Кметът на Банско внесе в МОСВ искането за втори лифт

Кметът на Банско внесе в екоминистерството искане за приключване на процедурата по частично изменение на сега действащия План за Управление на НП "Пирин".

Обратно в новината

Коментари - Кметът на Банско внесе в МОСВ искането за втори лифт | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Липсата на втори кабинков лифт е пречка в развитието на Банско и е крайно време този казус да бъде решен.

Тоя не се налапа! Опитва се да направи от Банско нещо като Мутро-Слънчев бряг! Нахалници, кога ли ще се задавят!

Дано този път одобрят плана. С една кабинка не се издържа.

Защо е необходимо още да се развива.малък ли ви се струва залъка,които сте лапнали.Лакомията е присъща на животните,само цар лъв хапва от глад

Дир цензорите,коментара,който ми резнахте,бил спам.Може. Ще го пренапиша,а това,че сте неграмотни си е ваш проблем. Цветанов беше 2 пъти в Банско,за да подкрепя ГЕРБ кмета за строеж на втори лифт.Цачева,като Председател на НС,тогава,също се отзова на партийната повеля-хвана се на протестното хоро,с Цеко Минев.Зад снимката на Кмета,блести рекламата на банката на Цеко Минев,не е ли така?"Юлен",който управлява всички концесии на Банско ,е на Цеко Минев.Факт. Аз много дълбоко се замислям,дали вторият лифт е за кефа на гражданите и туристите,или за този на Цеко Минев.КТБ не бе спасявана от Държавата.ПИБ на Цеко Минев получи спасителна доза бюджетни пари,когато Борисов беше Премиер. Не е ли така? Има явно лоби от ГЕРБ за "Юлен"на Цеко Минев.Цветанов и Цачева не са случайно попаднали на протестите за втори лифт. Хипотетично,ако България е нормална,законова Държава,може би,изграждането му би било спрямо изискванията за ОВОС.Но дали е така?Черноморието е ярък пример за обратното.....И Планината ли ще става "частна писта"за подводни интереси?

Втори лифт в Банско трябва да има! Щом има толкова голямо търсене, значи трябва да има и адекватно предлагане!

Като гледам кои станаха олигарси, капиталисти, бизнесмени,..., направо прегръщам идеята за пълна национализация/одържавяване, т.е. връщане откраднатото на народа, на едрата собственост.

Emploee of the month!

И какво иска да направи кмета? Да постави държавата пред свършен факт както направи Цеко за 60% от зоната, за която не плаща и концесия? НЕЕЕ който не спазва правилата - гори (като цеко).

Случайно ли този независим кмет, този общественик и държаник се е снимал пред надписа ФИБАНК? Не мисля...

Ето така деца, изглежда един корпоративен слуга! Той продава здравето ви за джипове, любовници, замъци и скъпи часовници. Неговите деца ще ходят в частни училища, ще живеят в затворени комплекси с много зеленина и въоръжена охрана. За да може вие да се радвате на прекрасния бетон, икономически просперитет и заплати от 400 лв. на 12 часов работен ден.

Този кмет е ясен вече и на децата в детската градина. Обслужва Цеко, Дебелото и подопечните им мутро-инвеститори. И той иска да облажи, милия... Банско вече прилича на Слънчака - коптор. След няколко години ще се моли за държавна помощ и екоактивистите да помогнат със засаждане на дървета, за да спрат свлачищата.

За да разбере един обикновен българин цялата истина трябва да прочете само последните две изречения от статията. Там е разковничето.

не ги е срам банскалии.. ние софиянците редовно им браним природата, завеждаме дела, спираме нови лифтове, хотели и писти, с те не си мърдат пръста за нас. Ми можеше да заведат дело срещу строежа на метрото, че ни замърсява подпочвените води или да спрат ремонтите на пътищата в столицата ни.

НЕ СИ ТУКАШЕН :-)) НО ЩО ДИРИШ ПО СОФИЯ, ИДИ ПЕЧИ ШИШОВЕ В БАНСКО :-))

Да, втори лифт трябва, но мястото му е в Добринище!

там има два лифта, а пистата е ... максимум 400 метра. За още един лифт на Добринище ще трябват поне 3-4 нови писти. Аз съм ЗА!

Значи, започваме със значи за звучност - говорим за кабинков лифт от населеното място.

Хахаха 400м, що за скиор си 400м!!! Една от най-дългите у нас! Добринище е супер, но лифт от долу би било добро решение, а също да се смени лифта на пистите.

Алчноста, религията, омразата и злобата ще унищожат света. Тоя урко е обсебен за сега от първото но е възможно да гледа и към другите 3.

За да получиш, трябва да дадеш. Не разбрах какво дава кмета в повече, че иска в повече??? Та повече лифт срещу повече какво??? Пари, обороти, нископлатени работни места ли или нещо друго има в предвид. Нека го каже. Аз лично такива сделки не сключвам, където някой иска от мен нещо ама не дава нищо.

повече лифтове, повече туристи, повече работни места, повече поминък за хората. Какво не разбра?

Колко повече това не стана ясно. Искат два пъти повече лифтове, а ще дават ли два пъти повече пари в бюджета? А ти какво точно не разбра?

що се правиш на луд? В България всеки има гарантирано и неотменимо право да получава без да дава. Затова партизаните-разбойници толкова им върза "управлението" цели 45 години.

Платените клакьори на дървояда Цеко отново надигнаха глави. Ако продължат да презастрояват Банско, и пет лифта и двайсет писти няма да стигнат. Но и планина няма да има.

Кметът: В Банско да има европейски цени >> Ами дайте му ги, тези европейски цени като толкова настоява. Вдигнете таксите, храната, данъците, енергията, водата и всичко което е различно от европейските на европейски цени. :) деба и боклуците мизерни.

Там в Банско са заформили една хотелиерска мафия, алчна у нахална. За да се обогатяват, съсипват планината, а тя не е тяхна. Да не са ходили нагоре да садят дръвчета? Съсипаха плажовете, съсипват и планината. Долу алчната банско хотелиерска мафия.

Реално 5% от сезона имат нужда от втори лифт. Поредното усвояване на пари !

парите са от инвеститора на Банско. Никой ничии пари не усвоява. Но, когато се чака по два часад, че даже и един за лифт, то по-добре да дам малко повече пари и да отида във Франция, Австрия или Италия, но да не чакам, а да си карам с кеф.

Ми - иди бе.

Инвеститор=мутра. Това е проблема у нас. Да започнат да плащат заплати, данъци, осигуровки и да не крият оборот, а те само искат още лапачка. Има искания щото е далавера като слънчака.

Лифт и писти няма да съсипят екологията, обаче алчността света ще затрие и дебилщината. Имам усещането, че сред управляващата каста не 80, а над 90 процента са дебилите. Нищо лично в случая. Ако Банско генерира повече БВП от една ТЕЦ на въглища в Марица можем да заменим ТЕЦа с туризъм ама не става. Туризма е мутрашки бизнес и не плаща данъци, осигуровки и крие поне половината оборот.

Лифт?! Твърдо съм против. Гаранция се изсекат поне 50 декара гора. А това е правилно да се прави само заради печките, с които се греем.

против си да се направи една пътечка за лифта, ама искаш печки на дърва??? Кое е по-голямо зло за екология, въздух, хора? Само са сведение, че в Стара Планина, където няма лифтове, няма хора да гледат и следят, всеки ден се изсича, колкото за 5 лифта на Пирин.

Какво ме грее мен, че тези ще печелят ммм?! Най-добре Банско да се провали и никой да не ходи там. Тогава българската ми душичка ще е спокойна.

Созе, не е чак толкоз много. А и освен това има едни горски стопанства дето уж работата им е да надзирават. Цековата далавера не е незаконна, щото чичката си е опекъл работата на много високо ниво. Но не се притеснявай. Незаконната сеч ще намалее като въоръжат горските.

за Витоша също трябва да има поне три съвременни лифта

Ся, гледайки снимката, се чудя този Икономов кмет на Банско ли е или регионален мениджър на ПИБ?

И двете, и двете! Работи човечецът на 2 места едновременно, че глад, глад ... децата няма какво да ядат ! :)

Ал

Бойко Борисов, като кмет на София, преди години буквално подари на Цеко Минев лифтовете на Витоша. Резултатът - никакви инвестиции и съоръженията буквално се разпадат. От десетината съоръжения повече от половината вече не работят. Даже и драгалевския лифт вече почти не работи. А цените? Станаха космически - 8 лева в едната посока на Драгалевския лифт! Смятайте за четиричленно семейство в двете посоки. Излиза златно! И за какво? С такси излиза 3 пъти по-евтино.

да се забранят колите на Витоша!

Когато го пуснаха лифта до "Бай Кръстьо"билетчето беше 20 стотинки.За сранетие толкова стуваше и баничка с боза.За учениците имаше билетчета по 12 стотинки!А на Витоша си карахме на "Стената" до хижа Алеко със лифта "Заека" за десет стотинки. Заека

Оставете го тоя "кмет", за нищо не става. Духа на Цеко, ама май и за тва не го бива :)

Тук подкрепям кмета! Безумно е да няма втори лифт в Банско. Трябва да има на всяка цена такъв. Теглят един заем и да го построят. От това ще спечели туризма. Банско ще става все по-пренаселено и това е решението на проблема!

Не думай! Ама ти наистина ли ?!?! :D:D:D Е може ли за 5 лв. така да се продадеш....

За каква продажба говорите? Аз казвам, че трябва да си развиваме туризма и това е един от начините. Само че правителството не е решително, то кляка пред еколозите. Виждате какви опашки стават по 3-4 часа се чака. Ако има втори лифт в Банско това ще облекчи и ще се нормализира.

Хотелиерската мафия, заедно с общинската управа ,организират някакви измислени "протести" с искане за нови лифтове. Смешно и жалко. Банско отдавна се превърна в бетонно гето, нещо като Слънчев бряг в планината. Застроили са и подножието на планината вече, а наоколо е осеяно с камъни и боклуци, просто на никой не му дреме. Ако има сняг да скрие боклука е добре, но в останалото време, там просто е отвратително. Аз съм се зарекъл скоро да не стъпя там

Ал

Единственото смислено решение е да се вдигнат данъците на хотелите в зимните курорти. Ама драстично, така че много да се замислят преди строят хотели.

ДДС за туризма не е 20% като за останалите предприятия...

Ал

Говоря за данък имоти. Него не можеш да го скриеш.

Боклуци!Съсипахте Витоша от лакомия!Днес втори,утре трети лифт ще искате.Да му приседне на цеко!!

Кмете ако искате Европейски цени Трябва да ги намалите тогава.А за обслужване трябва да вдигнете качеството..Втори лифт Да обаче нека си кажем че по никакъв начин няма да се повиши стандарта на обслужване.А за Банскалии нищо няма да се промени финансово. Ако продължават да алчнеят ще дойде време да ходят от летището да ги дърпат Туристите

Този икономов заради пари е съгласен и майка си да продаде - ПИРИН е на всички БЪЛГАРИ, а не само на селядурското кметче и шайката около него!!!!!!!!!!!!

Ал

"Темата за втория лифт цели да вдигне срутилите се цени на пазара на имоти" Те за това става въпрос. Да продължи мутренският бизнес с презастрояването на региона.

НЕКА ПРЕЗАСТРОЯВАТ КОЛКОТО СВОБОДНИ ОСТАНАЛИ НИВИ ИМА !!! ПОСЛЕ НЕКА ДА СИ ПЛАЩАТ ДАНЪЦИТЕ !!!

ДА ИМ ИЗДАВАТ АКТ 16 ! И НАП ДА НЕ ГИ ИНТЕРЕСУВА ИМА ЛИ ЧОВЕЧЕТА В БЛОКЧЕТО, ДАНЪЦИТЕ ДА ПЛАЩА МУТРЬО СТРОИТКОВ :-)) ПОСЛЕ ЩЕ ДОЙДАТ ПОРОИТЕ ! СЛЕД 15 Г. ЗАПОЧВАТ СУША И ГОРЕЩИНИ ! НЕКА БЪРЗО ЗАСТРОЯВАТ !!!

И втора кабинка в Банско трябва и да се бетонира и плажната ивица до брега на морето. Туризъм БГ стайл. Цените по две а чат пат по някоя мутренска престрелка винаги са привличали туристите, особено от семеен тип. Човек иска да почива на джангър, бетон, пушек и по възможност да плаща за парко място колкото му е наема за жилището. Европейските туристи за това идват в България. И защото във Франция не могат да дръпнат на торент албумите на Малина и Азис. Тук всичко може. Даже и да наритат в главата някоя камериерка. Може и с ваучери. На 5 шута единият е безплатен. Айде, на следващите избори пак да гласуваме за същата конфигурация и после да се хабим по сайтовете да им се дразним. Не е луд тоя дето яде баницата а тоя дето гласува за него. Мейк Банско грейт ъген. Бетон и лифтове чак до Вихрен трябват. А там кебапчета по 15лв.

Няма нужда от нов лифт! Както кметът предложи, вдигат се хотелските цени до европейски нива (може и швейцарски) и 99% от туристите не стъпват повече в Банско. И тогава на лифта ще е без опашки :)

Грешите. Защо да се лишават туристите?

Категорично трябва да има втори лифт в Банско. Срамота е да няма! С цялото ми уважение към природозащитниците - тях да ги питам аз защо не протестираха при презастрояването на Банско от хотели? Защо в Слънчев бряг не протестираха? Ако искаме да ни се развива туризма незабавно трябва да започне изграждането на този втори лифт. Както повечето българи с право ходят на море в Гърция, така сега си досъсипваме и без това слабия ни зимен туризъм. Питате откъде пари а лифт. Ами, както 2 милиарда за санирането на блоковете се дадоха, така и за лифта. А пък и защо да не се изтегли и един заем? За глупости се теглиха заеми, а когато има спешна нужда от такива за развитието на българския туризъм не се взимат. Това е скандално!

Защото хотелите са в регулация, а не - в гората. Пистите са в гората и затова хората протестират.

Там е работата, че не протестират хората а 15-20 маймунки, дето се пишат еко и био. И наистина е срамота.

Зимният туризъм не е само ски.

Неее, аз предлагам ДЕСЕТ лифта да се построят! Щом е с държавни пари - що пък не?

Каролев, довечера ще се разберем за парите. Ама искам и по телевизията да дадеш 2-3 интервюта. Айде, че 6i6i ми звъни..

Защо не настоява за демонтиране на стария лифт и на негово място да се изгради нов и по-голям, вместо да изсичат още гора? ! Щото му се плаща по олигархична линия!

Никога повече в Банско. Не желая повече от пързалящ се, да ставам изпързалян.

А втора планина ще иска ли? Банско и в момента е пренаселен и прилича на лудница. Само в главите на лакомниците от Юлен се въртят мечти за още повече туристи

Не ходете на ски в Банско на сезон Една човеко мелачка. Всеки ден има по 3-4 счупени крака

Миналата година бях за 7 дни в Гармиш. Не съм скиор а по скоро обикалях кръчметата. Без да се бутам по пистите видях поне 25-30 потрошени. Линейки сноваха постоянно. Така, че това не е основание.

Абе, кметче, я да те питам... Когато при изграждането на пистата и лифта против всякакви нормативи при твоя предшественик Краваров се изсякоха хиляди декара гори, в кой джоб попаднаха? Още преди 10 години си беше ясно, че така се отваря кутията на Пандора, ама вие това и искахте. Наглостта и лакомията ви няма край.

Абе ти знаеш ли какво значи декар?

а ти знаеш ли?

Пистите заедно с лифта заемат площ от около 150 хектара, което прави 1500 декара или 1 500 000 квадратни метра. Както самата Нончето Караджова признава, че "Юлен" са изсекли и ползват с около 650 декара повече от разрешеното от концесията за ски зона Банско. Повече информация за мерните единици ще намериш в интернет.

Държавата трябва да удари спирачките на банско. Ще вдигнат малко цените и опашките ще намалеят

Кога кметът на Банско ще защити държавния интерес и ще настоява за приключване делата срещу Юлен за незаконно усвоените от територията на парка 600 декара? Или това не е негова работа?

ПРОИЗВОДНО НА ЮЛЕН И АВЕРИ - ЕДРИ РИБИ !!! ТАКА ЧЕ , КВОТО КАЖАТ БАРОВЦИТЕ !!!

Банско, няма нужда от втори лифт и сега горе по пистите става пренаселени, опашки се вият през всички лифтове. На кмета му се иска да увеличи легловата база и да прибере нови хонорари в джоба, но нова кабинка не е решние. Тя само ще премести опашките от долу горе. Капазитета на Банаско отдавана е преминат, някой трябва да тури спирачка на тая простотия там. Нови писти и лифтове - на нови места, тия там се уядоха...

Браво, кмете! А трънчани върху злато спят, бедни ходят!

ПИКЛЬО СИ ?!

Браво кмете !Само така , няма природа без инвестиции !Без хора и инвестиции има само пущинак!