Спряхме Кадафи, обяви Барак Обама

Президентът на САЩ Барак Обама защити в обръщение към нацията операцията в Либия, като заяви, че действията на коалиционните сили са спрели настъплението на Муамар Кадафи срещу бунтовниците и са предотвратили касапница.

Обратно в новината

Коментари - Спряхме Кадафи, обяви Барак Обама | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Постът му, му вменява някои задължения. Например, че кара влака. Ще не ще, не мое се цепи от колектива и вътрешното мнение, наложи се да си поеме задълженията. За мъка на русофилите, дето мноо се радваха, че би МакКейн. Къфто и да е африканецът, не мое си остави магарето в калта и да не удари през пръстчетата, тия, които не слушкат. Да си го запишат на челото, че ако и Мики Маус да стане американски президент, пак ще рита насрани червени задници.

Браво ген. Обамов, Спряхте полк. Кадафи. Като страничен ефект произведохте 6 милиона кандидат терористи! Велика победа!

Спрели са дедовия.

Този като го гледам, ще излезе по-прост и в нито едно отношение по-добър от Буш-младши. Невероятно, но факт. Това още веднъж доказва, че САЩ са страната на неограничените възможности - винаги могат да изберат по-прост президент от предишния. Обама има доста изцепки и бисери до сега, а има още време за изява. Единствената разлика между тях ще се окаже, че Обама е носител на Нобелова награда за мир, а Буш - не. Но и двамата не са виновни - всяка марионетка на тяхно място не би изглеждала по-добре от тях. И всяка мисъл за промяна забравете!

Не знам кой му е писал изявлението на Обама, ама този човек няма и най-малка представа за нещата в Либия.Пършо такоша нещо като либийски народ няма.Там са си още на племенен принцип.И като им одревеш тежките оръжия, ще се колят с години.

Вчера в Лондон се състояха многохилядни протестни митинги.Преданните на кървавия британски режим войски започнаха да бият жестоко протестиращите и масово да пълнят затворите с тях. Командването на НАТО,обаче,отказа да бомбардира Лондон : "Там няма нефт...".

Вчера в Лондон се състояха многохилядни протестни митинги.

Тоз и той почна кат Боко да се изцепва. Нещо се е главозамаял.

какво може да ни учуди, след НАГЛИЯ паметник на американските пилоти в София?:) Сега пак бомбардират....

Да - всъщност спряхте Кадафи, а не защитавахте мирното население ;-)

долу империализъма !

ААААХАХАХАХАХАХАХАХАХ

Обама: - Спряхме кланетата, избихме всички!

..... де да беше там, друго щеше да пишеш

щеше да пише каквото му заповядат.

Пременил се Илия,погледнал се пак в тия. Така и този. Той щеше да е по-умерен,по-справедлив,по хуманен. Вятър и мъгла. Всичко е до кокала , а за американците петрола и техния просперитет, пък другите.................всички трябва да са с тях,ако не са значи са против тях.Не оправдавам Садам, но и не го виня. Това са тяхни вътрешни работи и те трябва да си ги решат. Явно доста хора го подрепят щом като издържат все още. Питам се как с атака от въздуха се пазят хората долу. Пазят се друг път. Прах в очите. Но за тях всичко е позволено. Малко ли им беше Югославия,Авганистан,Ирак и къде ли не още не се раздава "справедливост. Дали някога ще има такава .............

Случаят с Либия няма нико общо с Югославия,Авганистан,Ирак. Нищо не разбира от политика, но плещи по форумите с промито Сталинискко мислене.Не ме интересува коя ще е следващата мафия която ще набара Либийския нефт. При всички положения кой кого ще бъде решение на либийския народ, а не на едноличен диктатор Кадафи както беше до сега. Мен ме интересува кой прибра за своите джобове 1,9 милиарда Либийски и още 1,9 милиарда Иракски дългове и кой прибира печалбите от продажба на българска оръжие на Кадафи. Ако не сме мърша ,а истински народ трябва да поискаме обяснение от нашата мафия, която ги е прибрала до стотинка и ни направи най бедния народ в Европа, по беден и от Либия на Кадафи.

Щял съм да плюя запада, щял съм да искам да идват САЩ да спасяват либийците - ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ ГОВОРИШ!

Стига с тия звезди и символики, те нямат нищо общо с реалното фашистко нападение и налагане на сила в Либия на Саркози, Камарън и компания.

другари антикомунета, при обръщения на президента зад него са поставени четири знамена. числото четири в много поверия е числото на смъртта. защо ли. то е половината на осем,а с осем лъча е витлеемската звезда, а земята е седма подред от вън към слънцето. познайте коя е тази звезда. американското знаме е осеяно с петолъчки. значи те са 'комунисти' , 'защитници' на демократично борещия се народ. да живее светлата демокрация другари антикомунета.

И коя е тази звезда, че ми стана интересно? И какво като Земята е седма броена отзад напред? Ами ако я броим от нас в някоя от посоките е първа или пък нулева - тогава какво? И какво като имат звезди на знамето - те да не са запазена марка на комунистите? Виж ако имаха сърп и чук... Чакам разяснения!

тия двмата келеши дето бяха първи за удари с/у Либия - Саркози и Камарън са пътници в политиката...единия губи избори във Франция, а на другия идиот-Камарън в Англия му се изсипаха оня ден, да демонстрират с/у него 500 000 души заради хубавото му управление. И двамата са носни къпрички на спец. службите.

И този е кукла на конци, но идиотите Саркози и Камаръм са ненадминати боклуци.

хайде чакам да ме запознаеш с жените от вашето гето и всеки ден ще имаш ново поколение.смешник

НА ФОНА НА СТАВАЩОТО В ЛИБИЯ ВСЕ ПО ЖАЛКИ И СМЕШНИ ЗАПОЧВАТ ДА ИЗГЛЕЖДАТ С ПОВЕДЕНИЕТО СИ ПРЕДСТАВИТЕЛИТЕ НА АЛИАНСА. Тези напълно са откачили!!!! Какви са тези 40 държави, които ще се произнасят за съдбата на Либия ???? ДА НЕ БИ ДА СА УСПЕЛИ С БОНБАНДИРОВКИТЕ СИ ДА УНИЩОЖАТ ЦЕЛИЯ ЛИБИЙСКИ НАРОД, ЧЕ РЕШАВАТ ОТ НЕГОВО ИМЕ КАКВА ЩЕ Е СЪДБАТА НА ДЪРЖАВАТА ИМ. Явно за тези откачалници такъв народ не съществува. ТАКОВА КОЛОНИЗАТОРСКО Е ПОВЕДЕНИЕТО ИМ И В АФГАНИСТАН, В ИРАК И КЪДЕ ЛИ ОЩЕ НЕ. Тези са обречени да отидат в историята.

Ами Ялта?

Това кой век викаш?

Жалки и смешни са само наш'те другари комунисти интернационалисти и албански реотани, не загряли още, че сме във века на глобализацията. Защо да унищожават целия либийски народ, като могат да постигнат целта си с далеч по-скромни средства, не че не биха го направили ако се налагаше, де. Обречени били да отидат в историята, хахаха. Историята тях ще ги запомни, а вас ще ви забрави, помнете ми думата. Нали обичате Русия (по-известна в момента като Нова Руска Империя)? Нали знаете какво е казала Екатерина Велика? "Победителите не ги съдят"! Е, да ви открехна, не сте вие победителите и никога няма да бъдете, а са тези, които ругаете.

За какви победители бръщолевиш?? ДА НЕ БИ ДА СИ ОСТАНАЛ С ВПЕЧАТЛЕНИЕТО , ЧЕ НАТО Е ПОБЕДИЛО В ИРАК ИЛИ В АФГАННИСТАН ??? Влизат в поредната кошмарна за тях война. ЩЕ ПРИКЛЮЧАТ ТАКА КАКТО ГО НАПРАВИХА И ДРУГИ ПОДОБНИ НА ТЯХ ИМПЕРИИ - РИМСКАТА И СЪВЕТСКАТА. Никой народ не еоставен поробен. Излизане от този батак няма. Вервай ми.

Комунизма тепърва идва.Най-точния показател за това, че запада започна много често и без основание да използва оръжието. А и факта, че България е със запада, то те все са пропаднали с нас.

"...авиацията на западната коалиция нанесе удари по ГРАЖДАНСКИ и военни обекти в либийския град Сурман...". Има ли нужда от коментар?!

Този ще излезе по-смотан и от наш Гоце!

чудно ми е как никъде по света никой не излиза и не казва не на войната.явно всички човешки организации предпочитат да има войни и да умират хора,дори в facebook няма такава група.запомнете всичко се връща в този живот,европа остарява докато арабскя свят е доста млад и един ден тази европа ще бъде унищожена,сигурен съм в това.

егати наглостта неземна егати

БЪЛГАРСКИТЕ ОРЪЖЕЙНИ ЗАВОДИ СЕ ЗАКРИВАТ. РАБОТНИЦИТЕ И ДЕЦАТА ИМ МИЗЕРСТВАТ. АМЕРИКАНСКОТО ОРЪЖИЕ ЗА ДА НЕ СЕ ПРАВЯТ РАЗХОДИ ПО УНИЩОЖАВАНЕТО МУ, ТРЯБВА НА 4-5 ГОДИНИ ДА СЕ ИЗХВЪРЛИ В НЯКОЯ ДЪРЖАВА. ТАКА И ТРЕНИРОВЪЧНИТЕ ПОЛИГОНИ СА БЕЗПЛАТНИ. ЗА КАПАК, ОТ ПОМОЩИТЕ НА БЕЗРАБОТНИТЕ НИ ОРЪЖЕЙНИЦИ, ЩЕ СЕ ПЛАЩАТ АМЕРИКАНСКИТЕ 'ТОМАХОВКИ'

Така е. Кой е собственик на нашите оръжейни заводи- мафията. Кой добива нефт в Либия с рамото на Кадафи- нашата мафия. От там си обясни защо във форумите шетат толкова много платени хора да възхваляват Кадафи. И защо българската преса дето е в ръцете на Батковци и Доночвци , Златевци и други олигарси говорят само са благините на Кадафи.

Е, сега ще е мафията на Буш и Саркози. А ние ще стоим гладни. Всички, без значение дали сме или не сме.

Руиз

Къде бяхте през 1918-20 година, когато интелигентни хора в Русиятрябваше да се борят срещу простаци, грубияни и убийци? Къде бяхте през 1943-.45 година, когато предадохте на тепсия на кръволока Сталин части от Европа? Къде бяхте през 1968 година ,когато войски на Варшавския договор нахлуха в центъра на Европа и потъпкаха волята на хората? Вие сте бабаити само в страни като Виетнам, Ирак, Барбадос, Либиа и всявате хаос.

Само една забележка: Във Виетнам бабаитлъкът им се изпари на втората година. На третата вече започнаха да мислят кака да се измъкната от тресавището без останалите да забележат колко са им подвити опашките.

И още една забележка: През 18-та година тези "простаци и грубияни" бяха оставени да мрат от глад в буквалния смисъл, докато финягите са се чудели каква марка вино да изберат за трапезата. Какво друго би могло да се случи тогава.

Във Виетнам воюваха срещу СССР и целият соц. лагер. Те поне излязоха открито, докато руснаците се спотайваха. Чети история...

Абе, в Сирия не става ли също касапница в момента. Що не спретнете една акцийка и там??? Крайно време е!!!

. Бреее, ти приписа всичко ставащо по света на американците? В Сирия клането ти прави едно 32 годишен диктаторски режим. Такива са всички режими в Близкия изток. Средновековна арабска кланица. Прочети книжки как с огън и меч се е установявал арабския халифат( и селджукските турци) да разбереш какви и м са кървави традициите. Те не могат да действат по друг начин

Ами, в Сирия първо няма петрол и страната е доста бедна. Второ Сирия е съюзник на Иран така че нямат голямо желание да се забъркват в нова голяма каша, по-лесно е да демократизират либийците от безопасно разтояние от въздуха и да получат за отплата малко петролец.

и този масов убиец получи нобел за мир, представете си.....

ЕЙ ТОЯ БРИКЕТ Е ПО ГОЛЯМ НАГЛЕЦ И ОТ БУШ СТАРШИ. КАКВИ ЛОКУМИ РАЗДАВА ВСЕ ЕДНО Е БИЛ НА ОБУЧЕНИЕ В бълхария.

вашите бомбандировки не бяха ли касапница..та тази касапница тепърва ще почва...сега се развива цялостна гражданска войно хамерикански идиоти

Обама, защо не си конструирате американците една Звезда на смъртта и не донесете "мир и сигурност" на цялата галактика?

"През пролетта на 1994 година са избити 800 000 души от племето тутси в Руанда. Клането отнема на убийците от племето хуту около 3 месеца април, май и юни. Иначе казано по 1 убит на 10 секунди. Това не е нито началото, нито края на тази история , която по характера си много показателна, e известна на шокиращо малко хора." Къде бяхте тогава?

В Руанда няма петрол. Американските демокра(д)ци се намесват само ако им замирише на тази енергийна напитка...

Ама и ти си пишеш колкото да се намираш в работа. Външната намеса означава следното: Войските на НАТО, заемат позиции между враждуващите сили и на практика блокират военните действия. След което се търси политическо решение на проблема. Ако бяха направили това в Руанда щяха да спасят тези хора. А за Либия, без коментар. И на децата е ясно за какво става на въпрос.

В резултат на (без)действията на хамериканската и въобще на целокупната "демокрация", в Руанда е решен въпроса с глада - 800 000 по-малко гладуващи!

като може да го започне!

Ами защо да канят Русия, че и Китай, той светът и в частност Либия са зона на жизнените интереси на САЩ и на тези-скитащите, които ги ръководят...

Абе и така не е!

Обама " отказал да бъде президент, който изчаква да види кадри от клане", той сам извършил клането!

Много точно и вярно!