Обама: Демокрацията е застрашена, щом я приемем за даденост

Президентът на САЩ Барак Обама заяви вчера в прощалната си реч, че сега Америка "е по-добра и по-силна", отколкото преди осем години, когато е дошъл на власт.

Обратно в новината

Коментари - Обама: Демокрацията е застрашена, щом я приемем за даденост | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ПРОБЛЕМА Е,ЧЕ Оооо Драма,НАЛАГА КРИВОРАЗБРАНАТА СИ ДЕМОКРАЦИЯ С РЕКИ ОТ КРЪВ!!!УБЕДИХ СЕ,ЧЕ ШИМПАНЗЕТАТА СА КРЪВОЖАДНИ!!!

Холи- вууцки, голо-шутки, и Извратеняци, вият, късайки със зъби лепкавите прашки, отгоре с дрънкулки лъскави! А едрата Сьомга, баба Мери, + Аплодиси и порой от сълзи

МАЙМУНО,ПЛАНЕТАТА НА МАЙМУНИТЕ ВЕЧЕ Я НЯМА! ВЗЕМАЙ СИ БАНАНА И СЕ КАЧВАЙ НА ПАЛМАТА,НЕГРО МИРИЗЛИВО!

тъп пудел си и тъп бял пудел ще си останеш смърдяща куковицо. И аз съм расист, но съм "Расист" като тебе... ама към тъпотията и идиотщината. за това миризливо келешче което дори не знае за какво става дума в Ку-клукс-клан и чии дебели богаташки гъзове са го направили - ходи се гръмни някъде бе чебурашек.

много мъка и скръб нанесе ти

Колко от Вас, които коментирате сте били в Съединените щати? Кога, по какъв повод и колко градове, села и каквото и да е сте посетили. С колко американци разговаряхте....каква база за сравнение имаме, йато тооолкова разбирате.. ...

Каква демокрация? Именно федералните чрез противоконституционните закони и правомощия, които си гласуваха, отнеха властта от народа и унищожиха демокрацията? Тази плоча е много изтъркана вече, може би преди 20 години номерът щеше да мине, но сега хората са по-информирани. Ако Обама е толкова загрижен за демокрацията, нека подкрепи подкрепения от сирийския народ президент Асад, но нещо май му е двоен аршина?

Тръмп е обещал да вдигне двойно минималната заплата в Русия от 100 на 200$! Из цялата страна се организират празнични банкети, "Боярышника" е безплатен и на корем!

След себе си Обама оставя един объркан свят и една държава, на която предстои промяна. САЩ вече не са в състояние да контролират света поради липса на ресурс и идеология. Неолиберализмът се провали и раздели хората на много бедни и малко богати, с всички последствия от това. Действителността опровергава заключителните думи на Барак. Светът днес е по-опасен и непридвидим от преди 8 години, когато той стана президент. Хората не живеят по-щастливо и богато .... С последните си действия и изказвания Барак приближава все повече ГОЛЯМАТА ВОЙНА

Барак Хюсеин Обамата е унищожил повече погребални процесии, болници и училища и е убил повече сватбари, отколкото всички останали носители на Нобелова награда за мир, взети заедно!

Понякога и най-добрите намерения водят до нелепи жертви, но "в името на мира и свободата", нали така? Пътят към ада е постлан с добри намерения... де да бяха такива намеренията на Обама!

Демокрация е, когато политиците гледат на нас като на заложници и ни дават в ръцете на алчните американски концерни. А ние имаме само правото да плащаме високите заплати на политиците.

След като домократическата партия обичайно свързва демокрацията с унищожаването на мирно цивилно население, тезата на Обама означава ли, че за осем години е унищожил повече цивилни американци от Буш, който доридве кули събори, за тази цел?

Обонго ходи да си береш бананите!

явно Обама дълбоко е бръкнал в задните дворове на Путиноидите. А и не само там като гледам как бяло им се стича от устата..... от бяс де...

понасяш двуличието на един кенийски мюсюлманин, не е задължително да си "путеноид"!А ти започни да мислиш с главата си , а не с онази част на тялото, която споменаваш!

ех... голям мерак да набеждавате някой че бил някакъв си. Дори не знаеш къде е Кения малоумнико. Ето да те светна малко тъпо лъжливо парче. "По-голямата част от населението на Кения са християни. От тях 45% се определят като протестанти и 33% католици, около 10.2% православни, както и определен процент местни християнски църкви. Съществуват и големи малцинства с други религии. Има около 500 000 хиндуисти, които са се интегрирали много добре в страната и играят голяма роля за нейната икономика. Около 10% са мюсюлманите в страната, а 10% са с неопределена вяра. Въпреки това процента на изповядващите исляма варира много и не може да се определи точно. Около 60% от мюсюлманите живеят в крайбрежните райони, като често са около 50% от цялото население там. В останалите части стига до 10%." Оляхте се путиниодите... И да ти кажа още нещо... в МОСКВА ВСЕКИ 6ТИ е МЮСЮЛМАНИН... ти си смятай къде са повече. Просто сте мноооооооого тъпи путиноидите... ама мноооооого.

ЗАЩО НЕ СЕ ИНТЕГРИРАШ С НЕГРАТА,БЕ КРЕТЕН?

тоя тъпан.. той не знае кво е демокрация и не знае , че в САЩ няма такова нещо! По силна била от преди 8 г. баси вица.. дали го споделят онези 60 милиона ,които са напомощи?!?

И онези милиони убити от износа на демокрация по света.....

за два мандата на кениеца-САЩ се превърна в безпомощна бананаво република останал даже без банани.За 2 мандата само външният дълг се увели на над 20 трлн.долара а вътрешния и надомакинствата до 33 трлн.долара.Само здравната му рефирва остави на уличаца 100 млн.американци без достъп до лекар въобще.За безработните и подали молби за купони за храна няма да говори щото наближават 1/4 от населението.Срещу всичко това олигархията /свръхбогатите които го бяха назначили/удвоиха богатството си само са последният мандат на кениеца.Дори той остави на шефовете на фарилари банкии застр.компани да лапнат бонуси от по 80-100 млн.на година. за довиждане.

доналд тръмп към журналисти - тази зала е пълна с лъжци!!! --- за каква демокрация ми хортуваш блек мънки при положение че хората са лъгани и полуинформирани ---- ОТ ТВОИТЕ МЕДИИ

Айде негър тръгвай си, видяхме ти демокрацията, половината свят отровихте и убихте.

Тези отгоре наистина ли ни смятат за толкова прости. Обама да говори да се пази демокрацията чиста. По време на неговото царуване в Белият дом колко войни по света бяха предизвикани именно с негово разрешение и на орлите военни от Съединените щати? Обама ли има право да говори, че пази мира след като всеки ден Щатите продават оръжие за повече от милион долара. Обама многпо добре знае, че ако САЩ не продават оръжие и не предизвикват войни по света щатите са фалирали за по-малко от година. Така, че последният който може да говори за мир е президентът на САЩ. Четах за наш чехлю, че молил Тръмп да не се сдобрява с Русия. Кой е този смешник, и срещу какви пари говори такива глупости. Може ли толкова долно да падне. Като е загубил синът си защо и други хора по света трябва да губят семействата си децата си? Няма срам от никой и от нищо глупавият Плевел. То бива натискане за евродепутат, ама това прекалява. Ми да направи и една св..ка където е нужно да влезе в европейската организация на свиркадж..те. И така пак ще е в Европа. А може да отиде да учи войниците в западна Европа как се прави кръгом. В това е доказал, че е много добър

Наистина демокрацията и нейните ценности може да са нещо хубаво, макар, че никой не е дал точна формулировка "що са те".Но на практика в името на демокрацията с огромно лицемерие и лъжи се подпалиха войни, загиват хора и се руши една цивилизована Европа.Ако се спазват десетте морални устои на обществото, без да се развяват "демократичните ценности" от които вече ни писна , може би ще има един по- добър свят.

Хюсеин Обама приказва за демокрация. Смешно. До 20ти е и тъжно.

"Беше сложен период в историята, но ние се справихме. Браво на нас супер сме и Америка е по-силна от всякога!" - шаблон за последна реч на всеки американски президент от как има американски президенти. Да не би нещо друго да очаквахте?

Кениецът може би ще бъде запомнен с това, че е първият,вероятно и последният, държавен глава на най-мощната държава в света с бащино име Хюсеин

Ааа, не се знае дали ще е последния. Съдейки по имената на кмета на Лондон . . . . . ?!

Обама е н е просто най-слабият президент на САЩ. Той е едно жалко, отчаяващо жалко създание. И не престава да го доказва.

Ще бъде запомнен на първо място с речта си в Кайро, с която даде зелена светлина на исляма! След това с подкрепата си за арабската пролет, ССА и ИД които пометоха държавността в Тунис, Либия, Египе,т Сирия и Ирак, а огромна мигранска вълна заля Европа! С такъв съюзник на Европа не й трябваха врагове! Мисля , че подозренията, че той е мюсюлманин, а не християнин бяхя основателни, поне с действията си го доказа! За последно се държа не като президент, а като тъмнокож щоумен, оплакващ демокрацията и внушавайки на американците, че президента който избраха я застрашава! Срам и позор за християнска Америка !

Според мен човек като Обама е позор и за всеки уважаващ себе си мюсюлманин, както и позор за всички американци, които са го подкрепили... а не малко от тях са били "християни". То пък е гордост на своите господари, които не са се посвенили да си сложат в Белия дома една мижитурка, обременена със всевъзможни грехове...

Да, направихме го! Кое сте направили? Размазахте Либия, в резултат на което Европа се напълни с африкански имигранти. Размазахте Египет, в резултат на което ИД и Ал Кайда си се вихрят там като у дома си. За другите държави няма да коментирам, че там вечно се спори кой виновен.

Заради Обама и компания думата "демокрация" за много народи по света придоби горчив смисъл.

Освен арабските пролети и разбутването на Близкия изток, няма с какво друго да се запомни този негър.

Без съмнение американският президент оставя Америка по силна от когато и да било преди това! Да видим Тръмп какви ще ги изяде,но си мисля,че няма да му бъде позволено да прави отстъпки на Путин!Както си мислят и ни уверяват от путлерпропа!И да им припомня контраста със дереджето на Русия чийто народ явно страда под управлението на Путин!А убийствата на полицаи в Кавказ са ежедневие!

Ха, ха, ха! Е, те всички американски президенти (според прощалната им реч) оставят по-силна Америка! Нещастници са тези, които могат да вярват и повтарят изтъркани, тъпи клишета! Но то това е и целта - безмозъчни туземци, които не мислят и вярват на всичко!

макар и да беше президент, все пак си остава мюслиманин.

Демокрация в Кравария никога не е имало, няма и няма да има!

Това от масата на кварталната кръчма, обогатена с американски Уай Фай достъп ли го написа?

междурасовите отношения са по-добри от тези преди 30 години, но в последно време все бели полицаи гърмят по чернокожи американци!

8 войни по света....с дейното участие на кениеца и такива като Килърито...

Важното е да се проронят сълзици за някой,"обиден" от Тръмп,удобно забравяйки какво става и колко жертви има по света и два почти съсипани континента-Европа и Африка.

А представяш ли си колко можеха да бъдат, ако Обама не се беше портивопоставял на Системата, което всъщност и правеше с неимоверни усилия? Ти си мислиш, че Обама ги прави войните ли? Охо! Наивник! Обама е президент, не е цар. Все бъркате американския президент с руския. Цар е Путин. Почти цар е Ердоган. Но Обама е беше цар. Но видимо покрай 8-те войни е спестил поне още 8. Там е голяма борба, сложна борба. Както висок клас автомобил върви добре, но е с много сложни механизми, така и западната политика е сложна и върви по-добре от руската простичко устроена и все пак проста и некомфортна Лада. Това е истината.

Твоето много прилича на тъпата хипотеза, че ако не били двете атомни бомби , които избиха 250 хиляди (цивилни) в Япония през 45-та, то ако войната не била спряна, щели да загинат 2 милиона (войници)!

Споко, с дейното съдействие на рижия хамерикански маймуняк иде ред на путлер да почне войните.

Обама влезе във властта с много шум, отлежа безславно и незабелязано мандата си и си отива като жалка хленчеща мижитурка.

ТЕ СИ ГО БЯХА КАЗАЛИ /ЯСНОВИДЦИТЕ/ - ДОЙДЕ ЛИ ЧЕРНИЯ ПРЕЗИДЕНТ, НИЩО ХУБАВО НЕ ГО ЧАКА СВЕТА!!!!! И СЕ СБЪДНА !!!!!

Ванга ли го беше казала? Или Вера Кочовска?

Кой туй нещо дето е с кустум на фотото? На човек не мяза! Кой туй нещо?

шебек, у наше село шъ знайш! Зели са му банана и сеги риве ли риве!

Прав е човекът, демокрацията не е даденост, трябва да се борят за нея. Изтърваха Сирия, интересно сега къде ли ще пратят бомбардировачите си да ръсят демокрация?

Най-лошия и провален американски президент, който не направи нищо хубаво за 8 години, а направи само огромни каши и проблеми в Америка и по света! На всичкото отгоре, беше президент незаконно, защото е роден в Кения и акта му за раждане, които го криеха толкова време, се оказа абсолютно фалшив, така че цялото му президентство беше едно голямо прекарване и лъжа. Да изчезва и да не сме го чули повече!

Аз съм възрастен човек и помня, че всички американски призиденти, при напускането си казват, че след тях Америка е "по-добра и по-силна". Представяте ли си какъв е възходът! Човек се пита, какъв ли е умственият багаж на повечето американците? Мисля, че на тази глупост се научиха и някои европейски лидери. Е, не бива така елементарно!

колко мръсотии направи по света дано ти се връща тъпкано

г-н Обама, демокрацията бе застрашена от Вашите действия, щом я приемате за даденост.

Млад пенсионер на Бахамите, да бере кокосови орехи и банани, а? Ще го помня само като човекът, дал заповедта да се отстреля Бин Ладен, с нищо друго. А и дали са го отстреляли? Защото се прокраднаха сведения, че е прибран някъде на тайно и топло и пее ли, пее..

Добре де питате коя година сме по китайският а защо не проверихте по славянският. Навлязохме в годините на белият бог Слънцето и изгонихме лисицата която още е преяла от гроздето и не може да се измъкне от лозето. Но кумчо вълчо вече я чака от вън. ВЕЛЕС

Това е мошиаха Антихриста дете на юдейка и черен. Но нашият бог изпрати бяла пелена по цялото северно полукълбо докато се измете този урод от белият дом.

Неправилно го написах ЮРОД а не урод

Ма що ни занимавате с Бонго....?! Свърши му мандата. Дай да видим другите началници

Всичко по реда си има си иерархия

0т 89та реда се обърка

Чекаго с 50% ръст на убийствата през " По- добрата " 2016 година Само на Два реда Немския пресов Орган коментира, издиханния зов, на психично болнавата "даденост"

Маймунек да- де -ност е дело ма Сатаната създадено,зазидано затворено.,засорошино ДЗЕЛО. Бог сътворява ,отваря,развива а не завива на ляво.Бог е само добро и не използва ДЕ ясно ли ти е детенце на Сатаната- Барак.От едно Дяте

Единственото му достойнство е че е черен... И че ни доказа отново, че негри и цигани за нищо не стават, камо ли да водят нации... Генетична простотия...

А сал да стенем кмет ... такЪва демокрация шти забИя.... штЪе прекИна

Они моат само да стоят до банано и да чекат да падне. Ма тя и лисицата вървяла след на кочу мъдите ма они не паднали. И какъв е извода май идва времето на кочовете и овните да бутат стените.

У нас всичко е наопаки, като отразено в криви огледала, нашите комунисти или социалисти, както се прекръстиха както циганите са роми, са леви на думи и крайно десни на практика, тоест, те са републиканци по US критериите и обратно десните у нас са десни на думи, а леви на практика, тоест демократи по US стандартите, затова и народа е объркан и защеметен и не знае на кого да вярва и за кого да гласува. Раздешението на партии и леви- десни е само за пред народа, иначе това са едни и същи маскари, които мислят само калво да откраднат и как да си напълнят гушите.

Почивката свърши, потапяй се! Бегом на тръстиката!

ми то и у древниа свет, римляните са били горди, че са римляни.... обаче - греда. Тиберий, кауигуа и нерон им го завират четвъртит. и сега е така: американците горди, обамович им го тура як и крив.