Обама: Изкореняването на ”Ислямска държава” няма да е лесно

Президентът на САЩ Барак Обама се зарече да преследва убийците на американския журналист Джеймс Фоули, екзекутиран от организацията "Ислямска държава".

Обратно в новината

Коментари - Обама: Изкореняването на ”Ислямска държава” няма да е лесно | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

на времето Картър върна Хомейни чрез французите, сега Обама говори за трудностите при исляма - ами Обама - вие ги създадохте и продължавате да ги финансирате! Ционизъм в пълно действие

Ама чакайте сега..., "Ислямска държава" не е ли едно и също със "Сирийска свободна армия"?

Защо садиш, а пък после се мъчиш да изкореняваш?

Засега единственото нещо, което Барак Обама напълно успешно успява да изкорени е мира! Нобеловата му награда за МИР е цинична подигравка с човечеството!

По време на студената война САЩ обучаваха и въоръжаваха афганистанските племена в борбата им срещу Съветския съюз. После всички преследваме Алкайда, Бил Ладен, т.н. Преди около две години даваха оръжие на сирийската свободна армия. Сега преследват Ислямска държава. Сега ще дават оръжие на кюрдите (за тих ужас на Турция). След две години ще преследваме свободните кюрди. Нищо не се променя!

Ако нямаше кой да държи оръжието, нямаше да има на кой да го дават!!!

Обама: Изкореняването на Ислямска държава няма да е лесно. Как ще е лесно да се бориш с собствената си рожба: въоръжаваш ги , насъскваш ги срещу Асад, даваш им информационна поддръжка, пазиш ги от нападките на сатанинска Русия и ето на те се оказаха със своята 250 хилядна армия, със собствената си авиация, колосалната банкова сметка, злато, нефтени залежи враг на родната им държава САЩ. Изведнъж. Неблагодарно племе! Таково вероломство. Да заплашват САЩ и най-близкия приятел на САЩ Европа. Неблагодарници имат план да превърнат Европа в ислямска територия, конкретно не се знае защо Испания сочат за своята база там. Но най-голямата заплаха на света е САЩ.Само тя създава нестабилност, опасност, размирици, хаос и войни.Тя създава чудовища,които заплашват целия свят.Тя нарушава баланса на всичките територии, където си стъпи.Шиитските територии са основно Иран и Азербайджан.Останалите 90 % от населението са сунити. Те са огромна сила, която е събудена и е поддържана от САЩ и тръгнала с амбициозните и дивашките си планове да унищожи Европа. БГ естествено е първата по пътя я. САЩ се е побъркала да се бори с Русия, но не осъзнава, че сама тя е вече под заплаха.

разберете инвестирали сме огромни средства във военна индустрия - невъзможно е тя да е в застои, необхидим ни е врак - ако няма по света такъв ще го създадем

А ТВОИТЕ ГЛУПАЦИ ,НАЧЕЛО С ТЕБ ,ЗАЩО Я СЪЗДАДОХА ???

Ха-ха скриха ми коментара щото бил извън темата. А темата е една тероризъм и не виждам как хронологията на Руското и Американското противопоставяне и създаването на тероризма та чак до държава на терористи е извън темата, но кой ли съм аз да разбирам от журналистика и теми.

тъпако,а защо я създаде и съсипа всичко?!трябва да бъдеш съден!!! да беше си висял на палмата и света щеше да е друг!!!

ТРУДНО? КОЛКО ТРИЛИОНА ?

Обама иди при дядо господ извини се падни на колене кажи му че сбъркахте с съркузи да връща садам,кадафи и всички които пратихте там .

Много е лесно ако наистина искаш да го направиш. Ето, в Англия полицията на Ротерхам 16 години си затваря очите за изнасилването на хиляди чисти англичанчета от пакистанци - днес са в новините - link

Г-н Обама, изкореняването на ИСЛЯМА няма да е лесно, защото от Вас трябва да започне. Още повече, че ИСЛЯМЪТ произхожда от ХРИСТИЯНСТВОТО. Да не говори за ХРИСТИЯНСТВОТО, като секта на ЮДАИЗМА. Най-големият проблем обаче, госин президент е, че сте далечен роднина на фамилията Буш, а те пък са shape-shifters.

Такава концентрация на глупссти в един пост си е постижние! Как може да има такива неграмотници в БГ направо ми е чудно но като се сещам че сте закърмени с комунистически атеизъм си ги обяснявам нещата горе долу!!!! По-объркани хора от тези расли в комунизма надали има на земята!

Смешен президент, бавно и трудно щяло да стане, нали са толкова велики а не могат да им пуснат една Ю-ЕС атомна и да се свърши с въпроса.

Севън секъндс, преди да бъде натиснато "копчето" на ядреното оръжие, бомбите и ракетите ще отлетят ... като ГЪЛЪБИ. Който е НЕВЯРВАЩ, нека да погледне снимките от Кьолн след 9 май 1945 година, за да се увери за възможността за трансмутация на не одушевен предмет като бомбите, в одушевени ГЪЛЪБИ - символ на мирът.

''Седем страни освен САЩ са обещали да предоставят оръжия на кюрдските сили, за да се борят те срещу групировката Ислямска държава в Северен Ирак.''А така,аферим машала,на пръв поглед добре изглежда-друг да ви вади кестените от огъня.Те баш такава ви е работата.Пък после кюрдите ще погнат турците,все огин,а вие ще набивате ''съчки'' и накрая ще се запали и вашата черга.

Оръжието им се дава да се защитят, глупи. Само великият "защитник на православието Пути си стоив кремъл и гледа да зароби някой от съседите си в смутното време.

Ей, лъжец, Ирак две години моли САЩ да им доставят платените авансово самолети и накрая се принудиха да молят от Иран и Русия за изтребители. Русия им продаде на третия ден след заявката. А американските "помагачи" все още не са доставили нищо. Смешник!

Да детка,така беше и с муджахидините и с Ал Кайда и джихадистите-все да се бранят,или по-точно да бранят US интереси,пък ква стана тя деди?

Спомняте ли си онова момче с тънкото вратле, Младеновото. Имаше срещи в Правец с джихадистите. Скоро в някаква публикация, от високия си пост, казваше колко е тежко в Ирак. И той сега е един от ИЗКОРЕНИТЕЛИТЕ.

А бе аз това не си спомням, но си спомням как преди тридесетина години всички дигнали оръжие срещу демокрацията ни бяха "братя" и ги хрантутехме като паразити. Щом си баба трябва и ти да си спомниш преди да лаеш!

Дедо, твоето е от възрастта - помни от трийсе години назад. Ама 2012 Младенов покани на парти в Правец точно тези убавци от ИД.

..Това ли е ДЕМОКРАЦИЯТА?????

Дедо, освен че имаш склероза имаш и малко знания. Не се изхвърляй като ч... на песък. Никога терористични организации създадени от САЩ и слугинажа им, не са били финансирани или подпомагани от НРБ. Да, злобееш, няма какво да кажеш, същите в Сирия са борци за "демокрация", а в Ирак терористи. Финансирани от Саудитска Арабия и САЩ.

Та ка ще е лесно туй изкореняване,нали вие я садихте.Апа туй с вреденето на американци,да сте го мислили,кога е било време.Ама то така,кога износи едно,па после излази друго.Политическа работа.Не се коси и у назе е така,та нали сме ви copy paste.

Напълно му вЕрвам на г-н Обанго-трудна работа!Американците,заедно с Катар и Саудитска Арабия създадоха тая организация,въоръжиха я ,обучиха я ,финансираха я,дадоха и начална скорост и знаят много добре колко ще им струва да я неутрализират,ако изобщо са способни вече на това!Но да я унищожат -не вярвам!

Политици,кво да ги правиш.По целио свет все едни.От газо си по-далече не видеа.Тъдява си имаме местна популация все таквия,като цръвяко що плюскал ябуката и накрая фърлил топа у собстваните си лайна.Лошото е това дето на нас ни причиняват,иначе да одат на майната си.

мене ми казаха да ви кажем, че понеже онова с Украйна не се получи, ония украинци не са схватливи като нашите приятели арапите, та затова се връщаме към стария план да си ги бомбиме отвисоко, гледкаме отдалеко и по некой и друг контейнеровоз с бомбички ако вкараме през Турция еваларка, че закърпиме и таз година бюджета.

тия американци са побъркани, абсолютно не забелязват екзекутирането и страданията на десетки и стотици хиляди хора, те виждат само убийството на един американец

не е така. Началниците им са едни от най-пресметливите и ехидни хомо сапиенс на планетата, но ако имаш впредвид средностатистическия муриканец - да, кухи са като 32 цола тръба.

И ти и 18 нищо не виждате! Заслепени сте от омраза и тъпотия и не виждате, как злото от изток се надига. Виж историята безпросветнико!

като диоде нашят човек John McCain ще видите как се горят чалмите с напалм ..

Маккейн сега само из Европата дава акъл. Ще му се "да палне", ама а дано не му се уреди въпроса.

Обама, вие донесохте и "пролетта" и демокрацията и им обучихте и наемни убийци. Сринахте тези държави, създадохте хиляди проблеми и на Европа. Тези народи там ги върнахте с два века назад.

"Да бъде изтръгнат тумор като ИДИЛ няма да е лесно и няма да е бързо" Подготвят почвата за продължител конфликт и намеса в региона.

Няма... ЦРУ ги създаде, обучи и въоръжи.

Така, че да се бориш срещу себе си е......доста трудно.

Носителят на Нобелова награда! ;-)

:) Всичките им институции са такива вкл. МВФ...направени да работят за тях! И ние и други маймуни по света ги смятаме за достойни..

Напълно съм съгласен с теб! ;-)

SATANATA 6TE NI SPASIAWA

Тия дето ти поставят плюсчета са по-луди от тебе!

И като изчистят ИДИЛ ще почнат да бият кюрдите и така до края на света. Просто сменят врага поради когото трябва да са в Близкия изток да точат петрол.

За разлика от Путкин които заряза офицерите си на Курск да умрът от задушаване, този президент поне държи на всеки човек от родината му.

Леле, колко си ограничен! Вземи прочети нещо различно от актуалните клюки във Фейса, че се излагаш!

Нямам акаунт във Файса... явно е твоя територия и ти си този който знае клюките там.

Ако в Украйна имаше милиони американци, а не руснаци как ли щеше да действа Обамата...

САЩ толкова време подкрепяха с оръжие и пари терористите и сепаратистите в Сирия, даже и цинично ги нарекоха "Сирийска свободна армия". А сега взели да приказват за изкореняване на това, което сами насадиха......

Обама, що не помисли когато създаде тези убийци.

ОБАМА : Изкореняването на "ислямска държава" няма да е лесно КАК ДА Е ЛЕСНО КОГАТО ТОЙ САМИЯТ Е ИСЛЯМИСТ !!! ПРИНЦИПА ПО КОЙТО СЕ РАБОТИ Е създай проблем , предизвикай реакция, посочи решение !! РЕШЕНИЕТО ЩЕ Е да влезат войските на НАТО в Сирия и Ирак като ОСВОБОДИТЕЛИ а не като ОКУПАТОРИ !!

Внимание. Сега въоръжаваме кюрдите. Алъш вериша да върви, пък и минаваме метър със жертвите. Следва продължение...

Последната част от статията ме впечетли най-много. Британците се призовават да следят съседи, приятели, познати дали се радикализират, дали заминават или пристигат... Това го помня от преди 30 и повече години, ама не във Великобритания, а в съветска България. До там ли опряха британците - да разчитат един на хиляда доноса да ги насочи към следа, щото разузнаването им вече е само "кибер" и работи в Туитър и Фейсбук?

По ония години нещата си бяха реципрочни, в комплекта за международен паспорт е имало декларация за съдействие. Ако не обещаеш да оказваш съдействие на Американските официални власти в чужбина няма да получиш задграничен паспорт, а може и като бонус да получиш 6 месеца на държавна издръжка.

За тези които не са твърди атеисти, библейските пророчества от Данаил и Йоан могат да им подскажат предстоящите събития.

Обама, не се оправдавай! На САЩ непрекъснато й трябват войнички, по цял свят сте се разпрострели и ето какво се получава. Много невинни жертви са на съвестта на американските администрации от много години. Ако не се обърнеш към Путин няма да се справите и НАТО и ЕС и мес и изобщо. Непрекъснато заплювате врагове, ами побеждавайте си ги.

Практиката показва че особено в днешно време не можеш да вярваш на думите на политиците. Какво приказват е едно , а какво вършат съвсем друго.

деер

Смях!

Да се заставят хора от друго изповедание да си сменят вярата е престъпление, за което трябва решителен отпор на целия свят. Ао всички страни насочат военната си мощ и изколят извергите това ще послужи за назидание на самозабравилите се фанатични убияци на огромен брой хора - стотици хиляди мирни граждани. Светът трябва да се защити от набезите на сили от мрачното минало на човечеството.

Ами те в Сирия , тогава като приятели на Обама, не им сменяха вероизповеданието, а направо изколваха, изгаряха цели християнски села и сриваха храмове. Тогава "цивилизованият " свят ги наричаше освободителна армия.

Прав си, по лесно ви е било да я създадете както беше с АлКайда!!!!

Трябва ви як бой за да ви дойде акъла!

Чета и си спомням 1995 и по-точно комедията Канадски бекон. Анотация-На американо-канадската граница назрява въоръжен конфликт. Безработните от закритите военни заводи тъгуват за времето на "студената война". В това време президентът на САЩ е в избори, а рейтингът му спада. Обичайното в такъв случай е - конфликт с руснаците. Но това вече не върви. Тогава е намерин новият враг - канадците.

Ти подкрепяше тези фанатици, а унищожи здравата ръка която ги държеше под контрол!