Обама: Турция и Русия да се обединят срещу общия враг ИД

Барак Обама призова Русия и Турция да преодолеят дипломатическия разрив по между си след свалянето на руски военен самолет и да се съсредоточат срещу общия враг

Обратно в новината

Коментари - Обама: Турция и Русия да се обединят срещу общия враг ИД | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Путин ако не влезе в коловоза ще има още паднали самолети да брои...

Май го е харесал за заден шмерц?:)

тоа доскоро сра от палмата сега седнал да увърчи оттам...

обонго се излага --д1ржи се неадекватно кат наш плевнио *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

но не мога да се съглася с теб Чехльо е друга величина - недостижима. Той обедини нацията - всички да го псуват. Това лесно не се постига

ама това не са политици бе колеги, това са артисти поне 3-ти семестър. Особено попрепечения Уил Смит/Обонго/ Той разбирате ли милия нищо не знае за сваления руски самолет - сигурно не са го питали първо него дали да го свалят. Как се сваля руски самолет - това да не е хвърчило на сомалийските пирати. И има наглостта да поучава Путин - да му дава акъл. Ама то съвсем не е в час маймунчето. Путин с такава досада гледа този театър - просто за него е губене на време.

колкото и Ердоган да причаква около тоалетната Путин да му се моли няма да стане. Путин не иска да го вижда искат коалиция да правят. Това е невъзможно. Ердоган първо не се е извинил, после Путин не е свалил поне 20 г-16 - виж ако станат тия работи може да има и временно смекчаване на тона. Но Турция направи груба грешка - за първи път след ВСВ е свален руски самолет - това Русия няма лесно да прости. После как Турция ще се бие с ИД като я поддържа - и то основно семейството на Ердоган

h 1

нищо случайо няма..... Пашките много наглеят, но тряба да бъдат навряни ДЕТО им е МЯСТОТО !!!

Вика, ревна Ердоган: И халиф съм, и султан, бабаитин и арслан! На Европа мама..а ... съм, аз пратих читака да свали руснака!Тука, в моя Анадол и от въже и от кол сбирам черен аз орляк. Хич не искам и да знам, кой - катил и кой - миндил. Щом се вричат на ИДИЛ - аз съм техният ортак!

с приятел като ердоган - не ти трябват врагове.

днес слушах речта на обама. накрая осъзнах, че съм завършен мазохист, че я издържах до края, но имам подозренията, че по-лабилни психически са се самоубили от скука. но меркел го бие при всички положения. тя може да не казва още по-нищо за още по-дълго време. просто ужасно. как ги събраха все такива от холивуд за мен си остава фактор -Х.

Едва ли ще стане-разрива между Русия и Турция е пълен,по скоро вярвам ,че страните от ЕС , САЩ и Русия ще действат заедно.

Кви ги плещи тоя , не мога да го разбера? А тия двамата на снимката, ако имат да си казват нещо на свещи , да не го демонстрират публично.

Цялата война и разправии в Сирия са за контрол над Европа. За това и се изливат "бежанци". За да може да се заплашват в бъдеще, чрез тях европейските страни, ако не играят по свирката на "Господаря".ЕС, в този му вид може да бъде най-силното формирование в света. Икономически , като БВП , ЕС превъзхожда САЩ, както и Русия разбира се. Ако някой се домогне до пълен контрол над ЕС, ще спечели за дълго. САЩ са близо до този успех. Разправиите в Сирия са точно за това. Кой ще контролира енергийните потоци към Европа. Най-голямата вина на Асад е , че държи държавен монопол над транзита и износа на газ. И освен това е под руско влияние. Това колко бил лош там и какъв диктатор бил са само глупости за баламурници. Диктаторите в Катар и Саудитска са дваж по- големи диктатори, но бидейки съюзници на САЩ, никой не ги "демократизира". Германия си е все още официално колония на САЩ. За България пък няма смисъл и да споменаваме дори. Трагедията е, че ЕС няма за сега лидери и сили да се противопостави на посегателствата и да придобие самостоятелност. Ако Европа успее да запази Съюза, да придобие самостоятелност и сила, и да се отърве от слугинажа. Това ще бъде нещо превъзходно. За жалост за сега не го забелязвам как ще стане.

h 1

Руското влияние върху Сирия/сега - Асад/ държи високи цените на ГАЗ-та в Европа, щото Рашките нямат изгода до нас да стигне ЕВТИНИЯ КАТАРСКИ ГАЗ !!! ОТКРИТИТЕ наскоро oт SHELL ГАЗОВИ ЗАЛЕЖИ в Донбас ---> съответно предизвика войната на Русия срещу Украйна !!! Рашките ни държат по този начин в МОНОПОЛНО НЕИЗГОДНО положение и ТРЯБВА да се реши тази задача !!! НЯКАКВИ идеи ?????

Идеята е ЕС да намери собствен път. (вкл.България) Зависимост от САЩ (никога няма да е безплатна), както и от Русия. Ако САЩ започнат да контролират газта за Европа, риска да стане като тока от нашите, Американски марици е голям. Американската лакомия, до сега все е била по- голяма от Руската.

Ах това похотливо палче -вижте бе как бърка в устата на Хюсейн. Всички знаем от коя дупка си го е извадил.Брррр -гнус,гнус

Обонгооооо ми те ако се обединят срещу ИДИЛ директно трябва да те ликвидират теб и държавата която ръководиш. Идил е сащ терористите са сащ финансирането идва от сащ. Този черния призовава хората да се обединят срещу простотиите му и него самия

Забравил е да каже "Ей пролетарии"

Русия не може да се обедини-тя винаги е разделяла.И Путин винаги дали на 1!Затова винаги губят.И този път ще загубят.Дано повече не гледаме малоумната му физиономия по снимките

bira_more

Както са загубили 1812? Или както са загубили 1945? Вече е нов век, време за нова загуба.

Е, то внучетата си мислят, че няма да повторят грешките на дядовците си с Русия и през поколение опитват отново да се качват с шпайкове по оная работа на поредния руски цар! И после ядат такъв лобут, че им държи влага следващите 100 години! След което повтарят пак... и пак...... От бой някои вече имат наследствен Алцхаймер, та даже и не правят лошо впечатление! Но други постоянно се натискат за още бой! Като турците, например!

батьовото - нормален ли си? Да не си нашмъркан с новия афгански хашиш - много е вреден, да знайш.

Все още гледам снимката и ме е страх от културните и естетическите помисли на комшията. Толкова е мил с Обама- ужас! А ни е комшия, но пък Бойко не е с достатъчно черна кожа, Плевнелиев също, Миков не става, Местан си е направо отвратително бял. Няма ли нещо по- черно да излъчи нацията за по-критични и важни моменти? Трябва да се мисли, че управниците си се срещат и трябва да му пуснем някого, така нещо да си го гали, знам ли?

За бат Сали или цар Киро?

Амъ ни виждъм Путин с фес или Ердугън да чите лиекции в Мусковскиъ унивирситет!

Тоз Обама голям е ей. Толкова лесно казва "Турция и Русия да се оправят набързо" не е техен самолета свален, какво толкова станало. А самия той се прави на сърдит от колко време вече.

САЩ насърчават Турция да се бие срешу Русия. Пак са обстрелвали руски хеликоптери. Не знам как се чувстват турците обикновените, като виждат как ги въвличат в чудовищна война. Това е Русия не е лукова глава.

Мамо, мамо, я ги виж! Що е? Идат, погледни ги. С пушки, с саби... Що стоиш? Скоро, чедо, поздрави ги! Тях ги Бог прати насам, да помагат, чедо, нам. До къде докара България мафиотската комуно-цигано-турско-гробарска политическа клика, върна ни преди 1878 година!

Колко е просто Уотсън? САЩ е колония на Англия . Англия дърпа конците ,защото заедно със САЩ ,имат еднакви----ИТЕРЕСИ,.....ДА СЕ СРИНЕ ЕС. САЩ скрита зад НАТО ,контролира ЕС ,със купени евро-комисари ,които гласуват това което им се заповяда от САЩ/НАТО/. САЩ и Англия потопиха ЕС без война ,само със БЕЖАНЦИ КОИТО ЩЕ ОГЛОЗГАТ ЕС до кокъл. Така ще се вдигне цената на долара ... Винаги САЩ и АНГЛИЯ, са били против Европа.

Защо германският народ още ТЪРПИ Меркел? Меркел унизи германският народ ,никой досега не го е правил.

ябълка в очите му

И кво станЪ? За България ,няма Шенген,няма американски визи? Има само такси за ЕС ,бежанци ,и заеми . КАКВА НИ Е ДАЛАВЕРАТА ?

Боце и компания да стоят на власт!

И пак. Уба-моф, върни летеца, майната му на самолета. И ще се разберем. Защо го убихте, а? Когато загине американски летец за тъпата ви кауза вие го правите герой, нали? Защо го убихте. Летецът.

щибидидип ... Горкият президент на най-могъщата държава в света! Така е, като нямаш мяра на алчност и простотия, накрая ще те щипят по бузките.

Турция и Русия да се обединят срещу общия враг ИД!!! Барак Обама и Асад да се обединят срещу общия враг ИД!!!

а Кабаева ще носи презервативи..ха.ха

Руснаците имат един лаф: "На врага си, може да простиш, на предателите НИКОГА!" Явно Обама не го знае ...

Пак, ще повторя. Или Обама хал хабер си няма или е голям лицемер. Турция на Давитуглу е пълзящ халифат. а И.Д. е инструмент на този халифат. Някой казват, че САЩ са ги създали от Садамови офицери. Това е логично. Защо ли? Защото И.Д. не атакува САЩ и Израел.

Не всичко е за шега. Тук място за майтапи няма, особено със сериозни теми като борбата с ислямизма в лицето на ИД. Прав е Обама, трябва да се обединят силите и да воюват срещу общия враг. Това, което стана е явна грешка на военен, превишил си правата, явно Президента иска да защити честта на пагона в Турция, но по-добре е да си признае грешката и накаже виновните, за да може да продължат съвместната битка с Русия срещу злото на века.

А кой надроби тази попара? Защо САЩ сътвори войните в арабският свят? Защо САЩ не могат да кажат ,НА КОЯ СТРАНА СА? Защо САЩ обезличи ,подигра се с ЕС ?

Общият враг е подуправната му САЩ, а не ИД. Няма САЩ - няма ИД. Има САЩ - има ИД.

ЛЪЖИ,ЛЪЖИ И САМО ЛЪЖИ!!!

За такава снимка сюнетчиите шалварлии имат само една дума, която обяснява всичко:ГЬОТВЕРЕН.Ако вместо Обама бе Меркел, която пък му е и набор на резака, щеше да е :ПЕЗЕВЕНК. ама то си му отива и си е баш такъв-ГЬОТВЕРЕН,също като Щерев.

За тези които не знаят малко пояснение.ГЬОТВЕРЕН е съставена дума от две значения, обединени в едно.ГЬОТ-задник и ВЕР-давам, т.е някой който си дава задника за ползване.Това е характерно за тази нация, особено за турчеещите се в България роми от ДПС, Доган, Местан и.т.н.

Дайте нов филм, че на този му се скъса лентата от превъртане!

Обонго лицемер е! Обонго лъже пак, Обонго се накенза на турския сокак. Ангела пак се хили, смърди отново пак. Оланд пък тъпчо мили, се прави на юнак....

На тати момченцето. Споко, сине, тати изпълни, каквото му поиска, нищо, че стана тя една... Ама нейсе, ние ще се оправим, а на теб гран мерси, че ни научи как от място да скочим в Европа!

Барак Убамоф, върни летеца, майната му на самолета. И тогава ще се обединят! Защо го Вие го убихте, а? Летеца?

Вече 26г.,никаква файда от НАТО/САЩ/,ЕС,ШЕНГЕН,.....само заеми и бежанци??? Кога ще тръгнем с тия ''УСПЕХИ'' на някъде?

Така е като търпим агенти на КГБ още да управляват. Кой направи гурбачовата перестройка и коа създаде мафията и новите капиталисти от БКП?

Щерев ти като си турчин, кво те грее България. Яж си сланината

Интерсно как ги събраха на снимката тримата виновни за положението на Европа.

Най-силната държава в света и най-силната икономика в Европа са до Ердоган.Тоя диктатор наистина е световен лидер и води независима политика за разлика от нашите продажници,които продадоха народа ни на 4ужди интереси.

Не е сигурно!

Защо ли Ердоган потупва по бузката Обама?! Какво ли иска да му каже? Може би това, че опита му да извърши преврат с турските военни ползвайки инцидента с руския самолет е ОБРЕЧЕН НА ПРОВАЛ?! НЯКОИ ТУРСКИ ВОЕННИ ВЕЧЕ СА В ДРАНГОЛНИКА! ИДЕ РЕД И ДАВИД-УГЛУ! КАКВО ЛИ СТАВА МЕЖДУ ЕРДГАН И ПУТИН ЗАД ЗАВЕСТА? НЕЩАТА НЕ ВИНАГИ СТОЯТ ТАКА КАКТО НИ ГИ ПРОЖЕКТИРАТ!

Путин не се вижда че пак е облякъл обувките на Кабаева-мюсюлманкат с токчета и е много високо над Обама и Ердоган...Гледа ги като от СУ24 преди да го приземят принудително..ха..ха

И руските овце, и американските овце, и турските овце и европейските овце са доволни че техните овчари "се грижат за тях".... Защото света без овчари е немислим за овцете.....

Този, ще е от еврейските овце, щом не ги споменава.

Аз пък ще си ям сланина. Независимо , че вярата ми го забранява

Щерева, ти на дебелия и ръбест, дето го лапаш и смучеш по всички форуми, сланина ли му казваш?

От както САЩ ни станаха ''побратими'',БЕРЕМ САМО ЯДОВЕ!

Айдеее почна се детската градина, Обама е учителката, Реджи е палавника, 'дето е счупил самолетчето на Володя. Сега Реджи се крие около полата на Обама, защото съвсем основателно го страх Володя да не го набие. Тая умилително детска пародия със строгия тон на Обама щеше да е истински забавна, ако Турция не беше убила истински човек и счупила истински самолет на съюзник, при това съвсем умишлено, с ясната презумпция, че ще и се размине. Така, че Обама съвсем олеква с тия менторски тъпизми.

Обама е навел глава, а не Раджи.

Българският национален девиз "Съединението прави силата", който е закодиран още в посланието на хан Кубрат към синовете му, в момента е девиз на обединена Европа. Това се случва в един от най-трудните моменти на стария континент насред терора и кризата с бежанците. "Съединението прави силата" е девиз на нашето председателство на Съвета на Европа и девиз на Обединена Европа. Нещо, което нашите предци са ни завещали, ние го направихме достояние на Обединена Европа".Европа срещу терора с хан Кубрат начело.Само така ще победим руския фашизъм и ислямистите.

Ти си ЕРДОГАНИСТ Какви Ханове те гонат. Те не са били резенета

Ами скоро Кримското ханство ще преведе референдум за присъединяване към Велика България-старата им Родина или към Турция...ха..ха Те ще им дадат ток и мост към света..ха.хаРусия обеща мост но още обещава..ха.ха

Щерев пиле шарено,с кой предлагаш да се обединим? Българина обича честни и почтени отношения ,и съюзници.

Аъъъ, хан Кубрат жив ли е още, да нямаш предвид Хан Соло?

Чернилката лукаво сваля гащите на партньорите си, а резняка ги онодва отзад. Те това е схемата братя и сестри!

Като гледам снимката и си мисля, че си е жив риск да застанеш до Ердоган..

До него-не чак толкова. Пред него обаче- забрави!!! Анадолски сексуални нрави,какво да се прави...

А бе риск си е! Как нежно протяга пипала към бузката на Обама, па нека последният да се жалва на жена си, че не са си говорили насаме! Той и Путин си говори известно време с Ердоган и макар да няма снимка, Путин изгоря с един самолет. Сега Ердоган му звънял непрестанно, а знае ли човек какво иска? Скоро никой няма да смее да се снима до него.

Една снимка струвала повече от 1000 думи,казват. Не знам за вас,аз така погалвам по бузата само особи от женски пол,преди да ги целуна. Без ехидната усмивка на османско заптие,разбира се;-). Май любимият десерт на султана е "Негърче",какво ще кажете,хахаха?

Ми значи турция и Русия трябва да БОМБЯТ Хамерика ??? То освен Хамерика, Турция и Саудитите, и някои западни пудели (вечните "западни" съюзници) други не подкрепят ИД

Русия и Турция ще се обединят, ама друг път. И ако все пак се обединят, дано не се обединяват както САЩ обедини и наложи демокрацията си върху Афганистан, Ирак, Либия, Тунис ....

.....България,Украйна