Дъщерята на Бин Ладен видяла убийството

Дъщерята на Осама бин Ладен е видяла как убиват баща й. По време на атаката на 2 май в убежището на лидера на Ал Кайда е имало 17-18 души.

Обратно в новината

Коментари - Дъщерята на Бин Ладен видяла убийството | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Интересно,снощи гледах ССN,имаше интервю с представител на Белия дом,който лично е наблюдавал екзекуцията...Но мен като майка ме вълнува друго,изтече информация,че е задържано и 12 годишно момиченце,дъщеря на Ладен,която пак според ССN е потвърдила убийството и дори е станала свидетел.Говореше се,че детето е задържано...Къде са сега правозащитните организации,та това е дете,къде е, и то ли се намира в американски затвор(впрочем и такава информация изтече),и то ли е заплаха за Супер силата!?Никой от нас не си избира родителите,но продължават да ме учудват методите на много "добрите" янки! п.п.До Ибн Сауд ал Гаджал бен Мангал.Мангал ли си,миндил ли си не ме интересува,направи си едно сепуко и не обиждай нацията.

Имало едно време, когато Америка гледа атомна атака на СССР и повярва, голяма паника настъпи. Големи възможности има тяхното ТВ, що ли ББ няма такова.

Добри са във всичко, което се захванатда правяти в начина си на живот, който привлече и децата на нашата номенклатура да живеяят именно там, а не при Кастро или в Северна Кория. Иначе този шум е излишен и отвлича вниманието от преблемите ни тук, останали от управлението на Тройната, начело с младия татко! Само ГЕРБ!А на теб ти трябва само един кьорфишек да гръмне в софийското метро и ще се преселиш при Осама от страх.

То аз не знам къде ще се преселя,то май това целят Герберите които почнаха да прилагат тактиките на по-знаещите!Да ни изгърмят всички от тук,нали затова Бойко Магистралата пътища ни строи,по-бързо да намерим границата...хаххаххахах!

ти си или банкянска тиква или търновска пръчка нали ?

Моите най-искрени съболезнования към децата на загиналите на 11,дано са се почуствали по-добре от новината за смърта на терорист номер 1...Алоооо събудете се бре,какъв терорист,кви пет лева,като е толкова страшен що не извърши и друг атентат,ами само си остана с този!11 терориста в самолети,нито един оцелял пасажер,а как пет от чудовищата-камикадзета се оказват живи,че на единия и паспорта му намират паднал от самолета като се разбил в едната кула...хаххаххахха,То сега това с Осама пак така става.Това псевдо убийство,много напомня сценария на 11...ама имаше компютър,ама нямаше нет,имение за един милион,а то на коптор прилича,един път стрелял чудовището Ладен,друг път нямал оръжие...един път тялото в американски затвор,друг път в морето...уф прилича на латино сериал!Ама тия янки...много си вярват,а днес дори ни разказвах как елита на елита тренирал за плануваното убийство...бре,че са добри!

Ами питаи децата на загиналите в Търговския център! Или тия чалми тука от т.нар. "Ислямски институт", които според мен, са доста близо до краиния ислямизъм, колкото и да го отричат- въобще тия кои ги финансира питам аз?!?!

ТИЯ ОТ ЦРУ МАЙ МНОГО АНИМАЦИОНИ ФИЛМИ СА ГЛЕДАЛИ И ВСЕКИ НЕИН ЧЛЕН ДАВА РАЗЛИЧНА ИНФОРМАЦИЯ НАВРЕМЕТО УЖ БЯХА ХВАНАЛИ САДАМ В НЯКАКВА КУТИЙКА САМ БЕЗ ОХРАНА СЕГА ПАК Е СЪЩОТО БЕН ЛАДЕН БЕЗ ОХРАНА НА МЕН НЕЩО МИ СЕ СТРУВА СКАЛЪПЕНО ПОНЕ ДА ИМАШЕ СРАЖЕНИЕ С ОХРАНАТА ШЯХ ДА СИ ПОМИСЛЯ ЧЕ Е ВЯРНО

И СЕГА КАКВО ДА ОЧАКВАМЕ БЕН ЛАДЕН БЕШЕ ЕДИН И СА ГО ОТРЕПАЛИ ПРЕД ДЕЦАТА МУ И КАКВО ЩЕ СТАНЕ СПОРЕД ВАС КАКВО ЩЕ НАПРАВЯТ ТИЯ ДЕЦА ЩЕ СЕ РАДВАТ НА ОБАМА ИЛИ?

Много сме умни и справедливи за неща, които не ни засягат пряко. Ръсим категоричности във всяка посока. Назобали сме се с морал от филмите. Имал Осамата права, нямал бил права... Отмъщението било справедливо, не било справедливо... Кръвта само с кръв се измивала... youtube . com / watch?v=2h-e1P9izZg Ако не се публикува линка - търсете "мальчик чечня" в youtube. Та... с какво се измивала кръвта? Има ли право момчето? Или е кръвожадно? Или... отмъщението може и да е справедливо, ама дали не ражда отмъщение... също толкова справедливо? И така - докато някой не прости и не се откаже от справедливото отмъщение. Някой, който да разкъса самсара. Някой "слаб"? Някой "добър"? Накой "прост"? Някой "предател"? Да грешиш е човешко. Да простиш - божествено.

Преди години ,когато Осама купуваше американските ракети и ги използваше в Авганистан срещу руските войски беше много добър приятел на САЩ.Същото беше и със Садам Хюсеин,когато Ирак воюваше с Иран и получаваше американска военна помощ.После стана неудобен на американския ппрезидент и той нареди да го убият.Милошевич не се включи в американското родео и той трябваше да си отиде с окървавена Югославия.Е,кой политик би се осмелил да се противопостави на политиката на САЩ и президента,като знае какво го очаква?А първата заповед за ареста на Осама е издадена в Либия от Кадафи и съгласно международните закони ако беше хванат жив,трябваше либийски съд да го съди.Е, как да го заловят жив?

До гяуря написал "Конспирация"!Машалла гяур,така,така!Гяурите ,неверници от страната на кръстоносците,която скоро ще потопим,смятат с лъжи да настройват неверниците срещу нас-мирни,добри и милостиви правоверни!Никакъв Осамма,никакъв Световен Търговски Център!Гяурите измислиха тези неща!Сами си запалиха кулите,сами си взривиха бомбата в Мадрид,сами си убиха и другите неверници в Лондонското метро!Аферим гяур,че ти си разбрал за лъжите на неверниците!Първия сюнет ще е за тебе гяур,от баш сюнетчията!Машалла!

Виж какво бе, миджур! Ти какво си помисли - че ако хората във форума се отнасят човечно към друговерци и говорят истини, на теб ти е позволено да се самозабравяш?! Ако българите са гяури, ти си тапир, бе! Акълът ти е точно мангалски в най-лошия смисъл на тази дума. Кой си ти, бе миджур, че да ми обиждаш и нападаш народа! Гаджал-мангал... у г...за се е...бал.

ЦРУ си направи поредния купон, добре че има наивници, които вярват на световните измислени щуротии с несъществуващи персонажи и/или такива, които са създадени изкуствено от специалните служби, с цел зомбиране на обществото и отпускане на милиарди средства за ненужни военни операции с/у петрол и поддръжка на военната индустрия, която осигурява неизмерим брои работни места. Има ли някой, които с очите си да е виждал тоя персонаж, наречен от ЦРУ "Осама"!? Няма такъв. Тоя персонаж е излъчван само на запис, като източниците на записите са неизвестни. Във всички случаи материалите са все подхвърлени. Това е поредния шантаж на ЦРУ. И за финал за наивниците, тялото е погребано в морето...

Логично започнаха наново спекулациите дали Осама е жив или мъртъв и дали изобщо съществува- "Това е краят на тази постановка. Целият театър и героят на Бин Ладен беше измислен от американците, за да навреди на образа на исляма и мюсюлманите", каза Али Хусайн, цитиран от "Ройтерс".

в главата ти е такава конспирационна каша, че сам не знам дали си вярваш........

Нека гледа, да се учи как свършват тия, дето се опълчват на Америка.

хе хе скоро аз само смее и гледа ка Америка бай бай...

Абе и аз съм свидетел на смъртта на Осама.

машалла,Аферим!А бе вие сте наши раи бе гяури!А аз от Афганистан ви смятах за европейска рая!Заедно с албанците ще ви направим халифат!Утре пристигат два тира с шалвари и чалми!Ще наблегнем на червеното!Аферим бе гяури!Вай!Вай!

А бе и ти ли бе!Станахте много!Трябва да викам колегите!

Автора уби главният герой на романа. Следва продължение ...

Е как така американския аскер може без съд и присъда в държава с която не е във война (Пакистан) да напада и разстрелва хора в жилищата им. Когато руснаците ликвидираха чеченски терористични лидери в ОАЕ и Лондон веднага се вдигна шум по медиите -"как можело" и ги заклеймиха като недемократични, ама за правилните хора и държави може :))

Няма да се отървеш от болните си фантазии без активна лекарска помощ!Колкото по-рано ,толкова по-добре!Иначе лайната в главата ти ще набъбват все повече!

като чета коментарите, май наистина спешно трябва да потърсиш лекарска помощ, но толкова ти е промит мозъка, че едва ли могат да ти помогнат

Сенатът на САЩ,с право иска да му бъдат показани снимки на убития Осама. Все още няма такива. Защо? Разобличителя

Защото, кратуно, ония ислямизираните като го видят ще се озверят още повече. Даже и това, че разкриха, че са го утрепали беше грешка според мен. Трябваше както си го гръмнаха тайно да си мълчат и да не плямпат много. Ама пусти ПР ...

Аз нямам нищо против да ме лъжат, ама много се ядосвам, като ме карат да вярвам. До този момент няма нито едно доказателство, че именно Бин Ладен е убит. Видеото нищо не доказва-някакви мъгляви кадри от мизерно жилище, те могат да бъдат снимани във всяко едно мазе. Абе, изобщо доста циркаджийски недостоверно и в разрез с всякаква логика ни представят нещата. Горките амеркинаци, те вече така са се взели насериозно, че даже на си правят труда поне да не ни лъжат сякаш сме олигофрени.. Майната им..И 20 пъти да убият Бин Ладен , истината е, че американската империя е в ръзпад и няма сила, която да го спре

и 20 пъти да убият Бин Ладен, итината е, че американската империя се разпада и няма сила, която да спре този разпад

jizast

ха ха ха

Който сее ветрове, ще пожъне бури! Няма нищо радостно в това да убиеш някой - дори и Бин Ладен. Горките американци вместо да заровят томахавката си отварят нови и нови проблеми.

само искам да кажа на теди от у с а да земе да се гръмне и да ми се маане от главъта таа леля

В този театър не разбирам как спец-група на САЩ ще напада къща, разположена на територия на суверенна държава - Пакистан, без правителството да е дало съгласие и кооперирало?? Те така могат, примерно, шефа на железниците да нападнат, щото му имали зъб! Че и Пакистан си мълчат заради помощите...

я чакаи да ти кажа бе серсемино..ти изобщо кво расаждаваш на глас и кво те бърка кои, как, какво и каде ..глеи си работата че ше ти откъсна главата и не мисли мноого

Интерсен екземпляр.... Обижда, заплашва...добре ли си, човеко? С какво те изнервих - с това че мисля ли?

Ти не разбираш, ама я виж колко разбирачи изникнаха. На 1-во место в света сме по разбирачи на глава от населението. И то по разбирачи от всичко.

От статията става ясно как може американска спецгрупа да напада жилище в чужда страна. Щатите давали помощи на Пакистан и на това основание искат пълно подчинение. Т.е САЩ са си купили Пакистан. За убийство пред очите на дете не коментирам. То е вън от всичко човешко.

теди от уса не е добре тази леличка ..пише драсканици и си вярва а и е толкова в америка колкото аз живея на луната ..мечтае си лелчето за хамерика хахахх

леличка е маика ти......аз съм мацка трепач......ха ха ха...разсмя ме.....

ако беше в мацка нямаше да си в най скапаната държава.

здрасти лелче как си как е в уса?

Стига вече сте ни занимавали с тоя Бин Ладен!

теди ела смен да уплашиме ламята че тя от тебе се плаши..ела елаааа козленце елаа

всичко се връща на този свят! Днес те има утре те няма...

мюсюлманите да не се оплакват. когато те убиват - режат главите на хората и хвърлят телата по пътищата и канавките. все пак американците са проявили уважение към умрелия в последните часове.тука някои чугунени каски даже не могат и да си представят колко велики са Америка и американския народ,но това не им пречи да бълват злоба, помия и откровени лъжи които нямат нищо общо с реалността!Милионите "тъпи" американци, които те така фанатично мразят, заради това че са богата и просперираща нация -факт, които още повече ги разярява на фона на българската... още мизерия, тарикатщина и некадърност,, ще се върнат пак към обичайните си занимания - да създават уеб сайтове, айфони, лекарства и ново поколение космически совалки. Вечерта ще се приберат по гладък път в красивите си къщи и ще стъпят на меката, гъста трева. а бг тарикатите ще погледнат отпред олющения си блок и ще видят калища;циментовите им мозъчета,моделирани с нажежен червен ръжен,си представят че руската федерация е райската градина,а тя е лунен пейзаж с безправни бурлаки!

Ама точно САЩ подкрепят нашите престъпници и нямат интерес от читавите българи. Всички ченгета от ДС са им дружки включително мутрата Борисов.

като маймуната дете имате за президент.

Май си прав...за съжаление на много хора в България.

Абе, Теди ти къде ги видя тези чисти и асвалтирани улици без дупки, без бездомни, който да не чакат на кръстовищата и да се молят за някой $ или да им излезе късмета и да ги наемат на работа ( бездомникът от Охайо) .

Само да вметна, че ако ги няма американците и Западна Европа, просто Земното кълбо щеше да бъде едно ужасно място за живеене и вие просто нямаше да имате и ни най-малката възможност да се изказвате изобщо!!!

Достатъчно ужасно е и сега, особено с тия войни напоследък.

тоя имал милиони , а немал пари за 1 интернет да си укара като хората. сигурно и домочадието му не уме да чати - иначе щеше да знае че дират баща им и да научи що се е крил из тора бора

в бесната си омраза кам уса, комунашките и руски са си внушили и си вярват, че осама бин ладен е измислено лице, за да оправдае ус воините за петрол наи вече в афганистан, независимо, че там петрол няма, а само чукари. мама ви болшевишка, дебили червени, вие сте още по големи терористи и от осама. избихте милиони хора в руся и десетки хилияди в балгаря. атентата ви в царквата света неделя през 1925 година изби цвета на балгаря, после го доубихте през 19ч4/ч5. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Кви комунисти, кви 5 лева? Луд ли си?

така наречените ислямисти,и много от онези 70% афганистанци,които са неграмотни,но се размножават много по начините- помощи,паразитиране,въоръжени обири и убийства,а също и много от местата с конфликти -Ирак и подобни,които са нападнали дори Кувейт,за да грабят чужд петрол и да живеят от петролни пари,а не от производителен мирен труд,та тези последните толкова са наплашили например съседите си като Саудитска Арабия,че и те могат да бъдат нападнати от Ирак за петрол ,че САрабия е била срещу Ирак във войната там....Ние тук сме границата на европейския континент с такива азиатци,които мигрират по няколко милиона в годината към ЕС,за да се размножават без да работят и дори да забогатяват без да работят,на помощи и измами,както им обещавали трафикантите им

А видяла ли е атентата на Двете кули?

А ти видя ли бомбардировките над всички окупирани страни и хилядите убити невинни и цивилни.Или светът има гласност ,когато само загиват американски ?мирни? граждани тази държава ,колкото по бързо се разпадне толкова по добре за света тапи индианци и сбирщина от престъпници това е великата америка смърт за идиотите

и така наречените камикадзета ,които взривяват студенти,политици и активисти за демокрация и мир с учение и труд,както и онези,които са въоръжени с калашници и стрелят в Ирак ,в Афганистан,както и ислямистите в Судан,които са инвестирали в бомби и самолети,за да взривяват училищата и фабриките,в които са инвестирали християните от Судан,та поискаха разделяне от бомбардиращите и отвличащи ислямисти в Северен Судан .....

Двете кули си ги събориха Американците за да имат повод да влязат в Афганистан. Тва и децата вече го знаят. А че тоя си е за убиване и в тва спор няма. Американците създадоха Бин Ладен заради "свободата" на същия тоя Афганистан. Даже филмът "РАМБО" е посветен точно по темата.

А ти виде ли Белград преди това с ''умните'' бомби по ел.централи,мостове,телевизия и т.н.

относно това кой контингент или чии агенти в контингентиге на НАТО е виновен за огромния обем бомбардировки там,при положение,че не са били такива плановете

Това сякаш кат на свадба в столипиново бе! И "дащрята" видял че се разпеаят с баща му, ма кой баща и никой не знай...

Не знам дали Америка спечели нещо друго от това ,че едно дете е видяло как убуват баща му ,освен нови врагове и бъдещи терористи. Земята вече не е приятно място за живеене. :-(

Май си решил да се преселваш на небето?

Не ,че искам! Ама като гледам, май има много желаещи да ми /ни/ помогнат в едно такова начинание.

Да се преселят американците,че не им е достатъчно земното кълбо

арабски говорящият анти-терорист Е ПРЕДЛОЖИЛ НА ОСАМА ДА СЕ ПРЕДАДЕ ЗА СЪД В ТЕРОРИСТИЧНИТЕ ОБВИНЕНИЯ -ИНЖЕНИРАНЕ НА ТЕРОРИСТИЧНИ АТАКИ,УБИЙСТВА НА НАД 3000 И ГРАБЕЖИ,НО ОСАМА Е ОТКАЗАЛ ДА СЕ ПРЕДАДЕ,СКРИЛ СЕ ЗАД ЖЕНА И ПОЧНАЛ ДА СТРЕЛЯ ДОРИ ....Защо не се е предал -според статията,Осама не би се предал,зщото това го лишавало от "мъченичеството",а пък е виновен в инжениране терористични атаки и смърт на над 3000 невинни,грабежи ,вероятно на милиарди долари

Колкото и да е грешен бащата,за почти всяко дете той е върхът на справедливостта, знанието и.... въобще ТОЙ Е НАЙ... От тази гледна точка всеки който посегне на кумира на детето е неправ,убиец и т.н. Това дете/не забравяйте и това ,как са възпитавани тези деца/никога няма да приеме,че баща му е по-виновен.

А ти вярваш ли за този арабски антитерорист?? след като Бъш е издал заповед да бъде УБИТ

предизборната кампания на маймуната "БАНАНА"започна.Не виждам ,защо трябва да сваляме шапка на тези американски окупатори .Ладен изби 2000-3000 хил.,а те колко(америка) избиха преди атентатите и след тях за да може тапата и дебела американска нация да има евтин петрол и да карат коли по сумати кубици.износът на наркотици преди инвазията на великите коалициоони сили в афганистан е бил еджа 5-6 процента,а сега е 60-70 и то само за щатите .защо и ние трябжа да пращаме наши войски там за да се друса тяхната наркоманска общност,която изобщо не е малко.Още много Бин Ладеновци ще се появят докато тапите американци не осъзнаят ,че света не е деградиралата Америка.Ще пия една ракия за чичо бин Ладен мноо добра работа сварши ама лош касмет

Горката Снежанка! Какво ли е усещането да гръмнат Дядо Коледа пред тебе?

В очите на детето кой ли е терориста ? Спящият до него баща или хората нахлули с маски и автомати и застреляли баща му ?

пишат се американците за големи демократи, а са най големите насилници и убийци. даже и тоя имаше право на процес.

Осама си изпълни мисията и си замина по реда.Както нашия Илия Павлов-използваха го и-бум!А мисията му беше да прави конфликти в арабските страни,да се разбунтуват хората и американците да дойдат с ракети над колибите им и "да сеят мир и демокрация".Той предаде своите братя мюсюлмани.Той е ислямският Юда.Постановката,която играеше,се казваше "Джихад".Играеше богат и щедър уахабит.Носеше дори помощи на бедните си братя и сестри от другите ислямски страни.Те го обожаваха.Казваха,че може да купи половин Америка ако пожелае.А запитаха ли се как е изучил в САЩ и работил в ЦРУ?Не им ли хрумна,че точно оттам са го изпратили да ги предизвика?Каква ли е тяхната равносметка сега?

не им бери сметката-имат евтин петрол,продават демокрация със старите си самолети и кораби,че и гледат сеира на наркоманите

Браво!Едно от малкото смислени неща,написани тук!

Тая па история с убийството на Осама от къде я измислиха точно сега?! Ако наистина са го убили, то значи никога не им е било проблем да го намерят и въобще не са го търсили. Сигурно пак ще го съживят или ще измислят заплаха от извънземните за да имат оправдание за действията си :-)

Защо утепахте човека, бе? Правозащитниците защо не реват сега? А-а-а-а, ясно! Нама заповед from Washington, DC.

Къде се покриха амнести интернешънъл и други спонсорирани от службите организациики..? Май са се заврели в кучи гз :))

Наистина ли са толкова промити, американците???.

Не питай-много по-зле са.

милите умници в българия те, я виж колко хубав,спокен, уреден и богат живот живеят понеже са много умни...ха ха ха

Когато и АКО следващите 60 ГОДИНИ, американците ни определят -КОЙ да ни е генерален секретар, кой да посети Белене, кого да посрещаме вкупом на бул.Ленин , УНИЩОЖАТ всички опозиционни партии, издават ни визи - за да излезем от България , целуват се в устата-като Тошо и Брежнев, поставят ни ЗАД ЖЕЛЯЗНАТА завеса ,спрат всички вестници и списания- и има САМО -работническо дело и т.н. ... 60 ГОДИНИ - от днес- напред във времето , САМО ТОГАВА , те - американците ще са СРАВНИМИ с болшевиките , червената паплач и руските им агенти в България...ЕДВА ТОГАВА ще имате "база" за сравнение и ще ги приравнявате едни - с други ....

Всичките ти условия са изпълнени,или ти имаш илюзията че си свободен човек?

Ето това ако можеше да се разкаже на всички араби, цена няма да има, че болшинството им е по-просто и от простотията във форумите ни!

Абе казах това и за друг материал, но ще го повторя и тук: Изгрещя и светът, и колосът САЩ, и маса други, и тия, които им дърпът конците, а и ние покрай тях като слугинаж...Нещо не се очертава нормално бъдеще на децата ни и на света като цяло, за какъв морал да говорим, като гледаме и този пореден черен цирк...

Напълно прав си. Мрачна картинка, нали? Благодарение на Новата Юдея.

Тази негова дъщеря, поне тя не е ли знаела кой е и какво върши баща й, та е очаквала нещо друго евентуално? Иначе наистина е кошмарно да умбият човек пред теб, не само като ти е родител, спор няма. Но когато знаеш истината за него и не се опиташ да го спреш или поне да му повлияеш, тогава прошка няма. А за дъщерите на десетки хилядите му жертви не е ли помислила?

И кои сте ви8е и с какво право пък ще я питате??? 12 годишно дете трябва да ви отговаря сякаш сте го хранили и гледали?? 80% това е убийство от където и да го погледнете.Хайде сега по американски начин да започнем да раздаваме правосъдие- ега то прокламираната 'американска демокрация" Зъб за зъб- око за око.

и какво точно не е подходящо за гледане, или по-точно, какво изобщо се вижда не тези кадри?! на зле отива света, към всеобщо умопомрачение и самоунищожение.

След 2012 г. СВЕТЪТ ще е ПРЕКРАСЕН! За тези които го доживеят де!

Осама е мъртъв , да живее Осама.

.........тези лължливи цигани са го криели от 6 годинини на хвърлеи разстояние от наи-голямата им военна академия- нещо от сорта на сандхърст в англия или кии уест в щатите,докато уж като на съюзник америка им раздаде милиарди помощи-досущ лължливи като бае ти ганя...........а върви се оправяи с такива тарикати.......

И какво точно постигнаха с това ? Да не би Ал Кайда се крепи само на 1 човек? И защо толкова бързо ликвидираха тялото ? За да няма опознание? Спектакъл за прости хора. Само че освен тях самите дали и други повярваха?

По същата логика ще те попитам, защо "братушките" ликвидират чеченските командири, не че ги оправдавам уродите?Надявам се , че ще ми отговориш, след като ни смяташ за прости.Простите са такива, като теб, дето се пишат компетенти за всичко и раздават акъл в нета без да го имат.

Дали? Тези кадри са напраро ОЧЕВАДНИ! ПЪЛНА ФАЛШИФИКАЦИЯ!

ех тея пакистанци са много тъпи.. американците като лъжат, те да мажат.. ама не! да си кажат, че нямат нищо общо. пък може и просто да ги е страх хората. Щото на тях ал кайда им е в задния двор, а нямат джаджите на американците за следене на терористите.