Скандал в ефир между Каролев и Генов за лифта на Банско

Блогърът Асен Генов и икономистът Владимир Каролев спориха разпалено в ефир за втория лифт на Банско. Стигна се до обвинения за интереси заради запориран хотел.

Обратно в новината

Коментари - Скандал в ефир между Каролев и Генов за лифта на Банско | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ех, не съм гледал този цирк! Браво на Генов, че е изложил публично Каролев с конфликт на интереси. Понеже журналистите не смеят да правят подобни разкрития.

Все още имаме природа, която ако се рекламираше добре, щеше да докара много повече туризъм и лятото и нямаше да има нужда от сечене на дървета за нови ски лифтове! Ама ето ти на, октомври месец на Боровец, нищо не работеше, всичко беше пустош и що? Мързи ги да работят хората, затова най-лесно да резнат още няколко дървета, да боднат още някой лифт, та да имат двойно повече пезалба през "сезона"...

Страстта ,с която се изявяват еко-протестиращите ,показва ясно,че те не се занимават с нищо полезно,а са платени протестиращи,щом имат време за протести,а не за работа. Спъването на държавата е професия на такива клоуни.Трябва да се бесят по дърветата(вековните).

sawo

Те и троловете като теб не вършат нищо полезно, но не ви бесят, нали?

Вкусни ли са топчетата на Цеко и Дебелян? Подхвърлят ли ти по някоя огризка или ти си доволен само да ги гъделичкаш с език?

И двамата са пълни боклуци.

въпреки, че праска от отдеве копи-пейст едно и също. Човека явно заработва или е наследил четвърт двор в Банско та се нада да припечели...Може кредити да изплаща или на дъщерята за абитуриенската да е обещал силиконови подплънки на бюста и джучките.

Лично съм слушал как в ресторант Каролев агитираше някакви хора да влияят да няма протести срещу Софийска вода, относно вдигането на цената... Така че, на всички ни е ясно, че той от това си изкарва парите. ѝ за Банско ситуацията не е народа с/у зимният спорт и бизнесмените, а народа за правова държава и закони!

и по Черноморието половината хотели в Банско стоят празни, а винилите с обяви за продажба на апартаменти в комплексите от затворен тип на български, гръцки, английюски и немски вече се прокъсаха. Ама нали "инвеститорите" толкова са "вложили", барем си възвърнат нещичко покрай "новия проект", тоест да да поизточат и поизперат нещичко. И "зелените" не са за свят, но тях поне ги захранват отвън, а "инвеститорите" точат и препират пари от наши банки, държавата и общините в района.

ВЛАДИМИР КАРОЛЕВ - ЧАВЕКА КОЙТО ЗНАЕ ВСИЧКО И РАЗБИРА ОТ ВСИЧКО

защото при капитализма стават и грешки...

"Убеден съм, че има съпротива против развитието на зимния спорт" - е КОРволев е пълен иди0т!!! Тия с безкрайния удобен кмет на банско и цеко са пълни смешници, а законът за коруопция трябва да подведе под отговорност първо Нено, Бойко , Ангел и Валерката.

Спорът всъщност е кой ще спечели. Изобщо няма нищо общо с екологията - повечето аргументи и на двете страни са свързани с това какво се печели. От една страна еколозите тръбят как от зимния туризъм печелят олигарсите, другата страна се опонира, че еколозите получават пари отвън за да не сме конкурентни на алпийски ски дестинации. И много, ама много рядко се води смислен дебат. Крайно време е да разбере българинът, че за да се развиваме трябва да правим нещата на световно ниво. Ако ще развиваме зимен туризъм трябва да има модерни лифтове, оръдия за изкуствен сняг , перфектно обработване на писти. Ако не го правим на световно ниво няма смисъл изобщо да правим каквото и да е. А за да се прави нещо на световно ниво цената на такава услуга не е възможно да бъде много ниска. Естествено е, че всеки, който ще инвестира в зимен курорт ще иска да спечели.

БРЦК

И за какво ви е втори лифт? модернизирайте си стария и му разширете капацитета. Ама покрай лифта ще изсечете половината планина и ще бетонирате всичко. И при първия дъжд като отнесе Банско ще ревете по телевизията за СМС-и нали?

НЯМА да пратя и 1 СМС за свлачище и наводнения и нова кал в Банско. Лошото е че цялата държава ще плаща глоби - т.е. КОРволев и компания ще ме принудят да платя, което НЕНАВИЖДАМ!!!

Само не можах точно да разбера дали този цайсунгер от снимката има запориран имот или всичко е...клевета?!? П.С.Гневим се на мутрагените в тази кочина,които парадират с големите си джипове,за сметка на празните си кратуни,но дали и онези,за които уж се знае,че за обучени по..."западен модел"не са същите...лайна като тях?!? Иначе,кой нормален индивид,който не е влюбен в себе си нарцис,ще парадира с...возилото си???

прочети още веднъж - "При капиталзма стават и грешки..." казал. Не е ли ясно?

Крайно време е Каролев да бъде озаптен!

Каролев, да му имам "експертизата", лъжец мазен. С ква кола бил дошъл, ми плати си борчовете вместо да се фукаш с кола като чалгар и мутра бе, нали си за спазване на правилата и законите а?

Може ли някой да каже какво работи Асен Генов? Професия Протестър?

дето е "инвеститор".

"По думите му в една значително по-малка страна като Словакия има няколко пъти повече лифтове, писти за ски и друга инфраструктура за зимни спортове. " Площта на Банско и околната планинска зона колкото площта на Словакия и Карпатите ли са?

скоро ще стане колкото Словения.. то за да мине ОВОС по новите инвестиционни проекти.

Ако тоя фъфлещ селянин е икономист, то аз съм негър.... Смешник...

Лифт ще има,Каза Цецо като идва по Коледа на ски.Ние си го посрещнахме по стар български обичай,нагостихме го,турихме му туй онуй за из път и всичко ще е наред.Да си вардят тия глупаци дърветата. Цецо каза.Лифт ще има

ко се занимават с тия платени мекерета? Що не отидат да крещят и дюдюкат в Банско хохо ще ядат паламарката без вазелин!?

Е за това ще ви метем, мутрички.

А къде е дебелият задник Боко Тъпото - последните дни се е покрил и праща по медиите само слугинажа си - професионалния лобист Каролев, разни кметове-герберасти, разни простаци-герберасти, т.н. министър Димо Ненов... Когато Тъпото осере нещо е стане напечено, Тъпото се покрива в миша дупка и праща на амбарзурата платени слуги. Този сценарий досега се повтаря вече 10 г. без изключение.

меркантилите!Втори лифт спокойно може да се построи, като просто се демонтира наличния и на негово място се изгради един с кабини за по 40 човека!Това е добрата практика в световен мащаб, с цел - съхранение на природата.А, освен това такова мероприятие се реализира за 120 - 150 дни!

Всички герберасти предлагат и гласуват закони за да си угодят на личните интереси. Те знаят че 80% от народа и 100% от гласувалите за тях са дебили и спокойно ги крадат на воля и вършат всякакъв род престъпления за които биват оправдавани от послушната слугинажна прокуратура. Пак гласувайте за тия!

червена комуноидна фамилия и като типично тъмно червено отроче се характеризира с безпределна наглост, арогантност, с една дума - пълен гьонсурат.

едва ли няко се съмнява, че каралайнев е подлога. Защитава ли нещо, значи е вредно за държавата и народа

Смешно и жалко е пеевските лизачи, слугите на олигарсите и блюдолизците на всяка власт на наричат младите хора, които протестират и отстояват правата на всички граждани ПЛАТЕНИ. Много ярък пример е този Каролев.

Аз искам втора кабинка на Банско, но не трябва да се правят повече писти. От друга страна то и сега се препълват пистите по празниците, а ако има и втора кабинка ще се прескачаме там.

А защо просто не се оптимизира сегашния лифт - по-големи кабинки, по-добри механизми и по-висока скорост? Отговор - защото операторът му няма интерес да инвестира, той и така скубе.

това е схемата бе, после ще кажат че пък се редели на опашка да се спуснат отгоре надолу и ще секат още да та добавят и писти...и така до безкрай в корумпраната кочина бойковистан

това е много интересна тема - според някои местни - лифтовете по пистите имали капацитет 10 000 души на час, а кабинката 2700-2800 човека при върхово натоварване. Новата също ще е около 3000 човека... но никой не казва пистите колко им е капацитета - щото ако правилно си спомням половината са черни писти и там драги няма да се прескачате, а прегазвате, ако някой обърка сметките.

Хвани единия---блъсни другия! ...юпи и протестър---отпадъци на демокрацията!:)))))))))

Ами къде е Цеко Минев бе ? При Б.Б., за да направят гешефта с лифта в Банско. Затова ли тия лумпени затварят пътища ?

Знаех си, че на Каролев не му е "чист косъма". Затова е изпаднал в нервна криза след предаването. Цялата телевизия се е наслаждавала на нервната криза на мошеника Каролев

Най-големият терорист (вносните са без значимост) е самата крадлива мафиотска ДС-арска псевдодържава, поддържана и финансирана от EU и УСА, която законно краде от банкови влогове, от здраве, от съдби, от природа, нагла, лъжеща и мизерна като народа си робски!

Това "EU и УСА" да не е новата абревиатура сесесерето?

нещо ново, това го пействаш за всичко, или това са ти дали като опорна точка

Веднага минус, заради ''поддържана и финансирана от EU и УСА". Точно EU и УСА те карат да гласуваш почти 30 години за партиите на ДС/КГБ. Дтеба в тиквата проста, свинска.

бг-то се управлява и отдавна е Eоод на боко!! Tака, че тези двата мишока да не се напъват!! каквото каже управителят на бг-еоод, това ще е!!;))

редкото Каролев.

Епа аз се чудя кой освен платените от Цеко ББ и прочие драскачи са си мислили, че държавата ще спечели какво и да е от този втори лифт! По скоро ние ще платим лифта, ние ще плащаме и подръжката му, ни ще ПОДАРИМ и земите около лифта на Цеко Минев! Накрая обаче въпросния ЦЕко минев със благодарноста и съгласието на пашата ББ ще каже и лифта с мои пари си го позстроих и земята дето е лифта ми е наследство от дедо ми! За нас ще остане само средния! А ББ и Цеко ще си делнат парите ни! Това е ИСТИНАТА и друга просто няма! И го казвам защото вече същото нещо сме го виждали веднъж със същите участници даже!

Ех, бедни ми Каролчо, що ти трябваше да се пишеш "икономист" и "независим" експерт, като с двата си крака си в ......краката на банкера - хахахах

Ne vijdam kakaf e smisala ot tia otrepani protesti - i da se napinqt i da ne se, u Pirinsko 6te se stroi rano ili kasnp.

този г-н Каролев, днес ми показа какъв изявен елементарен човек е. всяка втора дума му - БЕ, виж с ква кола съм БЕ. пълна липса на самоконтрол, арогантност, което говори за притеснение по темаата. най-добрата защита е нападението ,затова за малко щеше де набие опонента си. нЕмам какво да добавя освен , че не Му Вервам

С тоя външен вид на малък корморан , поведение на недорасляк ,нечистоплътно излъчване на доносник и успехи от неясно къв произход, логично е като всеки непораснал инфантил да сочи за компенсация на комплексите и противното излъчване нещо извън себе си кола, къща . Май позатънал , щото с тези обезпечения могат да го обезкостят при подходящ съдебен изпълнител напълно и някои играч да го остави само живи мощи с кола , каквито знам много, нещо се е притеснил и тръгнал да се предлага като момче за всичко на големите играчи , както е слугувал винаги като момче по поръчка за партии и мутрагени.

и ЦЯЛА България на офшорна фирма!

Тая история ще изяде главата на Боци - тъпия селянин

Чул те Господ!

Абе офшорка със собственик социално слаб кипърец ще ни сече гората. Това само в Булгаристан е же да се случи, що не пробват в Швейцария ил Австия да докарат такъв инвеститор,на местните. . Вместо да се издири и накаже реалните собственици Цеко и Мутафчийски за изсечени 650 декара незаконно гора и да лежат за нанасяни на щети в особено голени размери , те им давате ат по същата схема да секат още 130 000декара. Как после обичаш Булгаристан и обитателите му. Та това са скотове.

Как Цеко се възползва от държавата. Ползва 650 декара повече държавни гори и плаща смешна такса. Първа инвестиционна банка е отпуснала заеми за над 820 млн лева на фирми свързани с едно лице Георгиус Георгиу-офшорката не Цеко. В списъка с компании с краен собственик Георгиу са Елтрейд къмпани и Валпед консулт които купиха активите на Кремиковци. Банката отпусна на дружествата 316 млн лева мостово финансиране за сделката. Сумата надвишава собствения капитал на банката които е 720 млн лева.По закон кредитите на едно лице не трябва да надвишават 25% от капитала на банката. Първа инвестиционна банка ползва отпуснати държавна помощ от 900 млн лева.

Набутваме с е спасяваме банкатта на Цеко първо с милиард, а после концесии и сеч. Плюс огромни невъвратими щети за природата. И зад това са всички в парламента Патриоти, които бяха слуги и на Цветан Василев, който ни набута с поне 5 милиарда , Боковисти, комунисти и резаци.

Бегай от цековата банка дорде е време, тя фалира отдавна, ами фалита го отлагат , като ни набутват с още масрафи да спасяваме крадеца временно.

ПРЕЗИДЕНТ!

В района на Банско има 12 лифта . Става дума за територия , която се обхожда пеша з а ден и е 0.1 процента от територията на страната там гора не остана, тия искат още сеч. За на цеко кефа. Местните са срещу , ролята на сервитьорчета и слуги на мутрите не ги истройва , но муттренските деибей ги карат под строй да защитават проекта. Балкаска трагедия и свинщина. Геберасти, червени, дпсари патриоти всички свити в скута на Цеко и Мутафчийски гласуват под строй, квото им нареди.

А защото сме късопаметни, няма ли да ни припомни някой и какво се случи и случва със заплахата от огромни санкции за т.нар."заменки". Тук е не по-различен казус - има офшорно регистрирана фирма-концесионер, която е доказано злоупотребила и нарушила закони и граници. И сега вместо държавата да ги принуди да платят прескъпо за ''хитростта" си, то им се дава още с вечните ''добри намерения"

самия факт че концесионера е офшор, а не реален човек, отговарящ пред закона и народа прави казуса - криминален

d4

вместо да умуват тука има - тука нЕма, и да преливат от пусто в празно, МС да увеличи концесионната такса на измамника ЦМ с 10000%. и без друго е напълнил вече гушката... с тази такса да се ушири пътя до Шилигарника, където "две коли не могат да се разминат"....да се направи пречиствателна станция. да се подобри канализацията, ВИК мрежата и електрозахранването. да се укрепи коритото на р.Глазне и да се предотвратят бъдещи сериозни наводнения чрез изграждане на защитни съоръжения във високата част, изсечена и разорана от концесионера.... и решаване на ред други належащи проблеми за Банско, освен втората кабинка...

Как го виждаш това - МС, който е подлога на Вожда си Боко Мутрата от СИК и агент Буда от ДС, който пък е съратник на мафиотите с бели якички и агенти на ДС Минев и Мутафчийски, да наложи на последните имуществени вреди?

То хубаво, нека развиваме зимни курорти, но защо само в Банско? Защото кочияшът на царя-менте-Каролев има хотел там?

Тези които протестират за 2лифт в Банско някога дали са били на лифта с деца . За да не чакаме с часове пътуваме на ски в чужбина и кои губи от всички протести на хора които не знаят къде се намира Пирин.БЪЛГАРИЯ

Борисова, да те светна, как няма да чакаш на кабинката, дори и да я ползваш през 20-ината натоварени дни, в които стават опашки. Просто операторът на съоръженията трябва да осигури: работа на лифтовете с един час по-рано; адекватни полудневни карти, на цени наполовина на дневните; такси за еднократно ползване на кабинката в една посока на разумна цена от 5-8 лева; в часовете до обяд кабинката да работи само и единствено на най-висока скорост; да премахне глупавата процедура за издаване на карти, за които се чака повече отколкото за качване на гондолата; да премахне практиката куцо, кьораво и сакато да се прави на ВИП и да прережда чакащите по "бързия коридор". Само тези мерки да се изпълни, гарантирам ти, че лифтът безпроблемно ще обслужва всички желаещи и чакането няма да е по-голямо от 15 минути и при върхово натоварване.

Банско беше едно китно селце преди време, но някой го превърна в Младост 4... настоиха сумати хотели, хотелчета, къщи за отдих, чатни кооперации, че и в село Баня, и Реденка, и Катарино, и Пирин Голф из полето... и изведнъж кащацитета на лифта не стига - ами няма как да стига... ама ако направят втори, каква е гаранцията, че ще стига? - местните не протестират за да не чакате на опашка, а за да си напълнят още хотелите и имотите и да построят още... същото и офшорния концесионер, и той гледа да лапа още, макар и това да му е много на Цеко... докато няма регулация на легловата база и нормалните капацитети за ски туризъм, лифта все няма да стига, гората все ще пречи и пистите ще са малко... докато не съсипят цял Пирин... същото като по морето, и там една брегова ивичка от няколко стотин километра я заляха с по десет реда хотели, че и повече, и накрая на плажа няма де да легнеш - затова почнаха и малкото диви плажове да оглеждат и да налазват...

И аз да светна Борисова: Няма да чакаш също, ако Цеко Минев и Ивайло Мутафчийски си изпълнят концесионните и приватизационните задължения към пистите на Витоша, където двамката са в абсолютно нарушаване на договорите си и никоя от ресорните институции не им иска сметка за това.

Dimi

Е да ама 1/3 от хората няма да стъпят тогава на Банско... а на Цеко и Ко това не им е изгодно... съвсем ще им отидат хотелите...

Кой ви каза ,че Генов е организатор на протеста-това е абсолютна лъжа.Това е негова лична гражданска позиция и вслучая добре е притиснал Каролев.Не се подавайте ами елате 19ч.

Абееее ... АсАн Генов има много граждански позиции по всякакви политически теми. Чак се чудя от толкова писане на блогове и отстояване на граждански позиции, кога успява да намери време за работа. Леко ми напомня за оня пуския паляк - Навални, дето все го затварят и репресират, той не може да си намери работа. Иначе ходи с палто, което струва колкото годишната заплата на средностатистически българин ... а за часовника му изобщо не смея да се замисля колко струва. Грантове, кво да правиш ...