичките му усилия да дестабилизира Украйна /НПО-та , протести , преврати , частна американска армия за подкрепа , снайперисти и т.н. / , в крайна сметка доведоха до разпарчатосване на Украйна , като най- тлъстите парчета Донбас и Крим , явно ще ги хапне Русия с Путин !НО ..волът като рие , пада на гърба му!

Дървените чизмаристански раблички се обезцениха дори спрямо гривната на "разпарчетосаната" Украйна ???

Таблетите не ги ли правеха в Китай?

В Азия ги правят таблетите, но големите пари от продажбата им отива в американски компании.

"А ние залагаме на нефта, таблетите, производство на филми и на още много други неща" г-н. Президент, с моето най-голямо уважение, но мисля че малко сте подценили велика Америка. Таблетите и филмите са последното, което би ми дошло на ума за страната.

търсих на радиото записа и няма такова нещо. Тук казват думи които не са негови!

а кои са негови , аз негови думи нечух

"Сегодня путинский государственный телеканал жизнерадостно вещал, как москвичи, не взирая на метель, расхватывали презервативы на которых были напечатаны портреты лидеров оппозиции... Бездна вкуса!.. Отражает интеллектуальный уровень заказчика. И мнение заказчика об интеллектуальном уровне населения. Притупляется восприятие.Теряем самоуважение. Теряем высоту".

Путлерландският зам.министърът на МО Юрий Борисов е притеснен, че американските санкции ще прекратят вноса на Западно Оборудване и Технологии, жизнено необходими за чизмарската военната промишленост, т.е. както "въздуха и слънцето за всяко живо същество" ???

Неверващите могат да го прочетат в чизмаристанския официоз "лента.ру" !!!

Обама ти просто нямаш един трилион долара да се биеш в Ирак. Нямаш и резерв от 2011 г. Всичкото злато и това на партньорите е потрошено. Съкращаваш разходите за армията. За кво говориш? За таблети и петрол ли? Че няма ли кой да ти каже, че евтиния петрол удря по шистовата технология?!

Сащ ще се бият с Русия до последния украинец!

абсолютно точно - а руснаците ще се бият с американците до последният българин.

Путкиновият СССР потъва, това е положението другари, колкото и да ви е кофти :))) "Книжният тигър" САЩ ги сдъвкаха, изплюха и си избърсаха задника с тях, за да е урок за всички, решили да се ебават с тях. Употребиха и простият милиционер Путкин, та сега милият се чуди какви мерки да вземе, за да закрепи положението---

Мадлин Олбрайт: не е справедливо Русия да разполага с толкова голяма част от подземните богатства на света.

Учудвам се ,ако наистина така се изказва един президент. Какво значи "твърд курс към руснаците", Америка към руснаците ли има претенции или към политиката на Русия!? Или отново нашите журналисти са клоуни!? Май второто.........

Обача заприличва все повече на маймуна която говори глупости в тропическа гора

Уважаеми американци! Направете импичмънт на Обама и си изберете някой нов, по-добър президент. В противен случай има опасност Обама да доведе Сащ до расова война, а света до Трета световна война.

Обама взе се много насериозно и ТИ скроиха шапката . ЦИТИРАМ : Блумбърг: Китай и Русия атакуват долара, искат юана за световна валута .Идеята на Пекин да намали и сведе до минимум ролята на долара като световна валута не е от вчера. Днешното решение на Народната банка на Китай е само една стъпка към това търговията в азиатския и европейския регион да се извършва в юани и съответните национални валути. А без ролята на долара като разплащателно средство в световната търговия ще бъде максимално ограничена и позицията на САЩ в разпределението на световните ресурси, тъй като печатането на долари няма да е инструмент за натиск или налагане на търговски правила на останалия свят. Първите реакции от руска страна не закъсняха. Според Роман Терехин, цитиран от агенция Регнум решението на китайските банкери ще укрепи рублата, докато при долара и еврото може да се очаква понижение на курса.

Иди си купи юани !

щом четеш Блумбърг- видя ли статията за Путин през 2015. От руснак е : Leonid Bershidsky ;)

I kak tochno go atakuvaha be hamsalak :-)??? Edno e da iskash, drugo e da mojesh i treto - da go napravish :-)! To az znaesh li kolko neshta iskam, ama ...

Обама, да не си върнал нобеловата награда, та си толкова наежен.

тоя няма толкова акъл за да направи този постъпък

какво искат маимуните - да страда простия народ на русия - те какво са виновни и особенно на селата работът като роби от сутрин до здрач и без никъкъв почивен ден

Г-н Обама съвсем ме отчая...Преди дни отмени част от мерките за "блокада" на Куба.Защо ли Кастро надживя няколко Президенти,къде,къде по-класови от БАРАК Обама?Вярно,че разкри "демокрацията с марка САЩ"-т.е. гаврата със затворници в Гуантанамо,Полша и т.н.Ами то беше известно на цял свят...В Украйна сигурно също САЩ бъракаха "манджата",ама както винаги с чужди ръце- те са майстори на "цвертните манджи".Явно Путин (прав или не ще стане ясно след 5-10г.) смущава даже и съня на Обама.Но света се променя по-бързо от "доктрините"....А и "поднебесната" империя все още не е решила да яде "свинско"...