Тежка катастрофа отне живота на 37-годишен мъж

При катастрофа на пътя Банско-Гоце Делчев загина 37-годишен мъж, а двама души са с опасност за живота. 15 души пострадаха при друга катастрофа край Сливен.

Обратно в новината

Коментари - Тежка катастрофа отне живота на 37-годишен мъж | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

един чорбар по-малко

по-добре е да загиват тези от бмв-тата, дето си мислят че са богоподобни,отколкото невинни пешеходци. хич не ми пука че още една мутра е хвърлил топа!

жалко, много жалко

Тежкотоварният камион направил рязък ляв завой към асфалтова база, зад камиона се е движел лек автомобил, който буквално се е врязал в ТИР-а......Явно шофьора на лекият автомобил е карал с по-висока скорост и е имало малка дистанция между лекият автомобил и камиона?!Виновни са и двамата,като шофьора на камиона направил рязък завой,не се споменава дали е дал мигач,а шофьора на лекият автомобил е карал с малка дистанция и бързо,и затова не е могъл да реагира.Жалко за хората.

ти как си представяш такъв камион да направи рязък завой ако кара със 100км??? и да завие по малък път. и тоя след него да се размаже???? бах ти и тъпунгера !!!

Да кажем НЕ на агресията по пътя: RoadmadnessBulgaria!

Пиян Маймун, кара Камйон !! Там, край пътя, да го обесат, да виси там, две- три години! Който мине, да фърли камак по мършата, и, да я заплюе! Никакъв садия- мадя, никакви адвокати, да тровят роднини! Радойка

Няма нужда от разследване. вИЕ сте кУКУ.

Виновен е водача на личното МПС, защото не се е съобразил с пътните условия. (* Молим не питайте какви са условията и защо са такива!)

Водачът на камиона може винаги да направи внезапна маневра най- малкото поради внезапна опасност, въпреки че е длъжен да подаде пътепоказателите си, но във всички случаи водачът на леката кола е длъжен да се движи по такъв начин и на такова разстояние, че да може във всички случаи да спре и да не удари движещото се пред него МПС. За съжаление починалият е и виновен.

Кой ще те разбере? Не и мастарите дето карат на педя от калника на предната кола. Така че и да гледаш в огледалото не можеш да ги видиш.

Вече не се съмнявам, че ти си Старшинка от КАТ! Или по-лошото: Адвокат? Гумо, кажи си ма, сестро! Но аз, трябва да ти кажа: Внимавай, газиш в лайна!

Прекалено далечна мисъл изискваш. Обикновено разсъжденията са "имам добри спирачки, ако стане нещо ще закова". Имаше тук един екземпляр, по едно време обясняваше, че колкото по-близо до предния шофираш, толкова по-малко щети. Даже с физични закони се обосноваваше.

Ляв завой при непрекъсната осева линия. Ама едва ли пък е завивал с 90. Намалил е поне наполовина. Изстребителят явно се е движил на 6та космическа скорост. Спазвал е и дистанция. Ама проклетия камион изведнъж е ръчнал задна и самолета се е забил.

Жалко за загиналият....странно, в последният брой на Аутобилд четох че типичният Еу хулиган( визира се най опасният на пътя) бил 30-45 годишен мъж с БМВ, за България това се перефразира мъж на същата възраст но колата е нов внос( 10+ години, но все пак 56к км..по киломертаж)), карана от стоматолог в малко селце около Баден Баден, гумите са също нов внос( само 30к км) но пък са състезателен модел с меки( но леееко напукани) бордове, газовката е монтирана задължително в Бусманци при Майсторо( този типаж не кара дизели) като процедурата е качила поне 130 коня, китайски Ремус и радължително китайско фолио на джамовете с 80% затъмнение( и на стоповете)

Много години чета Аутобилд и разбрах, че списанието е тенденциозно. Освен това е собственост на Фолксваген груп. Понеже няколко години БМВ разби пазара по продажби и сега видите ли хулиганът бил с бмв като се прави внушението, че ако карате бмв сте хулиган! Хайде де!

Там за гоуфо лошо не се пише.

Тоя е от новото поколение, дето си падат 'ДРИФТЪРИ'.. Едно такова леке, нарочно занасяше по завоите с мръсна газ и щеше да ме отнесе, заедно с още 1 кола, извадихме късмет, ама тоя сигурно не е

спазвай дистанция не карай пил

Толкова ти разбира главата от физика и шофиране. Ако дистанцията беше малка, БМВ-то нямаше да се размаже така. Подобни щети по автомобила се получават от разлика в скоростите над 50 км/ч, което няма как да се случи при малка дистанция. В случая шофьорът на БМВ-то се е движил със скорост, много далеч от съобразената, и не е успял да спре навреме. Не са му стигнали едни 10-15 м спирачен път (толкова са необходими за спиране от 50 км/ч на сухо). Апропо, жертвите, причинени в ПТП от алкохол, са силно преувеличени. Примерно загиналите на пешеходна пътека са в пъти повече, но от КАТ си траят за този факт, щото си е друго да рекетираш с дрегер.

От написаното разбирам, че не разбираш смисъл на понятието "дистанция". Спазването на дистанция, е ситуация при която при рязко спиране на предната кола да имащ достатъчно време да спреш. Точно тези 10-15м. за които говориш.

Мога само да се радвам, особено като видях марката на колата. То там на половината завои има некролози, ама пусто на селянията (независимо от кой град е) не й увира главата.....

Всеки говори за дистанция и всеки забравя, че бавнодвижещо се МПС е ДЛЪЖНО да отбива в дясно да пропуска колоната. Но понеже няма наказание за нарушаването на това правило, никой не го спазва. Прекалено бавното каране в тая държава е не по-малък проблем от прекалено бързото.

Да бе, длъжно да отбива в дясно , да пуска ненормалниците и после да завие. нещо не си наясно..... Тоя случай от ясен , по ясен, ако е в някоя бела държава /Полша / още на десетата минута тираджията е пуснат , пожелали са му приятна работа , а полицията също си продължава и тя своята.

PekoHcTpykTop

Чл. 22 (1) Водачът на пътно превозно средство не трябва да се движи без основателни причини с твърде ниска скорост, когато по този начин пречи на движението на другите пътни превозни средства. (2) Водач на пътно превозно средство, което се движи с ниска скорост и поради това причинява създаването на колона от пътни превозни средства, трябва да ги пропусне при първа възможност.

Е колко бавно е карал този ТИР, че този са омаже кат тафтабек у задницата му. Висока скорост, липса на дистанция, а и от снимката се вижда непрекъсната линия. Къв лев завой е правил ТИР-а.

Миналото лято пътувах по стария път от Карнобат за Ст. Загора. Пред мен автобус, зад мен някакъв джигит, който се напъваше да изпревари, но все не случваше на участък с добра видимост и без насрещно идваши коли, за да успее. В един момент автобуса даде ляв мигач, защото явно възнамеряваше да завие наляво на наближаващия разклон. И разбира се, взе да намалява скоростта, за да може да спре в предвидената за ляв завой лента в уширението на разклона. Джигита зад мен, явно без изобщо да мисли защо автобуса е с лея мигач и намалява, решава да изпревари мен и автобуса. Аз намалих и го пуснах. А онзи се нацепи с пълна сила в почти спрелия автобус! Направо недоумявам как може да има толкова прости и непредвидливи водачи!?!

Абе ти хубаво си го описал този случай ама само с писане не става. Трябваше да спреш, па да го фанете тоя джигит с шофьора на автобуса, па лепете с манивелите ... да не оставите здрав кокъл. Па после пак да изпреварва,

С нетърпение чакам момента, в който всички коли ще са с автопилоти, а шофьори няма да има! Писна ми от хлапета с мляко около устата си, които натискат педала на газ до ламарината и се правят на джигити!

Ще има да си почакаш.

За пореден път, нахалост са си гръмнали патроните... Ахо-ихо, после тихо: БМВ-то у "Надин" - на винтове, пътниците у колумбарийната - на прах!

Много съжалявам за човека. Дано почива в мир...

По толкоз глупав начин, да го претрепат, дали, според теб, почива в мир?

Е наскоро се возих в един автобус и в него имаше един момък, който на висок глас обясняваше, как си карал BMW-то с 200 и как обикалял из цяла България и цяла Европа. Така и не стана ясно, какво точно работи, ама от пътуване едва ли е работа на бюро или на строеж.

Е той се вози временно в буса, дордето на баварката й "вдъхват" живот... а може и да си бил щастливец - да се явяваш последния човек, който го виждал и чувал..........

Разговор сутринта в автобуса: - Я, не се блъскай, бе ей! - Внимавай, ти знаеш ли, кой съм аз?! - Че кой може да си, в седем сутринта в автобуса?!

Рязък завой е направил камионът или диагнозата е BMW?

Диагнозата ти е шизофрения, раздвояване на личността. Е, в по-лошата посока, в асфалтовата база на ГЕРБ.

Бягай оттука - тъпо комуне! Някви твои аверчета мутряци са се пребили и сега се дразниш :D

Без да се обърне, завой да направи рязък, камион не може. Диагнозата, БМВ, е, значи!

На снимките се вижда ясно, какво е станало. Това с резкия завой е силно преувеличено.

Той е на всяка манджа мерудия, само дето буля му рита къчове в леглото. А той яко драпа компа.

Този е,един от шофьорите,които не са ми гледали снимките от катастрофите,и затова много не са живи вече.

Дали са ползвали колани?

Е, хайде сега и ти! Като журналистите - "Не носил каска на скелето, и затова умрял, падайки от 8-я етаж"...

Дано поне фаровете са светели...

Лепиме се, като гербови марки на нерви зад някой, сякаш да го онождаме и като кривне - мяу! - ставаме на гербови марки..... Затова си имам "аварийно" копче за пускане на стоповете, и гледам сеир в огледалото!

Така става,когато се натиска педала на газта,до ламарината.

Основният проблем на КАТ е разпространяването на заблудата, че превишената скорост взимала жертви. А в самите статистики на КАТ си пише, че НЕСЪОБРАЗЕНАТА скорост е тази, която убива. И в повечето случаи не е превишена.

Лудост блика нема начин!

Мдаа нещастник

Мдааа, "нещастник", "нещастник", само че, пътника е умрял, вместо него, за съжаление, значи се явява по-голям нещастник от него...Лошо!

Така става, защото по нашите пътища никой не е чувал за спазване на дистанция........Иначе тъпака с бмвто 100% се е бил залепил за тира и накрая се е скачил с него....

Не си прав - съдейки по съотношението (+) към (-), които са ти дали, са само 10%. Иначе казано - квотата, която няма да оцелее в този свят, съгласно законите на Природата.

По маркировката и удара извода е че невинно пострадал няма.

Аман от селски шофьори по пътищата....за селянията няма почивка!

аман от граждани със селски манталитет, за простотията няма почивка

Чудя се, защо всички селяни карат без да спазват дистанция!

...Да направиш "рязък ляв завой" с този влекач с полуремарке ,който само празен тежи над 25 тона и е дълъг поне 12-13 метра, такава фантастика , каквато би била да видиш циганин в учебна кола ! Явно "безсмъртното" прасе със сребристата кочина се е правило на пилот от F1 ! Съчувствие към колегата на влекача ,дано има свидетел и да се моли за ОБЕКТИВНА ЕКСПЕРТНА ОЦЕНКА ! За мен той не е виновен ,знам имам опит ,с такова МПС , трудно се правят "резки маневри" ,още по-малко и ....НЕОБМИСЛЕНИ !

Често пътувам по този път. Точно в района на асфалтовата база изпреварването е забранено. А товарният автомобил при ляв завой към базата е карал с не повече от 15-20 км/ч. Просто "ЮНАКЪТ" с BMW-то е летял. Жалко за загиналия млад човек.

Направих си труда да премеря на Google разстоянието от което може да се види завиващият камион. То е около 280 метра след лек ляв завой. Представете си с колко е карало BMW-то? Там завоите са плавни и може да се кара бързо, но е много рисковано.

Няма следи от никакъв спирачен път. Превишена скорост и липса на дистанция са основната причина. Дали е имало алкохол вече незнаем. И другия очевиден факт, тия с голфовете вече са на БМВ-та.

Още един, объркал пътя с пистата за излитане. Другия вариант е камиона да се е надбягвал с BMWто, но като по-маневрен и по-бързо спиращ, да е успял да спре по-бързо.

Член 20! КЮПА!

От написаното става ясно, че в автомобила са били цигани. Човек с основно образование няма да се блъсне в рязко завиващ камион, тъй като маневрата ще е по-бавна от мисълта и рефлексите на шофьора. Обаче при циганите последното е невярно.

Цигани с Е60? Съмнителна работа... Това не е астра. Ама па тия с БМВтата никога не съм ги виждал да карат полека...

Или пък тарикатът с големия камион нито е дал мигач,нито пък е видял изправарващия го автомобил и го е засякъл.

И като го е засякъл го е блъснал с задната броня:):) Голям си :):)

Д И С Т А Н Ц И Я ! ! !

Правилно. Трябва да си много тъп за приближаваш бясно камион и да го нацелиш.Или да караш броня до броня зад камион или друго ппс

Толкова ти разбира главата от физика и шофиране. Ако дистанцията беше малка, БМВ-то нямаше да се размаже така. Подобни щети по автомобила се получават от разлика в скоростите над 50 км/ч, което няма как да се случи при малка дистанция. В случая шофьорът на БМВ-то се е движил със скорост, много далеч от съобразената, и не е успял да спре навреме. Не са му стигнали едни 10-15 м спирачен път (толкова са необходими за спиране от 50 км/ч на сухо).

Не разбрах - камиона прави ляв завой от същата лента, а колата зад него се размазва в камиона? С колко са карали, че не е видял спрял камион, дори без мигач?

Не е спазвал дистанция и се е движел с несъобразена скорост.

ти самолет и бмв виждал ли си да спазва дистанция ????

Толкова ти разбира главата от физика и шофиране. Ако дистанцията беше малка, БМВ-то нямаше да се размаже така. Подобни щети по автомобила се получават от разлика в скоростите над 50 км/ч, което няма как да се случи при малка дистанция. В случая шофьорът на БМВ-то се е движил със скорост, много далеч от съобразената, и не е успял да спре навреме. Не са му стигнали едни 10-15 м спирачен път (толкова са необходими за спиране от 50 км/ч на сухо).