Бедствено положение в Банско заради пороите

Бедствено положение обяви кметът на община Банско. Река Глазне преля край Банско и Разлог заради поройния дъжд, който падна през последното денонощие.

Обратно в новината

Коментари - Бедствено положение в Банско заради пороите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

който сече горите - порой му идва до главите Продължавайте да сечете всичко наред, ако искате след 15 - 20 години да живеете в пустиня...

който сече горите - порой му идва до главите

незнам от къде ги намирате тези новини,но днес бях в банско,има само един съборен мост-дървен-който беше съборен нарочно,за да не образува бент на реката,заведението което е залято-то е построено в коритото на реката.....

Е тук като няма регистрации ски кво става братче :)))) Развалени грамофони повтарят едно и също!

Добре бе, как ще кажете, че Банско е мизерен курорт?! Това е курорт на световно ниво. И фактът, че е паднал силен дъжд и е причинил беда, не може да промени това. Сигурен съм, че там отново ще има страхотен ски сезон, за всички които обичат ските. А възстановяването от бедствието ще е бързо

Е как да не виновна сечта? Изживях един кошмар преди две години в т.нар. ГрийнЛайфРезорт на Каваците. Бая нещо е изсечено за постояването на панелното комплексче. Пороят отнесе и плажа на три места в морето. Склонът, е не само изсечен, но и БЕТОНИРАН в голямата си част, а останалият терен е с променен наклон, въпреки че природно не е много стръмен. Беше трагично просто!

Държа да отбележа че тук са най-тъпите изводи, които съм чел някога. Сечта била виновна... Ква сеч, бе пичове, вие луди ли сте???? На Банско и игличка от боровете не може да падне защото няколко сбъркани лесовъда се постараха да вкарат цял Пирин в какви ли не абсурди регистри, видиш ли да имаме ние най-много защитени територии. То и затова там бизнес не може вече да се прави. защото всичко се саботира от няколко фалшиви организации и кирливите им платени протестчета

Така е Дарилчо, много си прав. Направете още 50 писти и 200 хотела. После ти и роднините ти ще бачкате чистачки и камериерки в хотелита на мутрафоните, които сега ви свалят звезди и ви обещават "бизнес" и печалби.

Още една пистичка да спретнем с 2-3 лифтчета, че сегашните не стигат. После мисля и няколко стотин хотела още.

Това очаква всички планински и предпланински райони в страната, ако безобразната сеч продължава! Само гората може да ни спаси от подобни стихии, ама кой да мисли! Заради едните пари алчни търгаши ще опропастят хубавата ни природа и подобни "бедствени положения" ще се повтарят все по-често в бъдеще...Продължавайте да сечете всичко наред, ако искате след 15 - 20 години да живеете в пустиня...

От злобните ви коментари си личи колко много завиждате на Банските ни събратя! Смешници.

И за какво точно им завиждам? За треперането ке падне ли снег, нема ли да падне, ке влезе ли при мене тоа мющерия или ке влезе у комшията, а през останалото време подкупвай общинари, застроявай и последния сантиметър тревица... Евал съм ти такъв живот. Аз съм съм свикнал да ми е широко.

Злобарче, когато ние протестирахме, за да спасим планината ти къде беше? Предупреждавахме точно за такива проблеми. Никой не се радва на това положение, но когато банскалии правиха контра протест в защита на новите строежи на писти и лифтове виката че планината не е наша. Като не е наша да си я оправят сега сами. Или сега ще е пак обща като трябва да оправяме последиците?

За кое, за мизерният ви кур-орт или затова, че повечето сте по-прости и от гъза ми.

Банско знае само да сече. Когато дойде демокрацията през 1989 "Стражите" бяха станция на профсъюзите и оттам започваше гората. Страшно хубава, слънчева гора беше с безброй лешници и безброй поточета през нея. Сега "Стражите" са едва ли не в центъра на Банско, толкова е урбанизирано, че ме заболя сърцето като го видях, като знам какво беше. Жалка картинка

и през 1989 и сега-гората почва от "пункта" на нп пирин

защо никъде по новините не се споменава за падналото дърво вчера на ул.козлодуй,което за малко не уби една жена

Почват да се сбъдват предсказанията на Герб, като не искате да изберете Цеца и ето България почва да загива.

Баце, сериозно ли? Ако го мислиш - ИДИОТО????

Нямаш ли чувство за хумор :)

Чалева или е работила за "жълто" издание или е тръгнала към такова, с тези "бедствени" статии за Банско и Кърджали, където пътят за Маказа е затворен представете си от запушени шахти...Само остава PR-ите да изкарат началника за снимки.

Елементарно, като няма гора да спира водата, така става. Единственото спасение за града е да направят завои на реката, ама затова трябва да бутнат малко хотели. Защото предвид разширяването на ски зоната и още по-голямата сеч която се очертава,следващото няма да бъде наводнение , а цунами.

Бе то и в Кърджали има заляти улици, съборени дървете, наводнени мазета придружен със силен вятър. В Момчилград и Джебел е същото. В смолянско има места без ток. И там ли причината е от изсичането на гората?

На другите места имаш комбинация от силен дъжд и запушени отводнителни шахти заради листата. Никъде няма такава хала като реката в Банско, още на километър преди града коритото е изправено и водата набира огромна мощ.

да продължават да секат горите, пък после да си направят една малка венеция долу

Банскалията първо ще сече, ще строи ще свини и после като се наводни ще иска обезщетение от твоите пари, ще реве за укрепителни работи пак с твоите пари. В тая държава за да успееш трябва да си нагъл и тъп като банскалиите.

Да искат компенсации от Юлен и Цеко. Защо всички да плащат за лакомията на определен кръг?

като не се вземат мерки предварително, така се получава - да кажат кметовете кога за последен път е почиствано коритото на реката, циганите масово си изхвърлят боклуците в реките навсякъде в бг - има ли наказан циган за замърсяване на реките изобщо - и сега какво, политиците ще се молят да няма поройни дъждове за да не им лъснат отново на.....е з......и - къде спи министерството на околната среда и къде са парите заделени за опазване на околната среда - по-лесно е да се обяви бедствено положение, нали така

Това е, защото изсекоха гората и направиха ски-съоръжения.

Построихте хиляди скапани комплекси без никаква инфраструктура, изсекохте горите и после наводненията ви били виновни. Нека им е. Тя простотията не ходи по гората, ходи по хората. А голяма част от тях от простотия изсичат всичко.

Чета, препрочитам коментарите - голяма радост и кеф е обзел масата, че реката в Банско е преляла. Питам се - това ли е нормалната реакция в такава ситуация ? Изсякоха гората - да така е, но реакциите по повод бедствието тук са "страшни". Такива са обстоятелствата - много жалко !

Когато наглите банскалии, до вчера козари, а сега хотелиери най-нагло е заявяваха - "планината си е наша, ще праавим каквото си искаме", каква реакция очакваш?

Това е най-малкото зло, което сполетява нашия Булгаристан!

Българина е винаги "след дъжд, наводнение". Да ви питам ли кой си изхвърля каруцата с боклуците в коритото на реката? Нееее. Няма да ви питам.

Първо, в кръга на майтапа, кой спечели на първия тур в Благоевградско? Цецка, е и природата е срещу нея. Сега сериозно, изсичаха гората повсеместно, ламтяха нови ски писти да правят е това е отговорът на природата. Който е ходил по гръцко е видял, че по Пиндос, една ски писта няма, а само просеки против огъня. Пазят си хората горите и идват на ски у нас. Това е, плащаме си за сребролюбието.

Давайте, направете ски зоната 1000 хектара ако искате, ама планината не си познавате, планината!!!! Евайте се с Пирина, ама ше ви затрие всичките, барабар с хотелите в пишманкурорта!

Няма страшно ще се плъзгат по вода.

Баци дестабилизира държавата.

действието се пише ...деСТАБИЛИЗИРА държавата!....

Яко а, сега освен световно по ски, ще има и световно по рафтинг!

"Реката е толкова голяма и толкова придошла, че дори старите хора казват, че не са я виждали така въобще... , паметта ин е къса, явно и твоята, кмете. Не е нужно да си стар, за да помниш какво се случи предишния път. Колко по-страшна беше преди няколко години. Време е да напълните джобовете на някой за укрепването на реката. Гледайте поне да е малко по качеството от предния път.

Къде е сега онзи гнусар десарско- комунидно-герберски Цеко ( курзацеко -така е по- познат по повечето легла в стаите на планинските хижи) да се изправи гордо там и да спре водата..??!!

Гого, Кириле! Благодаря ви! Тези озверели от завист окъсани и не толкова окъсани духовни бедняци не са еколози! Това са класически български завистници! Сами не могат и на другите не дават! Когато преди 30 години цяло Банско чистеше пистите, тия са били по бирариите! А Банско ще оцелее и ще залесява, и нови лифтове ще има, и нови световни купи и ще върви напред!

За сега не залесявате. Ама изобщо! Изоставате с 10 години вече.

Кой не залесява, тея всичките гори около банско кой мислиш ги е садил, дядото на дядо ми е бил там да съди още ... гражданчетата много знаете, само можете да се бъркате где не ви е работата

Ще оцелее и още как:)

ше има и чифтета и чебабчета и мурви и бело...хахахаха в еба в гламавите макета

Само гледате да лапате моето момче. Пръста си не мърдате освен за да сковете набързо още една кръчма-барака до другите 100, та белким и вие оберете някой заблеян чужденец или нашенец. Ти ако си боднал и едно дръвче през живота си, аз трамвай ще стана и дзън-дзън ще викам.

Не, няма да ги бъде ни Банско, ни Пампорово, ни Слънчев бряг, ни Златни пясъци. Особено двата зимни курорта. Снегът става проблем вече в Алпите. Смешните ви напъни няма да доведат до никъде. Отстрани цъфтят цветя и пасат овце, а на "пистата" се пързалят. Тъжна история. Вярвай ми, нямам грам завист. Просто ме боли много, защото зная каква беше някога природата по тези места.

Джасай писти и дървета да хвърчат.

Защо трябва с държавни пари да се оправят поразиите? Да ги оправя Цеко Минев ! Докога ще го подпират този катил ?

Наистина яко го подпират! Банката му се провали на стрес тестовете, но това може да се види само на бюлетина на БНБ, а би трябвало да е съвсем публично разгласена информация. Има препоръка за осигуряване на допълнителен капитал. В същото време е подал писмо намерение за придобиване на друга банка в България. Ако от БНБ разрешат (което все пак ме съмнява да стане) значи са още по -големи бандюги и от предното банково ръководство. Но фактът си е факт, нахалството е безпределно, а за лакомията да не говорим!

"Реката е толкова голяма и толкова придошла, че дори старите хора казват, че не са я виждали така въобще КОГАТО ПРОДАДОХТЕ ЗЕМИТЕ СИ И НАПРАВИХТЕ ДЕЦАТА СИ СОФИАНЦИ НЕ РЕВАХТЕ! КОГАТО СЕ СТРОЯХА МАСОВО ХОТЕЛИ И СЕ РЕЖЕХА ВЕКОВНИ ГОРИ ЗА ПИСТИ НЕ РЕВАХТЕ! СЕГА КАТО ИСКАТЕ ОЩЕ ДА СЕЧЕТЕ,СТРОИТЕ И АЛЧНОСТА ВИ Е НЕНАСИТНА...ГОСПОД СИ ЗНАЕ РАБОТАТА ..ХА СЕГА РЕВЕТЕ!

Нека секат още гора.Простаци.

Сечете !!!!!!!!!! Не залесявате.

Реката нали е коригирана. *баси проектантите!

глупави селяци са тия

Ако се наводни София, какво ще измислите за причина, с или без писти срещу природата ли ще вървите!!!

Защо старите казват, че не са явиждали толкова голяма ?

d4

замислете се малко... Глазне минава през Банско не от вчера, а от стотици години. има-нЕма на нЕколко годинки през "демокрацията" тя прелива, отнася мазета, пътища и донася камънак, дървета и боклуци. ще кажете-изсякоха гората. затова прелива. вместо хотели, да бяха укрепили коритото. а не цяло Банско да си излива фесалните отпадъци в нея. Природата си го връща! рано или късно...

Тече по ски пътя, имаме наводнени две заведения.... Ами ще тече по ски пътя,като изсякохте дърветата и сега няма,какво да я задържа!!!! Продължавайте да изсичате гората и накрая ще направите така,че да се образува огромно свлачище,което ще погълне и пистите ви,и хотелите ви,че и града ви!!! Малоумници,от алчност ще се затриете!!!!!!!!!

Ами организирайте Световно по рафтинг и ще имате пълен сезон.

Фири

Господ наказва сребролюбците:)

Още хотели, още писти, още лифтове и влекове. Сечете горите, обезлесявайте и накрая се чудете защо водата ви помита!

Те сечат горите за да попива водата по-бързо, не за писти.

Да бяха научили водата да попива повече в камъни и пръст вместо в иглички и горска почва, лакомниците :)

Ако може да изрине половината хотели, да попрочисти Банско.

Сечеш гора - ерозия - след ерозията - порои - след пороите - осакатена природа.

Всеки 5-6 години стават наводнения там. Горите и пистите нямат нищо общо, тия камъни в коритото са от хилядолетия. хе-хе

И понеже не се наядоха алчните селяндури да изсекат каквото е останало от гората, така поне накрая природата може би ще успее да ги разкара тя самата.

Тука ще се оправим, гледайте да не полее вас, яд ли ви е, че сме световен курорт.Срещу природата и вие няма да успеете, с или без писти!!1

Световен курорт сте само в плиткоумните си мозъци.

Вие ли сте световен курорт, бе плюнко. Ти Швейцария и Австрия и на картинка явно не си виждал. Обърнахте Банско на гюмезарник.

Малко им е на безмозъчните селяндури от Ал-банско. Тях трявба да ги отнесе водата, един да не остане ! Като изсякоха гората за лифтове и писти само пари им се привиждаха, за последствията никой не мислеше. Да се давят сега !

Ей,как не ви е срам,толкова злобен народ,от къде сте раждани?Банско е прекрасно място и такова ще си остане,а такива низки същества като вас,по-добре да не стъпвате там.

Хм, що пишеш глупости - като излезеш нагоре по бившите поляни стърчат разни бетнонни недовършености и ръждяват арматури от над 10 години, мног гнусно е това. Цялото Банско е такова, изблик на лудост.

Ей,как не ви е срам,толкова злобен народ,от къде сте раждани?Банско е прекрасно място и такова ще си остане,а такива низки същества като вас,по-добре да не стъпвате там.

Няма да стъпваме при вас,спокойно. Има Австрия,има Швейцария,Франция... Места за зимен туризъм да искаш ,Кирчо! Вие,лакомите селяндури да му мислите,че заблудените са на свършване.

Банскалии, изпихте ли вече паричките от продадените имоти и изсечените гори. Ако не сте кътайте ги, че ви чакат наводнения и свлачища след вашите "бизнес" начинания и ако не искат да живеете в приюти е време да садите дръвчета, след 100 години за децата ви може и да има планина. Да ви е честито.

ей сегичка Ванчо ще те нахрани!

Ако в Банско живееха нормални хора а не алчни примати, нямаше да има наводнение, защото отдавна щяха да са защитили природата си.